.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ποιοι εντέλει στηρίζουν την απεργία για το προσφυγικό στην Σάμο;


Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;

Σ.Κ.

Με αφορμή την απάντηση του 902.gr (βλ. εδώ)στην κριτική για την απεργία για το προσφυγικό στην Σάμο (βλ. εδώ)

Πολλή συζήτηση γίνεται για την απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Σάμου (με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ), από κοινού με εργοδοτικές ενώσεις, την Εκκλησία και άλλους φορείς. Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελία των Παρεμβάσεων πρόκειται για μια κινητοποίηση με σαφές ρατσιστικό περιεχόμενο.

Η κινητοποίηση με βασικό αίτημα να κλείσει το κέντρο προσφύγων και να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες από το νησί, επικοινωνεί με ξενοφοβικά, και ρατσιστικά κοινωνικά και πολιτικά ρεύματα. Το ΚΚΕ έχει στήσει μια διαταξική συμμαχία η οποία προφανώς δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα των προσφύγων. Αντίθετα, όχι μόνο μεταφέρει το πρόβλημα από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά ενισχύει τα συντηρητικά αντανακλαστικά.

Η κριτική την οποία κάνει στην στάση του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ η αντικαπιταλιστική αριστερά και το ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα στο εργατικό κίνημα ξεσήκωσε την μήνιν του 902.gr.

Στην προσπάθειά του να αποσείσει τις κατηγορίες περί ξενοφοβικής κινητοποίησης, δεν απαντά ουσιαστικά. Το δημοσίευμα επιχειρεί να αντιπαρέλθει την κριτική που γίνεται τσουβαλιάζοντας τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς με Συριζοτρόλ του διαδικτύου.

Μερικά εύλογα ερωτήματα

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου:

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Σ. χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την προσπάθεια των δέκα τριών (13) σημαντικότερων μαζικών φορέων της Σάμου, να συναντηθούν και να καταλήξουν σε νέες κοινές δράσεις κλιμακώνοντας τον αγώνα, με 24ωρη ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για τους πάντες (ιδιωτικός, δημόσιος τομέας, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα επισιτισμού κ.λ.π.) την Πέμπτη 7 Φλεβάρη, για δύο από τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν το νησί μας. Αυτό του προσφυγικού – μεταναστευτικού και της συνεχούς υποβάθμισης του Νοσοκομείου Σάμου.

Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι μαζικοί φορείς;

Το κείμενο υπογράφουν 13 τοπικοί φορείς:

Επιμελητήριο, Εργατικό Κέντρο, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, Εμπορικός Σύλλογος Σάμου, Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου, Δικηγορικός Σύλλογος, Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας, Ένωση Ξενοδόχων Σάμου, Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, Σύνδεσμος Τουριστικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων, Οδοντιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος, Σύλλογος Πολυτέκνων.

Την πανσαμιακή απεργία στηρίζουν η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ο δήμος Σάμου και η Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών.

Όλοι μαζί οι Σαμιώτες λοιπόν!!!

Ένωση Ξενοδόχων Σάμου που καλούσε τα μέλη της να μην δώσουν τα ξενοδοχεία τους στους πρόσφυγες!

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που απεργεί κι αυτή για την αποσυμφόρηση των νησιών.

Ιερά Μητρόπολη που στηρίζει την απεργία, στήριζε και το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Μπορεί να μας εξηγήσει το ΚΚΕ -ΠΑΜΕ τι δουλειά έχει με τους παπάδες, τους εθνικιστές και τους πατριδοκάπηλους;

Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου αντιδρά γιατί η πόλη είναι πλέον ανοχύρωτη, βρώμικη, τριτοκοσμική, ενώ ζητά με εξώδικο απελάσεις προσφύγων.

Και ο κατάλογος είναι μακρύς…

Το ΚΚΕ -ΠΑΜΕ και ο 902.gr μάλλον θα πρέπει να εξηγήσουν τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι. Τι δουλειά έχει το ΚΚΕ -ΠΑΜΕ να οργανώνει κινητοποιήσεις τύπου «Κοινωνικής Συμμαχίας» που έχουν την στήριξη του τοπικού κράτους, της αστυνομίας, της εκκλησίας, των μεγαλοξενοδόχων και της τοπικής αστικής τάξης.

Θα πρέπει επίσης να αναλογιστούν αν με τέτοιες πρωτοβουλίες μπορεί να εκφραστεί η ταξική αλληλεγγύη απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Γιατί δεν μπορούν να πείσουν κανένα ότι με συμμαχίες με τα αφεντικά, την εκκλησία, τους δημάρχους συμβάλλουν σε κίνημα ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 61.76% ( 17
Συμμετοχές )



29 σχόλια στο “Ποιοι εντέλει στηρίζουν την απεργία για το προσφυγικό στην Σάμο;

  1. Ανώνυμος

    Γιατί ρε παιδιά κάνετε τουμπεκί για το περιεχόμενο της απεργιακής κινητοποίησης; Μήπως αυτό εκφράζει τους “επίσημους” φορείς που για τους δικούς τους λόγους έβαλαν την υπογραφή τους; Ή μήπως το κλείσιμο των hot spot μεταξύ άλλων είναι πάγιο αίτημα των ίδιων των προσφύγων-μεταναστών για να γλιτώσουν από την αθλιότητα του διπλού εγκλεισμού;
    Μια ζωή στην αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ λάσπη επιδίδεστε, στη δημιουργία εντυπώσεων, στη διαστρέβλωση και στη συκοφαντία, λες και απευθύνεστε σε αντικομμουνιστές. Κι όλο αυτό πού σας έβγαλε τελικά; Στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ (για μια ακόμα φορά). Κι ένα λινκ από το σημερινό Ρίζο

    https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/180917/i-alitheia-gia-tin-kinitopoiisi-sti-samo-gia-prosfygiko-kai-oi

    Reply
    1. censored

      Γιατί πάμε για εκλογές και θα ξαναζήσουμε τις όμορφες μέρες 25/1 και 5/7/2015!
      Τότε η άνοδος του σύριζα “σηματοδοτούσε αριστερή στροφή”.
      Τώρα “το ΚΚΕ κάνει δεξιά στροφή”!
      Αμα έχεις βάλει με το μυαλό σου το ΚΚΕ στα …δεξιά(!) και το σύριζα στα …αριστερά(!!), τότε και οι δύο εκφράσεις τον ίδιο (ευσεβή) πόθο εκφράζουν: Να αναδείξεις το σύριζα πιο “αριστερά” σε σχέση με το ΚΚΕ.
      Εξαπτέρυγα της ΠΦΑ.

      Reply
  2. μεταβατικος σοσιαλιστης

    Και οι δύο απαντήσεις-επεξηγήσεις είναι πολύ γενικές και «συνδικαλιάρικες». Από τη μία το ΚΚΕ προσπαθεί να ξεγλιστρήσει ταυτίζοντας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το ΣΥΡΙΖΑ για να ξεμπερδέψει με ένα «στηρίζετε την κυβέρνηση». Ενώ, από την άλλη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απλώς λέει ότι σας στηρίζει η Εκκλησία για να βγάλει όλη την απεργία ρατσιστική και να μην χρειαστεί να απαντήσει πού ακριβώς είναι ο ρατσισμός και αυτοί τι κάνουν και τι προτείνουν.

    Πρέπει να απαντήσει το ΚΚΕ εφόσον λέει ότι η κυβέρνηση έχει λυσσάξει που είναι επιτυχημένη και μαζική η απεργία, άρα ουσιαστικά λέει οτί ενοχλεί την αστική τάξη, γιατί ο σκληρός πυρήνας της Αντίδρασης (εκκλησία,ΝΔ) έβαλε την υπογραφή του σε μια τόσο αντικαπιταλιστική απεργία; Οι μετανάστες-πρόσφυγες για τους οποίους κόπτονται όλοι αυτοί δεν έχουν κάποιο φορέα, κάποια επίσημη θέση, δε θα συμμετάσχουν με κάποιον τρόπο;

    Και ας βρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ποιο ακριβώς είναι το ρατσιστικό περιεχόμενο της απεργίας γιατί δε διαφέρουν σε τίποτα τα αιτήματα των Παρεμβάσεων από άποψη διαχείρισης του ζητηματος πέρα από το γενικό και αόριστο και επίσης ανεύθυνο να μείνουν στις πόλεις οι μετανάστες-πρόσφυγες;

    Επίσης, θα κατέβουν στην απεργία αυτοί ή θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το σχήμα των αντιδραστικών απεργιών;

    Reply
    1. San Rocco

      Συμφωνώ με το πρώτο σκέλος των ανεπαρκών τεκμηριωσεων τόσο από το κκε όσο και από την ανταρσυα όσον αφορά το πλαίσιο αυτο καθεαυτο της απεργίας όσο κ το ποιοι στηρίζουν αυτη την απεργία, όπως το θέτει ο μεταβατικός.

      Ας μη γελιόμαστε: Η ανεπάρκεια του κκε κρυβεται πίσω απο το πλαίσιο που καλείται η απεργία: Σου λέει “αφού αυτά που γράφονται στο πλαίσιο ειναι σωστά, γιατί μας εγκαλειτε”? Έτσι συσκοτίζεται όμως, το επισης βασικό: Ποιοι καλούν βάσει αυτού του πλαισίου κ κυρίως πως στην πράξη τελικα το νοηματιδοτουν όπως θέλουν: Η εκκλησία, η περιφέρεια και οι καπιταλιστικοι εργοδοτικοι φορείς. Εδω το κκε, σιγή ιχθύος.

      Απο την άλλη, η ανταρσυα συσκοτίζει το ανάποδο επίσης βασικό: Το οτι η σωστή κατά την γνώμη μου γραμμή της, αδυνατεί να υλοποιηθεί σε μαζικό επίπεδο, εξαιτίας του οτι ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ μεγάλο κ ορατό τμημα του λαού, να θέλει συνειδητά να αγωνιστεί, πράγμα ζητούμενο πια. Ως εκ τούτου η γραμμή της ανταρσυα παραμένει μετέωρη.

      Reply
      1. Αναγνώστης

        Η γραμμή της ανταρσυα δεν είναι μετέωρη στα νησιά. Για την ακρίβεια είναι μειοψηφική αλλά όχι μετέωρη. Γιατί στον αντίποδα ενός ξενοφοβικού και ρατσιστικού ρεύματος που κυριαρχεί αναπτύχθηκε και ένα ρεύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που εκφράστηκε στον δρόμο και στην πράξη αρκετές φορές. Όχι μόνο από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά από κοινού με άλλα ρεύματα, και που κατάφερε να κάνει πράξεις από κοινού με τους πρόσφυγες στην Μυτιλήνη αλλά και στην Χίο και έχει κάνει μεγάλες κινητοποιήσεις. Το ΚΚΕ δεν αποτέλεσε κομμάτι μιας τέτοιας προσπάθειας, το αντίθετο μάλιστα.

        Reply
  3. Κώστας

    Παρακολουθώ αρκετές μέρες την συζήτηση έχοντας επιλέξει να μην βιαστώ να πάρω θέση.

    Η αλήθεια φίλοι των ΚΚΕ-ΠΑΜΕ είναι πως όταν μια συλλογικότητα γράφει ένα τέτοιο κείμενο έρχεται μια κρίσιμη στιγμή. Να αποφασίσει αν θα πει για ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας εντός αστικού ιστού, πλήρη δικαιώματα σε υγεία, εκπαίδευση και εργασία και οικειοθελή απεγκλωβισμό από την χώρα. Αλήθεια επίσης είναι πως η διαταξική σύνθεση μιας κινητοποίησης είναι θέμα. ¨Οχι πως αποκλείεται εξ ορισμού σε μια επαρχιακή πόλη να υπογράψει ως και ένας εργοδοτικός αστικός φορέας. Να λέμε όμως την αλήθεια, όχι μόνο φορείς των μικρομεσαίων και επιστημονικές ενώσεις όπως λέει ο 902, υπογράφουν και αστικοί εργοδοτικοί φορείς. Όταν όμως “η Σάμος ενωμένη” αν το πάμε έτσι μπαίνει στον κόπο των ξενοφοβων αντανακλαστικών στην ηπειρωτική χώρα και μιλάει για “Κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες” αλλά όχι ανοιχτά εντός αστικού ιστού, υπάρχει πρόβλημα. Η παράνομη κράτηση των προσφύγων, χωρίς καν κατηγορία και δίκη, η παράνομη κράτηση εντός πληθυσμού που έχει δικαίωμα να είναι ΟΠΟΥ γουστάρει σύμφωνα με το ίδιο το Διεθνές Δίκαιο είναι κάτι που δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνεται άμεσα ή υπαινικτικά σε αποφάσεις φορέων του λαϊκού κινήματος. Αλλά η δυσανάλογη, αν υπάρχει, παρουσία προσφύγων στο Ανατολικό Αιγαίο είναι θέμα, δεν είναι αυτό το πρόβλημα με το συγκεκριμένο πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Στο ποια αντανακλαστικά επέλεξε να μην βάλει μετωπικά απέναντι στο πως άνοιξε το θέμα είναι το πρόβλημα και αυτά είναι τα ξενόφοβα αντανακλαστικά. Και έχετε δίκιο πως οι θέσεις του ΚΚΕ δεν άλλαξαν, αυτές ήταν από την αρχή. Δεν είναι ρατσιστικές ή ακροδεξιές αλλά δεν είναι ούτε μετωπικά αντιξενοφοβικές.

    Ένα πολιτικό περιεχόμενο αλληλεγγύης χωρίς αστερίσκους είναι το μόνο που θωρακίζει το λαικό εργατικό κίνημα την αριστερά και το ΚΚ από την ιδεολογική αξία χρήσης της ξενοφοβίας (που δεν είναι ίδια έννοια με τον ρατσισμό αλλά υπερσύνολο που τον περιέχει σύντροφοι των Παρεμβάσεων, είναι αρκετά μεγάλο φάουλ η σύγχυση των 2 εννοιών και η χρήση τους σαν υποκατάστατα). Δεν “λύνει” το “πρόβλημα” ούτε λέει πως στην Ελλάδα χωράνε … όλοι ή πως η γκετοποίηση δεν δημιουργεί πρόβλημα στα λαικά στρώματα. Αλλά δεν αναγνωρίζει πως υπάρχει γενικά “πρόβλημα” άρα δεν είμαστε και υποχρεωμένοι να βρούμε και “λύση”. Αυτό που υπάρχει είναι θύματα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού και πάει πολύ οι θύτες να πιέζουν τα θύματα για να βρουν αύριο το πρωί λύση με μοναδικό σκοπό τα μικρότερα θύματα να μην τα βάλουν με τους ταξικούς τους εχθρούς αλλά με τα ακόμα πιο μεγάλα θύματα. Δυστυχώς όταν το θέμα ήταν σε πιο μεγάλη έξαρση την μάχη των καταλήψεων στέγης για την αντιμετώπιση του θέματος δεν την έδωσε όλη η αριστερά και έτσι πλάι σε πράγματα που κατακτήθηκαν και δεν ήταν αυτονόητα (διάφοροι τρόποι ένταξης των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση) να έχουμε και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, την ΝΔ και της ΕΕ. Επίσης ήταν ελάχιστες οι τάσεις της αριστεράς που έδωσαν την μάχη των καταλήψεων στέγης χωρίς να υιοθετούν και μια εν γένει κοσμοπολιτικη μη αντιιμπεριαλιστική γραμμή κάτι που έβαλε και όρια στην πολιτικοποίηση και την μαζικοποίηση του κινήματος ένταξης.

    Κλείνοντας να πω, επειδή η προεκλογική κακοπιστία περισσεύει, πως κακώς μια από τις παρατάξεις που σχετίζεται με την ΛΑΕ ψήφισε στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ την απεργια της Σάμου, αν όντως ισχύει. Δεν μου φαίνεται πάντως να συνιστά πολιτική της θέση αυτό, γιατί δεν βλέπω να το προβάλλει. Κατά τα λοιπά η ΛΑΕ πλειοψηφικά φέρει ακριβώς την ίδια ευθύνη με την πλειοψηφία των δυνάμεων που στηρίζουν ΛΑΕ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και την υπόλοιπη εξωκοινοβουλευτική, προφανώς και το ΚΚΕ, με την άρνηση τους να στηρίξουν ένα κίνημα καταλήψεων στέγης την εποχή που η προσφυγική ροή ήταν σε έξαρση. Εκεί χάθηκε η πολιτική μάχη της αντιρατσιστικής αντιξενοφοβικής αλληλεγγύης.

    Κώστας

    Reply
    1. Κώστας

      Μια συμπλήρωση – επεξήγηση..

      Όταν λέω πως δεν αποκλείεται εξ ορισμού σε μια επαρχιακή πόλη, που υπάρχουν πιο στενά κάθετα δίκτυα στον κοινωνικό ιστό, να υπογράψει ένας εργοδοτικός φορέας το λέω για ένα θέμα που παίζει, καμπανιακό κλπ. Προφανώς είναι εκφυλιστικό να καλούν εργοδοτικοί φορείς, μικροί και μεγαλοεργοδοτικοί, σε … απεργία !!

      Κώστας

      Reply
  4. μαλι μαδι

    Το θέμα δεν είναι μόνο τα αιτήματ. Αν και εδώ υπάρχει μία τουλάχιστον ουσοαστική διαφορά, μεγάλης σημασίας για το αν βλέπεις το ζήτημα του προσφυγικού από εργατική ταξική σκοπιά, ή από την άποψη γενικά των κατοίκων, των επαγγελματιών, κ.ο.κ.
    Βασικό όμως, ζήτημα ουσίας και πριν από τα αιτήματα, είναι ποιός κάνει μια κινητοποίηση, δηλαδή με ποιούς συμμαχεί το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ στη συγκεκριμένη πε΄ρπιπτωση (είναι στη Σάμο και στη Λέσβο το θέμα, δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση που έτυχε στη Σάμο…).
    Η κινητοποίηση αυτή γίνεται με μια ιδιόμορφη “κοινωνική συμμαχία” (ναι, τύπου ΓΣΕΕ!) με εργοδοτικές οργανώσεις. Με τα αφεντικά και με την αστική τάξη των νησιών. Αυτό είναι το πολύ σοβαρό ζήτημα. Γιατί όλοι αυτοί, είχαν και έχουν συγκεκριμένη τοποθέτηση-και δράση- για το προσφυγικό: αντιδραστική και ρατσιστική. Για μια πιο εμπεριστατωμένη και πλήρη κριτική στην κίνηση αυτή του ΚΚΕ στα νησιά του Β.Α. Αγαίου δείτε εδώ: http://prin.gr/?p=24240

    Reply
  5. Σ.Τ.

    Οι μεγαλοι μας φιλοι πετανε το μπαλλακι στην ελλαδα, το κρατος μας το πεταει στα νησια. Ε,λοιπον αυτο περπει να αναδεικθει με καθε τροπο, ακομα και αν αυτο σημαινει να ενωθει το ελληνικο εθνος σε καποιες καμπανιες. Δεν ειναι καποιου ειδους ταξικης συνεργασιας.

    Reply
  6. .

    Μπλα μπλα “ΚΚΕ εθνικισμός” μπλαμπλαμπλα “διαταξικότητα” μπλαμπλα “ΝΔ, εκκλησία” μπλαμπλαμπλα.

    Τελικά έπρεπε να παρέμβουν οι μπάτσοι στην ρατσιστική, διαταξική, δεξιά συγκέντρωση. Μην ασχολείστε παιδιά, όλα καλά.

    http://www.katiousa.gr/koinonia/i-astynomia-mantrose-tous-prosfyges-sta-hot-spot-gia-na-min-symmetaschoun-stin-pansamiaki-diadilosi-katangelia-tis-te-samou-tou-kke/?fbclid=IwAR0Bp_lxhDVScXBn1pAEnhjwlFMWauGnafF7WQSV2oi7yKqzdnGY6Tv5o0M

    Reply
    1. μπλα μπλας

      Μήπως τους μάντρωσε η αστυνομία για να μην τους μαχαιρώσει κανένας χρυσαυγίτης από αυτούς που κυκλοφορούσαν στην συγκέντρωση;

      Reply
      1. .

        Το ΚΚΕ σήμερα ήταν στα δικαστήρια με τους χρυσαυγίτες τα οποία δικαστήρια καταδικάσαν κομμουνιστές γιατί αμυνθήκαν στο ναζιστικό πέσιμο. Εσύ μπαμπλά πότε σε καταδίκασε το κράτος για ξύλο με φασίστες;

        http://www.katiousa.gr/epikairotita/pame-maziko-paron-sta-dikastiria-symparastasi-sta-thymata-tis-nazistikis-chrysis-avgis/?fbclid=IwAR3wLd6AK9RSKSHjdjb3tWRo71DbzXsf3hyss4njmOZk0Nz-w8gfFNgB400

        Reply
  7. pavel

    Ακούστε φίλοι του ΚΚΕ. Μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα με συνδικαλιές…
    Η αντιπαράθεση και η κριτική δεν είναι πάντα “αντικομμουνισμός”, ούτε αντι-ΚΚΕ. Μην έχετε μονίμως το σύμπλεγμα ότι όλοι σας καταδιώκουν και καταστρώνουν σχέδια ενάντια στο Κόμμα. Ούτε μπορείτε να τσουβαλιάζεται κάθε έναν που σας κάνει κριτική στην εκάστοτε κυβέρνηση-ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ.
    Το Πριν, οι Παρεμβάσεις στη Σάμο, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λέσβο, έκαναν μια πολιτική, με επιχειρήματα, με θέσεις κριτική στη στάση σας. Με κοσμιότητα, χωρίς χυδαιότητες. Πολιτικά. Απάντησε ο 902.gr, με επίθεση και τα γνωστά παραμύθια για ουρές, κλπ Τα δε φιλο-ανεπίσημα μέσα σας με χυδαίες προσβολές (δείτε στο Ατέχνως εκείνη την κουτσαβάκικη ανάρτηση με υπογραφή του Στέλιου Κανάκη για παράδειγμα).
    Σήμερα λοιπόν το Πριν μέσω της ιστοσελίδας του προσπαθεί-πάλι πολύ κόσμια και χωρίς χαρακτηρισμούς-να απαντήσει στην επίθεση που έγινε σε άρθρο του με διαστρεβλώσεις από τον 902…
    Δεν είναι κακό να υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις, ασυμφωνία στις πρακτικές στο κίνημα, άλλη αντίληψη για τις συμμαχίες, διαφορετική ιεράρχιση και βάθος στα αιτήματα. Και η αντιπαράθεση για αυτά, όταν γίνεται πολιτικά, βελτιώνει-συνήθως-όλες τις πλευρές.
    Αντί για αυτό, αντιδράσατε σπασμωδικά, επιθετικά, υβριστικά. Κρίμα.
    ΥΓ: Εκείνον τον Κανάκη καλό είναι να τον μαζέψετε μέχρι τις εκλογές τουλάχιστον. Κάθε ανάρτησή του στοιχίζει και σε ψήφους που θα έπαιρνε το Κόμμα… Τα εκτυπώνουν κάποιοι και τα δείχνουν σε κόσμο που το σκέφτεται και με αυτά του Κανάκη ούτε που θέλει να ακούσει για ΚΚΕ μετά…

    Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Τώρα κάτι τους είπες. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΝ.

      Reply
  8. Ανώνυμος

    “Εξω οι πρόσφυγες”! Αυτό ήταν το πραγματικό πλαίσιο της αντιδραστικής “απεργίας” στη Σάμο όπου τα αφεντικά τα έκλεισαν όλα. Δεν προσθέτει τίποτα αν αυτός ο φασισμός έβαλε και ωραία λογάκια δήθεν συμπάθειας στους πρόσφυγες για το ξεκάρφωμα. Τίποτα λιγότερο από ξεδιάντροπη ταξική προδοσία από το ΚΚΕ που δεν ενοχλείται καθόλου αν προσθέσει μερικές ψήφους φασιστών και αφεντικών στο προεκλογικό του σακούλι. Πραγματικά αηδιαστική η κατάσταση αυτές τις μέρες στη Σάμο. Ανοιχτά φασιστικές κραυγές με την κάλυψη του ΚΚΕ. Και οι αντάρσυοι φοβούνται μην τυχόν και παραβιάσουν την κοσμιότητα απέναντι σε αυτό το αίσχος…

    Σε επίδειξη εικονικής πραγματικότητας (ναι πετάει ο γάιδαρος!) το κκε δίνει μια εικόνα ότι οι πρόσφυγες ήθελαν να μαζικοποιήσουν τη συγκέντρωση που ηγεμόνευε ο φασισμός (με πολιτικά πράγματι) και σερνόταν ως ουρά το “ταξικό” κκε. Μόνο αηδία…

    Reply
    1. Ανώνυμος

      σας χαλάει και εσάς και το μεγάλο αδελφό σας το ΣΥΡΙΖΑ (τελικά το αίμα νερό δε γίνεται!) αλλά ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

      https://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/181102/megali-apergiaki-sygkentrosi-sti-samo-gia-prosfygiko-kai-tin

      https://www.902.gr/eidisi/politiki/181143/hairetizei-tis-hiliades-laoy-poy-symmeteihan-stin-simerini-pansamiaki-apergia

      Reply
    2. Left G700

      ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

      Εγώ λέω να στείλουμε τους Κουκουέδες σε γκουλάγκ! (Μήπως είναι πολύ «σταλινικό» αυτό; Να το μετριάσω;)

      ΥΓ ;-) :-)

      Reply
  9. νησιώτης

    Oι κινητοποιήσεις στα νησιά ήταν το Βατερλώ των “συλλογικοτήτων”, των “αλληλεγγύων”, των ΜΚΟ και της Κυβέρνησης.

    Reply
  10. pavel

    Οι διαταξικές σούπες στα νησιά, ήταν νερό στο μύλο του κρυφού και φανερού ρατσισμού, του “να φύγουν οι πρόσφυγες από εδώ, να πάνε αλλού”. Ήταν η χαρά των νυκοκυραίων, μικροαστών, επαγγελματιών, με τσόντα τα σωματεία και τους εργαζόμενους.
    Το ΚΚΕ έβαλε τους εργαζόμενους κάτω από ξένες σημαίες (όπως θα έλεγε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αν οποισδήποτε άλλος έκανε κάτι τέτοιο…).
    Απλά και καθαρά πράγματα. Αλλά και επικίνδυνα…

    Reply
    1. Ανώνυμος

      δείχνεις μακριά νυχτωμένος… αλλά η ζωή δείχνει ήδη ποια γραμμή και ποια αιτήματα εκφράζουν τις κοινές ανάγκες ντόπιων εργαζόμενων-προσφύγων/μεταναστών ταξικών αδερφιών μας και ποια (έστω και ακούσια- λέμε τώρα…) βάζει πλάτη στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και δείχνει ανοχή στον διπλό εγκλεισμό…
      άλλωστε, το αποδεικνύει το γεγονός ότι οι ίδιοι οι μετανάστες/πρόσφυγες ήθελαν να συμμετάσχουν, αλλά εμποδίστηκαν από την αστυνομία. Αλλά θα μου πεις, τι ξέρουν αυτοί μπροστά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ;…

      Reply
  11. Αντώνης

    Ανώνυμε, μάλλον εσύ έχεις μεσάνυχτα για τις θέσεις και τη δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της αντικαπιταλιστικής πτέρυγας για το προσφυγικό. Δεν θα κάτσω να σου αποδείξω αυτά που όλος ο κόσμος ξέρει και βλέπει στη Λέσβο και αλλού για το τι κάνει η αντικαπιταλιστική αριστερά. Άνοιξε, διάβασε, δες μόνος σου. Καμία σχέση με σχεδιασμούς κυβέρνησης…
    Η ζωή λοιπόν δείχνει αυτά που οι “σύμμαχοί” σας λένε ανοιχτά ήδη:
    Άκου λοιπόν πως και ποιοί σχεδίασαν την “πανσαμιακή απεργία”
    Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Σάμου, μετά από κάλεσμα του προέδρου του στις 9 Ιανουαρίου. Όπως αναφέρεται στην εισήγηση : “Την πρόταση για 48ωρη Πανσαμιακή απεργία κατέθεσαν οι φορείς που συγκεντρώθηκαν την Τρίτη το βράδυ (09/01) στο Επιμελητήριο Σάμου, έπειτα από το κάλεσμα του προέδρου για να συζητηθεί το μείζον προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα του νησιού. Η απεργία θα αφορά δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, σχολικές μονάδες. Η πρόταση θα συζητηθεί από τα Δ.Σ όλων των παριστάμενων συλλόγων, ενώ θα συσταθεί μια μικρή ευέλικτη επιτροπή προκειμένου να διαχειριστεί το θέμα. Τα επιμέρους αιτήματα θα συζητηθούν και θα καταγραφούν σε ένα γενικό διεκδικητικό πλαίσιο που θα αφορά στην άμεση απέλαση των παραβατικών μεταναστών, την άμεση αναχώρηση των ευπαθών ομάδων και τέλος την αποσυμφόρηση του νησιού χωρίς βέβαια να παραμερίζουν το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας να κλείσει το ΚΥΤ της Σάμου…”
    Παρακάτω, ο πρόεδρος των τουριστικών καταλυμάτων λέει: “Ο κ. Νίκος Στεφανής, πρόεδρος του Συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων είπε: «Η τουριστική περίοδος είναι κοντά. Πρέπει να κάνουμε γρήγορα γιατί μιλάμε για το μέλλον μας. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο του Βαθέος, αλλά ολόκληρης της Σάμου. Θα βρουν τρόπους να μείνουν σε όλο το νησί. Η Κυβέρνηση δεν θέλει ν’ ακούσει. Κλείνεις τα σύνορα, κλείνεις το ΚΥΤ. Θέλει δυναμικές κινήσεις απ’ όλους. Πρέπει να είμαστε σκληροί. Χρειάζονται ενωτικές κινήσεις».
    Όλοι μαζί, δια στόματος προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Σάμμου λένε: “Πρέπει ν’ αναγκάσουμε τον Υπουργό να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι από το νησί. Συγχαίρω το ΚΚΕ γιατί μόνο αυτό κάνει αγώνες για το κλείσιμο του HOT SPOT”…
    Και μετά μπήκε η απεργία (για 48-ωρη ήταν η πρόταση, έγινε 24-ωρη με πίεση του εργατικού κέντρου…).
    Απλά πράγματα. Αυτό έγινε. Η κρίση στον κόσμο. Τα σχόλια περιττεύουν…

    Reply
    1. ΝΑΤΟϊκά

      Να και μία “σοβαρή” κριτική. Από τ’ αριστερά. 48-ωρη θα έπρεπε να είναι η απεργία! Άκου 24-ωρη!

      Έχω την αίσθηση, με τη φόρα που έχετε πάρει, πως θα την πέσετε στους ΚΚΕδες μέχρι και γιατί δεν ψήφισαν τη ΝΑΤΟποίηση της Β. Μακεδονίας. Δεν θέλει και πολύ να σκαρώσεις ένα αρθράκι περί συντηρητικής στροφής του ΚΚΕ το οποίο, κόντρα στη βούληση και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του λαού της Β. Μακεδόνίας, επιχείρησε να του στερήσει την χρήση του κυριαρχικού του δικαιώματος για είσοδο στο ΝΑΤΟ…

      Ευτυχώς όμως. Το “πρωτόκολλο προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ” που ψηφίστηκε σήμερα δεν είναι δα και καμιά σοβαρή είδηση, για την Παντιέρα. Ούτε και για την ΠΦΑ βεβαίως. Κρίμα.

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Οσο θα “αυτοπροσδιορίζεσαι” από την αστική τάξη …αντικουκουές θα είσαι.

      Reply
  12. Αντώνης

    Για την ουσία καμία απάντηση; Εντάξει, καταλάβαμε…
    Όσο για το ΝΑΤΟ, είναι αστείο να απευθύνεσε σε μας. Έχει μαλιάσει η γλώσσα μας να καταγγέλλουμε την ΝΑΤΟική συμφωνία, τις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις, κ.ο.κ.
    όσο για την αστική τάξη και τον αυτοπροσδιορισμό, ψάξου λίγο καλύτερα, εσείς κάνετε συμμαχία με την αστική τάξη των νησιών, δεν είμαστε εμείς αντικκουκουέ… Κρίμα

    Reply
  13. κρέοντας απο κολωνό

    Μην σπαταλάτε πολύ φαιά ουσία. Απλά επανήλθαν οι μνήμες του ΄89 με την ίδια πολιτική. Sήμερα βέβαια, με το “άπλωμα” της κοινωνικής πλέον συμμαχίας. Οχι
    ανοιχτά σε πολιτικ’ο-κυβερνητικό επιπεδο με τα κόμματα της αστικής τάξης ( ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), αλλά με τις συμμαχίες που χτίζει ο Περισσός με κόπο(!!), με τμήματα της αστικής τάξης και σε τοπικο επίπεδο, για να είναι στέρεες. Ασχολειθείτε με την οργάνωση αυθεντικών ταξικών αγώνων και οργανώσε την πολιτική οργάνωση της τάξης. Αφήστε ήσυχους τους “Περισιώτες”, έχουν χαράξει το δρόμο τους, θα τους βρίσκουμε πάντα μπροστά μας. Ας ασχοληθούμε στην πράξη με την οργάνωση μας και την τάξη μας. Ασ αφιερώσουμε σκέψη-προβληματισμούς και κυρίως δράση για την ανάπτυξη αγώνων.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.