.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διαδικτυακή εκδήλωση νΚΑ για τον Δεκέμβρη του 2008 και τις σημερινές εξεγέρσεις

10/12/2020 | 18:00

H νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση διοργανώνει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου διαδικτυακή εκδήλωση με φόντο την επέτειο του Δεκέμβρη του 2008, αλλά και τις σημερινές εξεγέρσεις που σαρώνουν την υφήλιο.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι: Από το Δεκέμβρη του ’08 στις εξεγέρσεις του σήμερα. Οι λαοί βγαίνουν και πάλι στους δρόμους, στον αγώνα για ζωή-υγεία-ελευθερία!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10/12 στις 18:00 και θα μεταδοθεί με live streaming από τη σελίδα της νΚΑ στο facebook.

Ομιλητές:

Θέμης Λιανός, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νΚΑ

Μιχάλης Κατερίνης-Λινάρδος, μέλος της Συνάντησης για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

Ρaul Morao, ακτιβιστής του NPA και μέλος της συντακτικής επιτροπής της Révolution Permanente (Γαλλία)

Οι αστικές τάξεις και οι κυβερνήσεις τους ανά τον κόσμο, προσπαθούν για ακόμη μια φορά να κάνουν την κρίση ευκαιρία, για να σαρώσουν ότι έχει μείνει από τα λαϊκά και νεολαιίστικα δικαιώματα. Όμως ο αγώνας για ζωή δεν μπορεί να μπει σε καραντίνα! Από την Αμερική και το Black Lives Matter, την Γαλλία και τις μαζικές αντιδράσεις στο νόμο για απαγόρευση καταγραφής της αστυνομικής βαρβαρότητας, μέχρι και την Ινδία και τα εκατομμύρια αγροτών και εργατών που μάχονται για να μην περάσει το ξεπούλημα της γης στα πολυεθνικά μονοπώλια.

Εμπνεόμενοι από το παρελθόν και κυρίως από το παρόν των εξεγερσιακών γεγονότων συζητάμε για τους όρους με τους οποίους μπορεί αυτό το κλίμα να μεταφερθεί και στην Ελλάδα. Τι πρέπει να κάνουν οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής και εκτός των τειχών αριστεράς για να εμπνεύσουν τον κόσμο να ανακαλύψει ξανά την συλλογική πάλη και κυρίως πώς μπορούν οι αγώνες σήμερα να νικήσουν και να πάνε μέχρι τέλους.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
10/12/2020
Ώρα:
18:00
Κατηγορία Εκδήλωση: