.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ωραίο μου Πλυντήριο: Η Ασημίνα Ξηροτύρη με το ΚΚΕ


Δ.Σ.

Θυμάστε την ταινία Ωραίο μου Πλυντήριο (My Beautiful Laundrette);

Ε, δυστυχώς το ΚΚΕ μάζεψε και ξεπλένει μεταξύ άλλων και την Ασημίνα Ξηροτύρη.

Έχει περάσει από την ΚΠΕ του ΣΥΝασπισμού, υπήρξε βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. Yπήρξε επίσης Νομάρχης Θεσσαλονίκης και υπηρέτησε την αντιλαϊκή πολιτική από διάφορες θέσεις και για αρκετά χρόνια.

Ως κυβερνητική βουλεύτρια της ΔΗΜΑΡ ψήφισε μνημόνια και μια σειρά αντιλαϊκών μέτρων της άθλιας τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Η κόρη της έγινε διευθύνουσα σύμβουλος του Υπερταμείου επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να ξεπουλήσει την περιουσία του ελληνικού λαού. Της καταλογίστηκαν σχέσεις με συμφέροντα που ενδιαφέρονταν για έργα και διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ!

Ρούχα μαζί που πλύθηκαν…

Αφού μας γέμισε μνημόνια και ιδιωτικοποιήσεις η Α. Ξηροτύρη δήλωσε (ολόκληρη η δήλωση εδώ: 902):

«Για μένα αυτή η συμπόρευση με το ΚΚΕ δεν είναι μόνο μια βαθιά συναισθηματική και υψηλού επιπέδου συνειδητή απόφαση, αλλά πρόκειται και για μια ουσιαστική αγωνιστική στάση ζωής και αναγέννησης της ελπίδας απαραίτητης για τον απεγκλωβισμό της χώρας και του λαού μας από τις συντηρητικές πολιτικές και το άνοιγμα στις επερχόμενες γενιές του δρόμου προς το σοσιαλισμό». Αργά το θυμήθηκε.

Όσο για το ΚΚΕ… Ωραίο μου πλυντήριο…

ΥΓ: Στο υστερόγραφο της δήλωσής της η Α. Ξηροτύρη προσθέτει:

Έκανα τη δήλωσή μου αυτή λίγες μέρες πριν το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα!

Σήμερα με ανείπωτη θλίψη και οργή αναζητώ τις ευθύνες όχι μόνο στις κυβερνήσεις για την ακραία αυτή κατάντια της χώρας μου, αλλά και στον κάθε πολίτη, τον εαυτό μου γιατί δεν αγωνισθήκαμε ακόμη παραπάνω για μια χώρα που πρωτίστως θα εξασφαλίζει την προστασία και την ασφάλεια στον λαό της!!!

Αφήστε Κα Ξηροτύρη… Έχετε ήδη κάνει αρκετά!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 69.23% ( 26
Συμμετοχές )



42 σχόλια στο “Ωραίο μου Πλυντήριο: Η Ασημίνα Ξηροτύρη με το ΚΚΕ

  1. Κώστας

    Ναι, φαίνεται πως η θεωρία των ατομικών συνεργασιών, επειδή το ΚΚΕ είναι “το Κόμμα της Εργατικής Τάξης” και όλα τα άλλα αστικά κόμματα,δίνει ευκαιρίες στους πονηρούς πολιτικάντηδες του Περισσού να καταστήσουν τα ψηφοδέλτια τους κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

    Οποιαδήποτε προηγούμενη πολιτικοποιηση θεωρειται εγκληματική αλλά μπορεί να συγχωρεθεί σε χρόνο dt όταν ο “εγκληματίας” “κάνει την υπέρβαση”. Δεν υπάρχει κάποιο όριο, δεν υπάρχει κάποιος που εκ προοιμίου αποκλείεται όταν αφήνει το ένα στρατόπεδο και έρχεται στο άλλο. Το ΚΚΕ σκηνοθετεί την απολογία του, οι πιο ξεφτίλες γράφουν και κάτι αυτοεξευτελιστικά σεντόνια, μέχρι και του τύπου “ομολογώ πως εγκληματούσα αλλά βρήκα τον σωστό δρόμο”, έχω διαβάσει και όλοι γίνονται δεκτοί. Δεν χρειάζονται σύγκλιση και κοινοί αγώνες αλλά μόνο αρκετή χοντροπετσιά.

    Πραγματικά το ΚΚΕ πολιτεύεται με έναν τρόπο που αν ο Παύλος Πολάκης κάνει μια δήλωση “μετά από 34 χρόνια άσκοπη περιπλάνηση γυρνάω σπίτι μου” θα τον δεχτεί.Ένα κόμμα όμως που είναι εντελώς αρνητικό στην κοινή δράση και την πολιτική συνεργασία και τόσο μπόσικο στον σαλταδορισμό και τις μεταγραφές δεν είναι επαναστατικό κόμμα.

    Να ξεκαθαρίσω πως κατηγορώ το ΚΚΕ, η κ Ξηροτύρη μου είναι από αδιάφορη εώς συμπαθής, θέλει τώρα που περάσανε τα χρόνια να δώσει ένα παρών κάπου που θα την αφήσουν να αφήσει όλη της την πορεία στο απυρόβλητο με το ότι δήθεν κάνει ένα τοοοοσο μεγάλο βήμα που πια δεν πειράζει. Την αντίφαση αυστηρότητας/επιείκειας από μεριάς του ΚΚΕ σχολιάζω

    Κώστας

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Κεντροαριστερη που πιέστηκε από τα αριστερά και
      άλλαξε πορεία. το πρόγραμμα σας στη πράξη δηλαδή.

      Reply
      1. ΑΩ

        καλές οι εξυπνάδες αλλά δεν φαίνεται να πιέστηκε, για αυτό και δεν κάνει αυτοκριτική. Το ξέπλυμά της γίνεται από το ΚΚΕ και αυτό έχει την ευθύνη

        Reply
        1. Ανώνυμος

          καλές οι εξυπνάδες αλλά …και η εξωκοινοβουλευτική έχει “ξεπλύνει” αρκετούς και χωρίς καμιάν αυτοκριτική…
          Γενικά είναι μια “καθιερωμένη πρακτική”, που αντανακλά το επίπεδο του εργατικού η αριστερού, εντός η εκτός εισαγωγικών, κινήματος.

  2. Ανώνυμος

    Νομίζω πως πριν από το ’89 ήταν στο χώρο του ΚΚΕ η της “Πανεπιστημονικής” Μηχανικών ΤΕΕ; Οπως και ο Πολάκης, όπως και ο Ρούσης, όπως … ~ η μισή Ελλάδα! Και αυτοκριτικές δε βλέπω…
    Τεσπα, δε νομίζω να έχει αυταπάτες ότι θα πάρει ψήφους από το ΚΚΕ για να …συνεχίσει την καριέρα της. Κι ελπίζω και οι κουκουέδες να μην περιμένουν “ρεύμα” προσέλευσης λόγω τέτοιων “προσωπικοτήτων”. Αυτοί οι τύποι, τη δική τους ψήφο μόνο περιφέρουν. Περισσότερο, φαντάζομαι, την δείχνουν σαν “λάφυρο” και για αποδυνάμωση του χώρου προέλευσής της, του Σύριζα. Αλλά, όπως και να το δει κανείς είναι απομεινάρι μιας χρεοκοπημένης νοοτροπίας “συσπείρωσης”, που ποτέ δεν έδωσε τίποτε ουσιαστικό, ακόμη και σαν οπορτουνισμό να το δει κανείς.
    Αύριο θα δούμε μια τεράστια συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 11:00, όπου θα έρθουν άνθρωποι για πρώτη φορά στο κίνημα, ακούγοντας την συνείδησή τους και όχι περιφερόμενους σελέμπριτις, που τους περισσότερους τους αγνούν κιόλας.

    Reply
    1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      Οι περιφερομενοι Σελεμπριτις που παιρνουν τις καρεκλες είναι βαθυά ταξική προσεγγιση μεγαλου μερους της κοινοβουλευτικής αριστεράς.Η αποψη ειναι οτι οι φτωχοι ειναι για να κολλανε αφισσες , να βολταρουν στους δρομους τρωγοντας δακρυγονα, ξυλο κλπ και να ψηφιζουν τους ” μορφωμενους” που εχουν ονομα και αναγνωρισιμοτητα αλλα συνηθως απο αγωνες και ρίσκο είναι ” νούλα”” που λεει και ο λαος Μην αδικουμε το ΚΚΕ που το κανει λιγες φορες και η εξωκοινοβουλευτικη αριστερα ακομα πιο λίγες .Μετρ του είδους ειναι η φιλοΕΕ φιλονατοικη αριστερα σε ολες τις μορφες της απο το κκε εσωτ μεχρι και τον Συριζα

      Reply
      1. Κώστας

        Θεόδωρε ποιους περιφερόμενους σελέμπριτι είχε το ΚΚΕ εσ ? Ρωτάω γιατί και ηλικιακά δεν μπορώ το γνωρίζω και με εντυπωσιάζει. Αν είχε καλλιτέχνες, τρέχα γύρευε τώρα για ένα κόμμα που κατέβηκε τελευταίά φορά στις εκλογές το 1985 και που οι καλλιτέχνες που το στήριζαν, αν το στήριζαν, το έκαναν χωρίς ελπίδα καρέκλας και ήταν μάλλον λόγω δομικής σχέσης εκπροσώπησης με την Τέχνη και την διανόηση.

        Κώστας

        Reply
        1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Λιγους είπα.Δυο προχειρα παραδειγματα Ζουραρης κσι Μπουταρης χωρις πολυ σκεψη.Παντως το κκε σε σχεση με αλλους εχει σοβαροτητα

        2. Κώστας

          Ο Ζουράρις, αν δεν κάνω μεγάλο λάθος, ήταν σε αυτό που με την γλώσσα της εποχής θα λέγαμε “ο κύκλος του Πολίτη” και, διαβάζω, ήταν και μέλος του ΚΚΕ εσ. Για Μπουτάρη δεν γνωρίζω, ως συνεργαζόμενο του ΚΚΕ τον γνώρισα προσωπικά, δεν βρίσκω κάτι γκουγκλάροντας αλλά μπορεί, δεν μπορώ να ξέρω τι έκανε την δεκαετία του 80

          Όχι, το ΚΚΕ δεν έχει καμία σοβαρότητα σε αυτό το θέμα, είναι το Κόμμα που επέβαλλε μια προσωπικότητα της ακροδεξιάς, την Λιάνα Κανέλλη, χωρίς καμία αυτοκριτική και μετατόπιση από την μεριά της

          Κώστας

        3. Ανώνυμος

          “Ακροδεξιά” η Λιάνα; Μήπως και φασίστρια;

  3. Γνώστης

    Η Ξηροτηρη προέρχεται από τον του ΚΚΕ Εσωτερικού. Μέσα από την ΕΑΡ βρέθηκε στον Συνασπισμό και μετά ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ κλπ.
    Πάντα αξιοποιούσε την διαδρομή του άντρα της Παναγιώτη Αικατερινιάρη, σημαντικού στελέχους των Λαμπρακηδων που μετά την Χούντα είχε παρουσία στο ΤΕΕ με το ΚΚΕ Εσωτερικού.
    Το ΚΚΕ το ανακάλυψε προ ημερών, όλες τις προηγούμενες δεκαετίες το λοιδωρούσε

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Εχεις δίκηο, με άλλη θεσσαλονικιά την μπέρδεψα.

      Reply
  4. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Η μεταγραφή αυτή αντανακλά την άποψη που έχει το ΚΚΕ για τα μνημονια τα οποια δεν θεωρει ούτε τομή , ούτε παρανομα, ουτε οτι ηρθαν για να μεινουν.Τα θεωρει μια δεσμη αντιλαικων μετρων συνηθισμενο φαινομενο στον καπιταλισμό.Θα ευχομουνα το κομμα να εχει δικιο.Στα πλαισια λοιπον αυτης της αποψης το κομμα μπορει να μεταγραφει πολιτικους που εχουν εφαρμοσει αντιλαικα μετρα .Αλλωστε στον καπιταλισμό είμαστε ! Η συντροφισσα πια Ασημινα ξεπλυνε το ονομα της και την υστεροφημια της και ζησαν ολοι καλα και εμεις χειρότερα…

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να παρατηρείς το έλλειμμα των πολιτικών επιχειρημάτων και της φτωχής, για το κίνημα βρε αδερφέ, αντιπαράθεσης που μαστίζει το εξωκοινοβούλιο.
    1.Διερωτώμαι από πότε η απλή δήλωση στήριξης (εκλογικής ή και μη) συνεπάγεται και απόλυτη ή στενή πολιτική σύγκλιση μεταξύ του ατόμου που την κάνει και του φορέα που την δέχεται?
    2.Ανάμεσα στις δηλώσεις στήριξης που κατά καιρούς γίνονται από διάφορα άτομα στο ΚΚΕ υπάρχει ας πούμε και αυτή του Θάνου Μικρούτσικου (που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποχαιρέτησε ως σύντροφο Θάνο) και του επί χρόνια στρατευόμενου με το ΝΑΡ καθηγητή Οικονομάκη. Γιατί δεν είδαμε κάποιο σχολιασμό τότε?
    3.Λέτε πολλά για την κ.Ξηροτύρη που ομολογουμένως είναι σωστά. Από πότε όμως η αυτοκριτική ενός πολιτικού προσώπου για τα πεπραγμένα του αποτελεί μεμπτό σημείο?
    4. Έστω ότι έχετε σε όλα δίκιο και ότι η δήλωσή της είναι κατόπιν υστεροβουλίας. Υπάρχει κάποιο επί της ουσίας και επί του πρακτέου όφελος για την κ.Ξηροτύρη και αν ναι που συγκεκριμένα θα το αξιοποιήσει και πως?
    5. Υπάρχουν κατά καιρούς σε συνδικαλιστικές ενώσεις και σωματεία τίμια άτομα από διάφορους πολιτικούς χώρους που βλέποντας τα αδιέξοδα και τις αυταπάτες συστρατεύτηκαν με πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς. Θα τους βγάλουμε και αυτούς στα μανταλάκια?

    Και κάτι ακόμη προς τον κ.Σαμιωτάκη, το ΚΚΕ ουδέποτε είπε ότι τα μνημόνια δεν είναι παράνομα και ότι είναι πρόσκαιρα. Άλλωστε όταν η ΠΦΑ βγήκε χτίζοντας το μύθο της με τις αυταπάτες που καλλιέργησε σε αρκετό κόσμο το ΚΚΕ κατέθεσε νομοσχέδιο για την κατάργηση των μέχρι τότε μνημονίων που πήγε στο βρόντο. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

    Reply
    1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      Κακώς αγριευεις.Δεν ειμαι Ανταρσυα ουτε ψαρευω ψηφους.Θεωρω το κκε σοβαρο και αν διαβασεις προσεκτικα το καταλαβαινεις.Στο 1 έχεις δικιο.Οπως και στο 5 να μην κρεμασουμε τιμιους στα μανταλακισ.Δεν μπορω να συγκρινω Οικονομακη με Ξηροτυρη η οποια ειπα οτι για χ ψ λιγους θελει να ξεπλυθει.Τωρα για την οποια αυτοκριτικη της αδιαφορω Αν εχεις ψηφισει τετοια αισχη ηξερες τι εκανες.Οσο για τα μνημονια δεν αμφισβητω αυτα που λες σλλα πιστευω οτι το βαθος τους δεν το εχει πιασει το κομμα.Προσωπικη μου κσλοπροαιρετη γνωμη.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Θεόδωρε μπορεί να σε αποπήρα άδικα, να με συμπαθάς.
        Ωστόσο αναρωτιέμαι πως γίνεται να υπάρχει μονάχα ο αρνητικός σχολιασμός (π.χ. Ξηροτύρη) και να εκλείπει ο θετικός (π.χ. Οικονομάκης και άλλοι.)
        Επίσης, δεν γνωρίζω εάν επιδιώκει να ξεπλυθεί το συγκεκριμένο άτομο αλλά θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς κερδίζει επί του πρακτέου από αυτό, αφού κατά τη γνώμη σας δεν χωράει η όποια δημόσια αυτοκριτική.
        Τέλος, θα ήθελα να αναλύσεις λίγο περισσότερο το σκεπτικό σου για τα μνημόνια.

        Reply
        1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Δεν πειραζει ανώνυμε.Στα γραφόμενά μου αναγνωρίζω οτι το ΚΚΕ έχει σοβαρότητα.Ειναι δε αναμφισβήτητο το φιλολαικο του πρόγραμμα , οι δεσμοι με τα λαικά στρώματα κλπ.Για την Ξηροτυρη δεν ξερω τι παει να βγάλει από δυνατότητα επανόδου μέχρι καλή ψυχή , δεν εχει σημασία.Ουτε βεβαια η συγκεκριμένη έκανε αυτοκριτική.Αυτο που ειπε οτι δεν αγωνιστηκε αρκετα κλπ είναι εξοργιστικές μπουρδες.Εδω η γυναικα ψηφισε διαλυση ολων των εργασιακών δικαιωματων , εκποιηση ολης της χώρας κλπ.Όσο για τα μνημόνια δεν εχω και καμμια πρωτοτυπη γνώμη ουτε χώρο να σου αναλύσω.Λεω δεν ειναι απλα μια δεσμη αντιλαικων μετρων που την αντιμετωπιζει ενα νομοσχεδιο λες και ειναο τα χρεη των βαμβακοπαραγωγων.Μιλαμε χοντρα χοντρα για καταργηση στην ουσια του κοινοβουλιου αφου δεν μπορει να νομοθετησει χωρις αδεια.Παραδοση εξουσιας και ολης της δημοσιας περιουσιας σε κεντρα εκτος χώρας.Εινσι ένα βαθυ καθεστως ήδη πολυ αιματηρό που μετατρεπει μια εξαρτημενη χωρα σε τριτοκοσμικη μπανανια, εξοντωνοντας τον πληθυσμο της , εκποιωντας οτι υπαρχει και διαλυοντας οτι ψηγματα θεσμων και δικαιου ειχαν κατακτηθει με αγώνες.

    2. Ανώνυμος

      Φίλε ΚΚΕ, όπως γνωρίζεις, τα μνημόνια δεν καταργούνται με νομοσχέδια όταν την πλειοψηφία την έχουν τα καπιταλιστικά κόμματα. Ούτε και τα εκθέτεις στον λαό. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού γνωρίζει. Και αν δεν αγωνίζεται, δεν είναι γιατί έχει αυταπάτες, αλλά γιατί δεν πιστεύει ότι μπορεί να νικησει. Γιατί έχει ηττηθεί πολλάκις μέχρι τώρα.

      Συνεπώς, κοφτε εκεί στο ΚΚΕ την ανοησία του στυλ “κατεβάσαμε στην βουλή νομοσχέδιο για την κατάργηση των μνημονιων και μας το απέρριψαν, μπουχουυ αυτοί είστε”. Ναι το ξέρουμε πως αυτοί ειναι και οχι κάποιοι άλλοι. Το θέμα είναι πως μπορούμε να τους νικήσουμε. Και εδώ και το ΚΚΕ δεν λέει καθόλου κάτι σοβαρό. Μα καθόλου.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ωστόσο φίλε μου αναδεικνύεις τις αυταπάτες και τις πραγματικές προθέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, ασχέτως του μανδύα που φοράει (αριστερή-δεξιά), σωστά?
        Αφού, λοιπόν, έχεις κάνει και την τελεολογία ότι ο λαός έχει ηττηθεί, θα ήθελα να σου επισημάνω το προφανές: Ότι ακόμα και σήμερα αρκετός κόσμος δεν έχει κυοφορεί αυταπάτες/διαχειριστικές λογικές και δεν έχει σαφή εικόνα για τις προθέσεις του κάθε μετώπου/σχηματισμού.
        Για παράδειγμα εάν ο Βαρουφάκης δεν είχε αυταπάτες γιατί δεν υπερψήφισε τον Φλεβάρη του 15΄ το νομοσχέδιο του ΚΚΕ?
        Τις έχει λυμένες μήπως η ΛΑ.Ε που συνεργάζεται μαζί του?

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Καταρχάς φίλε ΚΚΕ, ο βαρουφακης και η ΛΑΕ δεν ειναι όλος ο κόσμος, είναι ένα ελαχιστο τμημα του.

          Κατά δεύτερον ούτε ο βαρουφακης έχει αυταπάτες διότι αν είχε όντως αυταπάτες, αυτές κανονικά πρέπει να του διαλύθηκαν εκει γύρω στα μέσα του 2015 οριστικά. Άρα, θα έπρεπε να λέει σήμερα άλλα από αυτά που λέει και που ειναι ίδια με αυτά που έλεγε μέχρι το 2015. Παρομοιως και η ΛΑΕ.

          Μην μπερδεύεις την σοσιαλδημοκρατική αντίληψη με τις αυταπάτες. Ο άλλος είναι σοσιαλδημοκράτης διότι αφενός πιστεύει ότι 2-3 πράγματα μπορεί να τα κάνει αμα εκλεγεί. Αφετέρου και να διαψευστει δεν πειράζει, διότι θα βρει αλλά δύο τρία πράγματα ακόμα πιο λίγα που τα έκανε κσι πάλι θα αισθάνεται δικαιωμένος. Άσε δε την βουλευτική μισθοδοσία, τους αποσπασμενους, κλπ. Βρίσκει κόσμος δουλίτσα. Λίγο τοχεις στις εποχές που ζούμε;

          Φίλε ΚΚΕ, σκέψου

        2. Κώστας

          Δεν έχει κάποια σχέση το τι ψήφισε ή όχι ο Βαρουφάκης το 15 με το τι λέει σήμερα το κόμμα του και με το αν η ΛΑΕ συνεργάζεται μαζί του.

          Επίσης, να πούμε και κάτι άλλο, πως η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων, αν για κάτι τέτοιο μιλάμε, ήταν υποκριτική και ψεύτική διότι η κατάργηση των μνημονίων ενεργοποιούσε όλη την αλυσίδα της στάσης πληρωμών της εξόδου από την ΟΝΕ κλπ που το ΚΚΕ χαρακτήριζε, μαζί με το Σύστημα και την Τρόικα, καταστροφή

          Πχ το ΚΚΕ δεν καταψήφισε το γ μνημόνιο στις 5 Ιουλίου. Τι θα πρέπει να του πει η κάθε ΛΑΕ, δεν συνεργάζομαι μαζί σου σήμερα ?

          Επίσης ανοίχτε κανένα βιβλίο όσοι λέτε για σοσιαλδημοκρατικες αντιλήψεις. Αλλιώς ασχοληθείτε με κάτι άλλο, πχ το ποδόσφαιρο

          Κώστας

        3. Ανώνυμος

          Δεν “ενεργοποιούσε” τίποτε! Απλά φέσωνε τους …”πιστωτές”, που καθόλου δεν τους συνέφερε η καταστροφή της ελληνικής αστικής τάξης!
          Τους διευκολύνατε το 2015 όλοι εσείς οι “ρεαλιστές”, παρέα με τους “μεταβατικούς”, που ν’ αβασκαθείτε!

        4. Κώστας

          Η κατάργηση των μνημονίων δεν ήταν ανεκτή εντός της ΟΝΕ.

          Σήμαινε αυτόματη παύση πληρωμών. Η έξοδος από την ΟΝΕ θα ήταν φυσική συνέχεια του ότι δεν θα δέχονταν ποτέ να εφαρμοστούν σε μια χώρα της ΟΝΕ και της ΕΕ πολιτικές δημόσιας ιδιοκτησίας και ελέγχου στην Οικονομία, αναδιανομής, παραγωγικού μετασχηματισμού, οικολογικής προστασίας κλπ και χάραξης δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής ανάλογα με τις ανάγκες. Διότι θα το έκανε και η Ισπανία, και η Ιταλία. Μετά θα ξεσηκώνονταν η εργατική τάξη στον πλεονασματικό βορρά που έχει ζήσει τους παγωμενους μισθούς σαν κλειδί του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος έναντι του Νότου και δεν θα δέχονταν να δει την γερμανική αστική τάξη πχ να αναγνωρίζει στις PIIGS πως τελικά δεν είναι γουρούνια αλλά τα εργαζόμενα στρώματα τους θύμα ιμπεριαλιστικών και ταξικών στρατηγικών.

          Η αυταπάτη σου ήταν η αυτό που κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν. Όχι ο Τσίπρας και οι γύρω του, το πίστευαν κάποιοι σε στυλ του σ Γιάννη Μηλιού. Όχι, μια μηχανή, μια ταξική ιμπεριαλιστική στρατηγική για την θωράκιση της καπιταλιστικής ιεραρχίάς εντός κάθε χώρας, και μεταξύ τους, δεν ανατρέπεται τόσο εύκολα, δεν γίνεται το αντιθετο της τόσο εύκολα. Διότι το κέντρο της ταξικής πάλης παραμένει το έθνος κράτος και μπορείς να παραγγείλεις έτσι απλά μια σοσιαλδημοκρατική ουτοπία σε μια διακρατική ένωση

          Κώστας

        5. Ανώνυμος

          ..”αυτόματη παύση πληρωμών”;
          Επιμένετε στο ρόλο του εγχώριου χωροφύλακα της ΟΝΕ;!
          Και τα αεροπλάνα (στρατιωτικά, παρακαλώ…), που ξεφορτώνανε στην Ελευσίνα “χαρτούρα” από την Εσπερία, τι κάνανε; …”Αυτόματη παύση [πληρωμών”;!!
          Με το κάπιταλ κόντρολ του 2015 τους απαλλάξατε από το …άγχος!
          Και το μεταφέρατε στον ελληνικό Λαό.
          Ο ρόλος της διαχρονικής πέμπτης φάλαγγας….. Την κρίσιμη στιγμή θα επέμβει για να βγάλει την μπουρζουαζία από τα αδιέξοδα.
          Δεν είναι η πρώτη φορά.

        6. Κώστας

          Δεν καταλαβαίνω τι λες, μάλλον έπεσα σε τρολ

          Κώστας

        7. Ανώνυμος

          Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις…

        8. Ανώνυμος

          Φίλε Ανώνυμε (8/3 στις 01:31) την ΛΑ.Ε και τον σοσιαλδημοκράτη Βαρουφάκη την ανέφερα ως αντιπαράδειγμα στο επιχείρημά σου.
          Εγώ λέω πως η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων σε μια περίοδο όπου η φρέσκια ΠΦΑ είχε μαζί της ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και είχε βγει με προγραμματική θέση να τα καταργήσει μέρα μεσημέρι, ήταν κάτι παραπάνω από αποκαλυπτική για το πολιτικό σκέλος της όλης υπόθεσης στο κομμάτι της αποκάλυψης των αυταπατών τους. Επίσης, να επισημάνω ότι στο δίπολο μνημόνιο-αντιμνημόνιο όπου πάτησαν και φαίνεται ότι πατάνε ακόμα μερικοί αριστεροί του έξω-κοινοβουλίου, καμία κατάργηση δεν πρόκειται να συμβεί από αστικές κυβερνήσεις, ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟΥ ΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ.

          ΥΓ: Δεν ξέρω τι αυταπάτες έχετε κάποιοι και αν το ζείτε καθημερινά μέσα από το πληκτρολόγιό σας, αλλά χαλάλι σας που έχετε μνήμη χρυσόψαρου. Να φανταστώ το προ-μνημόνιο του Φλεβάρη του 15′ και όλοι οι νόμοι της ΠΦΑ δεν είχαν την τζίφρα του Βαρουφάκη έτσι?
          Όπως και να έχει, καλή τύχη με τον μετά-καπιταλισμό που δεν αναζητά το κέρδος και την δημιουργική εγχώρια καινοτομία και ανάπτυξη που λέει και ο Γιάνης με ένα νι. Βαριέμαι να γράφω σεντόνια με τα απίθανα πράγματα που έχει πει κατά καιρούς. Είναι ζεστές οι καρέκλες φαίνεται.

        9. Ανώνυμος

          Φίλε ανώνυμε ΚΚΕ, ίσα ίσα, η πολιτική του ΚΚΕ στο να κατεβάζει νομοσχέδια που καταψηφίζονται και μετά να λέει “κοιτάξτε τους μου καταψήφισαν, βγάλτε συμπεράσματα” και να μένει κυρίως σε αυτό, εινσι πολύ πιο κοντά στην πολιτική της ΛΑΕ σι του βαρουφακη.

          Με λίγα λόγια, το ΚΚΕ σε κοινοβουλευτικο επίπεδο και ως πολιτική, ειναι πολύ πιο κοντά σε ΛΑΕ και βαρουφακη από όσο θες να πιστεύεις…. Σοσιαλδημοκρατική λογική και πρακτική λέγεται αυτό το να γκρινιάζεις που σου καταψηφίζουν νομοσχέδια κ να νομίζεις ότι τους ξεβρακωνεις κιόλας..

        10. Ανώνυμος

          Γιατί πότε κατέβασε νομοσχέδιο το Μερα25 για να αποκαλύψει κάτι και έφερε κάποιον προ ευθυνών του? Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο φίλε για να υπάρχει συσχέτιση με το ΚΚΕ.
          Και άρα εντός του κοινοβούλιο τι πρέπει να κάνει ένα κομμουνιστικό κόμμα?
          Να ξεχάσουμε τι ακριβώς έχει πει και ο Λένιν στον “Αριστερισμό”?

          Όσο για τη σοσιαλδημοκρατική πολιτική, γελάει ο κόσμος αδερφέ, οι εργαζόμενοι του αγώνα και του μόχθου που κατεβαίνουν στο δρόμο και συγκρούονται με την ΚΑΘΕ κυβερνητική πολιτική μέσα από τα σωματεία τους και το Π.Α.ΜΕ είναι εκτός των όσων περιγράφεις. Συνεπώς, δεν ξέρω ποιος πατάει την μπανανόφλουδα της σοσιλαδημοκρατίας και τρώει τον σανό των κυβερνητικών αυταπατών, σίγουρα όμως το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Ωραία τα λόγια τα μεγάλα από τα πληκτρολόγια, αλλά τα λέμε στο δρόμο και στους χώρους δουλειάς Ανώνυμε, εκεί ξέρεις ποιους θα βρείτε μπροστάρηδες.

        11. Ανώνυμος

          Ωχου μωρέ ανώνυμε του ΚΚΕ, αναμασάς τα ίδια βαρετά που λέτε εδώ κ δεκαετίες, περί πληκτρολογιων και άλλων τινών παραμυθιών…

          Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως και άλλες μικρότερες πολιτικές δυναμεις, μια χαρά συμμετέχουν εμπρακτα και ενεργά με τις εργατικές τους δυνάμεις σε αγώνες σε χώρους δουλειάς και στα σωματεία, πρωταγωνιστωντας στην ταξική πάλη!

          Οσν αφορά τα νομοσχέδια, περίμενε εσύ το ΚΚΕ να ξεβρακωσει τους υπόλοιπους στην βουλή. Θα περιμένεις κάνα δυο αιώνες.

        12. Κώστας

          Ανώνυμε φίλε του ΚΚΕ 18:15 δεν βλέπω να έχεις μεγάλες διαφωνίες στο ότι τα νομοσχέδια του ΚΚΕ είναι υποκριτικά, εκ του ασφαλούς, για να μην ψηφιστούν αλλά για να εκθέσουν.

          Θέλει μεγάλη φιλοσοφία το να καταλάβεις πως κανέναν δεν εκθέτουν γιατί είναι τόσο εξώφθαλμο πως είναι υποκριτικά και πως οποιος ερωτηθεί, γιατί δεν το ψήφισε, θα πει, πολυ΄απλά, “και αυτοί που το κατέβασαν δεν το πιστεύουν” ?

          Κώστας

        13. Ανώνυμος

          Βρε ανεκδιήγητε, μόνος σου αποφάνθηκες ότι τα ν/σ τα κατεβάζει το ΚΚΕ …για να μην ψηφιστούν;! Και με βάση αυτό τον συλλογισμό, που ανέβασες από την κοιλιά σου, κατευθείαν από το παχύ έντερο, συνεπέρανες ότι είναι …υποκριτικά!
          Ενώ, αν είχαν και λιγουλάκι οπορτουνισμό μέσα, να τα …γλυκαίνει(!), θα μπορούσαν να ψηφιστούν και άρα …να μην είναι …”υποκριτικά”!
          Οπως ήταν π.χ. τα ν/σ που ψήφισε η ΛΑΕ ως οργανικό μέλος του Σύριζα!
          Παίζεις (νομίζεις…) με τις λέξεις και τη νοημοσύνη μας.
          Το ΚΚΕ δεν κοροϊδεύει κανέναν!
          Και αν ήταν “υποκριτικά” τα ν/σ ήταν πολύ απλό να ξεβρακωθεί το ΚΚΕ, αρκεί να τα ψήφιζαν κάποιοι!
          Αλλά αυτό κάνει τζίζ!
          Γιατί τα “υποκριτικά”, εκτός από “υποκριτικά” είναι, δυστυχώς για σας, και φιλολαϊκά. Κι αυτό είναι, που δεν επιτρέπεται άνωθεν στους “φίλους του Λαού”!
          Μην παίζεις με τις λέξεις.
          Το ΚΚΕ γνωρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφιστούν από την κουστωδία των κομμάτων σας φιλολαϊκά ν/σ.
          Aλλά δεν πρόκειται να σταυρώσει τα χέρια η και να τα διπλώσει σαν και τη χάρη σας για να μην είναι …”υποκριτικό”!
          Hic Rhodus, hic salta!
          Eμπρός, ψηφίστε τα, για να ξεβρακώσετε την υποκρισία του ΚΚΕ!
          Και να γελάσει ο κάθε πικραμένος!

        14. Ανώνυμος

          Παιδάκι μου ΚΚΕ λωλάθηκες; Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι στην βουλή, άρα, δεν μπορεί να ψηφίσει ή να καταψηφίσει κοινοβουκευτικα, κάποιο νομοσχέδιο! Σου προτείνουμε να ψηφίσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις επερχόμενες εκλογές, να μπει στην βουλή, και μετά να την κρίνεις και εκεί μέσα!

          Κατά τα άλλα, αν νομίζεις ότι με το να κατεβάζει το ΚΚΕ νομοσχέδια κάνει κάτι, ε, είσαι στο ροζουλι σφυροδρεπανάτο συννεφάκι σου.

    3. Γνώστης

      να διευκρινιστεί ότι ο καθηγητής Οικονομάκης δεν ήταν για χρόνια στο ΝΑΡ, αλλά.για ένα σύντομο.
      το σωστό είναι ότι για χρόνια ήταν στην εξωκοιβουλευτική αριστερά, ΑΡΑΝ, ΝΑΡ, ΕΕΚ.
      φυσικά δεν Ξηροτυρη και η προσχώρηση του στο ΚΚΕ είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς είναι πολιτική επιλογή και κρίνεται.
      Δεν μια τυχοδιωκτική περίπτωση αστού πολιτικού με εγκληματικές ευθύνες για την αντιλαϊκή πολιτική που ξεπλένεται με μια δηλωσουλα και.μηδεν αυτοκριτική.

      Reply
  6. Papillon

    ““Ακροδεξιά” η Λιάνα; Μήπως και φασίστρια;”

    Όχι ρε τι λες τώρα; Σύγχρονη…Πασιονάρια:

    https://bluebig.wordpress.com/2014/04/03/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CE%B5/

    https://www.aigaio365.gr/vinteo-otan-i-liana-kanelli-apotheone-ton-fragko-fragkouli/

    https://www.youtube.com/watch?v=ef1L6vOm54U

    Πως τολμάνε μετά ορισμένοι να χαρακτηρίζουν σαν φασίστρια κάποια που υπερασπίστηκε φανατικά και σθεναρά τους Σέρβους…ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ;

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΟΝ….

    Reply
    1. Ανώνυμος

      …τ’ωρα οι πασιονάριες είναι με το ΝΑΤΟ!

      Reply
  7. Μητσάρας!

    Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΥΡΙΟΙ…
    Η Ξηροτύρη είναι σαφώς σοσιαλδημοκράτισσα. Ουδείς το αρνείται αυτό.
    Από εκεί μέχρι του να λέτε ψέματα για αυτήν και για τις πράξεις της, κυρίως για να συκοφαντείτε τις επιλογές του ΚΚΕ πάει πολύ.
    Ουδέποτε ψήφισε κάποιο μνημόνιο…. Αυτό μπορεί κάποιος να το ανακαλύψει, αλλά ούτε στον κόπο μπήκατε. Πόσο μίζεροι είστε.
    Όσο το τι κάνει η κόρη της, το αφήνω ασχολίαστο. Οικογενειακή ευθύνη μόνο στα φασιστικά-ναζιστικά καθεστώτα αναζητούσαν.

    Reply
    1. άλλος ανώνυμος

      όταν χαρακτηρίζεις την Ξηροτύρη “σοσιαλδημοκράτισα” επιβεβαιώνεις ότι το ΚΚΕ γίνεται πλυντήριο για ξεφωνημένους εκπροσώπους της αστικής πολιτικής και μάλιστα στην πιο σκληρή μορφή της.Στην οποία αστική πολιτική καθόλου ασυνήθιστα δεν είναι ούτε τα παζάρια, ούτε τα ανταλλάγματα ούτε τα βολέματα των γόνων.
      Να ξαναδιαβάσεις τα ντοκουμέντα του ΚΚΕ και να δεις πώς χαρακτηρίζονται το ΚΚΕ Εσωτ., ο ΣΥΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ από τα οποία πέρασε η κυρία.
      Σε αυτές τις εκλογές νομίζει κανείς ότι αν βρίζετε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ θα σαρώσει το ΚΚΕ εκλογικά;

      Reply
    2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      Η Ξηροτύρη στηριξε απο τα εδρανα της βουλης την κυβερνηση Σαμαρα Βενιζελου που εφαρμοσε οτι εφάρμοσε κ ψηφισε παρόν οπως ολη η Δημαρ στην ψηφιση του Μνημονιου.Αποχωρησε απο το κομμα τον Γεναρη του 2015 έχοντας την αποψη οτι η Δημαρ επρεπε να συνταχθει με τον Συριζα.Πάντως οποιος στηριξε το μνημονιακο προγραμμα Σαμαροβενιζελων δεν τον κοβω για πολυ Σοσιαλδημοκρατη αλλα για νεοφιλελευθερο .Αν ηθελε το κκε να εχει καποιους σοσιαλδημοκρατες στη βιτρινα ας επαιρνε καποιος σοβαρους κ τιμιους οπως πχ το Ασκε την ΧΔ ή κατι τετοιο.Στην προκειμενη περιπτωση μιλαμε για υλικο κατεδαφισης που αφου μας εσωσε ως Ευρω” αριστερη” έρχεται στην δυση της καρριερας της να μας σωσει ως πασιονάρια.Νομιζω οτι το ιδιο το κκε που ειναι κομμα με φιλολαικες θεσεις , συνεπεια κ αγωνιστικοτητα αδικει τπν εαυτο τουωμε τετοιες επιλογες.Ασε που αν η συγκεκριμενη εκλεγει το κομμα θα ψαχνει την εδρα κ δεν θα την βρισκει…

      Reply
    3. Κώστας

      Μα δεν έκανε κάποιο έγκλημα η κόρη της για να πούμε για οικογενειακή ευθύνη, την έβαλε η μαμά της σε υψηλόβαθμη κρατική, τροικανική, θέση, στην Διεύθυνση του Υπερταμείου, του φορέα Ιδιωτικονομικής διαχείρισης της Δημόσιας Περιουσίας μέχρι να παγώσει ο ήλιος. Εσύ πιστεύεις πως μπήκε χωρίς παρέμβαση της μαμάς της, λόγω τεχνοκρατικών ικανοτήτων ? Πιστεύεις πως η μαμά της ήταν αντίθετη ? Μήπως βγήκε και κατήγγειλε την κόρη της ? Δεν στήριζε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά το 15 ? Δεν ήταν στέλεχος και βουλεύτρια της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική ? Δεν ήταν, και τότε, η κόρη της σε σπουδαία θέση, στην ΔΕΗ ?

      Μα να μην μπει ενώ είναι ικανή ? Ε, ααφύ είναι τόσο αστέρι, θα βρει μια καλή θέση στον ιδιωτικό τομέα, να μην μπει, από ευθυξία, για να μην πούμε οι κακοπροαίρετοι ότι έβαλε η μάνα της το χεράκι της

      Εκτός και αν η μόνη ικανή για να τσεπώνει 270.000 το χρόνο είναι η κόρη της Ξηροτύρη

      https://thecaller.gr/callers-choice/asimina-ksirotiri-p-vouleutis-kori-epikefalis-ipertamiou/

      Δεν ψήφισε μνημόνια ? Δηλ αν δεν ήταν βουλευτρια όταν γίνονταν οι ψηφοφορίες και δεν τα ψήφιζε λόγω αυτού αυτό είναι κάποιο επιχείρημα υπερ της ?

      Το θέμα είναι, τι καλό έκανε, πόθεν τεκμαίρεται η μετατόπιση της. Εδώ ξέρεις τι απαντάτε ? Στήριξε το ΚΚΕ, αρκεί, είναι έμπρακτη αυτοκριτική και ενώ είναι σοσιαλδημοκράτισσα, δεν πειράζει. Δεν ξέρω αν στέκει ο όρος, σοσιαλφιλελευθερη μου φαίνεται εμένα εδώ και τουλάχιστον 11-12 χρόνια αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι, τι καλό έκανε και δεν πειράζει που είναι σοσιαλδημοκράτισσα, όπως την λες ? Κάποιος θα πει πως ο τάδε είναι σοσιαλδημοκράτης, αλλά κοιτα αγώνες που έκανε ως ΠΑΣΚΕ, κοίτα η Ομοσπονδία του απεργίες που τράβηξε ? Κοιτα ξύλο και χημικά που έφαγε στον δρόμο αν και δεν είναι κανένας επαναστάτης ? Ή, κοίτα ως κυβερνητικό στέλεχος προσπάθειες που έκανε για το κοινωνικό κράτος και την καθολική εργασία.

      Μα αυτό είναι ο ορισμός του πλυντηρίου, έχει δίκιο ο άλλος ανώνυμος. Η στήριξη στο ΚΚΕ είναι κάτι σαν Θαύμα της Αποκαλύψεως, ο Διώκτης Σαούλ γίνεται Απόστολος Παύλος

      Κώστας

      Reply
  8. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Αν κάποτε τεθει θεμα δίωξης όσων νταραβεριστηκαν με το υπερταμειο τι θεση θα πάρει η κυρια Ξυροτηρη; Αυτο το θεμα βεβαια δεν απασχολει την ηγεσια του ΚΚΕ αφου ξερει οτι για καμμια εκατοστη χρονια ακόμα θα εχουμε μνημόνια…

    Reply
  9. Λεμε καμμια ιστορια να περναει η ωρα

    Οταν καταλαβετε οτι ο μονος καημος της ελιτ του Περισσου ειναι η διατηρηση της κοινωνικης της θεσης,ως κρατικοεξαρτημενης καστας, οταν δηλαδη δειτε την πραγματικοτητα , θα σταματησετε να το ωραιοποιειτε. Αλλα δεν αντεχετε να αντικρυσετε την πραγματικοτητα, εισαστε κι εσεις επιβατες του σαπιοκαραβου

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.