.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις ΔΕ: Καλό ταξίδι Μίκη…


Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ με βαθιά συγκίνηση, λίγο πριν ευλαβικά τον σκεπάσει η γενέθλιος γη του, αποχαιρετούν τον δικό μας Μίκη, τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη του οποίου το έργο εξέφρασε με τον πιο γνήσιο τρόπο τους καημούς, τους πόθους και τους αγώνες του λαού μας για ένα μέλλον φωτεινό, για μια άλλη κοινωνία, δίκαιη και ανθρώπινη.

Το τεράστιο μουσικό του έργο (συμφωνικό, επικό, λαϊκό και λυρικό) έσπασε όλα τα σύνορα και έγινε κοινή παρακαταθήκη, κληρονομιά και φλάμπουρο όλων των αγωνιζόμενων λαών του κόσμου. Για τη χώρα μας είναι ορόσημο που σφραγίζει κάθε πτυχή του νεοελληνικού πολιτισμού. Με τον Μίκη Θεοδωράκη η έντεχνη μουσική συνάντησε δημιουργικά τη λαϊκή μουσική και τη λαϊκή ψυχή, η μεγάλη και ρωμαλέα ποίηση έγινε κτήμα του λαού, η αληθινή Τέχνη μπήκε σε μια ατέρμονη αλληλεπίδραση με τις γνήσιες λαϊκές αξίες. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το έργο του Μίκη Θεοδωράκη είναι για μας η ίδια η Ρωμιοσύνη!

Όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, το έργο του αυτονομήθηκε και υψώθηκε πάνω και από τον ίδιο το δημιουργό του. Το έργο αυτό μπολιάστηκε με την ίδια την ιστορία του αγωνιζόμενου λαού, την Εθνική Αντίσταση, τους αγώνες του Δημοκρατικού Στρατού, τις φυλακές, τις εξορίες, την Ικαρία, τη Μακρόνησο… Ο ίδιος ο δημιουργός μπολιάστηκε με τα οράματα του κομμουνιστικού κινήματος ως μέλος της ΕΠΟΝ και του Κομμουνιστικού Κόμματος, γεγονός που άσκησε καθοριστική επίδραση στην προσωπικότητα και το έργο του. Τις σκληρές δεκαετίες που ακολούθησαν την ήττα συχνά ο δημιουργός στραβοπάτησε, ταλαντεύτηκε, λοξοδρόμησε, λάθεψε… Το έργο του, όμως, ένας γίγαντας που λες και είχε τη δική του ανεξάρτητη ζωή και ψυχή, έμεινε σταθερά προσανατολισμένο στην υπηρεσία των αγώνων και των ιδανικών του λαού μας αλλά και των λαών όλου του κόσμου!

Ο Μίκης έφυγε αλλά τα τραγούδια του και η μουσική του παρακαταθήκη πέρασαν στην αιωνιότητα, μπήκαν στη χορεία των Μεγάλων πολιτιστικών έργων όλων των εποχών.

Μ’ αυτά τα τραγούδια θα ερωτευόμαστε, μ’ αυτά τα τραγούδια θα πηγαίνουμε στη διαδήλωση, μ’ αυτά τα τραγούδια θα πολεμάμε. Όσο και να προσπαθεί η πολιτική ηγεσία και η κυρίαρχη αστική τάξη υποκριτικά να μας πείσουν ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι οικουμενικός και ανήκει σε όλους χύνοντας μάλιστα κροκοδείλια δάκρυα, τους διαψεύδει το ίδιο το έργο του.

Καλό σου ταξίδι δικέ μας Μίκη Θεοδωράκη και ελαφρύ το χρώμα που θα σε σκεπάσει. Εμείς θα σε θυμόμαστε και θα σε τραγουδάμε πάντα!

9 Σεπτεμβρίου 2021

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 93.33% ( 3
Συμμετοχές )



20 σχόλια στο “Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις ΔΕ: Καλό ταξίδι Μίκη…

  1. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Η φασιστοσυμμορια του Μητσοτάκη και της Κεραμεως βάζει τους εκπαιδευτικους να πληρώνουν απ’την τσέπη τους ΔΥΟ (!) ραπιντ τη βδομάδα, παναπει 80€ μείον στο μισθό τους,
    αλλά οι “Αγωνιστικές” (πολύ αγωνιστικές, μα το θεό) Παρεμβάσεις γράφουν ποιητικορητορειες για τον…Μίκη.

    Πόση ξεφτίλα ακόμα, μάγκες;
    Θα περιμένετε κ’ εσείς, όπως κι οι “Αγωνιστικές” Παρεμβάσεις των υγειονομικων, ν’ απολυθουν συνάδελφοί μας για να βγάλετε καμιά…συμβολικιά στάση εργασίας;

    Και μετά αναρωτιέστε γιατί δεν συμμετέχει ο…κόσμος στα συνδικάτα;
    Έλα μου ντε!!
    Μήπως γιατί έχουν εξαφανιστεί, όλως τυχαίως, στην πιο κρίσιμη στιγμή της μάχης με την ακροδεξια;

    Το ότι χιλιάδες άνθρωποι από Δευτέρα δε θα μπορούμε ούτε σε ΚΤΕΛ να μπούμε για να πάμε μέχρι τα Μεθενα, αυτό φυσικά δεν την απασχολεί την…αγωνιστικιά “Αριστερά”, έτσι;
    Αυτό δεν είναι απαρτχαιντ, έτσι;
    Μόνο ένα καλό έφερε η τραγωδία του κορωνοιου, σας ξεσκεπασε όλους, μάγκες.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      ,,,και κυρίως πολλούς σαν εσένα τον ίδιο!

      Reply
      1. Ηλίας Γιαννόπουλος

        Πίσω από τη μάσκα της Ανωνυμίας ξέρω κ’ εγώ να βρίζω, μεγάλε.
        Πάντως για την ταμπακιέρα, ήτοι την κλοπή 100€ από την τσέπη των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών, τσιμουδιά δε βγάζετε σεις οι “θιγόμενοι” της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Παρεμβάσεις “Αγωνιστικές”- και δε συμμαζεύεται.

        Αλήθεια, ώρε παλικάρια, δε ντρέπεστε που δε βγάλατε ούτε μια ανακοίνωση, έτσι για ξεκάρφωμα βρε αδερφέ, για την ωμή καταλήστεψη των συναδέλφων μας;
        Ή μήπως δεν είναι οι εργαζόμενοι αυτοί θύματα της φασιστοσυμμορίας των Μητσοτάκη-Κεραμέως;
        Τι κριτήρια και τι προαπαιτούμενα πρέπει να πληρούμε, ρε επαναστάτες των Παρεμβάσεων, για να πείτε μια κουβέντα για τα χρήματα που μας κλέβει η φασιστοσυμμορία;
        Πως σας ξεβράκωσε έτσι ο Μητσοτάκης, ρεεεε;
        Πως σας πετσόκοψε έτσι, ρεεεε;

        Reply
        1. Γνώστης

          Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις είναι η μόνη παράταξη στην ΟΛΜΕ που έχει ταχθεί κατά των τιμηρωτικών μέτρων σε βάρος όσων δεν έχουν εμβολιαστεί,.ενώ ζητά και δωρεάν τεστ.
          Αλλά από την πρεμούρα σου να δικαιολογήσεις τη στροφή στην alt right ατζέντα , χυδαιολογείς και λασπολογείς

  2. Ανώνυμος

    Δυστυχώς, η επιδημία του κοβιντα, έκανε τα2/3 του λαού να στοιχηθούν πίσω από το κράτος και την επίκληση του “να τα κάνει αλλιώς” και το 1/3 στοιχηθηκε πίσω από τους απατεώνες που λένε ότι τα εμβόλια σκοτώνουν, έχουν τσιπακι, 5g, αλλάζουν το dna και άλλα τέτοια ψέματα.

    Έλλειψε και λείπει εκκωφαντικά, μια κομμουνιστική θέση που να βάζει στοπ στον τρόμο και την παράνοια από όπου και αν προέρχεται! Που να αποδομεί εξίσου και αποτελεσματικά και τον κρατικό επιστημονικίζοντα λογο και την ακροδεξια εθνικιστική ψεκα!

    Έλλειψε και λείπει εκκωφαντικά μια κομμουνιστική κριτική και αντίληψη που να ενημερώνει επιστημονικά και ταυτόχρονα χειραφετητικά τον λαό, διότι η επιστήμη σχετίζεται άμεσα αλλά δεν ταυτίζεται με την ταξική και κοινωνική χειραφέτηση – δείτε μόνο τον ρόλο των κρατικών/καπιταλιστών επιστημόνων!!!

    Και έτσι, ηγρμονευσε ως τα τώρα η ακροδεξιά και ο εθνικιστικός ακροκεντρωος φιλελες λόγος και στο ακροδεξιο ψεκοκοπαδι, και στο κορωνοανθρώπινο κοπάδι. Και μιλώ έτσι, διότι και οι δύο άγονται και φέρονται βάσει του τρόμου του θανάτου: Οι μεν από το εμβόλιο, οι δε από την επιδημία.

    Κλειστειτε και άλλο σπίτια σας, εφαρμοστε την κοινωνική αποστασιοποίηση, αντιμετωπιστε τον διπλανό σας σαν υγειονομική βόμβα, αποφεύγετε τις μαζώξεις σε κλειστούς χώρους, ή αντιθέτως βγείτε με σταυρούς και θυμιατήρια στα χέρια, κάντε λιτανείες προσευχόμενοι σε ένα ξόανο ή σε ένα κομμάτι ξύλο!!

    Αλλά μετά μην κλαιγεστε ότι η ΝΔ και η ακροδεξιά μας γύρισαν στο μεσαίωνα και μας έκαναν σκλάβους! Ο φοβος και το προσωπικό χέσιμο για την κωλαρα μας, οσο και αν είναι ανθρώπινος και απόλυτα φυσιολογικός, οδηγεί πάντα στον ξέφρενο ατομισμό, στην ουσιαστική αδιαφορία για τον κόσμο και τελικά στην ιδιωτευση. Και σε αυτή ακριβώς την ιστορική κόψη βρίσκονται τώρα οι λαοί και οι άνθρωποι

    Ή θα πούμε μαζικά “αντίο φοβε και τρόμε” και θα αγωνιστούμε μαζικοτατα για την ζωή, την δημοκρατία και το περιβάλλον, ή καλημέρα βαρβαρότητα.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Καθένας κοιτάει να φέρει κάθε ζήτημα στα δικά του καλούπια, χωράει δε χωράει!
      Οχι, φιλάρα, λάθος κάνεις!
      Ούτε σπίτι μας κλειστήκαμε, εμβολιαστήκαμε και πήραμε τις ελάχιστες αναγκαίες προφυλάξεις σύμφωνα με τις οδηγίες της καλύτερης διαθέσιμης επιστήμης και σε αυτές τις συνθήκες αγωνιζόμαστε μαζικά!
      Μάλλον σε ζάλισε η Πανδημία, ξέμπαρκος, όπως φαίνεσαι….

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Δεν τα είδα αυτά ανώνυμε! Μάλλον σε κάποια άλλη χώρα αναφέρεσαι…

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ανώνυμε του ΚΚΕ, γνωρίζεις ότι λες ψέματα, αλλά συνεχίζεις… Το ΝΑΡ ήταν πρώτο που έσπασε την απαγόρευση κυκλοφορίας, τον Μάιο του 2020 με την διοργάνωση κανονικής πρωτομαγιατικης συγκέντρωσης κ πορείας. Υπάρχουν άλλωστε τα ρεπορτάζ από τότε.

          Το θέμα είναι ότι δεν αμφισβητήθηκε γενικά η απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά μόνο σε συνάρτηση με την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Έτσι όμως, αφέθηκε εκτός, το 95% του ελληνικού λαού το οποίο δεν συμμετέχει σε διαδηλώσεις. Και αφήνεται εκτός, ως κ σήμερα, να αισθάνεται ένοχο αν θέλει να κυκλοφορεί !!! Και αφήνεται ανενόχλητη η κυβέρνηση να θέτεις κατά το δοκούν γενικά ή τοπικά, απαγορεύσεις κυκλοφορίας… Τι θα κάνει για αυτό η κομμουνιστική αριστερά; Τίποτα;

      2. Ανώνυμος

        Εκτός εάν εννοείς το ότι στα σχεδόν δύο χρόνια επιδημίας και τους 10 μήνες συνολικά πανελλαδικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, ελάχιστα δημοσιεύματα είδαμε γενικά στον τύπο της χώρας, και αυτά, σχεδόν αποκλειστικά στις ΜΜΕ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που να ζητάνε την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας!!!!

        Ελάχιστα!!!

        Και οι κινηματικες πρωτοβουλίες που παρθηκαν, εκτός της πρωτομαγιατικης διαδηλώσης του μαϊου 20, ήταν αν θυμάμαι καλά, το Πολυτεχνείο, μια φοιτητική/μαθητική διαδήλωση και μια απεργία. Και σε όλες αυτές τις διαδηλώσεις, τα συνθήματα παρέμεναν στα στενά κλαδικά των χώρων συν αυτά για την δημόσια υγεία. Κανένα δεν αφορούσε γενικότερα το ζήτημα της καταστολής όπως να ζητά οχ την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Όλα αυτά, μέχρι το μεγαλειώδες λαϊκό ξεσπασμα στις γειτονιές, όπου ο κόσμος φώναζε συνθήματα όχι κλαδικά αλλά υριως πανκοινωνικα.

        Αλλά κ σήμερα, υπάρχουν τοπικά απαγορεύσεις κυκλοφορίας! Δεν σταμάτησαν!! Γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θέτει δημόσια κ ανοιχτά αίτημα να καταργηθούν οι τοπικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας; Οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπιση της επιδημίας;

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Κάποιοι ζητάγατε κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, κάποιοι άλλοι την κατάργησαν στην πράξη.

        2. Ανώνυμος

          Δυστυχώς όχι ανώνυμε. Άλλο πράγμα το να σπάσεις την απαγόρευση συναθροίσεων/διαδηλώσεων και άλλο το να σπασεις την απαγόρευση κυκλοφορίας γενικά.

          Η απαγόρευση των διαδηλώσεων έσπασε με την επιμονή του ΝΑΡ και άλλων δυναμεων. Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν έσπασε από κανέναν. Ούτε και τέθηκε εμφανώς, πχ ως πρωτοσέλιδο σε κάποια εφημερίδα, ή ως ένα εκ των κεντρικών αιτημάτων αγώνα από κάποια πολιτική δύναμη.

        3. Ανώνυμος

          Η απαγόρευση της κυκλοφορίας γενικά είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα. Σημασία έχει να μην χρησιμοποιείται σαν πρόφαση για απαγόρευση των κινητοποιήσεων και της λαϊκήε/εργατικής πάλης. Αυτό είναι το σημαντικό κι αυτό έσπασε πρώτα από το ΚΚΕ, (Πρωτομαγιά ’20, κινητοποιήσεις Πολυτεχνείου ’20, κλπ.) και πολύ νωρίς, αργότερα ακολούθησαν και το ΝΑΡ και άλλοι. Κατά τα άλλα η Πανδημία, πέρα από τα αίτιά της, είναι μια δυστοπική πραγματικότητα, που χρειάζεται αντιμετώπιση από το λαϊκό κίνημα. Και όχι τύπου ψέκα-αντιεμβολιασμού και αναρχοελευθεριασμού.

        4. Ανώνυμος

          Όταν δεν μιλάς και δεν πράττεις για την αποδόμηση γενικά της απαγόρευσης κυκλοφορίας, θα το βρεις αργά ή γρήγορα, μπροστά σου!

          Και δεν φτάνει καθόλου μα καθόλου ο αγώνας μόνο για το δικαίωμα στην διαδήλωση. Διότι έτσι πετάς στην απέξω το 95% της εργατικής τάξης και του λαού που δεν κατεβαίνει στις διαδηλώσεις έτσι; Να τα λέμε όπως είναι. Και αφήνεις την κυβερνητική διασπορά τρόμου και υγειονομικής εξατομικευσης, να παίζει μπάλα με τις συνειδήσεις του λαού.

          Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι κάτι που εμπεριέχει το δικαίωμα στην διαδήλωση. Το να λες και να αγωνίζεσαι μόνο για το δικαίωμα στην διαδήλωση είναι πολύ χοντρό φάουλ και μεγάλο λάθος. Φαίνεσαι ότι αγωνίζεσαι μόνο για το δικό σου κομμάτι! Αποκοβεσαι περαιτέρω από το 95% λαού κ εργατικής τάξης, που δεν είχες ούτως ή άλλως καμία ίδιαιτερη σχεση…. Και αυτό αφορά όλες τις δυνάμεις των κομμουνιστών ετσι;

          Η πάλη εναντίον της απαγόρευσης κυκλοφορίας, πάει πακέτο με την πάλη εναντίον της απαγόρευσης διαδήλωσης. Όποιος τα αποκόβει κάνοντας την πάπια για το πρώτο, δεν ενδιαφέρεται ο ίδιος για να κάνει κάτι μαζικό με τον κόσμο. Ούτε για να ρηγματώσεις την κρατική/κυβερνητική πολιτική τρόμου, αποκλεισμών, ολοκληρωτισμού . Καθαρά πράγματα.

  3. Μηνάς

    Ανώνυμε 12/09/2021 at 14:26, δεν είσαι καλά πληροφορημένος. Σε ενημερώνω ότι το ΝΑΡ διοργάνωσε με επιτυχία κινητοποιήσεις και την Πρωτομαγιά 20 και στο Πολυτεχνείο 20. Αν θέλει η Παντιέρα μπορεί να θυμίσει τις σχετικές αναρτήσεις. Είναι άχαρο αυτό που κάνεις, τουλάχιστον μην παραπληροφορείς.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Κανένα πρόβλημα, αν έτσι είναι! Μπορείς να δώσεις κι εσύ τα λινκ.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        1η Μαΐου 2020: Το βίντεο από την πρωτομαγιάτικη συγκεντρωση και διαδήλωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, φοιτητικών συλλόγων κ πολιτικών δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΝΑΡ. Ανάλογες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

        https://fb.watch/7_X7t88tJR/

        Reply
      2. Κώστας

        Σταμάτα ρε να γελοιοποιείς το ΝΑΡ με τις συνεχείς κομματοσκυλιακές αναφορες

        Κώστας

        Reply
  4. Ανώνυμος

    Κώστα , μην υστεριαζεις, κανείς δεν γελοιοποιεί κανέναν. Την αλήθεια λεμε

    Reply
  5. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Προς Γνώστη (14.09.21 at 0:59),
    Διακρίνω μιαν απώλεια ψυχραιμίας, Γκουρού της λάσπης.
    Εννοείται πως οι χαραχτηρισμοί επιστρέφονται.
    ΑλτΡάιτ είναι οι λασπολόγοι και οι κατ’ επαγγέλμα τραμπούκοι του διαδιχτύου όπως τα μούτρα σου.

    Αν έχουν γίνει τέτοιες καταγγελίες από τις Παρεμβάσεις, θάθελες να μας δώσεις ένα λινκ, Γκουρού της λάσπης;

    Και το πιό σημαντικό απ’ όλα:
    Τι κινητοποιήσεις πρότειναν στην ΟΛΜΕ οι Παρεμβάσεις για τα 100€ που χάνουν οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, Γκουρού της λάσπης;
    Ζήτησαν κάποια σύγκλιση της Εκτελεστικής Επιτροπής για να προτείνουν κάποια, έστω συμβολική, κινητοποίηση, Γκουρού της χυδαιότητας;

    Αφού τα ξέρεις για δε τα λες; Ντρέπεσαι;
    Τους σταλινοτραμπούκους η Αριστερά τους ξερνάει, σταλινάκο, έννοια σου.

    Reply
  6. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Προς Γνώστη της σταλινικής λάσπης (14.09.21at 0:59),
    Όσο κι αν έψαξα, Γνώστη της λάσπης, το μόνο που βρήκα ήταν μια ανακοίνωση με ημερομηνία 31.08, στην οποία οι Παρεμβάσεις κάτι…ψελλίζουν για τους κακόμοιρους εκπαιδευτικούς που θα χάσουν χρήματα και έπειτα εκλιπαρούν την ΟΛΜΕ να πάρει…θέση.

    Προφανώς εννοούν “θέση στην κερκίδα” για να παρακολουθούν καλύτερα τη συμμορία Μητσοτάκη.
    Αυτή είναι η…αγωνιστικότητα των “Αγωνιστικών” Παρεμβάσεων, Γνώστη της σταλινικής λάσπης;
    “Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει θέση”;;
    Αυτά τα λέει κι ο ΣΥΡΙΖΑς που είναι αναφανδόν ΥΠΕΡ του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
    Τι διαφορετικό κάνεις εσύ, για πες;
    Η προδοσία των ανεμβολίαστων εργαζόμενων έδειξε ποιά είναι η πραγματική “θέση” των Παρεμβάσεων: αριστερή τσόντα του ΣΥΡΙΖΑ.

    http://paremvaseisde.gr/?p=10112#more-10112

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.