.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Στο δρόμο για την οργάνωση της διακλαδικής απεργίας την 1η Νοέμβρη 2018


Νέα ανακοίνωση-κάλεσμα για διακλαδική απεργία οργανωμένη «από τα κάτω» την 1η Νοέμβρη 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
Τα σωματεία που υπογράφουμε αυτό το κείμενο έχουμε ξεκινήσει ήδη από τις αρχές του περασμένου Καλοκαιριού μια προσπάθεια για την πραγματοποίηση μιας διακλαδικής απεργίας οργανωμένης «από τα κάτω» την 1η Νοέμβρη. Κύρια αιχμή αυτής της απεργίας επιδιώκουμε να είναι το θέμα των μισθών και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ).

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αμείβονται με πολύ χαμηλούς μισθούς, μισθούς που οριακά εξασφαλίζουν την επιβίωση. Εδώ και χρόνια, με τους νόμους των Μνημονίων έχει επιβληθεί κατώτερος μισθός 586 ευρώ μικτά (και για τους νέους κάτω των 25 υποκατώτατος μισθός 511 μικτά). Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΕΓΣΣΕ, κλαδικές, επιχειρησιακές) ουσιαστικά έχουν διαλυθεί. Στις περισσότερες περιπτώσεις εκεί που υπάρχουν ΣΣΕ, είναι είτε «διακοσμητικές», είτε για να καταγράφουν την εργασιακή χειροτέρευση.Για εμάς τους εργαζόμενους είναι επιτακτικό να δουλεύουμε με μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας και με Συλλογικές Συμβάσεις που θα κατοχυρώνουν και θα διευρύνουν δικαιώματα.

Γιατί διακλαδική απεργία;

– Επειδή είναι ανάγκη να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης. Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να δημιουργείται με μικρά αλλά σταθερά βήματα ένας πιο μόνιμος διακλαδικός συντονισμός σωματείων οργανωμένος «από τα κάτω».

– Επειδή, για να μπορούμε οι εργαζόμενοι σε ένα εργασιακό χώρο ή σε έναν κλάδο να περιφρουρούμε συλλογικά δικαιώματα και κατακτήσεις και να προβάλουμε τα εργατικά συμφέροντα, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να παλεύουμε από κοινού με εργαζόμενους από άλλους κλάδους και εργασιακούς χώρους και να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες άλλων κλάδων και εργασιακών χώρων. Μέσα από αυτήν την κοινή συμπόρευση άλλωστε έχουμε τη δυνατότητα να μαθαίνουμε και για τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι σε κάθε κλάδο και να ανταλλάζουμε σκεπτικά και εμπειρίες αγώνα ενάντια στους εργοδότες μας.

– Επειδή την 1η Νοέμβρη πρέπει να ακουστεί η φωνή μας, να βγει η αγανάκτησή μας στο δρόμο, απαιτώντας το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ από την κυβέρνηση το κεφάλαιο και την εργοδοσία: Αυξήσεις στους μισθούς, στα μεροκάματα, στα ωρομίσθια. Δεν μπορούμε να ζήσουμε με εξευτελιστικούς μισθούς, με μισθούς των 500 ευρώ! Δεν μπορούν νέοι εργαζόμενοι να εργάζονται 4ωρο και να αμείβονται με 200 ευρώ το μήνα.

– Επειδή οι νέες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την «επαναφορά» των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τον κατώτατο μισθό είναι μια απάτη και πολύ μακριά από τις ανάγκες μας.

Γιατί απεργία οργανωμένη από τα κάτω;

– Επειδή μόνο η δράση των ίδιων των εργαζομένων και των πρωτοβάθμιων σωματείων τους είναι η ικανή προϋπόθεση για πραγματικό αγώνα. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για λύσεις που θα έρθουν από ειδικούς και σωτήρες. Επειδή ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να οργανώνονται πετυχημένες απεργίες είναι να οργανώνονται από τη βάση των εργαζομένων μέσα από γενικές συνελεύσεις και αυτοοργανωμένες δομές, που θα κάνουν τον κάθε συνάδελφο συμμέτοχο. Επειδή οι πραγματικές απεργίες είναι οι ακηδεμόνευτες, αυτές που υπακούουν στα συμφέροντα και τις ανάγκες των ίδιων των εργαζομένων. Και επειδή πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένες, με ουσιαστική προπαγάνδιση τους στους χώρους δουλειάς, με συζητήσεις και χτίσιμο αγωνιστικών δεσμών με τους συναδέλφους μας και να μην εξαγγέλλονται την τελευταία στιγμή.

– Επειδή, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι μακριά και πέρα από τις αγωνίες και τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας. Η ΓΣΕΕ εδώ και χρόνια επιδίδεται στην αγωνιστική γυμναστική των «ξεκάρφωτων» 24ωρων απεργιών και την τελευταία περίοδο έχει αφεθεί, πιο ξεδιάντροπα από ποτέ, στη γοητεία της «Κοινωνικής Συμμαχίας» με τους εργοδότες. Η συνολική στάση της έχει καταδείξει πλέον στον καθένα ότι δεν έχουμε να περιμένουμε απολύτως τίποτα από αυτήν.

Η διακλαδική απεργία δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ένα κατασκεύασμα «από τα πάνω». Θα είναι η κοινή δυναμική πολλών κλαδικών και επιχειρησιακών απεργιών οργανωμένων «από τα κάτω».

Καλούμε όλα τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα να πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια. Να συνευρεθούμε σε αυτή τη συντονισμένη κίνηση, για κοινή απεργιακή δράση την 1η Νοέμβρη. Η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να έχει ξεκινήσει από 7 επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία, αλλά αφορά και πρέπει να αγκαλιαστεί από δεκάδες άλλα.

Καλούμε όλα τα σωματεία, ακόμη και αν δεν θέλουν ή δεν είναι έτοιμα αυτή τη χρονική στιγμή να ενταχθούν στη συντονισμένη προσπάθεια που τα 7 σωματεία συνδιαμορφώνουν, να πάρουν απόφαση και να καλέσουν σε απεργία την 1η Νοέμβρη με το δικό τους πλαίσιο αιτημάτων, με το δικό τους στίγμα, με τους δικούς τους ρυθμούς, με τις δικές τους μορφές δράσης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κάνουν δική τους υπόθεση τη διακλαδική απεργία. Να απαιτήσουν από το σωματείο τους να συζητήσει για τη διακλαδική απεργία. Να συμμετέχουν στις διεργασίες, στη γενική συνέλευση όπου θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί η συμμετοχή του σωματείου τους στην απεργία την 1η Νοέμβρη.

Σημαντικός σταθμός για όλα τα σωματεία πρέπει να είναι η 1η Νοέμβρη. Όλοι προς τα εκεί κοιτάμε και για την 1η Νοέμβρη δραστηριοποιούμαστε. Η επιτυχία της απεργίας και των δράσεων την 1η Νοέμβρη, θα είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για να υπάρξει συνέχεια στο μέλλον στην από κοινού συντονισμένη δράση των σωματείων.

Την 1η Νοέμβρη κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να πάει στη δουλειά. Όλες και όλοι πρέπει να είμαστε απεργοί και να διαδηλώνουμε στο δρόμο. Εκείνη την ημέρα να διαδηλώνουμε έξω από τα γραφεία των εργοδοτικών οργανώσεων και κατόπιν να συγκλίνουμε στο Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου.

Παραθέτουμε ένα πρώτο κείμενο στο οποίο τα 7 σωματεία που πήραμε την πρωτοβουλία για τη διακλαδική απεργία, είχαμε καταγράψει ένα πλαίσιο κοινών αιτημάτων. Βέβαια, το κάθε σωματείο μπορεί να καλέσει στην απεργία προβάλλοντας και τα δικά του ιδιαίτερα ζητήματα. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη κάποια από τα σωματεία μας εντάσσουμε στην απεργιακή αυτή προσπάθεια και τις μάχες που δίνουμε στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς μας ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις και τις συνδικαλιστικές διώξεις, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, τη μάχη για τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα και άλλες διεκδικήσεις μας που σχετίζονται με τα εργατικά μας συμφέροντα και δικαιώματα, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

το κείμενο:

Να οργανώσουμε από τα κάτω διακλαδική απεργία την Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018

Παλεύουμε για:

– Αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας.
– Κατάργηση της μισθολογικής διάκρισης σε βάρος των νέων σε ηλικία εργαζομένων (υποκατώτατος μισθός για κάτω των 25 ετών).
– Να καταργηθεί η νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει ορισμό του κατώτατου μισθού με κρατική παρέμβαση.
– Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ).
– Επαναφορά των μισθών-ημερομισθίων-ωρομισθίων στα επίπεδα που προέβλεπαν οι ΣΣΕ (Εθνική Γενική, κλαδικές, επιχειρησιακές) πριν τη μνημονιακή λαίλαπα, ώστε αυτά τα επίπεδα να αποτελέσουν βάση για διαπραγματεύσεις για μισθολογικές αυξήσεις.
– Κατάργηση των μνημονιακών νόμων που υπονόμευσαν την ελεύθερη προσφυγή των σωματείων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
– Επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση.
– Μείωση του χρόνου εργασίας.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!

· Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
· Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)
· Σύλλογος Μεταφραστών – Επιμελητών – Διορθωτών (ΣΜΕΔ)
· Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ)
· Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος
· Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ)
· Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού (ΣΣΜ)

> ιδιαίτερη σημείωση:
Το κάλεσμά μας απευθύνεται και στους συναδέλφους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα. Πιστεύουμε ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει μια παράλληλη διαδικασία συνεύρεσης πρωτοβάθμιων σωματείων του Δημοσίου τομέα, ώστε την 1η Νοέμβρη να συναντηθούμε στον δρόμο του απεργιακού αγώνα. Μια τέτοια συνεύρεση, που θα προκύψει μέσα από μια σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων του Δημοσίου, θα προβάλει τα γενικότερα εργατικά αιτήματα αλλά και τα ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και παράλληλα θα καλέσει για τη δημιουργία μιας απεργιακής δυναμικής για την 1η Νοέμβρη.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο,

η ενότητα και η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων είναι πεποίθησή μας. Τα προβλήματα που μας ταλανίζουν είναι κοινά. Οι εργοδότες και οι κυβερνώντες θέλουν να μας κρατούν διασπασμένους και χωριστά. Εμείς πρέπει να ενωθούμε στον κοινό αγώνα. Η μνημονιακή λεηλασία μάς έφερε ακόμη πιο κοντά. Και εσείς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο είδατε δικαιώματά σας και κατακτήσεις σας να αφαιρούνται (μειώσεις μισθών, κόψιμο επιδομάτων, κόψιμο 13ου και 14ου μισθού, επέκταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κ.ά.). Μπορούμε και πρέπει να παλέψουμε μαζί. Στην κατεύθυνση οικοδόμησης ενός κοινού αγωνιστικού μετώπου, πάνω από τους ψεύτικους διαχωρισμούς (δημόσιος – ιδιωτικός τομέας), θα βοηθούσε να υπάρξει μια παράλληλη διαδικασία ώστε μπροστά στην 1η Νοέμβρη, την 1η Νοέμβρη και μετά την 1η Νοέμβρη να βαδίσουμε μαζί.

· Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
· Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)
· Σύλλογος Μεταφραστών – Επιμελητών – Διορθωτών (ΣΜΕΔ)
· Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ)
· Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος
· Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ)
· Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού (ΣΣΜ)

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.33% ( 6
Συμμετοχές )



49 σχόλια στο “Στο δρόμο για την οργάνωση της διακλαδικής απεργίας την 1η Νοέμβρη 2018

  1. ένας

    ….”οργανωμένη «από τα κάτω»” είπατε;;;;!!!!!

    Γιατί βλέπουμε, ότι οι “από κάτω” άλλα αποφασίζουν…..

    ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 18/5/2018
    ………
    Η γραμμή του υποτιθέμενου «τρίτου πόλου» ανάμεσα στον εργοδοτικό συνδικαλισμό και τη συσπείρωση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, αντικειμενικά υπονομεύει την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου. Είναι η ίδια τυχοδιωκτική γραμμή των συνδικαλιστικών δυνάμεων που καλούν σε απεργοσπασία στις 30 Μάη, ενώ ταυτόχρονα καλούν σε μαζική διαμαρτυρία(!!) κατά του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν σηκώνουν τώρα για πρώτη φορά τη σημαία της καπιταλιστικής ανάπτυξης και του αφοπλισμού του εργατικού κινήματος. Σ’ όλες τις προηγούμενες απεργίες συγκρούστηκε και συγκρούεται η γραμμή του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, της ταξικής συνεργασίας με τη γραμμή της ταξικής πάλης που σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του, με την αντικαπιταλιστική γραμμή του ΠΑΜΕ. Το όποιο κάλεσμα για απεργοσπασία αντί για μαχητική αντιπαράθεση σχετικά με τη γραμμή πάλης και την οργάνωση του αγώνα, στην απεργία της 30 Μάη, όχι μόνο δεν αποδυναμώνει τη ΓΣΕΕ, αλλά τη βοηθά να φορά τη μάσκα του απεργού αγωνιστή και να εγκαλεί τις πραγματικές ταξικές δυνάμεις για υπονόμευση της απεργίας. Βοηθά στη συγκάλυψη και στην αντιστροφή της πραγματικότητας. Η απεργία της 30 Μάη μπορεί να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης του αγώνα των ταξικών σωματείων και ομοσπονδιών.
    ……”

    ΠΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ …”οργανωμένη «από τα κάτω»;;;!!!!

    Reply
    1. apergos

      Όποιος θέλει να δράσει απεργοσπαστικά για την 1η Νοέμβρη ας το κάνει. Προσχήματα δεν χωράνε πια

      Reply
      1. foumantsou

        όχι κι απεργία ο τυχοδιωκτισμος 5 σωματείων που πολυ αμφιβάλλω κατα πόσο κι ίδια η βάση τους θα ακολουθήσει.. όχι και να μιλάνε για απεργοσπασία αυτοί, που τα ίδια τους συνδικάτα καλούσαν σ’ απεργία κι αυτοι ΚΑΛΟΥΣΑΝ σ’ ανοιχτή αντεργατική δράση και στο τέλος χαζοδιαδήλωσαν μαζι με το συριζα και τη γσεε..
        όχι κι απεργία το έκτρωμα που καλείται από σωματεία που δεν είναι πουθενά και είναι de facto διασπαστικά και de facto εργοδοτικά..(που δημιουργηθηκαν να το πω αλλιώς για να διασπάσουν και λειτουργουν με όρους είτε άγνωστους είτε βολικούς για την εργοδοσία)
        ελάτε συνάδελφοι η κοροϊδία έχει κοντά ποδάρια…
        το ταξικο κίνημα, η εργατική τάξη θα απεργήσει μαζικά και μαχητικά όποτε αυτή το κρίνει… κι από ότι βλέπω ορισμένα πραγματικά συνδικάτα και εργατικές οργανώσεις ήδη έχουν πάρει απόφαση για απεργία.. ευτυχώς όχι την πρωτή του νοέμβρη με τους wannabe βοναπαρτηδες στη θεση του βοναπαρτη..

        Reply
        1. Κ.Σ.

          τόσο πολύ ενοχλεί τους “ταξικούς” μια απεργία που δε γίνεται όταν θέλει ο Παναγόπουλος και η ΓΣΕΕ της αντι-κοινωνικής συμμαχίας

        2. μαλι μαδι

          Αν θέλεις να εκτίθεσαι δικό σου πρόβλημα foumatsou. Καλύτερα όμως να ενημερώνεσαι όταν σχολιάζεις γεγονότα και ειδικά σωματεία, η χολή και ο εκνευρισμός δεν κάνουν καλό, πρώτα απ΄ όλα σε σένα… Έχουμε και λέμε λοιπόν: 7 σωματεία έχουν πάρει την πρωτοβουλία από τον Ιούνιο ήδη, να συζητήσουν και να δράσουν, καλώντας όλα τα αγωνιστικά σωματεία, για τη διεκδίκηση ΣΣΕ, αυξήσεων και μια σειρά άλλα εργατικά αιτήματα. Η ανάγκη αυτή δημιουργήθηκε μετά την “μέρα πανεθνικής δράσης” της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με τους εργοδοτικούς φορείς, με στόχο μια πραγματική απεργία και τη διαμόρφωηση των αιτημάτων με βάση τα εργατικά συμφέροντα, κόντρα στο περιεχόμενο των ΓΣΕΕ και ΣΙΑ. Τα σωματεία αυτά βρέθηκαν μέχρι τώρα σε 5 συσκέψεις, έχουν βγάλει κείμενα και υλικά. Σημαντικό είναι επίσης ότι τα 5 από τα 7 σωματεία μέχρι στιγμής (θα το κάνουν και τα άλλα) έκαναν μαζικές (σε σχέση με τον κλάδο και τη δύναμή τους και σε σχέση με προηγούμενες) Γενικές Συνελεύσεις, ώστε τα λιδια τα μέλη των σωματείων και όχι κάποια διοίκηση ή μόνο το ΔΣ να πάρουν απόφαση αν και με ποιά αιτήματα θα κάνουν απεργία. Επίσης το αν “δεν είναι πουθενά αυτά τα σωματεία” άσε να το κρίνουν οι εργαζόμενοι των κλάδων και των επιχειρήσεων στα οποία δρουν (αν ήταν τόσο ανύπαρκτα δεν θα συμμετείχαν στις εκλογές αυτών των σωματείων δυνάμεις του ΠΑΜΕ φαντάζομαι…). Τέλος, με ψέματα, απαξιωτικά σχόλια και κυρίως άγνοια δεν κάνεις πολιτική αντιπαράθεση, απλά γελειοποιείς την άποψή σου. Για την ουσία της στάσης του ΠΑΜΕ και άλλων δυνάμεων μπορούμε να συζητήσουμε, αλλά όχι έτσι. Τράβα μλέτησε τώρα το θέμα και έλα να τα ξαναπούμε.

        3. foumantsou

          άσε τα σάπια μάστορα της απεργοσπασίας..
          1. Πες μας σε ποια από τα “σωματεία” συμμετέχουν δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τι γίνεται εκεί που δε συμμετέχουν.
          2. Πες μας γιατί στους κλάδους που αναφέρονται τα “σωματεία”- πλην ενός- υπάρχουν άλλα παλαιότερα, ιστορικότερα και μαζικότερα (για το νομικό της υπόθεσης) συνδικάτα.
          3. Πες μας ποια από τούτα τα “σωματεία” τηρουν βασικούς στοιχειώδεις κανόνες του εργατικού κινήματος και ενημερώνουν ουσιαστικά τα μέλη τους (τουλάχιστον) για τον τρόπο και το καταστατικό λειτουργίας τους.
          4.Πες μας τι σημαίνει να κρίνουν οι εργαζόμενοι για το που είναι αυτά τα σωματεία.. γιατι για να κρίνουν πρεπει να υπαρχει και κριτήριο… κάτι που βέβαια το έχετε πάει περίπατο… δυτυχώς για σας και τις μεταφυσικές φαντασιώσεις σας όμως το κριτήριο υπάρχει είναι κεκτημένο κι έχει ιστορικό και πολιτικό περιεχόμενο.
          5. Γενικές συνελεύσεις εννοείς τα -στην πράξη- κλειστά ΔΣ μαζί με 2-3 συγγενείς (για να μην τα χαρακτηρίσω καφενειακά μαζώματα)?? Αν ισχύει κάτι άλλο θέλω στοιχεία.
          6. Ποια είναι η φυσική ανταπόκριση των “σωματείων” αυτών στην εργατική τάξη για πες μας..
          7. Ρε παιδιά γιατί η 24ωρη??? Στις 12 Γενάρη δεν ερχόσασταν (όπου υπάρχετε) και λέγατε -ουγκανίζατε δηλαδή- για 48ωρη?
          8. καλά μελέτα εσύ πώς θα βρεις καναν άνθρωπο να απεργήσει (να απεργήσει όμως ε…) και τι θα πεις στους εργάτες να κάνουν στην απεργία Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών & Συνδικάτων στις 8 Νοέμβρη και τα ξαναλέμε.

          υγ συγγνώμη για το 5, τα 7 σωματεία θα τα λέτε στους εργάτες ενότητα της εργατικής τάξης.. και στις 8/11 τα 530 ΕΚ, Ο & Συνδικάτα θα τα λέτε διασπαστές??

          Σ’ ευχαριστώ για την υπόδειξη φίλε μου απεργοσπάστη πάω για μελέτη ΤΩΡΑ

        4. San Rocco

          Αγαπητέ foumantsou, όλο το σχολιο σου, διαπνεέται από την ιδεοληψία του οπαδισμού. Οπου, οπαδισμός καλείται, η μεταφυσικού τύπου, πίστη σε μια πολιτική αντίληψη, ακυρώνοντας την ανάγκηη επιχειρηματολογίας και τεκμηρίωσης.

          Δυστυχώς για σένα, τα 7 μέχρι στιγμής ταξικά σωματεία που καλούν στην απεργία της 1ης Νοεμβρίου, ακολουθουν ενα ταξικό εργατικό αλλά και δημοκρατικό περιεχόμενο τόσο στην λειτουργία τους, όσο και την πολιτική τους. Αυτό μπορεί να τεκμηριωθεί από τον οποιονδήποτε, αρκεί να πτροστρέξει στις ιστοσελίδες τους, ή σε διάφορα πόρταλ (πχ ΠΑΝΤΙΕΡΑ) όπου κατα καιρούς ανεβάζουν ρεπορτάζ από τις δράσεις τους. Είναι τόσο απλό.

          Δεν έχει κανένα νόημα να ενστερνιστώ τον οπαδικού τύπου σχολιασμό που κάνεις εδώ μέσα. Συνεπώς, δεν θα μπω σε κανέναν ανταγωνισμό περί του 1 ή 8 Νοεμβρίου. Εκανε πολύ καλά και το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ που έστω και με τον δικό του γραφειοκρατικό και κομματοσκυλικό τρόπο, προτείνει απεργία στις 8 Νοεμβρίου.

          Το μέγα ζήτημα είναι: Θα μπορέσει η πολυεθνική εργατική τάξη της Ελλάδας να οργανώσει δικά της ταξικά, δημοκρατικά σωματεία σε αντιπαράθεση με τον εργοδοτικό/κρατικό συνδικαλισμό και με κεντρικό ρόλο στην συνέλευση του σωματείου και όχι στο ΔΣ; Θα μπορέσει η πολυεθνική εργατική τάξη της Ελλάδας να συνδυάσει την αναγκαία ύπαρξη κομμάτων ή/και πολιτικών οργανώσεών της με την αυτοτέλεια των εργατικών θεσμών (σωματεία πχ) από αυτούς;

          Αν μπορέσει και μπει η πολυεθνική εργατική τάξη της Ελλάδας σε αυτή την διαδικασια, καλύτερες μέρες θα έρθουν συνολικά για τον λαό. Αν όχι, ο ζόφος θα διαρκέσει πολύύύύ. Ξεκόλλα λοιπόν.

        5. μαλι μαδι

          Μάλλον φοιτητής είσαι foumatsoy ή από το Φομιτσού… με αυτά που γράφεις… Κατ΄ αρχήν το ανακριτικό ύφος στην ΚΟΒα σου, όχι σε μας. Κατά δεύτερο εκτίθεσαι ακόμα περισσότερο με το νέο σου σχόλιο. Κατά τρίτο, αν ρωτάς αυτά που ρωτάς, δεν έχεις καμία επαφή στοιχειωδώς με το συνδικαλιστικό κίνημα ή μένεις εκτός χώρας, γιατί κάποια πράγματα ακόμα και στο χώρο σου είναι γνωστά…
          1. Δυνάμεις του ΠΑΜΕ συμμετέχουν και στο ΣΜΤ, και στη NOKIA και στη CYTA (με παρατάξεις και ψηφοδέλτια) ενώ σε κάποια από τα άλλα σωματεία έρχονται να μιλήσουν-ενημερώσουν-παρέμβουν στις συνελεύσεις και τα μαζέματα (π.χ. Βιβλίου-Χάρτου, κ.α.)
          2. Στους κλάδους (ή τις επιχειρήσεις, διότι είναι και επιχειρησιακά κάποια) που αναφέρονται αυτά τα σωματεία δεν υπάρχουν άλλα (ΠΑΜίτικα εννοείς εσύ) παλιώτερα σωματεία… Ούτε στους μισθωτούς τεχνικούς που καλύπτει το ΣΜΤ, ούτε στους εκδοτικούς οίκους-βιβλιοπωλεία-χαρτικά-ψηφιακά που καλύπτει ο ΣΥΒΧΨΑ, ούτε στην εταιρεία ΝΟΚΙΑ, ούτε στους εργαζόμενους στις ΜΚΟ, ούτε στους επιμελητές-μεταφραστές, ούτε στον κλάδο του ΣΕΦΚ. Υπάρχει μόνο άλλο σωματείο (του ΠΑΜΕ) στον επισιτισμό, ναι, στο οποίο όπως θα πρέπει να ξέρεις πολύ καλά αν κρίνω από το περισπούδαστο ύφος σου, παρεμβαίνουν οι δυνάμεις μας (και έχουν θέσει το θέμα της 1 Νοέμβρη…).
          4. Δεν απαντώ σε εκτιμήσεις προσωπικές σου, κάθε σκεπτόμενος εργαζόμενος-ιδιαίτερα από τους κλάδους μας μπορεί να σου απαντήσεις και να κρίνει την κραυγαλέα λαθεμένη σου αυτή εκτίμηση.
          5. Για κλειστά ΔΣ και για συγγενείς να ψάξεις αλλού. Εδώ θα γελάνε και οι πέτρες μαζί σου. Γενικές συνελεύσεις κάνουν τα σωματεία αυτά, με προετοιμασία, εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και μεγάλη επιμονή να παίρνονται όλες οι αποφάσεις από τις διαδικασίες βάσης. Τουλάχιστον πολύ περισσότερο και ουσιαστικότερα από τις διαδικασίες του ΠΑΜΕ. Στοιχεία για τις συνελεύσεις των σωματείων αυτών μπορείς να βρεις, δεν θα στα ανακοινώσουμε κιόλας στο ιντερνετ, πάντως ρώτα και κανέναν δικό σου πριν τη δημόσια έκθεσή σου. Οι περισσότερες συνελεύσεις των σωματείων αυτών έγιναν τις τελευταίες 10 μέρες, ήταν μαζικές και με καλή συζήτηση.
          6. Η ερώτηση σου αυτή αφορά όλα τα σωματεία και όλες τις δυνάμεις που παρεμβαίνουν ταξικά μεσα σε αυτά. Η ανταπόκριση της ε.τ. είναι μικρή, η συνδικαλιστική πυκνότητα χαμηλή, η εμπιστοσύνη στο συνδικαλισμό και τους αγώνες σε κρίση. Στην κρίση αυτή τεράστια ευθύνη έχει ο εργοδοτικός-κρατικός-καθεστωτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός, έχει όμως μερίδιο ευθύνης και ο κομματικός συνδικαλισμός από τα πάνω, που ακολουθεί το πρόγραμμα και το σχέδιο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, πάντα βέβαια… με “άλλο περιεχόμενο και αιτήματα”…
          8. Είσαι αστείος, αλλά για να μην ξεχνιόμαστε να σου θυμίσω την αλήστου μνήμης 48-ωρη απεργία που είχε κηρύξει μόνο του ΠΑΜΕ πριν κάποια χρόνια (και διέγραφε τα μέλη του αν δεν απεργούσαν)…

          ΥΓ: Κανένα από τα σωματεία αυτά, ούτε κανένας συνάδελφος και σύντροφος δεν ισχυρίζεται ότι με αυτά κατακτήσαμε κάποια ενότητα της εργατικής τάξης. Ούτε καν σε μας τέτοιες φανφάρες. Αυτό που μπορούν να πουν με περηφάνια αυτά τα 5 (και άλλα που θα ακολουθήσουν) σωματεία, είναι, πως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια κριτικής και εναντίωσης στον καθεστωτικό συνδικαλισμό, κάνουν ένα μικρό-ελάχιστο βήμα για να χτίσουν κάτι από τα κάτω, χωρίς να περιμένουν μια ντουφεκιά της ΓΣΕΕ ή μια απόφαση του ΠΓ του ΚΚΕ για να διεκδικήσουν. Αυτό για μας είναι τόσο σπουδαίο, όσο 100 υπογραφές σωματείων σε ένα προαποφασισμένο πλαίσιο και πρόγραμμα μαζί, όπως συνηθίζεται στο χώρο σου.
          ΥΓ 2: Ρεφορμιστάκο, άκου να δεις. Το να λες κάποιον απεργοσπάστη χωρίς να τον ξέρεις είναι σα να σε λέω σκατόμυαλο ενώ “μιλάμε” για πρώτη φορά. Μάζεψέ το αυτό το υπεροπτικό στυλάκι σου όταν μιλάς σε ανθρώπους που δεν έχουν χάσει απεργία και έχουν απολύσεις στην πλάτη τους για αυτό. Άντε τράβα τώρα να τα βρείτε στις ημερομηνίες με τη ΓΣΕΕ για να κάνετε μαζί την απεργία σας και άσε μας να κάνουμε τη δουλειά μας. άιντε…

      2. ένας

        Μια “απεργία” οργανωμένη από τα πάνω, δεν έχει ανάγκη από απεργοσπάστες. Κι άσε να την δούμε πρώτα. Γιατί προβλέπω φιάσκο, μεγαλύτερο από εκείνο με την ΟΜΛΕ το 2013, τότε, που ….”δεν είχε σημασία η συμμετοχή” και τελικά οι μόνοι πραγματικοί απεργοί ήταν οι ….”απεργοσπάστες”! Μεγαλοπιανόσαστε…

        Reply
        1. Κ.Σ.

          “ένας” το 2013 στην ΟΛΜΕ ξεβρακώθηκε το ΠΑΜΕ που στις μαζικότερες Γενικές Συνελεύσεις καταψήφιζε την απεργία για να γίνει “οικονομία δυνάμεων” σε αξέχαστη αβάντα στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
          Ακολούθησε ο κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΡΙΖΑ

  2. ένας

    Μην ξύνεσαι, ξου (Κ.Σ.) στην γκλίτσα!
    Δήλωση της Αγγελικής Φατούρου:
    «Στις γενικές συνελεύσεις συμμετείχαν 20.000 εκπαιδευτικοί. Οι 13.000 περίπου υπερψήφισαν την πρόταση της ΟΛΜΕ. Απ’αυτούς οι 10.000 για το γαμώτο και 3.000 αποφασισμένοι να κάνουν απεργία που είναι μουτζαχεντίν. Συνεπώς δεν υπάρχουν όροι να πάμε σε απεργία. Επειδή όμως δεν μπορεί να μην γίνει και τίποτα, προτείνω την Παρασκευή να απεργήσουν 500 συνδικαλιστές. Οι επιτηρητές να πάνε κανονικά στα εξεταστικά κέντρα και οι υπόλοιποι που δεν εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών να πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια έξω από τα εξεταστικά κέντρα χωρίς να υπάρχουν απεργιακές φρουρές έξω από τα εξεταστικά κέντρα».

    …κι αυτό…:
    Χωρίς απόφαση για απεργία έληξε το βράδυ της Τετάρτης
    http://902.gr/eidisi/neolaia-paideia/17192/syneleysi-proedron-elme-apofasisan-na-min-apergisoyn

    Αυτά είναι ΙΣΤΟΡΙΑ!
    Και …αξεπέραστη!
    …φωνακλάδες “επαναστάτες” της φακής. Που κατέχετε κάποιες καρέκλες σε κάποια ελάχιστα “πρωτοβάθμια”, χάρη στην πασόκικη “βάση”, που σας ψηφίζει για να σας χρησιμοποιεί. Να προκηρύσσετε ..”απεργίες”, που ξέρετε ότι δεν πρόκειται να γίνουν, γιατί κανένας πασόκος δεν απεργεί, άμα:
    1. Δεν είναι ..τσάμπα!
    2. Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για να προβοκάρει το ..ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ!

    Λοιπόν,
    την ώρα, που ούτε μια Γ.Σ. δεν μπορείτε να πάρετε σε σωματεία, που, υποτίθεται, έχετε πλειοψηφία, που μια συγκέντρωση ούτε δυο χιλιάδων αθρώπω δε μπορείτε να κάνετε, ….
    …μου κατσικώνεστε και για …πανελλαδική(!), τρομάρα σας!
    Δεν ξέρετε, τι γελοιοποίηση σας περιμένει ΚΑΙ για την ….1/11;
    Το ξέρετε. Γιατί λοιπόν τραβάτε αυτό τον δρόμο;
    Τι ρόλο βαράτε;
    Ρητορικά ερωτήματα…….

    Reply
    1. Κ.Σ.

      Καθόλου τυχαία αυτή τη δήλωση την έχει μόνο ο 902.
      Το ερώτημα είναι ποια ήταν η στάση του ΠΑΜΕ. Τι πρότεινε σε έναν κλάδο που είχε χτυπηθεί και ήταν αποφασισμένος να αγωνιστεί;
      Τίποτα, είναι απάντηση.
      Απολύτως τίποτα.
      Συμπεράσματα και οικονομία δυνάμεων.

      Όπως καταλαβαίνεις, δεν δικαιώνουν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ οι εξυπνάδες για πασόκους και συνελεύσεις.

      Όσο για το προβοκάρισμα, αν κοιτάξεις τα σχόλια που έχεις αναρτήσει, θα δεις ότι σου έχει γίνει δεύτερη φύση. Χωρίς ποτέ να αναφέρεσαι σε πολιτικές θέσεις ούτε πραγματικά γεγονότα, συκοφαντείς τους άλλους σαν πασόκους κλπ.

      Reply
  3. Κώστας

    Φίλε ένας 5 χρόνια έχουν περάσει και συνεχίζετε να προβοκάρετε μια συνδικαλίστρια που αν είχατε σαν κόμμα κάποια σχέση με τους αγώνες των εκπαιδευτικών θα την σεβόσασταν λίγο περισότερο.

    Και το κάνετε για να μην συζητάμε για τον Σοφιανό που είχε πει πως η απεργία μέσα στην εξεταστική είναι κατά της εργατικής τάξης και φούσκωνε από περηφάνια πως … μόνο το ΠΑΜΕ είναι κατά της απεργίας !!

    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2013/05/blog-post_4266.html

    Αφήνω και τα πρακτικά που δείχνουν τι όντως είχε πει η Φατούρου και πως ΠΑΜΕ μαζί με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ) έστησαν την προβοκάτσια. Επειδή 5,5 χρόνια μετά είναι δυσνόητα κάποια πράγματα η πρόταση ήταν σπάσιμο της επιστράτευσης από όλους πλην επιτηρητών, συλλαλητήρια κλπ και νέα συνέλευση την Κυριακή ούτως ώστε να εκτιμηθεί κατά πόσο το θέμα μαζικοποιείται και πολιτικοποιειται κεντρικά κατά της καταστολής και της επιστράτευσης γιατί πλέον δεν είναι κλαδικό θέμα αλλά πρέπει να βγουν και άλλες ομοσπονδίες με απεργία όπως και η ΑΔΕΔΥ, Η οποία όμως με ψήφο και του ΠΑΜΕ είχε κάνει δήθεν απεργία … 3 μέρες πριν. Και έχεις ένα ΠΑΜΕ να απέχει από το ΔΣ και να βγαίνει στο σώμα, της συνέλευσης προέδρων, και να λέει … κακώς οι συνάδελφοι ψήφισαν απεργία, πάρτε την ευθύνη να την κάνετε, εμείς είμαστε πόντιος πιλάτος, καλά να πάθετε που σας επιστρατεύσανε, καλά να πάθει το κύρος της ΟΛΜΕ, καλά να πάθει το ηθικό των συναδέλφων, βγάλτε πολιτικά συμπεράσματα. Και να στήνει προβοκάτσια με την ΔΑΚΕ πως η Φατούρου είπε άλλα εκτός πρακτικών από αυτά που είπε εντός πρακτικών. Και καθυστερημένη η Φατούρου δηλ γιατί τι νόημα έχει να λες άλλα εκτός πρακτικών από αυτά που θα χρεωθείς πολιτικά στο σώμα και μέσω πρακτικών δημόσια ? Αν η πρόταση της Φατούρου που έκανε στα πρακτικά μπροστά στο σώμα ήταν καλή, δηλ απεργία του κλάδου πλην επιτηρητών, ας καλούσε η ΔΑΚΕ και το ΠΑΜΕ νέο ΔΣ, να υιοθετηθεί και να κατέβει αυτή στο σώμα και όχι η αναστολή.

    Επαναλαμβάνω πως αυτά είναι κουραστικά αλλά το να βλέπω να αναπαράγεται η προβοκάτσια τόσα χρόνια μετά είναι φοβερό.

    Κώστας

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος, καταλαβαίνει ότι απεργία πάνω στις πανελλαδικές εξετάσεις (και όχι στην “εξεταστική”), είναι κατά της εργατικής τάξης!
      …….αλλά ποιός τη……”μαμούσε” την εργατική τάξη το 13, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να μπει στη δούλεψη της αστικής τάξης και τα κολαούζα του, του δίναν όση βοήθεια μπορούσαν….
      Εγώ, στη θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα προσπαθούσα να την ξεχάσω εκείνη την περίοδο του αίσχους, πολύ δε περισσότερο όταν κάνω ότι μπορώ για να πείσω τον κόσμο να μην πιστεύει στα μάτια του, ότι τότε ήμασταν κώλος και βρακί με τον Αλέξη…..

      Reply
      1. Κώστας

        Οι νοικοκυραίοι κυρ Παντελήδες του ΚΚΕ ενοχλούνται και από τις απεργίες τώρα, κανονικοί Μενουμευρώπηδες και Μετωπολογικάριοι. Ακούς ΚΚΕ, ακούς ΣΚΑΙ, ένα πράγμα.

        Κώστας

        Reply
        1. λαθραναγνώστης

          Παιδιά σιγά! Όχι τόσο απότομη έφοδο στον ουρανό, γιατί θα πάθετε ίλιγγο και θα τρέχετε στον Αλέξη να σας φροντίσει….

        2. Κ.Σ.

          να σε ακούσουμε και να κάνουμε μετρημένα βήματα σαν το ΠΑΜΕ στο ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου; Απεργία όταν και αν κατατεθεί νομοσχέδιο, δηλαδή Κυριακή των Βαΐων…; Σε συμφωνία με Παναγόπουλο φυσικά

        3. λαθραναγνώστης

          Έχετε μεγάλη πλάκα. Μιλάτε για κήρυξη απεργίας, λες και αυτό εξαρτάται μόνο από σας ή έστω το ΠΑΜΕ. Το αν ο κόσμος ακολουθεί, αυτό, ούτε που το σκέφτεστε….
          ……..αλλά, θα μου πει κανείς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι αυτή που εφηύρε την απεργία χωρίς απεργούς…..
          ……κάτι σαν τη μπύρα χωρίς αλκοόλ, το τζατζίκι χωρίς σκόρδο, και τον καφέ ντεκαφεϊνέ….ότι ακριβώς, προτιμούν οι “δήθεν”

        4. ένας παλιός

          και το ΚΚΕ χωρίς εργάτες λαθραναγνώστη

        5. Left G700

          Παλιέ, που μάλλον δεν έχεις διδαχθεί τίποτε από την Ιστορία και θέλεις να κληρονομήσουμε κι εμείς αυτή την αδυναμία σου:

          Ακόμα κι αν «το ΚΚΕ [είναι] χωρίς εργάτες», κάτι που δεν ισχύει βέβαια, γιατί το ΚΚΕ –το ξέρουν και τα μικρά παιδιά αυτό– έχει τη μεγαλύτερη διείσδυση και αποδοχή σε εργατικά στρώματα από όλα τα κυκλοφορούντα αριστερά κόμματα και οργανώσεις, μη χαίρεσαι:

          Να σε απασχολεί προς τα πού θα κατευθυνθούν αυτοί οι εργάτες. Άμα σε απασχολήσει (σοβαρά), θα σου κοπούν τα χαμόγελα…

      2. Κ.Σ.

        Η μάχη για να γίνει η απεργία στις εξετάσεις τιμά όσους συμμετείχαν. Τα παιδιά της εργατικής τάξης και τους καθηγητές τα χτυπήθηκαν από την εφαρμογή της αύξησης ωραρίου που προκάλεσε το κύμα γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ , μια δυναμική πολέμησε το κκε και το ΠΑΜΕ και ξεπούλησαν νδ, πασοκ, συριζα. Ολοι πηρα τα συγχαρίκια της κυβενησης Σαμαρα, του Μεγκα κλπ

        Reply
      3. ένας παλιός

        Ίσως γι΄ αυτό το συνδικάτο των οικοδόμων (το 1992; δεν θυμάμαι καλά) επί Γιάννη Κοκκινέλη έβγαλε καταγγελία γιά μιά άλλη απεργία των καθηγητών. Θεματοφύλακες της εργατικής τάξης κι αυτοί (όχι εργατοπατέρες, προς θεού…). Μετά από λίγο ο Κοκκινέλης μεταπήδησε στον Συν.

        Reply
  4. apergos

    Φίλοι μην τσακώνεστε, δεν έχετε καταλάβει καλά. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όπως κάθε Νοέμβρη έτσι και φέτος προκηρύσσουν μια απεργία (όπως κι άλλες φορές) προκειμένου να «πιέσουν» την ΓΣΕΕ να κάνει απεργία. Επομένως ας κάνει ο καθένας την δουλειά του. Ο δήθεν ταξικός πόλος του ΠΑΜΕ ας τρέξει πίσω από την ΓΣΕΕ και την κοινωνική της συμμαχία και ας δράσει απεργοσπαστικά και τα άλλα σωματεία ας κάνουν την απεργία του για τις συμβάσεις. Οι δρόμοι τους δεν τέμνονται.

    Reply
    1. Ένας

      Τώρα που τις συνελεύσεις σε ΣΜΤ (χτες) και CYTA τις πήρε το ΠΑΜΕ με απεργία 8 Νοέμβρη θα αποσύρετε την υπογραφή από το “συντονισμό” ή θα επιμείνετε “αντι-γραφειοκρατικά” και θα συνεχίσετε μέσω του ΔΣ??? οεο???

      Το σχόλιό μου για το “από τα κάτω”

      Reply
      1. San Rocco

        Βρε κομματοσκυλε ένας, τα πρωτοβσθμια που έχουν αποφασισει 1η νοεμβρη θα κάνουμε απεργία 1η νοεμβρη.

        Απο κει και πέρα, για εμάς η δημοκρατια των συνελεύσεων των σωματείων ειναι βασικός ορος για την αναγέννηση του ταξικού συνδικαλισμού. Σε αντίθεση με το παμε/κκε που δεν χάνει ευκαιρία να συμπράξει με τον κρατικό συνδικσλισμο στις εκλογές των δ.σ.!

        Ή επίσης σε αντίθεση με το παμε/κκε που δεν χάνει ευκαιρία του να στηρίζεται σχεδόν πάντα στα δ.σ. Άμα δεν το συμφέρουν οι αποφάσεις των σωματείων.

        Μου αρέσει που υπάρχει ο leftg700 που σε υπερασπίζεται ως σοβαρό κκε. ΚΚΕς και σοβαρός στην αντιπαράθεση με άλλους κομμουνιστές, η ζωή έχει δείξει πως δεν υπάρχει..

        Reply
        1. λαθραναγνώστης

          Διότι δεν υπάρχουν “άλλοι κομμουνιστές”

        2. Lenin with additude

          Εντάξει, το πράγμα είναι απλά τέλειο. 2/3 (αυτά τα δύο συν της ΝΟΚΙΑ) πραγματικά σωματεία από τα συνολικά 7 που καλούσαν τα πήρε το ΠΑΜΕ. Τώρα μένει ένα “πανελλαδικό αγωνιστικό κάλεσμα” με αναρχικές ομάδες που το παίζουν σωματεία σαν το “Σερβιτόρων Μαγείρων” και κάτι καφενεία σαν το ΣΕΦΚ που δε συσπειρώνει ούτε 50 άτομα.

          Καλά να περάσετε.

        3. San Rocco

          Σε ευχαριστούμε αγαπητέ θρησκευαμενε κκε! Ανταποδίδουμε την ευχή!

          Και που σαι: Όταν το παμε/κκε ξανακάνει όπως συνήθως κοινα προεδρεία με τον κρατικό συνδικαλισμό (σακε, πασκε, συριζα), μην ξεχάσεις να ψαλλεις 100 φορές τη φραση ‘ταξικος συνδικαλισμός”. Ίσως και τον εφαρμοσετε κάποτε!

        4. Κ.Σ.

          αυτό θα ίσχυε αν “κομμουνιστής” ήταν αυτός που υπακούει το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
          Αυτά όμως ισχύουν για τις εκκλησίες, όχι για το μαρξισμό

        5. San Rocco

          Διότι είστε θρησκευαμενοι λαθραναγνωστη και μεταφυσικοι. Για αυτό!

          Φυσικά και ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ και ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ/ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΚΚΕ και ΚΝΕ.

          Αυτο το ερώτημα, έχει απαντηθει εδω και δεκαετίες! Και ευτυχώς που υπάρχουν κομμουνιστές και κομμουνιστικές οργανώσεις πέρα απο το κκε κ την κνε, διότι υπάρχει ελπίδα για αναγεννηση του κομμουνιστικού κινήματος!

        6. Left G700

          Βρε κομματοσκυλε ένας, […]
          __________________________________________

          Βγάλ’ τη σκούφια σου και βάρα με!

  5. Left G700

    ΜΙΑ (ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ) ΑΠΟΡΙΑ

    Πότε έγινε γνωστό ότι το ΠΑΜΕ πάει για απεργία στις 8 Νοεμβρίου; Πριν ή μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης των επτά σωματείων για απεργία την 1η Νοεμβρίου; Μπορεί κάποιος να μου δώσει εξ ίσου ειλικρινή με την ερώτησή μου απάντηση;

    Reply
    1. Αλέξης

      Αγαπητέ left, με στοιχεία που μπορείς να δεις ακόμα και με μια απλή αναζήτηση, τα πράγματα-γεγονότα είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα:
      1. Οι συσκέψεις των σωματείων αυτών ξεκίνησαν τον Ιούνιο. Η απεργία στις 1 Νοέμβρη, οργανωμένη από τα κάτω, ανακοινώθηκε στις αρχές Ιουλίου, με δημόσια ανακοίνωση της 2ης ή 3ης σύσκεψης των 7 σωματείων (δεν θυμάμαι εντελώς), μπανεράκια, αφισάκια στις ιστοσελίδες των σωματείων αυτών, κλπ
      2. Η κίνηση για απεργία στις 1 Νοέμβρη, ήταν σε γνώση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Π΄ρωτον, διότι οι προσκλήσεις των σωματείων για συσκέψεις έφευγαν πάντα μαζικά σε όλα τα σωματαεία (και σε σωματεία του ΠΑΜΕ) και δεύτερον, γιατί σε μια σειρά από τα 7 σωματεία, η παράταξη του ΠΑΜΕ όχι απλά ενημερώθηκε, αλλά τοποθετήθηκε κιόλας για το ζήτημα (για τις τοποθετήσεις του ΠΑΜΕ και τη στάση του αν χρειαστεί θα επανέλθουμε…)
      3. Το ΠΑΜΕ για πρώτη φορά μίλησε για απεργία στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη πριν 10 μέρες, με δημόσια τοποθέτηση του εκπροσώπου του στην ΑΔΕΔΥ και μετέπειτα σε κάποιες ομοσπονδίες, ενώ τις τελευταίες μέρες παίρνει απόφαση σε συνδικάτα του για 8 Νοέμβρη. Του επισημάνθηκε από πολύ νωρίς (και στην ΑΔΕΔΥ και σε άλλα σωματεί) ότι είναι σε εξέλιξη μια σημαντική-ουσιαστική για μας διαδικασία σωματείων του ιδιωτικού τομέα και ότι θα ήταν καλό να συμπέσει τουλάχιστον η πρόταση για απεργία την ίδια ημερομηνία… Δεν έπραξε δυστυχώς έτσι το ΠΑΜΕ.
      Όλα τα άλλα μπορούμε να τα συζητήσουμε… και έχουμε να πούμε πολλά…

      Reply
      1. Left G700

        Φίλε Αλέξη,

        Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση που δείχνει ειλικρινής και την παίρνω ως τέτοια. Έχω κάποιες σκέψεις για το πώς θα μπορούσε να φύγει από τα μάτια μας αυτή η πολύ στενάχωρη εικόνα τής διάσπασης των εργατικών αγώνων ακόμα και σε περιπτώσεις απεργιών. Θέλω να τις βάλω όμως σε μια τάξη. Ελπίζω να συνεχιστεί η εδώ κουβέντα[*] με τους φίλους τού ΚΚΕ και εσάς, ώστε να βοηθηθώ σε αυτή την προσπάθεια.

        Τα λέμε

        [*] Και να γίνει πιο κουβέντα, γιατί, εδώ που τα λέμε, προς το παρόν είναι περισσότερο καβγάς…

        Reply
  6. Ι.Α

    οποιος μπορει να δει αντικειμενικα την πραγματικοτητα μπορει να καταλαβει οτι η πρωτοβουλια α’βαθμιων που για την ιστορια ξεκινησε σαν πλυντηριο του Συριζα στο εργατικο κινημα πριν απο 7 χρονια διασπα το ταξικο κινημα

    οι ελαχιστες δυναμεις του 7-8 α’βαθμια σωματια που ελεγχονται απο την ανταρσυα δεν αντεχουν να συρθουν πισω απο το ΠΑΜΕ οπως οφειλουν (ενω πισω απο τη ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ δεν εχουν κανενα προβλημα)

    δυστυχως για τους wanabee εκπρωσοπους των εργαζομενων το ΠΑΜΕ δεν καθοριζει την τακτικη του με βαση γκρουπουσκουλα αλλα με βαση τα μαζικα συνδικατα ομοσπονδιες και εργατικα κεντρα που συσπειρωνονται στις γραμμες τους

    Το εργατικο κινημα ειναι πολυ σοβαρη υποθεση για να την αφηοουμε σε τυχοδιωκτες τυπου πενεν κλπ

    Reply
    1. San Rocco

      Μάλλον έχεις τσακωθεί με την πραγματικότητα αγαπητέ ι.α.

      Α. Τα πρωτοβάθμια εχουν καταθέσει απο τον Ιούνιο την πρόταση για απεργία εκτός σχεδιασμού γσεε κ αδεδυ.

      Β. Αυτο περί πλυντηρίου που γράφεις, διαψευδεται απο την ίδια την πραγματικότητα. Δεν συρομαστε πίσω απο κανέναν εργοδοτικο, κρατικό ή κομματικόκεντρικο συνδικαλισμό.

      Reply
    2. Left G700

      οι ελαχιστες δυναμεις του 7-8 α’βαθμια σωματια που ελεγχονται απο την ανταρσυα δεν αντεχουν να συρθουν πισω απο το ΠΑΜΕ οπως οφειλουν
      ___________________________________________________

      Γλώττα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει…

      Reply
    3. Αλέξης

      Η κίνηση αυτή των σωματείων (7 κλαδικά και επιχειρησιακά) ξεκίνησε με συσκέψεις τον Ιούνιο φέτος. Πως ακριβώς ξεπλένει το ΣΥΡΙΖΑ; Σε παρακαλώ Ι.Α. βρες κάτι άλλο να πεις, αφού θέλεις οπωσδήποτε να ταυτίσεις τα σωματεία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με το ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, για την ιστορία που λες και εσύ, κανέναν από αυτά τα σωματεία δεν τα “ελέγχει” η ΑΝΤΑΡΣΥΑ… Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κομματικό συνδικαλισμό. Και πού΄ σαι Ι.Α. Αυτά τα σωματεία κάνουν ανεξάρτητες απεργιακές συγκεντρώσεις κόντρα στη ΓΣΕΕ πριν το καταλάβετε στον Περισσό, πριν ιδρυθεί το ΠΑΜΕ, όταν εσείς μιλούσατε στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ (τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΚΚΕ). Ήρθαν οι χθεσινοί να μας πουν για της ΓΣΕΕ… Ε δεν αντέχεστε ρε σεις, βρείτε κάτι άλλο, δείχνετε φτωχοί, άσφαιροι και εκτός τόπου με αυτά τα επιχειρήματα…

      Reply
      1. Ι.Α

        αν στην ανταρσυα υπαρχει προβλημα με την κατανοηση κειμενου δεν φταιω εγω
        η πρωτοβουλια α’βαθμιων ξεκινησε πριν απο 7-8 χρονια ΜΑΖΙ με τον Συριζα
        χαθιηκε για 11/2 χρονο το 2015 και μετα απομειναν μονο τα ελαχιστα σωματεια που ελεγχει η ανταρσυα

        Επειδη η απεργια ειναι σοβαρη υποθεση 7-8 πρωτοβαθμια που δεν εκπροσωπουν ουτε 2χιλιαδες οδειλουν πρωτα απο ολα να συννενοηθουν με το ΠΑΜΕ δεν το πρατουν γιατι απλα τους ενδιαφερει το μαγαζακι της ανταρσυας και οχι το εργατικο κινημα

        ευκολα τρεχατε πισω απο τον Συριζα το 2010-2015 δυσκολευεστε ομως να συνταχθητε με το ΠΑΜΕ. η αληθεια ειναι οτι οι μικροαστοι συννεουνται μεταξυ τους με κλειστα ματια αλλα ακομη και το ριζοσπαστικο τους κομματι εχει μια εγγενη απεχθεια για το ταξικο εργατικο κινημα

        Reply
        1. San Rocco

          Αχ βρε ι.α. Δεν ξέρεις και όμως γράφεις! Η προσπάθεια για συντονισμό ταξικών σωματείων ξεκίνησε απο το ναρ στα μέσα της δεκαετίας του ’90 με διοργάνωση ανεξαρτητων απο γσεε κ αδεδυ (δλδ απο πασκε/δακε τοτε) πρωτομαγιστικω συγκεντρωσεων. Σταδιακά η τακτική αυτη εφαρμόστηκε και στις υπόλοιπες κεντρικές απεργιακές συγκεντρωσεις.

          Πολύ αργότερα, το 2011, εγινε κατορθωτό να συγκροτηθεί ένας συντονισμός πρωτοβσθμιων σωματείων αττικής με περίπου 25 σωματεία ως σύνθεση. Τότε όντως συμμετείχαν κ δυνάμεις σπο τον συριζα που απεχωρησαν απο αυτόν, το 2015. Και πάντα, σε λογική διαχωρισμού απο πασκε και δακε. Μαθε γμτ αφού δεν ξέρεις!

          Δεν συρομαστε ποτέ πίσω σπο τον εργοδοτικο/κρατικο ή τον κομματοκεντρικο συνδικαλισμό.

        2. Αλέξης

          I.A. έχεις μπερδέψει τη βούρτσα με τον τενεκέ… Δεν διοργανώνει καμία “Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων σωματείων” την διακλαδική απεργία στις 1 Νοέμβρη, αλλά 7 κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία που κάνουν (έχουν κάνει 6 συσκέψεις για αυτό το λόγο) από τον Ιούνιο 2018. Μόνο νομίζω το 1 από αυτά τα σωματεία συμμετέχει στην “Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων” Γκέγεκ μέχρι εδώ; Πάμε παρακάτω. Εσύ αναφέρεσαι στο “Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων” του 2011-2014 που έχει διαλυθεί. Παντού βλέπεις την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και παντού ύποπτα σχέδια…
          Τέλος, είναι τουλάχιστον προβληματικό να λες ότι για να αγωνιστούν τα εργατικά σωματεία για τις κλαδικές τους συμβάσεις πρέπει πρώτα να ρωτήσουν το ΠΑΜΕ!!! Αυτά τα μυαλά φτιάχνει ο κομματικός συνδικαλισμός Ι.Α., καμία σχέση με ταξική αντίληψη… Επειδή λοιπόν τις ταξικές δυνάμεις τις ενδιαφέρει η εργατική τάξη και η πάλη της και κανένα μαγαζάκι, και επειδή τα όποια κόμματα και οργανώσεις που αναφέρονται στην ταξική πάλη και την εργατική τάξη υπηρετούν την εργατική πάλη και τους εργαζόμενους (τουλάχιστον έτσι πρέπει να έιναι), ξανασκέψου τι γράφεις.
          Μάλλον άλλους ενδιαφέρει το μαγαζάκι τους και έβαλαν 3 μήνες μετά την ανακοίνωση της διακλαδικής απεργίας στις 1 Νοέμβρη απεργία του ΠΑΜΕ στις 8 Νοέμβρη… Τόσο κοντόφθαλμοι….

        3. ένας

          Ασφαλώς και θα “ρωτήσουν” τα εργατικά σωματεία την μεγαλύτερη εργατική/ταξική συσπείρωση! Ακου, λέει!
          Η ταξική ενότητα είναι το όπλο της εργατικής τάξης.
          Reihe dich an die Arbeitereinheitsfront, weil du auch ein Arbeiter bist!
          Κινέζικα αυτά για τους μικροαστούς αντικομμουνιστές!
          Που ….ανακοίνωσαν(!!!!!!!!!!) ….”διακλαδική απεργία” ….τέσσαρες (4) ολόκληρους μήνες πριν την διεξαγωγή της! Να χαρώ, προγραμματισμό!
          Προφανώς για να έχουν καταλήξει, και τόσο έγκαιρα(!), και μάλιστα με ….μαζικές αμεσοδημοκρατικές διεργασίες “από τα κάτω”, πρέπει να είχε προηγηθεί κανά ….οκτάμηνο ζυμώσεων συσκέψεων κλπ.
          Και ποιοί “από κάτω”;
          Τα διευθυντήρια της σιωπηλής πασόκικης εκλογικής πλειοψηφίας, τις ίδιες μέρες, που δεν μπορούσαν να πείσουν τις Γενικές τους Συνελεύσεις, αν, και όσες, κάνανε!!!!
          Tόσο …..κάτω …..”από τα κάτω”!
          Θα μου πείτε, σε σιωπηρούς απόντες-πουθενάδες απευθύνονται, τα είδαμε και στις 30/5, γιατί να μην τα λένε;!;!
          Σάμπως θα απεργεί και κανένας από αυτούς την 1/11!
          Αλλωστε, τι σημασία έχει η συμμετοχή, όπως λένε!
          Σημασία έχει να …αναγγελθεί η “απεργία” και να απεργήσουν (σίγουρα;) τα διευθυντήρια!!!! “Για την τιμή των όπλων”.

          Καλά κρασιά………

        4. Αλέξης

          Τρικυμία στο μυαλό σου είναι αυτά που γράφεις. Ασυναρτησίες και “εκτιμήσεις” του μικρόκοσμού σου. Δεν έχει νόημα να σου απαντήσει κανείς, τι να σου πει. Αγνοείς βασικά πράγματα, όπως την επιτυχία των κλαδικών απεργιών που έχουν κάνει αυτά τα σωματεία. Αλλά που να καταλάβεις…

  7. Left G700

    ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ, ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΎΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ…

    Γράφει ο Κώστας, που «εδώ το είχε» να το πει και το μισοείπε στην ανάρτηση «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου», αλλά δεν του έφτανε, ήθελε να το εκφράσει αριθμητικώς και ολογράφως:

    Κώστας
    30/09/2018 at 21:17

    Οι νοικοκυραίοι κυρ Παντελήδες του ΚΚΕ ενοχλούνται και από τις απεργίες τώρα, κανονικοί Μενουμευρώπηδες και Μετωπολογικάριοι. Ακούς ΚΚΕ, ακούς ΣΚΑΙ, ένα πράγμα.

    Κώστας

    Και του απαντάει ο λαθραναγνώστης, που είναι μεν αητός στην πολιτική συκοφαντία («Είδες Άγγελε? Άντε τώρα, πήγαινε να ανάψεις ένα κεράκι στον φύλακα άγγελό σου που κράτησε το 15 την ΑΝΤΑΡΣΥΑ έξω από τη Βουλή, διότι διαφορετικά τώρα, θα είσασταν μέρος αυτής της απάτης.»λινκ), αλλά στην αποστολή τής πολιτικής υπεράσπισης του κόμματός του τα καταφέρνει χειρότερα κι από μαθητή επιρροή τής ΚΝΕ:

    λαθραναγνώστης
    01/10/2018 at 10:59

    Παιδιά σιγά! Όχι τόσο απότομη έφοδο στον ουρανό, γιατί θα πάθετε ίλιγγο και θα τρέχετε στον Αλέξη να σας φροντίσει….

    Του δίνει στο πιάτο ο απιθανοαπίθανος Κώστας όλα τα επιχειρήματα για να κάνει σκόνη τον αριστερίστικο κουφιοκεφαλισμό που τον δέρνει και το μόνο που ο λαθραναγνώστης έχει στο μυαλό του είναι να τρολάρει και να του την πει για την (υποτιθέμενη) συμπόρευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ!

    Ρε Κουτσούμπα! Ακόμα δεν τον έχετε προτείνει για Γραμματέα τής ΚΟΑ; Τι κάνετε μωρέ;

    Reply
  8. Κώστας

    Να θυμηθώ να κοιτάξω το ημερολόγιο μου να δω αν θα απεργήσω 1 Νοεμβρίου ή 8 Νοεμβρίου ή αν θα βάλω κάποια τρίτη δικιά μου.

    Κώστας

    Reply
  9. Σ

    Συσκεψη σωματείων τον Ιούνιο λεει..
    Αφού από κομματικά γραφεία παρθηκε η απόφαση για την πρωτη νοέμβρη πριν κατατεθεί στη λεγόμενη σύσκεψη.
    Ποιος συνδικαλιστης, ποιο ΔΣ, ποιος εργαζόμενος μπορούσε να θεσει σχεδιασμο για το χειμώνα, πριν το καλοκαίρι. Ποιος θα είχε κάποια αντιπρόταση…Λες και κλείνεις ημερομηνία σε εκκλησία.
    Ο,τι και να ελεγαν, δεκτό θα γινόταν…Σχέδιο στον αέρα…
    Και με τέτοιο διάστημα διαφορα, θα έπρεπε να είχατε ηδη επισκεφτει και τα 800 πρωτοβάθμια και επιχειρησιακα σωματεία Αττικής…Θα έπρεπε ρε παιδι μου οι εργατοπατέρες να είχανε ιδρώσει!
    Καλά είναι και αυτά, αλλά με banners σε ιστοσελίδα, και εκδήλωση στο FB (όπως το καναν και παλαιότερα, αλλα τωρα σοβαρεύτηκαν) μόνο ονειρώξη αποτελεί η προετοιμασια διακλαδικής -(πανελλαδικης?) απεργίας.

    Reply
    1. San Rocco

      Αγαπητέ Σ δυστυχώς αλλα λες λάθος πράγματα:

      Αγαπητέ το ζήτημα δεν είναι αν μια ή περισσότερες πολιτικές οργανώσεις του κινήματος θα πάρουν απόφαση οι εργατες/μελη τους να προτείνουν στις συνελεύσεις των σωματείων τους προταση για απεργία! Αυτο και θεμιτό ειναι και επιδιωκτεο!

      Το ζήτημα ειναι, ΑΝ επιμείνουμε το να πάρουν απόφαση οι συνελευσεις των σωματείων, με επιδίωξη να είναι μσχικες, δημοκρατικές κ ουσιαστικές. Και τούτο σημαίνει, αν θέλουμε την πρόταση για οργάνωση απεργίας και του περιεχομένου αυτής, να την κάνουμε υπόθεση όσο γίνεται μεγαλύτερου κομματιού εργαζομένων του κάθε κλάδου! Ανεξαρτήτως του αν ειναι οργανωμένοι στο κόμμα μας ή όχι. Αυτο είναι το ζητούμενο. Και σε αυτό το ζητούμενο τα σωματεία που εχουν ήδη πάρει απόφαση για απεργία την 1η του Νοέμβρη, πραττουν πολύ καλως! Το ίδιο και οι κομμουνιστικές οργανώσεις (πχ το ΝΑΡ) που θέλουν κάτι τετιο.

      Τώρα, για το άλλο θέμα της ενημέρωσης των 800 πρωτοβσθμιων σωματείων μάλλον της αττικής, που βάζεις. Αυτά τα σωματεία, εχουν ήδη ενημερωθεί για την απεργιακή προταση, εδω κ καιρό. Το αν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτη, ή θέλουν να αβανταρουν για μια ακομα φορά τον εργοδοτικο/κρατικο ή τον κομματοκεντρικο συνδικαλισμό, ας το αποφασισουν τα ίδια.

      Εδω θαμαστε να τα δούμε ολα αυτά.

      Reply
  10. Κ.Σ.

    εντύπωση προκαλεί πάντως ότι οι διάφοροι “φίλοι της εργατικής τάξης”, του κομμουνισμού , της Αριστεράς και της αλήθειας, ξοδεύουν το χρόνο τους για να αποδείξουν ότι μια απεργία είναι μάταιη.
    Γιατί την κάνουν πρωτοβάθμια σωματεία, γιατί δεν είναι το ΠΑΜΕ κλπ κλπ
    Τόσο πρωτοπόρα στάση θεωρούν να περιμένουν τον Παναγόπουλο να δώσει μια 24ωρη.
    Και τόσο αισιόδοξο να κάθονται οι εργαζόμενοι ατομικά στο καναπέ και τη μιζέρια, μπας και ψηφίσουν ΚΚΕ, αφού “τίποτα δε γίνεται”.

    Έτσι σπρώχνουν τον κόσμο στο ΣΥΡΙΖΑ

    Reply
  11. Marios

    FYI το Σωματειο Μισθωτων Τεχνικων προς το παρον θα αφησει πισω το διασπαστικο ρολο που παιζει στον κλαδο των κατασκευων και καλει σε απεργια στις 8 Νοεμβρη μαζι με τα ταξικα συνδικατα που συγκροτουν το ΠΑΜΕ, επειτα απο υπερψηφιση του πλαισιου της ΕΣΑΚ στη Γενικη του Συνελευση.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.