.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διαδικτυακή εκδήλωση από την σελίδα Μένουμε Ενεργοί για το κίνημα στις ΗΠΑ

15/06/2020 | 20:00

Η εξέγερση στις ΗΠΑ, μετά τη δολοφονία του George Floyd από αστυνομικό, διανύει την τρίτη της εβδομάδα καθιστώντας την ένα πρωτοφανές γεγονός στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαδηλώσει και συνεχίζουν να διαδηλώνουν εναντίον του αστυνομικού αυταρχισμού, του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ταυτόχρονα ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης απλώνεται σε κάθε γωνιά της γης. Το σύνθημα “I can’t breathe” ξεφεύγει από τα όρια της αφροαμερικανικής κοινότητας των ΗΠΑ και γίνεται σύνθημα κάθε καταπιεσμένου και αδικημένου ανθρώπου.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του κινήματος στις ΗΠΑ; Ποιοι πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες παίζουν ρόλο; Ποιος ο ρόλος των πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων; Και κυρίως είναι αυτός ο παγκόσμιος ξεσηκωμός άσχετος με το βάθεμα της οικονομικής κρίσης μετά την πανδημία του κορωνοϊού;

Αυτά και πολλά ακόμα θα συζητήσουμε με τρεις ανθρώπους που έχουν γνώση και εικόνα της κατάστασης στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.

Μαζί μας θα έχουμε τον Πουλίκο Πουλικάκο κάτοικο Νέας Υόρκης και Βιολόγο στο Mount Sinai Medical School, τη Δέσποινα Λαλάκη Κοινωνιολόγο του City University of New York-Cuny και τον Γιώργο Παυλόπουλο Δημοσιογράφο.

Εσείς μπορείτε να καταθέτετε τις ερωτήσεις σας από τώρα στο event, με σχόλια στις σχετικές αναρτήσεις και κάτω απ’ το βίντεο την ώρα της συζήτησης.

Συντονιζόμαστε όλοι και όλες, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, ώρα 20:00 στη σελίδα του Μένουμε Ενεργοί!

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
15/06/2020
Ώρα:
20:00
Κατηγορία Εκδήλωση: