.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κάλεσμα οργανώσεων: Την Πέμπτη 12/5 διαδηλώνουμε κατά της συμφωνίας για τις βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ


Πέμπτη 12 Μάη διαδηλώνουμε!

Ενάντια στην άθλια συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις.

Ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

Πλ. Κλαυθμώνος, ώρα 6.30 μ.μ.

Σε αντιπολεμικό συναγερμό και σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις την Πέμπτη 12 Μάη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος καλεί ο Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός (εδώ), αλλά και η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία των 9 οργανώσεων της Αριστεράς που συνυπέγραψαν την κοινή αντιπολεμική δήλωση (εδώ), ενώ τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση αποφασίζουν μια σειρά σωματεία, συλλογικότητες του κινήματος και οργανώσεις.

Το κάλεσμα των οργανώσεων αναφέρει:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Στις 12/5 ψηφίζεται στη Βουλή η νέα “αμυντική”συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας.Το περιεχόμενό της ισοδυναμεί με την απ’αόριστον παραμονή των βάσεων και αναβάθμιση του ρόλου τους στο ελληνικό έδαφος.Είναι μια συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ έχοντας τη συναίνεση των μνημονιακών-φιλονατοικών δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε λιμάνι μεταφοράς νατοϊκών στρατευμάτων προς την Ανατολική Ευρώπη . Σε κέντρο διακίνησης υγροποιημένου φυσικού αερίου εταιριών πολυεθνικών κι ελληνικών συμφερόντων.

Ειδικά σε αυτή την περίοδο όπου η παγκόσμια ειρήνη έχει μπει στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στον αγώνα τους για ηγεμονία,οι κίνδυνοι για το λαό μας είναι μεγάλοι.”

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί ένα μεγάλο βήμα κλιμάκωσης του ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ/ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας – Κίνας, μια ιστορική πράξη που σπρώχνει παραπέρα την ανθρωπότητα σε μια εποχή ανοικτών πολεμικών συγκρούσεων για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποσκοπεί στην προώθηση των συμφερόντων του ρωσικού καπιταλισμού στην περιοχή της Ουκρανίας και ευρύτερα, με όχημα την αναβίωση του μεγαλορώσικου εθνικισμού και σημείο στήριξης τον αντικομμουνισμό.

Καθοριστικές ευθύνες για την εξέλιξη φέρνουν οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ που όλα τα τελευταία χρόνια με επιθετικά σχέδια προωθούν: την περικύκλωση της Ρωσίας άμεσα με την είσοδο στο ΝΑΤΟ όλων των ανατολικών χωρών, όπως και της Κίνας. Την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Ουκρανίας, την ενίσχυση του ρόλου των φασιστικών συμμοριών («Δεξιός Τομέας», Τάγμα Αζόφ κ.λπ.) που επεδίωκαν εθνοκάθαρση στην Ουκρανία, την θέση εκτός Νόμου των κομμάτων με αριστερό, εργατικό και κομμουνιστικό προσανατολισμό
Για τα λαϊκά στρώματα στην χώρα μας οι κίνδυνοι μεγαλώνουν. Η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να εμπλακεί στον πόλεμο στέλνοντας στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία και αναγγέλλοντας ακόμα βαθύτερη εμπλοκή. Συντάσσεται πλήρως με την βρώμικη προπαγάνδα ΗΠΑ-ΕΕ. Βάσεις, λιμάνια, θάλασσα και αέρας παραδίδονται στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε κόμβο για την επίθεση του ΝΑΤΟ προς βορρά, η αξιοποίηση της στρατηγικής βάσης της Σούδας, η ολοένα και πιο έντονη στρατιωτική εμπλοκή, δυναμώνουν τους κινδύνους. Είναι αποτέλεσμα του δόγματος «ανήκομεν εις την Δύσιν» που σήμερα περιλαμβάνει την «στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ» που οικοδόμησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αναβαθμίζει περαιτέρω η κυβέρνηση της ΝΔ με την επ’ αόριστον παραμονή των βάσεων, φέρνοντας την ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για ψήφιση στη Βουλή, την Πέμπτη 12 Μαΐου, αλλά και την παγίωση του αντιδραστικό «άξονα» με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, την «ελληνογαλλική συμφωνία» που προβλέπει μέχρι και αποστολή δυνάμεων στο Σαχέλ, τους δυσβάσταχτους εξοπλισμούς που καθιστούν την Ελλάδα «πρωταθλήτρια» σε όλο το ΝΑΤΟ, την αναβάθμιση του μιλιταρισμου !!

Ο αγώνας για να σταματήσει κάθε εμπλοκή στον πόλεμο, για τη μη ψήφιση της ελληνοαμερικάνικης συμφωνίας, το κλείσιμο των βάσεων, την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, την κατάργηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αποκτούν ζωτική σημασία για την επιβίωση του λαού!

Η κλιμάκωση του πολέμου φέρνει θάνατο, φτώχεια, προσφυγιά, μίσος και εθνικισμούς. Στεκόμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού που δέχεται επίθεση και στο ρώσικο λαό που υφίσταται τις συνέπειες του πολέμου. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα εκατομμύρια ουκρανούς πρόσφυγες. Καταγγέλλουμε την υποκρισία της κυβέρνησης και της ΕΕ που χωρίζει τους πρόσφυγες σε «καλούς» και «κακούς».

Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν!! Δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό.

  • Να μη ψηφιστεί η κατάπτυστη ελληνοαμερικανική συμφωνία για την παραμονή των βάσεων επ’ αόριστον στη χώρα μας
  • Να σταματήσουν αμέσως οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Έξω Ρωσία – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ από την Ουκρανία.
  • Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Με τον αγώνα μας θα μπλοκάρουμε την μηχανή του πολέμου
  • Έξω οι βάσεις, όχι στην μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟϊκό προγεφύρωμα. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και διάλυση όλων των στρατιωτικών σχηματισμών. Όχι στους εξοπλισμούς.
  • Όχι στην ευρωπαϊκή δύναμη ταχείας επέμβασης και τον ευρω-στρατό.
  • Ανοιχτά σύνορα, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες από την Ουκρανία και σε κάθε πρόσφυγα. Να καταργηθούν οι αντιπροσφυγικές ευρωπαϊκές συμφωνίες και η Frontex

Καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη 12 Μαΐου στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6:30 μμ και πορεία στη Βουλή

Οι Πολιτικές οργανώσεις

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΑΠΟ (Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα)
ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά)
ΕΚΚΕ
Πολιτική οργάνωση “Κόκκινο Νήμα”
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νΚΑ
Ξεκίνημα
ΟΚΔΕ
ΟΚΔΕ Σπάρτακος

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 77.50% ( 4
Συμμετοχές )



5 σχόλια στο “Κάλεσμα οργανώσεων: Την Πέμπτη 12/5 διαδηλώνουμε κατά της συμφωνίας για τις βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

  1. Κώστας

    Τις τελευταίες (πολλές) εβδομάδες έγινε στην πάντα φιλόξενη Παντιέρα ένας πλούσιος διάλογος στην προηγούμενη κοινή ανακοίνωση των οργανώσεων. Έπιασε σε βάθος και έκταση πολλά ζητήματα, τόσα που δεν τα θυμάμαι. Από τα της Ουκρανίας μέχρι την ταξική φύση της; ΛΔΚ.

    Ενα από τα θέματα που είχα θίξει εγώ, αρκετό καιρό πριν, είναι το θέμα των κυρώσεων, το θέμα της υλικής και συμβολικής βίας από την μεριά του ( ιμπεριαλισμού, δηλ του ιμπεριαλισμού, έναντι χωρών που δεν συντάσσονται μαζί του οικονομικά ή γεωστρατηγικά ή/και δεν αναπαράγουν στην απαιτούμενη από εκείνον ένταση του νεοφιλελευθερου υπόδειγματος άρθρωσης των καπιταλιστικών σχέσεων εκμετάλλευσης και εξουσίας.

    Εϊχα εκτιμήσει πως υπάρχει κλείσιμο του ματιού στο ΝΑΙ στις κυρώσεις, που αυτή την στιγμή, πάντα μέσω της ευρωατλαντικής χρηματοπιστωτικής και εμπορικής ιμπεριαλιστικής ισχύος, αφορά, αν θυμάμαι καλά, το 1/3 των χωρών μελών του ΟΗΕ. Μάλιστα είχα αναφερθεί στην θλιβερή περίπτωση της 4ης Διεθνούς, ιστορικής πολιτικής οικογένειας και διεθνούς κόμματος της ΟΚΔΕ Σπαρτακος, για να μου αποδείξει, ή για να δείξει ως έναν βαθμό, πιο ενημερος σύντροφος πως η ΟΚΔΕΣ είναι σε διαφωνία με την τέταρτη για αυτά και πιο πολύ μαζί της συμφωνεί η η ΤΠΤ του Φελέκη που μπήκε στην Συνάντηση και τώρα είναι στην Αναμέτρηση αλλά είναι και αυτή τάση της 4ης στην Ελλάδα.

    Το πρόβλημα είναι πως δεν πήρα απάντηση σε αυτό που έλεγα. Γιατί μια ανακοίνωση ελληνικών αριστερών οργανώσεων δεν κάνει λόγο για τις κυρώσεις, δεν τις καταγγέλει και δεν ζητάει μονομερή απόσυρση της χώρας μας ? Διότι μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες στο ποια και πόσα είναι τα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα αλλά γι αυτό, ίσως, δεν είμαστε ένα κόμμα ή δεν έχουμε κοινή αντιιμπεριαλιστική πρωτοβουλία ή πολιτικό μέτωπο. Αλλά όμως δεν πρέπει να έχουμε κοινή δράση ? Δεν χρειάζεται πολιτική συμφωνία για αυτήν ? Δεν είναι καλό να πάμε με ένα κείμενο και πανό ? Δεν θα είναι καλό να πουμε πως ο ευρωτλαντικός ιμπεριαλισμός, με αυτή την διατύπωση και ας είναι λάθος για μένα, δεν έχει κανένα δικαίωμα να επιβάλλει κυρώσεις στην ΡΟ με μόνο σκοπό την διάλυση της, κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά και διοικητικά, την επίθεση στον λαό της, τα υπερκέρδη των ΗΠΑ με το πανάκριβο LNG και αποτελέσματα που φτωχαίνουν τους λαούς στην Ευρώπη βυθίζοντας την και στην κρίση του πληθωρισμού ? Να μην μπει το “κυρώσεις στην ΡΟ” ? Να μην μπει, να διατυπωθεί αλλιώς. Αλλά είναι δίκαιες ? Θέλουμε η Ελλάδα να συμμετέχει σε αυτές ? Θέλουμε η Ελλάδα ως ταξικό κοινωνικοπολιτικο μπλοκ των από κάτω, να έχει ανεξαρτησία για τα συμφέροντα αυτού του μπλοκ και των ταξικών του συμμάχων παντού ? Πείτε την όπως θέλετε, σκέτη, προλεταριακή, λαική, εθνική. Την θέλουμε ? Αν ναι είναι δίκαιες οι κυρώσεις γιατί “εδώ που τα λέμε η Ρωσία στις 24 Φεβρουαρίου άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ουκρανική διένεξη και κάτι πρέπει να γίνει ?” Συγνώμη, αυτό είναι ΣΥΡΙΖΑ.

    Εν ολίγοις είναι η συνέχεια του κρούσματος ΑΡΝΗΣΗΣ συμμετοχής στις αντιιμπεριαλιστικές πορείες του 2019 κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Τουλάχιστον και το ΚΚΕ που έχει την στρεβλή ανάλυση του “ιμπεριαλιστικού πολέμου”, όταν η μια μεριά, η ΡΟ, μάχεται για την κρατική της επιβίωση, και την φυσική των ομοεθνών της ουκρανών πολιτών, έστω σαν ακούσιο αποτέλεσμα των σοβινιστικών της τσαμπουκάδων στην γειτονιά της και όχι σαν πρόθεση αν και πλέον ο πόλεμος έχει επιτέλους επικεντρωθεί στις περιοχές που πρέπει, είναι καθαρό στο ΟΧΙ στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, είτε ένας από τους ιμπεριαλισμούς είτε έιναι ο μοναδικός. Και έχει ανεβάσει και το θέμα των κυρώσεων εσχάτως.

    Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις, εξ ορισμού όταν ανήκεις στον έναν πόλο σύντροφοι. Το δίλλημα μπαίνει μόνο στους ρώσους κομμουνιστές και αριστερούς, εντός και εκτός ΡΟ. Εκείνοι δεν πρέπει να είναι με τις ίσες αποστάσεις γιατί ο πόλος τους είναι ο αμυνόμενος και όχι ιμπεριαλιστικός, λέω εγώ. Αλλά υπάρχουν διλλήματα για τους συντρόφους εκεί. Εμείς στην Ελλάδα δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα και δίλλημα ρε σύντροφοι. Είτε ο πόλος μας είναι ο ένας και μοναδικός ιμπεριαλιστικός είτε ο ένας από τους 2 έχουμε αυτονόητη υποχρέωση να βάζουμε μπροστά το ΟΧΙ σε αυτόν και όχι τις ίσες αποστάσεις. Αλλιώς βοηθάμε τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό. Και αυτό σιγά σιγά χτίζει, φτιάχνει αντανακλαστικά, διαπαιδαγωγεί οργανώσεις και αγωνιστες που πατώντας και την υπεραριστερή εργατίστικη μπανανόφλουδα θα σου πουν, όταν πχ απαγορευτεί η προσέγγιση στην Πρεσβεία (μια είναι η Πρεσβεία αν και κάποιοι εσχάτως ανακάλυψαν κι άλλη) την 17 Νοεμβρη πως, εδώ που τα λέμε γιατί να τελειώνει εκεί η πορεία ? Βγάζει λάδι την ελληνική αστική τάξη που είναι η βασική ένοχη.

    Συγνώμη για την έκταση, θέλησα να είμαι πλήρης για να μην επανέρχομαι, τουλάχιστον όχι με νέο σεντόνι

    ΟΛΟΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑ ΑΚΟΥ ΤΟ ΚΑΛΑ, ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ

    Κώστας

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Νομίζω, πως τεντώνεις λίγο την θέση του ΚΚΕ για το συγκεκριμένο θέμα, για να εκβιάσεις την δήθεν συνηγορία του στη δική σου θέση,
      Το ΚΚΕ ουδέποτε ασχολήθηκε, στο Ουκρανικό τουλάχιστον, αν θάχει η όχι “ίσες αποστάσεις” από δυό ιμπεριαλιστικούς σκύλους, που τρώγονται, άσχετα αν είναι η δεν είναι ισότιμοι στην ιμπεριαλιστική ιεραρχία (η “πυραμίδα”), πολύ λιγότερο με το κωμικό “ποιός έχει δίκηο” να κατασπαράξει το πτώμα του ουκρανικού Λαού αλλά και των τριγύρω. Εχουν και οι δύο άδικο, γιατί κανενός η νίκη δεν θα ωφελήσει κανένα Λαό, ούτε τους δικούς τους! Το ΚΚΕ δεν μπαίνει στη λογική των ιμπεριαληστών. Είναι αντίθετο σε οτιδήποτε κάνουν οι ιμπεριαληστές, είτε “κυρώσεις” λέγεται αυτό, είτε “ειδική στρατιωτική επιχείρηση“, είτε όπως θα το βαφτίσουν, γιατί εξ ορισμού στρέφεται κυρίως κατά των Λαών. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του ταξικού αντιϊμπεριαλισμού από τον ρεφορμιστικό η αστικό ιμπεριαλισμό. Οταν δεν αναγνωρίζεις το δικαίωμα ύπαρξης του ιμπεριαληστή, είναι κωμικό και υποκριτικό να συζητάς για ενδεχόμενα …”δίκηα” του!
      «Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου»

      Reply
    2. Κώστας

      Οι θέσεις του ΚΚΕ είναι λάθος γιατί βλέπει ιμπεριαλιστικό πόλεμο και ιμπεριαλιστικό πόλο εκεί που δεν υπάρχουν. Ως κυρίαρχα φαινόμενα εννοώ, προφανώς υπάρχουν πάντα όψεις όταν μια μεγάλη χώρα κάνει πόλεμο. Αλλά, ξέρεις τι γίνεται, λέμε ξέρωγω “αγωγοί και διάδρομοι ενέργειας”, κάτι τέτοια λέει το ΚΚΕ. ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. Η Ρωσια από αυτή την άποψη θα ήθελε καλες σχέσεις με την Ουκρανια και την Δύση γιατί αλλιώς τι να τους κάνει τους αγωγούς ? Άσε που δεν πήγε για … Κατοχή όλη της έκτασης αν και κακώς χτύπησε το Κίεβο. Ποιοι αγωγοί και ποια ρώσικα μονοπώλια, κρατικά και ιδιωτικά. Καλά, άσε τα ιδιωτικά, ψιλοαντίθετα είναι με τον πόλεμο που κάνει η ΡΟ αλλά δεν τα παίρνει. Το αν είναι καλύτερα να νικήσουν οι ρωσόφωνοι και η ΡΟ στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία είναι αυτονόητο και εξώφθαλμο. Είναι ο μόνος τρόπος για μια σχετικά δίκαιη και σχετικά σταθερή Ειρήνη, και αυτό αμφίβολο βέβαια γιατί οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να το πάνε μέχρι το τέλος

      Τουλάχιστον όμως παραμένει σταθερά αντι Νατοικό και του το αναγνωρίζω. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τι διαστρεβλώνω, λέω πως οι θέσεις του είναι λάθος, και ένοχα δεν απαντάει στο ΚΕΚΡ που το έχει τσακίσει στις ανακοινώσεις, αλλά την τελευταία στιγμή σώζει την αξιοπρέπεια του.

      Κώστας

      Reply
  2. Ανώνυμος

    H “κριτική” σχετικά με τις κυρώσεις είναι ανυπόστατη και αστεία.

    Μεταξύ πάρα πολλών άλλων:

    https://www.okde.gr/archives/16630.

    Ο “πόνος” σου για την 4η Διεθνή είναι υπερ-όψιμος, έρχεται με καμιά 50 χρόνια και βάλε καθυστέρηση. Κάτι σαν τις αναθεωρήσεις της ηγεσίας του ΚΚΕ, που τώρα “ανέλυσε” (για λόγους σκοπιμότητας βέβαια, αλλά τουλάχιστον έφερε στη φόρα διάφορα πράγματα) ότι για 80 χρόνια βρισκόταν “κάτω από ξένη σημαία”.

    Εϊναι και υποκριτικό το “ενδιαφέρον” σου. Δηλαδή εσύ παλεύεις για καμιά 4η Διεθνή; Ή έχεις αναφορά (αν τις γνωρίζεις) σε καμιά από τις αποφάσεις-αναλύσεις της, που είναι πραγματικά ορόσημα για το διεθνές εργατικό και επαναστατικό κίνημα; Ή αναγνωρίζεις (έστω και ως πολιτικός αντίπαλος) τη σημασία και την προσφορά της, την ιστορική της συμβολή, τους αγωνιστές της, τα τμήματα που είχε και πρωτοστάτησαν σε δεκάδες χώρες ή και σφαγιάστηκαν (ξέρεις από που, ονόματα δεν λέμε) κ.λπ.;

    Άσε να ασχοληθούν με το θέμα της 4ης Διεθνούς όσοι πραγματικά αντιλαμβάνονται ή έστω νιώθουν την τιτάνια σημασία της ύπαρξης μιας αναγεννημένης-επαναστατικής 4ης Διεθνούς για το παγκόσμιο εργατικό κίνημα. Δεν προσφέρεται το θέμα για άλλοθι στους “πατριωτισμούς” και τις στοχίσεις οποιουδήποτε με τον αστικό εθνικισμό, των “κυριαρχικών δικαιωμάτων” ή του “ταξικού προσήμου στο εθνικό” (αυτό πια!), οποιασδήποτε απόχρωσης.

    Reply
    1. Κώστας

      Είναι πολύ σαφές πως δεν γράφω για την 4η αλλά για τις 9 οργανώσεις που επιμένουν να μην θέτουν το αυτονόητο του ελληνικού οχι σε αυτές και της μονομερούς μη τηρησης τους

      Η ξεφτίλα της 4ης με την ανοιχτή και ενεργητική ταύτιση με το ΝΑΤΟ δεν χρειάζεται να σχολιαστει, τα λέει και η ΟΚΔΕ Σ. Αλλά δεν αρκεί, δεν αρκεί να μην λες ΝΑΙ πρεπει να καλείς σε μονομερές ΟΧΙ

      Κώστας

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.