.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ανακλήθηκαν οι εκδικητικές απολύσεις στην ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ


Την 1η Ιούνη μετά την άμεση, δυναμική και μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων στη Μ.Κ.Ο άρσις ανακλήθηκαν οι τρεις απολύσεις μελών του υπό σύσταση σωματείου εργαζομένων και της προσωρινής διοικούσας. Οι συνάδελφοι συνεχίζουν από σήμερα κανονικά τη δουλειά τους. Μας ανακοινώθηκε ότι οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν για 2 μήνες, ενώ για τους υπόλοιπους/ες συναδέλφους στις ίδιες δομές θα ανανεωθούν για 6 μήνες. Η επιλογή αυτή εξακολουθεί για εμάς να αποτελεί, προφανώς, διακριτική μεταχείριση. Στο σύνολο έξι εργαζόμενοι έχουν στοχοποιηθεί και η Διοίκηση έχει προχωρήσει σε δίμηνη ανανέωση των συμβάσεων προκειμένου να «αξιολογηθεί» εκ νέου το έργο τους και να «συμμορφωθούν» ως προς τις υποδείξεις της εργοδοσίας.

Ανοίγει λοιπόν σήμερα αντικειμενικά το ζήτημα της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, για όλους τους εργαζόμενους/ες, οι οποίοι/ες προφανώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι συνεχείς (και συνεχόμενες) συμβάσεις ορισμένου χρόνου καταστρατηγούν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Η εργασιακή ανασφάλεια δυσχεραίνει την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων μας, σε μια εργασία που σχετίζεται με ανθρώπινους πληθυσμούς και έχει αναβαθμισμένη σημασία.

Η ανάκληση των απολύσεων είναι νίκη των εργαζομένων, που οφείλεται στα άμεσα αντανακλαστικά, την οργάνωση και τη συλλογική διεκδίκηση και δράση.
Δεν αποδεχόμαστε την υπογραφή συμβάσεων πολλών ταχυτήτων μεταξύ των εργαζομένων.

Διεκδικούμε συμβάσεις αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζομένους/ες.

Υπό σύσταση Σωματείο εργαζομένων στη ΜΚΟ άρσις

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Ανακλήθηκαν οι εκδικητικές απολύσεις στην ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ

  1. θεοδωρος Σαμιωτακης

    Εκτός βέβαια απο το γιατι δεν δινει σωστά τα μεροκάματα οι Αρσις ενδιαφέρον θα είχε να εψαχνε το κίνημα τι ρόλο παίζει η Αρσις κ απο που χρηματοδοτείται τοσα χρόνια.Θα εχει ενδιαφέρον

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.