.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΝΑΡ: Τώρα lockdown στην κυβέρνηση και όχι στις ανάγκες των εργαζόμενων και της νεολαίας


• Να σηκώσουμε το γάντι απέναντι στην άθλια πολιτική της κυβέρννησης
• Τώρα ανυπακοή!
• Τώρα αγώνας για την ανατροπή!
• Μέτρα για την ενίσχυση της υγείας, της παιδείας και των Μ.Μ.Μ.
• Όχι άλλα χρήματα για καθεστωτικά ΜΜΕ και στρατιωτικούς εξοπλισμούς.
• Όχι στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προτίθεται να κάνει καμιά ανακωχή. Παρά την πανδημία, την εκτίναξη της ανεργίας και της φτώχειας, συνεχίζει ακάθεκτη την επίθεση στον κόσμο της εργασίας. Δίνει τα πάντα στο κεφάλαιο, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους κλινικάρχες. Γι’ αυτούς υπάρχει ζεστό χρήμα, κρατική προστασία και η ελευθερία της επένδυσης. Για τους εργαζόμενους η πτώχευση, ο μισθός πείνας, η εργασιακή εξόντωση, η σαρδελοποίηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα lockdown. Στο σημερινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός δεν βρήκε μισή λέξη για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά περίσσευε η επίκληση στην ατομική ευθύνη και η κοροϊδία.

Να κάνουμε κουρέλι την πολιτική, τους νόμους της, τα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Και πριν από όλα το νέο αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το καίριο χτύπημα στο 8ωρο/40ωρο, η ρευστοποίηση της εργασίας, η εκτίναξη στα ύψη της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Υλοποιώντας τις ορέξεις του ΣΕΒ, των επιχειρηματιών και της ΕΕ, όπως αποτυπώνεται στην περιβόητη έκθεση Πισσαρίδη, φέρνει τα πάνω κάτω στο πεδίο της εργασίας, με ωράρια λάστιχα, με διπλασιασμό του ανωτάτου ορίου των υπερωριών στις βιομηχανίες – έως και 120(!) ώρες το εξάμηνο – αλλά και με καθιέρωση πληρωμής των υπερωριών «σε είδος», π.χ. σε επιπλέον μέρες κανονικής αδείας, προκειμένου να πέσει το κόστος τους!

Μειώνει τις εργοδοτικές εισφορές, νομοθετεί δεκάδες φοροαπαλλαγές και ευνοϊκές ρυθμίσεις για το κεφάλαιο, επιδοτεί το «μισθολογικό κόστος» έως και 70%, δηλ. με τα λεφτά του δημοσίου και τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος δωρίζει υπερεκμεταλλεύσιμο εργατικό δυναμικό στους επενδυτές.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να «ξεδοντιάσει» τον ταξικό εργατικό συνδικαλισμό, επιβάλλοντας ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα σωματεία, φακέλωμα των μητρώων μελών τους, ποινικοποιώντας τη λήψη αποφάσεων για απεργίες και την περιφρούρηση των απεργιών, ενώ καθορίζουν «προσωπικό ασφαλείας» 40% του προσωπικού! Θέλουν να βάλουν τον λαό στο γύψο. Χτίζουν πάνω στο αντεργατικό πλαίσιο για τις απεργίες που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (απόφαση για απεργία μόνο από το 50% των μελών των σωματείων) για να το πάνε πολύ μακρύτερα.

Οι άθλιοι νομίζουν ότι έτσι θα σταματήσουν την ταξική πάλη και τους αγώνες, όπως ο Λάσκαρης του 1975. Θεωρούν ότι η ιστορία γράφεται με τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων και την κοινωνία φυλακισμένη. Είναι βαθιά γελασμένοι!

Να σπάσουμε με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις τον ολοκληρωτισμό και τις χουντικές απαγορεύσεις. Το νέο καθεστώς αστυνομοκρατίας και ΜΑΤωμένης δημοκρατίας.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες

Μας έχουν αναλώσιμους και από την άλλη μας λένε ότι φταίμε για το κακό ριζικό μας. Φταίμε γιατί είμαστε άνεργοι, γι’ αυτό περιορίζουν δραματικά τα επιδόματα ανεργίας και μας δίνουν 200 ευρώ μηνιάτικο για να δουλέψουμε, κοστίζοντας τίποτα στον εργοδότη. Φταίμε γιατί έχουμε μισθό πείνας γιατί δεν έχουμε τα «κατάλληλα προσόντα» και δεν είμαστε «ανταγωνιστικοί». Φταίμε γιατί μας καταργούν τη σταθερή εργασία, αφού είμαστε τεμπέληδες και μόνο με τις συμβάσεις ομηρίας ορισμένου χρόνου, την απειλή της απόλυσης και της διαρκούς αξιολόγησης μπορούμε να γίνουμε παραγωγικοί. Φταίμε γιατί αρρωσταίνουμε, γι’ αυτό θα τιμωρηθούμε για την αναρρωτική άδεια ή την καραντίνα με απλήρωτες υπερωρίες, όπως στα κάτεργα. Πάλι η «ατομική ευθύνη» του θύματος.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία ακριβώς για να περάσει αυτή την αντιδραστική αντεργατική καταιγίδα!

Όλους τους προηγούμενους μήνες όχι μόνο δεν πήραν κανένα μέτρο θωράκισης της κοινωνίας, αλλά δεν έκαναν τις αναγκαίες προσλήψεις στην Υγεία, άνοιξαν χωρίς μέτρα προφύλαξης τον τουρισμό για να μην χάσει το κεφάλαιο, ψήφισαν για αύξηση των παιδιών στις τάξεις, άφησαν χαλασμένα λεωφορεία και συρμούς μετρό, άφησαν χωρίς ουσιαστικά μέτρα τους χώρους εργασίας, τα γηροκομεία και τις δομές υγείας-πρόνοιας, ενώ φυλάκισαν τους πρόσφυγες στα άθλια στρατόπεδα.

Παράλληλα, στοχοποιούν διαρκώς τη νεολαία και σαν άλλοι «Κλουζώ» ανακαλύπτουν τη νυκτερινή κυκλοφορία ως βασική υπεύθυνη για την διάδοση του κορονοϊού.

Και τώρα έρχονται με μέτρα περιοριστικά και αυταρχικά, μόνο και μόνο για να μας «κλείσουν μέσα» την ώρα που η αντεργατική πολιτική οργιάζει!

Μας θέλουν μοιραίους, φοβισμένους και άβουλους!

Τώρα να τους δείξουμε τη δύναμη μας. Προειδοποιούμε:

Μην τολμήσουν να φέρουν νέο lockdown! Τέρμα η κοροϊδία! Δεν θα ξαναπληρώσουμε την υγειονομική κρίση!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

Τώρα –και όχι μετά- χρειάζεται πανεργατικός ξεσηκωμός, μαζικό κίνημα ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, για την επιβίωση του λαού. Όχι στη συναίνεση και την ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική. Πραγματική αντιπολίτευση μπορεί να κάνουν μόνο οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους.

Να υπερβούμε τη στήριξη που προσφέρουν στην κυβέρνηση οι ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ με τη στροφή στη βάση, τον κόσμο της δουλειάς στα πρωτοβάθμια σωματεία, τις συνελεύσεις και τις επιτροπές αγώνα.

Το μαχόμενο ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει να απαντήσει αποφασιστικά στην πρόκληση και με την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να επιτύχει νίκες, όπως ακριβώς έγινε και στην υπόθεση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Γιατί η καταδίκη της Χρυσής Αυγής σαν εγκληματική συμμορία ήταν νίκη του λαού και όχι έργο των θεσμών.

Την τελευταία κουβέντα θα την πει ο ξεσηκωμένος λαός.

– Ανατροπή και ακύρωση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο. Λεφτά υπάρχουν στα κέρδη, στην αιματηρή αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, στις πολεμικές δαπάνες, στα μυστικά κονδύλια των υπουργείων.

– Θωράκιση δημόσιας υγείας. Αύξηση του ΑΕΠ για το ΕΣΥ στο 7%. 30.000 προσλήψεις για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας. Δωρεάν τεστ όπου απαιτούν οι ανάγκες.

– Αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης. 15 μαθητές ανά τάξη και όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τη λειτουργία των σχολείων. Κάτω ο Νόμος Κεραμέως, η Τράπεζα Θεμάτων και το «Νέο Λύκειο», που οδηγούν στην έξοδο των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων από την μόρφωση και τις σπουδές, στο σχολείο εξεταστικό κάτεργο της αγοράς, του αυταρχισμού και της πειθάρχησης. Να ανοίξουν κανονικά τα πανεπιστήμια με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας! Όχι στην παγίωση της τηλεκπαίδευσης που πλήττει τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας και οξύνει τους αποκλεισμούς.

– Υγειονομική προστασία όλων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Όχι στα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο. Δωρεάν μέσα προστασίας. Να σταματήσει το αίσχος του στοιβάγματος των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αύξηση των δρομολογίων με χρήση των ακινητοποιημένων μέσων, προμήθεια νέων, προσλήψεις προσωπικού.

– Συλλογικές συμβάσεις με πλήρη δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του χρόνου εργασίας. Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες, το μισό μισθό, την περικοπή αδειών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Νομοθετική απαγόρευση απολύσεων. Ειδικά εν μέσω πανδημίας οι απολύσεις συνιστούν τη μέγιστη αθλιότητα!

– Επίδομα ανεργίας ίσο με τον κατώτερο μισθό τώρα σε όλους τους ανέργους, χωρίς αποκλεισμούς και για όσο χρόνο είναι κάποιος άνεργος.

– Όχι στον πόλεμο και τις καταστροφικές πολεμικές δαπάνες. Να μην προχωρήσει η νέα, ληστρική «αγορά του αιώνα». Λεφτά για υγεία, παιδεία, περιβάλλον, κοινωνικά αγαθά. Καμιά σκέψη για στράτευση στα 18, μείωση της θητείας.

– Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις και τη συνδικαλιστική δράση. Όχι στην καταστολή των εργαζομένων και της νεολαίας στους ανοιχτούς χώρους, στο όνομα της πανδημίας. Όχι στην αστυνομοκρατία. Κατάργηση του νόμου περιορισμού των διαδηλώσεων.

– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς. Διαγραφή χρεών της λαϊκής οικογένειας στις τράπεζες και στην εφορία.

– Κάτω τα χέρια από τα σωματεία – Καμία νομιμοποίηση στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και στις τηλεκλογές.

Με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό-λαϊκό κίνημα, με την ορμή της αγωνιζόμενης νεολαίας, με μια ισχυρή αντικαπιταλιστική και σύγχρονα κομμουνιστική Αριστερά μπορούμε να νικήσουμε.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 72.14% ( 14
Συμμετοχές )



131 σχόλια στο “ΝΑΡ: Τώρα lockdown στην κυβέρνηση και όχι στις ανάγκες των εργαζόμενων και της νεολαίας

  1. Προμηθεύς Επαναστάτης

    Μου αρέσει που κάποιοι κολλάτε στους νοσούντες. Ούτε τα απλά δεν κατανοείτε ή ακόμα χειρότερα δεν θέλετε να κατανοήσετε γιατί το μόνο που σας νοιάζει είναι να υπερασπιστείτε τις ΑΚΡΑΙΕΣ ιδεοληψίες σας. Ρε σεις όταν η διασπορά γίνεται ανεξέλεγκτη έχουμε ραγδαία και αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων που αυτό συνεπάγεται επίσης ραγδαία αύξηση των νοσηλευομένων πρώτα στα νοσοκομεία, μετά στις ΜΕΘ και τέλος στα..φέρετρα γιατί το ποσοστό των ανθρώπων που θα καταλήξουν αυξάνεται επίσης πάρα πολύ με αυτά τα δεδομένα.

    Το βασικό λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση εφόσον η διασπορά ξεφεύγει και δεν ελέγχεται πλέον και με δεδομένο ότι κινδυνεύει άμεσα το δημόσιο σύστημα υγείας (άρα και ο λαός ακόμα περισσότερο) είναι να ΑΝΑΚΟΠΕΙ οπωσδήποτε η διασπορά. Αφού συμφωνούμε ότι η κυβέρνηση δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα όπως πραγματική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, αντιμετώπιση του συνωστισμού σε ΜΜΜ, σχολεία, επιχειρήσεις και εργοστάσια κλπ, σωστή ιχνηλάτηση και μαζικά τεστ, ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΗ καθυστέρηση όσο αφορά την μάσκα παντού η μόνη λύση πλέον είναι το LOCKDOWN ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ. Το γεγονός ότι απαιτούμε lockdown δεν σημαίνει ότι τους το χαρίζουμε άνευ όρων. Απαιτούμε lockdown αλλά με όρους υπέρ της δημόσιας υγείας και των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων και ταυτόχρονα απαιτούμε και όλα τα υπόλοιπα που λέτε όλοι για τα τεστ, την υγεία, τα εργασιακά κλπ. Ξαναρωτάω ποιος σας απαγορεύει να διεκδικείτε και τα δύο;

    O quinto έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό διακυβεύεται αυτή τη στιγμή η ύπαρξη του ΕΣΥ. Εσείς έχετε κολλήσει στο ότι γι’αυτό ευθύνεται η κυβερνητική πολιτική και δεν σας νοιάζει τίποτα άλλο. Ναι έτσι είναι. Και; Να αφήσουμε τον κόσμο να πεθάνει; Γιατί αυτό προτείνει στην ουσία ο Ragnarok και σύσσωμη η ψευτοαριστερά. Αυτό όμως δεν είναι κομμουνιστική αντίληψη είναι το ακριβώς αντίθετο.

    Έχουμε φτάσει τους 196 διασωληνωμένους. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Και αυτοί είναι οι διασωληνωμένοι ο πραγματικός αριθμός στις ΜΕΘ είναι πολύ μεγαλύτερος. Προχθές ο ίδιος ο Τσιόδρας είχε κάνει λόγο για 213 με 191 τότε διασωληνωμένους. Προφανώς το νούμερο αυτό σήμερα είναι ακόμα μεγαλύτερο και θα αυξηθεί και άλλο. Αν λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι πολλές ΜΕΘ δεν είναι καν λειτουργικές, δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό ή τον εξοπλισμό (έλεος πια ο δικός σας ο Παπανικολάου τα καταγγέλει αυτά ούτε τους δικούς σας δεν παίρνετε στα σοβαρά) ή το γεγονός ότι νοσηλεύονται σοβαρά άνθρωποι ακόμα και εκτός ΜΕΘ (το έχει καταγγείλει και η ΠΟΕΔΗΝ) τότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα είμαστε μία ανάσα από την ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ. Και όλα αυτά με κρούσματα ημερησίως κοντά στα 2.500 ή και λίγο παραπάνω, προχθές στα 3.000 κλπ και αυτό τις τελευταίες μέρες βασικά εδώ και μια βδομάδα έχει που ξεπεράσαμε τα 2.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα αν δεν κάνω λάθος. Για φανταστείτε με πολλά περισσότερα κάθε μέρα. Μόνο χθες είχαμε 295 εισαγωγές στα νοσοκομεία. Τι άλλο θέλετε για να καταλάβετε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση; Καρφάκι δεν σας καίγεται;

    Πλήρης κατάρρευση του ΕΣΥ θα επιφέρει πραγματική ΤΡΑΓΩΔΙΑ για το λαό αυτό που ζούμε τώρα θα είναι αστείο μπροστά σε αυτό που θα έρθει σε αυτήν την περίπτωση. Αλλά είπαμε για εσάς προέχουν οι…ιδεοληψίες σας ούτε σας ενδιαφέρει αν πεθάνουν πολύ πολύ περισσότεροι.

    Reply
    1. Ragnarok

      Επιμηθέα αντεπαναστάτη, σταματα τις καταγγελειολογίες! Γκώσαμε από αυτά:

      Το λοκντάουν ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση καμία, να γίνει με φιλολαϊκούς/εργατικούς όρους! ΚΑΝΤΟ εσύ αν νομίζεις ότι μπορεί να γίνει!!!! Εμπρος λοιπόν επιμηθέα, κάντο!!

      Να σου πω τι θα κάνεις; Θα κάνεις μια τρύπα στο νερό: Η κυβέρνηση της ΝΔ ΔΕΝ πρόκειται να υποχωρήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ από την πολιτική της και από την αντίληψη που διέπει την πολιτική της! Θα υποχωρήσει ΠΑΡΑΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, να ξεχύνονται στους δρόμους ΟΛΗΣ της χώρας, για Υγεία, παιδεία, αξιοπρεπη εργασια, κατάργηση της φτώχεις/εξαθλίωσης! Οτ,ι δηλαδή έγινε στην Πολωνία με αιχμή τοννόμο για τις αμβλώσεις που τελικά τονπήρε νύχτα πίσω η ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ακροδεξιά κτυβέρνηση!

      Αλλιώς, ΔΕΝ πρόκειται να υποχωρήσει, διότι γνωρίζει πως ΑΝ υποχωρήσει στο ζήτημα της υγείας, θα βγουν και άλλοι εργαζόμενο θα βγει και ο υπόλοιπος λαός για να ΠΑΡΕΙ αυτά που του ανήκουν!!! Και για αυτό η ΝΔ προτιμά ΝΕΚΡΟΥΣ λόγω επιδημίας, από το να υποχωρήσει από την φιλελέ εθνικιστική πολιτική της που ΣΚΟΤΩΝΕΙ!

      ΠΩΣ λοιπόν με ΤΗΡΗΣΗ του λοκντάουν θα ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ την κυβέρνηση της ΝΔ να ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ και να ενισχύσει την δημόσια περίθαλψη για όλους ανευ όρων, τα ΜΜΜ, την παιδεία και την εργασία; ΠΩΣ;;; με….τήρηση του λοκντάουν;; Τραγικός είσαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Reply
      1. Προμηθεύς Επαναστάτης

        Θα ξεκινήσω από κάτι άλλο αλλά θα καταλήξω και σε αυτό που λες. Δε μου λες τι διεκδικούν όλοι αυτοί που συνωστίζονται χωρίς μάσκες στις πλατείες πίνοντας μπύρες και χορεύοντας; Τι διεκδικούν αυτοί που συνωστίζονται σε πάρτυ που γίνονται σε κέντρα διασκέδασης χωρίς αποστάσεις, μάσκες και κανένα μέτρο; Παλεύουν για…δημόσια υγεία;

        Βγες και διαδήλωσε για την υγεία ρε φίλε και για ό,τι θέλεις. Αλλά 1) Κάντο τηρώντας τα μέτρα αυτοπροστασίας και 2) Μην κωλοχτυπιέστε με μια μπύρα στο χέρι σε πλατείες ή κέντρα διασκέδασης κατά εκατοντάδες γιατί πολύ απλά αυτό ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ αλλά ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ και ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ. Δεν έχει αγορίνα μου ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχέση ένας αγώνας, μία απεργία, μία διαδήλωση με το ξεφάντωμα, τον χορό και τα πανηγύρια πάρτο χαμπάρι επιτέλους. Αν πιστεύεις ότι είναι το ίδιο γιατί δεν το λες καθαρά; Ντρέπεσαι; Σε ξαναρωτάω και θέλω απάντηση αυτοί που συνωστίζονται χορεύοντας, πίνοντας, γλεντώντας χωρίς ΚΑΝΕΝΑ μέτρο αυτοπροστασίας αγωνίζονται για κάτι εκείνη την ώρα; Γιατί φοβάσαι να απαντήσεις;

        Όσο αφορά δε το πρώτο άστο εκεί είστε όλοι οφσάιντ γιατί έχουμε δει πως διαδηλώνετε, πολλοί από εσάς ούτε καν μάσκα δεν φοράτε. Άσε τώρα ρε φίλε ρεσιτάλ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ και ΑΚΡΑΙΟΥ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΥ από όλους σας. Ακόμα και σε συγκεντρώσεις όπου είναι εφικτό να τηρηθούν οι αποστάσεις δεν το κάνετε. Τι συζητάμε τώρα απλά δεν θέλετε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

        Ορίστε οι “σύντροφοί” σου. Πήγαινε μαζί τους να…αγωνιστείτε για την υγεία:

        https://www.ethnos.gr/ellada/131240_koronoios-parti-synostismoy-stin-patra-para-ta-aystira-metra

        Ναι λοιπόν στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και στο lockdown για την αποφυγή του άσκοπου συνωστισμού ειδικά όταν αυτός συνοδεύεται με μη χρήση μάσκας όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις. Είπαμε ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ. Ειλικρινά βάζεις στην ίδια κατηγορία υγεία, παιδεία, εργασία με…μπύρες, ποτά, χορούς και ξεφάντωμα και μάλιστα χωρίς καμία απολύτως τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας;

        Λοιπόν δες τώρα τον παραλογισμό σου. Λες:

        “Η κυβέρνηση της ΝΔ ΔΕΝ πρόκειται να υποχωρήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ από την πολιτική της και από την αντίληψη που διέπει την πολιτική της! Θα υποχωρήσει ΠΑΡΑΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, να ξεχύνονται στους δρόμους ΟΛΗΣ της χώρας, για Υγεία, παιδεία, αξιοπρεπη εργασια, κατάργηση της φτώχεις/εξαθλίωσης!”

        Και σε ξαναρωτάω λοιπόν. Γιατί θα υποχωρήσει για υγεία και αξιοπρεπή εργασία και όχι και για ένα πραγματικό lockdown όπως το βάζουμε εμείς; Γιατί λοιπόν να μην φωνάξει ο λαός και γι’αυτό; Γιατί να μην το διεκδικήσει, να μην το απαιτήσει και τελικά να παραδίδει άνευ όρων την διαχείριση της πανδημίας και κατ’επέκταση την ίδια του την ζωή εξολοκλήρου στην κυβέρνηση; Γιατί στην μία περίπτωση θα υποχωρήσει και στην άλλη όχι; Αυτό δεν μας το εξηγείς.

        Γιατί αυτό έχει γίνει Ragnarok ο λαός δυστυχώς παρέδωσε άνευ όρων την διαχείριση της πανδημίας στον Μητσοτάκη. Και αυτό ακριβώς πληρώνει. Και σε αυτό την κύρια ευθύνη φέρει σύσσωμη η ψευτοαριστερά από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον τελευταίο ψευτοαναρχικό γιατί αυτό έπραξαν και σαν κόμματα και μέσα από τον συνδικαλισμό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πολύ τυχερή γιατί είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση δεν έχει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ αντιπολίτευση απέναντί της για ένα τόσο σοβαρό και κρίσιμο ζήτημα τόσο κοινοβουλευτικά όσο και εξωκοινοβουλευτικά. Του κάνατε το μεγαλύτερο δώρο του χαρίσατε την αντιμετώπιση της πανδημίας και έτσι κάνει ό,τι γουστάρει.

        ΕΥΓΕ!!!!

        Reply
        1. Ragnarok

          Ρε κοντρίτη καταλαβαίνεις το άκυρο της λογικής σου; ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΕΡΓΑΤΟΛΑΙΚΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ να ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ, να ξεχυθουμε στους δρόμους κατά εκατοντάδες χιλιάδες, σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την χώρα για να διεκδικήσουμε αυτά που διεκδικούμε! Και για να βγούμε αυτοί οι εκατονταδες χιλιάδες στους δρόμους πανελλαδικά, πρέπει να ξεπεράσουμε τον ΤΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ που σπέρνουν τα καθεστωτικά μμε, η κυβέρνηση και η καπιταλιστική τάξη της χώρας!!. Καταλαβαίνεις ωρέ; ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να κάνει πίσω!!!

          Ποιός σου είπε ωρε “θέλουμε να πίνουμε μπύρες μαζί με αυτούς που πίνουν μπύρες και να καβλαντίζουμε”;; πας καλα μωρε;

      2. Προμηθεύς Επαναστάτης

        Ο quinto έχει επίσης δίκιο και σε κάτι άλλο που είπε.

        “Αυτή τη στιγμή διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη του ΕΣΥ.
        Αν δεν κατανοούμε αυτά τα στοιχειώδη και βγούμε στους δρόμους να διαδηλώσουμε εναντίον μέτρων που εξασφαλίζουν (έστω και κουτσουρεμένα, γιατί δεν επεκτείνονται στην αναστολή της παραγωγής) τη προστασία της δημόσιας υγείας, ο ταξικός αντίπαλος μας έχει στήσει στο τοίχο ως εχθρούς της δημόσιας υγείας και της κοινωνίας. Θα υπάρξει η απόλυτη απομόνωση και η ήττα.”

        Έτσι ακριβώς είναι. Αν δεν έχεις εσύ πρόταση για την αντιμετώπιση της πανδημίας ολοκληρωμένη για όλα τα ζητήματα τότε εκτός του ότι αφήνεις την κυβέρνηση να κάνει παιχνίδι μόνη της και να εγκληματεί σε βάρος του λαού κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς και σαν εχθρός του λαού και της δημόσιας υγείας.

        Ρε Ragnarok δεν σου κάνει εντύπωση που αυτοί που πρωτοστατούν σε διαδηλώσεις εναντίον των lockdown και των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ευρώπη είναι ΦΑΣΙΣΤΕΣ;

        207 διασωληνωμένοι σήμερα. Ξέρεις πόσοι ήταν χθες; 196. Οι θάνατοι σε ένα 24ωρο ήταν 34. Μαθηματικά ξέρεις; Καταλαβαίνεις τι γίνεται στην χώρα μας ή όχι;

        Reply
  2. Προμηθεύς Επαναστάτης

    Να παραθέσω και κάποιες πηγές που ξέχασα πριν:

    https://www.in.gr/2020/11/07/greece/koronaios-ena-vima-prin-tous-200-oi-diasolinomenoi-sta-oria-tou-esy-ypermetadotes-oi-neoi-eos-39-eton/

    https://www.capital.gr/epikairotita/3493082/s-tsiodras-epithetiki-i-auxisi-tis-diasporas

    https://www.voria.gr/article/poedin-molis-15-klines-meth-kenes-sti-thessaloniki—72-i-nosilevomeni

    Απλώς να αναφέρω ότι δεν έχουμε ακόμα εικόνα τι γίνεται και με αυτούς που πήραν εξιτήριο και θεωρητικά είναι καλά. Γιατί ξέρουμε και από το εξωτερικό ότι άνθρωποι που νόσησαν και ανάρρωσαν, βγήκανε από τις ΜΕΘ και μετά από ένα χρονικό διάστημα παρουσίασαν επιπλοκές στην υγεία τους και πέθαναν. Το είχε παραδεχτεί αυτό ο Τσιόδρας τον Μάϊο αν θυμάμαι καλά ότι δεν έχουν ιδέα τι γίνεται με αυτούς τους ανθρώπους. Και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα ο κορονοϊός δημιουργεί επιπλοκές και υπάρχει μέχρι και κίνδυνος θανάτου από αυτές. Για σκεφτείτε να έχουν καταλήξει άνθρωποι έτσι και να μην έχουμε ιδέα γι’αυτό.

    https://eksegersi.gr/ygeia/%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%8C%CE%B4%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1/

    Αλλά είπαμε ασήμαντα όλα αυτά ε Ragnarok; Πάνω από όλα το….lockdown στην κυβέρνηση γι’αυτό το σκοπό ας θυσιαστούν και άλλοι εργάτες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι κλπ. Πόσες άλλες ανοησίες θα ακούσουμε πια….

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Δείτε κι αυτό, στην Ισπανία γίνεται ο χαμός!
      Θανόντες ~2,33 στους 100 νοσήσαντες. Αλλες στατιστικές (worldmeter covid) τους βγάζουν ~2,8%. Και με όλα αυτά τα μέτρα λοκντάουν κλπ. Φανταστείτε, να μην υπήρχαν κι αυτά. Ποιά ….0.65% και κουραφέξαλα!
      Πρέπει να δούν τα φέρετρα να στοιβάζονται μπροστά στα νοσοκομεία, αλα Μπέργκαμο, για να ξεκουνηθεί λίγο το μυαλουδάκι τους;
      Ξεκολλάτε, δεν είναι “συνωμοσία των Καπιταλιστών”!
      Είναι ο ίδιος ο Καπιταλισμός, που σαπίζει!

      Reply
    2. Ragnarok

      ΕιΚτριτη, η θέσητηςΚ΄ντρας είναι γι κλάμτα: ΔΕΝ θα γίνει τίποτα καλό, ΔΕΝ θα φτιχτεί η δημόσια περίθαλψη και θα πεθαίνει κόσμος, ΟΣΟ ΔΕΝ ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΛΟΚ ΝΤΑΟΥΝ και δεν βγείνουμε σανλαός κατά εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την χώρα, για να διεκδικήσουμε εδώ κ τώρα, δημόσια περίθαλψη, παιδεία ΜΜΜ και αντιμετώπιση του κόβιντ στην κοινότητα . ΟΧΙ στο λοκ ντάουν, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει σήμερα, εργατικό/λαικο λοκνταουν όπως αφελώς εσύ και η Κόντρα λέτε.

      Reply
      1. Ragnarok

        Το σωστό: “…Εϊ Κοντρίτη, η θέση η δική σου και της ΚΟΝΤΡΑΣ είναι για κλάματα….”!!

        Reply
        1. el quinto regimiento

          (7/11) Κοροναϊός : 2.556 κρούσματα και 34 νεκροί – Στους 207 οι διασωληνωμένοι

          Σε λίγο θα δούμε ποιος θα είναι για κλάματα φιλοναρίτη Ράγκναροκ

          Είπαμε δεν σε έχω ξεχάσει. Τα οικονομικά ντοκουμέντα θα είναι καταιγιστικά. Οπως σε λίγο θα τρέχεις να κρυφτεις γι αυτά που έγραψες εδώ, το ίδιο θα κάνεις και με τα οικονομικά.

          Συνέχιζε να αραδιάζεις εσύ χαρακτηρισμούς. Η σούμα θα γίνει μετά.

        2. el quinto regimiento

          και για να μη λες, μετά χριστόν προφήτης
          https://athens.indymedia.org/post/1607485/#1633793
          22/10/2020 7:08 μμ.

          “Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι νεκροί θα είναι 20 τη μέρα κατά μέσο όρο.

          Αν δει κανεις τα διαγράμματα αύξησης των θανάτων στην Ευρώπη, μπορεί να καταλάβει ότι με ανεξέλεγκτη διασπορά, όπως είναι η φάση τώρα, η γεωμετρική πρόοδος αύξησης των θανάτων σταθεροποιείται.

          Εδώ, κάθε 10 μέρες τσιμπάμε ένα 50% σε αύξηση νεκρών.

          Σε 15-20 μέρες λοιπόν μπορεί να φτάσουμε τους 30-40 νεκρούς τη μέρα. Κρατήστε λοιπόν την κουβέντα μας, να δούμε ποιος είναι υπέρ των καπιταλιστών που θέλουν να μην πάρουμε κανένα μέτρο και ποιος υπέρ των ευάλωτων ανθρώπων της εργασίας που θα δεχθούν πρώτοι το θάνατο. Οι αστοί ειναι μια χαρά στις επαύλεις τους.”

          ______________________________

          την επιβεβαίωση της μακάβριας στατιστικής τη βάζω απλώς για να βγάλουν τις τσίμπλες τους, ¨οσοι ακόμη κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου..

          Η μακάβρια στατιστική μας εξηγεί οτι θα οδηγηθούμε σε καταστάσεις Μπέργκαμο. Πρέπει να επιβάλουμε λοκντάουν με τους δικούς μας όρους

          Τους όρους που πάλεψαν οι εργάτες στην Ιταλία

          ΝΑ ΔΙΔΑΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ

          Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για πραγματικούς κομμουνιστές.

      2. Κώστας

        Οι φίλοι από την Κόντρα είναι, ως συνήθως, διαβασμένοι και λίγο φλύαροι. Σε πολλά έχουν δίκιο.

        Το λοκντάουν έχει γίνει δεκτό με ανάμεικτα συναισθήματα. Αφενός μεν με λιγότερο θετικό τρόπο απο το πρώτο γιατί γίνεται ευρέως αντιληπτό πως είναι ναυάγιο της πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση. Αφετέρου δε με κάποια ελπίδα και ανακούφιση γιατί γίνεται αντιληπτο πως θα μειώσει την διασπορά και η προπαγάνδιση από την αριστερά μιας ορθής πολιτικής μετά το α λοκντάουν ήταν πολύ επιφανειακή. Το ότι η αριστερά δεν μπόρεσε να προπαγανδίσει κατά την διάρκεια του α λοκντάουν πως θα ήθελε αυτό να είναι σκληρότερο φαλκιδευσε κα την ικανότητα της να περιγράψει και μια γραμμή για την περίοδο του σχετικού ανοίγματος. Διότι αν το λοκντάουν δεν της άρεσε ως λοκντάουν και όχι ως μερικό λοκντάουν, το άνοιγμα άνευ όρων, η εναλλαγή από το λοκντάουν στον τραμπισμού του 6μήνου ΜάιοςΝοέμβριος, έγινε αντιληπτή σαν κάτι καλό, από την αριστερά, και έγινε αντιληπτή στον λαό ως κάτι που η αριστερά το θέλει

        Αυτό που έχει αξία να γίνει αντιληπτό είναι πως στα πλαίσια της μινιμουμ παθητικής αποδοχής του β λοκντάουν η ίδια η συναίνεση του κεφαλαίου απέναντι του είναι αρκετά κρύα και παθητική. Δεν είναι να πεις πως γενικά ο αστισμός στην Ελλάδα ψάχνει ελλείμματα 15% και υφέσεις άλλο τόσο. Δεν είναι να πεις πως ο Μητσοτάκης δεν χαλιέται με το να έρχεται, σιγά σιγά, όλο και πιο κοντά ο εκλογικός κύκλος των εκλογών της απλής αναλογικής χωρίς να ελπίζει σε κάτι θετικό. Ή πως σχεδίαζε τα 200 χρόνια με φόβο αν θα έχει που θα βάλει τις σακούλες με τα πτώματα

        Χτυπώντας με αυτά στον πυρήνα του το ένα συνωμοσιολογικό σκέλος, για το τι καλή που είναι η πανδημία για το κεφάλαιο, πρέπει κανείς να χτυπήσει και το άλλο, για τον μουφοιό. Επιμένω γενικά πως στα τμήματα της ηγετικής ελίτ της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, που στελεχώνουν τον ΠΟΥ, έχει δημιουργηθεί μια θετική πόλωση εντός της πανδημίας, μετά τα φάλτσα του ΠΟΥ που έδωσε, αν καλά θυμάμαι, αρκετά άλλοθι, στην αρχική κινέζικη αβελτηρία. Υπάρχουν πια αρκετά καλές απαντήσεις για το πόσο επικιδυνος είναι ο ιός και για τα μοντέλα διαχείρισης του. Υπάρχει το καταστροφικό ακροδεξιό νεοφιλελε, υπάρχει το μπασταρδεμένο που είναι βασικά της ΕΕ και του Μπορις Τζόνσον με εναλλαγές οριζόντιων, μερικών, λοκντάουν και φάσεις πάρτυ του κορωνοιού στην κοινότητα, και υπάρχουν και τα πιο πετυχημένα μοντέλα που βλέπουν και λοκντάουν ως εργαλείο αλλά στηρίζονται στην αβθμια, β θμια και γθμια υγεία και την επιθετική ιχνηλάτηση. Υπήρξε στην κυβέρνηση η ψευδαίσθηση πως θα μπορέσει με μοντέλο ΕΕ να έχει τα αποτελέσματα του ιδανικού, ας το πούμε του μοντέλου ΝΑ Ασίας. Απέτυχε και θα έχουμε συνέπειες, οδυνηρές.

        Το οτι το κεφάλαιο αξιοποιεί και την πανδημία αντεργατικά, αντιδημοκρατικά και αντιλαικά δεν προσφέρει πολλές παραπάνω ποιότητες στην συζήτηση και οι φίλοι απο την Κόντρα έχουν απόλυτο δίκιο. Οι πολλοί Φουκώ και Αγκαμπέν
        στην συγκυρία δεν ορίσανε καμία πολιτική εντός της κοινωνίας, ούτε καν εντός της αριστεράς.Η πανδημία είναι σαν να έχουμε κάθε μέρα έναν σεισμό 7 ριχτερ. Προφανώς το κεφάλαιο θα χειριζόταν την κατάσταση αντιλαικά, αντιδημοκρατικά, αντεργατικά. Εσύ ως αριστερά και ως εργατικό κίνημα θα έπρεπε να δεις πως θα μπορέσεις να έχεις μια πραγματική γραμμή, που δεν θα λέει πως υπάρχει κάτι σημαντικότερο από το ότι έχουμε 7 ρίχτερ κάθε μέρα. Πως δηλ θα λες ενδεχομένως πολλά πράγματα, γιατί πάντα λες πολλά, λες και στόχους ζύμωσης, μπορεί να λες και στρατηγικά πράγματα, ότι θες. Αλλά μια πραγματική γραμμή πρέπει να έχει και 5 φραγγοδίφραγγα, πολλά λέω όχι 5, 2-3 πραγματάκια να παλευτούν στον κόσμο και να τα παλέψει κόσμος Πως θα φτιάξεις δίκτυα αλληλεγγύης και κοινωνικής ιατρικής, πως θα μπορέσεις να κάνεις μικρογραφίες αυτών που δεν κάνει η κυβέρνηση. Κακά τα ψέματα όμως, ούτε η αριστερά αξιοποίησε το λοκντάουν, ούτε και το εξάμηνο της τραμπικής διαχείρισης του ιού για να ετοιμαστεί για την μαθηματικά βέβαιη καταστροφή. Θα έπρεπε αυτή την στιγμή να εχουμε τους υγιεινομικούς μας να έχουν οργανώσει ενιαίες πολιτοφυλακές της αριστεράς παντού να οργανώνουν την αλληλεγγγύη, την αντιπληροφόρηση, την αθμια υγεία, ως και πρακτικές ιχνηλάτησης στην κοινότητα. Επίσης θα έπρεπε οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της αριστεράς να ειναι σε ετοιμοτητα να βάλουν το αίτημα του γενικού λοκντάουν και των μέτρων πολεμικής οικονομίας

        Αλλά οι φίλοι της ΚΟΝΤΡΑ είναι άδικοι στο τσουβάλιασμα που κάνουν. ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΣΚΔ, ΔΕΑ και Συνάντηση έχουν πολύ λιγότερες ευθύνες για όσα δεν έγιναν

        Κώστας

        Reply
        1. Ragnarok

          Εγώ Κώστα θα ξεκινήσω ανάποδα: Εάν υπάρχει μία πολιτικήη δύναμη στην Αριστερά που προσπάθησε να συνδυάσει πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη πολιτική δύναμη της Αριστεράς το “θα λογαριαζόμαστε και τώρα και μετά” αυτή ήταν και παραμένει το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και το ΕΕΚ. Ουδείς άλλος!

          Ολοι οι άλλοι -θυμάσαι τις συζητήσεις μας εδώ μέσα στο α λοκντάουν;- κατάπιαν αμάσητο το ότι “αφού το ελληνικό κράτος και διαχρονικά οι κυβερνήσεις του διατήρησαν συνειδητά την δημόσια περίθαλψη διαλυμένη και δεν προλαβαίνει να γίνει κάτι καλό, ας γίνει λοκντάουν/ΚΑΡΑΝΤΊΝΑ, εμείς λέμε αυτά που λέμε εις το ιντερνέτι και θα λογαριαστούμε μετά”. ΑΥΤΟ είπαν η ΛΑΕ, ο ΣΚΔ, η ΔΕΑ, και εννοείται φυσικά η Συνάντηση . Το ΚΚΕ κράτησε μια πιο αγωνιστική στάση από αυτές τις δυνάμεις.

          ΤΙ λέγαμε στο α λοκντάουν; Λέγαμε τα εξής:

          α. Οι επιδμίες ΔΕΝ αντιμετωπίζονται με οριζόντια μέτρα, παρα μόνο όταν έχεις κάνει σαν κοινωνία και σαν κράτος (δύο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πράγματα), τα πάντα όλα για να την ανασχεσεις/αντιμετωπίσεις. ΤΙ απεδείχθη; Απεδείχθη ότι, Το λοκντάουν, η καραντίνα, είναι ΚΥΡΙΩΣ τρόποι για να δεθεί χειροπόδαρα ο λαός ΠΑΝΤΟΥ στον κόσμο και λιγότερο έως πολύ πολύ λιγότερο τρόπος αντιμετωπισης μιας χ επιδημίας! Θα αναφέρω αρχικά ότι τα κόστη οικονομικά και ψυχολογικά τα πλήρωσε και θα τα ξαναπληρώσει το πόπολο και όχι το ελληνικό κράτος/κεφάλαιο, ούτως ή άλλως. Αυτό για να μην κλαουρίζουν διάφοροι κοντραίοι και λοιποί για την ύφεση.

          Πάμε στο ελληνικό κράτος/κεφάλαιο/κυβέρνηση. Τι έκαναν:

          – Προώθησαν -με τον λαό δεμένο χειροπόδαρα λόγω λοκντάουν και τρόμου θανάτου- μια σειρά κανιβαλικών νόμων (εργασιακά, περιβαλλοντικά, ασφαλιστικό, εξαφάνιση λαικών ελευθεριών/δικαιωμάτων) σε βάρος εργατικής τάξης/λαού; Ν Α Ι

          – Χρησιμοποίησαντην επιδημία και τον τρόμο του θανάτου ως την υπέρτατη δικαιολογία για να περάσει τις πολιτικές του, ΜΕ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΔΕΜΕΝΟ ; Ν Α Ι

          – Χρησιμοποιησαν την επιδημία και τον εγκλεισμό του ποπολου για να ΦΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑ ΜΕ 1950678403 ΜΑΣΕΛΕΣ τα όρνια του κεφαλαίου και των κολλητών της ΝΔ; Ν Α Ι

          – Μήπως έστω εκμεταλλέυθηκε το ελληνικό κράτος/κυβέρνηση το διάστημα από τον Μαιο μέχρι σήμερα για να φτιάξει σοβαρή δημόσια περίθαλψη για όλους, να φτιάξει σοβαρές δημόσιες συγκοινωνίες ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ και στην Αθήνα, να φτιάξει σοβαρή εκπαίδευση με 15 παιδιά ανά τμήμα; κλπ κλπ Ο Χ Ι . Γιατί; Διότι η κυβέρνηση της ΝΔ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ούτε σπιθαμή από την καπιταλιστική νεοφιλελέ ατζέντα της: Καταλαβαίνει ότι ΑΝ υποχωρήσει στην Υγεία, θα πάρει αέρα το πόπολο και θα αρχίσει ξανα να διεκδικεί!

          – Χρησιμοποίσαν ΠΑΝΤΟΥ τα κρατη σε ΔΥΣΗ και ΑΝΑΤΟΛΗ την επιδημία για να μειωσουν και να καταργησουν λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ;; Ν Α Ι

          – Εκανε παγκόσμια ο καπιταλισμός ένα σοβαρό βήμα προς την μορφή που θα πάρει στον 21ο αιώνα απο τις ΗΠΑ και την ΕΕ, μέχρι την ΚΙΝΑ και την ΡΩΣΙΑ (ψηφιακή εποχή, ψηφιακή οικονομία, περαιτέρω αυτοματοποίηση της παραγωγής, άυξηση και αυστηροποίηση σε όλα τα επίπεδα της επιτήρησης/καταστολής;;; Ν ΑΙ ΑΙ ΑΙ !!!!

          – Έγινε η πιο ειρηνική και μάλλον και η πιο μεγάλη έβερ στην ιστορία του καπιταλισμού εκκαθάριση κεφαλαίων και εργασίας παγκόσμια, χωρίς -μέχρι τώρα- παγκόσμιο πόλεμο δηλαδή; Ε Γ Ι Ν Ε!!

          Ε, μάλλον ναι, για πολλούς καπιταλιστές ήταν χασούρα η επιδημία, αλλά για τον καπιταλισμό μάλλον του έκατσε κουτί!

          Αυτά λέγαμε Κώστα εμείς, από την αρχή, αυτά λέμε και σήμερα! Και για αυτό είμασταν και είμαστε ΕΝΑΝΤΙΟΝ λοκ/ντάουνν/καραντίνας

          Πάρε από το περίπτερο και διάβασε το σημερινό Π Ρ Ι Ν έχει εξαιρετικά πλούσια ύλη και μια υπέροχη συνέντευξη του Γιώργου Νικολαϊδη!

        2. Προμηθεύς Επαναστάτης

          Να το ξεκαθαρίσω δεν είμαι φίλος της Κόντρα. Απλά συμφωνώ μαζί της στην πρότασή της για lockdown όπως το θέτει και η εφημερίδα και ο quinto. Μόνο για αυτό μιλάω για τον τρόπο δηλαδή αντιμετώπισης της πανδημίας πάντα από την σκοπιά των εργατολαϊκών συμφερόντων. Γιατί στην Ελλάδα έχουμε ένα κακό και σκεφτόμαστε πολύ με όρους ταμπέλας, ταυτίζουμε κάποιον με ένα κόμμα, χώρο, οργάνωση κλπ επειδή μπορεί να συμφωνεί σε ένα μόνο ζήτημα και του κολλάμε ντε και καλά ταμπελάκι, γινόμαστε νονοί του με το έτσι θέλω και τον κατηγοριοποιούμε, είσαι αυτό είσαι εκείνο.

          Τώρα για τον Κώστα. Κοίταξε προφανώς και η κυβέρνηση κυρίως ευθύνεται για την όλη κατάσταση. Φυσικά αφού αυτή κυβερνάει και διαχειρίζεται την εξουσία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι δεν έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης, έχουν και μάλιστα μεγάλο. Ναι όχι το ίδιο με την κυβέρνηση προφανώς είπαμε αυτοί κυβερνάνε αλλά μεγάλο όμως και σημαντικό. Γιατί οι μεν κυβερνάνε οι δε όμως έχουν επιρροή και παρουσία στα σωματεία, τα συνδικάτα, έχουν παρουσία έξω στο δρόμο, στις γειτονιές, πλασάρονται σαν η εναλλακτική επιλογή και μάλιστα ανατρεπτική, επαναστατική, αυτοί είναι που πρωτοστατούν σε κινηματικές διαδικασίες. Σημαντικές και όχι αμελητέες και οι δικές τους ευθύνες λοιπόν γιατί και αυτοί επηρεάζουν τον κόσμο.

          Συνεχίζεται…

        3. Προμηθεύς Επαναστάτης

          Εγώ λοιπόν δεν είδα κανέναν από αυτούς να καταγγέλει την κυβέρνηση ανοιχτά για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία. Και τα πιάνω ένα ένα.

          Α) Κανείς δεν είπε τίποτα για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έκλεισε τα σύνορα έγκαιρα. Να θυμίσω τους γουναράδες από την Καστοριά που πήγαν Ιταλία και γύρισαν χωρίς κανένα έλεγχο ενώ ήδη ήταν γνωστό το πρόβλημα στην Ιταλία; Να θυμίσω τους άλλους από τους Αγίους Τόπους; Δεν άκουσα κάτι για αυτά από κανένα Κουτσούμπα, Τσίπρα, Χάγιο. Τους άλλους που μέσα σε lockdown πήγαν στην Τουρκία για…διαλογισμό; Είπε κανείς τίποτα;

          Β) Προειδοποίησε κανείς τον λαό για την αναγκαιότητα της χρήσης της μάσκας; Άντε να δικαιολογήσω χάρην της συζήτησης ότι στην αρχή δεν ξέραμε. Μετά όταν αλλάξανε οι οδηγίες και πλέον έγινε απαραίτητη; Βγήκε κανένα κόμμα να πει ανοιχτά στο λαό, να τον παροτρύνει να φοράει μάσκα; Έγιναν και γίνονται και τώρα παρεμβάσεις από νεολαίους της “Κ”ΝΕ, των ΕΑΑΚ, των μαοϊκών κλπ για να ενημερώνουν το λαό με έντυπο υλικό ή να του εξηγούν για την μάσκα; Χτύπησαν ποτέ το “κίνημα” των “μασκομάχων”. Το αντιμετώπισαν ποτέ ιδεολογικά (γιατί ξέρουμε ότι καθοδηγείται από φασίστες), παρέθεσαν ποτέ επιχειρήματα επιστημονικά στο λαό για να τσακιστούν οι αντιλήψεις αυτές; ΌΧΙ ΠΟΤΕ δεν έγινε αυτό.

          Γ) Γιατί αρνούνται επιμόνως να καταδικάσουν φαινόμενα όπως τα πάρτυ, τον συνωστισμό σε πλατείες και μάλιστα χωρίς μέτρα αυτοπροστασίας (μάσκες και αποστάσεις); Γιατί δεν έχει βγει ποτέ ΜΑ ΠΟΤΕ ένας να προτρέπει την νεολαία να είναι προσεκτική, να μην συνωστίζεται, να φοράει μάσκα κλπ; Που είναι οι παρατάξεις, που είναι οι φοιτητικοί σύλλογοι; ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ Κώστα μου. Και τώρα απευθύνομαι στον Ragnarok. Αφού λοιπόν δεν είσαι ίδιος με αυτούς γιατί ποτέ δεν καταδίκασες αυτά τα φαινόμενα; Γιατί σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν παίρνετε ανοιχτά θέση να πείτε όχι δεν συμφωνούμε με αυτά, είναι επικίνδυνα, καλούμε τη νεολαία και το λαό να προσέχει, να αποφεύγει τον άσκοπο συνωστισμό και να τηρεί τα μέτρα αυτοπροστασίας. ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ. Μα το γεγονός ότι δεν το κάνεις και όχι μόνο αυτό αλλά καταδικάζεις και τους άλλους που το κάνουν σαν…φερέφωνα του Μητσοτάκη και του Τσιόδρα αποδεικνύει ότι ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ με αυτά ή τουλάχιστον δείχνεις ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΟΧΗ. Χαϊδεύοντας τον κόσμο αυτό που συμπεριφέρεται έτσι ουσιαστικά περνάς το μήνυμα ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ.

          Να θυμίσω το καρναβάλι; Υπήρξαν μέχρι και κάποιοι δήθεν αριστεροί που υπερασπίζονταν κιόλας τους καρνάβαλους που…”έσπασαν την τρομοκρατία” και έκαναν καρναβάλι ενώ αυτό είχε απαγορευτεί και ΣΩΣΤΑ. Ο δε ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ Πελετίδης το άφησε στη…ευθύνη του κόσμου και των επιχειρηματιών. Τώρα αυτός είναι κομμουνιστής, είναι σοβαρός άνθρωπος; Αυτός δεν έθεσε τη ζωή των πολιτών ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ που επέτρεψε ουσιαστικά (γιατί αυτό έγινε έδωσε εμμέσως την συγκατάθεσή του) το καρναβάλι; Αντί να πει όχι σας καλώ να μην βγείτε, να μην συμμετέχετε σε εκδηλώσεις, να μην γίνει τίποτα γιατί πρέπει να προστατευτεί η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ τι είπε; Ας θυμηθούμε:

          «Εμείς δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, εάν θέλουν τα μαγαζιά είναι ευθύνη των διοργανωτών και αυτών που θα πάνε»

          https://www.iefimerida.gr/ellada/kostas-peletidis-karnabali-patras-dimosia-ygeia

          Δηλαδή αντί να είναι κατηγορηματικός και να πει ΌΧΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ γιατί βρισκόμαστε σε κίνδυνο, αντί να το απαγορέψει στην πράξη είχε αυτήν την στάση και το επέτρεψε. Τον κατήγγειλε κανείς Κώστα; Μίλησε κανείς εναντίον των ανεύθυνων αυτών ανθρώπων; ΚΑΝΕΝΑΣ.

          Δ) Κώστα άκουσες κανέναν να φωνάζει και να διεκδικεί να δουλέψουν σε όλη την διάρκεια της πανδημίας παραγωγικές δυνάμεις της χώρας όπως εργοστάσια, βιοτεχνίες κλπ για να υπάρξει ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ μασκών, αντισηπτικών, αντιδραστηρίων για τα τεστ και εξοπλισμού που χρειάζονται τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ πχ αναπνευστήρες; Απαίτησε κάποιος από την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να παράγουμε ό,τι χρειαζόμαστε; Εδώ η κυβέρνηση οδήγησε σε αναστολή λειτουργίας κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown παραγωγικές δυνάμεις που ενώ θα μπορούσαν να λειτουργούν πυρετωδώς (να δουλέψουν και κάποιοι άνθρωποι) και να υπάρξει ΕΓΧΩΡΙΑ παραγωγή των ειδών που χρειαζόμαστε αυτές δεν λειτουργούσαν. Γιατί δεν το έλυσε αυτό η κυβέρνηση; Γιατί δεν είπε κανείς τίποτα; Ορίστε:

          https://www.lifo.gr/now/economy/276840/tesseris-klostoyfantoyrgies-anesteilan-ti-leitoyrgia-toys-600-ergazomenoi-se-diathesimotita

          Το κατήγγειλε κανείς; ΚΑΝΕΝΑΣ Κώστα. ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ. Ξέρεις γιατί; Γιατί ο Νταβέλης που ήρθε αργότερα σαν…από μηχανής θεός για να δώσει λύση στο πρόβλημα είχε πάρει τον εξοπλισμό που ήθελε για να ξεκινήσει να παράγει μάσκες από που; Ναι σωστά μαντέψατε από την ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΑ.

          Ε) Και έρχομαι στο κινηματικό τώρα. Επειδή ο Ragnarok μας το παίζει επαναστάτης ότι δήθεν μας θέλει στο δρόμο δε μου λες ρε Ragnarok πότε βγήκατε στο δρόμο μαζικά όπως λες να απαιτήσετε ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ και ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ; Πότε έγινε μία τέτοια μεγάλη διαδήλωση πχ έξω από το Υπουργείο Υγείας λέω εγώ τώρα και δεν το πήραμε χαμπάρι; Όχι επειδή είσαι εναντίον του lockdown και υπέρ των τεστ και όλα αυτά ε ωραία τώρα πες μου ακριβώς πότε βγήκατε όλοι μαζί ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μλ, τροτσκιστές, ΛΑΕ, πρωτοβάθμια σωματεία, το “Κ”ΚΕ πότε είχατε πχ 1500, 2000 άτομα και διαδηλώσατε με κεντρικά συνθήματα αυτά; Πάντως κατά τη διάρκεια του lockdown δεν έγινε. Αλλά ούτε και μετά. Πότε βγήκατε στο δρόμο για να διεκδικήσετε να λειτουργήσουν ΑΜΕΣΑ από τη αρχή της πανδημίας εργοστάσια και βιοτεχνίες για την ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ μέσων ατομικής προστασίας που η κυβέρνηση οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας; ΠΟΤΕ

          Συνεχίζεται…

        4. Κώστας

          Ragnarok έχεις τελειώσει, έχεις ένα τεράστιο Χ,είσαι τραμπικός αρνητής της πανδημίας και τεράστιος ψεύτης. ΟΥΣΤ

          Κώστας

        5. Ragnarok

          Για τον προμηθέα κάτι:

          Α. Γράφεις -δεν παραθέτω την σεντονιάδα σου για να μην κουράζω και κάνω σουμάρισμα: Πότε βγήκατε για να δεικδικήσετε, χρήση μάσκας, όχι πάρτι/συνωστισμός της νεολαίας, εγχώρια παραγωγή μασκών/αντισηπτικών κλπ: Καταρχάς όσον αφορά αιτήματα όπω εδώ και τώρα ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης σε όλη της την κλίακα παραγωγή προστατευτικών κλπ Μ Ε Σ Α στο α λοκ ντάουν καλέσαμε και συμμετείχαμε στις συγκεντρώσεις ΕΞΩ από τα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας. Ψάξε και βρες βαριέμαι να σου παραθέτω λινκ.

          Β. Για το χτύπημα των συνωμοσιολόγων: Εγιναν πολύ καλά αφιερώματα αποδόμησης του συνωμοσιολογικού λόγου στο ΠΡΙΝ και σε όλα τα ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονιικά του ΝΑΡ, κλπ. Και συμβάλλαμε στο να ΜΗΝ κυριαρχήσει η ψέκα.

          Γ. Για τα πάρτι και τις μαζώξεις της νεολαίας στις πλατείες: Σόρρυ φίλε, εδώ ΣΥΕΙΔΗΤΑ και εγώ, δεν μπήκα ποτέ και ούτε θα μπω στην λογικη την διή σου και της Κόντρας (της οποίας λές ότι δεν είσαι ΚΑΝ φίλος, αλλά μάλλον είσαι της ΟΑΚΚΕ αν κρίνω από τονχαρακτηρισμό της Κίνας ως…..σοσιαλφασιστικής (sic!!!!) χώρας, αλλά δικαίωμά σου). Διότι φίλος, ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, θα πρέπει να παραδεχθείς ότι, οο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως και το άνοιγμα στον τουρισμό το καλοκαίρι, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΒΑΣΙΚΑ για την διασπορά του ιού και όχι τα πάρτι και οι πλατείες. Οκ; αϊντε πια.

          Και φυσικά από την πρώτη στιγμή ΝΑΡ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν μαλλιάσει η γλώσσα μας και οι δράσεις μας να λένε: Οχι συνωστισμός στα ΜΜΜ πάρτε λεωφορεία και συρμούς, προσλάβετε τον κόσμο που χρειάζεται!!

          Δ. Για τους εργάτες στην Ιταλία: Σόρρυ φίλος, τα σωματεία στα οποία πλειοψηφούν οι δυνάμεις του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αγωνίζονται για προστασία των εργαζομένων με δωρεάν μαζικά τεστ, ιχνηλάτηση κατά περίπτωση και εντός κοινότητας, και φυσικά πληρωμένες άδειες για ατομική καραντίνα. Δες αι την ιστορία τώρα με την BIC, και την δράση του ΣΜΤ πχ. Αυτές είναι οι δυναμεις μας, αυτά μπορούμε να κάνουμε στους εργασιακούς χώρους.

          Αντιθέτως, δεν είδαμε σε αυτές τις δράσεις ΠΟΥΘΕΝΑ ούτε την Κόντρα, ούτε την ΟΑΚΚΕ.

          Για να φτιαχτεί σοβαρή δηνόσια περίθαλψη , σοβαρή δημόσια συγκοινωνία, εκπαίδευση κλπ , ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ σηαίνει, πρέπει να βγουν εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους! για πια καραντίνα λοιπόν μιλάς; Για να ανασχεθούν οι τερατώδεις νόμοι που πέρασε και περνά η κυβέρνηση και αφορούν ΟΛΑ τα πεδία της ζωής της πλέμπας, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΣ στους δρόμους ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ! Για πια ολική καραντίνα/λοκντάουν λοιπόν μιλάς;;

          Στην Πολωνία σου θυμίζω προμηθέα κάτι, βγήκαν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ χιλιάδες στους δρόμους και ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ κατόρθωσαν να κάνουν την κυβέρνηση να παγώσει τηνεφαρμογή του νόμου για τις αμβλώσεις!! ΤΙ έκανε λοιπόν η εθνικιστική κυβέρηση της Πολωνίας και τα φερέφωνά της; Φυσικά κατηγόρησαν τους Πολωνούς διαδηλωτές για διασπορά του ιού και ανευθυνότητα! Θες να κάνεις και εσύ το ίδιο;

        6. Κώστας

          Προμηθέα τόσο πολλά και μεγάλα σχόλια εγώ δεν μπορώ να τα ακουλουθήσω, χάνεται η ουσία. Γενικά ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΣΚΔ, ΔΕΑ και Συνάντηση ρίξανε το βάρος στο ότι το λοκντάουν είναι ανεπαρκές, πρέπει να επεκταθεί περισσότερο στους χώρους εργασίας και στις μη αναγκαίες δραστηριότητες. Με ρωτάς αν το έκαναν όπως θα ήθελε η Κόντρα. Δεν έχει σημασία. Διότι από ένα σημείο και μετά αρχίζει να πιάνει και αυτή την λογική, την μόνη αριστερή φιλολαική λογική απέναντι στην πανδημία, το κριτήριο της γραμμής μαζών. Το θέμα είναι αυτά που λες να τα κάνει κόσμος. Δεν κλείνει τα εργοστάσια η κυβέρνηση το κάνεις εσύ, προσπαθώντας να αναγκάσεις το κράτος να προστατέψει το εισόδημα. Δεν κάνει αθμια υγεία και ιχνηλάτηση το κράτος, το κάνεις εσύ.

          Σε καλώ και πάλι να κάνεις 2 πράγματα. Να μην τσουβαλιάζεις τις δυνάμεις της αριστεράς που αφέθηκαν βορά στον νεοφιλελευθερο ατομισμό με αυτές που δεν αφέθηκαν. Και να έχεις ουσιαστικότερα κριτήρια για την αριστερή παρέμβαση για το πόσα πολλά και πόσο εμφατικά είπε κάποιος. Τα ειπε όσο μπορούσε. Ίσως το ΚΚΕ, λόγω μεγέθους, να έπρεπε περισσότερο, να μπορούσε περισσότερο. Αλλά και πάλι με τους αρνητές της πανδημίας, που μας λένε πως η θνησιμότητα είναι 0,0000000001, να μην το τσουβαλιάζεις

          Κώστας

        7. Σ.Τ.

          Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Το κύριο που αναδύονται ειναι ότι ο καπιταλισμός σαν βρυκόλακας συνεχίζει το κυνήγι της υπεραξίας. Στο εξωτερικό επέλεξε την στρατηγική της αγέλης, τουτέστιν όχι λοκ νταουν, πρώτα η οικονομια. Η κυβέρνηση που δεν θα ήταν κυβέρνηση του κεφαλαίου αν δεν το έκανε, ενώ είχε το χρόνο, δεν έφτιαξε όλο αυτό τον καιρό από την εμφάνιση της επιδημίας καμμία κλίνη δεν εξόπλισε κανένα νοσοκομείο δεν προσέλαβε κανένα γιατρό/νοσηλευτή. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αν νομίζεις θα ξεφύγεις με απεραντολογιες είσαι γελασμενος.

        8. Ανώνυμος

          Εκατσα και είδα την διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΚΔ: Θα μιλήσω για την τοποθέτηση του κ. Γεροτζιάφα: Πολύ σωστή η τοποθέτησή του, αλλά ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τον Μάρτη του 2020 και τότε τόσο ο κ. Γεροτζιάφας όσο και σχεδόν το σύνολο του ΣΚΔ, έκραζαν το ΝΑΡ για ανευθυνότητα! Το ίδιο και οι υποστηρικτές τους εδώ μέσα!

          Πολύ καλά έκαναν που επιτέλους άλλαξαν την θέση τους οι σύντροφοι του ΣΚΔ, αλλά έχουμε και μνήμη οκ;

        9. Ragnarok

          Ελα Κώστα οβερ που είσαι; Πάλι κλείστηκες στο σπιτάκι σου όπως τον Μάρτη; Ασε ρε φίλε! Εγώ δεν θα σου κολλήσω καμία ετικέτα εσύ κόλλα όσες θες! Πάρε το ΠΡΙΝ αυτού του Σ-Κ διάβασε την πλούσια ύλη του, διάβασε την υπέροχη συνέντευξη του Γιώργου Νικολαϊδη, διάβασε τις επίσης πολύ σωστές τοποθετήσεις του Παναγιώτη Σωτήρη, συνέκρινε ΟΛΑ αυτά με το ΤΙ έλεγες και το ΤΙ λελεγε ο ΣΚΔ τον μάρτη, Απρίλη, Μαιο του 2020 και τα ξαναλέμε!

          Εγώ μπορώ να κάνω αυτοκριτική και έχω κάνει δημόσια για αυτά που αντιλαμβάνομαι ως στραβά του ΝΑΡ. Εσύ πάλι όχι.

        10. Κώστας

          Ανώνυμε χαίρομαι αν το ΝΑΡ λέει πως το λοκντάουν δεν ήταν αναπόφευκτό αλλά τώρα είναι αναπόφευκτό, πως οι αντιθέσεις στο λοκντάουν έχουν κοινωνική βάση το μικρό κατά του μονοπωλιακού κεφαλαίου, αλλά εμείς πρέπει να δούμε βασικά την εργατική τάξη, και πως γραμμή της αριστεράς είναι να αναλάβει το κίνημα κρίσημες όψεις της κοινωνικής αναπαραγωγής από τα κάτω εν μέσω λοκντάουν. Αυτά είπε ο Γεροτζιάφας + το ότι το πρώτο λοκντάουν ήταν αναπόφευκτό.

          Τώρα τι νόημα έχει να λες ψέματα για έναν πολιτικό χώρο και έναν σύντροφο, παγκόσμιας φήμης επιστήμονα με μεγάλη ΑΤΟΜΙΚΗ, όσο υπάρχει αυτό στην επιστήμη, συνεισφορά στην αντιμετώπιση του covid εντός ΜΕΘ και νοσοκομειων, τι να πω, κρίμα. Ας πούμε ότι φταίει η πολιτική σου απειρία.

          https://www.youtube.com/watch?v=yMR33d5slFs

          Κώστας

        11. Κώστας

          Ragnarok δεν είμαι σπίτι, είμαι στον δρόμο και αγωνίζομαι εναντίον του ιατρικού φασισμού της απαγόρευσης των όπλων και της φορολογίας του πολίτη-επιχειρηματία.

          Κώστας

        12. Ανώνυμος

          Σύντροφε Κώστα, ο Γεροτζιάφας όπως και εσύ εδώ μέσα, όπως και το σύνολο των δυνάμεων του ΣΚΔ τον Μάρτη του 2020 κράζατε το ΝΑΡ ότι είναι ανεύθυνο, κλπ κλπ κλπ και ήσασταν φανατικά καρανινιέροι. Σας λέγαμε ότι πίσω από την επιδημία μαίνεται ο ενδοκαπιταλιστικός και ενδοιμπεριαλιστικός ανταγνωνισμός, σας λέγαμε για την βιοπολιτική κράτους κεφαλαίου και εσείς “καραντίνα ολέ”! Ξέχασες τα δικά σου σχόλια πχ; Κακό πράγμα η δύναμη μνημη συντροφέ μου

          Τώρα αλλάζετε θέση και εσείς κ ο Γεροτζιάφας κι έρχεστε δίπλα στο ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο ΕΕΚ και σε πολιτικές δυνάμεις της αναρχίας και στις θέσεις τους και πολύ καλά κάνετε.

        13. Ανώνυμος

          Σύντροφε Κώστα το ΝΑΡ έλεγε ήδη από τον Μάρτη του 20 ότι το λοκνταουν και όλο το πακέτο πολιτικών που το συνόδευσε στόχευε εναντίον του λαού, αλλά εσύ τότε, το κατηγγειλες θυμάσαι; Και όχι μόνο εσύ αλλά και ο συντονισμός κ.δ.

          Αυτά για την μνήμη και για να ξέρουμε τι έλεγε κ τι έκανε ο καθείς. Να θυμίσω την πρωτομαγιά που σηκώσαμε κανονική συγκέντρωση κ πορεία το έλεγες τότε; Δεν είναι παλιά, κάτι μήνες πίσω. Πολύ καλό το να αλλάζουμε γνώμη, αλλά κ το να έχουμε μνήμη σύντροφε μου!

        14. Κώστας

          Ανώνυμε πας καλά ? ¨Οταν λέει ο Γεροτζιάφας για αριστερά που υποτίμηση την “γριπούλα” ποιον εννοεί ? Τώρα θα μου το γυρίσεις πως αν εννοεί το ΝΑΡ, το συκοφαντει. Είναι εντελώς ξεκάθαρο πως δεν συκοφαντει, αναφέρετε σε όλη την διάχυτη γραμμή του ΝΑΡ που έφερε την εκτίμηση περί θνητότητας 0,000000000000000223, που μας έκανε εδώ φερόμενο μέλος (και στέλεχος ίσως) του ΝΑΡ.. Αλλά μην μου λέτε πως ο Γεροτζιάφας … άλλαξε γνώμη. Όταν λέει τσακώθηκα με συντρόφους ποιους εννοεί ? Τους έναν δυο ανθρώπους που μου αναφέρετε. Πέσαμε σε κουτσομπολιό τώρα αλλά τι να κάνω, αμύνομαι του δικαιώματος του ΓΓ να έχει άποψη

          Δείτε λίγο youtube ρε παιδιά για το τι λεει ο ΓΓ. Να μπαίνετε και στο φουμπού, δεν θυμάμαι πόσες μέρες πριν το ανακοινώσουν έλεγε εδώ που μας φτάσανε lockdown χτες. Έταξε και άρθρο για αριστερά και πανδημία, θα μείνετε έκπληκτοι αν πιστεύετε πως λέει τα δικά σας. Μπράβο αν αλλάξατε γνώμη και λέτε αυτά που λέει ο γεροτζιάφας αλλά μου λέτε να πάρω ΠΡΙΝ να διαβάσω Νικολαίδη που θα λέει πάλι για… τα τροχαία ατυχήματα και πως κακώς γράφονται νεκροί covid όλοι όσοι γράφονται. ΅Ε συγνώμη, η ιστορία του καθενός δεν είναι άλλοθι. Η συνείδηση μας είναι ένα πεδίο ταξικής πάλης, δυστυχώς αυτά που έχω διαβάσει από τον ΓΝ λένε πως η προλεταριακή γραμμή ηττήθηκε κατά κράτος στο κεφάλι του. Μπορεί, είναι πολύ πιθανόν, να έχει να κάνει και με φαινόμενα εγκλεισμού του διαννοούμενου, απώλειας της ικανοτητας του να γράψει 5 πράγματα που να συνιστούν πολιτική παρέμβαση. Γιατί πολιτική παρέμβαση σήμερα, στην συγκυρία που δεν έχουμε που να βάλουμε τους σάκους με τα πτώματα είναι αυτό που λέει πολύ συγκεκριμένα πράγματα στο κράτος και τις κοινωνικές ομάδες αναφοράς μας. Ο Νικολαίδης γενικά ορθά περιγράφει διάφορα ιδανικά μοντέλα στηριγμένα στην ιχνηλάτηση, στην αθμια, την βθμια και την γθμια. Και ο Γεροτζιάφας το κάνει απλά λέει και τι να κάνουμε σήμερα για να μην γεμίσουμε σάκους με πτώματα. Σήμερα, με νεοφιλελευθερη εθνικιστική καπιταλιστική κυβέρνηση, που λέει και ο Ράγκναροκ. Αλλά άρθρα υποτίμησης του ιού που έγραψε δεν θα του συγχωρεθούν

          Κώστας

        15. Ragnarok

          Κώστα είσαι ο,τι λάχει:

          Α. Το ΝΑΡ μίλησε από την αρχή για επιδημία και ο λόγος και οι πράξεις των μελών του χαρακτηρίζονται από την λογική του αγώνα κ της διεκδίκησης σοβαρής δημόσιας περίθαλψης, στοχευμένων δράσεων στην κοινότητα, όχι λοκνταουν κ απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Εσύ κ ο σκδ, αλλα μας λεγατε τον Μάρτιο.

          Β. Το ΝΑΡ μίλησε από την αρχή για διαχείριση της επιδημίας εκ μέρους κρατών /κεφαλαίων με στόχο την πειθαρχηση της πλεμπας χωρίς καμία παραχώρηση εκ.μερους τους. Εξού κ η καταστολή πάσης φύσεως.

          Χωρίς εκατονταδες χιλιάδες στους δρόμους που θα διεκδικούν τώρα δημόσια περίθαλψη, προσλήψεις σε υγεία, ΜΜΜ , παιδεία για να λειτουργήσουν σωστά κ ποιοτικά όλα αυτά , κλπ δεν θα γίνει τπτ

          Γ.

        16. Κώστας

          Ragnarok δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε

          Είπες πως η θνησιμότητα είναι 0,000000000000000000023 %, διακόψαμε κάθε συζήτηση.

          Δεν τα διαβάζω τα copy paste που κάνεις. Για μένα η γραμμή σου είναι η γραμμή της οργάνωσης σου, δεν υπάρχει πανδημία. Αν δεν ήταν κάποιος ναρίτης εδώ θα σου έλεγε πως οι απόψεις σου είναι απαράδεκτες

          Τελειώσαμε. ¨Οπως δεν έχω χρόνο και υπομονή να πείσω κόσμο που συμμετέχει στην Θεία Κοινωνία δεν έχω και για σένα

          Κώστας

        17. Ragnarok

          Κώστα, τα μάτια σου βλέπουνε 0,00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000023 πουλάκια

          Προφανώς έχεις καταπιεί την γλώσσα σου και δεν έχεις τπτ να πεις! Οκ! τράβα σπιτάκι σου όπως και τον Μάρτιο, χώσου βαθιά στην πολυθρόνα και μην μας προσφέρεις άλλο γέλιο πια! Μάλλον είναι απο εσένα, λίγο καλλύτερος ο Σεφερλής!

  3. el quinto regimiento

    Εδώ τώρα ποσοτικοποίηση της διασποράς να δούμε μαθηματικά μου οδεύουμε.
    Πριν έγραψα τα μακρινάρια για να καταλάβουμε ότι η θνητότητα (το ποσοστό) θα συγκλίνει σε σταθερό νούμερο, με μικρές μεταβολές της τάξης του 0.1%
    δηλαδή σε μια γκάμα τιμών από [0.8~1%]. Αυτή δεν εξαρτάται ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ για να αντιμετωπίσεις τον ΙΟ. Εκτός αμα δεν έχεις καθόλου γιατρούς και εντατικές. ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού.

    Αρα, όσο ανεβαίνει η διασπορά, όσο η επιδημία επεκτείνεται στον πληθυσμό οι συνολικοί νεκροί θα είναι 0.01 * [τον αριθμό που νόσησε].

    Σε χώρες που πέρασαν σκληρά το πρώτο κύμα (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία), ήδη ένα ποσοστό του πληθυσμού έχει αποκτήσει αντισώματα (επιπολασμός) αυτό όμως είναι ασήμαντο ακόμη: είναι της τάξης του 10%. Για να φτάσουμε σε ανοσία αγέλης χρειαζόμαστε 70%!!!

    ΠΩΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΡΑ, να ξέρουμε που οδεύουμε σε αυτή τη φάση.

    Μετρική ενεργά κρούσματα (active cases): πόσοι δηλαδή νοσούν συνολικά κάθε μέρα (όχι τα καθημερινά νέα κρούσματα, τα συνολικά ενεργά)

    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/belgium/
    Στις 24 Μάρτη το Βέλγιο εμφάνιζε 3512 ενεργά κρούσματα. Η ποσότητα των τεστ που είχαν τότε όλες οι ευρωπαϊκές χώρες (πλην Γερμανίας, που είχε φροντίσει τάχιστα με Ντρόσντεν να συντονίζει όλα τα βιολογικά εργαστήρια της γερμανίας πάνω στο αξιόπιστο τεστ PCR που είχε φτιάξει και τη Roche να εξασφαλίζει με μπόλικα φράγκα από το γερμανικό κράτος αντιδραστήρια) ήταν ελάχιστη.

    Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ήταν 10 φορές παραπάνω τα πραγματικά ενεργά κρούσματα: 35120. Μια υπόθεση που δεν νομίζω ότι καταλήγει σε συντηρητικά αποτελέσματα, αλλά μάλλον σε “αισιόδοξα” για την εκτίμηση των πραγματικών ενεργών κρουσμάτων στο Βέλγιο εκεινη τη στιγμή`

    Eμεις ξέρετε πόσα ενεργά κρούσματα έχουμε τώρα;
    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/greece/
    41.550!!!!

    Ξέρετε πόσους νεκρούς είχε το Βέλγιο μέχρι τον Μάη;
    https://www.worldometers.info/coronavirus/country/belgium/

    8.836 14 Mάη
    το Βέλγιο είχε μπει σε καραντίνα ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΑΣ.

    To Βέλγιο σε αντίθεση με την Μεγάλη Βρετανία και τη Σουηδία, καταγράφει τους πάντες που πέθαναν λόγω Κόβιντ, είτε τους έκαναν νωρίτερα PCR τεστ, είτε όχι.
    Στο Βέλγιο το 50% των νεκρών ήταν γέροντες στα γηροκομεία. Αυτό το 50% είναι σχεδόν ομοιόμορφο στη Βόρεια Ευρώπη. Και εξηγείται πολύ απλά. Είναι οι συνταξιούχοι της εργατικής τάξης που οικοδόμησαν την μεταπολεμική ευρώπη και το σύστημα τους στοίβαξε σε αποθήκες ψυχών, τα λεγόμενα…γηροκομεία. Τώρα τους αφήνουν να πεθάνουν σαν τα γερασμένα άλογα.

    Στα γηροκομεία δεν έχουν καμία ελπίδα να προστατευτούν. Ξέρετε γιατί; Ηδη από το Σεπτέμβρη στη Μεγάλη Βρετανία η αναμονή στο τεστ PCR για τους εργαζόμενους των γηροκομείων ήταν 7 μέρες, όταν πλέον όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η μετάδοση για την μεγαλύτερη πλειοψηφία των φορέων-μεταδοτών γίνεται στις πρώτες 3-5 μέρες!!!!, και σε αυτες τις 3 μέρες αντε να εχουν εναν πονόλαιμο, δεν έχει αναπτυχθεί ο ιός στους πνεύμονές τους, να αρχίσουν να βήχουν, να έχουν σοβαρά συμπτώματα και πυρετό. Ο ιός SARS-Cov-2 μολύνει αμέσως τα κύτταρα του ανώτερου αναπνευστικού και γι αυτό ξεκινάει πολύ γρήγορα η μετάδοση, Αντίθετα με τον πρώτο ιό του SARS που αναπτυσσόταν τους πνεύμονες,

    Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ενας υπερμεταδότης εργαζόμενος (που διαθέτει υψηλό ιικό φορτίο, γιατί δεν διαθέτουμε όλοι ομοιόμορφα το ίδιο φορτίο με αυτόν τον ιό) μπορεί να θερίσει μια ολόκληρη πτέρυγα. Ετσι έγινε την άνοιξη. Ετσι θα γίνει με μαθηματική ακρίβεια τώρα ξανά σε όλη την Ευρώπη. Ακόμη και τα πρωτόκολλα του ευρωπαϊκου ΕΟΔΥ έχουν ξεγραμμένους τους γέροντες της τάξης μας. …συνιστούν,,, 2 φορές το μήνα τεστ στους εργαζόμενους. Εδώ τις προάλλες ο γιατρός που αυτοκτόνησε επειδή κόλλησαν τον ιό γέροντες στο γηροκομείο που μανατζάριζε είχε αποκαλύψει στο ΜΕΓΚΑ ότι μόνο μια αφορά από τον Μάρτη είχε γίνει τεστ στους εργαζόμενους και πως για μια μέτρια επιχείρηση το κόστος για 2 φορές το μήνα έλεγχο, ήταν 20.000 ευρώ!!!

    @ραγκναρό δεν σε έχω ξεχάσει για τα οικονομικά. Σου ζητώ να πάρεις πίσω αυτά που είπες. Ετσι κι αλλιώς έρχονται καταιγιστικά στοιχεία, αφού ξεμπερδέψω πρώτα με τα της δημόσιας υγείας

    Reply
    1. el quinto regimiento

      γράφτε λάθος για Γερμανία, αυτή έχει ποσοστό επιπολασμού 4%. Εξήγησα πριν γιατί. Δεν είχε την ίδια διασπορά με τις άλλες χώρες όταν πάρθηκε το λοκντάουν τον Μάρτη. σορρυ παίδες γράφω γρήγορα, μου ξεφεύγουν μερικά.

      Reply
  4. Ανώνυμος

    Οτα μας λέγανε “είναι κοντά η “Δευτέρα Παρουσία” δεν τους πιστεύαμε!
    Περιμέναμε πρώτα την Αποκάλυψη……

    Reply
  5. el quinto regimiento

    Το βιομηχανικό προλεταριάτο της Ιταλίας μας δείχνει το δρόμο. ΓΕΝΙΚΟ-ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΤΩΡΑ

    Τα πράγματα πλέον είναι σαφέστατα. Οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια σε εκατόμβες νεκρών σαν την Μπέργκαμο.
    Οι ιταλοί προλετάριοι δεν γνώριζαν τι τους επιφυλάσσει η κρατική διαχείριση της πανδημίας από το ιταλικό αστικό κράτος. Δεν γνώριζαν ετσι κι αλλιώς τον κίνδυνο τότε. Ελάχιστοι τον γνώριζαν στον πλανήτη γη . Οι ιταλοί επιδημιολόγοι, οι κυβερνήσεις είχαν υποτιμήσει τον κίνδυνο. Τα στελέχη του ΠΟΥ στην Ευρώπη μέσα στην ίδια την Ιταλία μιλούσαν για γριπούλα.
    .
    Οι βιομήχανοι πίεσαν αμέσως την κυβέρνησης και περιφειάρχες-κυβερνήτες του Βορρα τα εργοστάσια να δουλεύουν ασταμάτητα. Οι νεκροί δεν σταματούσαν με τίποτα.

    Επρεπε να γίνουν μαχητικές απεργίες για λοκντάουν και να αναγκαστεί η κυβέρνηση να περιστείλει τμήμα της παραγωγής και μετά από βδομάδες να αρχίσουν να πέφτουν οι νεκροί.

    Πρέπει να παλεύουμε ΑΠΟ ΤΩΡΑ γι αυτό που οι ιταλοί εργάτες πάλευαν στη μέση του χαμού. Είναι αδιανόητο να λεγόμαστε κομμουνιστές και τώρα που έρχεται η λαίλαπα να λέμε άρες – μάρες κουκουνάρες.

    Το ιταλικό προλεταριάτο έχει δείξει το δρόμο. Εδώ και τώρα να σταματήσουμε να εμφορούμαστε από μικροαστικές ιδεοληψίες, “εγκλεισμού” , “βιοπολιτικης” και άλλων ευτράπελων θεωριών που ανήκουν στην αστική τάξη και τους διπλωματούχους λακέδες της

    . Η Δημόσια Υγειά αφορά πρώτα και κύρια την πλατειά πλειοψηφία του λαού, τους εργαζόμενους, τους εργάτες. Δεν κλείνουμε τα μάτια στα ψέμματα της κυβέρνησης. Παντού αποκαλύπτουμε την αλήθεια και απαιτούμε να παρθούν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Ζητάμε να τερματιστούν οι απολύσεις. Να έχουμε όλοι μισθό κατά τη διάρκεια της αναστολής εργασίας, στο ύψος του μισθού που είχαμε προ καραντίνας, χωρίς να μας αφαιρούν ένσημα. Να πιέσουμε όπωκαιδήποτε σε μεγάλους χώρους δουλειάς, εργοστάσια, βιοτεχνίες, τηλεφωνικά κέντρα-κάτεργα, να υπάρξουν σοβαρά μέτρα προστασίας και όπου οι χώροι δεν αφορούν τα είδη πρώτης ανάγκης, να κλείνουν

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΤΟ ΕΣΥ
    ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

    Reply
  6. Προμηθεύς Επαναστάτης

    Ragnarok γιατί δεν απαντάς και σε αυτό που ανέφερε και ο quinto; Οι Ιταλοί εργάτες που απαιτούσαν μέσω ΑΠΕΡΓΙΩΝ lockdown ήταν…ξεπουλημένοι; Φυσικά με όρους προστασίας του μισθού τους και της δουλειάς τους. Κακώς το έκαναν για σένα; Ήταν οπορτουνιστές; Ξεπουλημένοι;

    Reply
  7. el quinto regimiento

    @ Ράγκναροκ, συγκρίνεις τις συμβολικές κινήσεις διαμαρτυρίας που κάνατε με τον σκληρό απεργιακό αγώνα που έδωσαν οι βιομηχανικοί εργάτες της Ιταλίας για να ανασταλεί η λειτουργία της βιομηχανίας και να πέσει η εξάπλωση της διασποράς στα εργοστάσια; Είσαι σοβαρό άτομο τώρα;

    Εντάξει, κοίτα, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι δογματικοί, ξεροκέφαλαοι και κομματόσκυλα. Είναι μια αρρώστια αυτή που πρέπει να ξεριζώσουμε. Σε κατανοώ. Απλώς σε προειδοποιώ και σου λέω ότι όσο περισσότερο μιλάς, τόσο περισσότερο επιβαρύνεις τη θέση σου. Γιατί είμαι 100% σίγουρος ότι η γραμμούλα που μας υπερασπίζεσαι εδώ πέρα θα αλλάξει σε χρόνο ντε-τε. Δεν αντέχει μπροστά στο τσουνάμι των νεκρών που έρχεται. Τότε θα μας λες άλλα.

    Εγώ πάντως δεν χρεώνω ό,τι λες στην οργάνωσή σου. Αν είναι να κρινω κάποιον θα ειναι ανώτερο στέλεχος του ΝΑΡ, σύντροφό σου που μας παρουσίαζε στη παντιέρα ανάλυση για τον ιό το καλοκαίρι και έκανε συγκρίσεις με τη γρίπη του 68 κτλ…, μας εκθείαζε το μεγάλο κατόρθωμα της Σουηδίας και btw, αναρωτιόταν τι έγινε στην Ιαπωνία. Ειδικά για το τελευταίο έχω έτοιμες απαντήσεις με στοιχεία. Περιμένω πότε θα θέσει ξανά το ζήτημα να επανέλθω στην Παντιέρα. Φαντάζομαι θα γράψει κάποια στιγιμή, αφού αυτός είχε σηκώσει το θέμα εδώ.

    τέλος, από που και ως που όλοι όσοι συμμετέχουν σε σωματεία είναι ναρίτες; Ποιος σου είπε ότι εγώ δεν είμαι σε σωματείο ή άλλοι σύντροφοί μου, ότι δεν κινητοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και δεν κάνουν το ίδιο τώρα; Και δεν απέργησαν ή δεν πέτυχαν πράγματα απέναντι στα αφεντικά που ήθελαν να τους πάρουν πίσω το μισθό. Αυτά τα λέτε ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ μεταξύ σας για να βαυκαλίζεστε ότι είστε οι μόνοι που συμμετέχετε σε απεργίες. Ασε μας ρε φίλε.

    @ Κώστα μην του δίνεις σημασία. Αsτον να εκτίθεται

    Reply
    1. el quinto regimiento

      για τα οικονομικά, επειδή δεν θέλω να επιβαρύνω τώρα την συζήτηση με μακρινάρια, που αφορά άμεσα ζητήματα τακτικής στο ζήτημα της υγείας, επιφυλάσσομαι για την κατάλληλη στιγμή. Στο λινκ που σας έβαλα τα έχω παρουσιάσει, αλλα ίσως εδώ μπορεί να γίνει καλύτερα η κουβέντα και να τα σουμάρω με καλύτερο τρόπο. Αλλα όχι τώρα.

      προς προμηθέα: δεν νομίζω οτι ειναι της στιγμής να βγάζει κανείς το άχτι του. Το θέμα είναι τι κάνουμε και σαν άτομα και σαν συλλογικότητες και σαν κίνημα. Αλλιως και δίκιο να χεις, το χάνεις φίλε μου. Τελοσπάντων, μην τσιμπάς στον κάθε Ράγκναροκ τόσο εύκολα. Αυτός αυτό που ξέρει να κάνει ειναι να σε προκαλεί και εσύ να τσιμπάς. Ασε να γράψει κανένας άλλος και τότε τοποθετήσου. Εγώ οτι ήταν να γράψω το έχω γράψει.

      Θενκς κοκκινιώτη για την ανοχή στα μακρινάρια

      Reply
    2. Ragnarok

      Ε αφού είσαι ρε τιτανομέγιστε σε σωματείο, κατέβασέ μας την πρόταση για ολικό, εργατολαικό λοκντάουν που έκανες στην συνέλευση του σωματείου σου!

      Αιντε βρε περιμένω!! Τι έγινε λοιπόν; Κατέβασες πρόταση στην συνέλευση του σωματείου σου για καθολικό εργατολαϊκό λοκντάουν ναι ή όχι;; Και αν κατέβασες, ΤΙ είπαν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και τι αποφάσισε το σωματείο σου;;

      Περιμένω

      Reply
      1. el quinto regimiento

        Περίμενε. Βρες κάνα χάπατο για τέτοια αντιπαράθεση φοιτητάριε.

        Reply
        1. Ragnarok

          Εν, ρεγκιμιεντο μου, άμα δεν έχεις τίποτα να πεις λες πάλι ανοησίες! Και να σου πω κ κάτι; Αν κ εφόσον είσαι όντως οργανωμένος σε κάποιο σωματείο, αν λέω, ούτε καν πηγεςνα βάλεις αυτά που μας λες εδώ μέσα στο σωματείο σου. ουτε καν

  8. Προμηθεύς Επαναστάτης

    Με τη σειρά Ragnarok, με τη σειρά:

    Α) Δεν μίλησα για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας πχ προσλήψεις γιατρών,νοσηλευτών ή περισσότερες ΜΕΘ είπα για τα μαζικά τεστ και την ιχνηλάτηση. Ξέρεις το αίτημα αυτό σε μία πανδημία είναι αίτημα ΑΙΧΜΗΣ (αποδείχτηκε στην πράξη) και πολύ σοβαρό για να αποτελεί απλά ένα ακόμα αίτημα σε ένα πλαίσιο αιτημάτων. Τέτοια συγκέντρωση και μάλιστα μαζική με ΚΕΝΤΡΙΚΑ αιτήματα ΑΙΧΜΗΣ αυτά τα δύο όχι δεν έγινε. Όπως επίσης και για την ΜΑΖΙΚΗ, ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ όλων των υλικών, του εξοπλισμού και των μέσων ατομικής προστασίας που χρειαζόμαστε, να τα παράγουμε εμείς δηλαδή μέσω παραγωγικών δυνάμεων όπως ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ, ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΕΣ όχι γι’αυτό ΠΟΤΕ δεν φωνάξατε. Ποτέ δεν απαιτήσατε να δουλέψουν από την αρχή της πανδημίας και μέσα στο lockdown αυτές οι παραγωγικές δυνάμεις αντί να είναι σε αναστολή. Τέτοια συγκέντρωση δεν έγινε ποτέ μα ποτέ από κανένα ΠΑΜΕ, “Κ”ΚΕ και κανέναν εξωκοινοβουλευτικό (καλά για ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητώ καν).

    Β) Όχι δεν έκανες τίποτα για να αντιμετωπίσεις τους φασίστες αρνητές της μάσκας. Από τη στιγμή που εσύ ο ίδιος δεν τηρείς καν τα μέτρα αυτοπροστασίας και δεν φοράς μάσκα στις συγκεντρώσεις σου ή δεν κρατάς αποστάσεις όπου αυτό είναι εφικτό πως μετά αντιμετωπίζεις τους “μασκομάχους”; Πότε βγήκες ανοιχτά να παροτρύνεις τον κόσμο να φοράει μάσκα; Αφού δεν λες κουβέντα όταν κάποιοι συνωστίζονται χωρίς μάσκα ρε Ragnarok κουβέντα δεν λες δεν το καταδικάζεις, δεν παίρνεις θέση.

    Πότε βγήκαν έξω μέλη των ΕΑΑΚ να ενημερώσουν την νεολαία, να μοιράσουν έντυπο υλικό κάτι βρε παιδί μου, να παροτρύνουν τους νέους να προσέχουν και να φοράνε μάσκα; Εξηγήσατε ποτέ στο λαό με επιχειρήματα επιστημονικά γιατί είναι αναγκαία η μάσκα; Υπήρξαν τέτοιες πρωτοβουλίες μέσα από χώρους δουλειάς, σχολεία, πανεπιστήμια, παρεμβάσεις σε γειτονιές, σε συγκεντρώσεις; ΟΧΙ δεν υπήρξαν. Πήραν τέτοια θέση φοιτητικοί σύλλογοι, παρατάξεις, σωματεία; ΌΧΙ ΠΟΤΕ. Ε τι μας λες μετά ότι αντιμετώπισες τους “αρνητές”; Ποτέ δεν θελήσατε να καλλιεργήσετε μέσα στο λαό και τη νεολαία κουλτούρα αυτοπροστασίας και ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ. Κάτι που μας φέρνει στο Γ

    Γ) Είναι το κλασικό επιχείρημα για να δικαιολογήσετε την ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και τον ΑΚΡΑΙΟ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ. Η κυβέρνηση δεν ευθύνεται για όλη αυτήν την κατάσταση; Δεν άφησε άλυτο το πρόβλημα του συνωστισμού στα ΜΜΜ; Δεν άνοιξε τον τουρισμό θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του λαού; Άρα δικαιούμαστε και εμείς να συμπεριφερόμαστε ΑΝΕΥΘΥΝΑ. Είναι σαν να λες κλέβει ο άλλος, κλέβω και εγώ. Και να το υπερασπίζεσαι φανατικά.

    Ξαναλέω για χιλιοστή φορά αυτή δεν είναι νοοτροπία κομμουνιστή και αριστερού ανθρώπου. Οι κομμουνιστές πρέπει να καλλιεργήσουν κουλτούρα ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ στο λαό αυτή είναι η δουλειά τους, ο ρόλος τους. Με αυτά που λες χαϊδεύεις τα αυτιά αυτών που συνωστίζονται άσκοπα χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και στην ουσία τους λες ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ. Αυτό το μήνυμα περνάς. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με κομμουνισμό και επανάσταση.

    Δ) “Σόρρυ φίλος, τα σωματεία στα οποία πλειοψηφούν οι δυνάμεις του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αγωνίζονται για προστασία των εργαζομένων με δωρεάν μαζικά τεστ, ιχνηλάτηση κατά περίπτωση και εντός κοινότητας, και φυσικά πληρωμένες άδειες για ατομική καραντίνα.”

    Αποφεύγεις να απαντήσεις. Γιατί άραγε; Πως χαρακτηρίζεις τους εργάτες στην Ιταλία που απαιτούσαν lockdown; Ξεπουλημένους; Προβοκάτορες; Ρεφορμιστές; Έκαναν λάθος για σένα; Γιατί λοιπόν να μην απαιτείτε και εσείς το ίδιο; Γιατί να μην απαιτήσουν το ίδιο και οι εργάτες εδώ; Ξαναλέω με τους δικούς τους όρους. Γιατί να μην απεργήσουν γι’αυτό; Γιατί αποφεύγεις να απαντήσεις;

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Ragnarok

      Πάλι τα ίδια και τα ίδια…. Ακου φίλε: Αμα πας στη δουλειά σου και στην στάση του μετρό ή του λεωφορείου είσαι πακτωμένος και μιλιούνια άλλους ανθρώπους, αν μέσα στο λεωφορείο και το μετρό είσαι επίσης σαρδέλα από μία έως και 3 και βάλε ώρες καθημερινά αν στους χώρους δουλειάς, παρομοίως, με κακούς εξαερισμούς, με με με, Η ΜΑΣΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ. Διάβασε, τόσα ποστάρεις. Η μάσκα ναι, είναι ένα προστατευτικο εργαλείο, ΥΠΟ ΤΗΝΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ της ανυπαρξίας των σαρδελοκαταστάσεων που περιγράφω και που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Οκμαν;

      Β. Δεν αποφεύγω να απαντήσω για τους εργάτες στην Ιταλία. Εργατολαϊκό λοκντάουν ανόητε σημαίνει ότι σταματά σχεδόν πλήρως όλη η παραγωγή (εκτός από τα πλέον αναγκαία) ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ η κυβέρνηση ΣΤΑΜΑΤΑ να αντιμετωπίζει το λοκντάουν ως ευκαιρία για να γαμήσει τον λαό ποικιλοτρόπως: Οικονομικά, οικολογικά, εργασιακά, στο επίπεδο των ελευθεριών, κλπ κλπ. Ε ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΩ ΤΕΤΙΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

      ΑΝ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ΤΕΤΙΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ, ΜΗΝ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ και χάνεις τον χρόνο, σου, ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ε, ρε με κάτι τύπους που μπλέξαμε βραδιάτικο!!

      Εδώ, στο α λοντάουν η κυβέρνηση περασε την μάνα της και τον πατέρα της σε αντιλαϊκούς, αντεργατικούς, αντιπεριβαλλοντικούς, και χουντικούς νόμους!! Εσύ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ;;; Παρα μόνο εβλεπες τονΤσιόδρα και τον Χαρδαλιά γαμωτο;;;

      ΔΕΝ υφίσταται οργανωμένο εργατικό κίνημα καν στην πλειοψηφία του ιδιωτικού τομέα (μόλις το 5% είναι οργανωμένο σε σωματείο ΓΕΝΙΚΑ), ΚΑΙ στον δημόσιο τομέα η πλειοψηφία αποδέχεται την τηλεεργασία από το σπίτι (με φωτεινή εξαιρεση καθηγητές και δάσκαλους) και εσύ μου λές “να βάλω μάχιμο αίτημα για εργατολαίκό λοκντάουν”;; Ωρε πας καλά;;

      Ν Α Ι, δωρεάν τεστ και μέσα προστασίας στους εργαζομένους, ΝΑΙ οι κρουσματίες κόβιντ καραντίνα σπίτι ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΠΛΗΡΗ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΗ! Ο Χ Ι ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ. Για αυτά αγωνιζόμαστε.

      Reply
      1. Προμηθεύς Επαναστάτης

        Ε ναι ρε μεγάλε άμα εναντιώνεσαι σε αυτό πως θα πείσεις μετά τους εργάτες, τους εργαζόμενους; Ρε τι πάθαμε εμ είναι εναντίον του lockdown εμ γκρινιάζει ότι δεν μπορεί να το κάνει. Μα ρε φίλε αφού δεν το θέλεις, δεν το προπαγανδίζεις, δεν το δουλεύεις σαν πρόταση, σαν αίτημα πως μετά θα αλλάξεις τους συσχετισμούς μέσα στο εργατικό-λαϊκό κίνημα; Και το πιο παράλογο καταδικάζεις κιόλας όποιον το απαιτεί τον αποκαλείς…συστημικό κλπ. Αλλά την ίδια ώρα φωνάζεις ότι…δεν υπάρχουν οι όροι. Πλάκα μας κάνεις βραδιάτικα;

        Σύσσωμη η ψευτοαριστερά κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική όχι μόνο δεν το προτείνει αλλά το καταδικάζει κιόλας. Ε με τέτοια μυαλά τι περιμένεις μετά; Πως θα ανατραπούν οι συσχετισμοί; Άντε λοιπόν πηγαίνετε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τροτσκιστές, το ΠΑΜΕ και ρίξτε το σαν πρόταση στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς, παραθέστε επιχειρήματα και τεκμηριώστε τις απόψεις σας προσπαθώντας να πείσετε τους εργάτες ότι αυτή η θέση είναι υπέρ τους. Το κάνατε ποτέ; ΌΧΙ αφού από αυτά που μας λες ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ. Και εσύ και οι υπόλοιποι. Ε τι γκρινιάζεις μετά ότι δεν υπάρχουν οι όροι πως θα δημιουργηθούν οι όροι από το….τίποτα; Αφού κανένας σας δεν δουλεύει γι’αυτό και το καταδικάζετε αυτό είναι το χειρότερο ότι την χτυπάτε κιόλας την άποψη αυτή σαν…αντιδραστική και συστημική αν είναι δυνατόν.

        Όλοι εναντίον είστε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, Πρωτοβάθμια, εξωκοινοβουλευτικοί ε πως μετά περιμένεις οι εργαζόμενοι και η εργατική τάξη να το αποφασίσουν; Γι’αυτό υποτίθεται υπάρχουν οι κομμουνιστές για να δείχνουν το δρόμο στο λαό και το προλεταριάτο και να προσπαθούν να πείσουν για τις δικές τους θέσεις και προτάσεις, να τις δουλεύουν, να κάνουν ζύμωση ιδεολογική και πολιτική στο προλεταριάτο και τους εργαζόμενους, τεκμηριωμένα με επιχειρήματα πάντα με γνώμονα την υπεράσπιση των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων. Αλλιώς ποιος είναι ο ρόλος σας;

        Reply
        1. Ragnarok

          Ρε στο ξαναπα άντε πάλι από την αρχή: δεν συμφωνώ με το λοκ ντάουν διότι δεν μπορώ να επιβάλλω εργατολαικο λοκνταουν. Το μόνο λοκνταουν που γίνεται είναι καπιταλιστικό: μερικό, το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας δουλεύει, ο κόσμος μετά την δουλειά εγκλεισμός στο σπίτι δεμένος χειροπόδαρα και η κυβέρνηση λυτή να περνά όλα τα σιχαμενα αντιλαϊκά νομοσχέδια. Και φυσικά υγεία στον κουβά.

          ΑΝ θες να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να λες: όλος ο κόσμος στους δρόμους για περίθαλψη, εργασία, δικαιώματα. Αλλιώς πως;

          Από κει κ πέρα:

          – μόνο το 5% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα είναι συνδικαλισμενο

          – η πλειοψηφία των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα πάει προς τηλεεργασια , με εξαίρεση δασκάλους κ καθηγητές.

          – υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι φοβούμενοι απόλυση, δεν δηλώνουν άμα αρρωστήσουν από κοβιντ κ συνεχίζουν κανονικά δουλειά .

          Οι δυνάμεις του ΝΑΡ είναι μικρές στο πλαίσιο του οργανωμενου συνδικαλιστικού κινήματος του ιδιωτικού τομέα κ αφετέρου το ίδιο το οργανωμενο συνδικαλιστικό κίνημα στον ιδιωτικό τομέα συνδικαλιζει περίπου το 5% του συνόλου των εργαζομένων μόνο!

          Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν, παλεύεις για μέτρα προστασίας του εργαζόμενου σε κάθε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα που έχεις δυνάμεις κ σωματείο. Το να βάλεις αίτημα για γενικό εργατολαικο λοκνταουν είναι λάθος .

        2. Ragnarok

          Επίσης Προμηθέα κάτι: λες “αν δεν βάζεις για ζύμωση το εργατολαικο λοκνταουν κ διαφωνείς με αυτό, πως θες να γίνει”.

          Μα αν έβαζα για ζύμωση το εργατολαικο λοκνταουν με ο,τι αυτό σημαίνει κ σου εξήγησα σε άλλο σχόλιο, και με δεδομένη την κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα όπως επίσης στην περιεγραψα, μέχρι να πειστούν οι εργαζόμενοι να το παλεψουν θα έχει περάσει η επιδημία! Εσύ το θέτεις ως ΑΜΕΣΟ ΑΙΤΗΜΑ κ εγώ σου απαντώ ότι μέχρι να κατέβει σε απεργία ο ιδιωτικός τομέας για αυτό, θα εχει περάσει η επιδημία.

  9. Προμηθεύς Επαναστάτης

    Όσο αφορά την Κόντρα και την ΟΑΚΚΕ και το τι έκαναν και τι δεν έκαναν να πας να τους τα πεις δεν με αφορούν γιατί δεν είμαι ούτε στον έναν ούτε στον άλλον. Σου ξαναλέω είσαι εγκλωβισμένος σε κομματικό μαντρί και τα βλέπεις όλα από στενή κομματική σκοπιά. Σας καταστρέψανε τελείως εννοώ πνευματικά. Δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι έστω ελάχιστοι που απλά δεν βλέπουν διέξοδο ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ από τα υπάρχοντα κόμματα,οργανώσεις,συλλογικότητες γι’αυτό και δεν ανήκουν πουθενά. Το έχω ξαναπεί η κατάσταση είναι τραγική γιατί δεν υπάρχει σε συλλογικό επίπεδο πραγματικός Μ-Λ, κομμουνιστικός, επαναστατικός χώρος. Εδώ τουλάχιστον συμβαίνει χρόνια τώρα.

    Επίσης σε συμβουλεύω να μην κατηγοριοποιείς κάποιον από κάποιες ορολογίες και εκφράσεις που χρησιμοποιεί ειδικά όταν αυτός στο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ανήκει κάπου. Εσύ υποστηρίζεις την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το έχεις παραδεχτεί ανήκεις στο χώρο αυτό οπότε και σε αντιμετωπίζω αναλόγως. Αν κάνω λάθος να μου το πεις. Ναι κρίνω ότι η Κίνα είναι σοσιαλφασιστική (το καθεστώς εξουσίας δηλαδή) και έτσι είναι όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι μέλος της ΟΑΚΚΕ. Αν ήμουνα μέλος της ΟΑΚΚΕ θα ήμουνα και υπέρ της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ αλλά δεν είμαι. Εσύ όμως με βαφτίζεις οακκίτη γιατί είμαι και εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας και καταδικάζω ανοιχτά και τα δικά τους εγκλήματά και αυτό είναι που σε ενοχλεί.

    Ε τι να κάνουμε είμαι αντιιμπεριαλιστής αυτό είναι το “έγκλημά” μου.

    Reply
    1. Ragnarok

      Μην ανησυχείς, αν διάβαζες τα κείμενα του ΝΑΡ με την ίδια ζέση που γράφεις μακρυνάρια, θα ήξερες ότι το ΝΑΡ αντιλαμβάνεται την Κϊνα και την ρωσία ως μέρος του αναδυόμενου ανατολικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ. Αλλά, που….

      Συγνώμη που σε κατέταξα σαν μέλος ΟΑΚΚΕ ή Κόντρας. Απλά, ανένταχτος εν έτει 2021 να ονοματίζει…. σοσιαλφασιστική (!!!!) την Κϊνα, μου έπεσε λίγο ….εξωτικό. Δεν πειράζει υπάρχουν και αυτά ανάμεσα μας! Από τηνάλλη, πάλι καλλά που δεν υπάρχει μλ κομμουνιστική αριστερά σαν αυτή που θέλεις, αν κρίνω απο τις απόψεις σου.

      Reply
  10. Προμηθεύς Επαναστάτης

    Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι δεν θεωρείτε Ρωσία και Κίνα ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αυτό για το οποίο σας κατηγορώ είναι ότι δεν αντιδράτε στα εγκλήματά τους και σιωπάτε. Που σημαίνει ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ στο ανατολικό ιμπεριαλιστικό μπλοκ.

    Μερικά παραδείγματα. Κάνατε ποτέ καμιά κινητοποίηση έξω από την κινέζικη πρεσβεία για την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ καταστολή εναντίον του λαού του Χονγκ-Κονγκ; Εκφράσατε ποτέ την αλληλεγγύη σας;

    Μία διαδήλωση έξω από την ρωσική πρεσβεία για να καταγγείλετε τις σφαγές των Ρώσων σε Γούτα και Χαλέπι; Να θυμηθώ ότι χαιρετήσατε την ΚΑΤΟΧΗ-ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Κριμαίας από το ρωσικό ιμπεριαλισμό μετά από ένα ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ; Κάνω λάθος; Εάν κάνω λάθος παρέθεσέ μου κάτι στο οποίο καταδικάσατε το ρωσοκίνητο πραξικόπημα στην Κριμαία. Αλλά πως να γίνει αυτό αφού για εσάς ήταν…αυτοδιάθεση; Όσο αυτοδιάθεση ήταν του Κοσόβου που προέκυψε μετά από ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΝΑΤΟΪΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ και ΚΑΤΟΧΗ.

    Και μη μου αρχίζεις αυτά τα είμαστε απέναντι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, διαδηλώνουμε εναντίον του ιμπεριαλισμού κλπ γιατί όταν ΗΠΑ-ΕΕ επεμβαίνουν, βομβαρδίζουν, στηρίζουν πραξικοπήματα, υποκινούν καταστάσεις μιλάς συγκεκριμένα γι’αυτούς και τους καταγγέλεις με το όνομά τους και δεν μιλάς γενικά για ιμπεριαλισμό, διαδηλώνεις συγκεκριμένα εναντίον ΗΠΑ-ΕΕ. Ένα περίεργο πράγμα όμως όταν Ρωσία και Κίνα κάνουν το ίδιο τότε μιλάτε για…ιμπεριαλισμό, ενδοϊμπεριαλιστικές και ενδοαστικές αντιθέσεις και πράσινα άλογα, τότε δεν διαδηλώνετε εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας αλλά εναντίον του…ιμπεριαλισμού. Πως γίνεται αυτό μπορείς να μου το εξηγήσεις;

    Όλα αυτά τι αποδεικνύουν; Ότι δεν αντιδράτε μπροστά στα εγκλήματα των ανατολικών ιμπεριαλιστών.Εγώ απεναντίας το κάνω. Όπως το έκανα και για το ΝΑΤΟ όταν βομβάρδιζε τη Λιβύη το 2011 και φυσικά καταδικάζω επεμβάσεις όπως Ιράκ, Σερβία, Αφγανιστάν κλπ.

    Reply
    1. Ragnarok

      Πράγματι προμηθέα σε αυτό έχεις δίκιο. Το μόνο από ΟΛΑ αυτά που έγραψες εδώ μέσα, στο οποίο έχεις δίκιο είναι το ότι το σύνολο της Αριστεράς του ΝΑΡ συμπεριλαμβανομένου, δεν έχει εντάξει έμρακτα στην δράση του την διαμαρτυρία στον δρόμο για την καταστολή στην Ρωσία και την Κίνα. Το ΝΑΡ ευτυχώς που έχει την θέση/ανάλυση για τον καπιταλιστικό/ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της Ρωσίας και της Κίνας. Αλλα κομμάτια της αριστεράς κομμουνιστικής και μη, δεν δέχονται καν ότι η Ρωσία και η Κίνα αναδυονται σταδιακά ως το ανατολικό ιμπεριαλιστικό μπλοκ έναντι του δυτικού.

      Αλλά ναι έχεις δίκιο: Το ΝΑΡ πρέπει να γίνει πιο τολμηρό όσον αφορά την έμπρακτη αντίθεσή του ΚΑΙ στην καταστολή σε Ρωσία και Κίνα.

      Η Ρωσία και η Κίνα δεν υπήρξαν ποτέ σοσιαλφασιστικές χώρες. Αυτό ήταν ιστορικά μια θέση παπάντζα ενός τμήματος του μουλου χώρου: Η Η ΕΣΣΔ και η Κίνα ήταν γραφειοκρατικά συστήματα και μετεξελίχθηκαν σε καπιταλιστικά καθεστώτα.

      Επίσης εδώ πρέπει να τονιστεί νομίζω το εξής: ΔΕΝ μπορεί εσαεί οι κομμουνιστές να απορρίπτουν τις εξεγέρσεις των λαών σε αυτές τις χώρες και τους δορυφόρους τους ως….πορτοκαλί (δλδ πρακτόρικες) εξεγέρσεις! Οι πράκτορες για να βρουν έδαφος να δράσουν, πόσο μάλλον να πυροδοτήσουν λαική….εξέγερση πρέπει να βρουν πρόσφορο έδαφος κρατικής καταστολής, ή πείνας, ή εξαθλίωσης, ή ρατσισμού ή όλων αυρτών! Ε, στο Χονγκ Κόνγκ πχ υπάρχει μπόλικο έδαφος κρατικής καταστολής και δυστοπίας αλά κινέζκου καπιταλισμού! Η επίσης στην Λευκορωσία η πρόσφατη εξέγερση πυροδοτήθηκε λόγω κρατικής διαφθορας και καταπίεσης.

      Στην Ουκρανία παρομοίως!! Το δυστύχημα είναι ότι σε αντιδιαστολή με τον 20ο αιώνα το κομμουνιστικό κίνημα είναι πια, είτε ανύπαρκτο, είτε μέρος του προβλήματος (κρατικοποιημένα ΚΚ σε Λευκορωσία και Ουκρανία που βιώθηκαν απο σημαντικό τμήμα του λαού ως μέρος του προβλήματος). Συνεπώς, άλλες συστημικές (νεοφιλελέ έως και φασιστικές ή θρησκευτικές πολιτικές δυνάμεις) με την ευλογία και την χρηματοδότηση κρατών και κεφαλαίων, παίρνουν τον έλεγχο.

      Αρα,έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και με το ναλ΄ενε διάφοροι αριστεροί και κομμουνιστές μόνο περί πορτοκαλί εξεγέρσεων, όχι μόνο δενεξηγούντίποτα, κάνουν και ζημία διότι εθελοτυψλούν.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Πάλι λάθος , η ΕΣΣΔ δεν έγινε ποτέ καπιταλιστική. ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ εξαιτίας ενός ηλίθιου.
        Και για την Κίνα, οι άνθρωποι σοσιαλισμό έχουν όχι κομμουνισμό. Στο σοσιαλισμό υπάρχει το στοιχείο του εξαναγκασμού, αλλά και το στοιχείο του πλουτισμού και αυτό σοσιαλιστικό είναι. Σοσιαλισμός δεν σημαίνει φτώχια.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Δεν ανατράπηκε, ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ θες να πεις. Και τα πρώην κομματικά/κρατικά στελέχη των ΚΚ και του κράτους (η περιβόητη κρατική/κομματική γραφειοκρατία) , μετατράπηκαν εν μια νυκτί σε καπιταλιστική άρχουσα τάξη.

          Στην Κίνα δε, ο καπιταλισμός παγιώθηκε ως κοινωνικό σύστημα αναίμακτα: Δεν χρειάστηκε στην κρατική/κομματική της γραφειοκρατία η κατάρρευση του προηγούμενο ως εργαλείο μετάβασης στον καπιταλισμό, την έκανε ομαλά.

          Σοσιαλισμός δεν σημαίνει φτώχεια, δεν σημαίνει όμως και ατομικός πλουτισμός.

        2. Προμηθεύς Επαναστάτης

          Εξαιτίας ενός ηλίθιου δεν ανατρέπεται κανένα σύστημα αυτό είναι σίγουρο. Όσο για τον κινέζικο “σοσιαλισμό” πήγαινε να το πεις αυτό στους λιμενεργάτες να σου πούνε για το “σοσιαλισμό” της Κόσκο. Αν δεν σκάσουνε στα γέλια σίγουρα θα σε κυνηγάνε οπότε φόρα και κανένα σπορτέξ καλού κακού.

          Ή δεν έχεις διαβάσει ΠΟΤΕ Μαρξ, Ένγκελς και Λένιν ή απλά δεν έχεις καταλάβει τίποτα απολύτως. ΔΙΑΛΕΞΕ….

        3. Δέκατος Έβδομος

          “ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ εξαιτίας ενός ηλίθιου”
          Το να ανάγεις τέτοια ιστορικά φαινόμενα, όπως η οικοδόμηση και η ανατροπή του σοσιαλισμού, κατά κύριο σε μάχες ηγετίσκων και φραξιονισμούς είναι μυθοπλασία, ιδεαλισμός δλδ που αναποδογυρίζει την πραγματικότητα.

    2. Ανώνυμος

      Οχι στο …καπιταλιστικό(!) λοκντάουν, ναι στο …εργατικό(!!) λοκντάουν!
      Τώχετε τερματίσει!

      Reply
      1. Ragnarok

        Ο κόσμος δεν πρέπει να μείνει απαθής και τρομοκρατημένος βλέποντας τις στατιστικές θανάτου κάθε βράδυ στα καθεστωτικά ΜΜΕ. Πρέπει να βγούμε όλοι έξω , να σπάσουμε την απαγόρευση κυκλοφορίας και να διεκδικήσουμε περίθαλψη, ελευθερία, δουλειά.

        Το να συμπληρώνει ένας ολόκληρος λαός χαρτιά κ σμσ για να κυκλοφορεί, είναι ξεφτίλα.

        Reply
  11. Δέκατος Έβδομος

    Ντάξει, οι σοσιαλφασισμοί και το δημοκρατικό μαϊντάν έλειπαν.

    Reply
  12. Προμηθεύς Επαναστάτης

    Ragnarok προφανώς και μία αστική κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει με την θέλησή της εργατολαϊκό lockdown. Aυτό πρέπει να είναι η δική μας θέση. Στο χέρι μας είναι να μετατρέψουμε το κυβερνητικό lockdown σε εργατολαϊκό αυτό πρέπει να το απαιτήσουν και να παλέψουν γι’αυτό οι εργάτες και ο λαός συνολικά εννοείται και μέσα από απεργίες, συλλαλητήρια κλπ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα απορρίψουμε το πρώτο ειδικά όταν κινδυνεύει με κατάρρευση το ΕΣΥ πράγμα που θα επιφέρει μεγαλύτερα δεινά για τη ζωή και την υγεία του λαού.

    Ναι αποδέχομαι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ το κυβερνητικό lockdown και ταυτόχρονα προσπαθώ να το μετατρέψω σε εργατολαϊκό. Από την δική μας σκοπιά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης αφορούν τον άσκοπο συνωστισμό, τις άσκοπες μετακινήσεις κλπ. Εκεί πρέπει να τηρείται το lockdown από όλους μας. Προφανώς και οι όποιοι αγώνες, οι απεργίες, οι διαδηλώσεις δεν εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία γιατί μια απεργία, ένας αγώνας έχει ένα σκοπό συγκεκριμένο και μάλιστα σοβαρό κάτι που αφορά την υγεία, την εργασία, την παιδεία την ζωή μας δηλαδή δεν είναι άσκοπη ενέργεια, δεν είναι ξεφάντωμα. Ειδικά μέσα στην πανδημία αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Αλλά και η κάθε μορφή πάλης γίνεται με ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, το ξαναλέω ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ κάτι που επίσης αρνείσαι πεισματικά και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πολλοί δεν φοράνε καν μάσκες ακόμα και σε συλλαλητήρια με πολύ κόσμο που είναι δύσκολο να κρατηθούν αποστάσεις. Ούτε αυτό ρε Ragnarok το πολύ απλό.

    Συνεχίζεται…

    Reply
  13. Προμηθεύς Επαναστάτης

    Συμφωνείς στο ότι και οι αγώνες πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα; Τρία πράγματα:

    Α) ΜΑΣΚΑ ΟΛΟΙ

    Β) ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

    Γ) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ, ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

    Το πρώτο είναι κατανοητό νομίζω, όταν λέμε όλοι όλοι. Ξαναλέω όμως ούτε αυτό δεν τηρείτε. Για το δεύτερο κοίταξε αυτό εξαρτάται από τον αριθμό των συμμετεχόντων καθώς και το χώρο που θα βρίσκεσαι. Εάν οι διοργανωτές γνωρίζουν από την αρχή ότι δεν θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή τότε είναι εφικτό να τηρηθούν αποστάσεις. Και όμως ακόμα και σε τέτοιες συγκεντρώσεις πάλι αρνείστε να τηρείτε αποστάσεις μεταξύ σας και τα μπλοκ μεταξύ τους. Εάν ξέρεις ότι θα είναι πολύ μεγάλη η συμμετοχή και εκεί υπάρχει πράγματι δυσκολία τότε πάμε στο πρώτο αλλά το εφαρμόζουμε αυστηρά να το πω έτσι, πειθαρχούμε.

    Όμως οι διοργανωτές πρέπει να κρίνουν και εκείνη τη στιγμή. Εάν βλέπεις ότι είναι διαχειρίσιμος ο αριθμός των διαδηλωτών αποστάσεις. Εάν όχι τουλάχιστον ΜΑΣΚΑ ΟΛΟΙ. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται πολύ καλή προετοιμασία. Εάν πάλι είσαι σε χώρο όπου μπορούν να απλωθούν οι συγκεντρωμένοι και τα μπλόκα το κάνεις και μειώνεις το συνωστισμό αλλιώς είπαμε αναγκαστικά δίπλα δίπλα αλλά ΜΑΣΚΕΣ αν και πλέον θα ήταν καλό να εξετάζεται και το ζήτημα της τοποθεσίας των συγκεντρώσεων με γνώμονα την τήρηση των αποστάσεων. Τέλος για το τρίτο ναι είμαι της άποψης ότι στη φάση που έχει ξεφύγει η διασπορά ακριβώς για να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι δηλαδή αυτοί που αναφέρονται στο Γ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, να ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ.

    Αν θέλετε μπορείτε όλα να σκεφτείτε και να τα οργανώσετε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλετε. Τι λες λοιπόν για τα παραπάνω; Τι λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Γιατί από την αρχή της πανδημίας μας κατηγορείτε για κάθε πρόταση που κάνουμε για το πως μπορούν και πρέπει να προσαρμοστούν οι αγώνες στα νέα δεδομένα.

    Συνεχίζεται…

    Reply
  14. Προμηθεύς Επαναστάτης

    Το βασικό πρόβλημα όμως είναι ότι καταδικάζετε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και το lockdown γενικώς και για τα πάντα δηλαδή είστε υπέρ να συνωστιζόμαστε χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος (ένα συλλαλητήριο πχ για την υγεία ή τα εργασιακά είναι σοβαρός λόγος, ένα πάρτυ με εκατοντάδες άτομα που ξεφαντώνουν χωρίς προσοχή όχι) παντού και όπως να’ναι χωρίς μάσκες, αποστάσεις εξού και το ότι αρνείσαι πεισματικά να καταδικάσεις φαινόμενα σε πλατείες, κέντρα, πάρτυ κλπ.

    Ακόμα και για τους αγώνες όταν σας λέμε τα παραπάνω προτείνοντας συγκεκριμένα πράγματα αρχίζετε τα δεν θα επιβάλετε στο κίνημα πως θα συμπεριφέρεται, αυτά είναι ολοκληρωτισμός, υποτάσσεστε στην κυβέρνηση που θέλει να περιορίσει την δράση του κινήματος, δεν πειθαρχούμε σε κανόνες που βάζει η κυβέρνηση, τρομοκρατία, καταστολή όλες αυτές τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ δηλαδή.

    Ε ναι όμως εγώ δεν μπορώ να βγω στο δρόμο και να υποστηρίξω αυτές τις ανοησίες που υποστηρίζεις εσύ και ο χώρος σου. Στην τελική ταυτίζεσαι με αυτούς που διαδηλώνουν σε όλη την Ευρώπη εναντίον των περιοριστικών μέτρων και των lockdown. Και αυτοί το ίδιο απαιτούν να βγαίνουν έξω όπως να’ναι, να συνωστίζονται, ούτε μάσκες σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Γνωρίζεις όμως πολύ καλά ποια είναι η ιδεολογική τους αφετηρία άρα καταλαβαίνεις με ποιους ταυτίζεσαι.

    Reply
    1. Ragnarok

      Ο,τι ναναι και αυτή η τοποθέτηση σου προμηθέα! Το λοκνταουν αφού το υπερασπίζεσαι με τοση θέρμη, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ούτε συγκεντρώσεις και πορείες στο δρόμο πρέπει να γίνονται! Ολοι οι συνωστιμοί απαγορεύονται αυτό μας λές, άρα απογερύονται και οι συνωστιμοί στις συγκεντρώσεις και τις πορείες, πάλι ΑΥΤΟ μας λές, ΣΕ ΑΥΤΟ καταλήγει η λογικήσου. Αρα, κατσε σπίτι διοργάνωσε τηλεδιασκέψεις και να δούμε να θα πετύχεις τον σκοπό σου με αυτά!

      Reply
      1. Προμηθεύς Επαναστάτης

        Όταν ταυτίζεις τους αγώνες και τις κινηματικές διαδικασίες με τα υπόλοιπα είσαι ίδιος με τους δημοσιογράφους και την κυβέρνηση γιατί και αυτοί το ίδιο κάνουν ταυτίζουν το συνωστισμό στα κέντρα και στα πάρτυ με τον συνωστισμό σε διαδηλώσεις και συλλαλητήρια. Εκεί διαφέρουμε από αυτούς. Εσύ όμως όχι οπότε μην μας κάνεις μαθήματα.

        Βγες λοιπόν το βράδυ μαζί με τους συντρόφους σου, σπάστε την τρομοκρατία με μια…μπύρα στο χέρι και πηγαίνετε να μαζευτείτε καμιά εκατοσταριά χωρίς μάσκες και αποστάσεις σε καμιά πλατεία ή κανένα…”αντιεξουσιαστικό” μυστικό πάρτυ και έτσι να παλέψετε για…την υγεία αφού είναι το ίδιο για εσάς.

        Reply
        1. Ragnarok

          Ναι καλά προμηθέα εσύ την βιόλα σου! Είπαμε, σπιτάκι, τσαγάκι, καραντίνα και άγιος ο θεός. Συνέχισε έτσι

  15. Προμηθεύς Επαναστάτης

    “Πράγματι προμηθέα σε αυτό έχεις δίκιο. Το μόνο από ΟΛΑ αυτά που έγραψες εδώ μέσα, στο οποίο έχεις δίκιο είναι το ότι το σύνολο της Αριστεράς του ΝΑΡ συμπεριλαμβανομένου, δεν έχει εντάξει έμρακτα στην δράση του την διαμαρτυρία στον δρόμο για την καταστολή στην Ρωσία και την Κίνα. Το ΝΑΡ ευτυχώς που έχει την θέση/ανάλυση για τον καπιταλιστικό/ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της Ρωσίας και της Κίνας. Αλλα κομμάτια της αριστεράς κομμουνιστικής και μη, δεν δέχονται καν ότι η Ρωσία και η Κίνα αναδυονται σταδιακά ως το ανατολικό ιμπεριαλιστικό μπλοκ έναντι του δυτικού.

    Αλλά ναι έχεις δίκιο: Το ΝΑΡ πρέπει να γίνει πιο τολμηρό όσον αφορά την έμπρακτη αντίθεσή του ΚΑΙ στην καταστολή σε Ρωσία και Κίνα.”

    Και δεν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί; Τόσο αφελής είσαι; Όταν ένας ο ένας ιμπεριαλιστής σφάζει και τον καταγγέλεις ενώ τον άλλο όχι δεν υπάρχει άγνοια εδώ υπάρχει ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ πολιτική υπεράσπισης του ενός ιμπεριαλιστή. Κοίτα δεν είναι καινούριο υπάρχει ιστορικό. Να θυμίσω όταν το ψευτοκκε υποστήριζε ανοιχτά τους σοβιετικούς ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ που αιματοκυλούσαν Τσεχοσλοβακία και Αφγανιστάν.

    Για τον ίδιο λόγο ο χώρος σου υποστηρίζει ΦΑΝΑΤΙΚΑ την εξουσία στην Βενεζουέλα, τον Μοράλες ή τους ψευτοεπαναστάτες στην Α.Ουκρανία εσύ τι νομίζεις ότι πράγματι πιστεύουν ότι είναι “σοσιαλιστές”, “αντιιμπεριαλιστές”, “αντιφασίστες”; ΄Όργανα των ρωσοκινέζων είναι γι’αυτό και τους υποστηρίζουν ΦΑΝΑΤΙΚΑ.

    Μην είσαι αφελής γνωρίζουν και παραγνωρίζουν τι γίνεται και μάλιστα καλύτερα από όλους μας. Έτσι ήταν και με τον Φλωράκη όταν εκτόξευε ανοησίες περί…σοσιαλισμού επί περεστρόϊκας. Γνώριζε πάρα πολύ καλά τι γινόταν αλλά έλεγε ΨΕΜΑΤΑ συνειδητά.

    Όπως επίσης γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ποια είναι η πολιτική κατάσταση τόσο στην Ρωσία όσο και στην Κίνα και γι’αυτό την εξωραϊζουν και την υποβαθμίζουν και στις δύο χώρες. Στην ΕΣΣΔ μετά το ’56 εγκαθιδρύθηκε ένα ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ καθεστώς με ένα ΟΡΓΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ απέναντι σε κομμουνιστές, εργάτες που αντιστέκονταν στα αποτελέσματα της παλινόρθωσης του καπιταλισμού (Νοβοτσερκάσκ) και γενικά τους δημοκράτες. Ένα μόνο παράδειγμα. Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΗΓΕΤΗΣ κόμματος ξένης χώρας Νίκος Ζαχαριάδης σε εξορία. Ο λόγος; Ακόμα να μάθουμε. Οι δε συνθήκες θανάτου του επτασφράγιστο μυστικό μέχρι σήμερα κάτι που από μόνο του αποδεικνύει ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ. Αυτό εμένα ΣΟΣΙΑΛΧΟΥΝΤΑΡΑ μου ακούγεται.

    Σήμερα στη Ρωσία υπάρχει αστική δημοκρατία αλλά σίγουρα πολύ χειρότερη από ότι στην ΕΕ, πολύ πιο φασιστικοποιημένη με έντονο κρατικό αυταρχισμό. Σίγουρα πτυχές και πρακτικές του φασισμού είναι κυρίαρχες όμως. Τι συζητάμε τώρα νοθείες, δολοφονίες δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, λογοκρισία σε ΜΜΕ, διάλυση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τα δικαστήρια, απαγωγές και βασανισμοί αναρχικών, διώξεις και φυλακίσεις ακτιβιστών, ρατσισμός κυρίαρχος ακόμα και με τη βούλα του κράτους βλέπε ομοφοβία, τρανσφοβία, σεξισμός (ο νόμος που μετέτρεψε την ενδοοικογενειακή βία σε πλημμέλημα είναι χαρακτηριστικό)

    https://athens.indymedia.org/post/1603349/

    https://www.elaliberta.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1/4008-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BB

    Αυτά ξεφεύγουν από τα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας γι’αυτό και άλλωστε όταν τα εφαρμόζουν και οι δικές μας κυβερνήσεις φωνάζουμε και σωστά για φασιστικοποίηση. Στην Κίνα πάλι ο σοσιαλφασισμός ανήλθε στην εξουσία μετά το Μάο. Ειδικά για την Κίνα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία για να εξωραϊζουν το καθεστώς η Τιεν αν μεν είναι ιστορικό γεγονός όχι μυθιστόρημα. Εκεί ακόμα χειρότερα τα πράγματα ασφυκτική λογοκρισία στα ΜΜΕ. φίμωση ακτιβιστών και συνδικαλιστών, δίωξη και φυλάκισή τους, καταστολή δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, καταπίεση εθνοτήτων πχ Θιβέτ, Ουιγούροι και πάει λέγοντας. Αυτό λέγεται ΦΑΣΙΣΜΟΣ συγκεκριμένα ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ για την περίπτωση της Κίνας γιατί είναι και ένα “Κ”Κ στην εξουσία πανάθεμά το.

    https://www.elaliberta.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%89%CE%BA%CE%B5%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1/6178-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%AF%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CF%85%CE%B9%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82

    Αυτοί λοιπόν που καταγγέλουν απλά αυτές τις χώρες σαν…καπιταλιστικές ή ιμπεριαλιστικές σίγουρα κλείνουν το μάτι στον φασισμό και την φασιστικοποίηση των κοινωνιών και οπωσδήποτε δεν είναι αντιφασίστες. Ο αντιφασίστας μάχεται για περισσότερη αστική δημοκρατία εντός αυτής όταν δεν μπορεί να την ανατρέψει και όχι για λιγότερη. Ο Λένιν ήταν ξεκάθαρος για το δημοκρατικό αγώνα και την πάλη για δημοκρατία ακόμα και μέσα στον καπιταλισμό άλλωστε οι κομμουνιστές το απέδειξαν αυτό με τα Λαϊκά Αντιφασιστικά Μέτωπα, την πάλη για δημοκρατικές ελευθερίες (ΕΔΑ) μέσα στον μοναρχοφασισμο, την υποστήριξή τους στον αγώνα τον αφροαμερικάνων κλπ.

    Reply
    1. Ragnarok

      Πάλι βλακείες λές προμηθέα όταν συγκρίνεις Ρωσία και ΕΕ και να βγάλεις λάδι την ΕΕ!! Και η ΕΕ πλέον μεταλάσσεται σε μια ολοκληρωτικού τύπου κρατική, υπερεθνική συγκρότηση!!!

      Ασε τα ψόφια αδερφέ μου! Το ΝΑΡ απορρίπτει τόσο το δυτικό, όσο και το ανατολικό ιμπεριαλιστικό μπλοκ! Εσύ τώρα, ρίχτο στην παρλαπιπίαση.

      Και ναι, υποστηρίζουμε την Βενεζουέλα και την Βολιβία, απέναντι στις ΗΠΑ, όχι γιατί είναι σοσιαλιστικές, καιταλιστικές χώρες είναι, αλλά γιατί δεν θα μας πει η ΕΕ ή οι ΗΠΑ περι …δημοκρατίας! Σπίτι σου τώρα κάτσε μέσα λογω λοκνταουν και μην ξεμυτίσεις.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.