.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πάνος Παπανικολάου: Τα αίτια και τα αποτελέσματα της πανωλεθρίας στο μέτωπο της πανδημίας (Βίντεο)


Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού της Πάτρας Ionian TV με την Εύα Στρατή, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της Ομπσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδα –ΟΕΝΓΕ, νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου.

Δραματική χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία όσο και στην Θεσσαλία, ασφυκτική την κατάσταση στην Ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη, ενώ αρχίζει να γίνεται πάρα πολύ δύσκολη και στην Αττική και στην υπόλοιπη Νότια Ελλάδα.

“Χαρακτηριστικά, προχθές (Πέμπτη 11/11, σ.σ.) το μεσημέρι γύρω στη 1, στην επίσημη πλατφόρμα ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ, υπήρχαν 99 διασωληνωμένοι συνάνθρωποί μας, βαρέως πάσχοντες, εκτός ΜΕΘ, που περίμεναν για εισαγωγή στην ΜΕΘ. Δεν είναι μόνο από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, είναι και από την Αττική. Επίσης, η κατάσταση στις γενικές εφημερίες γίνεται όλο και περισσότερο δύσκολη κάθε μέρα σε όλη την Ελλάδα.”

Η πανωλεθρία, όπως την χαρακτήρισε τεκμηριώνοντας παραστατικά την άποψή του, στο μέτωπο της πανδημίας, οφείλεται στους εξής λόγους:

Πρώτον, στην παντελή αποσάθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία θα έπρεπε να είναι το πρώτο τείχος άμυνας και ενάντια στην επιδημία και ενάντια στη λοιπή νοσηρότητα.

Δεύτερον, οφείλεται στο ότι από πέρυσι έχει εκλείψει κάθε σοβαρότητα στην ιχνηλάτηση και στην επιδημιολογική επιτήρηση

Τρίτον είναι οι γνωστές ελλείψεις στα νοσοκομεία που φυσικά δεν έχουν θωρακιστεί, και

Τέταρτον στο ότι έχει πάει πολύ πίσω το πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την παρέμβαση του Πάνου Παπανικολάου από το 4.35” ως το 13.28”:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



18 σχόλια στο “Πάνος Παπανικολάου: Τα αίτια και τα αποτελέσματα της πανωλεθρίας στο μέτωπο της πανδημίας (Βίντεο)

  1. Papillon

    Δείτε τώρα πόσο εύκολα υπονομεύεται από τα “αριστερά” ο εμβολιασμός και ενισχύεται η συνωμοσιολογία.

    https://antarsya.gr/node/5990

    “….για εμβόλιο στα δικά μας χέρια και όχι των φαρμακοβιομηχανιών.”

    Το εμβόλιο λέει χρειάζεται…εργατικό έλεγχο και πρέπει να είναι στα δικά μας χέρια. Δηλαδή δεν παίρνει θέση για τον εμβολιασμό ΣΗΜΕΡΑ που είναι αναγκαίος και που έχουμε καπιταλισμό αλλά παραπέμπει την αναγκαιότητα του εμβολιασμού σε μία “αντικαπιταλιστική” κυβέρνηση αλλά δεν μας λέει και πότε θα έρθει αυτή. Άρα τι; Να παλέψουμε για να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό και μετά να…εμβολιαστούμε;

    Ακόμα και αν δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες εμβολίων αν ο λαός μαζικά ήθελε να εμβολιαστεί θα τους πίεζε να βρουν ποσότητες και θα τους ανάγκαζε να αγοράσουν εμβόλια τουλάχιστον θα το διεκδικούσε. Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση βασική προϋπόθεση είναι ο κόσμος να θέλει να εμβολιαστεί δηλαδή να έχει πειστεί ότι δεν είναι ατομικό δικαίωμα αλλά ΤΑΞΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του καθενός μας γιατί έτσι θα σώσουμε ζωές καθώς και το ΕΣΥ.

    Σε ποιο σημείο της τοποθέτησης της γιατρού επισημαίνεται αυτό; Το μόνο που διαβάζω είναι για…αντικαπιταλιστικό εμβόλιο. Που ακριβώς προτρέπει τους αναγνώστες να εμβολιαστούν; Που τους εξηγεί ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ γιατί είναι βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

    Το κείμενο επίσης αναφέρεται στις πρακτικές των πολυεθνικών σχετικά με τις έρευνες, την παρασκευή και την χρηματοδότηση για φάρμακα και εμβόλια που υπηρετούν ουσιαστικά την λογική του κέρδους. Την ίδια ώρα όμως δεν γίνεται κουβέντα για το ότι τα εμβόλια του κορονοϊού έστω και έτσι είναι αποτελεσματικά, ασφαλή και αναγκαία όπως αποδεικνύει το παράδειγμα της Πορτογαλίας οπότε και πρέπει ο κόσμος να τρέξει να εμβολιαστεί. Γιατί άραγε; Αυτό που μας λέει η γιατρός έμμεσα είναι ότι επειδή το εμβόλιο υπάγεται στη σφαίρα των εμπορευματοχρηματικών σχέσεων, της κερδοφορίας και του ανταγωνισμού των καπιταλιστών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ.

    Ας το κρατήσουμε αυτό γιατί θα δούμε κάτι παρόμοιο και παρακάτω

    Συνεχίζουμε…

    Reply
  2. Papillon

    Επόμενο:

    https://antarsya.gr/node/5981

    “Για να δουλέψει ο εμβολιασμός θα πρέπει να φύγει από τον καταστροφικό έλεγχο κυβερνήσεων και φαρμακευτικών και να περάσει στα χέρια των εργαζόμενων και των επιστημόνων κάτω από κοινωνικό έλεγχο. Μόνο έτσι μπορούν να δημιουργηθούν ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια μακριά από εμπορικές και κυβερνητικές σκοπιμότητες και την λογική του κέρδους.”

    Το συμπέρασμα; Ο εμβολιασμός σε συνθήκες καπιταλισμού δηλαδή ΣΗΜΕΡΑ όχι απλά ΔΕΝ αποτελεσματικός ούτε καν ασφαλής. Αλήθεια τι σκέφτεται ένας άνθρωπος όχι ακροδεξιός, όχι ψεκασμένος αλλά απλά φοβισμένος, τρομοκρατημένος; Δεν τον οδηγούν αυτές οι απόψεις στο αντιεμβολιαστικό κίνημα;

    Βέβαια εδώ υπάρχει και μία αντίφαση. Λέει από την μία ότι “Ο εμβολιασμός είναι μεν αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας” αλλά αμέσως μετά μας λέει ότι στον καπιταλισμό δεν δουλεύει. Μα τότε γιατί τον χαρακτηρίζει σαν αναγκαία συνθήκη; Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Άμα λες ότι είναι αναγκαία συνθήκη τότε πως δεν δουλεύει; Πως δεν είναι αποτελεσματικός και ασφαλής; Δεν κολλάνε αυτά. Αυτά άραγε δεν μπερδεύουν τον κόσμο; Δεν τον σπρώχνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση;

    Συνεχίζεται…

    Reply
  3. Papillon

    Πάμε και στο τελευταίο

    https://antarsya.gr/node/5979

    “Ο εμβολιασμός συνιστά επίσης ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ το οποίο και διεκδικούμε μαζί με όλα τα αναγκαία μέτρα για το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και την εργασία και τις λαϊκές ελευθερίες.

    Η κυβέρνηση, ακολουθώντας την ίδια εκβιαστική τακτική με τα lockdowns, αντιστρέφει τα πράγματα.

    Έτσι, από τη μιά, κουνάει το δάχτυλο προς τον κόσμο (που τρομοκρατεί και παραπληροφορεί διαρκώς) και του φορτώνει την (ατομική) “ευθύνη” και “υπόχρέωση”, ακριβώς για να αποσείσει τις δικές της ευθύνες.”

    Και εδώ φανερώνεται η θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο εμβολιασμός ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ αλλά…λαϊκό δικαίωμα. Η έννοια όμως του λαϊκού δικαιώματος εφόσον δεν τονίζεις την ΗΘΙΚΗ αλλά και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΤΑΞΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ που έχουμε για να προστατεύσουμε τον κόσμο, ειδικά τους πιο ευάλωτους και ενώ γνωρίζεις ότι το ΕΣΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ και πεθαίνει μαζικά ο κόσμος (που στην συντριπτική πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι) αποκτά το περιεχόμενο του ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ.

    Άρα αυτό που μας λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι κάντε ό,τι γουστάρετε, αυτοδιάθεση, ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει με το σώμα του. Αυτό πόσο ΑΤΟΜΙΚΙΣΤΙΚΟ και ΑΝΕΥΘΥΝΟ είναι όταν έχεις φτάσει σε ένα 24ωρο τους 80 νεκρούς;

    Όλα αυτές οι απόψεις λοιπόν χτυπάνε ευθέως τον εμβολιασμό και τον ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ.

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Ο γνωστός παρατρεχάμενος της χούντας Μητσοτάκη, ο Πεταλούδας, σε νέες περιπέτειες!

      Οι τζουτζέδες της χούντας Μητσοτάκη, Εξαδάχτυλοι, Βασιλακόπουλοι κλπ, κλπ, αλλά και οι διορισμένοι σύμβουλοι του “ροζ-πράσινου” Μητσοτάκη (aka Τσίπρας), Γεροτζιάφες και λοιπά ρετάλια,
      μέχρι τώρα μας έλεγαν να φτάσουμε το 70% εμβολιασμένων και μετά η πανδημία, ως εκ θαύματος, θα…εξαφανιστεί!!

      Η Ολλανδία έφτασε το 85% (!!) εμβολιασμένων αλλά πάει για κανονικό λοκντάουν!!
      Το ίδιο η Σιγκαπούρη, η Ιρλανδία, το Ισραήλ και πάει λέγοντας.

      Ολ’ αυτά, βεβαίως βεβαίως, λίγο απασχολούν τα φερέφωνα της χούντας Μητσοτάκη, όπως ο Πεταλούδας.

      Φαντάζομαι το επόμενο επεισόδιο του σήριαλ “Εμβολιαστείτε για να εξαφανιστεί ο κορωνοιός”, θα είναι “Πρέπει να πιάσουμε το 120%, όπως οι νόρμες της πρώην ΕΣΣΔ” και μετά θα…καθόοοομαστε!
      https://www.imerisia.gr/kosmos/27199_pros-lockdown-i-ollandia-me-emboliasmeno-85-ton-politon

      Φυσικά, οι παρατρεχάμενοι της χούντας Μητσοτάκη αλλά και του “ροζ-πράσινου” Μητσοτάκη (aka Τσίπρας), δε βρίσκουν ούτε μια λεξούλα να ψελίσουν για τους χιλιάδες εργαζόμενους των νοσοκομείων που το διχτατορικό καθεστώς πέταξε στην απληρωσιά.

      Πως ήταν ο τίτλος εκείνου του βιβλίου του Μπόρις Βιάν;
      Α, ναι, “Θα φτύσω στους τάφους σας”.

      ΥΓ. Για να ξέρουμε ποιοί τρέχουν να υποστηρίξουν τους Μητσοτάκηδες, ο Πεταλούδας πριν κάτι τέρμινα μας έλεγε ότι η ίδρυση του Ισραήλ συνιστά…δικαίωση των απανταχού Εβραίων!

      Reply
    2. ΑΩ

      Επειδή κατά τη γνώμη σου οι μόνοι που έχουν αριστερή άποψη για τον εμβολιασμό είναι η ΟΑΚΚΕ και ο Μητσοτάκης, κάθεσαι και διαστρεβλώνεις με ακραίο τρόπο τις θέσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

      Επίπεδο Μακελειού στην υπηρεσία της κυβερνητικής προπαγάνδας. Δε φταίει η ΝΔ δηλαδή, μας λες, για το χάλι της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, φταίνε όσοι αγωνίζονται για τη δημόσια υγεία και δεν ζητωκραυγάζουν τον Μητσοτάκη.

      Reply
  4. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Μόνο στις ΗΠΑ, το 2020, 81.000 άνθρωποι πέθαναν από drug overdose. Και όταν λέμε drugs εννοούμε τα νόμιμα οπιούχα παυσίπονα φεντανύλ, οξικοντίν, βαϊκοντίν και πάει λέγοντας.
    https://www.statnews.com/2021/02/16/as-pandemic-ushered-in-isolation-financial-hardship-overdose-deaths-reached-new-heights/

    Επίσης οι ανθρωποχτονίες αυξήθηκαν κατά 4900 μέσα στο 2020, η μεγαλύτερη αύξηση απ’το 1960 που βαστάνε οι ΗΠΑ στατιστικά!!
    https://www.nytimes.com/2021/09/27/us/fbi-murders-2020-cities.html

    Ολ’αυτά είναι, σε μεγάλο βαθμό, συνέπειες της απόγνωσης που έφερε ο εγκλεισμός εκατομμυρίων ανθρώπων μέσα σε διαμερίσματα-κλουβιά, δίχως κανέναν προσδιορισμό της χρονικής διάρκειας της φυλάκισης.
    Και φυσικά δίχως αποτέλεσμα στηναντιμετώπιση της πανδημίας.

    Κι όμως, οι γελωτοποιοί του διχτάτορα, Βασιλακόπουλοι, Καπραβέλοι, Βατόπουλοι και λοιποί “επιστήμονες”,
    όπως επίσης οι τεχνοκράτες “συμβουλάτορες” της “πράσινο-ροζ” Δεξιάς (aka ΣΦΥΡΙΖΑ), δεν τα βλέπουν.
    Η “επιστημονική” τους ματιά έχει υποστεί μια πρόσκαιρη…θόλωση.

    Αυτά να τ’ ακούν ορισμένοι μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συνεχίζουν να φλερτάρουν με το..μικρότερο κακό (λέγε με “πρασινο-ροζ” Δεξιά του ΣΦΥΡΙΖΑ), όπως το ΣΕΚ, ή για κάποιους που φιλοξενούν και “άρθρα” του γνωστού συμβουλάτορα Γεροτζιάφα στο kommon.gr.
    Ή με τους καταπιεσμένους ή με τους Γεροτζιάφες!

    Σκοπός της ανθρωπότητας πρέπει να είναι η ΕΞΑΛΕΙΨΗ του ιού και όχι η διαχείριση των κρουσμάτων.
    Μόνο που η ΕΞΑΛΕΙΨΗ δεν θάρθει με κάποιο εμβόλιο.

    ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ πανδημία δεν τελείωσε από εμβόλιο, πόσο μάλλον από σκευάσματα που έχουν μειούμενη αποτελεσματικότητα προιόντος του χρόνου.
    Χρειάζεται τεράστια κινητοποίηση δυνάμεων για να εφαρμοστεί έστω και τώρα το test-trace-isolate. Να υπάρξει αντιμετώπιση περίπτωση-την-περίπτωση, να δοθεί υποστήριξη σε πρωτοβάθμιο επίπεδο πριν καταλήξει ο άλλος στο νοσομομείο κλπ.

    Οι διάφοροι “συμβουλάτορες” της πρασινο-ροζ Δεξιάς (aka ΣΦΥΡΙΖΑ) έχουν σαν σκοπό να ενισχύσουν την καταστολή και τον έλεγχο του αστικού κράτους πάνω στους εργαζόμενους και γενικά τους πολίτες.
    Μας αντιλαμβάνονται όχι ως λύτες προβλημάτων αλλά ως προβλήματα.
    Είναι η “ροζ” εκδοχή του καθεστώτος Μητσοτάκη.
    Καμία αυταπάτη για Τσίπρες-Γεροτζιάφες.

    Reply
  5. Papillon

    Όσο αφορά την Ολλανδία το 85% αφορά τους ενήλικες όχι το γενικό πληθυσμό όπου εκεί είμαστε στο 73% πολύ χαμηλότερα δηλαδή αν και αυτά είναι στοιχεία από τις 7 Νοεμβρίου οπότε οκ περιμένουμε να δούμε πως διαμορφώνονται τα ποσοστά μέχρι σήμερα:

    https://ourworldindata.org/covid-vaccinations?country=OWID_WRL

    Όπως και να χει πράγματι υπάρχει έξαρση και στην Ολλανδία και αλλού και πάνε σε ΜΕΡΙΚΟ λοκντάουν (και όχι κανονικό όπως λέει ο Ηλίας αν και αυτό χρειάζεται για να αναχαιτίσεις την διασπορά) προς το παρόν αφού όσο περνάει ο καιρός η ανοσία των εμβολίων μειώνεται οπότε και όλο και περισσότεροι ακόμα και εμβολιασμένοι νοσούν δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αυτό αλλά και σε άλλες χώρες που πέτυχαν μάλιστα και υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού. Γι’αυτό γίνεται όλη αυτή η συζήτηση για την τρίτη δόση.

    Πάντως για δείτε καλύτερα τα στοιχεία:

    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/netherlands/

    Με 12, 16 και 20.000 κρούσματα και έχουν 20,25,35 νεκρούς κάθε μέρα. Εμείς πάλι με 8 χιλιάδες τόσα 70, 80, 85. Δηλαδή παρότι στην Ολλανδία έχουν πολλά περισσότερα κρούσματα ημερησίως από εμάς παρόλα αυτά ακριβώς λόγω του υψηλότερου σε σχέση με εμάς ποσοστό εμβολιασμού έχουν λιγότερους νεκρούς πάντα σε σύγκριση με εμάς. Και λένε ψέματα σε εμάς ενώ άλλα δηλώνουν έξω για δες εδώ πόσους νεκρούς είχαμε σε ένα 24ωρο:

    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/greece/

    85 νεκροί. Ενώ αυτοί μας είπαν για 80. Τις ίδιες μαϊμουδιές κάνουν και για κρούσματα και για όλα. Αλλά δεν ακούω καμία ΑΝΤΑΡΣΥΑ να τους καταγγέλει, να τους ξεσκεπάζει με στοιχεία συγκεκριμένα. Τι κάνουν άραγε τα στελέχη σας στην Υγεία;

    Αλήθεια γιατί δεν ξεσκεπάσατε τα ψέματα του Τσιόδρα; Οι διαφάνειές του μέσα κάνουν λόγο για μόλις…52% εμβολιασμένων στο γενικό πληθυσμό και όχι 60 όπως μας παραμυθιάζουν τόσο καιρό:

    https://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/9590-paroysiash-kathhghth-s-tsiodra

    Τι σημαίνει αυτό; Ότι ακόμα και οι εμβολιασμένοι στην χώρα μας είναι ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ και από αυτό που μας λένε οπότε και αυτός είναι ο βασικός λόγος που αυτή τη στιγμή θρηνούμε πολύ μεγάλο αριθμό νεκρών. Αν βάλεις και το γεγονός ότι πέφτουν και τα επίπεδα ανοσίας στους εμβολιασμένους καταλαβαίνετε ότι έρχονται ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ. Αλλά ούτε γι’αυτό άκουσα κάτι από τον κύριο Παπανικολάου και το κόμμα του. Γιατί άραγε; Δηλαδή δεν είναι σοβαρής σημασίας που εξαπατούν το λαό για τους εμβολιασμούς; Κουβέντα όμως από τους “αριστερούς” μας.

    Για δείτε όμως και παραδείγματα από χώρες με τραγικά ποσοστά εμβολιασμού. Η Ρωσία με μόλις 35% μετράει κάθε μέρα πάνω από 1.000 νεκρούς. Η Ρουμανία με ποσοστό 30,7% μετράει 300, 400, 500. Δεν τα βλέπετε αυτά; Τι μας λέει αυτό; Ότι ο εμβολιασμός είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ συνεπώς είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ να πείσουμε τον λαό να εμβολιαστεί.

    https://ourworldindata.org/covid-vaccinations?country=OWID_WRL

    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/russia/

    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/romania/

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Βρε κομπογιανίτη της μητσοτακικής προπαγάντας, τι σημασία έχει για την μετάδοση του ιού αν είναι το 85% του γενικού πληθυσμού εμβολιασμένο ή του ενήλικου;
      Αφού τα εμβόλια ΔΕΝ σταματούν ΚΑΜΙΑ μετάδοση.
      Δηλαδή αν είχαν εμβολιαστεί τα 8χρονα θα είχε σταματήσει ο ιός;
      Είσαι τσαρλατάνος ή απλά θες να λες κάτι;
      Στην Ιρλανδία που είναι 90% εμβολιασμένοι και ξαναπάνε για λοκντάουν, εκεί τι συνέβη;
      Που σκάλωσε το αφήγημα;

      Α) Τα σωματεία των εκπαιδευτικών λένε “Ανοιχτά σχολεία με τάξεις των δέκα παιδιών”, “Δύο βάρδιες για να αποφεύγεται ο συνωστισμός” κλπ.
      Φυσικά και ΠΡΕΠΕΙ να παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία.
      Δεν υφίσταται καμία εκπαιδευτική διαδικασία εξ αποστάσεως.

      Β) Ο βασικότερος λόγος που δεν εμβολιάζεται κάποιος εργαζόμενος είναι ότι δεν έχει τον τρόπο να το κάνει.
      Είτε είναι εργαζόμενη γυναίκα με παιδιά που δεν μπορεί να τα παρατήσει και να φύγει, είτε εργαζόμενος με δυό δουλειές και τρελές βάρδιες που δεν προκάνει, είτε άρρωστος που δε μπορεί να μετακινηθεί, κατάκοιτος, αγοραφοβικός κλπ, κλπ.
      Να αγωνιστεί η αριστερά για εμβολιασμό στο σπίτι για ΚΑΘΕ άνθρωπο που θέλει να κάνει το εμβόλιο.

      Γ) Για τη μετάδοση του ιού ΚΑΜΙΑ ευθύνη ΔΕΝ έχουν οι ανεμβολίαστοι παρά μόνον οι καπιταλιστές.
      Για τα μάτια τους κρατάει διαλυμένα τα ΜΜΜ το καθεστώς Μητσοτάκη, για τα μάτια τους καταρρέουν τα γηροκομεία που αποτελούν εστίες μετάδοσης κλπ.

      Δ) Η εγκατάλειψη των σε αναστολή εργαζόμενων από μέρους της αριστεράς είναι έγκλημα που θα πληρώσουμε όλοι.
      Όποιος νομίζει ότι θα το προσπεράσουμε είναι βαθιά νυχτωμένος.
      Η αηδιαστική αδιαφορία της αριστεράς για την καταπάτηση κάθε δικαιώματος των ανεμβολίαστων (ούτε σούπερμάρκετ σε λίγο) θα μείνει ως μνημείο αίσχους για κάθε ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ.

      Reply
      1. αριστερες δικαιολογιες

        ΓΡΑΦΕΙ Ο Ηλίας Γιαννόπουλος

        “Β) Ο βασικότερος λόγος που δεν εμβολιάζεται κάποιος εργαζόμενος είναι ότι δεν έχει τον τρόπο να το κάνει.
        …………..
        Να αγωνιστεί η αριστερά για εμβολιασμό στο σπίτι για ΚΑΘΕ άνθρωπο που θέλει να κάνει το εμβόλιο.”

        αυτες τις δικαιολογιες μας λενε οταν τους πιεζουμε οσοι/ες δεν θελουν να συνδικαλιστουν,δεν θελουν να πατησουν σε συνελευσεις,δεν θελουν να απεργησουν κλπ κλπ
        Δηλαδη δεν μπορουν να βρουν μιση ωρα καθημερινη ή Σαββατο για να εμβολιαστουν απο την πολλη δουλεια;;;!!! (και εγω νομιζα οτι υπαρχει μεγαλη ανεργια)
        και εμεις τους δικαιολογουμε …μαλιστα
        Οταν αυριο θα μας ζητανε να ψηφιζουν ηλεκτρονικα στις εκλογες του σωματειου τους (επειδη δεν προλαβαινουν ντε) ή να μην κανουν απεργια γιατι δεν αντεχουν να χασουν μεροκαματο θα συμφωνησουμε προφανως….
        να χαρω τους λαικους αγωνιστες

        Reply
    2. Κώστας

      O Ηλίας όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει

      77% ο εμβολιασμός στην ιρλανδία και η καμπύλη νεκρών επιπεδωμένη, και τι συμπαιρένει ο Ηλίας ?

      πως ειναι … 90 % (ποιος θα το ψάξει σου λέει) και τα εμβόλια άχρηστα.

      σαρώνει ο πολακισμός, η αριστερά όχι και τόσο

      Κώστας

      Reply
      1. Ηλίας Γιαννόπουλος

        Ποιός είπε ότι είναι άχρηστα τα εμβόλια, Κώστα;
        Μετά κατηγορείς άλλους για διαστρέβλωση απόψεων.
        Εγώ είπα, απλά, το προφανές:
        ΔΕΝ σταμάτησαν ποτέ από μόνα τους καμία πανδημία, δεν μπορούν να σταματήσουν τη μετάδοση.
        Αν μπορούσαν, γιατί έχει η Ιρλανδία εκτόξευση κρουσμάτων;

        Δεν ξέρω τι σημαίνει πολακισμός, δική σου έκφραση είναι.
        Εγώ περισσότερο φοβάμαι τον Εξαδακτυλισμό.

        Reply
  6. Papillon

    Πάντως δεν ήμουν εγώ που τα άφηνα όλα ανοιχτά από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, δεν ήμουν εγώ που περνούσα το μήνυμα της χαλάρωσης και την αυταπάτη ότι τελειώσαμε με το εμβόλιο και σωθήκαμε. Αυτό το έκανε η κυβέρνηση. Αλλά και σε αυτό τι έλεγε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Πλάκα μας κάνετε μωρέ εδώ το παραμικρό περιοριστικό μέτρο να λάβει αμέσως φωνάζετε για…αυταρχισμό αν είναι δυνατόν.

    Εγώ πάλι λέω εκτός από γιατρούς, νοσηλευτές, ΜΕΘ που είναι όλα σωστά να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ για να μην αρρωσταίνει κόσμος και γεμίζουν νοσοκομεία και κρεβάτια άρα και να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών. Αυτό γίνεται μόνο με περιοριστικά μέτρα, λοκντάουν (όταν αυτό γίνεται αναγκαίο) και ΜΑΖΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ. Εσείς όχι απλά διαφωνείτε με αυτή την λογική αλλά την…πολεμάτε κιόλας. Γι’αυτό και ΔΕΝ υποστηρίζετε ΚΑΝΕΝΑ περιοριστικό μέτρο, γι’αυτό και πολεμάτε με λύσσα την πρόταση για ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ (που περιλαμβάνει αναστολή καπιταλιστικών επιχειρήσεων), γι’αυτό και είστε ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ.

    Και δεν μου λέτε αφού υπερασπίζεστε το λαό γιατί να πρέπει να αρρωστήσουν κάποιοι, να μπουν σε ΜΕΘ, να βγουν και να τους αφήσει κουσούρια ο κορονοϊός, να τους προκαλέσει κάτι άλλο; Είστε υπέρ αυτού; Γιατί και ΜΕΘ να υπάρχουν και κρεβάτια να υπάρχουν αν νοσήσει σοβαρά κάποιος ακόμα και αν ζήσει υπάρχει πιθανότητα να του προκαλέσει κάτι πολύ άσχημο και μακροπρόθεσμα. Γιατί να το πάθει; Επειδή το θέλετε εσείς; Γιατί λοιπόν δεν είστε υπέρ των μέτρων ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ; Γιατί δεν κάνετε τα πάντα (εμβολιασμός) για να αποτρέψουμε την βαριά νόσηση συμπολιτών μας; Θέλετε να αρρωσταίνει ο κόσμος και η μόνη σας έγνοια είναι να υπάρχουν κρεβάτια να νοσηλευτεί και γιατροί για να τους σώζουν τη ζωή; Δηλαδή το να ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ άνθρωποι, το να μην νοσούν σοβαρά ώστε να μην έχουν ανάγκη ΜΕΘ, γιατρούς και να ελαχιστοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό την όποια πιθανότητα να πάθουν το παραμικρό δεν σας πέρασε από το μυαλό; Γιατί να μπαίνουν άνθρωποι σε όλη αυτή τη διαδικασία; Γιατί να μην κάνουμε και εμείς ό,τι μπορούμε για να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του λαού; Επειδή το θέλει ο “αριστερός” κύριος Ηλίας και το κόμμα του; Τόσο χαμηλά ρίξαμε τον πήχη πια;

    Τι σύμπτωση όμως που και η κυβέρνηση προτιμά να αφήνει τον κόσμο να πεθαίνει και να βάφει με αίμα τα χέρια της ΜΗΝ θέλοντας να εφαρμόσει λοκντάουν. Τα κρούσματα σε ηλικίες 0-17 αυξάνονται συνεχώς εξαιτίας του ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ 50+1. Τα σχολεία πρέπει να ΚΛΕΙΣΟΥΝ γιατί αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. Και όμως η Κεραμέως με θράσος λέει συνεχώς ότι δεν υπάρχει διασπορά στα σχολεία. Αλήθεια οι Παρεμβάσεις απαιτούν να κλείσουν τα σχολεία; Όχι τόσο αυτές όσο και ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και ΌΛΕΣ οι παρατάξεις τους θέλουν τα σχολεία ανοιχτά. Τι σύμπτωση το ίδιο και το υπουργείο.

    Δηλαδή τόσο εσείς όσο και η κυβέρνηση ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ σε αντίθεση με μένα που λέω ότι ο λαός πρέπει να παλέψει για ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ για να σταματήσει η διασπορά και να αποσυμπιεστεί το ΕΣΥ.

    Ποιος ταυτίζεται με ποιον τώρα κύριοι αριστεροί;

    Reply
  7. Papillon

    Τσαρλατάνος είσαι εσύ που μας το παίζεις αριστερός και μάλιστα της κομμουνιστικής αριστεράς. Θεμέλιος λίθος του κομμουνισμού είναι η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ.

    Ο εμβολιασμός ΜΕΙΩΝΕΙ την πιθανότητα να μολυνθεί κάποιος και να μεταδώσει τον ιό αλλά ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΕΙ, δεν την εξαφανίζει οπότε ναι πάλι υπάρχει ο κίνδυνος της μόλυνσης και της μετάδοσης. Ορίστε σου βάζω και πηγές να διαβάσεις:

    https://www.newscientist.com/article/2294250-how-much-less-likely-are-you-to-spread-covid-19-if-youre-vaccinated/

    https://www.nbcnews.com/health/health-news/vaccinated-people-are-less-likely-spread-covid-new-research-finds-n1280583

    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/effectiveness/why-measure-effectiveness/breakthrough-cases.html

    https://www.imperial.ac.uk/news/231557/covid-vaccines-effective-household-transmission-delta/

    https://www.medicalnewstoday.com/articles/delta-variant-is-vaccination-enough-to-protect-against-transmission

    https://www1.racgp.org.au/newsgp/clinical/covid-19-vaccination-reduces-household-transmissio

    Ο ανεμβολίαστος όμως κινδυνεύει πολύ περισσότερο να καταλήξει στο νοσοκομείο. Άρα όσο περισσότεροι εμβολιασμένοι τόσο πιο διαχειρίσιμη η κατάσταση από το δημόσιο σύστημα υγείας. Τα παιδιά επίσης αποδεδειγμένα αποτελούν υπερμεταδότες το ζήσαμε αυτό και με τα σχολεία πέρσι και οδηγηθήκαμε σε εκατόμβες νεκρών το ζούμε και τώρα με το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ 50+1 που στέλνει κόσμο στα νοσοκομεία. Πολύ σημαντικό λοιπόν να εμβολιαστούν και αυτά γιατί μεταδίδουν και μολύνουν πολύ εύκολα. Γι’αυτό και πρέπει να επιτυγχάνονται υψηλά ποσοστά εμβολιασμού ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ και όχι μόνο στον ενήλικο. Εκτός του ότι και τα παιδιά νοσούν και καταλήγουν σε νοσοκομεία οκ τις περισσότερες φορές όχι σοβαρά αλλά παρόλα αυτά εισάγονται και αυτά, νοσηλεύονται.

    Αυτό το οποίο συμβαίνει τώρα είναι ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε σχέση με την Δέλτα εξασθενεί σε όλα τα πεδία γι’αυτό και νοσούν και οι εμβολιασμένοι, γι’αυτό και μολύνουν και τους υπόλοιπους περισσότερο εξού και η συζήτηση για την τρίτη δόση. Και αυτό συμβαίνει στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Αν δεν το κατανοείς αυτό κάτσε και ενημερώσου δεν σου φταίνε οι άλλοι αν εσύ δεν παρακολουθείς τις εξελίξεις.

    Έτσι ακόμα και αν μία χώρα έχει πετύχει μεγάλα ποσοστά εμβολιασμού με αυτήν την εξέλιξη δεν είναι θωρακισμένη πρέπει να εμβολιαστεί ξανά ο κόσμος με νέα δόση. Άρα μέχρι να εξασφαλίσεις αυτήν την συνθήκη και με δεδομένο ότι έχεις μία Δέλτα που είναι πολύ πιο μεταδοτική χρειάζεσαι πάλι ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ και μέτρα προστασίας, παρεμβάσεις για την αποτροπή της μετάδοσης κλπ. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα μόνο εμβόλιο και τίποτα άλλο αυτό το έκαναν οι αστικές κυβερνήσεις και καλλιεργούσαν αυταπάτες στον κόσμο. Έτσι την πάτησαν Ολλανδοί, Γερμανοί, Αυστρία, Ιρλανδία αλλά και εμείς. Αλλά και όταν η ΝΔ χαλάρωνε τα πάντα και άνοιγε τα πάντα, όταν ο κόσμος ξεχυνόταν έξω ελεύθερα χωρίς μέτρα, χωρίς τίποτα, όταν άνοιγαν τον τουρισμό με τους χειρότερους όρους εσείς ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ. Κουβέντα δεν είπατε. Οπότε τι μου το παίζεις τώρα; Αφού σου ξαναλέω και το παραμικρό περιοριστικό μέτρο, το παραμικρό μέτρο προστασίας το βαφτίζεις…ολοκληρωτισμό.

    Συνεχίζεται…

    Reply
  8. Papillon

    Τα ψέματα που λέγονται στη χώρα μας εδώ και τόσο καιρό είναι:

    Α) Ότι έχουμε πιάσει το 60% ενώ αυτό ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ

    Β) Ότι με το εμβόλιο τελειώσαμε, σωθήκαμε ενώ ξέρανε ότι όσο περνάει ο καιρός εξασθενεί η ανοσία και με συνδυασμό της πρώτης συνθήκης πάλι χρειαζόμαστε ΜΕΤΡΑ όπως ανέφερα παραπάνω.

    Α) Οι παρεμβάσεις που προτείνουν τα σωματεία δεν αρκούν όταν πεθαίνουν άνθρωποι ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ και γίνεται πλέον επιλογή ασθενών και ενώ τα σχολεία ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. Εδώ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ πλέον ΚΛΕΙΣΙΜΟ όχι μόνο των σχολείων αλλά και της οικονομίας, της παραγωγής. Αυτό που λέω βέβαια είναι ακριβώς ένα ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ αλλά μικρό (τρεις βδομάδες με ένα μήνα) και όχι πολύμηνα ψευτολοκντάουν που ζήσαμε πέρσι. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται και ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ (οι πολίτες να τηρούν με αυτοπειθαρχία τα μέτρα προστασίας, να πάνε να εμβολιαστούν κλπ) κάτι το οποίο εσείς ΜΙΣΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΤΕ εξού και το ότι δεν δουλέψατε ποτέ προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Αυτά που λες και εσύ και που διεκδικούν τα σωματεία δεν αρκούν είναι πλέον αργά, αυτά έπρεπε να είχαν γίνει από το καλοκαίρι άντε από τον Σεπτέμβριο. Τώρα ξέφυγε το πράγμα και δεν μαζεύεται. Μέχρι να οργανωθούμε και να παλέψουμε για να τα επιβάλλουμε στην κυβέρνηση, μέχρι να τα εφαρμόσει η κυβέρνηση δεν θα έχει μείνει όχι κρεβάτι, νοσοκομείο ελεύθερο.

    Β) Αυτό που λες ισχύει πράγματι σε ορισμένες περιπτώσεις. Όπως ισχύει επίσης ότι πάρα πολλοί απλά δεν θέλουν να εμβολιαστούν για χ και ψ λόγους ενώ μπορούν. Ξέρεις τι με ενοχλεί με αυτή σου την τοποθέτηση; Αυτό το “θέλει”. Μα εσύ δεν λες να παλέψω για να εμβολιαστούν ΌΛΟΙ και όσοι δεν μπορούν εσύ λες να παλέψω για αυτούς που…θέλουν. Εμ εκεί διαφωνούμε αυτό εξηγώ. Εδώ δεν έχει δεν θέλω. Κανονικά έπρεπε να υπάρχει έξω ένα ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ κίνημα που να βάζει το ζήτημα της ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ της ηθικής, της κοινωνικής το ίδιο το κίνημα, οι ίδιοι οι πολίτες και φυσικά να διεκδικεί λύσεις και στα ζητήματα που θέτεις για να μπορέσει να πείσει τους πάντες για να εμβολιαστούν. Αλλά αυτό δεν το θέλετε.

    Όταν ασφυκτιούν όλα τα νοσοκομεία της χώρας, όταν επιλέγουν ασθενείς εκεί δεν έχει δεν θέλω εκεί συμπεριφέρεσαι με αίσθημα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ-ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ και λες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩ τελεία και παύλα. Και αυτή η νοοτροπία της…αυτοδιάθεσης και του ατομικού δικαιώματος είναι κάργα ΑΤΟΜΙΚΙΣΤΙΚΗ όταν η δική σου ατομική επιλογή επηρεάζει άμεσα όλη την κοινωνία και θέτει ζωές σε κίνδυνο όχι μόνο λόγω του ιού αλλά και για το ότι ενώ θα μπορούσα να εμβολιαστώ και να μην νοσηλευτώ στερώ την νοσηλεία σε κάποιον που το έχει μεγάλη ανάγκη και ο άνθρωπος αυτός πάσχει από κάτι άλλο ή δεν μπορούσε να εμβολιαστεί για λόγους υγείας. Αυτοί άραγε δεν έχουν δικαιώματα; Και μη μου αρχίσεις αυτά τα να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση περισσότερες ΜΕΘ, γιατρούς, υγειονομικούς και όλα αυτά γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε συμβαίνουν όλα αυτά ΤΩΡΑ πρέπει να νοσηλευτούν αυτοί οι άνθρωποι, τώρα πρέπει να χειρουργηθούν ή ό,τι άλλο.

    Δηλαδή αυτοί που εμβολιάστηκαν ή αυτοί που αποδεδειγμένα δεν μπορούσαν να εμβολιαστούν δεν έχουν άραγε δικαίωμα στην περίθαλψη και τη δημόσια υγεία; Οι υγειονομικοί μπορούσαν να εμβολιαστούν αλλά παρόλα αυτά ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ αυτοί πάντως που έβγαιναν στην τηλεόραση και μιλούσαν ήταν κάργα αντιεμβολιαστές. Δηλαδή αν νοσούσαν βαριά και είχαν διασωληνωθεί δεν θα στερούσαν άδικα το κρεβάτι από κάποιον άλλο συμπολίτη τους;

    Συνεχίζεται…

    Reply
  9. Papillon

    Γ) Οι καπιταλιστές όπως και το κράτος τους και η κυβέρνησή τους φέρουν την ΚΥΡΙΑ ευθύνη. Από κει και πέρα όμως και εμείς σαν πολίτες φέρουμε τη δική μας. Οι ανεμβολίαστοι ακόμα περισσότερο γιατί αυτοί κινδυνεύουν πολύ περισσότερο με βαριά νόσηση άρα και αυτοί κυρίως γεμίζουν τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ (και αυτό αποδεικνύεται από την ίδια την πραγματικότητα και τα γεγονότα). Τα γεμάτα νοσοκομεία επηρεάζουν άμεσα και την υγεία των υπολοίπων πολιτών που έχουν εμβολιαστεί αλλά υποφέρουν από άλλα νοσήματα και παθήσεις. Ο ανεμβολίαστος λοιπόν φέρει ευθύνη και αυτός αν δεν σε ενδιαφέρει αυτό τότε απλά είσαι ΑΤΟΜΙΚΙΣΤΗΣ και σίγουρα όχι αριστερός.

    Δ) Οι ανεμβολίαστοι έχουν ξαναλέω ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΗΘΙΚΗ πρώτα και κύρια να εμβολιαστούν. Εξήγησα πιο πάνω το γιατί. Ας εμβολιαστούν και αυτοί για να μην παίρνονται μέτρα εναντίον τους. Αν δεν μπορούν ας το διεκδικήσουν. Αλλά σε αυτό δεν κάνεις τίποτα ούτε εσύ ούτε το κόμμα σου για να τους πείσεις εφόσον θεωρείς ότι είναι…ατομική τους επιλογή. Πως να παλέψεις για κάτι όταν θεωρείς ότι είναι…ατομική σου επιλογή και ότι δεν επηρεάζει τους άλλους γύρω σου; Για να πάλεψεις πρέπει να έχεις πειστεί ότι αυτό είναι το σωστό για όλη την κοινωνία. Και αν κρίνουμε από τις απόψεις σας όπως εξήγησα και στα πρώτα μου σχόλια, τα οποία έκανες πως δεν τα είδες, ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ και ταυτίζεστε με όλους αυτούς που προσπαθούν να αποτρέπουν τον κόσμο από το να εμβολιαστεί. Και ξέρετε πολύ καλά σε ποιους πολιτικούς χώρους ανήκουν.

    Σου ξαναλέω αν υπήρχε ένα κίνημα ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ τότε θα πίεζε για να λυθούν και τα προβλήματα που αναφέρεις. Αλλά δεν προσπαθεί κανένας προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν μπορεί να λες από τη μία είμαι υπέρ του καθολικού (προαιρετικού όπως λέτε) εμβολιασμού και από την άλλη όλη σου η επιχειρηματολογία να είναι ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗ ως προς αυτό. Πως θα πείσεις τον άλλον να εμβολιαστεί μετά έστω και προαιρετικά αφού ό,τι λες είναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ των εμβολίων, χρησιμοποιώντας ψευτοεπιχειρήματα των αρνητών;

    Reply
  10. Papillon

    Πάμε να δούμε τα στοιχεία για τον εμβολιασμό σε μία σειρά χώρες. Ορίστε επικαιροποιημένα:

    https://ourworldindata.org/covid-vaccinations?country=NLD

    https://ourworldindata.org/covid-vaccinations?country=IRL

    Η Ολλανδία στο 73%. Η Ιρλανδία στο 76% και όχι στο 90% μιλώντας πάντα για το γενικό πληθυσμό. Tα ποσοστά σε Αυστρία και Γερμανία χαμηλότερα:

    https://ourworldindata.org/covid-vaccinations?country=AUT

    https://ourworldindata.org/covid-vaccinations?country=DEU

    Η διαχείριση της πανδημίας έχει να κάνει με τα πάντα και όχι μόνο με τον εμβολιασμό. Όποιος λέει ότι μόνο με το εμβόλιο λύνεται το πρόβλημα χωρίς μέτρα περιοριστικά ή αποτροπής της διασποράς του ιού και δημόσιο σύστημα υγείας ψεύδεται (κυβέρνηση). Όποιος λέει ότι μόνο με δημόσιο σύστημα υγείας λύνεται το πρόβλημα χωρίς εμβολιασμό και μέτρα ψεύδεται επίσης (ψευτοαριστερά). Έχει να κάνει ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Δημόσιο σύστημα υγείας, εμβολιασμός, μέτρα αποτροπής της μετάδοσης του ιού, τέστινγκ, ιχνηλάτηση, τήρηση των μέτρων προστασίας ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. Και έχει να κάνει όχι μόνο με τις κυβερνήσεις αλλά και με τους πολίτες (τήρηση των μέτρων προστασίας, αποφυγή εκδηλώσεων και καταστάσεων που θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία κλπ). Βέβαια το κύριο είναι να χτυπήσεις το πρόβλημα στη ρίζα του άρα εδώ παίζει βαρύνουσα σημασία τόσο ο εμβολιασμός όσο και τα μέτρα αποτροπής της διασποράς.

    Ξαναλέω οι απόψεις που αμφισβητούν την αναγκαιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων με το πρόσχημα ότι αυτά παρασκευάζονται από καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ και φυσικά ΑΝΤΙΜΑΡΞΙΣΤΙΚΕΣ. Τα ίδια άλλωστε ισχυρίζεται και ο ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑΣ Πολάκης και με αυτόν ταυτίζεται ο Ηλίας και ο κάθε Ηλίας. Αυτές οι απόψεις δεν διαφέρουν σε τίποτα από την ακροδεξιά προπαγάνδα. Αν αντικαταστήσει κανείς τις λέξεις καπιταλισμός, ιμπεριαλισμός, πολυεθνικές με τις λέξεις παγκοσμιοποίηση, εβραιομασόνοι, νέα τάξη πραγμάτων το περιεχόμενο είναι το ίδιο, η ίδια αντίληψη απλά ο ένας την προπαγανδίζει ως ανοιχτός φασίστας ενώ ο άλλος την “ντύνει” στα κόκκινα. Το θέμα δεν είναι οι λέξεις ούτε οι έννοιες και οι ορολογίες αλλά το περιεχόμενο που τους δίνεις. Αλλιώς και ο Τζέφρυ που έλεγε σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα είναι…κομμουνιστής.

    Είναι πολύ λυπηρό και απογοητευτικό στο 2021 να βλέπεις χιλιάδες κόσμου σε Ολλανδία, Αυστρία, Γαλλία και αλλού να “αγωνίζονται” ενάντια στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο φασισμός που καθοδηγεί και υποκινεί αυτές τις αντιδράσεις οδηγεί τις κοινωνίες στον μεσαίωνα για λογαριασμό Ρωσίας και Κίνας. Στη Γαλλία αποκαλύφθηκε και ο βρώμικος ρόλος των κίτρινων γιλέκων. Πως τοποθετείται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αυτές τις διαδηλώσεις; Τις καταδικάζει; Τις υποστηρίζει;

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Εντάξει, υπάλληλε του Μητσοτάκη.
      Πέρσι σκύλιαζες να μη γίνει η Πορεία του Πολυτεχνείου μαζί με τα ακροδεξιά καθάρματα Άδωνη, Βορίδη κλπ.
      Τώρα μας κάνεις μαθήματα για …αριστερά.
      Μέσα στην παράνοια που ζούμε ακόμα κι ένας κράχτης των σιωνιστών φονιάδων, όπως εσύ, μπορεί να παρασταίνει τον …αριστερό.
      Τι να πεις…
      Ο Όργουελ θα γελάει στον τάφο του.

      Reply
  11. Papillon

    Πάντως η Γερμανία κατέρριψε την “επιχειρηματολογία” της ψευτοαριστεράς. Ενώ διαθέτει 29,2 ΜΕΘ ανά 100.000 κατοίκους (το μεγαλύτερο στην ΕΕ) αυτή τη στιγμή μεταφέρει ασθενείς στην…Ιταλία και την Αυστρία. Χώρες με ισχυρότερα συστήματα υγείας ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ στο πρώτο κύμα. Γιατί; Γιατί δεν αντιμετώπισαν αποτελεσματικά την ΔΙΑΣΠΟΡΑ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ του ιού με ΑΜΕΣΑ περιοριστικά μέτρα.

    https://www.euro2day.gr/news/highlights/article/2043553/ellada-h-ftohoyla-toy-notoy-se-meth.html

    https://www.ethnos.gr/World/article/183864/germaniakoronoiossygklonistikesmartyriesellhnongiatrongiathnkatastashstanosokomeia

    Η Ελλάδα στο πρώτο κύμα ακριβώς επειδή προχώρησε σχετικά γρήγορα (αν και μπορούσε και πολύ πιο γρήγορα) σε λοκντάουν είχε προλάβει τότε τα χειρότερα (από το καλοκαίρι και μετά τα κάνανε μπιπ και μάλιστα όσοι υποστηρίζαμε το λοκντάουν η κριτική μας ήταν ότι δεν το εφάρμοσαν σωστά σε πολλά σημεία). Και με ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ σύστημα υγείας από τις άλλες χώρες. Αυτά τα γεγονότα από μόνα τους ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ τα “αντικαπιταλιστικά” ψευτοεπιχειρήματα. Μπορεί ο Ηλίας να μας δικαιολογήσει πως τα πήγαμε καλύτερα στο πρώτο κύμα με ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ δημόσιο σύστημα υγείας σε σχέση με την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία κλπ; Αφού μας λέει ότι με…ΜΕΘ, γιατρούς, νοσοκομεία αντιμετωπίζεις την πανδημία αποτελεσματικά. Αυτοί λοιπόν γιατί δεν τα κατάφεραν που στον τομέα αυτό είναι καλύτεροι από εμάς και αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν περιοριστικά μέτρα;

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.