.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο μας σπρώχνει η κυβέρνηση της ΝΔ


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Με “σπασμένα τα φρένα” της εμπλοκής στους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, κρυφά απ τον λαό, η κυβέρνηση της ΝΔ μας σέρνει όλο και πιο βαθιά στο επικίνδυνο μονοπάτι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των κινδύνων που έχουν.

Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα ο λαός μαθαίνει από την κυβέρνηση άλλης χώρας (!) πως η Ελλάδα θα στείλει βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία, Την μια από τον Αμερικανό υπουργός Εξωτερικών Μπλίκεν, ο οποίος αποκάλυψε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει οβίδες στην Ουκρανία, την άλλη απ τον Γερμανό καγκελάριο Σολτς, που προσφέρθηκε να πουλήσει άρματα μάχης στην θέση αυτών που θα πάνε στην Ουκρανία..

Η προκλητική μυστική διπλωματία των Μητσοτάκη, Δένδια, και όλης της κυβέρνησης, η απόκρυψη των αποστολών οπλισμού στο καθεστώς Ζελένσκι, η πειρατική αρπαγή του ιρανικού πετρελαίου από ρωσικό τάνκερ στην Κάρυστο, ύστερα από εντολή των ΗΠΑ με άμεση συνενοχή του ελληνικού κράτους, που οδήγησε στην παράνομη δέσμευση δύο ελληνόκτητων δεξαμενόπλοιων στον Περσικό από το Ιράν με ομήρους 47 ναυτεργάτες, οι ελληνοτουρκικοί “τσαμπουκάδες” στο Αιγαίο, είναι τα τελευταία επεισόδια της τυχοδιωκτικής, φιλοπόλεμης πολιτικής της κυβέρνησης.

Η πλήρης και άνευ όρων συμπόρευση της κυβέρνησης με τις πιο επιθετικές πλευρές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν κατευνάζει αλλά οξύνει τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό. Η κάθε άρχουσα τάξη διεκδικεί για λογαριασμό της, την μερίδα του λέοντος στον ενεργειακό πλούτο της Α Μεσογείου, η κάθε μια “ποντάροντας” στις δικές της συμμαχίες, με αποτέλεσμα δυσβάσταχτη κούρσα εξοπλισμών, εθνικισμός, πόλεμος..Μόνο για τα άρματα το κόστος που ανακοινώνεται είναι από 1,3-1,9 δισ. ευρώ, που προστίθεται πλάι στα 3 δισ. των Rafale, στο 1,5 δισ. για τις φρεγάτες κλπ κλπ.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η νεολαία δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν απ’ αυτή την πολιτική, στην οποία συναινούν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, αντίθετα έχουν πολλά να χάσουν. Γι’ αυτό απαιτείται άμεσα αγώνας για να σταματήσει κάθε εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία και στα σχέδια των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ, να γυρίσουν όλοι οι ναυτικοί. Η πάλη για να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και κάθε κυβέρνηση “προοδευτική ή άλλη με την ίδια νατοϊκή πολιτική, για να ανοίξουμε το δρόμο για μία κοινωνία χωρίς τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους του κεφαλαίου.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 74.00% ( 5
Συμμετοχές )



16 σχόλια στο “Όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο μας σπρώχνει η κυβέρνηση της ΝΔ

  1. Ανώνυμος

    Πιστεύετε, πως μια άλλη αστική κυβέρνηση,π.χ. Σύριζα η Πασοκοκιναλητών, θα έκανε κάτι διαφορετικό;
    Μην παίζετε άθελα σας δικομματικά παιχνίδια.
    Δε γεφυρώνονται ούτε προσωρινά οι αντιφάσεις του ιμπεριαλιστικού Καπιταλισμού. Είμαστε στα πρόθυρα μιας Επανάστασης, που όμως δεν την θέλουμε γιατί μας τρομάζει. Αυτό είναι το πρόβλημα.

    Reply
    1. Κώστας

      Νομιζω Ανώνυμε τερμάτισες την κακοπιστία όταν η ανακοίνωση λέει για τα κόμματα που λες.

      Αλλά γενικά δεν χρειάζεται εργατική εξουσία και σοσιαλισμός για να μην στείλεις όπλα στην Ουκρανία. Υπάρχουν ευρωπαικές χώρες, της ΕΕ μάλιστα, και χώρες του ΝΑΤΟ που δεν έχουν στείλει

      Κώστας

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Kώστα, δε χρειάζεται “να στείλεις όπλα” για να είσαι χώρα νατοϊκό-τσουτσέκι. Αυτό ο κανουν οι νατοϊκοί, που έχουν επωμιστεί το βάρος των εξοπλισμών, και η πατρίδα μας, ως γνωστόν εδώ κάνει πρωταθλητισμό. Υπάρχει καταμερισμός. Αλλοι προσφέρουν “ηθική” υποστήριξη, άλλοι οικονομική, άλλοι πολιτική κλπ.
        Το ζήτημα είναι αν, σήμερα, γίνεται χωρίς Λαϊκή Εξουσία να απέχεις από όλα αυτά.
        Ολες οι μέχρι σήμερα δοκιμές απέτυχαν παταγωδώς. Με κάθε νέα αστική κυβέρνηση χωνόμαστε όλο και πιο βαθειά στον νατοϊκό βόθρο. Που κι ατό δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζει πάλι. Για ιμπεριαλιστικό βόθρο πρόκειται.
        Ο σημερινός Καπιταλισμός είναι μονοπωλιακός και άρα ιμπεριαλιστικός σε όλη τη γραμμή του, χωρίς εναλλακτικές “εθνικών” αντιϊμπεριαλιστικών “τρίτων” δρόμων. Τέτοιες θεωρείται ότι υπήρχαν, όσο υπήρχε το αντίπαλο δέος της ΕΣΣΔ, αν και σήμερα και αυτό το ζήτημα επανεξετάζεται από το κομμ. κίνημα, κατά πόσο αξιοποιήθηκε σωστά, αν και εφόσον είχε προοπτική. Που, προσωπικά, δεν το αποκλείω, αλλά σίγουρα ήθελε πολύ πιο ανεβασμένα ιδεολογικοπολιτικά καθοδηγητικά προσόντα από τα τότε (και σήμερα…) διαθέσιμα. Αλλά, τουλάχιστον και σε αντιστάθμισμα εν μέρει, σήμερα έχουμε τις δεδομένες αρνητικές εμπειρίες. “Στερνή μου γνώση”…
        Σε κάθε περίπτωση, το κομμ. και εργατικό κίνημα πρέπει να απαλλαγεί από αυταπάτες για μεταβατικές λύσεις σήμερα, και να κοιτάξει τον δικό του δρόμο.

        Reply
      2. Κώστας

        Βεβαίως πρέπει να βγούμε από το ΝΑΤΟ όσο γίνεται άμεσα, πριν την εργατική εξουσία, και να μην συμμετέχουμε σε κανέναν καταμερισμό που άλλοι στέλνουν όπλα, άλλοι κάνουν κάτι άλλο.

        Αλλά ορθά μέχρι τότε, και συμφωνώ με το ΚΚΕ σε αυτό, πρέπει να αναδεικνύεται η βάθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

        Τώρα το ότι εσείς, όλοι οι κκεδες, μου την πέφτετε και λέτε πως το ΚΚΕ τα αναδεικνύει αλλά το κάνει δημοσιογραφικά και εντυπωσιοθηρικά και όχι ΠΟΛΙΤΙΚΑ, πες πες πες, θα με προβληματίσετε. Μπορεί να έχετε δίκιο και το ΚΚΕ να θεωρεί αυτονόητες τις ενέργειες της ελληνικής αστικής κυβέρνησης

        Ελπίζω να έχει μείνει κάτι στο ΚΚΕ από το ΚΚΕ και να μην έχετε δίκιο πως η θέση του είναι πως δεν υπάρχει κανένας τρόπος, ή λόγος, για μια άλλη στάση μιας χώρας διεθνώς όσο έχει καπιταλισμό.

        Εγώ θέλω να αγωνιστούμε κατά της ελληνικής εμπλοκής σήμερα, θεωρώ πως γίνεται, επίδικο της ταξικής πάλης είναι

        Κώστας

        Reply
    2. Ανώνυμος

      “Είμαστε στα πρόθυρα επανάστασης”, που μάλιστα “δεν την θέλουμε” κιόλας???

      Ρε τι πίνεις;

      Reply
  2. Τάκης

    Ανώνυμε,την διάβασες την ανακοίνωση; η αναμασας το τσιτατο που σου έχουν φυτέψει,αν τη διάβασες και δεν κατάλαβες, χρειάζεσαι βοήθεια.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ναι, μάθαμε: “Να φύγει η Δεξιά”!
      Λίγα διορθώνει μια ελλειμματική τσοντούλα στο κλείσιμο, σαν φύλλο συκής – μάλλον προϊόν “ισορροπιών”. Δε γράφονται έτσι ανακοινώσεις. Και δε γίνεται κίνημα με πάρε-δώσε χρεοκοπημένων ηγετίσκων πίσω από τον μπερντέ.
      Γι αυτό γίναμε κακόπιστοι….

      Reply
  3. -

    Ο (λογικά κουκουες) ανώνυμος λέει ότι η ανακοίνωση ουσιαστικά είναι της γραμμής “να φύγει η Δεξιά”.

    Οι ΝΑΡιτες τον κατηγορούν ότι δεν είναι έτσι.

    Ο Κώστας μας λέει ότι έτσι είναι, αλλά αυτό δεν είναι κακό.

    Οι ΝΑΡίτες δεν του λένε τίποτα.

    Το μεγαλείο της παναριστέρας του αριστεροχωρίου σε όλη του τη λάμψη.

    Reply
    1. Κώστας

      Εγώ δεν είπα ότι η ανακοίνωση είναι της γραμμής “να φύγει η Δεξιά”. Άρα δεν είπα αν πειράζει ή δεν πειράζει

      Κυριακή απόγευμα με ημικαυσωνα κάτι καλύτερο να κάνεις απο το να συκοφαντήσεις κάποιον σχολιαστή Κώστα στην Pandiera δεν έχεις ?

      Κώστας

      Reply
      1. -

        H λογική σου Κωστα είναι 100% ότι είναι θέμα πολιτικής απόφασης μιας “καλύτερης” κυβέρνησης. Ακόμα και ΝΑΤΟικής όπως το βάζεις. Αν δεν θες να βάλεις τον άξονα στο “αριστερά”- “δεξιά”, ακόμα καλύτερα.

        Reply
      2. -

        Επίσης, δεν με ενδιαφέρεις εσύ σαν άτομο. Με ενδιαφέρει η αντίλψη στο αριστεροχώρι που όλες οι απόψεις, ακόμα και οι αντίθετες, τα τακιμιάζουν, και πολλές φορές αθροίζονται κιόλας(λέγε με ΕΑΑΚ) παρεκτός αν είναι απόψεις του ΚΚΕ. Αυτοί που με νοιάζουν είναι οι ΝΑΡιτες που δεν ενδιαφέρθηκε ούτε ένας να διαφωνήσει μαζί σου.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Φίλε του ΚΚΕ λες ανοησίες και ψεύδη για την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θες να διαφωνήσουμε με τον Κώστα; Γιατί; Αφού εσύ λες τις ανοησίες

      3. Κώστας

        Ρε φίλε – εγώ δεν συμφωνώ να στέλνει η Ελλάδα όπλα στον “ιμπεριαλιστικο πόλεμο στην ουκρανία”. Αντιγράφω την ορολογία του ΚΚΕ και ας δινει στον όρο διαστάσεις που δεν έχει εν προκειμένω και ας κρύβει διαστάσεις που εν προκειμένω το ουκρανικό ζήτημα έχει

        Επίσης δεν έχω αντιληφθεί πως θέση του ΚΚΕ είναι αυτό που λες, το ότι “η κυβέρνηση Μητσοτάκης ειναι αναπόφευκτο και αυτονόητο πως θα στείλει όπλα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο”. Βλέπω ότι το αναδεικνύει το θέμα, μάλιστα καθοδηγησε και αγώνες του εργατικού κινήματος κατά της αποστολής όπλων Μέλος της ΚΕ του έφαγε ξύλο και σύλληψη γι αυτό το πράγμα. Δεν έχω την εντύπωση πως το ΚΚΕ λέει πως είναι μάταιο και αυτονόητο το ότι θα στείλουμε όπλα.

        Η ερώτηση “μα, γιατί άλλες χώρες δεν στέλνουν” είναι νομίζω λογική

        Βέβαια το ότι το ΚΚΕ δεν συμφωνεί μαζί σου και αναδεικνύει το επιδικο της αποστολής όπλων, το επιδικο της ελληνικής εμπλοκής, δεν σημαίνει πως δεν φταίει, ως ΚΚΕ, για την εξευτελιστική πολιτικοποίηση που έχει παράξει στα μέλη και στους οπαδούς του και σε κάνει να λες πως αυτό που κάνει ο Μητσοτάκης είναι το αυτονόητο μέχρι τον σοσιαλισμό. Δεν είναι ρε φίλε, όχι, δεν στέλνεις όπλα αν δεν θες να στείλεις.

        Κώστας

        Reply
        1. -

          Καλά, δεν έχω έρθει για να αναλύσουμε τα θέματα γραμμών ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ. Σε κάθε περίπτωση το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στην αποστολή όπλων χωρίς να δημιουργεί ψευδαισθήσεις ότι υπάρχουν “αντιιμπεριαλιστικές” κυβερνήσεις σε ΝΑΤΟικές χώρες. Άλλο το να παλεύει η εργατική τάξη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, άλλο να έχει προσδοκίες από την αστική ότι θα κάνει το ίδιο.Για αυτό και παλεύει για την ανατροπή της τάξης που είναι στην εξουσία και δεν περιμένει από αυτήν “καλύτερη συμπεριφορά”.

          Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μου. Ούτε αναφέρθηκα στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως ο ανώνυμος από πάνω φαντασιώνεται. Το τι ήθελα να πω το είπα, δεν χρειάζεται παραπάνω ανάλυση, όποιος το κατάλαβε, κατάλαβε. Φιλάκια.

    2. Ανώνυμος

      Από πού συνάγεται ότι η γραμμή της ανακοίνωσης είναι “να φύγει η δεξιά” και “να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ”; Γιατί αυτή την κατηγορία προσάπτει ο φίλος πανασχετίδης ΚΚΕ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αν διάβαζε την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα έβλεπε ότι η κατηγορία του δεν ισχύει. Αλλά εμ δεν την διάβασε, εμ θέλει να έχει και άποψη.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.