.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Στήριξη της απεργίας στην έρευνα και στη τριτοβάθμια εκπαίδευση στις 17 Μάη


Το Eργατοϋπαλληλικό Kέντρο Πάτρας στηρίζει την απεργία που έχουν εξαγγείλει για τις 17/5/22 τα σωματεία στην έρευνα και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και διεκδικούν αξιοπρεπείς όρους ,συνθηκών και αμοιβών στο ύψος των πραγματικών αναγκών που θα κατοχυρώνονται από μια Συλλογική Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) και θα καλύπτει όλο το προσωπικό στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα πανεπιστήμια και οι ερευνητικοί φορείς υπoχρηματοδοτούνται σταθερά , το μόνιμο προσωπικό μειώνεται συνεχώς και οι εργασιακές συνθήκες για τις νέες και νέους ερευνητές και ερευνήτριες ελαστικοποιούνται συνεχώς.

Η μαύρη εργασία , η εργασιακή επισφάλεια , η έντονη κινητικότητα και η εξάρτηση από την προκήρυξη νέων προγραμμάτων καθώς και ο νόμος Χατζηδάκη ο οποίος επί της ουσίας νομιμοποιεί όλη αυτή την εργασιακή ζούγκλα επιτείνουν ακόμα περισσότερο την εργασιακή εκμετάλλευση στον συγκεκριμένο χώρο.

Την ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις που αντί να ενισχύσουν την επιστημονική έρευνα διαιωνίζουν ένα σύστημα ομηρίας και απόλυτης επισφάλειας των εργαζομένων στο χώρο της έρευνας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.