.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


iSYRIZA προσοχή τις απομιμήσεις


Καταγγελία // Disclaimer της σελίδας#ΜένουμεΕνεργοί

Η πρωτοβουλία Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη εμφανίστηκε στις 18 Μαρτίου με στόχο να αποτελέσει τη φωνή όσων δεν έχουν φωνή στον καιρό της πανδημίας. Σε ένα σχεδόν μήνα λειτουργίας 27.000 άνθρωποι ακολουθούν τη σελίδα μας στο facebook και κάποιες ακόμα χιλιάδες τους λογαριασμούς μας στο Twitter και το Instagram. Διαλέξαμε το όνομά μας για να δείξουμε την αντίθεσή μας στη λογική του “Μένουμε Σπίτι, τρομαγμένοι, σιωπηλοί και παθητικοί” που προωθούσε η κυβέρνηση της ΝΔ και όσοι συναινούν ρητά ή άρρητα μαζί της. Καθημερινά μέσω των αναρτήσεών μας επιχειρούμε να αναδείξουμε ότι για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας χρειάζεται επαγρύπνηση, αγώνας και δράση. Το ίδιο και για τα δικαιώματά μας στην εργασία και τις υπόλοιπες ανάγκες της κοινωνικής ζωής. Θέλουμε να είμαστε η φωνή των ανθρώπων και συλλογικοτήτων που δεν επιθυμούν να είναι παθητικοί δέκτες μίας κατάστασης, η οποία πλήττει τους φτωχούς, τους μη-προνομιούχους και τους αποκλεισμένους συνανθρώπους μας. Επί ένα μήνα περίπου, βασιζόμενοι αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις, χωρίς καμία χρηματοδότηση ή διαπλοκή, με τη δύναμη των ανθρώπων μας και των φίλων της σελίδας ελπίζουμε ότι έχουμε προσφέρει σε αυτό το επίπεδο. Τροφοδοτήσαμε και τροφοδοτηθήκαμε, αλληλεπιδράσαμε, συνεργαστήκαμε με πάρα πολλούς και πολλές (είτε συμφωνούμε πολύ, είτε απλά σε κάποια ζητήματα) κι αυτό μας χαροποιεί. Απλοί άνθρωποι (αυτοί πάνω απ’ όλα!), δημοσιογραφικές σελίδες και έντυπα, πολιτικές συλλογικότητες κι οργανώσεις, άλλες καμπάνιες, με κοινούς ή παρόμοιους σκοπούς, πήραν κι έδωσαν στο Μένουμε Ενεργοί. Μέχρι εδώ καλά.

Με έκπληξη και προς μεγάλη μας δυσαρέσκεια είδαμε χθες ότι η καμπάνια που ξεκινάει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) φέρει στον τίτλο της το όνομα της δικής μας. Για την ακρίβεια επιλέχθηκε να ονομαστεί: “Μένουμε Μαζί – Μένουμε Ενεργοί”. Επειδή δεν πιστεύουμε ότι οι υπεύθυνοι επικοινωνιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δε γνώριζαν την ύπαρξη της δικής μας καμπάνιας θεωρούμε την εσκεμμένη αυτή κίνηση, προσπάθεια εκ μέρους τους να καπηλευτούν το μέχρι τώρα έργο μας, την έως τώρα προσφορά μας. Εμείς ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και την πρωτοβουλία του. Μάλιστα θεωρούμε ότι φέρει και αυτός, όπως και όλες οι έως τώρα κυβερνήσεις, μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το Ε.Σ.Υ. όταν ξέσπασε η πανδημία. Οι πολιτικές υποβάθμισης της δημόσιας υγείας έχουν δυστυχώς βαθιές ρίζες. Η υποχρηματοδότηση, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις (π.χ. επικουρικοί συμβασιούχοι που απολύονταν μετά από ένα χρόνο δουλειάς), η διάλυση των ειδικοτήτων που οδήγησε πολλούς νέους/ες γιατρούς στο εξωτερικό, η απαξίωση των γιατρών ΤΕΠ κι η πορεία προς την ιδιωτικοποίηση της υγείας φέρουν και τη σφραγίδα της δικής του διακυβέρνησης. Αυτά για να είμαστε ξεκάθαροι και ξεκάθαρες.

Απαιτούμε να πάψει η χρήση του ονόματος της πρωτοβουλίας μας ως ελάχιστο δείγμα πολιτικού σεβασμού στην πορεία που επιλέξαμε.

Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε τους φίλους και τις φίλες της σελίδας ότι θα συνεχίσουμε την ανεξάρτητη λειτουργία μας για αντιπληροφόρηση ενάντια στην προπαγάνδα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ του καθεστώτος, για ενίσχυση κάθε δίκαιου αγώνα και αιτήματος, για αποκάλυψη των πραγματικών σκανδάλων, για τόνωση του ηθικού του δοκιμαζόμενου λαού. Για υγεία, αλληλεγγύη, συλλογικότητα.

#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity #WeSpeakNow

Η ομάδα διαχείρισης των social media
14/4/2020

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 74.29% ( 7
Συμμετοχές )



5 σχόλια στο “iSYRIZA προσοχή τις απομιμήσεις

  1. Ανώνυμος

    αυτή είναι η μοίρα του “μικρού”, που θέλει να γίνει “μεγάλος”, αλλά στη θέση του “μεγάλου”.
    Θα σε απορροφήσει ξέροντας πως είσαι εύπεπτος.
    Ο “μικρός” πρέπει να έχει άλλο DNA και νά έχει και ένα κεντρί πάντα μαζί του, σαν τον σκορπιό.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ανώνυμε μην μιλάς για την δική σου πολιτική τοποθέτηση, γιατί μάλλον εσύ θες να γίνεις μεγάλος στη θέση του μεγάλου.

      Η σελίδα “μένουμε ενεργοί “, παίζει σημαντικό ρόλο στην σωστή ενημέρωση και στην ουσιαστική χειραφετητικη πολιτικοποίηση ενός κομματιού της κοινωνίας πολύ μεγαλύτερου από τα συνηθισμένα μεγέθη. Ολη αυτή η σημαντική προσπάθεια χτίζεται γύρω από το θέμα της δημόσιας υγείας . Εσύ ανώνυμε φυσικά πέταξες την κοτσάνα σου

      Reply
    2. ΑΩ

      μικρός – μεγάλος – σκορπιός, λάδι ο ΣΥΡΙΖΑ ανώνυμε… Απ τα πολύ αριστερά και επαναστατικά βεβαίως βεβαίως

      Reply
  2. Left G700

    ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ #ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity #WeSpeakNow

    Αν δεν έχετε εξετάσει ήδη το ενδεχόμενο που οδηγεί στην Ευελπίδων, να το κάνετε τώρα χθες!

    Reply
  3. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Πάντως ειναι αληθεια οτι οι αγωνες που ερχονται για να εχουν αξιοπιστια θα πρεπει οι πλατφορμες τους να αποκλειουν τοσο τον συριζα όσο και διαφορους συριζαιους με πολιτικα.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.