.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το ΝΑΡ Θεσσαλονίκης για τον βιασμό της 24χρονης κοπέλας


Για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Θεσσαλονίκης

Δυσωδία σήψης καλύπτει την πόλη της Θεσσαλονίκης μετά την καταγγελία για βιασμό της 24χρονης καθώς και ξετυλίγεται ένα κουβάρι κυκλώματος trafficking. Οι δράστες σύμφωνα με τις καταγγελίες είναι γνωστοί επιχειρηματίες της πόλης και του πολυεθνικού κεφαλαίου που εκπροσωπεί η Coca Cola, με σημείο επαφής το μπαρ “Αχίλλειον”.

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν πάρει φωτιά από τις αποκαλύψεις τις τελευταίες μέρες τη στιγμή που τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ δεν αναφέρουν καθόλου ή αναφέρουν ελάχιστα από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση: η σιωπή είναι συγκάλυψη και ενδεικτική της προστασίας που απολαμβάνουν οι δράστες.

Ο κοινωνικός κανιβαλισμός της αστικής τάξης, η ακραία εκμετάλλευση και ο σεξισμός, ο πολιτισμός της γκλαμουριάς, της επίδειξης πολυτέλειας και ευζωίας σε βάρος της κοινωνίας κρύβει έναν απύθμενο βούρκο. Είναι εικόνα ντροπής αυτή η πλευρά της Θεσσαλονίκης των εκλεκτών των τοπικών αρχόντων και κεφαλαιοκρατών, που λύνει και δένει κατά το δοκούν.

Καμιά σχέση δεν έχει με τη Θεσσαλονίκη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, των προσφύγων και των εργαζομένων, της μουσικής και λογοτεχνικής παράδοσης, το σταυροδρόμι αυτό των ανθρώπων και των πολιτισμών.

Η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας, των δικαιωμάτων και της ελευθερίας δεν μπορεί παρά να είναι δεμένη με την πάλη για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος εξουσίας και της καπιταλιστικής κυριαρχίας που θεωρεί τον κόσμο της δουλειάς αναλώσιμο.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην 24χρονη επιζώσα που κατήγγειλε τον βιασμό της.

Χωρίς συναίνεση, είναι βιασμός!

  • Να χτίσουμε πλέγμα αλληλεγγύης για κάθε επιζώσα.
  • Καμιά συγκάλυψη, καμιά ασυλία. Απόδοση ευθυνών όλων των εμπλεκόμενων, καταδίκη των δραστών.
  • Πανελλαδικά δομές τοπικών ιατροδικαστικών κέντρων και μονάδων περίθαλψης και ενδυνάμωσης των κακοποιημένων γυναικών.
image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 7
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.