.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κινητοποίηση Συνταξιούχων της ΕΤΕ την Παρασκευή 17/6


Παρασκευή 17/6 11:00 π.μ.: Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Αγωνιστική Προοπτική Συνταξιούχων ΕΤΕ

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει εξαγγείλει ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας (σχετική ανάρτηση εδώ) την Παρασκευή 17/6 11:00 π.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), για τις απαράδεκτες διακρίσεις που γίνονται από τον e-ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ σχετικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή της επικούρησης.

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας διεκδικεί:

1) Νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της διάκρισης σε βάρος των 5.000 συνταξιούχων του π. ΕΤΑΤ

2) Εφαρμογή του νόμου για τον υπολογισμό των νέων επικουρικών συντάξεων για τους συνταξιούχους της Εμπορικής, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται από τον κύριο φορέα -ΕΦΚΑ- λόγω της συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

2.1. Η Επικουρική «Α1» (η βασική επικουρική σύνταξη ΕΤΕΑΕΠ του ποσοστού εισφορών 6%) να υπολογίζεται, όπως ορίζει ο νόμος, επί όλων των συντάξιμων αποδοχών επί των οποίων καταβάλλονταν οι εισφορές και όχι στην ασφαλιστική κλάση ΙΚΑ

2.2. Η Επικουρική «Α2» -επαύξηση της επικουρικής- να υπολογίζεται όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις καταβολής ασφαλίστρου μεγαλύτερου του 6% (Επασφάλιστρο), για τις επιπλέον του 6% ποσοστιαίες μονάδες των εισφορών μας.

3) Ίση αντιμετώπιση για όλους τους συνταξιούχους, με καταβολή ενιαίου ποσού σύνταξης στο σύνολο των συνταξιούχων των πριν και μετά το νόμο «Κατρούγκαλου».

Ειδικά τα 2 τελευταία αιτήματα αφορούν το σύνολο των συνταξιούχων αλλά και τους εν ενεργεία συναδέλφους της Εθνικής Τράπεζας!

Καλούμε λοιπόν όλες τις μαχόμενες δυνάμεις από το Σύλλογο Συνταξιούχων της ΕΤΕ να συμπαραταχθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με τους συναδέλφους από την Εμπορική Τράπεζα στον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.