.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Δυναμική απάντηση φοιτητών στο όργιο καταστολής κυβέρνησης & ΜΑΤ (Φωτο, Βίντεο)


Χιλιάδες φοιτητές/τριες στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν μεγάλη διαδήλωση την Τρίτη 23/02. Η διαδήλωση ξεκίνησε από το ΑΠΘ και κατέληξε στα δικαστήρια, που κρατούνται άδικα οι δεκάδες συλληφθέντες φοιτητές. Εκεί φώναξαν συνθήματα κατά του νόμου εκτρώματος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη, της καταστολής, της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση και γενικότερα, και τραγούδησαν το “Πότε θα κάνει ξαστεριά!”. Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 31 συλληφθέντες καθώς η δίκη τους έλαβε αναβολή για τις 25 Φλεβάρη.

Η διαδήλωση μετατράπηκε σε παλλαϊκό συλλαλητήριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς κινητοποιήσεις είχαν τόσο οι γιατροί με τα σωματεία τους που απεργούν, όσο και οι εργαζόμενοι διανομείς με το ΣΕΤΕΑ.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση στη 1 το μεσημέρι στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια. Μαχητική συγκέντρωση έγινε και στην Πρυτανεία του ΕΜΠ νωρίτερα.

Ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της χώρας πραγματοποιηθήκαν κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις στους χώρους των ιδρυμάτων και τις Πρυτανείες ενάντια στο νόμο έκτρωμα για την παιδεία.

Στην Αθήνα προγραμματίζεται νέο μεγάλο συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Αθήνα, 1μμ στα Προπύλαια

✊ “Το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο
Είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να…

Δημοσιεύτηκε από Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση-νΚΑ στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 85.00% ( 6
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.