.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Όργια της αστυνομίας στο ΑΠΘ! Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες



Οι φοιτητικοί σύλλογοι και αλληλέγγυος κόσμος συγκεντρώθηκαν έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων! Στην συνέχεια έγινε πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Είχε προηγηθεί άγρια καταστολή από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών που προχώρησαν το πρωί σε κατάληψη της πρυτανείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου ενάντια στην εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου για τα ΑΕΙ.

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στην πρυτανεία, μετά από κάλεσμα των πρυτανικών αρχών, προσήγαγαν 30 άτομα, προπηλακίζοντας φοιτητές και ρίχνοντας χημικά. Ωστόσο απέτυχαν να εκκενώσουν την πρυτανεία. Οι φοιτητές αντέδρασαν άμεσα. πραγματοποιώντας άμεση πορεία μέχρι το άγαλμα Βενιζέλου με αίτημα την απελευθέρωση των συμφοιτητών τους.

Με προκλητικές δηλώσεις ο πρύτανης υπερασπίζεται την αγριότητα της αστυνομίας, είναι εμπρηστικός και ρεβανσιστής απέναντι στους φοιτητές. Τελικά έγιναν 29 συλλήψεις (!) και θα πάνε αύριο στα δικαστήρια.

Αύριο Τρίτη 2302 έχει συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων στην Πρυτανεία στις 11πμ και πορεία προς τα δικαστήρια με γενικό κάλεσμα για τις 12 το μεσημέρι.

✊🏼Δε μας τρομοκρατούν συλλήψεις, δακρυγόνα,
εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα!

‼️Οι φοιτητικοί σύλλογοι και…

Δημοσιεύτηκε από ΝΑΡ-νΚΑ Θεσσαλονίκης στις Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

 

22/2 αστυνομική καταστολή ΑΠΘ

Εικόνες πριν από λίγο, έξω απο την πρυτανεία του ΑΠΘ. Οι σερίφιδες του Χρυσοχοΐδη χτυπάνε αδιακρίτως όποιον βρουν μπροστά τους. Αυτήν είναι η ασφάλεια της αστυνομίας που μας υποσχέθηκε η κυβέρνηση. Ξύλο και συλλήψεις φοιτητών/τριών.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
#no_uni_police #Χρυσοχοϊδη_παραιτησου

Δημοσιεύτηκε από ΟΧΙ στην πανεπιστημιακή αστυνομία στις Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.