Μην χάσετε στο ΠΡΙΝ της Κυριακής, τα ενδιαφέροντα αφιερώματα για τις γαλλικές εκλογές και τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, αλλά και μια ανάλυση για την Τουρκία μετά το δημοψήφισμα.
Από το “μέτωπο” της Γαλλίας: Συνέντευξη του υποψηφίου του NPA, Φιλίπ Πουτού. Επίσης, ο καθηγητής Ζαν-Πολ Γκοτιέ είναι αποκαλυπτικός για το φαινόμενο Ακροδεξιάς και Λεπέν. Τι αποτυπώνουν οι θέσεις και η δυναμική του Ζαν-Λικ Μελανσόν και οι στόχοι της παρέμβασης της υποψηφίου της Εργατικής Πάλης, Ναταλί Αρτό. Τι αντιπροσωπεύει ο Μακρόν, τι και γιατί θέλουν το κεφάλαιο και η ΕΕ.
Για τη χούντα: Ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος αναλύει το ιστορικό και πολιτικό “κάδρο” της περιόδου της χούντας. Ο Διονύσης Ελευθεράτος καταρρίπτει τους μύθους περί “οικονομικού θαύματος” και τη θεωρία “τουλάχιστον υπήρχαν δουλειές”. Ο Βασίλης Μηνακάκης περιγράφει την αντιδραστική στροφή προς τον ολοκληρωτισμό των σύγχρονων αστικών «οργουελιανών» κρατών, που καθιστά… αχρείαστη σήμερα τη χούντα. Ο Γιώργος Κρεασίδης γράφει για την Αριστερά και την πάλη για τις δημοκρατικές ελευθερίες τότε και σήμερα.
Άρθρο-ανάλυση για Τουρκία: Ο Σεΐτ Αλντογάν, ανταποκριτής της τουρκικής αριστερής εφημερίδας Εβρενσέλ, δίνει το στίγμα της επόμενης μέρας του δημοψηφίσματος στην Τουρκία και μας διαμηνύει ότι ο αγώνας του “Όχι” δεν έχει τελειώσει.
Κι ακόμη: Επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα διαγραφής του χρέους. Το Brexit και οι πρόωρες εκλογές στη Βρετανία (από τον Λεωνίδα Βατικιώτη).