.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Την Τρίτη 22 του Οκτώβρη η δίκη των 5 μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών 


Συγκέντρωση Συμπαράστασης, 8.30π.μ., στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Μετά από δύο συνεχείς διακοπές που επέβαλε η δικαστική έδρα στις 8 και 9 του Οκτώβρη, επαναλαμβάνεται την Τρίτη 22 Οκτωβρίου η δίκη των 5 μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας.

Πιο συγκεκριμένα ο Ηλίας Σμήλιος (δάσκαλος, γραμματέας του Δ.Σ. του Ζ΄Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης), ο Θανάσης Αγαπητός (συνταξιούχος, πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης και πρ. περιφερειακός σύμβουλος Κεντρ. Μακεδονίας), ο Ζήσης Κλεισιάρης (δικηγόρος, πρ. μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης), ο Γρηγόρης Σκουλάς (συνταξιούχος, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ») και ο Μάκης Αναγνώστου (εργάτης, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ.) κατηγορούνται γιατί συμμετείχαν στη διαδήλωση ενάντια στους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην Θεσσαλονίκη, στις 7 Μαρτίου 2018 και γενικότερα για τη συμμετοχή τους στις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2016-18 στο Ειρηνοδικείο και στα συμβολαιογραφικά γραφεία, στήνοντας ασπίδα προστασίας για το σπίτι και τη μικρή περιουσία φτωχών λαϊκών οικογενειών από τα αρπακτικά των τραπεζών και των funds.

Όλο το προηγούμενο διάστημα αναδείχθηκε ένα πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές: εκδόθηκαν πολλές δεκάδες ψηφίσματα Σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων συλλογικοτήτων, πλησιάζουν τους 1.000 οι εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι που υπογράφουν τη “Δήλωση Αλληλεγγύης” και κυρίως η μαζική παρουσία 100-150 αλληλέγγυων και τις δυο προηγούμενες μέρες της δίκης στα δικαστήρια.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί σε νέα Συγκέντρωση Αλληλεγγύης, την Τρίτη 22 Οκτώβρη, στις 8.30π.μ., στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Κι είναι σίγουρο ότι θα είμαστε ακόμη πιο πολλοί/ες σ’ αυτό το συνεχώς διογκούμενο κύμα αλληλεγγύης. Κι ακόμη πιο σίγουρο ότι θα καταπέσουν πανηγυρικά οι κατασκευασμένες κατηγορίες και η προσπάθεια μετατροπής των θυτών σε θύματα.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ!!!

Βλ. εδώ τη “Δήλωση Αλληλεγγύης” που υπογράφουν εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι

Κι εδώ τα 64 ψηφίσματα συμπαράστασης από Σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και συλλογικότητες

Συλλογή τελευταίων (μη καταγεγραμμένων)ψηφισμάτων και υπογραφών

agapitos3@gmail.com
ismilios@gmail.com
gkreasidis@gmail.com

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.