.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μαζικοποίηση του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων. Επιτυχία της Αντίρρησης


Ενισχυμένο βγαίνει από την μάχη των πρώτων του εκλογών το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων. Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 23 Οκτώβρη. Μεγάλη επιτυχία κατέγραψαν και οι δυνάμεις της Αντίρρησης, κατακτώντας 4 από τις 9 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο και εκλέγοντας 1 αντιπρόσωπο για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων:

Αγωνιστική Συσπείρωση Μισθωτών Δικηγόρων (ΠΑΜΕ): 170 ψήφοι, 5 έδρες, 2 αντιπρόσωποι για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ: 114 ψήφοι, 4 έδρες, 1 αντιπρόσωπο για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
Ταξική Πορεία: 9 ψήφοι
Αγωνιστική Πρωτοβουλία: 2 ψήφοι

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 87.14% ( 7
Συμμετοχές )



71 σχόλια στο “Μαζικοποίηση του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων. Επιτυχία της Αντίρρησης

  1. Ανώνυμος

    …”και βγήκαν όοοολοι νικητές, και χάσαν όοοολοι οι άλλοι”!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Αν δεν κάνω λάθος πριν λίγα χρόνια δεν μπορούσες να ονομάζεσαι μισθωτός και σήμερα κάποιοι κατάφεραν να φτιάξουν και σωματείο.
      Λίγο σεβασμό.
      το λιγότερο .
      Πριν καμιά 20 αρια χρόνια το ίδιο παιζόταν και με το ΣΜΤ και κάποιοι θεωρητικά καταρτισμένοι (και περί μαρξισμού προφέσορες) τα ίδια έλεγαν.
      Μπράβο λοιπόν και πάντα μπροστά.

      Reply
  2. Φάνης

    άφησαν τις διαφορές τους στην άκρη συριζέοι, λαετζήδες, αντάρσιοι και λοιποί προβληματισμένοι, γεφύρωσαν τις δήθεν αξεπέραστες διαφωνίες τους με την μόνη ασφαλή συγκολλητική ουσία που διαχρονικά τους δένει: το αντιπαμε σύνδρομο. Αλλά και πάλι δεν τα κατάφεραν.

    Δεν πειράζει παιδιά, Καμπαγιάννη στον ΔΣΑ και ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές για μια πιο απολαυστική διαχείριση του καπιταλισμού, δεν είσαστε εσείς για μαξιμαλισμούς.

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Νοσταλγέ των Γκουλάγκ, “αριστερό” δεκανίκι του καπιταλισμού, να πλένεις το στόμα σου με χλωρίνη όταν θα μιλάς για Καμπαγιάννη.
      Ήσασταν, είστε και θα παραμείνετε η πιο σίγουρη “καβάντζα” του σάπιου καπιταλισμού για μια “εναλλαχτική” διαχείριση.

      Το “ταξικό” σας ΠΑΜΕ έχει ξεσκολίσει να “κλείνει” απεργίες δεκαετίες τώρα.
      Είστε οι πρυτάνεις της “συντεταγμένης” υποχώρησης, πάντα ένεκα των “αρνητικών συσχετισμών δυνάμεων”.

      Η εργατιά δεν ξεχνάει τι σημαίνει ΚΚΕδικη διαχείριση του συστήματος.
      Γι’ αυτό μετά από μια-δυό τετραετίες εξαφανίζεστε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Πετρούπολη, Βύρωνας, Πέραμα, Χαιδάρι, κλπ, κλπ, τα “ροζ” κάστρα του σταλινισμού πάνε περίπατο.
      Ακριβώς επειδή η εργατιά ξέρει πως πίσω απ’τα παχιά λόγια είστε ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.
      “Αριστερούτσικη” διαχείριση της σαπίλας του καπιταλισμού.

      Reply
      1. Τρεις λαλούν

        Μόνο η καλή σου ορθογραφία σε ξεχωρίζει από κάποιους άλλους! Άστα να πάνε…

        Reply
        1. Ηλίας Γιαννόπουλος

          Εσένα πάλι, ορφανό του Στάλιν, και το φιλαράκο σου από πάνω, τίποτα απολύτως δε σας ξεχωρίζει από εκείνους τους άλλους.

          Άλλωστε, έχετε παράδειγμα να παίρνετε απ’τον αρχιχασάπη τον “Πατερούλη” σας, που υπέγραφε Συμφωνίες Μολότοφ-Ρίμπεντροπ με τους Ναζιστές. Ξέρετε από τακιμιάσματα με τους Ναζί.

          Πριν λίγα χρόνια, μάλιστα, ψηφίζατε, μόνοι εσείς απ’όλο το κοινοβούλιο, μαζί με τη Χ.Α. ενάντια στους νόμους για Σύμφωνο Συμβίωσης Ομόφυλων και για Διόρθωση Φύλου των Τρανς Ατόμων.
          Εν αγαστή συμπνοία, που λέγαν κ’ οι καθαρευουσιάνοι.

        2. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Μην υποτιμάς την καλή ορθογραφία, το σύστημα χτυπά την ελληνική ανελέητα…

        3. Ανώνυμος

          Ορφανά του Στάλιν, αρχιχασάπης Πατερούλης, “συμφωνία” με τους ναζί το Ρίμπεντροπ-Μολότοφ, ομοφοβία του ΚΚΕ για το ΣΣ (ενώ έχει καταψηφίσει και αυτό για τα ετερόφυλα αλλά τέσπα) μήπως να μας μιλήσεις για το rolex του Κουτσούμπα ή τις μετοχές του Γερμανού στον 902; Είσαι ό,τι πιο θλιβερό έχω δει τον τελευταίο καιρό και τα επιχειρήματά σου είναι αλιευμένα μέσα από το βούρκο του συστήματος. Πραγματικά ο καθένας μπορεί να διαφωνεί με τις θέσεις ή την πολιτική στάση του εκάστοτε χώρου και να κάνει κριτική με συντροφικότητα και γόνιμη πρόθεση. Εσύ Γιαννόπουλε δεν διαφέρεις παρασάγγας από τα παραπάνω αλλά αντίθετα βγάζεις τέτοια χολή και τέτοια μικροπρέπεια βγαλμένες από την φαρέτρα της αστικής προπαγάνδας που θα ζήλευε ο Τζήμερος και ο Βουλαρινός.

        4. Σ.Τ.

          Ανώνυμε αν είχε κάνει άλλος, ο Τρότσκι φερ’ειπειν, την συμφωνία, τι θα έλεγες; Προδοσία και πρακτοριλικι θα ήταν η μόνιμη επωδός σας. Εξάλλου επί Τρότσκι, η συνθήκη ειρήνης επέτρεψε τη σοβιετική εξουσία να κερδίσει χρόνο, ο Στάλιν τι κατάφερε; Ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ. Και ναι, ο Στάλιν σκόπευε να αποφύγει τον πόλεμο. Αυτό αντικειμενικά είναι προδοσία.

      2. Ανώνυμος

        Ηλία Γιαννόπουλε μέσα σε λίγες γραμμές έχεις αραδιάσει ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα που θα ζήλευε κόσμος και κοσμάκης. Το ποιος ονειρεύεται διαχείριση στον καπιταλισμό και ποιος κλείνει απεργίες άσε να το ξέρει καλύτερα ο κόσμος της εργασίας και του μόχθου.
        Το ΠΑΜΕ είναι αυτή τη στιγμή στο λιμάνι του Πειραιά και προετοιμάζει απεργία γιατί η εργατική τάξη θρηνεί έναν ακόμα νεκρό εργάτη στην COSCO, οπότε μάζεψε τις μαγκιές και τις ειρωνείες σου και να βαράς προσοχή στον κόσμο που παλεύει μέσα από τα σωματεία και τους χώρους εργασίας του και όχι από την θαλπωρή των πληκτρολογίων του!
        Ντροπή!

        Reply
        1. Ηλίας Γιαννόπουλος

          Σταλινα, κατ’ αρχάς θα πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις τον Κομμουνισμό απ’τον Σταλινισμο και το ΚΚΕ.

          Έχουν τόση σχέση, όση ο Μητσοτάκης με τη Δημοκρατία.

          Τις σταλινικες σου ντουράδες, νοσταλγε των Γκουλαγκ, αλλού.
          Τα καθεστώτα του “υπαρχτου” σαρωθηκαν πριν 30 χρόνια από εργατικες εξεγερσεις, όπως η Ρουμανία το 1989.
          ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ εργάτης/ εργατρια δε βρέθηκαν να τα υπερασπιστουν.
          Ζορίζεσαι, κ’ εσύ και τα υπόλοιπα ορφανά του χασαπη Στάλιν, να το σχολιάσετε αυτό.

          Όπως ζορίζεσαι να σχολιάσεις την εμετικη στάση που κράτησε για πολλοστή φορά το Σταλινικο Κατάλοιπα Ελλάδος απέναντι στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα.
          Ξέρεις, όταν καταψηφιζατε, χέρι-χερι με τη Χρυσή Αυγή και την Εκκλησία, τα νομοσχεδια για Σύμφωνο Συμβίωσης Ομοφυλων και Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου.

    2. προπονημένος βολεϊμπολίστας

      Εσύ είσαι με τους μαξιμαλισμούς, δηλαδή, για να καταλάβουμε;

      Και εάν ναι, ποιος ήταν ο αγαπημένος σου μαξιμαλισμός;

      Το “δε θα σπάσει τζάμι” του Δεκεμβρίου 2008;
      Το “λάθος τηλεφώνημα του φονιά”;

      Η περιφρούρηση της Βουλής τον Οκτώβριο 2011;

      Οι συνεχείς επερωτήσεις για τις υπερωρίες των μπάτσων;

      οι καταδίκες των επιθέσεων στα ΑΤ;

      Τα “περαστικά” στον πρωθυπουργό Παπαδήμο;

      για πες, για πες

      Reply
      1. προπονημένος βολεϊμπολίστας

        Οι ερωτήσεις είναι για τον επονομαζόμενο Φάνη

        Reply
        1. προπονημένος βολεϊμπολίστας

          έλα Φάνη μαξιμαλιστή, σε περιμένω με αγωνία

        2. Φάνης

          υπάρχει επαναστατικό πρόγραμμα ανατροπής του καπιταλισμού με συγκεκριμένο σχέδιο και τακτική. Η γνήσια μικροαστική σκέψη αποθεώνει τέτοια περιστατικά όπως το σπάσιμο τζαμιών, σε αντίθεση με το οργανωμένο επαναστατικό σχέδιο. Δεν χρειάζεται και μεγάλη κατάρτιση για να ξεχωρίσεις ανάμεσα στην φύση και τον χαρακτήρα μιας τυφλής πράξης, όπως αυτές που αναφέρεσαι, και στον καθημερινό επίμονο αγώνα για την επαναστατική συγκρότηση.

          Την έννοια “μαξιμαλισμός” την χρησιμοποίησα ειρωνικά βέβαια, γιατί μαξιμαλιστές μας έλεγαν τα παιδιά της νεολαίας ΣΥΝ το 12-15 όταν τους λέγαμε τη θέση μας για την αριστερή κυβέρνηση. Τα παιδιά αυτά δεν είχαν κανένα πρόβλημα να καλωσορίσουν σπασίματα τζαμιών και την επαύριο βρέθηκαν στα υπουργεία. Κατάλαβες μήπως τώρα την διαφορά αντίληψης;

        3. Ανώνυμος

          Καλά ρε Φάνη σόρρυ κιόλας επιχειρήματα και σκέψη τρίχρονου παιδιού έχεις; Να ξέρουμε δηλαδή! Πχ λές “…Τα παιδιά αυτά δεν είχαν κανένα πρόβλημα να καλωσορίσουν σπασίματα τζαμιών και την επαύριο βρέθηκαν στα υπουργεία. Κατάλαβες μήπως τώρα την διαφορά αντίληψης;”.

          Ενώ έχεις δίκιο όταν γράφεις ότι πολλοί μεταρρυθμιστές αριστεροί που εξυμνούσαν τον δεκεμβρη του ’08 κατέληξαν σε υπουργεία, ΔΕΝ ΜΑΣ λές όμως ότι επίσης και πολλοί ΚΚΕδες που εξυμνούσαν τον υπαρκτό, κατέληξαν επίσης σε υπουργεία έτσι;

          Δηλαδή με λίγα λόγια ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και ΠΕΙΘΩ τα επιχειρήματα που φέρνεις και δεν αποδεικνύουν τίποτα. Φέρε άλλα.

        4. Αλμπερο Σορντι

          Ψηφιστεί μας έχουμε σχέδιο.

  3. Φάνης

    το παραλήρημα του Γιαννόπουλου είναι μαγικό: έβαλε μέσα από το Μολότοφ-Ρίμπεντροπ και τα γκούλαγκ μέχρι το σύμφωνο συμβίωσης και τις δημοτικές εκλογές. Είναι να ζηλεύει κανείς τέτοια ποικιλία! Μόνο για την κόρη της Παπαρήγα και τα κότερα του Φλωράκη δεν ακούσαμε αλλά ίσως υπάρξει και συνέχεια. Να πούμε ένα μπράβο λοιπόν στο φίλο μας!

    Εγώ ένα απλό πράγμα έθιξα. Ότι στις εκλογές του ΣΜΔ τα βρήκανε όλοι οι δήθεν τσακωμένοι για να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ. Ισχύει ή δεν ισχύει; Το ίδιο συμβαίνει και στις εκλογές του ΔΣΑ. Η υποψηφιότητα Καμπαγιάννη είναι με τη γραμμή της διαχείρισης του συστήματος και αρκεί μια ανάγνωση της ανακοίνωσης της παράταξής του για να το διαπιστώσει κανείς. Πόση απόσταση έχει αυτό από την συριζέικη διαχείριση; Ελάχιστη θα πω εγώ. Φίλε Γιαννόπουλε, άνοιξε το πρόγραμμα του ΚΚΕ, καλό θα σου κάνει

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Σταλινατζα, απ’ ο,τι βλέπω από αρλουμπες καλά πας, από απαντήσεις ΜΗΔΕΝ εις το πηλικον.
      Έχεις να μας πεις τίποτα για την ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καταψηφιση του Συμφωνου Συμβιωσης για τα Ομοφυλα ζευγάρια;
      Για τις ακροδεξιες μπαρούφες του Γκιοκα, “Η οικογένεια είναι η συμβίωση ενός άντρα και μιας γυναίκας και όταν τα παιδιά δεν έχουν τέτοιο πρότυπο δε βγαίνουν φυσιολογικά”, θα μας πεις τίποτα;
      Απ’ όσο θυμάμαι κ’ η Ιερά Σύνοδος τα ίδια έλεγε.
      “Δεν ειναι φυσιολογικα αυτά γιατί δεν τα φτιαξε έτσι ο Θεός”.

      Έχεις να πεις τίποτα ή πάλι τα γνωστά “Χτυπάτε το ΚΚΕ”;;
      Αυτά λένε κι οι παπάδες, Σταλινατζα.
      “Όποιος κάνει κριτική στην Εκκλησία, είναι του διαβόλου”.

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Φάνη, βγάλε την τσίχλα από το κεφάλι σου, δεν σε καταδιώκει κανένας, ούτε εσένα, ούτε το ΚΚΕ. Το εργατικό ταξικό σχήμα στο Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, τα πήγε περίφημα, χωρίς να έχει κάποιος γκαιλε να χτυπήσει το ΚΚΕ σου. Παρομοίως και στον ΔΣΑ.

      Reply
      1. Φάνης

        καλά όσο ασχολείται ο Γιαννόπουλος με τα σύμφωνα συμβίωσης να απαντήσω σε αυτό. Είναι ή δεν είναι τα παιδιά στο σχήμα αυτό προερχόμενα από πολιτικούς χώρους που έρειζαν ως φοιτητές και ενίοτε τις έπαιζαν; Είναι ή δεν είναι σύνηθες ΣΥΡΙΖΑ και άλλα αριστερά σχήματα να κατεβαίνουν ξεχωριστά στις συνδικαλιστικές εκλογές, κάτι που δεν έγινε εδώ;

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Φάνη, πάλι αραδιάζεις επιχειρήματα τρίχρονου νηπίου! Ε και; Ποιός ΣΥΡΙΖΑ τώρα κατέβηκε με την αντικαπιταλιστική κομμουνιστική αριστερά και που, θα μας πεις;

      2. Κώστας

        Eγώ Φάνη δεν πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην Αντίρρηση.

        Δικηγόροι που ως φοιτητές άλλοι ήταν στα ΕΑΑΚ και άλλοι στην ΑΡΕΝ και άλλοι τίποτα πιστεύω είναι.

        Η δε άποψη πως τα φοιτητικά σχήματα πρέπει να μεταμορφώνονται σε σχήματα εργαζομένων και μετά σε σχήματα συνταξιούχων καταλαβαίνεις πως δεν είναι σοβαρή.

        Που είναι το σκάνδαλο δηλ ? Άλλοι τα παρατάνε, άλλοι ασχολούνται, δυνάμεις προσεγγίζουν και δυνάμεις απομακρύνονται. Αυτό γίνεται από τους πάντες και θα γίνεται μέχρι να παγώσει ο ήλιος εκτός από το ΚΚΕ που δεν σκοπεύει να τα βρει με κανέναν σε κανένα επίπεδο ποτέ.

        Κώστας

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ρε Φάνη καλά στα λέει ο Κώστας! Για άφησε την τσίχλα του ΚΚΕ τζενερέϊτορ, και γράψε συγκεκριμένα πράγματα, το εργατικό σχήμα των μισθωτών δικηγόρων. Αλλέως, σώπα

        2. Φάνης

          δεν μίλησα ποτέ για σκάνδαλο. Δεν μου φαίνεται σκάνδαλο, μου φαίνεται απλά φυσιολογικό. Κατέδειξα την πολιτική τους σύμπλευση και το ότι αφήνουν στην άκρη τις δήθεν διαφορές τους όταν μόνο έτσι μπορούν να περάσουν εκλογικά την παράταξη του ΠΑΜΕ

        3. Φάνης

          μα αυτό ακριβώς λέω, ότι ο λόγος που προεγγίστηκαν εν προκειμένω δεν ήταν κάποια ιδεολογική-πολιτική ζύμωση, αλλά η εκλογική τακτική να μην πάρει την πλειοψηφία το ΠΑΜΕ. Και από την επαύριο των αρχαιρεσιών θα αρχίσουν ξανά τις έρειδες κανονικά

        4. Κώστας

          Μπα Φάνη, είναι σε αρκετούς εργασιακούς χώρους μαζί, και στα φοιτητικά γίνονται κατά καιρούς προσπάθειες, μην χαίρεσαι, δεν είναι εκλογικό, είναι το ακριβώς αντίθετο. Είναι μετά από χρόνια κοινής δράσης, σύνθεσης σε επίπεδο πρακτικής και γλώσσας. Δηλ γιατί λες ψέματα ? Δεν ήταν διαχρονική πρακτική τα κοινά πλαίσια ΕΑΑΚ ΑΡΕΝ ? Γιατί να μην βρεθούν μαζί σε σχήματα εργαζομένων ? Ξαναρωτάω, που είναι το σκάνδαλο ?

          Κοίτα, είναι ένας δύσκολος δρόμος η κοινή δράση, μπορεί και να αποτύχεις, να τα σπάσεις, να τα βρες με άλλους και ξανά από την αρχή. Καλύτερη είναι η ασφάλεια του ΚΚΕ, το ξεκινάω από τα Συντονιστικά Σχολείων και καταλήγω μόνος μου μέχρι τους Συλλόγους Συνταξιούχων. Καλύτερη για το ίδιο, όχι για το κίνημα αλλά χεστήκατε.

          Κώστας

        5. Ανώνυμος

          Φάνη όλο μπλα μπλα κ από τηγανίτα τίποτα είσαι

  4. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Προς Ανώνυμο (26.10.2021 at 14:13):
    Σταλινικε, κατ αρχάς, κριτική με γονιμη πρόθεση κάνω σε καλοπροαιρετους συναγωνιστες κι όχι σε σταλινικους, κατ’ επάγγελμα, λασπολογους, όπως εσύ κι ο έτερος απόφοιτος της ΚΟΥΤΒ.

    Εκμεταλλευεστε την ακατανοητη ανοχή του pandiera για να ξεράσετε το δηλητήριο σας κατά αγωνιστων της επαναστατικής Αριστεράς, αγωνιστων που έχουν αφιερώσει χρόνια απ’τη ζωή τους στην πάλη κατά του σαπιου συστήματος που τόσο πιστά εσείς υπηρετείτε.

    Με τους Τζημερους, τους Βουλαρινους και τα υπόλοιπα ακροδεξια ρεταλια έχετε ανοιχτή επικοινωνία εσείς και το Σταλινικο Εκτρωμα Ελλάδας.
    Το νομοσχέδιο για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου δεν το καταψηφισα εγώ. Και μάλιστα με επιχειρήματα που θα ζηλευε η Χρυσή Αυγή για “φυσιολογική σεξουαλικοτητα”, “επιλογή σεξουαλικοτητας ως αποτέλεσμα επιρροων απ’το κοινωνικό περιβάλλον” κλπ, κλπ.
    Ούτε λίγο ούτε πολύ οι σταλινικοι τσαρλατανοι μας έλεγαν στη Βουλή ότι η ομοφυλοφιλία είναι…μόδα και τρεντ!
    Ακριβώς δηλαδή αυτά που λένε οι Τζημεροι και τα υπόλοιπα σκατα.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Κρίμα στον φιλόξενο χώρο της Παντιέρα που φιλοξενεί Ε Μ Ε Τ Ι Κ Α σχόλια σαν του λόγου σου. Σε λιγάκι άμα σε πιέσουμε θα μας πεις και για τη θεωρία των δύο άκρων και για κόκκινο και μαύρο φασισμό. Άμα η εξωκοινοβουλευτική αριστερά έχει τυφλούς οπαδούς σαν του λόγου σου να σας χαίρεται και με το παραπάνω. Εγώ ξέρω πως ποτέ του ο Δεσύλλας,ο Ρίζος, ο Πάνος ο Παπανικολάου ή ο συγχωρεμένος ο Θανάσης ο Κάππος δεν θα τολμούσανε να ξεστομίσουν τέτοιες αθλιότητες γιατί πέρα από τις διαφωνίες τους με το ΚΚΕ, τους διέπει ένα ήθος και μια βασική σειρά αντίληψης που έχει ο κάθε πραγματικός αγωνιστής. Άλλωστε ο αείμνηστος Κάππος είχε κάποτε πει πως ο αντισταλινικός είναι ο ντροπαλός αντικομμουνιστής.
      Δεν μπορώ να ασχοληθώ ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω με το εμετικό σου παραλήρημα, συνέχισε το στα πληκτρολόγια αφού άλλωστε μόνο εκεί υπάρχεις.

      Reply
      1. Ηλίας Γιαννόπουλος

        Σταλινικέ τραμπούκε, εμετός είσαι εσύ και η νοσταλγία σου για τα Γκουλάγκ όπου μαρτύρησαν 2 εκατομμύρια άνθρωποι.
        Για μιά ακόμη φορά διαπιστώνω μια…δυσκοιλιότητα στο να απαντήσεις σε απλές ερωτησούλες, όπως γιατί το (από)κομμά σου ξερνάει φασισμό και ακροδεξιά σκατίλα κατά των ΛΟΑΤΚΙ και των Τρανς ατόμων.

        Θα μας πεις τίποτα, σταλινοτραμπούκε, για τα περί “φυσιολογικής σεξουαλικότητας” και “φυσιολογικής οικογένειας μ’ έναν άντρα και μια γυναίκα” που προφανώς ξεπατικώσατε κατευθείαν απ’τα Δελτία Τύπου των παπάδων;

        “Πατρίς, Στάλιν, Οικογένεια” είστε, σταλινάτζα, και γι’αυτό θα τρώτε κράξιμο.

        Σταλινοδεξιοί ήσασταν, είστε και θα παραμείνετε στον αιώνα.
        Σεξιστές, ομοφοβικοί, σωβινιστές και πολλά πολλά άλλα απ’τον υπόνομο του σταλινισμού.

        ΥΓ. Δε νομίζω να είπε ποτέ τέτοια μαλακία ο Κάππος αλλά και να την είπε, ε, όλοι λέμε μαλακίες.

        Reply
      2. Ανώνυμος

        Όχι στο παραλήρημα και το ρεταρισμα, ένθεν κακειθεν. Οκ;

        Οι χαρακτηρισμοί του Ηλία είναι κατά την γνώμη μου εντελώς απαράδεκτοι, όπως απαράδεκτο είναι κ το ύφος των ΚΚΕδων. Όσον αφορά τον αντισταλινισμο μπορεί να είναι αντικομμουνισμός, μπορεί όμως κάλλιστα να είναι και κομμουνισμός. Στην περίπτωση του Ηλία είναι κομμουνισμός. Όπως και το ΝΑΡ απορρίπτει την περίοδο γραμματείας του Στάλιν, ως μια περίοδο γραφειοκρατικοποίηση της ΕΣΣΔ , από κομμουνιστική σκοπιά.

        Reply
        1. Σ.Τ.

          Αγαπητέ ανώνυμε, δεν ήταν μόνο η γραφειοκρατικοποιηση, Ο βοναπαρτισμους, το κρατος εκτάκτου ανάγκης, όπως και η επικράτηση της γραφειοκρατιας, είναι αποτέλεσμα της οκτωβριανής επανάστασης και του λεγόμενου “εμφυλίου”. Ο Ηλίας νομίζω λέει κάτι άλλο. Υπάρχει βοναπαρτισμος και βοναπαρτισμος. Υπάρχει ο Μεταξάς, ο Φράνκο, ο Πινοσέτ.
          Τα Γκουλάγκ δεν έχουν σχέση με αυτά. Μόνο με τον Κεμάλ, και τους ναζί μπορούν να σιγκριθουν. Είναι αποτέλεσμα της προσωπικότητας του Στάλιν, ανθρώπου με ιδιαίτερες δεξιότητες αλλά και εμμονές. Και ο Νικήτας γραφειοκράτης ήταν. Και ο Μπρέζνιεφ.Αλλα δεν ήταν Στάλιν. Χρειάζονται πολύ ειδικά χαρακτηριστικά για να γίνεις Στάλιν

        2. Φάνης

          δεν υπήρξε καμία προσωπική επίθεση ούτε χαρακτηρισμός από μέρους μου. Ισχύει ότι τα σχόλιά μου είναι ειρωνικά αλλά είναι πολιτικά. Πολιτική κριτική κάνω στις θέσεις του Καμπαγιάννη για το “κράτος δικαίου” και δεν θα πλύνω και το στόμα μου πριν μιλήσω για αυτόν, σιγά μην κάνω και τρισάγιο. Πολιτική κριτική είναι και η κατάδειξη της σύμπλευσης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΣΜΔ. Έκανα σχόλιο στο θέμα της παρούσας ανάρτισης και ανακοίνωσης και δέχομαι βεβαίως διάλογο πάνω στην κριτική μου αυτή.

          Αντίθετα, εκτίθενται εδώ όσοι πάλι ανοίγουν άσχετες κουβέντες περί Στάλιν ή περί ομοφυλόφιλων, όπως πάντα κάνουν όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Έχουμε διαφορετική ανάγνωση για την περίοδο Στάλιν από την δική σας, δεν χρειάζεται συνεχώς να μιλάμε για αυτό. Το ότι καταφεύγετε στην γκουλαγκολογία και στη θεωρία των δύο άκρων σε ένα σχόλιο που αφορά συνδικαλιστικές εκλογές σε ένα σωματείο σας χαρακτηρίζει και θυμίζει πάρα πολύ τακτικές των αστών. Καλό είναι να διαβάσει κανείς τη συζήτηση εδώ για να δει ποιος μιλάει πολιτικά και επί του θέματος και ποιος φέρνει τον Κόνκουεστ απρόσκλητο από το παράθυρο.

          Ευχαριστώ για τον χώρο

        3. Ανώνυμος

          Συγγνώμη αλλά εγώ βλέπω παραλήρημα αποκλειστικά από τη μια πλευρά.
          Ο Φάνης πολύ σωστά κατέδειξε πως κάποιοι πολιτικοί σχηματισμοί με αγεφύρωτες διαφορές (ως προς το κράτος, ως προς τα συνδικαλιστικά, ως προς τα εθνικά-διεθνιστικά και πάει λέγοντας) τα βρήκανε κατεβαίνοντας σε ένα κοινό σχήμα στο ΣΜΔ ουσιαστικά ως το αντίπαλο δέος της συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΜΕ. Στα υπόλοιπα σωματεία π.χ. ΣΜΤ κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
          Ο δε νοικοκυραίος Γιαννόπουλος κατέφυγε σε μια λασπολογία και αντικομμουνιστική υστερία λέγοντας απίθανα πράγματα περί Στάλιν, περί ανύπαρκτου ΠΑΜΕ και περί συμφώνου συμβίωσης που δεν είχανε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ με τα όσα είπε ο Φάνης. Παραπέρα είδαμε μια σειρά από αντικομμουνιστικά παραληρήματα (Αλήθεια μήπως ξέρουνε οι λασπολόγοι ποια ήταν η θέση του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την περιβόητη “περιφρούρηση” της Βουλής;) και μια σειρά από χυδαίους χαρακτηρισμούς (Σταλινοτραμπούκοι,σεξιστές,σωβινιστές κ.α.) που ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ έχουν με το ήθος των απλών αγωνιστών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά και την πραγματικότητα.
          Ακόμα και να προσπαθούσε να απαντήσει κάποιος σε κάθε επιμέρους αθλιότητα του Γιαννόπουλου θα ήταν μάταιο καθώς αυτές οι συζητήσεις απαιτούν χρόνο, χώρο και ένα στοιχειώδη κινηματικό πολιτισμό για αντιπαράθεση.
          Τι κατάφερε λοιπόν ο Γιαννόπουλος;
          Κατάφερε μέσα από τις χυδαίες του εκφράσεις και αντιλήψεις να αποπροσανατολίσει την κουβέντα σε ζητήματα που από πριν γνώριζε πως δεν απαντιούται σε μερικές αράδες γραμμές. Το ηθικό αλλά και γνωστικό του έλλειμμα δεν διορθώνονται ούτε με περιφρονήσεις (που ούτως ή άλλως τις αξίζει) ούτε με μάταιες προσπάθειες για συζήτηση.
          Σε τέτοια άτομα που αναπαράγουν με ευκολία αστειότητες και τσαλαβουτάνε στα απόνερα της αστικής προπαγάνδας δεν αξίζει ούτε συλλαβή παραπέρα αλλά και ούτε προσοχή, που απεγνωσμένα ζητάνε για να πουν τις μπούρδες τους. Η ίδια η ταξική πάλη άλλωστε τους προσπερνά και τους αφήνει στην μοναξιά τους ή στη χειρότερη στην επιλογή κάποιου αντιδραστικού μορφώματος.
          Κλείνοντας, το ΝΑΡ προφανώς και διαφωνεί με μια σειρά πολιτικών επιλογών την περίοδο του Στάλιν αλλά σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί την αστική προπαγάνδα περί χασάπη Στάλιν και όλα τα σχετικά που πιστεύουν οι νοικοκύρηδες των πληκτρολογίων.

        4. Σ.Τ.

          Νομίζω ότι είναι απόλυτα ηθικό πολιτικά να λες πχ ότι ο Στάλιν ήταν ένας σοσιαλβοναπαρτης.. Στέκει αρκετά καλύτερα από το “πουτανα του φασισμού” Πάει πολύ να μας βγαίνετε και από πάνω. Γενικά το καθώς πρέπει δεν σας χαρακτηριζει σαν χώρο (για τους ανώνυμους μιλάω).

  5. προπονημένος βολεϊμπολίστας

    έχει κουράσει αφόρητα η φάση με τυπάδες του ΚΚΕ που εγκαλούν για αγωνιστές δήθεν του πληκτρολογίου, ενώ και οι ……..ίδιοι γράφουν από ένα πληκτρολόγιο. πρόκειται για αισχρή αντίφαση, αντιαισθητική.

    μαζευτείτε

    Reply
    1. Φάνης

      εντάξει, τους επαναστάτες του FB και του ίνστα δεν θα τους φτάσουμε ποτέ, αλλά προσπαθούμε και μεις, ό,τι μπορούμε κάνουμε. Με την γραμμή πάντα

      Reply
      1. προπονημένος βολεϊμπολίστας

        αφού προσπαθείτε και εσείς, άρα ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ.

        Άρα, από πού προκύπτουν οι μομφές;

        Την παλεύετε καθόλου;

        Reply
      2. Ηλίας Γιαννόπουλος

        Σταλινατζα, η “γραμμή” σας είναι οι χυδαιες σταλινικες λασπολογιες.
        Ξέρεις, όπως τότε που οι πολιτικοί σας προπατορες αποκαλούσαν “πράχτορες” όλη την ΚΕ των Μπολσεβικων για να τους τουφεκισουν μετά.

        Απόγονοι τους είστε, πάντα τραμπουκοι, πάντα χυδαιοι λασπολογοι.
        Και ΠΑΝΤΑ, μα ΠΑΝΤΑ, “αριστερά” τσιράκια των καπιταλιστων.

        Reply
      3. Ηλίας Γιαννόπουλος

        Να πούμε και δυο λόγια τώρα για τις συγκεκριμένες συκοφαντιες των σταλινικων πραχτόρων της αστικής τάξης (aka ΚΚΕδες), για να μη μένουν λεκεδες απ’τη λάσπη τους:

        Το σχήμα που πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δικηγορικο Σύλλογο Αθήνας, με επωνυμία “Εναλλαχτική Πρωτοβουλία-Δικηγορικη Ανατροπή”, κατεβάζει ως υποψήφιο πρόεδρο τον αντιφασιστα αγωνιστη Θανάση Καμπαγιαννη.

        Το σχήμα “Εναλλαχτική Πρωτοβουλία-Δικηγορικη Ανατροπή” συγκροτήθηκε, στην παρούσα του μορφή, το 2015, όταν ριζοσπαστικα κομμάτια της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον ΔΣΑ αποχώρησαν απ’τη σχήμα κάνοντας απ’τα αριστερά κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τα Μνημόνια που είχε ψηφίσει.

        Τα κομμάτια αυτά που συνδέθηκαν (ορισμένοι εξ αυτών) με τη ΛΑΕ, συνεχίζουν να στηρίζουν το σχήμα “Εναλλαχτική Πρωτοβουλία-Δικηγορικη Ανατροπή”.

        Το να εγκαλει το “αριστερό” παρακλαδι της αστικής τάξης (aka ΚΚΕ) άλλους για συνεργασίες, τη στιγμή που μέχρι προχτές είχε στο προεδρειο του ΠΑΜΕ τα ρεταλια του ΠΑΣΟΚ (aka ΔΗΚΚΙ) πάει πάρα πολύ.
        Αλλά, ως γνωστόν, οι αριστεροι πράχτορες της αστικής τάξης (aka ΚΚΕ) διαθέτουν μπόλικο θράσος.

        Πριν λίγες μέρες ο υποψήφιος, με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος του ΔΣΑ το 2014, Παπαστεργιου, έκανε δήλωση στήριξης του Θανάση του Καμπαγιαννη.
        Ως άτομο, φυσικά, έδωσε τη στήριξή του, αφού ούτε ΣΥΡΙΖΑ είναι πια, αλλά ούτε και υποψηφιότητα έχει βάλει.
        Κατά πάσα πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να συγκροτησει ψηφοδέλτιο στις εκλογές του ΔΣΑ με τα πολιτικά χάλια που έχει.

        Την, καθαρά προσωπική, στήριξη, λοιπόν, εκ μέρους του Παπαστεργιου, οι “αριστεροι” πράχτορες της αστικής τάξης, και δεινοι συκοφαντες, ΚΚΕδες την παρουσίασαν ως “στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Καμπαγιαννη”.

        Μιλάμε για τα ίδια ρεταλια που κατεβαζαν επικεφαλής του ευρωψηφοδελτιου τους τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Θάνο Μικρούτσικο.
        Για τέτοιους συκοφαντες μιλάμε.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Εντελώς εκτός τόπου και χρόνου όσα λες με όσα διερωτάται ο Φάνης.
          Η εμπάθεια σου σε έχει τυφλώσει που μπερδεύσεις τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων. Ή μάλλον πονηρά το πας εκεί γιατί δεν μπορείς να απαντήσεις σε ερωτήματα και σέρνεις την μπάλα στην εξέδρα. Το καταλαβαίνω, βολικό όταν αναπαράγεις μηχανιστικά και με απολυτότητα αθλιότητες.
          Επίσης μην μιλάς πολύ για ΠΑΣΟΚ γιατί το ΣΕΚ θα νιώθει λίγο άβολα.
          Από την άλλη, σκέφτομαι πως πράγματι δε χρειάζεται να πέσουμε στο επίπεδο σου και να απαντάμε με συνδικαλιές,τσιτάτα και ασυναρτησίες που δεν πιάνουν ούτε σε έναν άγουρο πρωτοετή φοιτητή.
          Τουλάχιστον οι πρωτοετείς φοιτητές έχουν και μια ευκαιρία να μην μηρυκάζουν την αστική προπαγάνδα ατόφια στη ζωή τους, εσύ πάλι είσαι σε κατάμαυρα μεσάνυχτα. Καληνύχτα.

        2. Φάνης

          α κοίτα να δεις που δεν θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο στον ΔΣΑ. Σίγουρα θα πρόκειται για κάποιο θλιβερό ατύχημα.

  6. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Προς Σταλινικο (aka Φάνης) (27.10.2021 at 17:34)
    Για το ποιος μιλάει πολιτικά, σταλινα, και το ποιος κάνει μικροπολιτικο κουτσομπολιο τύπου “Ο Τάδε και ο Δεινα είπαν το x και y στη συνεδρίαση του σωματείου”, οντως έχουμε όλοι βγάλει συμπέρασμα, μη σκιαζεσαι.

    Δεν υπάρχει καμία “περίοδο Στάλιν”, σταλινακο, για να μου χεις και διαφορετική “ανάγνωση”.

    Υπάρχει ένα φρικιαστικο έγκλημα, παναπει η εξοντωση 2, και βάλε, εκατομμυρίων αθωων ανθρώπων από μια αδίσταχτη κλίκα γραφειοκρατων με ηγέτη έναν ανελεητο εγκληματία.
    Με αποκλειστικό σκοπό την απομυζηση τρομαχτικων “πλεονασματων” και το καλύτερο πλασαρισμα στο διεθνή καπιταλιστικο ανταγωνισμό.

    Αυτό υπερασπιζεσαι κ’ εσύ και τα υπόλοιπα απομειναρια του σταλινισμου.
    Ακριβώς επειδή δεν έχετε, δεκαετίες τώρα, τίποτα να μας πείτε σ’ αυτό πάνω, το ρίχνετε στο καφενειακο κουτσομπολιο.

    Επίσης σας ζοριζει πολύ και το ξεβρακωμα του Σταλινικου (από)Κόμματος Ελλάδας στην υπόθεση “Σύμφωνο Συμβίωσης Ομοφυλων” γιατί αποδειχνει πόσο βαθιά συντηρητικοι και ομοφοβικοι είστε.
    Ταλε κουαλε με το παπαδαριο και τα “ελληνορθοδοξα σωματεία”.
    Περαστικά σου, σταλινα.

    Reply
  7. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Προς σταλινικο (aka Φάνης) (27.10.2021 at 17:19)
    Το ξέρουμε το “οργανωμένο επαναστατικό σας σχέδιο”, σταλινα.
    Περιλαβαινει το κλείσιμο απεργιών,
    Το ξυλοφορτωμα διαδηλωτων από μέρους των ΚΝΑΤ, όπως το Νοέμβρη του 1998 που ξυλοκοπουσατε τους αναρχικους και μετά τους κάνατε πάσα στους κολλητους σας τους ΜΑΤατζηδες,
    Το κατέβασμα ακροδεξιων καραβαναδων στα ψηφοδέλτια, όπως ο Τουρκοφαγος ε.α. στρατηγός Αλευρομαγειρος το 1999 στις ευρωεκλογές,
    Το κατέβασμα κραγμενων Τουρκοφαγων σωβινιστων, όπως ο Ζουραρις το 1999, πάλι στις ευρωεκλογές, αν δε με απατά η μνήμη μου,
    Το ξαναβαφτισμα και ξέπλυμα δεξιων σωβινιστριων αστων, όπως η Κανέλλη,
    και πολλά πολλά άλλα.

    Σας ξέρουμε, σταλινα, δε μιλάς στην Α’ Τάξη της ΚΝΕ, δεν είμαστε τα χάπατα στα οποία κάνεις κατηχηση.
    Η “αριστερή” πατεριτσα του σαπιου καπιταλισμου είστε.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Οι απεργοί της cosco που θρηνήσανε νεκρό συνάδελφο και κατεβήκαν σε κινητοποιήσεις και απεργίες διαρκείας μέσα από το σωματείο τους που συσπειρώνεται στο Π.Α.ΜΕ είναι δεξιάτζες,σωβινιστές,σεξιστές και μαξιλαράκι ασφαλείας του συστήματος ρε απαράδεκτε;
      Θα γυρνούσες να τους πεις όλες τις βρωμιές που λες με ασφάλεια από εδώ μέσα ή θα ήσουν κοκο;

      Reply
  8. προπονημένος βολεϊμπολίστας

    ο φάνης ο μαξιμαλιστής μας έγραψε ότι το “λάθος τηλεφώνημα του φονιά”, το “δε θα σπάσει τζάμι”, οι συνεχείς επερωτήσεις για τις υπερωρίες των μπάτσων και η περιφρούρηση της Βουλής τον Οκτώβριο του 2011 ανήκουν στο “οργανωμένο επαναστατικό σχέδιο”.

    Είναι προφανές ότι:

    – ο φάνης ο μαξιμαλιστής είναι τελείως ανιστόρητος
    -ο φάνης ο μαξιμαλιστής δεν καταλαβαίνει ότι τρολάρει τον εαυτό του
    -ΚΚΕ και “οργανωμένο επαναστατικό σχέδιο” παίζουν μπουνιές ο ένας με τον άλλο
    -έχει περισσότερη από την αρχικά αναμενόμενη πλάκα να συνομιλείς με ΚΚΕδες
    -μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος, είμαστε άξιοι της μοίρας μας

    Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Ειδικά για το τελευταίο είμαι κι εγώ πλέον βέβαιος

      Reply
  9. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Προς σταλινικο (aka Ανώνυμος 27.10.2021 at 19:54)
    Σταλινατζα,

    Α) δεν ξέρω για τη δική μου ηθική, πάντως η δική σου είναι σαν το τέρας του Λοχνες: όλοι έχουν ακούσει κάτι, κανείς δεν το χει δει ποτέ.
    Β) Ο λόγος, σταλινατζα, που δεν απαντάς σε ΤΙΠΟΤΑ απ’ αυτά που σου λέω ΔΕΝ είναι η έλλειψη χώρου (άλλωστε για τις χυδαιες σταλινικες σου χυδαιοτητες καταπανω σε αγωνιστές της επαναστατικής αριστεράς μια χαρά χώρο βρίσκεις), είναι η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ επιχειρηματων.
    Γ) Δεξιός νοικοκυραιος είσαι εσύ και οοοοοολλο το σταλινικο απομειναρι που λέγεται ΚΚΕ, που δεκαετίες τώρα βάζει πλάτη σε οοολες τις βρωμιες της αστικής τάξης τούτης της χώρας. Γκεγκε, σταλινοτραμπουκε;;
    Δ) Όσες φορές κι αν επαναλάβεις τις κουτοπονηριες σου για “αντικομμουνισμους”, σταλινοτραμπουκε, δεν πρόκειται να πείσεις κανένα.
    Οι Σιωνιστες χασαπηδες του Ισραήλ, όπως ίσως ξέρεις σταλινοτραμπουκε, όποιον τους κράζει τον αποκαλούν “αντισημιτη” για να τον φιμωσουν.
    Έτσι κ’ εσείς: όποιον σας ξεβρακωνει προσπαθείτε να τον σπιλωσετε με κουτοπονηριες τύπου “Είσαι αντικομμουνιστης”.

    Θα ήμουν αντικομμουνιστης, σταλινοτραμπουκε, αν έβριζα τον σοσιαλισμο.
    Όμως εγώ βρίζω τους μεγαλύτερους εχθρούς του κομμουνισμου: τους σταλινικους νοσταλγους των Γκουλαγκ, όπως εσύ, σταλινοτραμπουκε.

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Τελικά το θέλατε δεν το θέλατε από τους δικηγόρους ξεκινήσαμε και το κάναμε πάνελ της Ζήνας Κουτσελίνη αναλύοντας την σταλινική περίοδο με όρους καφενείου.
    Εύγε πολιτικέ νάνε Ηλία!

    Reply
  11. Φάνης

    προς τον φίλο μου τον Ηλία: δεν θα είχε νόημα να καθίσει κανείς να απαντήσει σε ένα-ένα από τα αστικά μυθεύματα που με χαρά έχεις υιοθετήσει. Μην περιμένεις απαντήσεις σε παραλήρημα, αν είχες όντως διάθεση για συζήτηση θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε όλα, και τον Στάλιν και τα σύμφωνα. Απλά η συζητήσεις αυτές εδώ είναι άσχετες, η ανάρτηση αφορά τις συνδικαλιστικές εκλογές του ΣΜΔ. Και δεν πρόκειται για κουτσομπολιό. Έχεις μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό σου για το κκε, ουσιαστικά το μισείς, η οποία δεν μπορεί να ανατραπεί με κουβέντα παρά μόνο με συμμετοχή στην ταξική πάλη. Μπες στο σωματείο σου λοιπόν και θα τα πεις εκεί με τους κουκουέδες, πάνω στην δράση.

    προς τον παίκτη βόλει: το κάθε επαναστατικό σχέδιο που σέβεται τον εαυτό του κάνει παρέμβαση στα σώματα ασφαλείας του αστικού κράτους. Αυτό είναι επαναστατική δουλειά, μάθημα 1. Τρανό παράδειγμα οι μπολσεβίκοι και ο ΕΛΑΣ (γνωστοί σπάστες τζαμιών και οι δύο). Είναι πάντως, όντως, μεγάλο θέμα για το πώς το κάνεις (που δεν μας παίρνει να το συζητήσουμε εδώ), αλλά είναι καθαρό ότι πρέπει να το κάνεις.

    Ευχαριστώ και πάλι την Παντιέρα για τον χώρο. Είναι κρίμα που αντί να γίνεται σοβαρή συζήτηση με τις διαφωνίες, γίνεται αυτό το ξεκατίνιασμα. Δεν ξέρω ποιος φταίει για αυτό. Έθεσα το ζήτημα της πολιτικής συμφωνίας και σύμπλευσης τάσεων της αριστεράς, στο έδαφος των συνδικαλιστικών εκλογών. Αντ’αυτού, έχουμε έναν σχολιαστή που απλά μας βρίζει και δεν του απαντήσαμε ποτέ επί του προσωπικού. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να αποφύγω την ειρωνεία, για να δω μήπως αυτή φταίει.

    Reply
    1. προπονημένος βολεϊμπολίστας

      είσαι τέρμα ανιστόρητος. διάβασε τα άρθρα από τα Άπαντα Λένιν για τον παρτιζάνικο πόλεμο (γραμμένα στα 1905 και 1906) μπας και σωθείς, έστω και αργά.

      ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΑΓΚΑΙΟ.

      Reply
    2. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Σταλίνα, άσε τα δακρύβρεχτα, σας ξέρουμε.
      Καμία, απολύτως, συζήτηση δεν ήρθες να κάνεις.
      Ούτε κριτική, ούτε τίποτα.

      Τα “επιχειρήματά” σας τα ξέρουμε: συκοφαντίες, ψέμματα και μπόλικο ξύλο από τα ΚΝΑΤ.

      Ξεκίνησες με μια βαρύτατη κι ασήκωτη συκοφαντία ότι, δήθεν, ο Θανάσης ο Καμπαγιάννης προαλείφεται για διαχειριστής του καπιταλισμού.
      Στον πολιτικό χώρο απ’τον οποίο προέρχομαι αυτό είναι ο,τι χειρότερο μπορείς να πεις για έναν αφοσιωμένο σοσιαλιστή.
      Διαχειριστής του καπιταλισμού=ταξικός εχθρός της εργατικής τάξης=υπηρέτης των εκμεταλλευτών της ανθρωπότητας.

      Με τι στοιχεία ή τι τεκμήρια το ξεστόμισες αυτό;;
      Μα προφανώς κανένα!!
      Λάσπη, pure and simple, που λεν και στο χωριό μου!
      Και μετά μου θες και πολιτικό πολιτισμό!!

      Είναι προφανές ότι απ’την συνεχή πραχτορολογία που κατακλύζει τον πολιτικό σου χώρο έχεις φτάσει στην κατάσταση της αναισθησίας όσον αφορά τη βαρύτητα των λέξεων.

      Οπότε νομίζεις ότι μπορείς να “πετάς” τέτοιες λεξούλες και εδώ μέσα.
      Σε γελάσανε, σταλίνα.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ρε Γιαννόπουλε τζάμπα μάγκα σύρε και πες τις αηδίες σου στους εργάτες της cosco που είναι σε απεργίας διαρκείας όλο αυτό το διάστημα για να δούμε τι απίδια πιάνει ο σάκος. Τράβα πες τους χασαποσταλίνες και δεξιάτζες που απεργούν επειδή χάσανε το συνάδελφό τους. Τράβα πες τους συκοφάντες, σεξιστές, σωβινιστές και όλα τα ωραία που είπες για το ΚΚΕ.
        Έλα ρε μεγάλε πολιτικέ συκοφάντη τράβα πες τα στη μάπα τους να σε δω τι μάγκας είσαι. Άσε τα πληκτρολόγια και τις μαγκιές και πήγαινε πες τα σε ένα εργασιακό χώρο να σε δουμε. Τζάμπα μάγκα.

        Reply
        1. Ηλίας Γιαννόπουλος

          Σταλινικε γκεμπελισκε, αναρωτιέμαι τι απ’ τα δύο είσαι περισσότερο: βλάκας ή προβοκατορας;;
          Μάλλον και τα δύο. Πακέτο παν αυτά.

          Με άκουσες, σταλινικε γκεμπελισκε, να αποκαλώ κανέναν εργάτη ποτέ, “δεξιατζα” ή όλες τις άλλες βλακειες που ξέρασες;;

          Αυτά τα αναπαράγει το Κόμμα σου για την εργατική τάξη, κάθε φορά που π@π@ρολογει για εργάτες “εγκλωβισμενους στον δικοματισμο, σε ψευτοδιλημματα κλπ”.

          Μόνον ένας σταλινικος μπούρδας σαν εσένα θα μπορούσε ποτέ να ταυτισει την εργατική ΒΑΣΗ ενός συνδικάτου, όπως το ΠΑΜΕ, με την πλήρως ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ και ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΙΚΗ ηγεσία του.

          Αν πίστευα ότι οι εργάτες, που είναι οργανωμένοι σε συνδικάτα ελεγχόμενα από το ΠΑΜΕ, είναι ίδιοι με τους ρεφορμες γραφειοκρατες τύπου Πέρρου, Ζαργιανοπουλου και δε συμμαζευεται, θα είχα αυτοχτονήσει χρόνια τώρα, σταλινα.

          Για την ηγεσία του ΠΑΜΕ, προφανώς, μιλάω, κατακαημένη Ρουμελη, αλλά ο σταλινας πέρα βρέχει…

        2. Ανώνυμος

          Ηλία χαλαρωσε με τους χαρακτηρισμούς και κόψε τους ετσι; Αποδεικνύουν πολιτικό χαρακτήρα ίδιον με τον σταλινισμό τον οποίον σωστά απορρίπτεις ως μια αντικομμουνιστική αντίληψη!

      2. Κώστας

        Οι εργάτες της Cosco είναι ΚΚΕ ?

        Οι εργάτες της Cosco όταν κάνουν συνελεύσεις τις κάνουν με θέμα την αποτίμηση του Στάλιν ?

        Πόσος κομματικός οπαδισμός ρε παιδιά…

        Κώστας

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Συμφωνώ με Κώστα: Όσο απαράδεκτοι είναι οι χαρακτηρισμοί του Ηλία, άλλο τόσο είναι απαράδεκτη και οπαδικη η λογική των ΚΚΕδων , που νομίζουν ότι οι εργάτες που απεργουν στην κόσκο, είναι κομμάτι του ΚΚΕ. Άλλο τι μπορεί να ψηφίζουν συνδικαλιστικά και μάλιστα ελλείψει άλλης ταξικής εργατικής κίνησης εκεί και άλλο το να θεωρείς βλαμμένως ότι επειδή ψηφίζουν παμε στις εκλογές του σωματείου ή τις συνελεύσεις του είναι κ ΚΚΕ. Αμ δε

        2. Ανώνυμος

          “Οι εργάτες της Cosco είναι ΚΚΕ ?”
          Μα αυτό είναι, που σε τσουρουφλίζει!
          Οτι δεν είναι ΚΚΕ αλλά ακολουθούν το ΠΑΜΕ!
          Ουρά σήμερα τα φορτηγά πλοία στη ράδα!
          Χωρίς το ΠΑΜΕ, η θυσία του Δημήτρη Δαγκλή θα τρομοκρατούσε τους λιμενεργάτες, ενώ τώρα τρομοκρατεί την Cosco, τον Πλακιωτάκη και πολλούς άλλους…

        3. Κώστας

          Ανώνυμε 16:43 σε παρακαλώ αν θες όχι τέτοια.

          Απαντάω στον ανώνυμο 12:21 που είπε στον Ηλία να πάει να πει στους απεργούς της Cosco πως είναι “χασαποσταλίνες”.

          Άρα ο ανώνυμος 12;21 λέει πως οι απεργοί της cosco είναι ΚΚΕ και να πάει ο Ηλίας να τους αποδώσει έναν χαρακτηρισμό που λες πως ο Ηλιας αποδίδει στο ΚΚΕ.

          Οπότε λογικά ρώτησα από που τεκμέρεται πως οι απεργοί της Cosco είναι ΚΚΕ και πως αν τους δώσεις αυτόν τον αντισταλινικο χαρακτηρισμό θα τους κακοφανεί, θα ξενερώσουν κλπ.

          Τώρα λες πως είναι ΠΑΜΕ και όχι ΚΚΕ.
          Δηλ το ΠΑΜΕ συγκροτείται και πάνω σε μια ορισμένη αποτίμηση του Στάλιν ?

          Δεν θα χρεωθω΄πως με τσουρουφλίζει αυτό που κακώς τσουρουφλίζει τον ανώνυμο 12;21

          Κώστας

        4. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Μήπως είναι λίγο άστοχη αυτή η συζήτηση τη στιγμή που διεξάγεται ένας μεγάλος αγώνας στη σκιά του θανάτου ενός ανθρώπου;;; Λέω εγώ τώρα…

        5. Ανώνυμος

          Οι εργάτες της COSCO συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ και αυτό είναι γνωστό σε κάθε γωνιά του Πειραιά. Η επισήμανση έγινε στον Γιαννόπουλο που έχει στολίσει με πολλά ανύπαρκτα και χυδαία επιχειρήματα το ΠΑΜΕ και μετέπειτα το ΚΚΕ.
          Λέει ότι το ΠΑΜΕ είναι νεκροθάφτης των αγώνων και κλακαδόρος της αστικής τάξης. Οι εργάτες απαντάνε στην εργοδοσία μέσα από απεργίας διαρκείας, αυτός βρίζει το κινηματικό μέτωπο που συσπειρώνονται μέσα από το πληκτρολόγιο του.
          Δε γίνεται λοιπόν να ξινίζετε με αυτό και όχι με το απαράδεκτο “κατηγορητήριο” του Γιαννόπουλου που καλεί βλάκα και γκεμπελίσκο κάθε άνθρωπο που διαφωνεί μαζί του.
          Εάν κάποιος έχει στοιχειώδη λογική και ενσυναίσθηση της κατάστασης δεν θα έβγαινε ως ασπίδα προστασίας στον Ηλία και δήθεν στους εργάτες που είδε να τους χρωματίζουν ως ΚΚΕ (δεν ειπώθηκε ποτέ αυτό εδώ μέσα).
          Στην τελική και ΚΚΕ αν είναι στην πλειοψηφία τους πολύ καλά κάνουν. Και δε θα δίνουν διαπιστευτήρια οι πραγματικοί ήρωες της εργατικής τάξης ούτε απολογίες σε κάθε Ηλία που τους βρίζει με μανία.

        6. Κώστας

          Γιώργο το σχόλιο σου αφήνει αρκετά φλου το ποιον ψέγεις. Τον ανώνυμο ή τους ανώνυμους φίλους του ΚΚΕπου κάνουν αυτή την άστοχη συζήτηση ή όσους λέμε να μην την κάνουν ?

          Ανώνυμε φίλε του ΚΚΕ είσαι πάρα πολύ βαθιά νυχτωμένος για το πως συγκροτείται η συνείδηση των ανθρώπων που συμμετέχουν σε έναν αγώνα. Σου φαίνεται πάρα πολύ φυσικό να λες πως οι εργαζόμενοι της Cosco έχουν συμφωνία με το ΚΚΕ επιπέδου … των μελών του. Δεν υπάρχουν λόγια για να απαντηθεί αυτό.

          Πραγματικά να μην δουν η Cosco, η κυβέρνηση και τα νεοφιλελεδικα ΜΜΕ αυτά που λες, πως είναι ένας αγώνας … μελών του ΚΚΕ ή σχεδόν. Γιατί τότε δεν είναι ένας καθολικός αγώνας των εργατών

          Σε ότι αφορά την προτροπή σου να μαλώσω τον Ηλία δεν έχω παρακολουθήσει προσεκτικά το σύνολο των γραφόμενων σας. Ο διάλογος σας απέσπασε την προσοχή μου όταν είδα τους εργαζόμενους της Cosco να παρουσιάζονται με μια τόσο προχωρημένη κομματική ιδεολογική και ιστορική ταύτιση με το ΚΚΕ, το οποία είναι εντελώς παράλογο, τι είδους κομμουνιστική κολλεκτίβα είναι αυτή, πως φτιάχτηκε, δεν στέκει και είναι και επικίνδυνο για τον αγώνα τους. Πως να το κάνουμε, αν το διαβάσει εργαζόμενος της Cosco που δεν γουστάρει το ΚΚΕ, ή τον Στάλιν που απο κει πιάστηκα και ξεκίνησα ορθά θα το εκλάβει ως σήμα πως είναι ανεπιθύμητος στον αγώνα

          Κώστας

        7. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Σωστά το λέει ο Κώστας. Μπορεί να το χρωμάτιζα ίσως λίγο διαφορετικά, αλλά συμφωνώ. Δεν νομίζω βέβαια πως το ζήτημα ενός σύγχρονου ανθρώπου είναι ο… Στάλιν, μάλλον η όποια άποψη του για το ΚΚΕ χρωματίζεται από σημερινά πράγματα και καταστάσεις.

          Έχω γνώμη για το ΚΚΕ, το θεωρώ ξεκάθαρα κομμάτι του κοινοβουλευτικού πολιτικού συστήματος, και το ΠΑΜΕ είναι η παράταξη του ΚΚΕ, κανείς δεν το αμφισβητεί στα σοβαρά αυτό. Αυτό δεν σημαίνει ότι χαρακτηρίζει τον κάθε συνδικαλιστή που είναι ταυτόχρονα και κομματικό μέλος, αν ήμουν σε χώρο εργασίας και έβλεπα αγωνιστές συνδικαλιστές θα συμμετείχα στους αγώνες και δεν θα με “ενοχλούσε” η πολιτική τους ένταξη. Το αν θα ερχόμουν στις εκλογές του σωματείου είναι άλλο θέμα και ΚΚΕ φυσικά δεν ξαναψηφίζω που να ανατείλει ο ήλιος από τη Δύση, αλλά και αυτό είναι άσχετο.

        8. Ανώνυμος

          Κώστα ή θες να κατευθύνεις τη συζήτηση εκεί ή μάλλον κυριολεκτικά δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Από τη μια και καλά δεν παρακολουθείς τη συζήτηση αλλά από την άλλη είδες τι ειπώθηκε για τους εργάτες της Cosco και πως αυτό είναι αναντίστοιχο με τα όσα λέει ο Ηλίας;
          Ο Ηλίας ξεκίνησε να απαντήσει στο σχόλιο του Φάνη με εντελώς εκτός τόπου και χρόνου επιχειρήματα όσον αφορά το περιεχόμενο του και το πήγε ένα βήμα παραπέρα ξερνώντας μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ επίθεση στο ΠΑΜΕ και κατά συνέχεια στο ΚΚΕ με πολλά κοσμητικά.
          Επειδή στα λόγια ΟΛΟΙ είναι ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ του φέρανε το πρόσφατο παράδειγμα των απεργών της Cosco που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ και απαντούν με μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα απλά για να του αποδείξουν δια μέσω της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ότι λέει Β Λ Α Κ Ε Ι Ε Σ.
          Και αν πιστεύει όντως όλα αυτά που με μανία και απολυτότητα αραδιάζει εδώ μέσα να πάει να τα πει στους ανθρώπους που ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ και δεν χύνουν δηλητήριο από τα πληκτρολόγια όπως αυτός.
          Να δούμε τι απάντηση θα εισέπραττε.
          Αντ’ αυτού κάποιοι θιχτήκατε και είδατε ότι κατονομαστήκαν οι απεργοί ως ΚΚΕ στο σύνολό τους και πως κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και όλα τα συναφή. Δεν νομίζω πως χρειάζεται κάτι περισσότερο να σχολιαστεί.
          Όποιος καταλαβαίνει καταλαβαίνει.

        9. Κώστας

          Ανώνυμε φίλε του ΚΚΕ γιατί να παρακολουθήσω όλη την προιστορία της συζήτησης ανάμεσα σε μια πλευρά σταλινικών, ή που τέλος πάντων στην συζήτηση υποστηρίζουν τον Στάλιν, και σε έναν τροτσκιστή, φανατικό αντισταλινικό ? Υπάρχει και η άποψη που λέει σας βαριέμαι, δεν με αφορά, δεν θέλω αυτή την στιγμή να αποτιμήσω έναν αιώνα κομμουνιστικού κινήματος

          Αλλά όταν βλέπω την σταλινική πλευρά να λέει στον Ηλία “πήγαινε πες τους απεργούς της Cosco χασαποσταλίνες” αυτό με αφορά. Γιατί να τους πει “χασαποσταλίνες” ? Επειδή το λέει, αν το λέει, για το ΚΚΕ ?

          Επίσης αν βγει ο Ηλίας και πει πως οι ταδε εργαζόμενοι ταυτίζονται ιδεολογικοπολιτικά, ιστορικά και κομματικά μαζί του το ίδιο θα του πω, “ωπα ρε Ηλία, που το βρήκες αυτό ?”

          Εντάξει Γιώργο, τώρα κατάλαβα τι λες

          Κώστας

    3. Ανώνυμος

      Ρε Φάνη είπες κάτι, αλλά δεν έφερες κανένα στοιχείο για να στηρίξεις αυτό το κάτι! Αέρας δηλαδή.

      Reply
  12. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Προς σταλινικο “Ανώνυμο” (28.10.2021 at 15:36)
    Είναι προφανές, σταλινικε γκεμπελισκε, ότι ούτε στοιχειώδη ανάγνωση δεν κατέχεις. Εκτός κι αν τρολαρεις.

    Θα αναπαραγαγω, αυτολεξει, τη φράση του έτερου σταλινικου συκοφαντη που κυκλοφορεί δω μέσα (aka Φάνης):

    “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με Καμπαγιαννη στον ΔΣΑ και ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές για μια πιο απολαυστική διαχείριση του καπιταλισμου”.

    Ζητώ συγγνώμη απ’τους υπόλοιπους ΑΝΤΑΡΣΥους για την αναπαραγωγή τέτοιων χυδαιοτητων, αλλά θα πρέπει να πάρεις την απάντηση που σου αξίζει, γκεμπελισκε.

    Ξέρεις τι σημαίνει “ΔΣΑ”, γκεμπελισκε, ή ν’αρχισουμε απ’την αλφαβητα;
    Πληροφοριακά, εντελώς, και επειδή φαίνεσαι και άσχετος, ο Καμπαγιαννης δεν είναι σε κανένα ΣΜΔικηγορων καθότι ΔΕΝ είναι μισθωτος.

    Λοιπόν, ο έτερος σταλινικος συκοφαντης (aka Φάνης) ήρθε να πετάξει τη λάσπη του, όπως έχει εκπαιδευτει στην ΚΟΥΤΒ του Περισσου, θεωρώντας, προφανώς, ότι μιλάει σε χάπατα.
    Ατύχησε.

    Επιχείρησε, με τη γνωστή δολια και ιταμη σταλινικη ταχτική, να αφήσει υπονοούμενα για, δήθεν, υπόγεια “παρε-δωσε” του Καμπαγιαννη με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές του ΔΣΑ.

    Ο λόγος προφανής για όσους παροικουν την Ιερουσαλήμ:
    το σταλινικο παραμαγαζο στον ΔΣΑ παραπαιει εδώ και καιρό και πρόκειται να υποστεί πανωλεθρια στις εκλογές του Νοέμβρη.

    Οπότε οι εν ΔΣΑ σταλινες έβγαλαν απ’τα σεντουκια τις παλιές δοκιμασμένες πραχτικές της λάσπης και της συκοφαντησης και…έπιασαν δουλειά.

    Παλιά μου τέχνη κόσκινο, σταλινικε γκεμπελισκε.
    Αλλά όχι εδώ.

    Τώρα, όσον αφορά το ΣΜΔ και τις άλλες αθλιότητες του, καταφανως κατ’επαγγελμα, σταλινικου συκοφαντη Φάνη, ισχύει προφανώς το γνωστόν και στα πενταχρονα: “Το βάρος της τεκμηρίωσης πέφτει σ’ αυτόν που διατυπώνει τον ισχυρισμο”.

    Θα απολογηθουμε εμείς, σταλινογκεμπελισκε, για μια αστηριχτη, και ολοσδιολου αβασιμη, μπ@ρούφ@ ενός κατά συρροη συκοφαντη;
    Αλήθεια τώρα;
    Δεν πα να σε κοιτάξει κανας γιατρός;
    Ας είναι και παιδίατρος.

    Reply
  13. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Προς σταλινικό “Ανώνυμο” (30.10.2021 at 20:14)
    Σταλινικέ, για μία ακόμη φορά αραδιάζεις ασυνάρτητες μπουρδοθεωρίες.

    Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας λες ότι, για να παραμένει μέλος ενός σωματείου ένας εργαζόμενος, σημαίνει πως:

    Α) Συμφωνεί με την πολιτική της ηγεσίας του σωματείου
    Β) Συμφωνεί με τις ιδεολογικές θέσεις της πολιτικής οργάνωσης στην οποία πρόσκειται η ηγεσία του συνδικάτου.
    Τρέλες, δηλαδή.

    Δύο πολύ απλά παραδείγματα.

    1) Πρόσφατα, στις 14 Οκτώβρη, η ηγεσία του συνδικάτου United Auto Workers (UAW), που ελέγχεται πλήρως απ’ τα κωθώνια του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, υπέγραψε κατάπτυστη συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας παραγωγής Τραχτέρ “John Deere”.
    Οι εργαζόμενοι, που είναι μέλη του συνδικάτου UAW και οι περισσότεροι εξ αυτών και ψηφοφόροι των Δημοκρατικών, απλά τους έγραψαν στα παπούτσια τους και ξεκίνησαν απεργία που βαστάει μέχρι σήμερα σε Ιλλινόι, Κολοράντο, Τζόρτζια, Κάνσας, Άιουα.
    https://www.gpb.org/news/2021/10/30/john-deere-and-union-reach-tentative-agreement-strike-continues-for-now
    Άρα, σύμφωνα με τις ασυναρτησίες σου, αν εγώ καταγγείλω την ηγεσία του UAW, καταγγέλνω και τους εργάτες της John Deere.

    2) Το Γενάρη του 1997 (20 Γενάρη) ξεκινάει η μεγάλη απεργία της ΟΛΜΕ ενάντια στον Σημίτη. Βαστάει δυό μήνες. Πλειοψηφία τότε στην ΟΛΜΕ η ΠΑΣΚΕ του Τσούλια. Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της ΟΛΜΕ ξέρουμε τι ψήφιζε στις εκλογές. Αλλά αυτό σε τίποτα, φυσικά, δεν τους εμπόδισε να εξεγερθούν ενάντια στο ΠΑΣΟΚ.
    Όποιος, λοιπόν, τότε σιχτίριζε το ΠΑΣΟΚ, ήταν σα να σιχτιρίζει τους απεργούς της ΟΛΜΕ.

    3) Το καλοκαίρι του 1998 η κυβέρνηση Σημίτη, που είχε βάλει στόχο να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, αποφασίζει να βγάλει στο σφυρί την Ιονική Τράπεζα.
    Το σωματείο της Ιονικής ήταν ΠΑΣΚΕ έως μυελού των οστών.
    Πρόεδρος ο Μαρκάκης, ιδρυτικό στέλεχος και του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ.
    Με την ανακοίνωση του ξεπουλήματος ξεκινάνε απεργία που βάστηξε 48 μέρες και έφτασε να κλονίσει τα εκσυγχρονιστήρια του ΠΑΣΟΚ.
    Αν ισχύουν οι θεωρίες σου, πως δηλαδή οι εργαζόμενοι-μέλη ενός συνδικάτου συμφωνούν όχι απλά με την ηγεσία του σωματείου αλλά, ακόμα περισσότερο, με την πολιτική δύναμη που καθοδηγεί την ηγεσία, πως εξηγούνται τα παραπάνω;

    Με πολλή αγωνία αναμένουμε την απάντησή σου.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Έκατσες και αφιέρωσες χρόνο για να γράψεις αποσπασματικά γεγονότα και να πεις τι; Πραγματικά μετανιώνω που μπήκα στη διαδικασία να σου γράψω τόσα προφανή πράγματα για να “απαντήσεις” και καλά με μια τριάδα ασυναρτησιών.
      Παρατηρώ επίσης μεγάλη γνώση (ίσως και κρυφή αγάπη;) για την ΠΑΣΚΕ αλλά δε βλέπω φυσικά να έχεις πραγματική γνώση του ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας διαχρονικά στο εργατικό κίνημα. Δεν είμαι εδώ ούτε να ανοίξω διάλογο με τον τοίχο αλλά και ούτε να σου μάθω τη βασική αλφαβήτα του κινήματος.
      Να είσαι καλά Ηλία εσύ και οι αυταπάτες σου, λίγη ψυχραιμία και ιστορικό διάβασμα θα σου χρειαστούν για τα όσα κατάλοιπα έχεις.
      Καλό απόγευμα.

      Reply
      1. Ηλίας Γιαννόπουλος

        Σταλινικέ,
        Προσπάθησες να μας πείσεις ότι για να κατεβαίνει ένα κομμάτι της εργατικής τάξης σε απεργία διαρκείας παναπει ότι κάποια πολύ επαναστατική ηγεσία πρέπει νάχει.
        Στην περίπτωση των λιμενεργατών της COSCO το ΠΑΜΕ.

        Σου απάντησα, φέρνοντας σαν παράδειγμα τρεις απ’τους πιό σκληρούς εργατικούς αγώνες των τελευταίων δεκαετιών σ’ αυτή τη χώρα:

        α) 18 μήνες απεργία διαρκείας ΕΑΣ (1992-1993) ενάντια στον πατέρα Μητσοτάκη (ηγεσία Κολλάς [ΠΑΣΚΕ]-Σταμούλος [ΕΣΑΚ]),

        β) δύο μήνες απεργία ΟΛΜΕ ενάντια στον Σημίτη (ηγεσία ΠΑΣΚΕ),

        γ) 48 μέρες απεργία υπαλλήλων Ιονικής τράπεζας (1998) ενάντια στον Σημίτη (ηγεσία ΠΑΣΚΕ-Μαρκάκης).

        Η απάντησή σου ήταν ότι οι αγώνες αυτοί, που έμειναν στην ιστορία, ήταν αποσπασματικά παραδείγματα και ότι είμαι…εραστής της ΠΑΣΚΕ.

        Μετά παραπονιέσαι που λέω ότι ο κρετινισμός ενδημεί στο ΚΚΕ.

        Μας λες ότι, για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενός συνδικάτου οι εργαζόμενοι, παναπεί ότι ταυτίζονται με την ηγεσία τους.

        Σου φέρνω σαν παράδειγμα τους εργάτες της “John Deere” που κράζουν την ηγεσία του UAW, την ίδια στιγμή που βρίσκονται στις απεργιακές φρουρές βαστώντας πικέτες που λεν “UAW -On Strike”.
        Προφανώς σημαίνει ότι δεν χαρίζουν το συνδικάτο τους στους ξεπουλημένους γραφειοκράτες και ότι συνεχίζουν να παλεύουν παρά τους συμβιβασμούς.

        Εν ολίγοις, σταλινικέ, οι θαραλέες εργατικές κινητοποιήσεις δεν αποτελούν απόδειξη ύπαρξης κάποιας επαναστατικής ηγεσίας αλλά απόδειξη αποφασιστικότητας και ριζοσπαστισμού των εργατών.

        Κόντρα στις σταλινικές μπαρούφες “Αγώνες δε γίνονται δίχως ΚΚΕ”, σου έφερα παραδείγματα που το καταρρίπτουν.

        Δεν περιμένω απάντηση από σένα.
        Για τους υπόλοιπους τα γράφω.

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.