.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ηράκλειο: Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων για την απεργία των ναυτεργατών


 

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό στο Ηράκλειο

Ως Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το Συντονισμό στο Ηράκλειο χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην απεργία και τη νεολαία και τους άνεργους που βγήκανε στους δρόμους ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια. Χαιρετίζουμε ακόμη τον κόσμο που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18/5, μέρα ψήφισης του μνημονίου, παρά την άρνηση των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν απεργία.

Την ίδια μέρα με την ψήφιση των μέτρων, Πέμπτη 18/5, συνεχιζόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου η απεργία των ναυτεργατών της Π.Ν.Ο. που είχε ξεκινήσει από την Τρίτη τα ξημερώματα και με νέα απόφαση συνεχίστηκε μέχρι και την Παρασκευή 19/5. Κάποια από τα αιτήματα της απεργίας ήταν η επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων στο προ μνημονίων καθεστώς, η καταπολέμηση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, η υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας κ.α.

Ως Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το Συντονισμό στο Ηράκλειο στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα της Π.Ν.Ο. και πήραμε την απόφαση μεταφοράς της κινητοποίησης στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να υπερασπιστούμε, μαζί με τους συναδέλφους μας από την Π.Ν.Ο. την απόφασή τους για συνέχιση της απεργίας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες είναι αντανάκλαση των μνημονιακών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και το παράδειγμα των εργαζόμενων της Π.Ν.Ο είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι.

Είναι ενδεικτικό πως για όση ώρα βρισκόμασταν στο χώρο δεν υπήρξε πίεση από τη μεριά των αγροτών ή των λιμενικών αρχών για τον απόπλου, ενώ μετά την αποχώρησή μας αργά το βράδυ κι αφού είχαμε ενημερωθεί πως πλέον δε θα έφευγαν τα πλοία, πληροφορηθήκαμε πως ξεκίνησε η διαδικασία της φόρτωσης του πλοίου Φαιστός Παλάς η οποία και ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα!

Ξέρουν αυτό που ξέρουμε και φοβούνται! Η νίκη ενός σωματείου είναι νίκη όλων μας και κανένα σωματείο δεν μπορεί μόνο του να φτάσει μέχρι το τέλος! Η αλληλεγγύη, ο συντονισμός και ο κοινός αγώνας των πρωτοβάθμιων σωματείων είναι ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε τις γραφειοκρατικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, να βγούμε στο δρόμο, να δώσουμε νικηφόρες μάχες και να τσακίσουμε παλιά και νέα μνημόνια κυβερνήσεων – ΕΕ και ΔΝΤ!

Δεν υπάρχει τέλος στον κατήφορο αν δεν το βάλουμε εμείς!

•    Καλούμε τους αγρότες να μην παρασύρονται από συντεχνιακά και μικροπολιτικά παιχνίδια που τους βάζουν ενάντια στον αγώνα των ναυτεργατών. Τους καλούμε να αναγνωρίσουν τη σημασία που έχει για όλους τους εργαζόμενους η απεργία της Π.Ν.Ο. και να σταθούν αλληλέγγυοι.

•    Νίκη στον αγώνα των ναυτεργατών!

•    Κατάργηση παλιών και νέων μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων. Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων.

•    Μέτρα προστασίας των ανέργων. Επίδομα ανεργίας ίσo με το βασικό μισθό, χωρίς προϋποθέσεις.

•    Κατάργηση της μαύρης, της ελαστικής και της ανασφάλιστης εργασίας. Μόνιμες, σταθερές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας για όλους με πλήρη δικαιώματα.

•    Καμία μείωση και αντίθετα αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Πλήρης επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων τώρα, ριζική αύξηση του κατώτατου μισθού, στο ύψος των αναγκών των εργαζομένων.

•    Μαζικές προσλήψεις σε σχολεία, νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες κόντρα στους  νέους κόφτες.

•    Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ριζική μείωση των εισφορών. Δεν πληρώνουμε τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές – να πληρώσουν οι εργοδότες και το κράτος.

•    Να σταματήσουν όλες οι ιδιωτικοποιήσεις. Εθνικοποιήσεις τραπεζών και βασικών κλάδων με εργατικό – λαϊκό έλεγχο.

•    Δεν πληρώνουμε το χρέος, δεν περιμένουμε «δεσμεύσεις», παλεύουμε για την διαγραφή του. Έξοδο από τη φυλακή των μνημονίων της ΕΕ και του ευρώ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.