.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μιχάλης Ρίζος: Δε μπορεί το ΕΣΥ να μετατρέπεται σε …ΑΣΥ, Αστυνομικό Σύστημα Υγείας! [Ηχ]


Το απόγευμα της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου 2020, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, ιατρός εντατικολόγος Μιχάλης Ρίζος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “105,5 στο κόκκινο” και τη δημοσιογράφο Τζούλυ Τσίγκα.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την επικαιρότητα των εμβολίων προστασίας από την COVID-19. Στη συνέχεια περιστράφηκε γύρω από όλα τα κρίσιμα ζητήματα της περιόδου ενώ ο Μιχάλης Ρίζος ανέδειξε την ανάγκη πανυγειονομικού ξεσηκωμού ενάντια στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική για την περίθαλψη.

Σχολιάζοντας τα καινούργια μέτρα, τον νέο προϋπολογισμό που μειώνει κατά 550 εκατομμύρια ευρώ τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, την ανάθεση σε εργολάβους του κρίσιμου έργου της καθαριότητας των νοσοκομείων κ.ά., σε μια αποστροφή του λόγου ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Όσοι νομίζουν ότι το ΕΣΥ, το Εθνικό δηλαδή, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, θα σταθεί στα πόδια του γινόμενο ΑΣΥ, δηλαδή Αστυνομικό Σύστημα Υγείας, έχουν πάρα πολύ μεγάλο λάθος”

“Αν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης ότι με υγειονομική δικτατορία και με αστυνομικά μέτρα θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί μια πανδημία, αυτό είναι κάτι που δεν έχει γίνει πουθενά”, συμπλήρωσε.

Ακούστε στο βίντεο με το ηχητικό που ακολουθεί ολόκληρη την ενδιαφέρουσα συζήτηση:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.