Γράφει ο Παναγιώτης Ξοπλίδης
Η ταξική συγκέντρωση στην Καμάρα στα εγκαίνια της ΔΕΘ, έδωσε απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που θέτει κάθε φορά η αστική πολιτική όπως εκφράζεται με την ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο. Για άλλη μια χρονιά, με ακροατήριο τον κόσμο των επιχειρήσεων και της εργοδοσίας, ακούστηκαν πολιτικές εξαγγελίες που θα φορτώσουν νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.
Η μαζική συμμετοχή εργαζόμενων και νέων στο μπλοκ της Καμάρας ήταν μια πρώτη μαζική απάντηση στο νέο ΤΙΝΑ, τον νέο μονόδρομο που διαφημίζει ο Μητσοτάκης με σημαία νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, το βαθύτερο δέσιμο της χώρας με τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ-ΕΕ, νέα χτυπήματα στο δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού για ζωή, δουλειά και ελευθερία.
Η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ πατάει στο σκαλοπάτι της μνημονιακής κληρονομιάς του ΣΥΡΙΖΑ για να κατεβάσει την κοινωνία στα σκοτάδια της σύγχρονης κοινωνικής βαρβαρότητας που επιχειρείται να γίνει πλέον «κανονικότητα».
Το στίγμα της Καμάρας ήταν: καμιά ανακωχή, οργάνωση, αλληλεγγύη και αγώνας για την αντίσταση, πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής ΝΔ-ΕΕ-κεφαλαίου, σύγκρουση με τη λεηλασία του περιβάλλοντος, τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, με τον εθνικισμό και τον ρατσισμό.
Στην συγκέντρωση της Καμάρας συμμετείχαν η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), η Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην Αθήνα, το Σωματείο Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης, το Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ κ.ά.
Συμμετείχαν επίσης οι Παρεμβάσεις στο Δημόσιο, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, των εργαζομένων ΟΤΑ, η Πρόταση Προοπτικής-Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας καθώς και η Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια και άλλα σχήματα εργαζομένων.
Από το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα, που δίνει τη μάχη ενάντια στην πολιτική της ΝΔ σε παιδεία και κοινωνία και την κατάργηση του ασύλου, συμμετείχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων ΑΠΘ, Βιολογικού Πάτρας, Φυσικού Αθήνας, Ηλεκτρολόγων Πολυτεχνείου Κρήτης.
Το «παρών» έδωσαν πρωτοβουλίες και κινήσεις αγώνα για το περιβάλλον και την επίθεση που αυτό δέχεται από το κεφάλαιο, όπως η Δικτύωση Κινημάτων για Γη & Ελευθερία, οι Επιτροπές Αγώνα Μεγάλης Παναγίας και Θεσσαλονίκης ενάντια στις εξορύξεις στη Χαλκιδική, η Επιτροπή αντι-ΤΑΠ Σερρών, επιτροπές ενάντια στην επέλαση των ανεμογεννητριών, όπως η Βέρμιο SOS, κινήσεις υπεράσπισης του περιβάλλοντος ενάντια στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου από Θεσσαλία, Ήπειρο κ.ά.
Τη διαδήλωση της Καμάρας στήριζαν και μια σειρά πολιτικές οργανώσεις: το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΚΚΕ, η ΟΚΔΕ – Σπάρτακος, η Μετάβαση, η ΛΑ-ΑΑΣ, το ΚΚΕ (μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ, το ΕΕΚ, καθώς και κινήσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.
Καλέσματα και δηλώσεις συμμετοχής έχουν ανακοινώσει επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος της Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία Θαν. Αγαπητός και οι δημοτικές κινήσεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, Ανυπακοή σε Αμπελόκηπους-Μενεμένη, Η Πόλη Αλλιώς Συκεών-Νεάπολης, Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής Θέρμης, Δύναμη Ανατροπής-Αντικαπιταλιστική Κίνηση Θεσσαλονίκης.
Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν ο γραμματέας της ΠΕΝΕΝ, ο πρόεδρος της ΠΟΚΟΠΚ, ο γραμματέας του Σωματείου Βιβλίου-Χάρτου, εκπρόσωποι του Συντονιστικού Αναπληρωτών -Αδιόριστων Εκπαιδευτικών καθώς και των συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων ΑΠΘ και Φυσικού Αθήνας.
Ακολούθησε μαχητική πορεία πάνω από 2.500 διαδηλωτών που είχε στην κεφαλή της ένα πολύ μαζικό εργατικό μπλοκ, με τα πανό της ΠΕΝΕΝ, της ΠΟΚΟΠΚ και πολλών ακόμα εργατικών συλλογικοτήτων που εδώ και χρόνια έχουν καταθέσει την πρόταση για ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, μπροστά και στο εμπόδιο που θέτει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Την ίδια στιγμή, οι εξαγγελίες του Μητσοτάκη κάνουν ακόμα πιο επείγουσα την ανάγκη να γίνουν ακόμα πιο θαρραλέα βήματα σε αυτό το αγωνιστικό σχέδιο που βάζει τον στόχο για ένα άλλο κέντρο αγώνα που δεν θα λειτουργεί ως “μοχλός πίεσης” προς τη ΓΣΕΕ αλλά θα λειτουργεί ως ο συνεκτικός δεσμός των αγώνων που ξεσπούν από τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις τοπικές συλλογικότητες, τους φοιτητικούς συλλόγους.
Μια πρώτη απάντηση ανυπακοής ήταν η αμφισβήτηση της ζώνης των οδοφραγμάτων προστασίας του Βελλίδειου από τους διαδηλωτές της Καμάρας καθώς η αστυνομοκρατία ήταν έντονη σε όλη την πόλη και η προσπάθεια καταστολής και φίμωσης κάθε φωνής απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ είναι εμφανής. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών χωρίς να καταφέρουν να διαλύσουν την πορεία. Ιδιαίτερα προκλητική η παρουσία ασφαλιτών με πολιτικά στο πλάι της μεγάλης πορείας που ξεκίνησε από την Καμάρα.
Άμαζη (για μια ακόμα χρονιά) η συγκέντρωση της δοτής διοίκησης της ΓΣΕΕ στο άγαλμα Βενιζέλου. Ο εγκάθετος και αιώνιος πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μετά τις εθνικές εκλογές έχουμε μια νέα κυβέρνηση στη χώρα. Προφανώς, δεν μπορούμε να βγάλουμε γρήγορα και άμεσα συμπεράσματα»…
Ενώ λοιπόν η συνδικαλιστική γραφειοκρατία μοιάζει περισσότερο από ποτέ με άταφο νεκρό, το φιλί της ζωής επιχείρησαν να της δώσουν δυνάμεις που θέλουν να αναφέρονται στην πρωτοπορία του κινήματος. Προσπάθησαν μάλιστα να διασπάσουν το μπλοκ της Καμάρας στο όνομα ενός ακαθόριστου «ενιαίου μετώπου» και της «επίδρασης με τα συνδικάτα». Έτσι το ΜΕΤΑ, το μπλοκ του καλέσματος Συνάντησης για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά, ΑΡΑΝ, ΔΕΑ, καθώς και Ξεκίνημα, Κόκκινο Νήμα πλαισίωσαν τη μονοθεματική πορεία των ΑΡΑΣ-ΑΡΙΣ που απομόνωσαν το άσυλο από την προσπάθεια ταξικής αντεπίθεσης, αλλά και από την πάλη ενάντια στην πολιτική ΝΔ σε παιδεία-κοινωνία. Στη συνέχεια, αφού η αστυνομία άνοιξε για λίγη ώρα το μπλόκο της επί της Εγνατίας, στην Αγίας Σοφίας ενώθηκαν μαζί με το ΣΕΚ και πήγαν στη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Αυτή η επιλογή ήρθε από τον ομολογημένο στόχο της προτεραιότητας των «ζυμώσεων» στον χώρο της Αριστεράς, που βάζουν σε ρόλο παρατηρητή τις εργατικές δυνάμεις. Υποτιμούν τη δυναμική του μπλοκ της Καμάρας διαχρονικά, καθώς ουδέποτε συμμετείχαν ουσιαστικά στην προσπάθεια συγκρότησής του σαν συσπείρωση για μια άλλη πορεία στο εργατικό κίνημα από τη διασπαστική γραμμή ταξικής συνεργασίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Δεν έγιναν κομμάτι μιας αγωνιστικής λογικής που έχει δώσει απάντηση με μαζικούς όρους, αποτελώντας μια αυτοτελή και καταγραμμένη δύναμη στο εργατικό κίνημα και το συνδικαλισμό (σε ποσοστά εκλογών σε σωματεία, πρωτοβουλίες συντονισμού, αλλά και ως πυροκροτητής απεργιών και αγώνων).
Από την Αριστοτέλους ξεκίνησε η μαζική πορεία του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή πάνω από 5.000 διαδηλωτών. Οι υψηλοί τόνοι ενάντια στη στάση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μένει να φανεί αν θα μεταφραστούν και σε συμβολή στην ανεξάρτητη δράση και απεργιακή πρωτοβουλία των εργαζομένων ή θα καθηλωθεί στην κριτική στα πλαίσια, παράλληλα με τη συναίνεση στο πρόγραμμα δράσης του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού. Την πεπατημένη δηλαδή μιας χωρίς προετοιμασία και μάχη απεργίας διαμαρτυρίας τη μέρα που ψηφίζονται τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα. Από την Αγίας Σοφίας έκανε πορεία αυτοτελώς η ΟΚΔΕ επαναλαμβάνοντας τις “ίσες αποστάσεις” από ΓΣΕΕ και Καμάρα.
Η Καμάρα λοιπόν και φέτος ήταν σε γραμμή αναμέτρησης με τα ερωτήματα που θέτουν η κυβέρνηση και το κεφάλαιο και όχι ο μικρόκοσμος της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Προφανώς δεν είναι ακόμα στο μέγεθος που έχει ανάγκη η εποχή, ωστόσο για άλλη μια χρονιά ένα πρώτο βήμα έγινε. Δεν περισσεύει καμία αγωνιστική δύναμη, αλλά ταυτόχρονα είναι πλέον η εποχή που απαιτεί ξεκάθαρες θέσεις, χωρίς κόλπα φθηνού εντυπωσιασμού που αφήνουν απ’ έξω την εργατική και κοινωνική πλειοψηφία.
Παγιώθηκε μια κατάσταση που η Θεσσαλονίκη δεν έχει καν αντιληθεί πως έγινε κάποια σημαντική κινητοποίηση αλλά είναι και εντελώς αδύνατον να ενημερωθει κανεις για το τι συνέβη έστω από αυτό το κατά 80% κομματικό δυναμικό των ελάχιστων χιλιάδων που κατέβηκε στον δρόμο. Είναι αδύνατον να ενημερωθεί για τις προσυγκεντρώσεις, για το ποιοι καλούσαν, με ποιες αποφάσεις, με ποιο πολιτικό πλαίσιο και τι κάνανε στον δρόμο.
Ο λόγος που το κάνει αδύνατον είναι πως δεν υπάρχει στο εργατικό κίνημα και την αριστερά καμία δομή, οργάνωση, παράταξη, πολιτική συσπείρωση, κόμμα κλπ με το πολιτικό – ηθικό δικαίωμα και την έξωθεν καλή μαρτυρία να διηγηθεί τα γεγονότα. Επίσης όταν οι πορείες είχαν μόνο πολιτικά στελέχη, μέλη και επιρροές μπορείς να πεις ότι θες. Δεν έχεις να λογοδοτήσεις κάπου, σε νοιάζει μόνο τι θα διαβάσουν στην υπόλοιπη Ελλαδα άλλα πολιτικά στελέχη, μέλη και επιρροές.
Βέβαια δικαιούσαι να απορείς ποιος είναι ο λόγος και αν κάποιοι “πήγαν στην ΓΣΕΕ” να το αρνούνται ? Ανακαλύπτει εδώ ο Ξοπλίδης πως πήγαν στην ΓΣΕΕ, και ίσως με κομπρεμί με τους μπάτσους, διάφοροι, από την ΑΡΑΝ, που δεν έχει πάει ποτέ και ούτε πρόκειται εώς το Ξεκίνημα. Για να επιδράσουν στα συνδικάτα, υποτίθεται, αυτήν την πολιτική λογική τους χρεώνει, και λέει μάλιστα πως αυτοί λένε πως αυτό είναι πολιτικη Ενιαίου Μετώπου. Βέβαια απορείς πότε έγιναν τέτοιες αλλαγές στην οργάνωση για την οποία ξέρεις τα πάντα, γιατί έχεις φάει την ζωή σου εκεί και πηγαίνει και “με την ΓΣΕΕ” και το κάνει και θεωρία ως “Ενιαίο Μέτωπο”. Εξίσου ή και περισσότερο όμως απορείς πως γίνεται το Ξ να πήγε να παρέμβει στην δήθεν βάση των συνδικάτων, να μην την βρήκε εκεί γιατί, όπως λέει και ο Ξοπλίδης ήταν άμαζη, αν και το Ξ λέει πως κάτι είχε, και δημόσια να μην το λέει !! Να λέει μάλιστα το αντίθετο. Διότι το πήγαν και έσωσαν κλπ είναι άλλο, και αντίθετο, από το πέρασαν και αποδοκίμασαν. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και μια χαρά σωστό είναι να αποδοκιμάζονται
Το αν λέει αλήθεια ο Ξοπλίδης ή το Ξ στα νούμερα δεν μπορεί να αποδειχτεί. Η συνωμοσιολογική κίτρινη γραμμή αντιπαράθεσης χωρίς τεκμηρίωση και επιχειρήματα όμως που ο Ξοπλίδης χρησιμοποιεί φωνάζει. Επίσης μπορεί κανείς, με βεβαιότητα, να υποθέσει πως ο Ξοπλίδης λέει συνειδητό ψέμα για την συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο, πως ήταν καλεσμένη σαν ΑΡΑΣ-ΑΡΙΣ. Η οποία ΑΡΙΣ μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν έτοιμη για το ΚΚΑ, τώρα έγινε και αυτή εναιομετωπική, λέει ο Ξοπλίδης. Υποθέτω πως αν στην Καμάρα ήταν τόσα και τόσα σωματεία,ε στο Πολυτεχνείο δεν καλούσανε ΑΡΑΣ και ΑΡΙΣ αλλά φοιτητικοί σύλλογοι, με κάπως αντίστοιχες μεθόδους.
Ενδιαφέρον έχει να δούμε και την περιγραφή από τον χώρο του κκε μλ, που δεν ήταν σε όσους καταγγέλει ο Ξοπλίδης αλλά σε όσους τήρησαν την γραμμή της Καμάρας της καλής. Ούτε εδώ λέει πως υπήρξε ένωση της συγκέντρωσης Φοιτητικών Συλλόγων Πολυτεχνείου, ΑΡΑΝ, Συνάντηση, ΔΕΑ, Ξεκίνημα, Αναμέτρηση, ΛΑΕ και δεν ξέρω ποιον ξεχνάω, με την ΓΣΕΕ. Οϋτε αυτό έχει λογική, αν ένα κομμάτι της Καμάρας έφευγε για να πάει στην ΓΣΕΕ, το κκε μλ που δεν το έκανε θα το έλεγε
https://antigeitonies3.blogspot.com/2019/09/84.html
http://net.xekinima.org/poreia-ths-deth-oi-provlimatikes-kai-oi/
Η περιγραφή των κινητοποιήσεων από τον Ξοπλίδη και το ΝΑΡ, κατ επέκταση, καταρρέει. Από τον μάρτυρα που επικαλείται, το κκε μλ αλλά και από έναν από τους ενόχους που ο Ξοπλίδης υποδεικνύει το Ξ. Που κατηγορείται για συγχρωτισμό με την γραφειοκρατία στο όνομα του ΕΜ αλλά αυτό αν ίσχυε είναι εκ της φύσεως του μια δημόσια πολιτική που το Ξ θα την παραδεχόταν, θα ήθελε να φτάσει σε μάτια και αυτιά πολύ όσων μπορούσε περισσότερο.
Το ότι οι κομματικοι ιδιοκτήτες, νομίζουν, της προσπάθειας ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος στα κομματικά όρια ενός καλού ΠΑΜΕ που βγάζει πανό Σωματείων από τα κομματικά γραφεία έχουν αυτή την νευρικότητα δεν είναι κακό. Ούτε και σπουδαίο, η ήττα όλων μας είναι κοινή, και κοινή πρέπει να είναι και η διέξοδος. Απλά όσο βλέπεις πολιτικά ενόχους να έχουν πολιτικό πρόβλημα αυτό μπορεί να είναι καλό. Διότι μέχρι πέρσι είχαν το παραμύθι πως η ΑΡΑΝ, η ΛΑΕ και όλοι αυτοί “πάνε με την ΓΣΕΕ” και αυτοί είναι οι απομονωμένοι γιατί η καλή ΑΡΚ, το καλό Ξ, η καλή ΟΝΡΑ και άλλοι έρχονται Καμάρα. Τώρα αναγκάζονται να αλλάξουν το παραμύθι γιατί πια δεν λειτουργεί και σου λένε πως το ΣΕΚ καλεί επίσημα με την ΓΣΕΕ (το ξέχασε ο Ξοπλίδης γιατί ακόμα υποτίθεται υπάρχει ΑΝΤΑΡΣΥΑ), η μέχρι χτες δύναμη κρούσης του αντικαπιταλιστικού μετώπου ΑΡΙΣ και αυτή πάει με την ΓΣΕΕ, και η ΑΡΑΝ και το Ξ και όλοι πλην ΝΑΡ και ΚΚΕ μλ. Που όμως το ΚΚΕ μλ δεν λέει πως όλοι αυτοί πήγαν με την ΓΣΕΕ. Έτσι αυτό που μένει είναι τα “Σωματεία” και οι απεργίες που παλεύονται και γίνονται σαν κλαδικές και πουλιούνται στην πολιτική πιάτσα σαν πανεργατικές. Με αποτέλεσμα οι απλοί εργαζόμενοι που πήραν μέρος να μας διαλοστέλνουν, αθώους και ενόχους
Καλό χειμώνα
Κώστας
Το πρόβλημά σου παραμένει το ΝΑΡ και αυτό είναι το ουσιαστικό στο φλύαρο σχόλιό σου.
Και παρά το γεγονός ότι η ΑΡΑΝ είναι πια μια αναξιόπιστη ομάδα (και ΛΑΕ και Συντονισμός Κομμουνιστικών Οργανώσεων και μέτωπο με ΔΕΑ-Αναμέτρηση-Συνάντηση κλπ κλπ κλπ) η οποία μάλιστα φυλλορροεί.
Το κενό της πολιτικής σας δε γεμίζει με ανώνυμα σχόλια-σεντόνια.
Γι αυτό ΠΟΤΕ δε θα βρεθεί κάποιος σαν και σένα να γράψει υπεύθυνα και με υπογραφή τι στο διάολο προτείνει. Πέρα από την ανακύκλωση κουτσομπολιών και εμπάθειας με γαρνιτούρα συκοφαντίες και ψεύδη.
ΑΩ εννοείται πως δεν μπορείς να μου απαντήσεις πως είναι δυνατόν σε μια ολόκληρη αριστερά να υπάρχει μια οργάνωση, το ΝΑΡ, που λέει πως έγιναν τα αντίθετα από αυτά που λένε όλοι οι άλλοι. Ποιος έχει κόμπλεξ με κάποια οργάνωση φαίνεται από την κίτρινη, και καλά, πληροφορία περί φυλοροήματος. Αντί να απαντήσεις πολιτικά ρίχνεις κιτρινισμό
Επίσης και εσύ ανώνυμος είσαι, συγκεντρώσου.
Δεν υπάρχει κόμπλεξ, είναι πολιτική κριτική σε σένα “Κώστας” που είσαι ΑΡΑΝ. Παρά την πολιτική χρεοκοπία όσων υπερασπιζόσουν, επανέρχεσαι με αθλιότητες τύπου ΣΚΑΙ για ανθρώπους που αγωνίζονται στην πραγματική ζωή.
Κανένα μάθημα από τον εκφυλισμό της ΛΑΕ ούτε εσύ ούτε άλλος παπατζής της ΛΑΕ “λεφτ”. Σπεύδετε να πετάξετε λάσπη σε κάθε ανακοίνωση και σε πρωτοβουλίες του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού είστε σε πολιτική αεργία.
Φυσικά και είμαι ανώνυμος, αλλά καταφέρεσαι συστηματικά εναντίον πολιτικών χώρων και αγωνιστών που παρεμβαίνουν πολιτικά στο φως της ημέρας, με την υπογραφή, παίρνοντας τις ευθύνες τους.
ΥΓ Οι δυο συριζαίοι περιφερειακοί σύμβουλοι από την παράταξη της Χαραλαμπίδου (περίοδος 2014-2019), εκπροσώπου της ΛΑΕ στον περιφερειακό συμβούλιο της Κ. Μακεδονίας, έχουν εκλεγεί στη νέα σύνθεση με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Γιαννούλη. Εσύ επέμενες ψευδώς συστηματικά ότι δεν συνυπάρχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ στην παράταξη Χαραλαμπίδου. Μετά ψάχνετε να βρείτε τι σας φταίει για τη διάλυση. Κάτι τέτοια και από την άλλη οι Σπαρτιάτες του Λαφαζάνη και η συμμαχία με την ΚΟΕ, με τον μακεδονομάχο Θεοδωρόπουλο, το φερέφωνο του εθνικιστικού μπλοκ
ΑΩ εσύ πήγες την κουβέντα στο κόμπλεξ. Εσύ είπες πως η ΑΡΑΝ … φυλορροεί. Ποιο προηγούμενο εισάγεις στην κουβέντα το διαννοείσαι ? Θα μπορεί ο οποιοσδήποτε, ανώνυμα πάντα, με ύφος ενημερωμένου insider να λέει τέτοια πράγματα ? Μετά μου λες πως ο Ξοπλίδης είναι επώνυμος. Η ΑΡΑΝ δηλ που δεν πήγε με την ΓΣΕΕ είναι ανώνυμη ? Το Ξ που δεν πήγε με την ΓΣΕΕ είναι ανώνυμη ? Μόνο ο Ξοπλίδης είναι επώνυμος ?
1)πως στο Πολυτεχνείο είχε καλεστεί πορεία ΑΡΑΣ-ΑΡΙΣ ενώ ήταν φοιτητικοί σύλλογοι και δεν είχαν καν μόνο ΑΡΑΣ ΑΡΙΣ αλλά στηρίζανε και άλλοι, πχ ΑΡΑΝ και ΑΡΕΝ. Ρώτησα γιατί τα Σωματεία που ήταν στην Καμάρα και οι φοιτητικοί σύλλογοι αν είχε είναι σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι και οι φοιτητικοί σύλλογοι στο Πολυτεχνείο ήταν ΑΡΑΣ και ΑΡΙΣ. Μέχρι εκεί έχετε πάει το σχέδιο διάλυσης των ΕΑΑΚ ? Αν σε ένα σχήμα και κατ επέκταση σε έναν φοιτητικό σύλλογο δεν κυριαρχεί η νΚΑ εσείς δεν θα αναγνωρίζεται την υπόσταση του ως φοιτητικός σύλλογος. Εϊναι αυτό απάντηση της αριστεράς στο σχέδιο του κράτους για την διάλυση του φοιτητικού συνδικαλισμού ?
2)πως η πορεία των φοιτητικών Συλλόγων, της ΑΡΑΝ, της ΔΕΑ, του Ξ, της ΛΑΕ και δεν ξέρω ποιον ξεχνάω πήγε με την ΓΣΕΕ για να κάνει “Ενιαίο Μέτωπο”. Δηλ πως αυτό το λένε, είναι η γραμμή τους. Έφερα αποδείξεις πως είναι ψέματα
Αυτά είναι τα αποδεδειγμένα ψέματα. Επίσης δεν υπάρχει αυτό το 2500. Το δυναμικό της Καμάρας στο οποίο ήσασταν ήταν 1000 άτομα όσα και το υπόλοιπο της Καμάρας. 3000 είχε το ΠΑΜΕ.
Τα υπόλοιπα που λες για την ΛΑΕ δεν με αφορούν, δεν με αφορούσαν και όταν υπήρχε ΛΑΕ. Η άρνηση το 10-12 από ΚΚΕ, ΝΑΡ, ΑΡ, ΣΕΚ και άλλους να προχωρήσει το αριστερό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο από τα κάτω και από τα πάνω έφερε την ΛΑΕ το 2015. Πάει πολύ να κουνάς το δάχτυλο, το “πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά επανάσταση” που λέγατε πέρασε και έχει όλες τις ευθύνες μέχρι το 15. ¨Οσο διαλύθηκε η ΛΑΕ διαλύθηκε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όμως ΑΩ, αυτό δεν το αποτιμάς. Η πολιτική σου κουλτούρα πως όποιος πάρει 3000 ψήφους παραπάνω έχει ύφος χιλίων καρδιναλίων με αφήνει παγερά αδιάφορο
Κώστας
“Γράψε κάτι που να πιάνει
τη μεσαία τάξη, Γιάννη”
μα αν δεν βάλεις σημεία στίξης,
το μυαλό μου θα το στρίψεις!
Ρε Κώστα, ήθελα να ‘ξερα: με τον αγκώνα γράφεις; Ρε αδερφέ, τα μισά από τα λόγια σου είναι ακατανόητα λόγω κατά φύση και παρά φύση βιασμού τού συντακτικού τήε απλής καθομιλουμένης! Τι διάολο, ρε συ! Δεν σε ενδιαφέρει αυτά που γράφεις να γίνονται, κατ’ αρχήν, κατανοητά;;;
https://www.youtube.com/watch?v=icSwt4hUPTs
Λεφτ φλύαρο και βιαστικό ήταν, ακατανόητο δεν νομίζω
Κώστας
Αραίωσαν οι διαδηλώσεις στη ΔΕΘ, αραιώνουν και τα σχόλια στην Παντιέρα (τώρα που γράφω, το κάτω-κάτω σχόλιο βλέπω ότι στάλθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στις έξι και μισή και το τελευταίο, το δικό μου, στη μια ξημερώματα Τετάρτης –16 μόνο σχόλια σε 31 ώρες· πού τα παλιά μεγαλεία όταν έπεφταν τα σχόλια βροχή…). Κι έρχεται και χειμώνας…
Πάρτε μαζί σας πουλόβερ. Το μέλλον έχει πολλή παγωνιά.
Η θέση (το “σχόλιο”) της ΠΕΝΕΝ. Η τοποθέτηση όσων δουν πραγματικά στο εργατικά κίνημα και εργάστηκαν για τη συγκέντρωση της Καμαράς είναι πολύ μακριά από τις αερολογίες του ιντερνετικού κουτσομπολιού:
http://pandiera.gr/%ce%b4%ce%b5%ce%b8-%ce%bc%ce%b1%ce%b6%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%ba%cf%85%ce%b2/
Ακριβώς ΑΩ
Η ΠΕΝΕΝ, επειδή δρα στο εργατικό κίνημα και όχι στα ιντερνετικά κουτσομπολιά, δεν λέει ψέματα πως κάποιοι φύγανε από την Καμάρα και πήγαν στην ΓΣΕΕ και δεν αρνείται την υπόσταση των φοιτητικών συλλόγων που ξεκινησαν από το Πολυτεχνείο. Ούτε καταγγέλει το σωματείο της ΣΙΔΕΝΟΡ, το αγωνιζόμενο σωματείο της ΣΙΔΕΝΟΡ, που πορεύτηκε με την ενωτική πορεία φοιτητικών συλλόγων, σωματειων και πολιτικών οργανώσεων που συγκροτήθηκε από τις 3 προσυγκεντρώσεις, της Καμάρας, της Αγίας Σοφίας και της Πολυτεχνικής
Κώστας