.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αποστολή του ΝΑΡ και της νΚΑ στην πρωτομαγιάτικη διαδήλωση στα Σκόπια


Αντιπροσωπεία από το ΝΑΡ και τη νΚΑ Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην πρωτομαγιάτικη διαδήλωση στα Σκόπια μεταφέροντας το διεθνιστικό μήνυμα της συνάδελφωσης των λαών για το τσάκισμα του εθνικισμού και την απελεύθερωση από τα δεσμά του κεφαλαίου.

Στην Δημοκρατία της Μακεδονίας το εργατικό κίνημα προσπαθεί να ανακτήσει την δύναμη του. Η φτωχότερη ίσως χώρα της Ευρώπης είναι σήμερα ο “παράδεισος” των ξένων επενδύσεων και ο λόγος είναι απλός: Ο συνδυασμός του ελάχιστου εργατικού κόστους με τον μέσο μισθό να μην ξεπερνάει τα 200 ευρώ, με την ελάχιστη φορολογία για το κεφάλαιο που απολαμβάνει προνόμια αποικιακού τύπου. Μετά την “ανεξαρτησία” το 1992 οι κατακτήσεις της γιουγκοσλαβικής περιόδου σταδιακά καταργήθηκαν και ολόκληρη η χώρα σήμερα μοιάζει με ένα λούνα παρκ του καπιταλισμού.

Το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα είναι πλήρως ενταγμένο στις κυβερνητικές και εργοδοτικές δομές. Τα συνδικάτα ελέγχονται από τα δύο μεγάλα κόμματα, το “σοσιαλιστικο” SDSM και το εθνικιστικό VMRO και ταυτόχρονα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου είτε απευθείας, είτε μέσω “κοινωνικού διαλόγου” και ταξικής ειρήνης. Είναι διεφθαρμένα και αστικοποιημένα λειτουργώντας ως παρακλάδι της εκάστοτε κυβέρνησης. Σωματεία αλλάζουν χέρια από το VMRO προς το SDSM με μοναδικό κριτήριο την στήριξη της κυβέρνησης.

Σε αυτές τις συνθήκες το εργατικό κίνημα έγινε συνολικά αναξιόπιστο και κυριάρχησαν οι αρχές του φιλελευθερισμού και του ατομικού δρόμου. Η Πρωτομαγιά έγινε μια μέρα “γιορτής” και οι συγκεντρώσεις των συνδικάτων ήταν άμαζες ή έμοιαζαν περισσότερο με φεστιβάλ τραγουδιού και χορού χωρίς κανένα ταξικό περιεχόμενο.

Τα στάσιμα νερά ήρθε να ταράξει τα 3 τελευταία χρόνια η εμφάνιση της Levica, ενός γνήσιου αριστερού κόμματος που προσπαθεί παράλληλα να επαναφέρει στο προσκήνιο την ταξική πάλη και το όραμα της εργατικής απελεύθερωσης. Η προσπάθεια αυτή γίνεται στις πλεόν δύσκολες συνθήκες. Τον τελευταίο χρόνο έγιναν κάποιοι εργατικοί αγώνες όπως η μάχη ενάντια στην απόλυση μια σοβαρά άρρωστης γυναίκας από τα super market VERO κ.α. Οι σύντροφοι από την Levica προσπαθούν να οργανώσουν ξανά την εργατική τάξη και η φετινή Πρωτομαγιά ήταν μια κρίσιμη μάχη.

Για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια οργανώθηκε ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση σε σύγκρουση με τις αντίστοιχες συγκεντρώσεις των κυβερνητικών και εργοδοτικών συνδικάτων. Συμμετείχαν περίπου 300 διαδηλωτές, αριθμός που για τα δεδομένα της χώρας είναι ικανοποιητικός και σίγουρα μια καλή αρχή καθώς συγκέντώθηκαν όλες οι υπαρκτές δυνάμεις του εργατικού κινήματος με πλειοψηφικό στοιχείο την νεολαία. Αντίθετα στην συγκέντρωση του SDSM που ήταν περίπου ίδια σε συμμετοχή κυριαρχούσαν οι μεγαλύτερες ηλικίες και ειδικότερα όσοι απολαμβάνουν κάποια κομματικά ή κυβερνητικά προνόμια.

Η διαδήλωση της Levica ήταν μαχητική και έκανε στάσεις στο υπουργείο Εργασίας, την Βουλή και κατέληξε στο Κυβερνητικό Μέγαρο. Ένα από τα βασικά συνθήματα εκτός των παραδοσιακών ήταν το: “Θα κάνουμε συνδικάτα στις επιχειρήσεις του Ζάεφ”. Ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ είναι ταυτόχρονα και μεγαλοεπιχειρηματίας, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας, Ήρθε στην κυβέρνηση με την υπόσχεση ότι θα περιορίσει τα ανεξέλεγκτα προνόμια του κεφαλαίου αλλά προφανώς ακολουθεί ακριβώς την ίδια ή και ακόμα πιο αντιλαϊκη πολιτική με τον εθνικιστή προκάτοχο του Γκρουέβσκι.

Στο τέλος της διαδήλωσης μπροστά στο κυβερνητικό μέγαρο έγιναν οι χαιρετισμοί από μέλη της Levica ενώ ένα σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του ΝΑΡ έκανε ο Παναγιώτης Ξοπλίδης τονίζοντας εκτός από το διεθνιστικό μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς και την ανάγκη του κοινού αγώνα ενάντια στον εθνικισμό και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 90.91% ( 11
Συμμετοχές )



27 σχόλια στο “Αποστολή του ΝΑΡ και της νΚΑ στην πρωτομαγιάτικη διαδήλωση στα Σκόπια

  1. Left G700

    Παίδες, αργήσατε καμιά …δεκαριά χρονάκια! Σας έχει προλάβει η Νεολαία τού …ΣΥΝ από τις 17 Μαΐου τού 2008! Η ποια;;; Ακριβώς όπως σάς το έγραψα: η Νεολαία τού ΣΥΝ!!! Δηλαδή, κι επειδή σάς αρέσει να μιλάτε για “ουρές τής αστικής τάξης”: το μέγεθος της ουράς τού παλιού και αλήστου μνήμης ΣΥΝ που γίνατε εσείς ξεπερνάει κατά πολύ ακόμα και το μέγεθος της ουράς τού Τυραννόσαυρου Ρεξ, που βρίσκεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Νέας Υόρκης!!!

    Δια του λόγου το αληθές: https://greece-salonika.blogspot.com/2008/05/blog-post_16.html

    Reply
    1. ΓΚ1

      Ρε λέφτη, αυτό το πληκτρολόγιο σου αντέχει ακόμα; Θα σπάσει, άσε και τίποτα ασχολίαστο. Χτυπάς τον μεγάλο εχθρό εδώ…

      Reply
      1. Left G700

        Φίλε μου ΓΚ1,

        Σχολιάζω μόνο ό,τι βγάζει μάτι –καλή ώρα. Γι’ αυτό και σπανίως παίρνω απαντήσεις επί τής ουσίας τών σχολίων μου (δεν πιστεύω να θεωρείς ουσιαστικό το σχόλιό σου ή το σχόλιο του “ανθρώπου με τα 100 ονόματα” κάτω από το δικό σου…).

        «Μεγάλο εχθρό»; Χμ… Δεν είμαι εγώ αυτός που μιλάει για «ουρές» ή «πράκτορες της αστικής τάξης μέσα στο εργατικό κίνημα», για «σοσιαλσοβινιστές», «πολεμοκάπηλους», «ταξικούς εχθρούς» και άλλα τέτοια «ορέα»! Ο ‘‘βαρύτερος’’ χαρακτηρισμός που σας έχω αποδώσει είναι «κουφιοκεφαλάκηδες». Σου φαίνεται να βγάζει μεγάλη έχθρα αυτό;

        Φίλε μου, στην καταπολέμηση της γνωστής παιδικής ασθένειας, που δεν μπορεί ακόμα να εξαλείψει η Αριστερά από τις τάξεις της, παρά το γεγονός ότι κοντεύει να κλείσει αιώνας από τότε που την εντόπισε το μικροσκόπιο του Βλαδίμηρου, προσπαθώ να συμβάλω, όσο και όπως μπορώ. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.

        Τα λέμε

        Reply
        1. βραχονησίδας

          Τι να πεις ρε φίλε; Εδώ το μεγαλύτερο τμήμα των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς (ΛΑΕ και ΚΚΕ) αποδέχονται την καπιταλιστική ομαλότητα, και ειδικά η ΛΑΕ έχει και πρόγραμμα καπιταλιστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, και το πρόβλημά σου είναι ο….αριστερισμός; Δεν σου κόβει λίγο; Μπα!

          Επίσης φίλε μου το ΝΑΡ και η ΝΚΑ αν μη τι άλλο δεν είναι αριστερίστικες δυνάμεις. Είναι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής, κομμουνιστικής Αριστεράς, είτε σου αρέσει, είτε όχι!

          Ο “αριστερισμός” σήμερα και ως έννοια έχει θέμα, διότι αυτό βάσει του οποίου οριστηκε ως αρνητικό η Αριστερά δλδ, έχει πρόβλημα, δεν είναι επαναστατικό: Το μεγαλύτερο κομμάτι της Αριστεράς είναι ενσωματωμένο στην καπιταλιστική ομαλότητα.

    2. μέλος του ΝΑΡ

      Τράβα για μπάνια left, έχει κάψει φλάντζα και έχεις κρασάρει, εδώ και καιρό….. Για το καλό σου το λέω.

      Reply
    3. Νίκος

      Πάλι καλά που έχουμε εσένα left (ή right;) να μας λες τι κινητοποιήσεις έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν 12 χρόνια, να ξέρουμε να μην τις κάνουμε, γιατί γινόμαστε “ουρά” του.

      Reply
      1. Left G700

        Όχι, φίλε μου! Κάνεις μέγα λάθος! Δεν με έχετε εμένα εδώ για να σας λέω τι κινητοποιήσεις έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν 12 χρόνια, να ξέρετε να μην τις κάνετε, γιατί γινόσαστε «ουρά» του. Εμένα με έχετε εδώ, εκτός άλλων, και για να σας δίνω να τρώτε με το κουταλάκι τού γλυκού (έτσι, το “μαρτύριό” σας θα κρατάει πιο πολύ ώρα…) τις δικές σας κατηγορίες ότι η εκτός ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αριστερά έχει γίνει ουρά της αστικής τάξης στο Μακεδονικό και στο Αιγαιακό ζήτημα. Αν πάρουμε τοις μετρητοίς τη λογική σας, κι εσείς γίνατε ουρά (τι ουρά; ουράκλα!) της Νεολαίας τού ΣΥΝ (και ουχί τού ΣΥΡΙΖΑ)! Βλέπεις, οι “ουρές” μοιάζουν λίγο με τα δίκοπα μαχαίρια: έχουν δύο απολήξεις!

        Reply
        1. βραχονησίδας

          Τι λες ρε φίλε; θεμελίωσε ποτέ το ναρ και η νκα την κριτική τους στην λαε ή το κκε για τα θέματα του αιγαίου ή του μακεδονικού με βάση επιχειρήματα του στυλ “κάνατε καποια δράση που την είχε κάνει παλιοτερα ο σύριζα και για αυτό είστε ουρα του”, ή “είπατε κάτι που ειπε και ο σύριζα πριν χρόνο κ για αυτό είστε ουρα του”? Πας καλά;

          Η κριτική του ναρ και της ανταρσυα προς το κκε και την λαε γίνεται σε ενεστώτα χρόνο και πάντα με κριτήριο το αν οι θέσεις τους συμβάλλουν ή όχι, στην ανάταξη κ βαθύτερη πολιτικοποιηση του λαϊκού ανταγωνιστικου κινήματος.

          Α, μην ξεχάσω: Αν έλεγε και έπραττε σημερα η ν συριζα αυτά που έλεγε τότε, δεν θα ήτα ο σύριζα και η νεολαία σύριζα. Θα ήταν κάτι άλλο, με το οποίο στο αντιπολεμικό κίνημα θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

        2. Ανώνυμα

          …όπως άλλωστε συνεργαζόσασταν τόσα χρόνια, ως τον επάρατο αύγουστο του 2015…

        3. μέλος του ΝΑΡ

          ακόμα η ίδια βαρετή και απατεωνίστικη καραμέλα, με την και καλά συνεργασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα έως τον….. Αυγουστο του ’15. ΤΙ και αν η πραγματικότητα διαψεύδει τους θρησκόληπτους του ΚΚΕ; ΟΟΟΟΟΟΧΙΙΙΙΙ, αυτοί τον χαβά τους. Αλλάξτε παίδες τον δίσκο σας, έχει κολλήσει η βελόνα μονότονα και βαρετά στο ίδιο πάντα ψέμα.

        4. lathranagnostis

          Τώρα κάνετε ότι δεν ξέρετε τίποτα για τον φόνο…Ε?

        5. βραχονησίδας

          Και βέβαια ξέρουμε για τον φόνο. Και εσύ ξέρεις. Όλοι γνωρίζουμε οτι έχεις δολοφονήσει την λογική φίλε λαθραναγνωστα! Μην κρυβεσαι άλλο.

        6. lathranagnostis

          “Αν έλεγε και έπραττε σημερα η ν συριζα αυτά που έλεγε τότε,……….στο αντιπολεμικό κίνημα θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.”
          Καλά βρε ανεκδιήγητο άτομο, υποστηρίζεις ακόμα ότι τότε, η ν. ΣΥΡΙΖΑ ήταν ειλικρινής? Υποστηρίζεις ακόμα, ότι υπήρξε ποτέ στιγμή, που γενικά όλος ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε ειλικρινά και τα λόγια του δεν ήταν λόγια μιας πολιτικής πόρνης που ψάρευε πελάτες?
          Πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το “χούι”!
          Βασικά, είσαστε άξιοι της μοίρας σας……….

        7. βραχονησίδας

          Ναι κύριοι του ΚΚΕ. ΑΝ έλεγε και έπραττε η ν. ΣΥΡΙΖΑ αυτά που πόσταρε ο εμπαθής αλλά συμπαθής εν τη εμπαθεία του και τη αγνοία του μιστερ left.gr σήμερα, αφενός ΔΕΝ θα ήταν η ν. συριζα, θα ήταν κάτι άλλο, και αφετέρου να θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε μαζί της, στο πλαίσιο της κοινής δράσης.

          Μίστερ λαθραναγνώστα, ο ανεκδιήγητος είσαι εσύ. Και το γνωρίζεις πολύ καλά. Δεν υποστηρίζω ότι ήταν ειλικρινης η ν. συριζα. Υποστηρίζω, οτι, ΑΝ έλεγε σήμερα αυτά που έλεγε τότε η ν. συριζα, αφενός δεν θα ήταν ν. συριζα και αφετέρου ναι, στο πλαίσιο της κοινής δράσης θα μπρούσαμε να συνεργαστούμε στο αντιπολεμικό. Αλλωστε μίστερ λαθραναγνώστα, τα 3/4 της τότε ν.συριζα, είτε αποχώρησαν, είτε διεγράφησαν το 2015, και προς τα αριστερα.

        8. lathranagnostis

          «Δεν υποστηρίζω ότι ήταν ειλικρινης η ν. συριζα. Υποστηρίζω, οτι, ΑΝ έλεγε σήμερα αυτά που έλεγε τότε η ν. συριζα, αφενός δεν θα ήταν ν. συριζα και αφετέρου ναι, στο πλαίσιο της κοινής δράσης θα μπρούσαμε να συνεργαστούμε στο αντιπολεμικό.»

          Έλεος!!! Πιο πολύ ειλικρίνεια σκοτώνει!
          Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ομολογείς κυνικότατα ότι ακόμα και σήμερα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ σας έκανε μια καλή “πάσα”, σας έδινε ένα πρόσχημα (προσποιητοί οργασμοί μιας πόρνης για να ικανοποιηθεί ο πελάτης), εσείς πάλι θα συνεργαζόσασταν μαζί του, γνωρίζοντας ότι λέει ψέματα…..

        9. βραχονησίδας

          Λαθραναγνωστη δεν ξέρεις ελληνικά; Σου είπα: Τα 3/4 της ν. Σύριζα αποχώρησαν η διεγράφησαν το 2015 και έφυγαν απο τα αριστερά. Επίσης σου είπα: Αν ελεγε σημερα αυτά η ν. Σύριζα, δεν θα ήταν η ν. Συριζα θα ηταν κάτι άλλο. Και ναι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε στο αντιπολεμικό.

          Άλλωστε, με τους αποχωρησαντες από τη ν. Σύριζα καναμε ως ανταρσυα, κοινή δράση στο αντιεθνικιστικο πριν λίγο καιρό. Και πολύ καλά κάναμε. Ούτε ενωτιτιδα που θέλουν ορισμένοι σαν τον left.gr, ούτε και σεχταρισμος όπως θέλουν άλλοι σαν και του λόγου σου.

        10. Κ.Σ.

          Πάντως η ΚΝΕ έχει συνεργαστεί με τη Ν. ΣΥΝ. Και όχι μόνο με αυτή, αλλά και με τη Ν. ΠΑΣΟΚ, την ΟΝΝΕΔ όταν έκαναν από κοινού κινητοποιήσεις για την ειρήνη στη διάρκεια των βομβαρδισμών στη Γουγκοσλαβία το 1999. Αντιιμπεριαλιστές αντάμα με τους φιλοΕΕ, φιλοΝΑΤΟϊκούς. Ωραίο μου πλυντήριο η φάση

        11. θεοδωρος Σαμιωτακης

          Τι θυμήθηκες τώρα.Το πλαισιο νομίζω λέγονταν εθνικο συμβουλιο νεολαιας κ συμμετείχαν νεολαίες κομμάτων αλλα κ ΜΚΟ.Αυτό που θυμάμαι είναι οτι υπήρχε κ η νεολαία της ΕΔηκ που σε μια αντιπολεμική είχε κατεβάσει επτα άτομα! Χωρις πλακα το κκε είναι θεσμικό κόμμα κ συνεργαζεται κ συνυπάρχει με όλα τα αστικά κόμματα στα πλαισια του πολιτευματος.Αυτούς που δεν αναγνωρίζει καν οτι υπαρχουν είναι η πέρα των τειχών αριστερά κ η χρυση αυγη γιατι με το Λαος που ληταν κυριλε δεν ειχε θεμα περα απο λεκτικούς διαξιφισμούς στην βουλή προς τερψιν του φιλοθεαμονος κοινού.

        12. lathranagnostis

          Της γειτονιάς μας ο τρελός
          όλα ανάποδα τα βλέπει
          μες στου μυαλού του τον καθρέφτη,
          μες στου μυαλού του τον καθρέφτη.

          Πάει στις κηδείες και γελάει,
          στα γεννητούρια πάει και κλαίει,
          κι όλα ανάποδα τα λέει,
          κι όλα ανάποδα τα λέει.
          ………………………………………………….

        13. Left G700

          Φίλε Κ.Σ.,

          Δεν μας τα λες καθόλου καλά. Όπως δεν μας τα λέει καλά κι ο Θεόδωρος Σαμιωτάκης παρακάτω (για τον «άνθρωπο με τα 100 ονόματα» δεν χρειάζεται να πω τίποτε: με όποιο όνομα κι αν υπογράφει κάθε φορά, είναι δεδομένο από χέρι ότι ανοητολογεί, όταν δεν παραχαράζει την πραγματικότητα).

          Για να κυριολεκτήσω, όχι απλώς δεν μας τα λες/λέτε καλά, αλλά μάς τα λέτε χάλια:

          Ο στόχος τού αντιπολεμικού κινήματος την περίοδο των Νατοϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, κίνημα στο οποίο πρωτοστάτησε (μακράν πρώτο) το ΚΚΕ και η νεολαία του, για να τα λέμε όλα, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, ήταν να πάρει, ει δυνατόν, παλλαϊκό ή ακόμα και πανεθνικό χαρακτήρα. Αυτό επιτεύχθηκε. Και μπορούμε να πούμε πως ό,τι έγινε τότε ήταν μία από τις λίγες περιπτώσεις στις οποίες η ελληνική Αριστερά, με πρώτο και καλύτερο το ΚΚΕ, αναδείχθηκε σε «ηγέτιδα παράταξη του έθνους» (για να θυμηθούμε και τον Κάρολο του Κομμουνιστικού Μανιφέστου). Είναι δεδομένο ότι πολλές από τις πολιτικές δυνάμει που, εκούσες άκουσες, ακολουθούν την Αριστερά, όταν αυτή καταφέρνει να αναδειχθεί σε ηγέτιδα παράταξη, θα επιδιώξουν να ξεπλυθούν. Έτσι συνέβαινε πάντα κι έτσι θα συμβαίνει. Έχεις την προπαγάνδα σου (και τη μετέπειτα πορεία τους που θα τους ξεσκεπάσει) για να μη το επιτρέψεις. Αλλά το σημαντικό είναι να επιτυγχάνεις τον ΑΝΣΚ που αποφασίζεις σε κάθε συγκυρία. Ιδίως όταν η επίτευξή του σε φέρνει στη θέση τού οδηγού….

          Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι, αν υπήρχε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τότε, κι εκείνη θα έβαζε το δικό της ΑΝΣΚ και θα τον επιτύγχανε: να αναδειχθεί σε «ηγέτιδα παράταξη του εαυτού της» συσπειρώνοντας στο δικό της αντιπολεμικό κίνημα τρεις (Χάγιο, Μαυροειδή και Πάνο Γκαργκάνα) κι έναν κούκο (Cuculus canorus canorus –το ιδιαίτερο είδος κούκου που απαντάται στην Ελλάδα)….

          Ο καθείς και ο ΑΝΣΚ του. Κι ένα μικρό παιδί μπορεί να καταλάβει ποιος είναι τι….

        14. nezard

          νεύρα, πολλά νεύρα…..

          Έτσι είναι. Η χρεοκοπία φέρνει γκρίνια .

          (μπείτε στην κυβέρνηση του Τσίπρα, να το χαρείτε τουλάχιστον. Και χρήμα θα έχει, και γκλάμουρ θα έχει , και ταξιδάκια θα έχει . Τα πάντα όλα )

        15. Left G700

          Τι λες ρε φίλε; θεμελίωσε ποτέ το ναρ και η νκα την κριτική τους στην λαε ή το κκε για τα θέματα του αιγαίου ή του μακεδονικού με βάση επιχειρήματα του στυλ «κάνατε καποια δράση που την είχε κάνει παλιοτερα ο σύριζα και για αυτό είστε ουρα του», ή «είπατε κάτι που ειπε και ο σύριζα πριν χρόνο κ για αυτό είστε ουρα του»? Πας καλά;

          Θεούλη μου, μη με εγκαταλείπεις αυτή τη δύσκολη ώρα! Δώσ’ μου δύναμη…

        16. βραχονησίδας

          Τι να σου δώσει πιά και ο θεός μίστερ left.gr. Χρυσάφι σου έδωσε, κάρβουνο το έκανες. Αστο. Δεν σε θέλει. Παράτα το.

  2. Left G700

    Θαύμα, θαύμα! Ο “άνθρωπος με τα 100 ονόματα”, μετά τη στοιχειώδη λογική, έβαλε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και τον αριστερισμό, ως ξεπερασμένο και passé!!!

    Τι άλλο θα διαβάσουμε ‘δω μέσα, ένας Βλαδίμηρος ξέρει!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.