.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα: Συνέντευξη Τύπου κατά της εμπορευματοποίησης

05/07/2022 | 12:00

Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακ.Πλάτωνα-Σεπολίων και η Πρωτοβουλία Αγώνα για το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα

Σας προσκαλούν σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 12.00 το μεσημέρι στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα, είσοδος επί των οδών Μοναστηρίου & Τηλεφάνους.

Θέμα της, η καταγγελία του σχεδίου της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη και της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την αλλοίωση του μοναδικού χαρακτήρα του πράσινου ελεύθερου Αρχαιολογικού Άλσους της Ακαδημίας Πλάτωνα με:

Παράνομες, έωλες θεσμικές διαδικασίες ανάθεσης υιοθεσίας σε ιδιωτικό Ίδρυμα προκειμένου να μην εφαρμόσουν τις νόμιμες διαδικασίες των δημόσιων διαγωνισμών αρχιτεκτονικών μελετών και τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις από το Δασαρχείο και της περιβαλλοντολογικής μελέτης.

Κρυφά σχέδια της μελέτης Δοξιάδη στην οποία αποτυπώνεται η εξαφάνιση των 516 δέντρων από το χώρο του Άλσους, το μπάζωμα του Πάρκου με τσιμεντόχωμα, πινακίδες και γιγάντιο πίνακα 40 τμ.!

Κρυφά σχέδια κατάχωσης των υπαρχουσών αρχαιολογικών ανασκαφών.

Μη εφαρμογή της απόφασης του υπουργείου Πολιτισμού για την υλοποίηση των απαραίτητων προϋποθέσεων προκειμένου να αρχίσει η υλοποίηση των έργων Μπακογιάννη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης πρόσφατα δήλωσε πως “μπαίνουν μπουλντόζες” στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα. Οι κάτοικοι και οι Συλλογικότητες που εναντιώνονται στην παράδοση του αρχαιολογικού άλσους στην πλήρη εμπορευματοποίηση με το σχέδιο της δήθεν “ανάπλασης”, απαιτούν πριν οποιαδήποτε εφαρμογή σχεδίου, υποδομές, συνολική αναβάθμιση και πραγματική ανάπλαση της γειτνιάζουσας περιοχής κατοικίας και χώρων που έχουν μετατραπεί σε τεράστιες χωματερές. Δηλώνουν πως προτίθενται να προσφύγουν σε κάθε νόμιμη αντιμετώπιση των διοικητικών ενεργειών και προς κάθε αρμόδιο φορέα.

Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα- Σεπολίων

Πρωτοβουλία Αγώνα για το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
05/07/2022
Ώρα:
12:00