.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πολυτεχνείο, 48 Χρόνια μετά: Επιβλητική διαδήλωση στην Αθήνα (Βίντεο)


Το Πολυτεχνείο Ζει και συνεχίζει να πυρπολεί τις καρδιές των νέων που αγωνίζονται για τα ανεκπλήρωτα ιδανικά του. Για Ψωμί – Παιδεία – Υγεία Ελευθερία, κόντρα στους εχθρούς και τους ψεύτικους φίλους του. Δεκαετίες τώρα η αστική τάξη, η αμερικάνικη πρεσβεία και οι πολιτικοί της εκφραστές μάταια επιδιώκουν να το παραγράψουν από τη λαϊκή συνείδηση.

Η εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 που ανατίναξε τη συναίνεση που απεργάζονταν οι δικτάτορες και οι ”σώφρονες” της εποχής στρώνοντας ταυτόχρονα το δρόμο για τους μεγάλους αγώνες και τις κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης, είναι ζωντανή στους αγώνες του σήμερα όπως έδειξαν και οι μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας και πορεύτηκαν από το Πολυτεχνείο και τις προσυγκεντρώσεις προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα, οργανώσεις, σωματεία, συλλογικότητες, μετανάστες, νέοι και νέες καθώς και αγωνιστές χωρίς συγκεκριμένη ένταξη σε μπλοκ έδωσαν το παρών σε μια Αθήνα που η παρουσία της αστυνομίας ήταν κάτι παραπάνω από προκλητική. Αστυνομικός μάλιστα με στολή βιντεοσκοπούσε όλους τους διαδηλωτές κατόπιν εντολής από τους ανωτέρους του, όπως δήλωσε!

Μερικά στιγμιότυπα από την σημερινή διαδήλωση στην Αθήνα μπορείτε να δείτε στα δύο βίντεο που ακολουθούν.

 

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 82.00% ( 5
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.