.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πέμπτη 4/11/2021: Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΕΝ


Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΕΝ για την παράταση ισχύος των πιστοποιητικών και Σωστικών μέσων

ΠΕΝΕΝ

Η κατάσταση που διαμορφώνεται με την λήξη τέλος Νοέμβρη των πιστοποιητικών των Σωστικών και Πυροσβεστικών μέσων και η οποία αφορά την μεγάλη πλειοψηφία των Ναυτεργατών που είναι ναυτολογημένοι σε όλες τις κατηγορίες πλοίων δημιουργεί εύλογες ανησυχίες.

Τα προβλήματα που αφορούν το ελλιπέστατο προσωπικό στις αντίστοιχες σχολές και η ολοφάνερη πλέον αδυναμία να ανταποκριθούν αυτές στις αυξημένες ανάγκες των Ναυτεργατών για την παρακολούθηση της σχολής και την ανανέωση των πτυχίων τους, θέτει άμεσα τον κίνδυνο να απολέσουν την εργασία τους εάν και εφόσον δεν δοθεί παράταση στην ισχύ των πιστοποιητικών τους!

Για το πρόβλημα αυτό η ΠΕΝΕΝ έχει κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις στην πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ και στις αρμόδιες υπηρεσίες του χωρίς ωστόσο να έχει έως σήμερα γίνει αποδεκτό το αίτημά μας για παράταση των πιστοποιητικών.

Παράλληλα η ανικανότητα των δημόσιων σχολών να ανταποκριθούν στις ανάγκες των Ναυτεργατών οδηγεί δεκάδες από αυτούς καθημερινά σε αντίστοιχα ιδιωτικά κέντρα, τα οποία κερδοσκοπούν ασύστολα εκμεταλλευόμενα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά το ΥΕΝ και τις υπηρεσίες του.

Η ταρίφα των ιδιωτικών σχολών αυξάνεται όσο αυξάνεται η προσφυγή των Ναυτεργατών σε αυτά, με αποτέλεσμα να ζητούν εξωφρενικές τιμές που φθάνουν και τα 800 ευρώ.

Η αδράνεια και η προκλητική αδιαφορία του ΥΕΝ πρέπει να τερματιστεί εδώ και τώρα!

Στην κατεύθυνση αυτή έχει συμφωνηθεί από όλα τα Ναυτεργατικά Σωματεία να οργανωθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με τον ΥΕΝ την Πέμπτη 4/11/2021 και ώρα 9.30 π.μ έξω από τον προαύλιο χώρο του ΥΕΝ.

Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους Ναυτεργάτες να δώσουν μαζικά το παρόν στην οργανωμένη αυτή διαμαρτυρία απαιτώντας την παράταση ισχύος των πιστοποιητικών.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 95.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.