.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ποιος κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι κάνει απεργία χωρίς άδεια και ταλαιπωρεί τουρίστες;


Η απεργιακή απειθαρχία της ΠΕΝΕΝ εκδηλώθηκε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, κόντρα στην αστική δικαιοσύνη, στις απειλές των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, καθώς και στην οπισθοχώρηση των άλλων ναυτεργατικών σωματείων και την πειθάρχηση με το σχεδιασμό ήττας της ΓΣΕΕ.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες επίτηδες δεν ενημέρωναν το επιβατικό κοινό για την απεργία με αποτέλεσμα να συνωστίζεται και να ταλαιπωρείται ο κόσμος. Έτσι ενώ από τα χαράματα ναυτεργάτες και αλληλέγγυοι περιφρουρούσαν την απεργία στους καταπέλτες των πλοίων, με το πρώτο φως άρχισαν να σχηματίζονται ουρές επιβατών που είχαν φτάσει στο μεγάλο λιμάνι βέβαιοι ότι θα ταξιδέψουν.

Το prin.gr περιγράφει καρέ καρέ πως μεθοδεύτηκε η λύση της απεργίας, με τον εγκλωβισμό των επιβατών, τις ασφυκτικές πιέσεις, τις δυνάμεις καταστολής και την «βόμβα» στον ΗΣΑΠ (δείτε εδώ).

Το ΠΑΜΕ αντί μια κουβέντα στήριξης στην απεργία, ή έστω καταγγελίας του απεργοσπαστικού μηχανισμού ή τουλάχιστον, αντί να σιωπήσει, προχώρησε σε δημόσιο διαχωρισμό από την απεργία. Σε ανακοίνωση με τίτλο: «Για τον άθλιο, προβοκατόρικο μηχανισμό fake news της κυβέρνησης με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στο λιμάνι» (εδώ) αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι γνωστό σε όλους πως η σημερινή απεργία στο λιμάνι που στη συνέχεια ανεστάλη, προκηρύχτηκε από την ΠΕΝΕΝ, συνδικαλιστική οργάνωση που δε συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.» (!!)

Απέναντι σε όλο αυτό το σκηνικό,το ΠΑΜΕ δεν βρήκε βέβαια να πει μια κουβέντα για τον προβοκατόρικο μηχανισμό των εφοπλιστών, της αστυνομίας και της κυβέρνησης ούτε για τα fake news των ακτοπλοϊκών εταιρειών ότι τάχα τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Η μόνη τους αγωνία, ήταν μήπως ταυτιστούν με μια απεργία που δεν καλύπτει η ΓΣΕΕ και η ΠΝΟ και μήπως κατηγορηθούν ότι ταλαιπωρούν τους τουρίστες.

Σε ακόμα χειρότερη ρότα, γνωστά μέσα επιρροής του ΚΚΕ με επιχειρηματολογία από το «πρώτο θέμα» (Ποιος χαίρεται και ποιος φταίει για μια απεργία χωρίς απεργούς;) ενισχύουν την ηττοπάθεια και την λογική ότι απεργία δεν γίνεται χωρίς την ΓΣΕΕ. Με την επιχειρηματολογία τους δίνουν άλλοθι στη γραμμή της καταστολής μέσω του “κοινωνικού αυτοματισμού” ενώ επιδίδονται σε κατασυκοφάντηση και λοιδορισμό της απεργίας όπως κάνουν όλα τα συστημικά ΜΜΕ.

Το συμπέρασμα είναι πως η απεργία ενόχλησε πολύ και πολλούς !

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 64.29% ( 21
Συμμετοχές )



24 σχόλια στο “Ποιος κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι κάνει απεργία χωρίς άδεια και ταλαιπωρεί τουρίστες;

  1. Ανώνυμος

    Στο τουήτερ γίνεται χαμός με τα σημερινά ρεζιλίκια της “απεργίας μέχρι τις 9:00π.μ.”, που έληξε “ασυμβίβαστα” κατόπιν …διαπραγματεύσεων!

    Reply
    1. Simenon george

      Μη τρελενεσαι ρε ανώνυμε, έχεις πάρει συγχαρητήρια για την υπεύθυνη στάση σου ουκ ολίγες φορές, μπερδεύτηκαν κάπου οι γκάνγκστερ που σας χειροκροτούν κάθε τρεις και λίγο, όλα καλά θα τα ξαναβρειτε. Ζήτω οι ταξικές ψιψινες

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Διαφωτιστικό και ρεπορτάζ
      από κατιούσα, είναι έννοιες ασυμβίβαστες. Σα δεν ντρέπεστε λέω εγώ που επιχειρηματολογέιτε λες και είστε το Πρώτο Θέμα.

      Reply
  2. Ανώνυμος

    Αφρίζουσα υστερία έχει το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ κατά της ΠΕΝΕΝ… Που δεν βρήκε να πει μια λέξη υποστήριξης μιας απεργίας ενός ταξικού ναυτεργατικου σωματείου…. Κριμα….

    Reply
  3. Σταυρος

    Το να πανηγυρίζουν και ταυτόχρονα να το παίζουν και θύματα οι παμιτες που πήραν πίσω την απεργία σε εκατοντάδες σωματεία γιατί έτσι γουστάρει ο Παναγόπουλος ο Κουτσούκης ο Μητσοτάκης και ο ΣΕΒ με προσπερνάει….Αλλά ρε μπαγασηδες πως γίνεται απ’ την μια να μιλάτε για απεργιακή κλιμάκωση και ταυτόχρονα να λέτε πως δεν σηκώνει δύο απανωτές απεργίες ο κόσμος; Αν βγει απεργία μετά τις 17 τι θα πείτε; Ότι την σηκώνει; Αν ο Παναγόπουλος θελήσει να σας κάνει πιο ρόμπες απ’ ότι γίνατε και πάει -λεμε τωρα- την απεργία παραπισω; Τουλάχιστον πιστεύω να το παζαρεψατε αυτό ….

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Οι παμίτες δεν πήραν πίσω καμιά απεργία. Απλά πρότειναν έναν τακτικό ελιγμό για να είναι πιο μαζική και άρα πιο αποτελεσματική η απεργία.
      Για να μην διακοπεί στις 9;00 π.μ…….
      Εύκολο να προκηρύσσεις “πανεργατικές” και “διαρκείας” με …διατάγματα από τα πάνω! Kαι μάλιστα για τις γνωστές σκοπιμότητες. Η να κάνεις “διαδηλώσεις” της …μισής λωρίδας.
      Αλλά για κατέβα κάτω, να μιλήσεις με κόσμο, να ακούσεις τις αγωνίες του και τα ερωτήματά του, να σπάσεις το κλίμα της τρομοκρατίας. Εκεί να σε δω.
      Και βέβαια οι Yes-έέδες δε θέλανε απεργία – αυτοί δεν έχουν πει πως “είναι ξεπερασμένη μορφή πάλης”; Εξαναγκάστηκαν να την προκηρύξουν για το θεαθήναι, αλλά και για να την αποδυναμώσουν.
      Ασφαλώς, όλα τα περιμένουμε, και πρώτα και κύρια να πουλήσουν την απεργία με πρόσχημα κάποιες επουσιώδεις (η και φανταστικές) υποχωρήσεις του Μητσοτάκη. Αλλά έχουμε αντίμετρα για να πληρώσουν το τίμημα.
      Κι εσείς μη τους βοηθάτε καλώντας απεργίες, που ξέρετε, πως δεν μπορείτε να τις κρατήσετε. Οι σκοπιμότητές σας, η υπαρξιακή αντίθεσή σας με το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ δεν ενδιαφέρουν παρά μόνο λίγους-“βαμμένους” μικροαστούς πασόκους. Ο υπόλοιπος κόσμος έχει τα δικά του προβλήματα.

      Reply
  4. Ανώνυμος

    Ταξική απεργοσπασία πρώτη φορά βλέπω! ΠΑΜΕ Τζήμερος μια φωνή και μια γροθιά

    Reply
  5. Δώρα

    Κατατέθηκε μόλις τώρα το νομοσχέδιο στην Βουλή μάγκες του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβετε το ολέθριο λάθος σας. Να σας δω τώρα τι θα πείτε; Τι απέγινε τώρα η απεργία για «να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα»

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Hic Rhodus Hic Salta!
      Τι κάθεστε;
      Το ΠΑΜΕ απέτυχε! Οι υπόλοιποι τι κάνετε;
      ….κριτική στο …ΠΑΜΕ!

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Ναι προς ψήφιση είναι για τις 17 του Ιούνη όμως.

      Reply
  6. προπονημένος βολεϊμπολίστας

    Έλεος κάπου……

    Ο σταλινισμός (Τέλμαν, Ρέμελε κτλ) φέρει το ιστορικό βάρος της αποτυχίας του να σταματήσει τον ναζιστικό οδστρωτήρα.

    Το ίδιο ιστορικό βάρος της αποτυχίας να σταματήσει το ναζιστικό οδοστρωτήρα φέρει, όμως, ΚΑΙ η τροτσκιστική Διεθνής Αριστερή Αντιπολίτευση.

    Το ίδιο ιστορικό βάρος της αποτυχίας να σταματήσει το ναζιστικό οδοστρωτήρα φέρουν όμως, ΚΑΙ τα αποκληθέντα “αριστερίστικα” ρεύματα (KAPD, Ότο Ρύλε κτλ.)

    Ο σταλινισμός (Πασιονάρια κτλ) φέρει το ιστορικό βάρος της αποτυχίας του να σταματήσει τον Φράνκο.

    Το ίδιο ιστορικό βάρος της αποτυχίας να σταματήσουν τον Φράνκο φέρουν, όμως, ΚΑΙ οι ….ημιτροτσκιστές του POUM.

    Ο σταλινισμός (Ζαχαριάδης, Σιάντος κτλ) φέρει το ιστορικό βάρος της αποτυχίας στον ελληνικό εμφύλιο.

    Το ίδιο ιστορικό βάρος της αποτυχίας στον ελληνικό εμφύλιο φέρουν, όμως, ΚΑΙ οι τροτσκιστικές οργανώσεις (Πουλιόπουλος, Στίνας κτλ.)

    Την αποτυχία της δεκαετίας 2010-2020 (περίπτατος ΣΥΡΙΖΑ) την χρεώνονται τόσο οι Παπαρήγα-Κουτσούμπας, ΟΣΟ και οι Χάγιος-Σ.Μιχαήλ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ (ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ) ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ.

    ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ.

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ.

    ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ.

    ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ, ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ.

    ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ.

    (Για την περίπτωση που ενδιαφέρει κάποιον: Ήμουν οπαδός του ΜΕΡΑ πρώτα και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έπειτα και σήμερα)

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Στον αφρό επιπλέουν οι φελλοί της “κριτικής ισοπέδωσης”.
      Αλλά ο Λαός και οι εργατιά παλεύουν αδιαφορώντας για τις ex officio καταδίκες.
      Την 10/6 νεκρώνουν τα πάντα Με δουλειά. Κι όχι με “διατάγματα” από τα πάνω, που ανακαλούνται στις 8:00 π.μ. “κατόπιν διαπραγματεύσεων” με τα αφεντικά, από αρχηγίσκους.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Που είδες ότι ο λαός και η εργατιά παλεύουν αδιαφορώντας για τις ex ofgicvio καταδίκες όπως βλακωδως γράφεις; Και μαλιστα, ο Λαός με Λ κεφαλαίο; Πόση μικροαστική σαχλαμάρα έχεις πια ανώνυμε στο μυαλό σου; Που νομίζεις, ότι άμα πεις μια βλακεία που είναι ψέμα, οτι “ο λαός και η εργατιά παλεύουν” και άμα γράψεις τον λαό με Λ κεφαλαίο, καθάρισες….

        Αδερφέ μου ανώνυμε, ούτε κάποιος λαός και κάποια εργατιά γενικώς και αορίστως παλεύουν, ούτε προσθέτεις κάτι στην επαναστατοκη προσπάθεια, άμα γράψεις τα αρχικά τους με κεφαλαία. Το αντίθετο: συμβάλλεις στην ωραιοποίηση μιας εξαιρετικά ασχημης κατάστασης , άρα συμβάλλεις στο να κοιμίζεις το μυαλο σου και το μυαλό των υπολοίπων με παρηγορητικες σαχλαμάρες και ψέματα.

        Ά. Δεν αγωνίζεται γενικά, κανένας λαός και καμία εργατιά. Μέχρι σήμερα, αγωνίζονται συγκεκριμένα κοινωνικά κομμάτια τους, που έχουν αριστερές ή/και γενικά προοδευτικές αντιλήψεις. Το υπόλοιπο και το πολύ μεγαλύτερο κομμάτι του λαού και της εργατιάς, είναι σπιτάκι του, είτε εντελώς απογοητευμένο και μοιρολατρεί παθητικά, είτε έχει ταυτιστεί με την.εταιρεια “του”, τον εργοδότη “του” , την εκκλησία “του” , το έθνος /κράτος “του” που είναι αυτοί που τον γαμανε, αλλά αυτός ο λαος ελπίζει να την.σκαπουλαρει ταυτιζομενος μαζί τους.

        Β. Το να γράφεις τον λαό με λ κεφαλαίο σε συνδυασμό με την υπερφιαλη εκτίμηση σου ότι το σύνολο του λαού με κεφαλαίο και της εργατιάς αγωνίζονται , σημαινει τόσο ότι δεν έχεις ιδέα από λαό και από εργατιά και επίσης, ότι την ασχετοσυνη σου θέλεις να μας την φορέσεις καπέλο και σαν πρακτικότητα….

        Για να μπορέσουμε να συμβαλλουμε στο να ενεργοποιηθουν και να δράσουν ουσιαστικά ο λαός και η εργατιά, πρέπει να σταματήσουμε να τα βλέπουμε σαν ένα ενιαίο υποκείμενο που δρα ενιαία και πάντα αγωνιστικά, σου αρέσει, δεν σου αρέσει. Επίσης πρέπει να μπορέσεις να μιλήσεις την γλώσσα του λαού και της εργατιάς και να σταματήσεις να θεωρείς ότι εκφράζεται μεσα από το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ που δεν εκφράζεται φυσικά, ούτε και από κάποια άλλη δύναμη της αριστεράς. Και φυσικά όχι κεφαλαία τα αρχικά γράμματα.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Κι άλλες φορές έχει γραφτεί δωμέσα: Μπερδεύετε τον Λαό με τον πληθυσμό. Διαβάστε λίγο, ο “Λαός” είναι μαρξιστική κατηγορία. Ρόζενταλ, “Φιλοσοφικό Λεξικό”, ελλείψει κάτι πιο σύγχρονου. Σας έχουν κάνει τα μυαλά χυλό κάτι τύποι σαν τον Σλαβόϊ Ζίζεκ και τον Καστοριάδη.

        2. Ανώνυμος

          Ανώνυμε, μπλέκεις στην σαλάτα που έχεις για μυαλό Καστοριάδη και Ζίζεκ και το απογείωσες ντιπ! Για τον λαό με λ μικρό σου μιλάω μικοραστικά σκεπτόμενε που νομίζεις πως άμα τονε γράψεις με κεφαλαίο λ κάνεις κάτι σημαντικό.

          Ο λαός όπως και η εργατική τάξη, ΔΕΝ είναι ένα ενιαίο υποκείμενο. Η μεγάλη τους πλειοψηφία κανοναρχείται από την τάση της υποταγής στο καπιταλιστικό σύστημα και τις ιδέες του και ένα μικρό αλλά όχι αμελητέο κομμάτι, κανοναρχείται από την τάση χειραφέτησης, αλλά δεν ξέρει το πως και το προς τα που.

          Συνεπώς, ούτε κεφαλαία αρχικά, ούτε παρηγορητικές δοξασίες ντυμένες με κόκκινο πουκάμισο, ούτε φανφάρες και μεγάλα λόγια. Κάτσε μίλα στην γλώσσα του, χτύπα τις δοξασίες ρατσιστικές, εθνικιστικές και “ζήτω η εταιρεία “μου”, συνέβαλε στην δημοκρατική του οργάνωση χωρίς ηγετίσκους και κομματικούς ανταγωνισμούς για το ποιός την έχει πιο μεγάλη, και μπορεί κάτι να γίνει κάποτε.

    2. Ανώνυμος

      Μην ξεχνάμε και την ιστορική αποτυχία της δεκαετίας 1860-70, την χρεώνεται ο Μαρξ αλλά και ο Προυντόν!!

      Reply
  7. προπονημένος βολεϊμπολίστας

    1) Προφανέστατα, δεν είμαι φελλός της δήθεν “κριτικής ισοπέδωσης”.

    Αυτά αλλού. Εδώ μέσα δε σε παίρνει να ξεφεύγεις με δήθεν “εξυπνάδες”.

    2) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Αυτό έγραψα και εγώ.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Οπως μου είπε κάποιο πουλάκι, προμηνύεται μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη 10/6. Εχει γίνει πολλή και καλή δουλειά, και καλό κουμάντο….
    Οταν βλέπεις και τις “μούρες” (…Φωφόκα, Ζαίοι, Baroufάκηδες κλπ.) να τρέχουν να πιάσουν στασίδι. Οι “μούρες” ξέρουν να γλείφουν όταν δεν μπορούν να δαγκώσουν η να θάψουν. Σου λέει “δε συμφέρει να μείνω έξω από αυτό. Καλύτερα ας μπω μέσα, ….και βλέπουμε!” Κάνουν κι αυτοί τους λογαριασμούς τους.
    Σίγουρα η Πέμπτη δε θάναι “μέρες του Οχτώβρη”.
    Αυτό, όμως, είναι μια αλλαγή σκηνικού, που μπορεί να προμηνύει και μια τακτική νίκη για το εργατικό κίνημα. Που μπορεί να την διαχειριστεί πολύ καλύτερα από τη νέκρα και την απογοήτευση του ΤΙΝΑ.
    Πιο δυνατά στη μάχη, να σπάσουμε τη μοιρολατρία και την εσωστρέφεια!
    Και προσοχή στην προβοκάτσια.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      …και “ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ – ΔΕ “ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ”!
      Γιατί μάλλον εκεί θα το παίξουν οι “μούρες”….

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Προσοχή στις προβοκάτσιες. Θα έχει κόσμο την Πέμπτη, αλλά το θέμα είναι ότι, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ (δλδ η πλειοψηφία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) δεν θέλουν καμία κλιμάκωση. Είναι κρατικός συνδικαλισμός. Συνεπώς, το βάρος της συνέχισης/κλιμάκωσης πέφτει στα πρωτοβάθμια σωματεία και τις συνελεύσεις/διαδικασίες βάσης τους και σε κάποιες ομοσπονδίες. Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ θα σταματήσει να ακολουθεί την έλλειψη κλιμάκωσης και την διαικπαιραιωση της ΓΣΕΕ η οποία τα κάνει συνειδητά για να μην απειληθει η πολιτική της κυβέρνησης και τα συμφέροντα του κεφαλαίου;

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Αν είναι για “κλιμάκωση” των 35 λεπτών, …άστο!
        Καλύτερα “διαικπαιραιωση”.
        Φαιδρότητες,

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Φαιδρέ ανώνυμε, ούτε για διεκπεραίωση δεν κάνεις…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.