.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σε καιρό πανδημίας επιτρέπεται μόνο η κατανάλωση;


Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής

Καταγγέλλουμε την αδικαιολόγητη και προκλητική διάλυση της εναλλακτικής και πρωτότυπης συναυλίας που διοργάνωσε η πρωτοβουλία Η Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου το βράδυ της Τετάρτης (30/12). Μια συναυλία στην οποία μουσικοί που κατοικούν στην περιοχή της Α. Σβώλου θα έπαιζαν για λίγη ώρα εκ περιτροπής μουσική από τα μπαλκόνια τους.

Ενώ λοιπόν ξεκίνησε η μουσική και κάποιοι άνθρωποι άκουγαν διασκορπισμένοι στα πεζοδρόμια και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του ιού, εμφανίστηκαν περιπολικά και αρκετοί πεζοί αστυνομικοί και διέλυσαν την όμορφη αυτή γιορτινή καλλιτεχνική δράση που δεν συνιστούσε κανέναν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Την ίδια στιγμή μάλιστα που έξω από τα λιγοστά ανοιχτά καταστήματα υπήρχαν απρόσκοπτα μεγάλες ουρές καταναλωτών…

Ζητάμε να μπει άμεσα ένα τέλος στον παραλογισμό και την ασυδοσία του κράτους και των αστυνομικών δυνάμεων, που με αφορμή την πανδημία και τα αναγκαία μέτρα καταπολέμησης του ιού, επιδιώκουν μια κοινωνία όπου δεν χωρούν πολίτες και δημότισσες που δρουν με αυτοοργάνωση, ευαισθησία και αλληλεγγύη, αλλά μόνο καταναλωτές.

Καλή χρονιά να έχουμε, με περισσότερη μουσική και λιγότερη καταστολή.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Σε καιρό πανδημίας επιτρέπεται μόνο η κατανάλωση;

  1. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Καλή χρονιά σε όλους τους εργαζόμενους.
    Φέτος να είναι η χρονιά της εργατικής επανάστασης που όλοι προσδοκαμε με αγωνία.

    Δεν είναι μόνον η Θεσσαλονίκη που έχει μετατραπεί σε χώρο αποκλειστικά για κατανάλωση, όπως φαίνεται απ’ την ανακοίνωση των φίλων και συναγωνιστων της Αλ.Σβωλου, αλλά όλη η Ελλάδα.

    Το μισο-χουντικο καθεστώς Μητσοτάκη-Μηταρακη που δολοφονει τους πρόσφυγες στο Καρα-Τεπε Λέσβου, στη Χιο, στη Σάμο κλπ, δολοφονει και τους ντόπιους με τα οριζόντια μέτρα στέρησης ελευθερίας.

    Η αντικαπιταλιστικη Αριστερά πρέπει να πάρει άμεσα πρωτοβουλία, όπως έκανε και με τις κινητοποιησεις των υγειονομικων, για κατάργηση της απαγορεψης, ειδικά στη Δυτική Αττική.

    Τα μισο-χουντικα αυτά μέτρα, όλοι το ξέρουμε πια, ειν’ εδώ για να “μπαζουν” το προλεταριατο στη στρουγκα κάθε φορά που θα γουστάρουν οι αφεντες.

    Οι οποίοι, παρεπιφτοντως, έχουν αρχίσει από τώρα, μέσω του Δημοσιογραφικου Οργανισμού Μαρινακη, να μιλάνε για νέα παράταση της χουντικης καραντίνας.
    Με τις γνωστες μπαρουφες για τους “απροσεχτους κι ανευθυνους πολίτες” κλπ.

    Η ακροδεξια συμμορία Μητσοτάκη-Μηταρακη, που όμοια της είχαμε να δούμε απ’ τα χρόνια της Χούντας, πετσοκοβει τη Δημοκρατία και μετατρέπει τη χώρα σε Μπανανια όπου οι ιθαγενεις θα δουλεύουν για 100 και 200 ευρώ από ήλιο σε ήλιο.

    Τα καθήκοντα που πέφτουν στους ώμους μας είναι ιστορικά.
    Κάθε σπιθαμη γης που παραδινουμε στα γουρούνια τους καπιταλιστες θα χρειαστεί αίμα για να παρθει πίσω.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.