.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το ΟΧΙ του λαού ήταν ένα ρήγμα που ζητάει την δικαίωσή του


ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΡΗΓΜΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

8 χρόνια κλείνουν σήμερα από το μεγάλο λαϊκό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι της νέας “δανειακής σύμβασης”, των νέων μνημονίων..Ένα ΟΧΙ που παραμένει αδικαίωτο. Ένα ΟΧΙ που πολεμιέται από παντού. Από δεξιά και από..αριστερά!

Το 62% της 5ης του Ιούλη του 2015 δεν ήρθε τυχαία. Ήρθε σαν αποτέλεσμα των μεγάλων αντιμνημονιακών αγώνων της περιόδου 2010-2015, των πλατειών, των απεργιών, των συγκρούσεων. Σαν αποτέλεσμα του πόθου των εργαζόμενων και της νεολαίας να “τελειώνουμε με τα μνημόνια”, την τρόικα, την φτώχεια, την διαρκή βία ενάντια στον λαό, την εξευτελιστική επιτήρηση.

Σε όλα αυτά ο λαός είπε ένα μεγάλο “μέχρις εδώ”. Και το είπε παρά τον ωμό εκβιασμό του Ντράγκι και της ΕΕ, που έκλεισε τις τράπεζες, παρά την τρομοκρατία της ντόπιας άρχουσας τάξης, της ΕΕ και των ΗΠΑ ότι θα επέλθει η απόλυτη καταστροφή “αν δεν συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις.”

Η μάχη του δημοψηφίσματος ήταν μια ξεκάθαρα ταξική μάχη. Στηρίχθηκε με συντριπτικά ποσοστά από τις λαϊκές γειτονιές και την εργατική τάξη. Πολεμήθηκε με λυσσαλέο μίσος από την αστική τάξη και τα κόμματα της στο σύνολό της. Μέχρι και την απειλή της αστικής βίας επιστράτευσαν όταν ο Β Μεϊμαράκης όταν έλεγε, “αν απειληθεί η συμμετοχή στην ευρωζώνη η αστική τάξη θα πάρει τα μέτρα της”!

Αυτός που δεν τίμησε το ΟΧΙ του λαού ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η κυβέρνηση που λίγες μέρες μετά πήγε και υπέγραψε μαζί με τις αστικές πολιτικές δυνάμεις την μετατροπή του σε ΝΑΙ. Που αντί να στηριχθεί στην τεράστια λαϊκή πλειοψηφία, πήγε και “ακούμπησε” στον Μεϊμαράκη και τον Γιούνκερ συντρίβοντας τις λαϊκές ελπίδες, διασπώντας το κόμμα τους και βυθίζοντας την κοινωνία στο τέλμα της απογοήτευσης του “όλοι τα ίδια είναι”. Τα απόνερα (και) αυτής της ιστορίας εισπράττει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και σήμερα.

Αυτός ακόμα που δεν τίμησε το ΟΧΙ του λαού ήταν το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ επέλεξε να γυρίσει την πλάτη στην τεράστια ταξική και πολιτικά διαπάλη που γινόταν στην ελληνική κοινωνία, παίρνοντας “ίσες αποστάσεις” ανάμεσα στον Σόιμπλε και την Μέρκελ, τον Μειμαράκη, τον Βενιζέλο και τον Τσίπρα, ανάμεσα στον μεγάλο κεφάλαιο και την ΕΕ, με λίγα λόγια ανάμεσα σε όλο τον μαύρο συνασπισμό εξουσίας που έπεσε πάνω στον κόσμο να τον εκβιάσει και να του αλλάξει γνώμη και τον λαό. Όσο και να προσπαθεί το ΚΚΕ να δικαιωθεί εκ των υστέρων (βάζοντας όσους τότε πήραν στάση υπέρ του ΟΧΙ και το στηρίζουν σήμερα να κάνουν δηλώσεις μετάνοιας) από την κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτελεί πάντα μια τεράστια ντροπή για το ΚΚΕ το ξεπούλημα της λαϊκής διάθεσης για σύγκρουση στο όνομα ότι η σύγκρουση αυτή δεν ήταν τόσο “καθαρή” για να της κάνει την τιμή να την στηρίξει.. Όταν “σφίγγουν” τα διλήμματα και απειλείται η πολιτική σταθερότητα του συστήματος τότε η επιλογή του ΚΚΕ είναι πάντα η στήριξη της σταθερότητας.

Το δημοψήφισμα του 2015 ήταν σίγουρα μια τομή. Εκ των υστέρων γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τις κυρίαρχες δυνάμεις για την φθορά του. “Λαικισμός” και “τυχοδιωκτισμός” λέει όλο το επίσημο πολιτικό σύστημα. “Είχαμε αυταπάτες” λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι ΝΑΙ τι ΟΧΙ, παίξατε το παιγνίδι του Τσίπρα λέει το ΚΚΕ. Δεν ήθελε ο λαός ρήξη, μια καλύτερη διαπραγμάτευση ήθελε λένε άλλοι. Άλλοι πάλι λένε ότι ¨οι πλατείες γέννησαν την Χρυσή Αυγή” δίνοντας αγωνιστικά εύσημα στους φασίστες, οι οποίοι πολέμησαν λυσσασμένα τις πλατείες και τις απεργίες και δεν πάτησαν το πόδι τους στις πλατείες φροντίζοντας να κάνουν βραδυνά προγκρόμ ενάντια σε μετανάστες και αγωνιζόμενους που οδήγησαν στην δολοφονία του Σαχσάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσα.

Στην πραγματικότητα, οι εργαζόμενοι ψήφισαν ΟΧΙ και ήξεραν ότι αυτό το ΟΧΙ οδηγούσε σε ρήξη με την ΕΕ. Και είχαν την ψυχή, το κουράγιο και το πολιτικό αισθητήριο να την επιλέξουν. Αλλά δεν υπήρξε εκείνη η αριστερά που θα την πήγαινε μέχρι το τέλος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι περήφανη για την στάση που κράτησε εκείνη την περίοδο. Στήριξε το ΟΧΙ μέχρι το τέλος, το τριπλό ΟΧΙ ενάντια στα μνημόνια, την ΕΕ και την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δεν θα το υλοποιούσε. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είχε τις δυνάμεις που να της επέτρεπαν να αποτελέσει την δύναμη εκείνη που θα πήγαινε το ΟΧΙ μέχρι το τέλος, να μπει μπροστά στην υπεράσπιση του ενάντια στο πραξικόπημα του αστικού πολιτικού κόσμου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την μετατροπή σε ΝΑΙ. Αυτή είναι η δική μας αυτοκριτική στάση για την τότε περίοδο και η ανάγκη για μία δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά στο σήμερα.

Τα συμπεράσματα εκείνης της περιόδου αποτελούν πολύτιμο οδηγό για το σήμερα. Η διεκδίκηση από τον λαό μιας άλλης ριζικά διαφορετικής πολιτικής βρήκε και θα βρίσκει πάντα μπροστά της το “σιδερένιο τείχος” της ευρωζώνης, της ΕΕ, του κεφαλαίου. Και άρα κάθε πραγματικά φιλολαϊκή πολιτική δεν μπορεί παρά να έχει στην προμετωπίδα της την ρήξη με την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των οικονομικών και πολιτικών θεσμών που την επιβάλουν και την στηρίζουν. Δεν αρκεί μια “αριστερή” ή “προοδευτική” κυβέρνηση για να κάνει αλλαγές. Απαιτείται πορεία για μια άλλη εξουσία, εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, πάνω στην βάση ενός κράτους νέου τύπου, εργατικού κράτους. Δεν μπορεί να υπάρξει σήμερα φιλολαϊκή διαχείριση. Μόνο παλεύοντας συνολικά ενάντια στο σύστημα μπορείς να έχεις κατακτήσεις σε επιμέρους ζητήματα και να παίρνει ο λαός “ανάσα” από την επίθεση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο. Σήμερα που το ρεύμα της φιλολαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού και του αριστερού κυβερνητισμού έχει μπει σε μια αναπότρεπτη κρίση, που η πολιτική του “εφικτού” οδήγησε στην ήττα τους φορείς που την επικαλέστηκαν, απελευθερώνονται αναζητήσεις χιλιάδων αγωνιστών για την οικοδόμηση εκείνης της αριστεράς που θα πάει τις επόμενες μάχες μέχρι το τέρμα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα παλέψει για μια τέτοια αριστερά σε “διάλογο” με κάθε δύναμη και αγωνιστή που δεν βολεύεται στην καπιταλιστική δυστοπία, που αφήνει πίσω του τις πολιτικές του συμβιβασμού, που αναζητά μια νέα αριστερά του αντικαπιταλιστικού αγώνα και της επαναστατικής προοπτικής.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 58.46% ( 13
Συμμετοχές )



74 σχόλια στο “Το ΟΧΙ του λαού ήταν ένα ρήγμα που ζητάει την δικαίωσή του

  1. Ανώνυμος

    Το μόνο, που ζητάει τη δικαίωσή του είναι οι αποτυχημένοι αριστεροί, που την πάτησαν τότε και επιμένουν ακόμη.
    Κακό του κεφαλιού τους.

    Reply
    1. Panos Kolonos

      Σωστά. οι αποτυχημένοι αριστεροί της αποχής και του δεν παίρνω θέση, ούτε ΟΧΙ, ούτε ΝΑΙ

      Reply
      1. Ανώνυμος

        ..ενώ οι αιώνιοι “πρόθυμοι” να δαγκώνουν τις πεπονόφλουδες της αστικής τάξης “παίρνοντας θέση” …αντιλαϊκή(!), πέτυχαν να χάσουν μέσα σε ένα μήνα:
        ΑΝΤΑΡΣΥΑ (2023-21/5: 31746) – (2023-25/6: 15988) = 15758 ψήφ. η -49,64%
        Τα δύο μ/λ (12773+3926) – (9447+4296) = 2956 ψήφ. η -17,70%
        ΟΚΔΕ 1950 – 1379 = 571 ψήφ. η -29.28%
        Χώρια, που στο δρόμο και στα συνδικάτα έχουν ουσιαστικά συρρικνωθεί εδώ και πολύ καιρό!
        Επιτυχημένοι “αριστεροί”……

        Reply
        1. Papillon

          Μία διόρθωση για να είμαστε δίκαιοι τα δύο μ/λ είχαν θέση για ΑΠΟΧΗ από το ΨΕΥΤΟδημοψήφισμα (που ήταν και η μόνη σωστή θέση).

          https://www.thespro.gr/2015/07/blog-post_95.html

          Απλά για να μην αδικούμε κανέναν.

        2. Panos Kolonos

          ένα διαχρονικά υποταγμένο στον κοινοβουλευτισμό κόμμα. που μετρά το μπόι του και το επίπεδο του επαναστατικού κινήματος με ψήφους, αγκομαχα να πείσει τους οπαδούς του ότι μόνο αυτό υπάρχει και ότι βρίσκεται αριστερά του αργοπεθαίνει. το μοναδικό μέτρημα του είναι οι εκλογές του κοινοβουλευτισμού και όχι το επίπεδο συνείδησης της Ε.Τ. ,η προσπάθεια να οργανωθεί και να διεκδικήσει το σύμπαν. αν ΑΝΩΝΥΜΕ φίλε του κοινοβουλευτισμού, αυτή είναι η οπτική σου κράτα τη καλά.
          τώρα για το δημοψήφισμα του 15,,αν και ήταν μια κοινοβουλευτικού τύπου διαδικασία με τα όρια της και τις αναλογίες της, ήταν η μοναδική φορά που ο κόσμος διχάστηκε με το ΝΑΙ και ΟΧΙ. Με το ΟΧΙ συντάχθηκε η πλειοψηφία των εργαζομένων, όχι γιατί πήρε το μέρος του ΤΣΙΠΡΑ, αλλά γιατί αντιτάχθηκε έστω και με μια κοινοβουλευτικού τύπου διαδικασία*(δημοψήφισμα),στην ΕΕ, τις επιταγές της ,τον αστισμο στην Ελλάδα.
          Ήταν από τις λίγες φορές που βρέθηκε κόσμος να κοντραρει τόσο έντονα, να μοιράζεται από δω και από εκεί και μέσα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές..
          ο κόσμος, ο απλός φτωχός λαός πήρε θέση για μια στιγμή με αυτόν τον τρόπο, αλλά είναι άλλου είδους πρόβλημα κατά πόσο ήταν οργανωμένος και κυρίως ιδεολογικά να πάει παρακάτω και κυρίως κατά πόσο οι όποιες επαναστατικές κομμουνιστικές δυνάμεις είχαν*(η και έχουν σήμερα*) προετοιμαστεί όπως είχε κατά δήλωση ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ τότε ετοιμαστεί η αστική τάξη για παν ενδεχόμενο.

        3. Ανώνυμος

          Πράγματι, τα δυό μουλού τήρησαν στάση αποχής, με την σωστή έννοια της μη συνέργειας στο δημοψήφισμα-απάτη. Αλλες αμαρτίες πληρώνουν με το -17,7%.
          Αλλά η αποχή, που χρειάζεται επιπλέον διευκρινίσεις για να μην τσουβαλιάζεται/μπερδεύεται με την αποχή του ωχαδερφισμού η και της απολιτικότητας, αυταπόδεικτα δεν ήταν η καλύτερη επιλογή.
          Το ΚΚΕ για άλλη μια φορά πρότεινε την σωστότερη στάση.
          Μπορούσαν και τα μουλού και άλλες δυνάμεις να προτείνουν άκυρο με άλλη, δική τους, διατύπωση, για να διατηρήσουν τον διακριτό τους ρόλο και να μην καπελωθούν από κανέναν. Αυτό θα ήταν μια σωστή μετωπική στάση, που μόνο κακόπιστη κριτική θα αντιμετώπιζε.
          Χάσαν ευκαιρία η κάναν λάθος;
          Μπορεί για κάποιους να ισχύει – αυτοί ας σκεφτούν.
          Αλλά για άλλους ήταν μάλλον νομοτελειακό. Δεν έχουν αποφασίσει σε ποιά όχθη της ταξικής πάλης θα σταθούν. Βολοδέρνουν….

      2. Papillon

        Πάνο εσείς οι “πετυχημένοι” να είστε καλά που με το περήφανο “ΟΧΙ” σας…διώξατε τα μνημόνια και μας…σώσατε.

        Και το κυριότερο ο λαός μας έγινε πιο…μαχητικός. Τόσο που τον Σεπτέμβριο…ξαναψήφισε τον Ανδρέα τζούνιορ ενώ το 2019 το…ξαναγύρισε δεξιά.

        Να είστε καλά που κάνατε μάγκα τον Κούλη μαζί με τον Τσιπρανδρέα…

        Reply
        1. Μάκης από Πειραιά

          Για το ΟΧΙ να πάτε να τα πείτε αυτά στο Πέραμα του 70%
          Μάθετε να σέβεστε τον λαό και να μην του κουνάτε το δάχτυλο…
          Ο λαός δικαίωσε το ΟΧΙ με το 63,5% και όχι τις βλακείες που έλεγε η σάρα και η μάρα.

  2. Ανώνυμος

    Επιτυχημένο ΚΚΕ:

    25/5/2023 426.633 , 21/6/2023 401.187 απώλεια 25.446 ψήφοι.
    Και σε ανώτερα…

    Reply
  3. Ανώνυμος

    …μείον 25446 ψήφοι, η ποσοστό -5,96%!
    Αρκετά πιο κάτω από το -8,72 του μέσου όρου!
    Αστε το! Δε μαζεύεται με τίποτα η πανωλεθρία του ευρύτερου ρεφορμιστικού χώρου “Σύριζα και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις”…….

    Reply
    1. Ανώνυμος

      1) ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστεί άμεσα η ελεύθερη και απρόσκοπτη διέλευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τα διόδια της Νέας Καρβάλης.
      2)ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την εξεύρεση κατοικιών και τροφής για τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που αποσπώνται/διατίθενται σε Μετεωρολογικά Κλιμάκια σε τουριστικές περιοχές και νησιά.
      3)ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:
      -Τη δωρεάν και άμεση χορήγηση των προβλεπομένων ειδών ένδυσης και υπόδησης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
      – Την καταβολή του κόστους ραφής των υποχρεωτικών στολών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
      ερωτώ και εγώ ποιο κόμμα έκανε τις ερωτήσεις αυτές στη νέα κυβέρνηση.
      και για να μην το αδικώ έκανε και μία για ακόμα

      ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε:

      – Να καλυφτεί άμεσα το σύνολο των οργανικών θέσεων των γιατρών που παραμένουν κενές στην ΠΔΨΧ του ΠΑΓΝΗ,

      – Να προσληφθεί όλο το απαραίτητο μόνιμο και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες,

      – Να αποζημιωθούν άμεσα οι χρωστούμενες εφημερίες των γιατρών της Παιδοψυχιατρικής,

      – Να αποκατασταθούν οι αποδοχές των υγειονομικών στα προ των περικοπών επίπεδα και να αυξηθούν.

      Αυτές είναι στην πρώτη σελίδα του σαιτ του Κόμματος.
      100% αντιπολίτευση

      Reply
  4. Ανώνυμος

    …μείον 25446 ψήφοι, η ποσοστό -5,96%!
    Αρκετά πιο κάτω από το -8,72 του μέσου όρου!
    Αστε το! Δε μαζεύεται με τίποτα η πανωλεθρία του ευρύτερου ρεφορμιστικού χώρου “Σύριζα και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις”…….

    Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι είσαστε επαναστάτες;
    η δράση σας στο εργατικό κίνημα; η δράση σας στο κοινοβούλιο; η δράση σας στα προβλήματα της κοινωνίας; η δράση σας στο ζήτημα της ειρήνης;
    Μα όλα χάλια είναι. Μήπως κάνετε κάποιο λάθος;
    Μήπως δεν είστε αυτό που νομίζετε;
    Μήπως είστε πρόβατα με τομάρι λύκου;

    Reply
    1. Panos Kolonos

      Τίποτα από όσα λες, ούτε με κάποια εκλογικά πιθανά ποσοστά.
      αυτό που μας κάνει επαναστάτες είναι η διάθεσή μας και η προσπάθεια να συγκροτήσουμε τους κομμουνιστές/ριες σε μια επαναστατική πολιτική οργάνωση με στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού και τη δημιουργία μιας νέας απελευθερωμένης κοινωνίας, της κοινωνίας του κομμουνισμού, με την ίδια την εργατική τάξη πρωτοπόρα σε αυτό το καθήκον.
      Όχι για να βγάζει βουλευτές που προτείνουν αυξήσεις μισθών σε μπάτσους.
      απάντηση στον ΑΝΩΝΥΜΟ κοινοβουλευτικό , της 12/7/23,at 9.13

      Reply
  5. Μάκης από Πειραιά

    Το ΚΚΕ του 4,5% και τα μλ των 5000+5000 ψηφοφόρων ορθώνουν το ανάστημά τους στο 63,5% του ΟΧΙ

    Reply
  6. Μάκης από Πειραιά

    Γι αυτό το ΟΧΙ το αφεντικό μου όρμησε να χειροδικήσει και με έδιωξε από τη δουλειά.
    Ότι και να λέτε, το ΟΧΙ δεν το φτάνετε, είσαστε πολύ λίγοι.
    Είσαστε τυφλωμένοι από το ταξικό μίσος για αυτό το ΟΧΙ.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Εξετάζεις την περίπτωση να σε παρεξήγησε;!
      Εδώ και τον Τσίπρα “μπολσεβίκο” τον ανεβοκατέβαζαν για το …”ΟΧΙ”!
      Για το ταξικό μίσος έχεις δίκηο. Μισούμε ό,τι ραγιάδικο και προσκυνημένο, και το “ΟΧΙ, που γλυκοκοιμήθηκε στην αγκαλιά του ΝΑΙ” είναι ακριβώς αυτό.
      Και με το συμπάθειο….

      Reply
      1. Μάκης από Πειραιά

        Μισείτε ότι ραγιαδικο και προσκυνημενο; ποιοι; οι 5000+5000 είσαστε η το 4,5%; εξετάζεις την περίπτωση να μην βρέχει και να είναι ο λαός που σας φτυνει;

        Reply
  7. Papillon

    Ρε Μάκη να είμαστε λίγο σοβαροί το ότι ένα μπλοκ αστικών δυνάμεων, εργοδοσίας, καπιταλιστών τάχθηκε με το ΝΑΙ δεν δικαιώνει το άλλο που είχε ταχθεί με το “ΟΧΙ” ειδικά αυτό που το εκφράζουν οι ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΕΣ δηλαδή τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ αφεντικά.

    Και γιατί λοιπόν δεν συγκροτήθηκε ΤΑΞΙΚΟ μέτωπο ενάντια στις εργοδοτικές απειλές, γιατί η “αριστερά” σας δεν καλούσε σε ΑΠΕΡΓΙΕΣ για να ανατραπούν οι αντεργατικές, αντιλαϊκές και μνημονιακές πολιτικές και η εργοδοτική τρομοκρατία αλλά αντί γι’αυτό τρέχατε στα συριζέϊκα ΌΧΙ; Γιατί να δοθεί απάντηση σε ένα ΚΑΛΠΙΚΟ δημοψήφισμα και όχι στους μαζικούς, λαϊκούς αγώνες; Η απάντηση έπρεπε να είναι “Κάτω οι εκβιασμοί και οι απειλές, κάτω όμως και η κοροϊδία και οι μνημονιακές πολιτικές που πριμοδοτούν την εργοδοτική τρομοκρατία με μαζικές, μαχητικές απεργίες και διαδηλώσεις” και όχι “Κάτω οι εκβιασμοί και οι απειλές του ΝΑΙ με ψήφο στο…ΟΧΙ”. Σε ένα ΌΧΙ που ήταν μεταμφιεσμένο ΝΑΙ (εφόσον οι προτάσεις της κυβέρνησης ήταν ολόϊδιες με αυτές της τρόϊκας) και που υπηρέτησε τελικά το ΝΑΙ.

    Χαρές που έκανε το αφεντικό αυτό όταν νομοθετούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 50%+1, το λοκάουτ για τους εργοδότες και που αυτό το 63,5% που λες ήταν ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ όπως και για την…εθελοντική-συμβολική φορολογία των εφοπλιστών. Και δεν μου λες ο Γιαννακόπουλος αφεντικό δεν είναι; Καπιτάλας του κερατά δεν είναι; Ε πάρε το…αντισυστημικό “ΟΧΙ”:

    https://www.euro2day.gr/news/economy/article/1345545/giannakopoylos-vianex-kalese-toys-epiheirhmatie.html

    Οι χρυσαυγίτες; Αφεντικά δεν υπηρετούν; Εφοπλιστές; Νονούς της νύχτας; Ε πάρε το…αντισυστημικό σου “ΟΧΙ”:

    https://www.voria.gr/article/i-chrisi-avgi-psifizi-ochi-sto-dimopsifisma-lei-o-michaloliakos

    Αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ τόσα χρόνια τώρα είναι ότι το “ΟΧΙ” ήταν ΝΑΙ από την αρχή. Δεν θέλετε με τίποτα να παραδεχτείτε ότι το συριζέϊκο αληταριό σας ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ όλους. Μάκη μου η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη ήταν ωμή παραδοχή του Τσίπρα ότι θα μας φέρει και άλλο μνημόνιο. Αλλά εσείς ΧΑΜΠΑΡΙ δεν πήρατε και σας την έφερε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Και νομίζατε ότι θα τον…πιέζατε από τα αριστερά και τρίχες κατσαρές.

    Και κλαίγεται σήμερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

    “Αυτός που δεν τίμησε το ΟΧΙ του λαού ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η κυβέρνηση που λίγες μέρες μετά πήγε και υπέγραψε μαζί με τις αστικές πολιτικές δυνάμεις την μετατροπή του σε ΝΑΙ. Που αντί να στηριχθεί στην τεράστια λαϊκή πλειοψηφία, πήγε και “ακούμπησε” στον Μεϊμαράκη και τον Γιούνκερ…”

    Τόσα χρόνια ακόμα αυταπάτες ρε παιδιά; Τίποτα πια δεν καταλάβατε; ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ όμως; ΔΕΝ υπήρχε περίπτωση να στηριχθεί στην…λαϊκή πλειοψηφία γιατί ΔΕΝ ήταν ο σκοπός τους αυτός από όταν ήταν ακόμα αντιπολίτευση. ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ γιατί σας είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβετε; Μήπως θεωρείτε ότι είστε οι πιο…έξυπνοι άνθρωποι στον κόσμο και δεν περιμένατε να πέσετε θύματα της συριζέϊκης μαφίας;

    Reply
  8. Papillon

    Η μόνη σωστή στάση ήταν αυτή της ΑΠΟΧΗΣ. Έπρεπε να καταγγελθεί η ίδια η ΑΠΑΤΗ. Και ο μόνος τρόπος ήταν να ΜΗΝ συμμετέχει ΚΑΝΕΝΑΣ στο συριζέϊκο τσίρκο άλλωστε η αποχή σε σχέση με τα…αγωνιστικά άκυρα του Περισσού ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ και αυτό γιατί ένα αρκετά σημαντικό μέρος του κόσμου δεν δέχτηκε ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ να νομιμοποιήσει την απάτη γιατί κατάλαβε ότι με οποιοδήποτε αποτέλεσμα το τρίτο το μακρύτερο ήταν προδιαγεγραμμένο.

    Συμμετοχή στο συριζέϊκο καραγκιοζιλίκι είτε με “ΟΧΙ”, είτε με ΝΑΙ, είτε με άκυρα σήμαινε αποδοχή και νομιμοποίηση της κοροϊδίας. Έπρεπε ο λαός να στείλει το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν τον εξαπατά άλλο, τέλος με τα ψέματα. Δυστυχώς την πάτησε η πλειοψηφία όπως την πάτησε όταν ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι θα…σκίσει τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο. Η συνέχεια γνωστή ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ του λαϊκού κινήματος και ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ.

    Εάν ο Περισσός ήθελε πραγματικά να σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση τότε θα καλούσε σε ΑΠΟΧΗ και ΜΗ νομιμοποίηση του μνημονιακού ΟΧΙ και θα καλούσε επίσης σε ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ και καθημερινές διαδηλώσεις έξω από την Βουλή αντί να καλούσε σε κομματικές συγκεντρώσεις για να μας πείσει να συμμετέχουμε στην κοροϊδία ρίχνοντας…άκυρο.

    https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=3/7/15&id=15878&pageNo=6

    Εμ που ήταν το ΠΑΜΕ; Που ήταν τα…ταξικά σωματεία;

    Αυτή είναι η αλήθεια όσοι ήταν υπέρ της συμμετοχής λειτούργησαν σαν ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

    Reply
  9. Παλιός Συνοδοιπόρος

    Κάποιες Μέρες στα τέλη Ιουνίου 2015.
    VIDEO ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΦΙΛΗ-ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
    https://www.youtube.com/watch?v=wGjClntbuhM
    ————————————————————————–
    Με ποιο δικαίωμα άραγε ο προοδευτικός κai αριστερός σύριζα δεν έβαλε για ψήφηση την πρόταση του ΚΚΕ; Πολυ πρόοδος. Αλλά θα πει κάποιος πως η κατάργσηση του μνημονίου με ένα νόμο ακι ένα άρθρο ήταν σχήμα λόγου όπως έλεγε 3 εβδομάδες πριν το Δημοψήφισαμ η κυρία Πρόεδρος της Βουλής
    ————————————————————————–
    Δεν ξέρω αν η Μπαζιάνα ξανακλαίει κάθε χρόνο στην επέτειο της 05/07. Μάλλον εμείς κλάψαμε που μας φόρεσαν ένα τριτο μνημόνιο με εσάνς αριστεράς. Κια ξεφτύλισαν κάθε έννοια της αριστεράς. Ευτυχώς έβαλα στην κάλπη το ΔΙΠΛΟ ΟΧΙ όχι στο μνημόνιο δανειστών-όχι στο μνημόνιο Τσίπτα-Σύριζα με έξοδο από την ΕΕ λαϊκή έξουσία. Θεωρώ την κίνηση κίνηση πρωτοβουλίας του ΚΚΕ που πηγάζει και από την αυτοπεποίθηση του 190υ προγράμματος.Τουλάχιστον δεν αισθάνθηκα ηλίθιος πως ένας Τσιπράκος με “ξεγέλασε”..Κάτι είναι και αυτό. Καλό θα είναι αναρωτηθούν ΚΆΠΟΙΟΙ πως ένας “λουκουμάς” όπως τον έλεγε η Αλέκα πούλησε τόσο “παπατζιλίκι”..
    ————————————————————————–
    Μεγάλη παρακαταθήκη το ΔΙΠΛΟ ΟΧΙ του λαού απέναντι στην προφασισμένη απόφαση και κοροϊδια. Ο Βαρουφάκης είχε υπογράψει το πρόγραμμα γέφυρα-παράτασης του 2ου μνημονίου στις 20/02/2015. Όπου ρητά αναγνωριζε το χρέος και πως θα πληρωθεί στο ακέραιο και στην ώρα του (Οικονομική Εφημεριδα express). Μετά Μάζευαν από τα αποθεματικά των ταμείων για να πληρώσουν τους δανειστές βάσει προγράμματος”γέφυρα”. Και δεν την έφεραν στην Βουλή, ως όφειλαν γιατί ο στρατούλης(συνέντευξη) δεν ήθελε να δώσει την ευκαιρία στο ΚΚ να του πει πως είναι ΚΑΙ οι Συριζαίοι μνημονιακοί…Ο Τσίπρας είχε ζητήσει λίγες μέρες λλιγες μέρες πριν το Δημοψήφισμα ΔΑΝΕΙΟ 29 δις από τον ESM άρα και μνημόνιο. Όποιοι θέλουν ας το ψάξουν ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ σε οικονομικές εφημερίδες. Μην λέτε πως τα γράφει μόνο ο Ριζοσπάστης. κλπ κλπ κλπ..
    —————————————————
    Σεν θέλω να γράψω “σας τα έλεγα”. Δεν έχει και νόημα.Καλό θα είναι λοιπόν να προσέχουμε τις παγίδες της αστικής τάξης μέσω των πολιτκών τους εκπροσώπων Οι καιροί που έρχονται είναι ακόμα πιο ΔΥΣΚΟΛΟΙ. Η αστική τάξη έχει την ευκαιρία να εξωβελίσει κάθε τι αριστερό. Ε αν η γιαλατζί ανανεωτική μη δογματική είδος “αριστεράς” κάνει τα ίδια και χειρότερα με την ,δεξια((όπως θα έλεγε και ο Ανιέλι), )ο κόσμος παέι στο πρωτότυπο…
    Το θέμα ΛΟΙΠΟΝ είναι να ενιχυθεί το εργατικό ταξικό κίνημα. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι άλλο(ΚΑΙ ΌΧΙ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΆ) πέρα από το ΠΑΜΕ.Στο ΠΑΜΕ συμμετέχουν και άνθρωποι που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ. κάποιοι εργαζόμενοι που ή δήλωνουν ή δήλωναν αναρχικοι κ.α. Όλοι εκτός από φασίστες..

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Διόρθωση “Δεν θέλω να γράψω “σας τα έλεγαν”, Ευχαριστώ

      Reply
    2. Παλιός Συνοδοιπόρος

      Την αποχή πρότεινε και ο Χατζηνικολάου μιας και η πρόταση των δανειστών είχε αποσυρθει σχεδόν αμέσως μόλις μπήκε. Το ΚΚΕ έβαλε δικό του ψηφοδέλτιο
      —————————————————————————
      https://www.902.gr/node/70561
      —————————————————————————
      Ο Σύριζα για να μην φορολογηθούν οι εφοπλιστές(όπως ήθελε ο Σόιμπλε για λόγους ανατγωνισμού γερμανικού-ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου) έκανε τα πάντα

      Reply
      1. Μάκης από Πειραιά

        Το ΚΚΕ έβαλε δικό του ψηφοδέλτιο
        ,
        Καταγγελθηκε ότι προβοκάτορα έξω από εκλογικά τμήματα έδιναν το κωλοχαρτο αυτό σε ηλικιωμένα άτομα εξαπατωντας τα
        Πέμπτη φάλαγγα…

        Reply
      1. Ανώνυμος

        Αστο αγαπητο μέλος του ΚΚΕ με χρέωση την παρέμβαση στην Παντιέρα…. Δεν ξεχνά κανένας τον χλευασμό και τα βρισίδια που έριχνε το ΚΚΕ στην νεολαιϊστική εξέγερση του Δεκεμβρη του ’08, στο λαικό κίνημα των πλατειών το 10-12, τους τότε αγώνες κατά των χαρατσιών, των πλειστηριασμών και των εξώσεων! Το ΚΚΕ ΔΕΝ συμμετείχε ούτε στον αγώνα κατά των πλειστηριασμών, ούτε στον τότε αγώνα κατά των εξώσεων! Τα λίγα τελευταία χρόνια μπήκε και αυτό τον αγώνα, αφού πρώτα βεβαιώθηκε πως ο λαός έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο….

        Reply
    3. Ανώνυμος

      Ούτε και μεις αγαπητό μέλος του ΚΚΕ θέλουμε να σου κουνήσουμε το δάχτυλο εγκαλώντας σε γιατί το ΚΚΕ απείχε από ΟΛΑ τα λαικά εργατικά κινήματα των χρόνων 2008-2015 -πλην ελαχίστων που τα έλεγχε και έχασαν και αυτά- , ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΑ και ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ τα!

      Υπάρχει προφανώς εκτός του ΠΑΜΕ και ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, εργατικών κινήσεων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα! Σε καλούμε να συμμετάσχεις εφόσον εισαι εργαζόμενος ΚΑΙ σε αυτές τις κινήσεις/συσπειρώσεις που έχουμε στα σωματεία μας και στις οποίες προφανώς και συμμετέσουν και εργαζόμενοι που δεν είναι οργανωμένοι στο ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε!

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Τελικά, διαβάζοντας κι αυτά εδώ, τα “κινήματα” 2008-2015 μάλλον σε “Ανοιξη” φέρναν! Κι ευτυχώς, που γρήγορα ήρθε το Φθινόπωρο….

        Reply
      2. Παλιός Συνοδοιπόρος

        1) Δεν είμαι μέλος. Πόσο μάλλον να έχω και “χρέωση”. Σε ευχαριστώ πάντως για το κοπλιμέντο,μιας και για μένα η ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ είναιι τίτλος τιμής.

        Reply
      3. Παλιός Συνοδοιπόρος

        2) Αν και το ΠΑΜΕ επιιχείρησε 2 φορές να πλησιάσει την “Πλατεία”, οι “αγανακτισμένοι” δήλωναν κατά των κομμάτων των σωματείων και ζητούσαν την κατάργηση τους. Την πρώτη φορά ήταν αρνητικοί ως και επιθετικοί, την 2η ψιλοαδιάφοροι

        Καλό και διαχρονικό.
        Από τον ευρύτερο ας πούμε φιλοτροτσκίζοντα χώρο. Διαφωνώ σε κάποια(π.χ. να θεωρεί την αριστερά περίπου σαν κάτι ενιαίο) Και με πιο αυστηρό ύφος από ότι θα τα έλεγε το ΚΚΕ

        ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ”

        https://avantgarde2009.wordpress.com/2011/06/16/%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%87%CE%B8%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9

        Reply
  10. Μάκης από Πειραιά

    Συνοδοιπόρε, ο Βαρουφακης λες ότι αναγνώριζε το χρέος. Πότε το ΚΚΕ είπε ότι δεν αναγνωρίζει το χρέος;
    Ποτέ!!! Ποτέ δεν είπε το ΚΚΕ ότι δεν αναγνωρίζει το χρέος.
    Μάλλον ταχεις μπερδεψει τα πραματα…

    Reply
    1. Παλιός Συνοδοιπόρος

      Βαρουφάκης υπέρ του 70% του μνημονίου.
      https://www.youtube.com/watch?v=NJyR3T8xf5I

      Για να τα λένε τόσοι καλοί και διάσημοι καθηγητές της εποχής “των πλατειών” π.χ. Τσακαλώτος- Βαρουφάκης, ίσως να είναι και έτσι για κάποιες πολιτικοοικονομικές τάξεις-μεσοστρώματα. Ειδικά αυτές που έχουν συμφέρον από την πρόσδεση με την ΕΕ

      Με την ευκαιρία πολύ απλό ερωτήματα. Ποιες τάξεις- στρώματα είχαν συμφέρον από την διαγραφή του χρέους; Ποια τάξη στην εξουσία(όχι στην αστική διακυβέρνηση) μπορεί να εφαρμόσει την διαγραφή του χρέους; Που καταλήγουμε τελικά;

      Reply
  11. Papillon

    «Να μην ανησυχεί ο κόσμος θα έχουμε συμφωνία σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα»

    https://www.youtube.com/watch?v=B2Dmj8lFkiU

    ΠΡΙΝ το αποτέλεσμα του ΨΕΥΤΟδημοψηφίσματος. Το μνημόνιο ήταν ήδη έτοιμο δηλαδή. Και εσείς τρέχατε στα “ΟΧΙ” του Τσίπρα όπως και σε διαδηλώσεις του προηγούμενου διαστήματος στο Σύνταγμα και φωνάζατε για να τον…πιέσετε από τα…αριστερά.

    ΣΚΕΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!

    Και για να μιλάμε και με στοιχεία:

    Το “ΟΧΙ” σας υπερψηφίστηκε με 3.558.864 ψήφους. Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ήταν 9.914.244. Αν κάνετε τους υπολογισμούς θα διαπιστώσετε ότι η αποχή ανήλθε σε σχεδόν 3.753.000 δηλαδή η αποχή ΚΑΤΑΠΙΕ “ΟΧΙ”, ΝΑΙ και…ταξικά άκυρα.

    Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του κόσμου λοιπόν ΔΕΝ τσίμπησε, ΔΕΝ νομιμοποίησε το καραγκιοζιλίκι σας, δεν εξηπατήθη και σας γύρισε την πλάτη. Όχι γιατί άκουσε όλους εμάς που φωνάζαμε για αποχή απλά γιατί κατάλαβε ότι παίχτηκε ένα από τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ και ΣΤΗΜΕΝΑ έργα στην πολιτική ιστορία του τόπου. Μετά τον Ανδρέα η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στην ιστορία της χώρας ακούει στο όνομα Αλέξης Τσίπρας.

    Όσοι θέλετε να ζείτε σε αυταπάτες και ψέματα συνεχίστε…

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ρε συ Παπιγιόν, τόσο πολύ που προ βοκαρεις, σαν νάσαι επαγγελματιας. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάς…

      Reply
  12. Μάκης από Πειραια

    Ευτυχώς που γρήγορα ήλθε φθινόπωρο..
    Σοκάρει ο κυνισμός και η εμπάθεια των Κκουεδων. Σημασία δεν έχουν οι ανάγκες του λαού για σας, δεκάρακι δεν δίνετε. Μόνο το μοναστήρι ναν καλά…
    Προφανώς επαγγελματικά στελέχη είσαστε, ο μηχανισμός σας ενδιαφέρει.
    Δικαίως.
    Εδώ κάτι κομματιδια των 200-300 μελών και διακατεχονται από τον ίδιο κομματικό φανατισμό.
    Μόνο που δεν δικαιούστε να αποκαλείστε κομουνιστές…

    Reply
    1. Παλιός Συνοδοιπόρος

      Σοκάρει η πραγματική ή η δήθεν άγνοια…Μάθαμε τι ήταν οι “αραβικές ανοίξεις”. σε π.χ Συρία-Λιβύη- Αίγυπτο κλπ

      Τα μέλη ή στελέχη είναι πρωταγωνιστές στο κίνημα.
      https://www.902.gr/ergazomenoi-symmahia

      Εκει που καθημερινα λιώνουν παπούτσια. Τι να κάνουμε, το ΚΚΕ έχει πραγματικά μέλη με αυτοπρόωσπη παρουσία και όχι κάποια e-ΜΕΛΗ που γράφονται ηλεκτρονικά

      Το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ η καλή σοσιαλδημοκρατία μας έχει τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια, Τα πολιτικά στρατόπεδα έχουν ήδη φτιαχτεί. ή με το Κεφάλαιο(εκφράζεται κύρια με ΝΔ κ.α.) ή με τους εργάτες(εκφράζεται κύρια -και όχι μόνο από το ΚΚΕ)..

      Reply
      1. Μάκης από Πειραιά

        Παλιέ συνοδοιπόρε, ασχολιέμαι επειδή είσαι καλός συζητητής, διαφορετικά δεν μαρέσει να ζαλίζω με κατεβατά τους άλλους.
        Πρόσεξε διατύπωση:
        ” Τελικά, διαβάζοντας κι αυτά εδώ, τα “κινήματα” 2008-2015 μάλλον σε “Ανοιξη” φέρναν! Κι ευτυχώς, που γρήγορα ήρθε το Φθινόπωρο….”
        Δικαίωμά του να έχει όποια άποψη θέλει για τα κινήματα 2008-2015 και εμάς δικαίωμά μας να τον κατατάξουμε όπου νομίζουμε. Αυτό όμως που σοκάρει, είναι η χαρά για την (κατά τη γνώμη του) αποτυχία: ” μάλλον σε “Άνοιξη” φέραν”
        Στην δε επόμενη φράση, είναι τόση η χαρά που καταλήγει σε ολίσθημα : “ευτυχώς που γρήγορα ήρθε το Φθινόπωρο…”
        Χάρηκε ρε συ που τσακίσαν τον κόσμο !!!
        Θα μου πεις ότι έκανε λάθος στη βιασύνη του και θα σου πω: Γλώττα λανθάνουσα! Απλά δεν μπόρεση να κρύψει τη χαρά του.
        Σε αντιδιαστολή, τι πιστεύει ο κομμουνιστής;
        Ο κομμουνιστής πιστεύει ότι ο μόνος αγώνας που πάει χαμένος, είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!!!
        Σκέψου να χαιρόταν ο Μαρξ για την ήττα της παρισινής κομμούνας.
        Γι αυτό σου λέω: τα άτομα δεν έχουν σχέση καμία ούτε με τον μαρξισμό αλλά ούτε και με το ήθος του κομμουνιστή.
        Όπως το είπε και ο ποιητής:
        https://www.youtube.com/watch?v=s9saykh2Bl4

        Ραντεβού στα γουναράδικα…

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Χα, χα! Δεν τσάκισε κανείς την “Ανοιξη 2008-2015”.
          Ξεφούσκωσε….

        2. Ανώνυμος

          15/07/2023 at 21:18, γιατί τα κοινωνικά στρώματα, που εξέφραζε θέλαν απλά ένα καλύτερο (γι αυτά…) καπιταλισμό, και περισσότερο φοβούνται την εργατολαϊκή κοινωνική έκρηξη και τους μπολσεβίκους, που θα τους πάρουν το εξοχικό και το SUV, παρά τον ιμπεριαλισμό, που μια χαρά πλέον τους χειρίζεται και τους εργαλειοποιεί.
          Προσγειωθείτε λοιπόν, γιατί με ονειρώξεις δε γίνεται Επανάσταση, παρά μόνο ιμπεριαλιστικές αντεπαναστατικές “Ανοίξεις”.

        3. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          15/07/2023 at 23:05, ΤΙ κάνεις κκε; Κουκιά σπέρνω, βαφτιζω το κρέας ψάρι και τα εργατολαικα κινήματα “ανοίξεις”, καταθέτω νομοσχέδια που ω τι έκπληξις μου τα κατά ψηφίζουν οι πασοκοσυριζαιοδεξιοι, αλλά εγώ συμβάλλω στο να κλείνουν τα κινήματα που ελέγχω πχ Τέμπη, για να πάμε ομαλά στις εκλογές που θα τις κερδίσει η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ.

    2. Παλιός Συνοδοιπόρος

      Το ποια πολιτική οργανωση είναι ή δεν είναι κομμουνιστική φαίνεται στο κίνημα, στην πολιτική στην θεωρία και στην μεταξύ τους συνέπεια. Και χωρις επαναστατική θεωρία δεν υπάρχει επαναστατική πράξη.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ακριβώς για αυτά που γράφεις αγαπητέ συνοδοιπόρε μέλος του ΚΚΕ, δεν ειναι επαναστατικό κόμμα το ΚΚΕ.

        Reply
  13. Παλιός Συνοδοιπόρος

    Μου κάνει εντύπωση πως τόσοι και τόσοι αναλυτές που τα ξέρουν όλα, που μπορεί ΘΑΥΜΑΣΙΑ να σου υποδειξουν τι ΘΑ έκαναν στην Γερμανία του 1918, ΤΟΥ 1932, στην ρωσία του 1917 ΤΟΥ 1921 ΤΟΥ 1936-1938 του 1956, ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΤΟΥ 1936 του 1944-1949 του 1968 του 1974 του 1989 έφαγαν την “πεπονόφλουδα” από τον (ποιον; γελάμε τώρα) Τσιπράκο.. Κάτι σχετικό είχε γράψει ο Λένιν για τους διαννούμενους..

    Στα σχόλια δεν είμαστε (τουλάχιστον όσο αφοιρά εμένα) επικριτικοί για να καταλογίζουμε τις αποφάσεις και από άμβωνος κύρηγμα “Το ΚΚΕ σας τα έλεγε ρεεε”.

    Αλλά τουλάχιστον για κάποιους οφείλεται το πάθημα να γίνεται ΠΟΛΙΤΙΚΟ μάθημα για στο μέλλον ΚΑΙ να μην πατιούνται τέτοιες “πεπονόφλουδες”.

    Τα υπόλοιπα στο εργατικό ταξικό κίνημα

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Το ΚΚΕ όλη τη δεκαετία από το 08 κσι μετα,, στάθηκε απέναντι σε κάθε λαϊκό και εργατικό ξέσπασμα και κίνημα πλην ελαχίστων τα οποία έλεγχε εκ των προτέρων και τα οποία απέτυχαν και αυτά. Ακόμα κ στο κίνημα των Τεμπών, σφύριξε λήξη μαζί με τον σύριζα για να πάμε σε εκλογές.

      Οπότε, άσε τα περί πεπονοφλκυδας φίλε του ΚΚΕ συνοδοιπορε και μέλος.

      Αν ίσχυε η πάγια θέση του ΚΚΕ ότι “στέκεται αντίθετα στο λαϊκό κινημα πχ των πλατειων επειδή σε αυτό ηγεμονευσε ο σύριζα κ εκλογικά το καρπώθηκε, τι να πούμε για το λαϊκό κίνημα των Τεμπών στο οποίο ηγεμονευσε το ΚΚΕ και βγήκε η ΝΔ κ η ακροδεξιά. Πάντα σύμφωνα με την πάγια δομική αντίληψη του ΚΚΕ!

      Τετιες βλαμμένες θέσεις κ μεθοδολογίες του ΚΚΕ, οδηγούν σε παπαντζιδικη ερμηνεία των λαϊκών κινημάτων.

      Reply
  14. Ανώνυμος

    Χα, χα! Δεν τσάκισε κανείς την “Ανοιξη 2008-2015”.
    Ξεφούσκωσε….

    Τσάκισε τη χώρα. Το 2050 η Ελλάδα θα είναι 8 εκατομμύρια.
    Γελάει ο μωρός καν μη τι γελοίον ει

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Την Ελλάδα την τσακίζει ο Καπιταλισμός και ο Ιμπεριαλισμός της αστικής της τάξης σε αγαστή συνεργασία με τον διεθνή αντίστοιχο. Και ένα βασικό εργαλείο μετά το’49, που δεν υπήρχε πριν, είναι η εξαγορά των κυρ-Παντελήδων μικρομεσαίων, πραγματικών αλλά και “wannabe”, με τους κούφιους εξεγερτισμούς και τις φανφαρόνικες “ανυπακοές”, που μετά το 2000 εντάχθηκαν στο γενικό σχέδιο “Ανοίξεων” του δυτικού Ιμπεριαλισμού. Το ελληνικό εργατικό κίνημα, θα ανασυνταχτεί περνώντας απο πάνω τους. Κι αυτό έχει ήδη ξεκινήσει…

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ανώνυμος
        16/07/2023 at 21:00, αγαπητό μέλος του ΚΚΕ, τα σχόλια που κάνεις είναι γεμάτα μεγάλα λόγια, πομπώδεις ανοησίες και ψέματα! Τυπικό δείγμα της μικροαστικης ταξικής θέσης και συνείδησης που έχεις και που σου καλλιεργούν εκεί στο ΚΚΕ.

        Α. Τα λαϊκά και εργατικά κινήματα της περιόδου 08-15 τα ονομάζετε εκεί στο ΚΚΕ “ανοίξεις”, “πορτοκαλί επαναστάσεις”, δηλαδή πρακτόρικα κατασκευάσματα του κράτους και του κεφαλαίου! Τι και αν όλα αυτά τα λαϊκά και εργατικά κινήματα είχαν ως στόχο την ανατροπή των καπιταλιστικων πολιτικών όπως πχ του Α και Β μνημονίου, των μεσοπροθεσμων, είχαν εργατικές διεκδικήσεις, στρεφονταν εναντίον της κρατικής καταστολης, εναντίον των επενδύσεων που καταστρέφουν την φύση (πχ εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική στην οποία το ΚΚΕ ήταν κ είναι υπερ), στρεφονταν κατά των πλειστηριασμων, των εξώσεων, των χαράτσιων κλπ, κλπ.

        Για το ΚΚΕ όλα αυτά τα εργατικά και λαϊκά κινήματα ήταν πρακτόρικα. Μπράβο, συνεχίστε να τα λέτε αυτά ως ΚΚΕ και θα πιάνετε διαρκώς πάτο!

        Β. Αυτά περί ανασύνταξης του εργατικού κινήματος τα ακούμε από το ΚΚΕ δεκαετίες. Και μόνο ανασύνταξη δεν έχει καταφέρει να κάνει, βλέπουμε τα χάλια και των σωματείων του κκε/ΠΑΜΕ. Μα κ τό πρόσφατο κίνημα για τα Τέμπη στο οποίο το ΚΚΕ ηγεμονευσε, έκλεισε χάριν κ στο κκε, για να πάμε ομαλά στις εκλογές κ να τις κερδίσει η ΝΔ τελικά. Παρατήστε τις βαρυγδουπες φρασεολογίες.

        Reply
      2. Papillon

        “Το ελληνικό εργατικό κίνημα, θα ανασυνταχτεί περνώντας απο πάνω τους. Κι αυτό έχει ήδη ξεκινήσει…”

        LSD!!!

        Reply
      3. Ανώνυμος

        Το μέλος του ΚΚΕ μας λέει αυτό που λέει κεντρικά το ΚΚΕ: οι συνδικαλιστές του παμε /κκε θέλουν να περάσουν πάνω σπο τον αγωνιζόμενο λαό κ εργατική τάξη. Τσι εννοεί το ΚΚΕ την… ανασυγκροτηση του εργατικού κινήματος. Εύγε κκε έχεις κ πιο κάτω!

        Reply
        1. Ανώνυμος

          To ΚΚΕ διαπαιδαγωγεί τα μέλη του πως όποιος δεν είναι μαζί του είναι εχθρός. Δεν είσαι κομουνιστής στην Ελλάδα, αν δεν είσαι μέλος του. Όποιος συνδικαλίζεται και δεν είναι μαζί τους είναι εργοδοτικός. Και πολλά ακόμα. Αυτό το σιγοντάρουν και τα ΜΜΕ. Διαμορφώνει κλίμα. Ακόμα και ο Ξαρχάκος που δεν ήταν και ποτέ με το ΚΚΕ δέχθηκε να τον τιμήσει.
          Αυτό πιστεύω πως ήταν γνώρισμα και στα άλλα Κ.Κ. που πήραν την εξουσία. Είσαι με το κόμμα θα έχεις άποψη θα συμμετάσχεις στη διοίκηση θα έχεις και το κατιτίς σου. Αν διαφωνείς χάνεις τα προνόμια. Άντε μετά να μιλήσεις.

  15. Ανώνυμος

    “Προσγειωθείτε λοιπόν, γιατί με ονειρώξεις δε γίνεται Επανάσταση, παρά μόνο ιμπεριαλιστικές αντεπαναστατικές “Ανοίξεις”….”

    Σιγά ρε μεγάλε μπολσεβίκε, θα σκίσεις κάνα καλτσόν.
    Με την Άνοιξη του 2014 στο Κίεβο μιά χαρά τα πάει το “κόμμα της εργατικής τάξης”…

    Reply
  16. Μάκης από Πειραια

    Αυτά τα περί εξαγοράς των κυρ Παντελιδων που δεν υπήρχε πριν το 49 είναι πομφολυγες για να μην χρησιμοποιήσω άλλη πιο τρέχουσα λέξη. Πάντα υπήρχαν τα μεσαία στρώματα και πάντα αποτελούσαν πεδίο και αντικείμενο συναλλαγών. Πάντα υπήρχαν οι τυφλες εξεγέρσεις, μάλλον ήταν ατυχία για τον Σπάρτακο που δεν υπήρχε τότε ένα κόμμα με την επαναστατική κατάρτιση του ΚΚΕ για να τον καθοδηγήσει, τουλάχιστον θα γλιτωνε την σταύρωση και γιατί όχι; μπορεί να γινόταν συγκλητικος. Εδώ το ΚΚΕ κατάφερε να κάνει ισόβια βουλευτινα μια χριστιανή δεξιά, την Κανέλλη. Τον Σπάρτακο δεν θα έκανε συγκλητικο;
    Κι αυτά τα περί ανασύνταξης του εργατικού κινήματος είναι μπούρδες. Το 2030 ο μέσος όρος ηλικίας στην Ελλάδα θα είναι τα 49,7 έτη. Τώρα θα μου πεις, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε επανάσταση με τα μπαστούνια; ίσα ίσα που θα τα χρησιμοποιούμε κατά των μπάτσων…

    Reply
  17. Ανατολικές Συνοικιες

    Ανώνυμος
    19/07/2023 at 00:44
    Μιλάς για κόμματα που αφενός πήραν την εξουσία σε συνθήκες μισοφεουδαρχικες (πχ Ρωσία, Κίνα, Βιετνάμ, Αλβανία κλπ) και αφετέρου κυβερνησαν σε συνθήκες ιμπεριαλιστικης περικυκλωσης. Σίγουρα δεν ήταν ιδανικές οι συνθήκες, αλλά τα καθεστώτα που ακολούθησαν μετά την αντεπαναστατικη παλλινορθωση δεν μπόρεσαν να προσφέρουν ούτε κλάσμα από αυτά που πρόσφεραν τα λαϊκό δημοκρατικά κράτη. Κι εκεί που ακόμα κυβερνούν (Κούβα, Β. Κορέα κλπ) προσφέρουν στο λαό έστω και σε συνθήκες οικονομικού αποκλεισμού.

    Reply
    1. Παλιός Συνοδοιπόρος

      Αν το ξέρεις. ο Λένιν όπως έγραψε στην 2η έκδοση του “Ιμπεριαλισμού” μετά την επανάσταση στην θέση της Ιαπωνίας εννούσε την τότε Αυτοκρατορική Ρωσία. Απλά για να μην λογοκριθεί το βιβλίο έγραψε για Ιαπωνία.Οι αντικειμενικές συνθήκες τότε στην Αυτοκρατορική Ρωσία ήταν ώριμες

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Ανατολικές Συνοικιες
      19/07/2023 at 12:37, και φυσικά ισχύει ότι τα κομμουνθστικα κόμματα πήραν την εξουσία σε ημιφειτδαρχικες χώρες, και φυσικά ισχύει ότι κυβέρνησαν σε συνθήκες ιμπεριαλιστικης περικυκλωσης. Και το ίδιο φυσικά ισχύει ότι, τα κρατικά κυβερνητική κομμουνιστικά κόμματα, εκφυλιστηκαν σχετικά σύντομα απορροφομενα από το κράτος κ συμβάλλοντας στην λαφθωση της νέας άρχουσας ταξης: της κρατικης/κομματικής γραφειοκρατίας. Ήδη επί Στάλιν είχαμε αυτή την εξέλιξη,με τον Στάλιν να αναδεικνύεται ο ηγέτης της γραφειοκρατικοποιησης.

      Έδωσαν πολλά στους λαούς εκεί πέρα, όμως η μεταλλαξη και η κατάρρευση τους από την ίδια την κρατικη/κομματική γραφειοκρατία, έβαλε ένα τέλος στο μοντέλο αυτό.

      Στην εποχή μας, οι εργατικές τάξεις πρέπει να ξαναπάρουν την εξουσία, εινσι μονόδρομος ο κομμουνισμός αν θέλει να μην εξαφανιστεί η ανθρωπότητα από τον εγκληματικό καπιταλισμό.

      Όμως, για να μη γίνουν τα ίδια εκφυλιστικα με τον λεγόμενο υπαρκτό, η εργατολαικη εκούσια πρέπει να διαχέεται προς την βάση της κοινωνίας. Για να μπορεί έτσι, να εκπαιδεύεται ο κόσμος στα της εξουσίας του. Πρέπει να δημιουργούνται θεσμοί έξω από τον κρατικό κ κομματικό οργανωτικό καταρχάς έλεγχο.

      Reply
  18. Παλιός Συνοδοιπόρος

    Ωραία σχόλια τα οποία αποφεύγουν το θέμα της Ανάρτησης. Για την 6η(ή 7η;) ολομέλεια δεν γράψατε ακόμα αλλά που θα πάει; Κάποιος θα γράψει κάτι
    έχουμε μόνο ένα ΑΝΤΑΡΣΥΑ(με ευγενική απάντηση αν και φίλος δεν είμαι μέλος ) και ένα ΟΑΚΚΕ και ένα μάλλον(με επιφύλαξη) ΚΚΕ. Οι υπόλοιποι πάνω-κατω νομίζω πως είναι απογοητευμένοι σοσιαλδημοκράτες..

    Αποχαιρέτα την παλιά καλή Σοσιαλδημοκρατία που ξέρατε όπως θα μπορούσε να πει και ο ποιητής ..

    ———————
    Κανείς,μα κανείς να μην γράφει πως ο Τσιπράκος(ρε γελάμε ποιος ο Τσιιπράκος, ολουκουμας όπως τον έλεγε η Αλέκα) τον ξεγέλασε με το ψευτο”ΟΧΙ”. Αυτό και αν σημαίνει αυτοκριτική. Αλλά ξέχασα. Αυτοκριτική πρέπει να κάνει MONO το ΚΚΕ και να απολογείται για φανταστικά (κατά 95+%) και υπαρκτά(5-%) πολιτικά αμαρτήματα
    ———————
    Ε ναι..Για όλα φταίει το ΚΚΕ. Και αφού το ΚΚΕ είχε την για εσάς “λάθος” γραμμή όλα τα χρόνια πως τελικά ξεσκέπασε τον Τσίπρα και το σοσιαλδημοκρατικόπαρεάκι του;
    Πως τελικά έρχεται ΤΩΡΑ κοντά του στις Συμμαχίες του (ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ κ.α)κινηματικός κόσμος ο οποίος παλαιότερα είχε από ουδέτερη έως και αρνητική γνώμη;
    ———————
    Θα μπορούσε να πει κάποιος πως ο Τσίπρας τράβηξε ΜΑΖΙ του στην πολιτική ανυπαρξία και χρεωκοπία μεγάλο μέρος και το “εξωκοινοβούλιο” και ένα μεγάλο μέρος από αναρχία…χμμ..Σωστό και αυτό
    ———————
    Αν το ΚΚΕ είχε πέσει στην μπλόφα του Τσιπράκου με την “ενότητα της αριστεράς” (ο Συν-Σύριζα ήταν ΓΙΑ ΧΡΌΝΙΑ πιο δεξιά από το λαϊκό ΠΑΣΟΚ), η χρυσή αυγή αυτή την στιγμή θα ήταν δευετερότριτιο κόμμα με 15%+. Στανταράκι..Αλλα το ΚΚΕ θέλετε δεν θέλετε έχει και μία ιστορία και διδάσκετε από αυτή. Νεό 1989 αποκλείεται. Και όπως είπε και ο Μάκης Παπαδόπουλος στον Καμπουράκη του Μεγα με τον Οικονόμου το 2015″Βάρκιζα Τέλος”

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Παλιός Συνοδοιπόρος
      19/07/2023 at 16:10 Αγαπητό, μέλος του ΚΚΕ: α. ΔΕΝ ξεσκέπασε μόνο το ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον αποκάλυψε και το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πα΄νω απο όλα, η ίδια η πραγματικοτητα! Το να είσαι κομματόσκυλο δεν σε βοηθά, διότι σε τυφλώνει και νομίζεις πως μόνο το ΚΚΕ αγωνίζεται, ξεσκεπάζει και παλεύει!

      Β. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σοσιαλφιλελεύθερο κόμμα του κεφαλαίου. ΤΙ αυτοκριτική να κάνει1 Εχει περάσει εδώ και χρόοοοονια απέναντι!

      Γ. Θέλεις δεν θέλεις, το ΚΚΕ έχει κάνει νέες Βάρκιζες: ΑΠό το 20088 μέχρι σήμερα, έβρισε και χτύπησε όλα τα εργατολαικά κινήματα, εκτός απο ελάχιστα! Επίσης στο πρόσφατο κίνημα κατά των Τεμπών, μας είπε “τι ιδιωτικό, τι δημόσιο, όλα ίδια είναι στον καπιταλισμό”, έβαλε ταβάνι το “να πληρώσουν οι ένοχοι” (αλήθεια πληρώσανε; έμαθες τίποτα;) και σάλπισε εκλογές.

      Reply
    2. μεταβατικος

      Tι πάει να πει μας ξεγέλασε ο Τσιπράκος με το ΟΧΙ ρε συνοδοιπόρε μπορείς να μας πεις; Γιατί το λες – νομίζω – συνθηματικά.
      Μ’ αρέσει που λες ότι δε γράφεις για να πεις ότι το ΚΚΕ σας τα λεγε ,αλλά έχεις το πιο εξυπνακίστικο ύφος κκε που έχει περάσει από εδώ.

      Και πού θυμήθηκες τα φαντάσματα της ΠΑΣΥ ΠΑΣΕΒΕ που ούτε το ΚΚΕ δε θυμάται πια; Αυτές καταργήθηκαν -ουσιαστικά-, και χωρίς να γίνει ψήγμα αυτοκριτικής για την αποτυχία τους, γιατί ήταν η φυσική κατάληξη της λογικής ΠΑΜΕ απλως σε χώρους που δεν ήταν στημμένο εκ των προτέρων σε καλό βαθμό το κόμμα.

      Μακάρι να μπορούσε να πει τίποτα το κκε σήμερα γιατί έτσι κι αλλιώς αντίπαλο στην Αριστερά δεν έχει, οπότε θετική θα ήταν μια λογική σύγκρουσης να κυριαρχεί. Αντί γι’ αυτό κοιτάει πώς θα φάει κομμάτια από το ψοφίμι του συριζα μην τολμώντας να αντιπαρατεθεί κεντρικά με τη στρατηγική του κεφαλαίου (που αυτή τη στιγμή τα επενδύει όλα στη ΝΔ και την ακροδεξιά για να επιστρέψουμε και στην πραγματικότητα). Η λογική του στο κίνημα το μόνο που χρησιμεύει είναι στην παραγωγή μιας άκαπνης επαναστατικολογίας που μόνο για εσωτερική κατανάλωση αδιαφορώντας κατά πόσο μπορεί να αποτελέσει τη δύναμη που θα ανασχέσει την επίθεση και ίσως πετύχει και νίκες.
      Το μοναστήρι μόνο να ναι καλά.

      Reply
    3. Ανώνυμος

      Το Βάρκιζα τέλος του πήρε πολύ καιρό να το πει ο Μάκης.
      Να θυμίσω τον Τζιμη Πανουση στο video για το Νεοέλληνες από το μακρινό 93 που στο τέλος γυρίζει ανάποδα την ταινία και οι αντάρτες παίρνουν τα όπλα και δεν τα αφήνουν.
      Αλλά να μου πεις είναι άλλο πράμα να το λέει το κόμμα. Αλήθεια ο Μάκης το είπε το κόμμα το έχει πει, είναι σε κάποιο ντοκουμέντο. Εκτός αν είναι στα διαβαθμισμένα.

      Reply
      1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

        Λιγο άσχετο αλλα το συνθημα ” βαρκιζα τελος” που πολυφορεθηκε ειναι εντελώς ανιστορητο και εκτοξευομενο( sic) εκ του πονηρού.Η Βαρκιζα τελειωσε κατ αρχην απο την δεξια με την λευκη τρομοκρατια και αργοτερα απο το ΚΚΕ.Αυτο που θελει κότσια να το πεις ειναι μάλλον το “” Γιαλτα τελος” ή καπως ετσι

        Reply
        1. Παλιός Συνοδοιπόρος

          Όντως το “Βάρκιζα Τέλος” τελείωσε το 1946 από την πλευρά του ΚΚΕ. Ήταν και η πρωτη φορά που μπήκε ο Σοσιαλισμός.

          Σε αντίθεση με το ΕΑΜ, πού ήταν Μέτωπο τότε το ΚΚΕ είίχε σύνθημα “”λαοκρατία” δηλαδή Καλό – Καπιταλισμό. Και ο Παπατζής νο1 έλεγε “Και στην λαοκρατία πιστεύουμε” για να ξεγελάσει τον κόμσο

          Όσο για το “Γιάλτα”, στην Γιάλτα δεν μοιράστηκαν “χαρτάκια”. με ζώνες επιρροής Δεν το επιβεβαιώνεται ιστορικά Ρούσβελτ και Στάλιν

    4. Μάκης από Πειραια

      “… Αυτοκριτική πρέπει να κάνει MONO το ΚΚΕ και να απολογείται για φανταστικά (κατά 95+%) και υπαρκτά(5-%) πολιτικά αμαρτήματα… ”
      Καταρχήν η πεμπτουσία της κομμουνιστικο ηθικής είναι η αυτοκριτική, την οποία όφειλε να κάνει το ΚΚΕ και πότε δεν κάνει. Ούτε για το 5%, ούτε για το 95%. Πχ ποια ήταν η αυτοκριτική του για την δημιουργία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΎ; Βρε αδελφέ, ας μας λέγατε τουλάχιστον τι ονειρευοσασταν να πετύχετε, άσχετα αν σας βγήκε ΣΎΡΙΖΑ στην πορεία.
      Για να επανέλθω στο έγκλημα του ΚΚΕ με την καταστροφή των φακέλων των αγωνιστων: ποτέ εκανε κάποια αυτοκριτική για αυτό το έγκλημα;

      Reply
      1. Παλιός Συνοδοιπόρος

        Μάκη με ένα απλο google search βρίσκεις από τα ΝΕΑ(ή Βήμα) πως η ΠΑΣΟΚΑΡΑ του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ του Β (του παλιού καλού ΠΑΣΟΚ ντεε) είχε αποφασίσει να κάψει τους φακέλους πλην εξαιρέσεων. από το 1984 Όχι μόνο το ΚΚΕ αλλά όλος ο τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΌΣ (μετέπειτα και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΟΣΚΟΓΕΝΕΙΣ) βρέθηκαν σχεδόν προ τετελεσμένων. Ειναι και η άποψη του Μαργαρίτη που κατεβαίνει με το ΚΚΕ

        Οκ περιμένω να μου γράψεις τι ψήφισες στο Δημοψήφισμα που είναι και το θέμα της ανάρτησης. Και αν άλλαξες γνωμη αν ΤΥΧΟΝ ψήφισες στο Δημοψήφισμα το μνημόνιο (το “ΟΙΧ”) που είχε ήδη έτοιμο 2-3 εβδομάδες πριν ο Τσιπράκος με 29 δις από esm

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Παλιός Συνοδοιπόρος
          22/07/2023 at 15:41, αγαπητό μέλος του ΚΚΕ, το να είσαι κομμοτοσκυλο, δεν βοηθά ούτε εσένα, ούτε πολύ περισσότερο εμάς.

          Α. Και τι που το ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει να κάψει τιυς φακέλους; ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό θα αποφάσιζε! Γιατί το ΚΚΕ συμφώνησε και συνέβαλλε εμπρακτα στο κάψιμο των φακέλων; γιατί το ΚΚΕ κυβερνησε και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ; αυτά είναι τα ουσιαστικά ερωτήματα! Δεν κυβερνησε ποτέ το ΝΑΡ και η ανταρσυα ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη ΝΔ!

          Β. Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να κάνει το δημοψήφισμα, ελπίζοντας ότι ο λαός θα φοβηθεί με κλειστές τράπεζες κ μαζί με την εκστρατεία των υπολοίπων καθεστωτικων κομμάτων κ ΜΜΕ, θα έβγαινε το ναι. Βγκμηκε το όχι, το οποίο το ΚΚΕ επίσης το χλευάζει, όπως χλευάζει κ βρίζει κάθε λαϊκό και εργατικό κίνημα εκείνων των χρόνων, πλην ελαχίστων! Αυτή ήταν τότε αλλά κ σήμερα η πολιτική του ΚΚΕ.

          Γ. Στο κίνημα των Τεμπών στο οποίο ηγεμονευσε το ΚΚΕ ποιο ήταν το πολιτικό δια ταύτα; κανένα! Το ΚΚΕ συνέβαλλε τα μέγιστα, στο να μείνει αυτό το πολιτικό δια ταύτα στο “να κηρωσουν οι ένοχοι” (αλήθεια πλήρωσαν; έμαθες τίποτα για αυτό, ενημέρωσε μας!) και στο να κλείσει αυτό το κίνημα για να πάμε στις εκλογές που έγιναν, με αυτό το αποτέλεσμα που είχαν. Κάποια αυτοκριτική για αυτό; τίποτα!

          Παλιέ συνοδοιπόρε κ μέλος του ΚΚΕ, πέτα μπάλα εξέδρα…

        2. Ανώνυμος

          Δεν ξέρω για τον Μάκη παλιέ μου αλλά εγώ ΟΧΙ ψήφησα και δεν το μετανιώνω. Αν εσύ που έριξες άκυρο νομίζεις πως έκανες κάτι πιο ρηξικέλευθο σηκώνω τα χέρια ψηλά. Πάντως για να στο αναγνωρίσει το εκλογικό σώμα και να σου δώσει 2% παραπάνω πέρασαν 8 χρόνια, δυο κυβερνήσεις οδοστρωτήρες, πανδημίες κλπ.
          Μπράβο σου και μπράβο σας που δεν σας ξεγέλασαν οι συριζαίοι.
          Μου θυμίζει και λίγο το ανέκδοτο που τελείωνε κάπως έτσι …………… ναι αλλά εγώ αγάπη μου δεν του τα κράταγα και σκονίστηκαν

        3. Μάκης από Πειραιά

          Αυτά τα ψέμματα να τα αράδιασε τε εσύ και το κόμμα σου σε κάνα άσχετο. Θυμάμαι σα χτες το Φλωράκη να λέει καμαρωτός καμαρωτός ότι στα πλαίσια της εθνικής συμφιλίωσης αποφάσισαν όλοι μαζί να κάψουν τους φακέλους των αγωνιστών. Άμα πεθάνουμε, ας λέτε ότι θέτε, μέχρι τότε θα σας εγκαλουμε για το έγκλημα που εχει διαπράξει το ΚΚΕ.
          Κι αυτά τα εισαγγελικα: “πες μας αν ψήφισες το ΌΧΙ” να πας να τα πεις στη παραδίπλα γειτονιά, που ψήφισε όχι με 70%. Στο Πέραμα ντε…

  19. Παλιός Συνοδοιπόρος

    Για τους Πασοκους που θέλουν να κανουν αριστερή κριτική, Για τα παιδιά από ΑΝΤΑΡΣΥΑ – εξωκοινοβουλιο θα γράψω άλλο σχόλιο. Γιατί ανάλογα με τον πολιτικό χώρο του καθενός υπάρχουν και αντίστοιχες πολιτικές κριτικές

    Δεν είναι ντροπή να είσασταν κάποτε ή να είσαστε ΠΑΣΟΚΣύριζα(Σοσιλαδημοκράτες με την ευρύτερη έννοια που ψάχνετε τον καλό καπιταλισμό για να συννενούμαστε).

    Καμία αυτοκριτική για το πως την πατήσατε. στο Δημοψήφισαμ θα κάνετε; Ή ΣΦΥΡΆΤΕ αδιάφορα΄? Όλοι κάνουμε πολιτικ΄λάθη. Τ αδικάσ ας γιατί δεν τα παραδέχεστε;

    Α Οκ καμία αυτοκριτική και σε καλό δρόμο βρίσκεστε. Δεν πάτε να υπογράφετε πολιτικές Βάρκιζες(αλλά με το αριστερό χέρι) κάθε μέρα δεν χαμπαριάζετε. Κάντε πως δεν τρέχει τίποτα, περιμένετε να ξεχαστούν, “μηδενίζεται το κοντερ” και πάτε για άλλα με ένα νέο ή νέα αρχηγό. Η οποία εκλογή νέου αρχηγού ή η δημιουργία νέου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, είναι κάτι σαν τη εξομολόγηση στην Εκκλησία που ο πιστος ξελαφρωνει και είναι έτοιμος για νέα “αμαρτήματα”..

    Γιατί -κατά την αποψάρα σας-μόνο το ΚΚΕ έχει υποχρέωση να απολογείται για τα πραγματικά και 95%φανταστικά(για να μην πω καλύτερα ψεύτικα) πολιτικά αμαρτήματα του κάθε 30 δευτερόλεπτα στον κάθε ένα τυχαίο ή μη που την είδε και λίγο αριστερός Γιατί μπορεί να έχει και σπίτι μπλουζάκι του ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ. Μόνο που ο ΤΣΕ στην δική σας “γλώσσα” ήταν ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ. ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ

    “Περνώντας από τις απέραντες εκτάσεις της United Fruit, πείστηκα για μία ακόμα φορά για το πόσο τρομερά είναι αυτά τα πλοκάμια του Καπιταλισμού. Ορκίστηκα μπροστά στην εικόνα του ΠΑΛΙΟΥ και ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΑΛΙΝ [που είχε πεθάνει στις 5 Μαρτίου εκείνου του χρόνου] πως θα ησυχάσω μόνο όταν τα δω να εξαφανίζονται”

    Ερνέστο “Τσε” Γκεβάρα. Γράμμα προς την θεία του Μπεατρίς από το Σαν Χοσέ, πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα το 1953

    Πηγή:
    Ερνέστο Τσε Γκεβάρα του Κάρλο Μπάτα. Επιστημονική Επιμέλεια: Έννιο ντι Νόλο Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας, Μασσιμιλιάνο Γκουδέρζο Πανεπιστήμιο Ούρμπινο και Λεοπόλδο Νούτι Πανεπιστήμιο της Ρώμης
    Στα Ελληνικά: Εκδόσεις Καστανιώτη

    Από απλό κόσμο που δεν ασχολείται με την πολιτική δεν θα είχα ΠΟΤΕ την απάιτηση να ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ Την πολιτική απατεωνιά του Σύριζα. Δεν θα είχα ποτέ ΤΗΝ απαίτηση να ξέρει τι σημαίνει σοσιαλδημοκρατία ή οπορτουνισμός τυχοδιωκτσιμός και “πράσινα άλογα” ΣΑΣΤΕΙΝΑΜΠΙΛΙΤΥ-ΜΠΉΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ ως όρος- ΕΕ ..

    Αλλά ρε παιδιά εσείς που τα ξέρετε όλα για το ΚΚΕ, που λέτε τι θα κάνατε και κριτική στο Κόμμα και δεν αφήνετε μύγα στο πολιτικό σπαθί σας για το 1918 ΤΟ 1923 ΤΟ 1936 to 1940 to 1941 TO 1943 TO 1944 TO 1946 TO 1949 6 ολομέλεια, 1973 1974 1981 1989(ΤΟ “ΒΡΩΜΙΚΟ”), 1989(το “καθαρό” με την συμμετοιχή του ΠΑΣΟΚ στην Οικουμενική “καθάρισε” η κυβέρνηση ειδικο΄υ σκοπού Ζολώτα) 1991,2001, 2010-2012, 2015 κλπ ε όσο να πάει ΌΛΑ ΚΑΛΆ;?

    Το κείμενο (βλέπε λινκ στο τέλος) παρατείθεται μόνο ως μια από τα μέσα ομολογία πως ο Τσιπράκος και οι συν αυτόν “δούλευαν” τον κοσμάκη “ψιλό γαζί” πριν γίνουν κυβέρνηση, αφού η πολιτική που τελικά ακολούθησαν ήταν ήδη προαποφασισμένη.

    Η υπογραφή του 3ου μνημονίου ήταν Προαποφασιμένη από πολύ νωρίτερα όμως, και όχι από το ’12-’13 όπως μας λέει ο Μηλιός. Κανείς πολιτικά ενημερωμένος δεν μπορεί να ήταν τόσο αφελής που να θεωρεί πως μπορεί να κάνει αυτό που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ (να καταργήσει δηλαδή τα μνημόνια χρέος) με την παραμονή της χώρας εντός ΕΕ-€

    Τελικά τα Eρώτήματα είναι άλλα. Εσεις οι πολιτικά ενήμεροι που παίζετε τον μαρξισμό στα χέρια σας πιο γρήγορα από ότι ο STEVE VAI τις νότες στην κιθάρα, πως τη πατήσατε?; Την πατήσατε πολιτικά ή θέλατε να την πατήσετε; Μήπως στην τελική σας βολεύει πολιτικά να το παίζετεπολιτικά εξαπατημένοι;

    Γιατί ρε μάγκες μου δεν νοείται να μην ξέρετε (ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΌ στην άκρη για λίγο) το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ μίας χώρας που στον αιώνα τον άπαντα δεν μπορεί όχι απλά να αποοπληρωθεί αλλά να μειωθεί κάτω από το 100% τουΑΕΠ.

    Να μην ξέρετε το γέλιο που έκανε ο Σόιμπλε στον ΟΜΌΛΟΓΟ ΤΟΥ Τσακ Λου(ηπα) αναφορικά με την ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΧΡΕΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ

    .Να μην ξέρετε πως η ΕΕ είναι Λυκοσυμμαχία ΠΩΣ η κάθε αστική τάξη κοιτάζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την πάρτη της. Το είδαμε με τα εμβόλια που η μία χώρα έκλεβε από την άλλη ή απαγόρευε

    Να μην ξέρετε πως μία ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αριστερη κυβέρνηση που να είναι ΤΙΜΙΑ(Δεν εννοώ φυσικά τον Σύριζα που ΉΤΑΝ ΠΑΠΑΤΖΉΔΕςΣ μίας και από το 2013 ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΝΗΜΌΝΙΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΞΕΡΑΤΕ)
    στο ΕΔΑΦΟΣ του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ μέσα σε ΕΕ-ΝΑΤΟ δεν έχει περιθωρια ελιγμών. Θ αμποορούσε να περιορίσει τιην “”ελευθερία κεφαλαίου” που είναι ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ όρος στην ΕΕ και ο κάθε μπιζνεςμαν με ένα απλο κλικ μεταφέρει τα κεφαλαια σε άλλη χώρα:

    Άρα τι μένει;? Τι είναι πάνω σε υπαρκτό έδαφος; Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

    Κάτι προτελευταίο. Για να την πει κάποιος στο ΚΚΕ “από τα αριστερά” πρέπει να έχει αρκετό μυαλό να ξέρει καλη θεωρία του Μ-Λ και να είναι διαβασμένος..

    Και τελευταίο τα λινκ που έγραψα πιο πάνω

    Το ρέκβιεμ της αυταπάτης
    Μηλιός: Η απόφαση για την υπογραφή νέου μνημονίο και υποταγής στο κεφάλαιο και στις αγορές είχε παρθεί από το 2013
    https://fadomduck2.blogspot.com/2016/01/blog-post_20.html

    Μανιφέστο Μηλιού κατά της κυβερνητικής πολιτικής
    https://newpost.gr/politiki/manifesto-mhlioy-kata-ths-kybernhtikhs-politikhs/

    Reply
    1. Μακης από Πειραιά

      Παλιέ Συνοδοιπόρε, δεν πρέπει να είσαι το ίδιο άτομο με τον Παλιό Φίλο Συνοδοιπόρο, δεν συνάδει το ύφος και το ήθος.
      Ποιούς εγκαλεί το ΚΚΕ ότι την πάτησαν με το δημοψήφισμα;
      Το 63,5% του ελληνικού λαού;
      Λίγη σεμνότητα χρειάζεστε.
      Αν δεν βγαίνει από μέσα σας, υποκριθείτε ότι είσαστε σεμνοί.
      Μπορεί να κερδίσετε και κάτι στις επόμενες εκλογές…

      Για την Ιστορία, το ΚΚΕ είχε ακριβώς την ίδια θέση με το ΛΑΟΣ.
      ( Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός στήριξε την αποτροπή και αποχή του Δημοψηφίσματος και τόνισε την Εθνική ενότητα του Ελληνικού Λαού…

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_2015)

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.