.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Θησείο: Μαζική εξόρμηση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα


Μαζική εξόρμηση στο Θησείο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβερνήσεις-ΕΕ-κεφάλαιο

Μαζική εξόρμηση πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή 7/4 δεκάδες αγωνίστριες και αγωνιστές που συμμετέχουν στην Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβερνήσεις-ΕΕ-κεφάλαιο στον πεζόδρομο του Θησείου συζητώντας με τον κόσμο για τα κρίσιμα ζητήματα της περιόδου.

Μεγάλο το πολιτικό ενδιαφέρον των κατοίκων της Αθήνας, με σοβαρό προβληματισμό ιδιαίτερα για τα θέματα της ανεργίας, της φορολόγησης, ανάμεσα σε αυτά και των δημοτικών τελών, του πολέμου και του φασισμού. Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβερνήσεις-ΕΕ-κεφάλαιο με τις μαζικές εξορμήσεις της επιδιώκει να αποκαλύψει τους αστικούς σχεδιασμούς να εμπεδωθεί η μνημονιακή σταθερότητα και η απαρέγκλιτη επιβολή της για τις επόμενες δεκαετίες.

Ιδιαίτερα για τον Δήμο της Αθήνας οι σχεδιασμοί αυτοί που περιλαμβάνουν υποχρεωτικά ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, επιτροπεία για τον έλεγχο συμμόρφωσης της όποιας απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο στη μνημονιακή νομιμότητα και την υποχρέωση των ΕΣΠΑ για κάθε δραστηριότητα, αποκαλύπτουν το πρόσωπο ενός σκληρού και άκαμπτου στα λαϊκά δικαιώματα και διεκδικήσεις τοπικού κράτους.

Στόχος των μαζικών παρεμβάσεων της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο είναι να φέρει στο προσκήνιο την αντικαπιταλιστική απάντηση στην επιδιωκόμενη ΤΙΝΑ, να φέρει στο κέντρο της συζήτησης την Αθήνα των λαϊκών δικαιωμάτων και εργατικών διεκδικήσεων, των αγώνων του εργατικού, νεολαιίστικου, φοιτητικού, αντιπολεμικού, αντιφασιστικού κι αντιρατσιστικού κινήματος, την απάντηση της αντικαπιταλιστικής κι αντισυστημικής, αντιδιαχειριστικής αριστεράς.

Πηγή: aastinathina.home.blog

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )



20 σχόλια στο “Θησείο: Μαζική εξόρμηση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα

  1. Κώστας

    Αυτή η τρέλα του κομματισμού στην Αθήνα με τα 4 και μισό κατεβάσματα της αριστεράς θα πληρωθεί πολλαπλά στις εκλογές με νέο κύμα αποχής σε όλες τις κάλπες μιας και είναι την ίδια μέρα και δεν έχει κανένας την όρεξη να πάει να τσακώνεται ότι θα ρίξει σε όσες γουστάρει. Σε πλήρη αντίθεση με την κομματική εκλογικίστικη λογική “ν κάλπες, 1 ψήφος” τα κόμματα και τα μέτωπα της αριστεράς χάνουν όλα από αυτή την κατάσταση

    Μορφώματα που δεν συνεδρίασαν ποτέ από το 2010, νέα μορφώματα που προέκυψαν από το μόρφωμα που δεν συνεδρίασε ποτέ από το 2010 μόλις 2 μήνες πριν τις κάλπες σαν διπλασιασμός της υπάρχουσας κατάστασης, αριστερές υποψήφιοι δήμαρχοι που ανακοινώνουν πως κατεβαίνουν και μετά φτιάχνουν και μια κίνηση και το κλασικό πανελλαδικό ψηφοδέλτιο της Λαικής Συσπείρωσης, που κάποτε πρέπει να μας πουν γιατί λέγεται Λαική Συσπείρωση και όχι ΚΚΕ εφόσον δεν υπάρχει ποτέ και πουθενά κάποια τοπική ιδιαιτερότητα που να δικαιολογεί και ιδιαίτερα τοπικά μορφώματα. Και οι μυστήριοι γραφικοί ρομαντικοί της Ανυπότακτης Αθήνας που άφησαν τους 4 μεγάλους στην ησυχία τους και περιορίστηκαν στις 7 κοινότητες αναγνωρίζοντας την πολιτική τους ήττα να ενώσουν την αριστερά από τα κάτω προωθόντας ένα ριζοσπαστικό περιεχόμενο (λόγο και πρακτικές) στο κινημα κατοίκων κατά πρώτο λόγο και δευτερευόντως στις δημοτικές εκλογές

    Έστω στις κοινότητες ας γίνει κάτι ενωτικό για να υπάρχουν οι καλύτεροι δυνατοί όροι μετεκλογικά για να υπάρχει μια ανεξάρτητη αριστερή συλλογικότητα κατοίκων για την υπεράσπιση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας του λαού, του δικαιώματος στην στέγη από την τουριστικοποίηση, την διεκδίκηση κοινωνικών παροχών και αναδιανεμητικής λειτουργίας των τελών, για το δυνάμωμα του αντιρατσιστικού αντιφασιστικού αγώνα, για την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανυπακοή στις ευρωντιρεκτίβες.

    Αν δεν σπάσουμε, έστω ρηγματώσουμε, τον εκλογικισμό της αριστεράς το μόνο που θα μετράμε θα είναι στρατηγικές ήττες, την μια μεγαλύτερη από την προηγούμενη

    Κώστας

    Reply
    1. Left G700

      Έλα τώρα που παραπονιέσαι. Πήρατε μεταγραφή και την Κλείτσα!

      Reply
    2. Κώστας

      Πολύ αξιόλογη αλλά δεν γνωρίζω ποιοι την πήραμε μεταγραφή, στην Ανυπότακτή Αθήνα ήταν από την αρχή και είναι η συντρόφισσα και καλά κάνει.

      Κώστας

      Reply
      1. Left G700

        Ούτε η ίδια γνωρίζει ακριβώς ποιοι την πήρατε μεταγραφή. Μόνο κατά προσέγγιση: ή ΔΕΑ ή ΑΡΑΝ ή ΑΡΑΣ. Τώρα, πού ακριβώς θα κάτσει η μπίλια (είναι και λίγο χοντρούλα) δεν μπορώ να το ξέρω ούτε εγώ.

        Reply
      2. Κώστας

        Ο γνωστός “αριστερός” νταής κάνει επώνυμα σεξιστικά σχόλια για συντρόφισσες.

        ΟΥΣΤ !!

        Κώστας

        Reply
        1. Left G700

          Ρε άνθρωπε, τι να σου πω; Πού τα είδες τα …”σεξιστικά σχόλια”;;; Το …”χοντρούλα”;;; Τρελός παπάς σε βάφτισε!!! Δηλαδή, άμα εμένα με πει κάποιος, μια γυναίκα ας πούμε, “στραβούλιακα”, επειδή έχω μυωπία, θα έχει κάνει …σεξιστικό σχόλιο σε βάρος μου;;; Ρε, πας καλά;;;

          ΥΓ Στα σοβαρά, τώρα: Έχεις μια ιδιαίτερη εμμονή με το σεξισμό (που βέβαια τον ερμηνεύεις όπως σού κατεβαίνει –και σου κατεβαίνει εντελώς τελείως στραβά). Μήπως υποφέρεις από κάποιου είδους αδιάγνωστη gender dysphoria; Για ψάξτο λίγο.

          ΥΓ2 Το μόνο που θα μπορούσε να πει κάποιος εδώ (όχι εσύ πάντως, γιατί σε τυφλώνει η εμμονή σου με το σεξισμό και τα βλέπεις όλα κάτω από αυτό το πρίσμα) θα ήταν: “Και τι δουλειά έχει αν είναι ή δεν είναι χοντρούλα με την πολιτική κριτική;”. Αλλά κι αυτό άκυρο θα ήταν. Είναι προφανές ότι δεν χρησιμοποιώ το “χοντρούλα” ως σοβαρό πόσο μάλλον πολιτικό επιχείρημα. Το κοτσάρισε επειδή πήγαινε φούστα-μπλούζα με τη λέξη “μπίλια”. Αλλά πού να τα πιάσεις εσύ αυτά τα ψιλά γράμματα. Εδώ δεν πιάνεις άλλα κι άλλα, πολύ πιο χοντρά…

        2. ένας

          Αμα θέλει ο άλλος να στην πεί, θα βρεί τρόπο.
          Κι άμα είναι και “μαρξιστής” έχει και το αλάθητο.

        3. Left G700

          Φίλε ένα,

          Το πιστεύεις δεν το πιστεύεις, αυτός ο τύπος με “κυνηγάει” με τα ίδια ακριβώς “επιχειρήματα” από το 2013 (μπορεί και από το 2012, δεν θυμάμαι ακριβώς) όταν έτρεχα το μπλογκ! Να σκεφτείς μόνο ότι είχαμε παντελώς ελεύθερο σχολιασμό και ήταν εκείνος που με ανάγκασε να βάλω moderation μετά από επτά χρόνια γνήσιας “λαϊκής δημοκρατίας”!

          Τη μάνα και τον πατέρα να του είχα σκοτώσει, πιο φτηνά θα την έβγαζα!

          Τα λέμε

        4. Κώστας

          “Φίλε λεφτ”

          Δεν έκανες πολιτική κριτική, απλά ανέφερες ένα επίθετο ειρωνικά, ήδη φάουλ δηλ από το πρώτο σχόλιο. Βέβαια δεν είσαι σε θέση να διατυπώσεις κάτι στον διάλογο της αριστεράς για να κάνεις και πολιτική κριτική. Εγώ είπα μια γνώμη για τα 5 μορφώματα της Αθήνας, εσύ χωρίς κανέναν λόγο ειρωνεύτηκες μια συντρόφισσα που συμμετέχει στο ένα από τα πέντε. Αντί να πεις πως δεν σου αρέσει η Ανυπότακτη Αθήνα για τους χ λόγους ή οτιδήποτε για τις δημοτικές εκλογές της Αθήνας ειρωνεύτηκες αρχικά ένα μέλος της γενικά, αν και όποιος σε ξέρει ήξερε πως δεν έτυχε, και μετά για το φύλο της ειδικά. Η σύνδεση της πολιτικής κριτικής, που δεν έκανες, με ένα σωματομετρικό χαρακτηριστικό που έχει ή εικάζεις πως έχει μια συντρόφισσα και που θεωρείται πιο κακό να το έχει γυναίκα από το να το έχει άντρας είναι σεξιστικό σχόλιο για συντρόφισσα και πρέπει να δείχνουμε μηδενική ανοχή γιατί αν η κοινωνική πλειοψηφία δεν βλέπει και βρίσκει στις οργανώσεις της αριστεράς κάτι που να τείνει προς κάτι καλύτερο από τον καπιταλισμό, ποιος ο λόγος ? Έκρινες την πολιτική άποψη με μέτρα φύλου, η γνωστή πραγματικότητα που λέει πως μια γυναίκα στην αριστερά προσπαθεί διπλά.

          Να απαντήσω και στο θόλωμα των νερών. Αν μια γυναίκα σε πει στραβούλιακα είναι μπούλινγκ στους μύωπες, δεν είναι σεξισμός γιατί οι άντρες δεν υφίστανται καταπίεση φύλου από τις γυναίκες στον καπιταλισμό, όπως υφίστανται οι γυναίκες (ΟΛΕΣ) από τους άντρες (ΟΛΟΥΣ) και όχι απλά από τον καπιταλισμό ή στον καπιταλισμό, και δεν θεωρείται χειρότερο πράγμα η μυωπία σε έναν άντρα απ ότι σε μια γυναίκα. Η υπερασπιστική σου γραμμή δηλ περιλαμβάνει άρνηση της ύπαρξης του σεξισμού στον καπιταλισμό, όσο γράφεις χειροτερεύεις την θέση σου

          Κώστας

        5. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Πάντως εγώ δεν έχω δει κανένα πρόβλημα με τις γυναίκες στην Αριστερά, μας έχουν πάρει φαλάγγι για τα καλά… και δε το λέω για κακό.

        6. Left G700

          Ρε συ, είσαι mentally ill, πάρτο χαμπάρι. Τι πολιτική κριτική και παραμύθια τούμπανα; Ένα σχόλιο πέταξα που απλώς έδειχνε (σε όποιον ξέρει τα ντεσού της υπόθεσης –κι εσύ τα ξέρεις) τη δυσαρέσκειά μου με μια τύπισσα που θεώρησε ότι η προσωπική της συμμετοχή στην Ανυπότακτη Αθήνα τής έδινε το δικαίωμα να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την οργάνωσή της (ΑΡ) και να αποφασίσει μόνη της ότι θα είναι υποψήφια δήμαρχος επειδή «την ήθελε η βάση». Κι έτσι έκανε την προσωπική της φιλοδοξία ιδεολογία. Καλή και απαραίτητη η προσωπική φιλοδοξία, χωρίς φιλόδοξους ανθρώπους δεν γίνεται δουλειά, αλλά όχι αγνοώντας την οργάνωσή σου (ιδίως όταν αυτή η οργάνωση σε έστειλε μέλος του ΠΣ στη ΛΑΕ).

          Κι εσείς (ΔΕΑ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ), επειδή σάς βόλευε για να χτυπήσετε το ΑΡ, την αγκαλιάσατε μετά βαΐων και κλάδων και νομίζετε ότι μας πήρατε φλουρί κωνσταντινάτο. Βαρέλι δίχως πάτο μάς πήρατε και μια ντενεκού (το θηλυκό τού ντενεκέ) ξεγάνωτη!

          Όλα τα άλλα που λες είναι για τα πανηγύρια, είναι έτσι επειδή έτσι θέλεις να νομίζεις και είναι και τελείως έξω από τη ζωή τών ανθρώπων, από την οποία, απ’ ό,τι φαίνεται δεν έχεις μυρωδιά. Αν είχες μυρωδιά από ζωή, θα σου πέρναγε από το μυαλό η ιδέα ότι μπορεί κάλλιστα μια γυναίκα να με πει στραβούλιακα, μόνο και μόνο επειδή δεν με πάει γενικώς, δεν με γουστάρει, που λένε, χωρίς να της έχω κάνει τίποτε. Και να με πει έτσι επειδή έτσι βρήκε να εκφράσει τη διαλεκτική αντίθεση και αντιπαλότητα με το άλλο φύλο που βρίσκεται στη ρίζα της αντιπάθειας προς το πρόσωπό μου. Διάβασε λίγο Λακάν να ξεστραβωθείς. Και το 5% να «πιάσεις» απ’ αυτά που έχει πει (αμφιβάλλω, αλλά ας κάνω στρογγυλό το νούμερο χάριν ευκολίας), ωφελημένος θα βγεις και δεν θα γίνεσαι ρεζίλι διαδικτυακώς (και, φαντάζομαι, και στον προσωπικό σου περίγυρο).

        7. Κώστας

          Αρχικά “λεφτ” η νεολαία του ΑΡ δεν είναι στο ΑΡ, έχει φύγει, είναι άλλη πολιτική ομάδα οπότε το ΑΡ να εγκαλεί τα μέλη του και όχι άσχετους. Δεν γνωρίζω συγκεκριμένα για την συντρόφισσα, κατά τεκμήριο δεν είναι ΑΡ. Δεν είναι καν στους 30/42 που έχουν ανακοινωθεί για το ευρωψηφοδέλτιο η brigada. Να σου πω την κλασική απάντηση των αριστερών ανθρώπων, εκλέγονται με ένα συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο και όχι σαν οπαδοί κάποιου και τα παιδιά της brigada δεν είναι πια ΑΡ αλλά είναι με το πολιτικό περιεχόμενο με το οποίο εκλέχτηκαν, ως μέλη της ΛΑΕ. Τα ντεσού λοιπόν που όντως τα ξέρω είναι πως δεν είναι στο ΑΡ, πως υπερασπίζεται τις θέσεις με τις οποίες εκλέχτηκε, οπως λες αυτό δεν το ήξερα, στο ΠΣ της ΛΑΕ και πως αν η Ανυπότακτη Αθήνα την ήθελε υποψήφια δήμαρχο ήταν θέμα δικό της και της Ανυπότακτης Αθήνας, δεν θα είχε κανένα δικαίωμα λόγου το ΑΡ ακόμα και αν ήταν μέλος του, που δεν είναι. Επίσης πως πουθενά το ΑΡ ή η ΛΑΕ δεν λένε πως ανακοινώνουμε από τα πάνω ένα μήνα πριν τις εκλογές υποψήφια δήμαρχο.

          Πάμε στο ΠΣ της ΛΑΕ στις 2.12.

          “Επομένως, οι Π.Ε της ΛΑΕ θα πρέπει να προσανατολιστούν σταθερά και με σχέδιο στην προώθηση τέτοιων συμπορεύσεων και αυτοδιοικητικών κινήσεων σε τοπικό επίπεδο, με όρους συγκρότησής τους “από τα κάτω”, με συλλογικότητες – ομάδες ή πρόσωπα με αριστερά, ριζοσπαστικά, κινηματικά, αντινεοφιλελεύθερα και αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά, εμπλέκοντας ενεργά τα τοπικά κινήματα που αναπτύσσονται σε κάθε περιοχή και υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα (ρεύμα, νερό, στέγαση, παιδεία, υγεία κλπ) και το περιβάλλον από τη νεοφιλελεύθερη επέλαση.”

          “Όπου υπήρξε ανάληψη πρωτοβουλίας προς άλλες αριστερές, αντιμνημονιακές δυνάμεις, με εξαίρεση το ΚΚΕ και την πλειοψηφία του ΝΑΡ, το κλίμα ήταν καλό. Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν τον κεντρικό ρόλο των δυνάμεων, που έχουν αναφορά στη ΛΑΕ. Θα ξεκινήσουμε τις συνεργασίες με τις δυνάμεις που συμφωνούν και θα επιμείνουμε σε ανοικτά καλέσματα προς τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συνεργασία με ισοτιμία, αυτοτέλεια και χωρίς ηγεμονισμούς.”

          https://laiki-enotita.gr/2018/12/05/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CE%B5/

          Να δούμε τι λέει η ιδρυτική διακήρηξη του ΑΡ για την ΤΑ

          “Με βάση αυτά τα δεδομένα, οφείλουμε μακριά από υστεροβουλίες, ευκολίες, σπασμωδικές ή και παρορμητικές αντιδράσεις, με συντροφικό και αλληλέγγυο τρόπο και χωρίς καμιά διάθεση να παραβλέψουμε πραγματικά προβλήματα να προωθήσουμε την αγωνιστική ανασύνθεση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς στο χώρο της Τ.Α. Με αγωνιστική – κινηματική λογική, σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και με τη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική, τις νεοφιλελεύθερες λογικές, με στόχο τη δημιουργία αυτόνομων, διακριτών και πλατιών, αυτοδιοικητικών συσπειρώσεων και κινήσεων, ενόψει και των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του 2019.”

          https://iskra.gr/%CE%B7-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B9%CE%B4%CF%81%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4/

          Πες μου αν η ΟΚ ή η ΑΜΘ τηρεί τις θέσεις της ΛΑΕ και του ΑΡ.

          Δεύτερον η ΟΚ δεν ήταν υποψήφια δήμαρχος της Ανυπότακτης Αθήνας αλλά μπορεί να ήταν εφόσον είναι υποχρεωτικό εκ του νόμου και ΔΥΣΤΥΧΩΣ κάποι@ θα ήταν. Να σου θυμίσω πως είναι πάγια θέση της αριστεράς να ΜΗΝ υπάρχει υποψήφιος δήμαρχος και β γύρος. Σίγουρα δεν θα ανακοίνωνε πως είναι υποψήφια δήμαρχος και ψάχνει συλλογικότητα για πρώτη φορά στην ιστορία της αριστεράς αλλά συμμετείχε σε μια συλλογικότητα που στηνότανε επί 3 χρόνια με το δυναμικό της Ανοιχτής Πόλης που αποχώρησε και άλλο δυναμικό που τελικά έφτιαξαν την Ανυπότακτη Αθήνα. Σίγουρα δεν θα έβαζε την … φάτσα της (!!!) άβαταρ της Ανυπότακτης Αθήνας όπως κάνει, η ΑΜΘ που ΔΕΝ εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος το 2014 !! Το λέω αυτό όχι γιατί είναι ντροπή να μην εκλέγεσαι αλλά να έχουμε μια εικόνα για το αν αντιστοιχεί αυτο το σουπερσταρηλίκι. Εφόσον αποφάσισε να παρουσιαστεί αλεξιπτωτίστρια από έξω και από πάνω σαν “σπουδαίο ιστορικό αυτοδιοικητικό στέλεχος” της αριστεράς, μήπως έπρεπε να έχει εκλεγεί το 2014 σε μια, ομολογουμένως και το λέω με ειλικρίνεια γιατί εμείς καλώς- δεν ήμασταν, για ευνόητους λόγους μη ταύτισης με τον μισομνημονιακό, τότε, ΣΥΡΙΖΑ, καλές στιγμές της αριστερής παρέμβασης στην Αυτοδιοίκηση ?

          Παραθέτω λοιπόν τι συνοπόγραφαν η ΟΚ και η ΑΜΘ τον Φεβρουάριο του 2016 για να κρίνει ο κάθε καλοπιστος ποια το υπερέτησε. Η ΟΚ με την συλλογική δουλειά του μυρμηγκιού από τα κάτω επί 3 χρόνια ή η ΑΜΘ που διορίστηκε υποψήφια δήμαρχος στο παρά ένα από την iskra ?

          “Η Ανοιχτή Πόλη υπήρξε στην πορεία της ένα πρωτοπόρο εγχείρημα στον χώρο των δημοτικών κινήσεων που αποτέλεσε παράδειγμα την εποχή που οι δημοτικές κινήσεις της αριστεράς ήταν ακόμα ευκαιριακά εκλογικά σχήματα χωρίς συνήθως ουσιαστική λειτουργία στα μεσοδιαστήματα. Χαρακτηριστικά της υπήρξαν οι σταθερές δομές συμμετοχής κόσμου, ο συνδυασμός θεσμικής και κινηματικής παρέμβασης, η τεκμηρίωση και οι ευρύτερες πολιτικές της πρωτοβουλίες.”

          http://brigada.gr/apopseis/item/517-keimeno-apoxorisis-apo-tin-anoixti-poli

          Μα εντάξει θα έλεγε κάποιος, έγινε η αποχώρηση του Φεβρουαρίου του 2016, στο ενδιάμεσο η iskra στήριζε αυτό το δυναμικό ? Μήπως όντως αυθαιρετούσε η Κλείτσα ? Ούτε αυτό προκύπτει γιατί η μοναδική παρέμβαση του ΑΡ στο κίνημα κατοίκων και την ΤΑ ήταν μέσα από την, τότε ακόμα, νεολαία του και προφανώς στήριζε το ΠΞ (πρόδρομος της ΑΑ). Απλά λοιπόν θέλησε ο Λαφαζάνης 2 μήνες πριν τις εκλογές έξω και απέναντι στις θέσεις του ΑΡ και της ΛΑΕ να κάνει έναν απο τους κλασικούς του κουραδομάγκικους τσαμπουκάδες

          https://iskra.gr/%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1/

          Φιλάκια “λεφτ”

          Κώστας

        8. Left G700

          Άκουσε, Κωστάκη μου, που εξακολουθείς να έχεις την ανοησία να νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε ηλίθιους:

          Ακριβώς επειδή αντιπροσωπεύεις την επιτομή του σύγχρονου μεταμοντέρνου αριστερισμού (πολύ πιο δύσκολου στην αντιμετώπισή του από τον αριστερισμό που έκανε κομματάκια και θρύψαλα ο Λένιν στην εποχή του) θεωρείς ότι ο όρος «αυτονομία» σημαίνει λειτουργία εν κενώ οποιασδήποτε άλλης ευρύτερης και γενικότερης πολιτικής αναγκαιότητας, δέσμευσης και υποχρέωσης για οποιονδήποτε και οποιαδήποτε λειτουργεί εντός μιας αυτόνομης συλλογικότητας. Αυτό ισχύει για τους μη οργανωτικά ενταγμένους, την αναρχοαυτονομία, τους ανέντακτους και τα σχετικά. Για άτομα που συμμετέχουν σε πολιτική οργάνωση, όχι. Έτσι, λοιπόν, και η κυρία Κλείτσα όφειλε να ξέρει ότι, ακόμα κι αν η βάση τής Ανυπότακτης Πόλης έκοβε φλέβες για πάρτη της, δεν μπορούσε ποτέ η καθαρά πολιτική υπόθεση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου για το δήμο τής Αθήνας που στήριζε η οργάνωσή της (η μεγαλύτερη από τις οργανώσεις που συμμετείχαν στην Ανυπότακτη Πόλη, για να μην ξεχνιόμαστε) να παρθεί ερήμην των γενικότερων πολιτικών πλευρών αυτής τής θέσης. Φυσικά και το ήξερε. Κι επειδή είχε το ελάχιστο μυαλό να υποθέσει ότι το ΑΡ ποτέ δεν θα έδινε το ΟΚ για μια Κλείτσα που, όσο δουλευταρού και αγωνίστρια κι αν είναι, δεν την ξέρει ούτε η μάνα της, πέρα από το στενό περίγυρο των ενεργών μελών τής ΑΠ, άρχισε να «αυτονομείται» (η αγαπημένη σου λέξη) με σιγανά πλάγια πηδηματάκια από την οργάνωσή της. Ας φάει τώρα την αυτονομία της κι οι μπύρες κερασμένες από μένα.

          Όλα τα άλλα που γράφεις, τα ντοκουμέντα που παραθέτεις και τα φιλάκια που μου στέλνεις, ανυποψίαστος για την τεράστια απόσταση που έχει η πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα από τις εμμονικές ιδεοληψίες σου, είναι για πέταμα (οι πιο προνοητικοί και ωφελιμιστές θα τα κρατήσουν για προσάναμμα στο τζάκι τους για το χειμώνα τού 2020).

          Γελάκια,
          Left G700.

          ΥΓ Στη χειρότερη (εκλογές το φθινόπωρο, το αργότερο στις 20 Οκτωβρίου), έμειναν ακόμα 191 μέρες και σήμερα για να σας τρώμε στη μάπα. Μετά θα ξεκουμπιστείτε, θέλετε δεν θέλετε. Το καλυτερότερο: κι εσείς να κάνετε την «επανάστασή» σας, κι εμείς να ησυχάσουμε από τον πολιτικό αυτισμό σας.

        9. Κώστας

          Ρε κακομοίρη, η Κλείτσα είναι στην Brigada και όχι στο Αριστερό Ρεύμα και το Αριστερό Ρεύμα δεν είναι στην Ανυπότακτη Αθήνα ενώ η Ανυπότακτη Πόλη είναι στην Πάτρα. Η οργάνωση της Κλείτσα συμφωνεί με την Κλείτσα πως @ υποψήφι@ της Αθήνας ήταν θέμα της ΑΑ. Αν έμπαινε μέλος του ΑΡ υποψήφιος της ΑΑ και το ΑΡ δεν ήθελε να τα έβρισκε με το μέλος του αλλά πως το ΑΡ θα έλεγε αν πρέπει ένα μέλος της Αριστερής Ανασύνθεσης ή της Brigada ή όποιας άλλης να βάλει για δήμαρχος είναι κάτι που μόνο στο κεφάλι σου και σε αντίστοιχα κεφάλια ανεπάγγελτων συνταξιούχων αριστερών υπάρχει. Επίσης ήρθε το 2019, ακόμα και η Κλείτσα ήταν στο ΑΡ που δεν είναι, να υπάρχει η άποψη πως κομμουνιστική στράτευση είναι να λες ΝΑΙ στην αλλαγή θέσεων της οργάνωσης σου από την καθοδήγηση της.

          Τα υπόλοιπα που λες ότι θα … μας διώξετε από την ΛΑΕ έχουν πλάκα γιατί μας διώξατε ήδη μια φορά τον Νοέμβριο για να κατεβάσετε μετά τα αυτιά μέχρι το πάτωμα για να μπορέσετε να κατέβετε στις ευρωεκλογές και σε στους ΟΤΑ καθώς οι απόψεις σας δεν είναι ούτε 10% μέσα στην ΛΑΕ.

          Προφανώς τελειώνουμε μαζί σας, δηλ με τον κύκλο των συνταξιούχων ανεπάγγελτων επαγγελματιών πολιτικών που παριστάνουν την ηγεσία του ΑΡ. Με το ΑΡ έχουμε μαλλί να ξάνουμε ακόμα γιατί εγώ δεν συναντάω έναν του ΑΡ να μην μου πει για την Αθήνα “Ε ο Λαφαζάνης, καταλαβαίνεις, θέλει να πιστεύει πως του περνάει, πιστεύει στην σιδερένια πειθαρχία από τα πάνω και πως η καθοδήγηση είναι το κόμμα, έτσι ξέρει από το ΚΚΕ, μην τον παρεξηγείτε. Θα περάσουμε τον κόμβο των ευρωεκλογών με την καμπάνια απο τα κάτω πάνω στην διακήρυξη και βλέπουμε”.

          Πολλά φιλάκια και ΜΑΥΡΟ στο Μέτωπο Ανατροπής Αθήνας

          Κώστας

        10. Left G700

          Κωστάκη μου, άμα εγώ είμαι ο κακομοίρης, ενώ εσύ είσαι που πιάνεσαι από ένα σαρδάμ (Ανυπότακτη Πόλη αντί Ανυπότακτη Αθήνα) για να επιχειρηματολογήσεις και χρησιμοποιείς για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που με διασκεδάζεις και με ταλαιπωρείς ταυτόχρονα το άφυλο @ μόνο και μόνο για να μου την πεις (ιδέα: φέρε εδώ και @ Jason-Αντιγόνη να γίνουμε πολλ@), εντάξει, να σου πω κι εγώ «ναι», γιατί έτσι με έχουν συμβουλεύσει οι γιατροί να κάνω.

          Η έκφραση που χρησιμοποιείς («κατεβάσατε τ’ αυτιά») αποδεικνύει ότι το αντιεξουσιαστικό τάχα προφίλ που προβάλλεις κατά καιρούς εδώ είναι σαν τα χωριά Ποτέμκιν. Όχι πως δεν το ’ξερα (το ίδιο ισχύει άλλωστε για τη συντριπτική πλειοψηφία των αντιεξουσιαστών –my ass!), αλλά το λέω για τους αφελείς που σε παίρνουν στα σοβαρά. Κανείς, ούτε ακόμα κι ο ενωτικός υπό στρεβλή έννοια, φοβικός και με έλλειμμα αποφασιστικότητας Λαφαζάνης, δεν «κατέβασε τ’ αυτιά». Μια κουτοπόνηρη τακτική ακολουθούν οι γέροντες του ΑΡ, που ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι δεν οδηγεί πουθενά. Έβαλαν την υπογραφή τους σε μια απόφαση που ικανοποιούσε τον παιδικό αριστερισμό σας (πάντα ο αριστερισμός είναι παιδικός: λες ο Μεγάλος να έβαλε αυτό τον τίτλο στη μπροσούρα του τυχαία;), έχωσαν μέσα και ορισμένα σημεία-κλειδιά που επιτρέπουν στον κεντρικό λόγο της ΛΑΕ να συνεχίσει να είναι αυτός που είναι κι αυτό ήταν όλο. Ρίχνεις που και που καμιά ματιά στην Ίσκρα τις τελευταίες μέρες; Οι αναφορές σε «πατριωτικό χώρο» πηγαίνουν σύννεφο! Κάτσε εσύ με τον Σωτήρη (γιατί «Σωτηρικός» είσαι, δεν το συζητάω!) να κλαίτε τη μοίρα σας. Άμα ξεμείνετε από μαντιλάκια, ρίξε ένα μήνυμα εδώ, άφησε και κάποια διεύθυνση από τις τέσσερις που αντιστοιχούν στα τέσσερα κομμάτια που έχει γίνει η ΑΡΑΝ και θα το φροντίσω.

          Θα ρίξετε μαύρο στη Θεοδόση;;; Χα!!! Σκιαχτήκαμε τώρα!!! Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Αθηναίων γεμίζουν πιο πολλά πούλμαν από σας!

          Φυσικά και τελειώνετε από τη ΛΑΕ. Από καιρό έπρεπε να έχει συμβεί αυτό, αφού επιμένατε να θέλετε να μετατρέψετε τη ΛΑΕ σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Να πάτε όπου γουστάρετε και αγαπάτε να βρείτε την «επαναστατική» τύχη σας. Καληνύχτα και καλή τύχη. Και κοίτα:

          Δεν θα μας χάλαγε καθόλου να σας βλέπουμε σπανίως. Μια φορά το χρόνο, στα γενέθλια @ Jason-Αντιγόνη, ας πούμε! :-)

        11. Κώστας

          “Λεφτ”πες μου ποια είναι τα 4 κομμάτια, ψοφάω να μάθω για να διαλέξω σε ποιο είμαι

          Το ΜΑΥΡΟ στην ΑΜΘ είναι αυτό που θα έκανα εγώ αν ήμουν δημότης Αθηναίων. Πιστεύω πως η Ανυπότακτη Αθήνα (Πόλη στου Ζωγράφου και Πολιτεία στην Πάτρα, τα μπέρδεψα) θα εκτιμήσει ορθά ποια πρέπει να είναι η στάση της στην κεντρική κάλπη στο φόντο του αγώνα της στις γειτονιές και της εκλογικής της προσπάθειας στις Κοινότητες

          Να μπαίνω λες στην iskra. H ΛΑΕ φίλε μου κάνει 2 καμπάνιες, το έχω πει ένα εκατομμύριο φορές. Η μια είναι αυτή που λες και η άλλη είναι αυτή που κάνουν οι ΠΕ της με την γραμμή της διακήρυξης για την ενότητα της ριζοσπαστικής αριστερά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Λες να υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία για την αναξιοπιστιά του Λαφαζάνη ? Ως και αυτός πάντως μετατοπισμένος είναι από τον λόγο της πατριωτικής ενότητας ούτε κάνει καλέσματα λέγοντας πως τα κάνει ΧΩΡΙΣ να είναι οριστική και αμετάκλητη η Διακήρυξη της ΛΑΕ- Μέτωπο Ανατροπής. Όχι πως έγινε οριστικά αξιόπιστος, δεν τον παίρνει. Κριτήριο για να δώσουμε την εκλογική μάχη είναι η Διακήρυξη και ότι οι ΠΕ κάνουν καμπάνια από τα κάτω με την Διακήρυξη. Και ότι το κάνουν ομόφωνα. Εσύ νομίζεις πως πολιτική είναι μόνο από την τηλεόραση και επειδή ΔΕΝ συμμετέχεις στην ΛΑΕ αγνοείς και το τι κάνει. Δεν έχεις αντιληφθεί πως αυτός είναι ο πολιτικός λόγος ως και του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ που σαρώνει την χώρα και τους χώρους εργασίας με τον πολιτικό λόγο της διακήρυξης για την ενότητα της ριζοσπαστικής αριστεράς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μετεκλογικά λοιπόν θα μετρήσουμε αποτελέσματα για το αν πήγε μπροστά την ΛΑΕ ο λόγος υπεράνω αριστεράς δεξιάς και υπεράνω ταξικών αναφορών ή ο λόγος για την ενότητα της ριζοσπαστικής αριστεράς σε Ελλάδα και Ευρώπη, για την ρήξη με τον ιμπεριαλισμό και για την εκπροσώπηση των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού. Αν λοιπόν η ΛΑΕ έχει κάποιο μετωπικό κεκτημένο άξιο προς διατήρηση μετά τις εκλογές θα το εκτιμήσει η ίδια όπως και το ποιοι θα φύγουν για να διατηρηθεί αυτο το κεκτημένο αν υπάρχει. Μέχρι τώρα είχαμε την προσπάθεια διάσπασης της ΛΑΕ από τον Λαφαζάνη τον Νοέμβριο που δεν πέρασε γιατί το σχέδιο της πατριωτικής ενότητας του Λαφαζάνη και των ψεκασμένων τύπου Μαντά δεν έχει κοινωνικές και πολιτικές αναφορές και γειώσεις, μετά θα δούμε

          Τις πολιτικές απειλές προεκλογικά, αν τυχόν έχεις κάποια σχέση με όλα αυτά που συζητάμε, θα μπορούσες να τις αποφύγεις γιατί υποτίθεται ετοιμαζόμαστε για μια εκλογική πολιτική μάχη

          Κώστας

        12. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Ο “ψεκασμένος” Μαντάς πάντως είναι στο ευρωψηφοδέλτιο και κάνει προεκλογικό αγώνα υπέρ της ΛΑΕ σε όλα τα επίπεδα και δεν τον κουνάει και τίποτα.

          Καλό προεκλογικό αγώνα σε όλους σας, “ψεκασμένους” και “αψέκαστους”.

        13. Left G700

          Κωστάκη μου, τα σάπια αλλού! Μάυρο στη Θεοδόση θα ρίξετε όλοι (οι τρεις κι ο κούκος που είσαστε, εν πάση περιπτώσει).

          Δεν υπάρχει καμία πολιτική απειλή. (Και σιγά που σας κόφτει για τη ΛΑΕ. Εσείς ακούτε “λαός” και εναβάζετε πυρετό, είσαστε του “τάξη εναντίον τάξης” –στον ύπνο σας). Σου λέω τι θα γίνει. Αν θέλετε να παραμείνετε στη ΛΑΕ, θα παραμείνετε ως μειονότητα με δικαιώματα μεν, αλλά μειονοτικά.

          Διαφορετικά, δρόμο!

        14. Κώστας

          Mακάρι “λεφτ”, μακάρι να το πει έτσι ακριβώς η συνέλευση της ΑΑ αύριο

          Κώστας

  2. θεοδωρος Σαμιωτακης

    Μια ερωτηση λιγο πρακτικη:Ξερει κανεις στον δημο αθηνσιων ποιο είναι το εκλογικο μέτρο για να εκλεξει ενα σχημα δημοτικο συμβουλο;

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.