.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Επιτυχημένη η συγκέντρωση ενάντια σε τρανσφοβία και φασισμό


Μια κυριακάτικη μέρα χαράς

Φεμινιστική ομάδα Sabbat της λέσχης Αναιρέσεις

Χθές, Κυριακή 22/10, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για ένα αυτοοργανωμένο Pride Αθήνας, βρέθηκαν από κοινού στον δρόμο ΛΟΑΤΚΙΑ+, φεμινιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, αναρχικές συνελεύσεις και αριστερές οργανώσεις, προκειμένου να αποτρέψουμε την ομοφοβική-τρανσφοβική συγκέντρωση είκοσι διαφορετικών ακροδεξιών και ναζιστικών οργανώσεων ενάντια στην ψήφιση του Νόμου για την Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου για τα Τρανς Άτομα.

Η απάντηση στην επιχειρούμενη συσπείρωση του πλέον αντιδραστικού και συντηρητικού μπλοκ δόθηκε από τις εκατοντάδες του κόσμου που διαδηλώσαμε στο Σύνταγμα με διαθεματικά συνθήματα ενάντια σε ομοφοβία, τρανσφοβία, σεξισμό και φασισμό. Και τα καταφέραμε. Εμποδίσαμε τους φασίστες να συγκεντρωθούν με την μαζική και αποφασισμένη παρουσία μας εκεί. Αλλά ακόμη και μετά το πέρας της συγκέντρωσης, οι φασίστες που περίμεναν στα στενά για να επιτεθούν σε μεμονωμένα άτομα, όπως το συνηθίζουν, πήραν την απάντησή τους από το φεμινιστικό, ΛΟΑΤΚΙΑ+ και αντιφασιστικό κίνημα.

Το πρώτο βήμα για την συνάντηση φεμινιστικών και ΛΟΑΤΚΙΑ+ συλλογικοτήτων με το αντιφασιστικό κίνημα έγινε στην φετινή πορεία για τον Παύλο Φύσσα. Εχθές, είδαμε ξανά τη δυναμική των αγώνων που δίνονται από την σκοπιά της διαθεματικότητας με αλληλοσεβασμό ανάμεσα στις διαφορετικές συλλογικότητες. Οι φεμινιστικές, λοατκια+ και αντιφασιστικές συλλογικότητες που βρεθήκαμε στον δρόμο σκοπεύουμε να παραμείνουμε εκεί, ενωμένες, τσακίζοντας ό,τι μας καταπιέζει. Ραντεβού στην Καμπάνια για την υπόθεση της Π. και το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και στην πορεία της Τρίτης για την Ηριάννα και τον Περικλή (6μιση στα προπύλαια).

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.