.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Καμιά απόλυση Υγειονομικού, οργάνωση και πάλη να μην περάσει η αυταρχική και τιμωρητική πολιτική της κυβέρνησης


ΠΕΝΕΝ

Σε μια χρονική περίοδο που το δημόσιο σύστημα υγείας δεινοπαθεί, το υγειονομικό προσωπικό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την προστασία της υγείας του λαού, η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση θέτοντας ως στόχο το παραπέρα ξεχαρβάλωμα των νοσοκομείων διακηρύσσοντας καθημερινά την πρόθεσή της να απολύσει χιλιάδες υγειονομικούς (14.700).

Η αντιδραστική και αποτυχημένη κυβερνητική γραμμή της υποχρεωτικότητας, των διαχωρισμών και των διώξεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αφού 10.000 υγειονομικοί δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση και επιπλέον 4.700 βρίσκονται ήδη σε πολύμηνη αναστολή εργασίας!!

Ο Υπουργός Υγείας καθημερινά απειλεί και εκβιάζει μιλώντας για την απόλυση όλων αυτών και με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ο κίνδυνος της πλήρους κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο την ζωή χιλιάδων ανθρώπων.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αρνείται να ενισχύσει με μόνιμο προσωπικό τα νοσοκομεία, αρνείται την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μειώνει τις κρατικές δαπάνες για την υγεία, αρνείται την επίταξη του ιδιωτικού τομέα και νυχθημερόν προβάλει το δόγμα της ατομικής ευθύνης.

Από την άλλη με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ το προσωπικό του νοσοκομείου επιστρέφει την 5η μέρα με θετικό τεστ και ήπια συμπτώματα καταργώντας τις προληπτικές καραντίνες, δεν διενεργούνται προληπτικά τεστ με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς φορείς των νοσοκομείων, να υπάρχει μεγάλη διασπορά και σταθερά πάνω από 3.000 του προσωπικού νοσεί!

– Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει την εκδικητική και αυταρχική πολιτική των διώξεων

– Καμιά απόλυση προσωπικού νοσοκομείων!

– Καλούμε τους συνδικαλιστικούς φορείς στην δημόσια υγεία να οργανώσουν άμεσα με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα την πάλη για να μην περάσει η επίθεση της κυβέρνησης.

– Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλο το υγειονομικό δυναμικό της χώρας μας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 96.67% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.