.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Θρασύτατα ψεύδη Πλακιωτάκη για την απεργία των Ναυτεργατών!!


ΠΕΝΕΝ

Μια πρωτοφανή αθλιότητα διέπραξε ο Υπουργός Ε.Ν Γ. Πλακιωτάκης σχετικά με την 48ωρη απεργία των Ναυτεργατών σε δήλωσή του σήμερα το πρωΐ μιλώντας στην ΕΤ1.

Μεταξύ των άλλων ανέφερε «Υπάρχει ένα συγκεκριμένο αίτημα από πλευράς Ναυτεργασίας που είναι η υπογραφή ΣΣΕ».

Με το προκλητικό και βαθιά ψευδέστατο σχόλιό του περιορίζει τα αιτήματα της απεργίας αποκλειστικά στην ΣΣΕ!!!

Όπως είναι γνωστό ανεξάρτητα από τα επιμέρους αιτήματα των σωματείων, ο βασικός κορμός των διεκδικήσεων όλων των οργανώσεων και αυτής της ΠΝΟ περιλαμβάνουν συγκεκριμένες θέσεις που αφορούν την κυβέρνηση και το ΥΕΝ!

Τέτοια καθοριστικής σημασίας ζητήματα είναι η κατάργηση των νόμων 4150/2013, 4714/2020, 4745/2020 που αφορούν την επάνδρωση στην Ακτοπλοΐα, την κατάργηση των ΣΣΕ στην ποντοπόρο Ναυτιλία, αλλά και πλήθος ακόμη εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών ζητημάτων που αφορούν ευθέως την κυβέρνηση – ΥΕΝ και την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Όμως και το σημείο της δήλωσής του για τους εφοπλιστές είναι ξεκάθαρο ότι τους δικαιολογεί και τους νομιμοποιεί για την αδιαλλαξία τους αφού δηλώνει «ότι είχαν ζημιές λόγω πανδημίας 150 εκατ. ευρώ», ποσό που συμπληρώνουμε εμείς δόθηκε σχεδόν ολόκληρο από την κυβέρνηση για την στήριξη των Ακτοπλοϊκών εταιριών για την περίοδο αυτή!

Κατά συνέπεια η προσπάθειά του να εξαφανίσει τις διεκδικήσεις μας που αφορούν την κυβέρνηση και τον ίδιο και να τις περιορίσει αποκλειστικά στην ΣΣΕ, είναι συνειδητή, προκλητική απόπειρα να αποσείσουν ο ίδιος και η κυβέρνηση τις βαθύτατες ευθύνες τους.

Υπουργέ Ε.Ν. κ. Πλακιωτάκη Ντροπή σας!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 80.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.