.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου ζει στους αγώνες της νέας γενιάς


Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου «για πάντα μέσα σ’ όλο τον κόσμο» ζει στους αγώνες της νέας γενιάς ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταστολή, τον πόλεμο

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

40 χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Σωτηρία Βασιλακοπούλου, δραστήριο μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου της Παντείου και της ΚΝΕ, έχανε τη ζωή της από τον εργοδοτικό τραμπούκο Μάριο Χαρίτο που με εντολή της εργοδοσίας έπεσε με φορτηγό πάνω στους νέους που μοίραζαν προκηρύξεις υπέρ του αγώνα των εργατών της ΕΤΜΑ στις 28/7/1980.

Η δολοφονική μανία της εργοδοσία είχε στόχο τον εργατικό αγώνα και τη νεολαιίστικη αλληλεγγύη. Τους ίδιους εχθρούς είχαν και αυτοί που έκαναν πλάτες στον αυτουργό της δολοφονίας και την εργοδοσία της ΕΤΜΑ, η αστυνομία και ο δικαστικός μηχανισμός, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ και τα κατεστημένα ΜΜΕ.

Η Σ. Βασιλακοπούλου παραμένει ζωντανή στη μνήμη και στους αγώνες όσων παλεύουν για μια καλύτερη ζωή για τους εργαζόμενους και το λαό.

Η ιστορία έχει καταδικάσει όσους για να θωρακίσουν την κοινωνική αδικία κόψανε το νήμα της ζωής πάνω στα πιο όμορφα νιάτα μιας πραγματικής αγωνίστριας.

Στις μέρες που ζούμε, με την απειλή του πολέμου να πλανιέται πάνω μας, την εκμετάλλευση και την καταστολή να οξύνονται και την αίσθηση αδιεξόδου να γίνεται καθημερινότητα και κανονικότητα για τα λαϊκά στρώματα, η Σωτηρία Βασιλακοπούλου είναι δύναμη έμπνευσης. Στέκεται σαν φωτεινό παράδειγμα αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών και νεολαιίστικων αναγκών, δικαιωμάτων και ελευθεριών, για την πάλη ενάντια σε ρατσισμό, εθνικισμό, ιμπεριαλισμό, πόλεμο.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.00% ( 5
Συμμετοχές )



19 σχόλια στο “Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου ζει στους αγώνες της νέας γενιάς

  1. Ανώνυμος

    Το απόκομμα της εφημερίδας ανήκει στον “ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ”, που διακινούσε η Σωτηρία. Είναι μικρότητα και προσβολή της μνήμης της η απόκρυψη του τίτλου της εφημερίδας στην κορυφή της σελίδας.

    Reply
    1. kokkiniotis Post author

      Μια χαρά φαίνεται ότι είναι από το Ριζοσπάστη. Πρόκειται για φωτογραφία που κυκλοφορεί χρόνια στο διαδίκτυο. Δεν “αποκρύψαμε” τίποτα. Αν κάτι είναι μικρότητα, είναι αυτά που λες.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Αν η φωτό δεν είναι πρωτότυπη της “Π” τότε προφανώς η μικρότητα αφορά τους αρχικούς φωτοσοπιστές. Γιατί η ταυτότητα του φύλλου είναι προφανής μόνο στους πολύ μπασμένους. Γι αυτό ίσως θα έπρεπε η “Π” να βοηθάει τον αναγνώστη της. Αλλά, τι λέω τώρα, ..ε;

        Reply
        1. kokkiniotis Post author

          Η δημοσίευση του σχολίου σου επιστρέφει την ειρωνεία

        2. Αντώνης

          Ανώνυμε, αμάν πιά με το κόμπλεξ και τη μανία δίωξης σας… Γράφει από την αρχή της η ανακοίνωση και η ανάρτηση “δραστήριο μέλος της ΚΝΕ”. Τι άλλο πρέπει να λέει επιτέλους…
          Και από ποιά εφημερίδα θα ήταν, από την Ακρόπολη ή τη βραδινή;
          Έλεος πιά ρε σεις…

    2. Ανώνυμος

      Παιδί μου τι παραλήρημα είναι αυτό; Το κείμενο λέει ότι ηταν μέλος της ΚΝΕ . Συνελθε

      Reply
  2. φαρσαλα

    για να τα λεμε ολα

    πριν απο μερικα χρονια στην παντειο η νκα ειχε κατεβασει την αναμνηστικη πλακετα για τη Σωτηρια που ειχε τοποθετηση η ΚΝΕ στο προαυλιο της σχολης
    η δικαιολογια ηταν οτι η κολονα εφαπτονταν στο τραπεζακι της νκα

    σημερα οι ιδιοι τιμουν τη Σωτηρια (?)

    Reply
    1. Ragnarok

      Άσε τα φίδια σ.τ. και μην εργαλιοποιεις την σωτηρία γιατί είναι χυδαίο και ένα ακόμα κομματοσκυλικο δείγμα της νοοτροπίας σου.

      Reply
      1. Σ.Τ.

        Ο στ είναι άσχετος από ζώα και ειδικά αποφεύγει τα φίδια. Πες μας ρε συ γητευτη των φιδιών, πως με κατάλαβες??

        Reply
        1. Ragnarok

          στν φαρσαλο πηγαινε το σχόλιο, συγνώμη σ.τ.

    2. Κώστας

      Φάρσαλα πήγες στην Πάντειο προσωπικά, σου είπανε άτομα από διάφορες παρατάξεις ποιοι είναι οι χώροι των παρατάξεων και ξέρεις ακριβώς τι είχε γίνει ? Γενικά οι χώροι της ΚΝΕ/ΠΚΣ στα πανεπιστήμια είναι διαθέσιμοι για περιεχόμενο άλλων χώρων μη αντιπαραθετικό προς το δικό σας ? Δηλ θα είναι ωραίο να το γενικεύσουμε αυτό ? Επέτειος Βελουχιώτη, πάρε μια πλακέτε Βελουχιώτη ΕΑΑΚ στον χώρο σας, επέτειος Λαμπράκη τα ίδια, επέτειος Μπελογιάννη τα ίδια, επέτειος Πέτρουλα τα ίδια, επέτειος Τεμπονέρα τα ίδια. Και εκβιασμούλης, αν κάνετε θέμα τα βάζετε με την μνήμη των αγωνιστών.

      Ας μην αφήνουμε την μικρότητα και την μιζέρια των φοιτητικών αντεγκλήσεων και ενίοτε τζαρτζαρισμάτων να θολώνουν την τιμή στην μνήμη μιας αγωνίστριας την οποίαν την τιμούν και οι έχοντες άμεση οργανωτική και κομματική σχέση μαζί της, εσείς και το ΝΑΡ δηλ, αλλά και όλοι μας.

      Κώστας

      Reply
      1. ΦΦ1917

        Κώστα γιατί επιμένεις ντε και καλά ότι το παιδί λέει φιδιές?
        Προφανώς και αυτό που λέει ο Φάρσαλα δεν υποδεικνύει ότι το ΝΑΡ και η νΚΑ σαν χώρος δεν τιμούν τη μνήμη της Σωτηρίας αλλά από την άλλη αν ευσταθεί σαν γεγονός και η νΚΑ του Παντείου έκανε αυτό το πράγμα πέρα από κατακριτέο είναι και πολιτικά χυδαίο.

        Reply
      2. Κώστας

        Γιατί, ΦΦ ήμουν συνδικαλιστής τότε, όχι στην Πάντειο, και θυμάμαι κανονικότατο χυδαιότατο εκβιασμό του στυλ “αν δεν μας παραχωρείται τον χώρο σας προσβάλλετε την μνήμη της αγωνίστριας”. Βέβαια η πληροφόρηση μου ήταν μονόπλευρη, δεν την έκανα ούτε εγώ την έρευνα που λέω στον Φάρσαλο, δηλ να πάω στην Πάντειο και να μου πουν από όλες τις παρατάξεις ποιοι ήταν οι χώροι και που ήταν η πλακέτα. Γι’ αυτό, ΦΦ, είπα στον Φάρσαλο πως δεν κάνει καθόλου καλά να ξεθάβει ένα φοιτητικο περιστατικό προ 15ετίας,μικρής αξίας και εντελώς αδύνατον να τεκμηριώσουμε σήμερα το τι συνέβη.

        Πολιτικά κρίνοντας την γκρίνια που εκφράστηκε το ότι υπάρχει χώρος που να θέλει να κρύψει την κομματική ένταξη της ΣΒ είναι αστείο. Το επιχείρημα που έφερε ο Φάρσαλος, μια κόντρα στα “τραπεζάκια” προ δεκαπενταετίας είναι επίσης αστείο. Προσωπικά δεν θυμάμαι τις κόντρες και τα τζαρτζαρίσματα σε τραπεζάκια που είχα εμπλακεί ο ίδιος, και ήταν πολλές και πολλά.

        Κώστας

        Reply
        1. ΦΦ1917

          Μωρέ Κώστα τζαρταρίσματα υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν αλλά το να θες να στήσεις το τραπεζάκι σου στο σημείο όπου υπάρχει πλακέτα αφιερωμένη στη μνήμη αγωνίστριας που δολοφονήθηκε από την εργοδοσία είναι αντικειμενικά φάουλ.

          Δεν διαφωνούμε στην τελευταία σου παράγραφο,το είπα και στο αρχικά μου σχόλιο.

        2. Κωστας

          ΦΦ παλι παιρνεις τα γεγονοτα οπως τα ελεγε η μια μερια. Το να κανεις ψυχολογικο εκβιασμο με την μνημη της ΣΒ για να καταπατησεις χωρο δεν ειναι φαουλ ?Ημασταν μπροστα ? Οχι
          , πιστευουμε ο καθενας αυτους που τους εχουμε πολιτικη εμπιστοσυνη και δεν μπορουμε κατι αλλο

          Κωστας

    3. kokkiniotis Post author

      Αυτοί που υπερασπίζονται(;) το ΚΚΕ στα σχόλια της Παντιέρας, σπεκουλάρουν ότι δήθεν η Παντιέρα ή η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδιώκουν να αποκρύψουν την πολιτική ταυτότητα της αγωνίστριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Ο καθένας μπορεί να δει ότι δεν ισχύει αυτό. Η λάσπη επιστρέφεται σ’ αυτούς που την εκτοξεύουν. “Μικρότητα” και “προσβολή της μνήμης” είναι αυτή η μικροπολιτική, η προσπάθεια άντλησης πολιτικής υπεραξίας με ψέμματα. Αγαπητοί σύντροφοι, ψάξτε τι είναι αυτό που σας ενοχλεί.

      Reply
    4. Ragnarok

      Φαρσαλοπουλε, μην εργαλειοποιειτε την Σωτηρία Βασιλακοπούλου. Η περιβόητη πλακέτα είχε την υπογραφή της ΚΝΕ (δικαίωμα σας φυσικά ) και είχε τοποθετηθεί σε μέρος όπου είχε μόνιμα τραπεζάκια η ΕΑΑΚ Παντείου.

      Μάλλον στην ΚΝΕ θα επρεπε να ζητήσεις τον λόγο , διότι εκμεταλλεύεται την μνήμη αγωνιστών για μικροπολιτικα παιχνίδια. Μπούμερανγκ γυρίζουν αυτά φαρσαλοπουλε, σε αυτούς που τις κάνουν, εν προκειμένω στην ΚΝΕ.

      Reply
  3. Ανώνυμος

    Πάντως, ο “ανώνυμος” δεν έγραψε ότι η “Π” αποκρύβει την πολιτική ταυτότητα της Σωτηρίας Β. Για τα υπαρξιακά δικαιώματα του “Ριζοσπάστη” μίλησε.
    Η φωτό του φύλλου με την επιμελημένη απόκρυψη της επικεφαλίδας του είναι μια μικρή μικρότητα, που όμως λέει πολλά. Το μυστικό πάντα βρίσκεται στην ούγια.
    Βέβαια, καθένας τιμάει την Β.Σ. και κάθε λαϊκό αγωνιστή με τον τρόπο του. Και από αυτόν αναγνωρίζεται.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.