.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Τα απόκρυφα της επικοινωνίας στη φόρα: ΘΕΜΑ και Liberal ξεφτιλίζουν την κυβέρνηση


Οι βλαβερές συνέπειες του κορωνοϊού

Γράφει ο εικόνομιστ

Αυξάνονται εκθετικά τα κρούσματα. Συμφόρηση στις ΜΕΘ, κλονίζεται το ΕΣΥ. Η κυβέρνηση υπόλογη που με την πολιτική της άφησε να εξελιχθούν τα πράγματα ως εδώ.

Το φάρμακο γνωστό: Άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ για να καλύψουν τις ευθύνες της. Από αυτά που δεν υπήρχαν για να πυκνώσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων, του μετρό και των ΜΜΜ. Αυτό άλλωστε ήταν και το πόρισμα της επιστήμης, δια στόματος του –ανεπίληπτου για πολλούς- Σωτήρη Τσιόδρα.

Περνάει γραμμή καρούλι λοιπόν στα ΜΜΕ. Μόνο που καμιά φορά, υπάρχουν και …παράπλευρες απώλειες, όπως σήμερα. Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και το Liberal «έδωσαν», άθελά τους, την κυβέρνηση καθώς από λάθος δημοσιοποίησαν και το συνοδευτικό non paper που έδινε οδηγίες για την παρουσίαση των ειδήσεων. Ξεφτιλίστηκαν (αυτό δεν αποτελεί είδηση) ξεφτιλίζοντας ταυτόχρονα τους κυβερνητικούς χρηματοδότες τους. Αργότερα, μετά το κράξιμο, επανόρθωσαν. Είχαν όμως ήδη φανεί τα απόκρυφα της πληρωμένης ανεξαρτησίας του Τύπου.

Και στο Liberal:

Έτσι είναι όμως. Όταν πληρώνεις, ο άλλος δημοσιεύει άκριτα ό,τι κι αν του στείλεις. Από το πολύ λάδωμα, καμιά φορά γλιστράς και σαβουρντίζεσαι.

«Πέραν των προφανών ειδήσεων δίνουμε μεγάλη έμφαση στην στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων από τον Τσίπρα. Δίνουμε ξεχωριστή έμφαση σε αυτό διότι την ώρα της μεγάλης συστράτευσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη το γεγονός ότι επιλέγουν να στοχοποιούν τους επιστήμονες και ο Τσίπρας στοχοποιεί τον Τσιόδρα είναι απαράδεκτο».

«Μία η ντουντούκα, τέσσερις εμείς», για τους παλαιότερους…

Η φάμπρικα ήδη άρχισε, πού αλλού; Στον ΣΚΑΪ:

Συμβαίνει βέβαια και σε σοβαρότερα έντυπα, όπως παλαιότερα στην έγκριτο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

Αντίστοιχο πρόβλημα είχε αντιμετωπίσει και ο Δήμος Περιστερίου:
Η Γκάφα του Δήμου Περιστερίου στη “διαύγεια” έβγαλε λαγό

Για να είμαστε βέβαια δίκαιοι, ειδικά για το Liberal του ακραιφνούς φιλελεύθερου -άλλοτε κατακόκκινου, κατά δήλωσή του- Θαν. Μαυρίδη, το ζήτημα τίθεται διαφορετικά. Μετά το κλείσιμο της εφημερίδας Φιλελεύθερος λόγω έλλειψης κρατικών κονδυλίων, κάπως θα έπρεπε να στηριχτεί οικονομικά από το κράτος ώστε να συνεχίζει να διαφημίζει το λιγότερο κράτος, καυτηριάζοντας ταυτόχρονα τις κρατικές σπατάλες. Είναι θέμα διαλεκτικής, θέμα οικονομικής βάσης και πολιτικού εποικοδομήματος…

Διδακτικά τα παραπάνω, όχι μόνο για το σε ποιους εμπιστευόμαστε την ενημέρωσή μας και πώς μαγειρεύονται οι ειδήσεις που μας σερβίρουν αλλά, μεταξύ άλλων, και για όσα περί ουδετερότητας της επιστήμης ακούσαμε την περίοδο της πανδημίας και όχι μόνο.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Τα απόκρυφα της επικοινωνίας στη φόρα: ΘΕΜΑ και Liberal ξεφτιλίζουν την κυβέρνηση

  1. Ανώνυμος

    Θυμάμαι εδώ και δεκαετίες, να θεωρούν οι νεο-φιλελεύθεροι διανοούμενοι, δημοσιογράφοι και όλοι οι υποστηρικτές του καπιταλισμού, ότι υπερέχουν πολιτικά και πολιτισμικά, διότι σε αντίθεση με τους αριστερούς και τους κομμουνιστές, αυτοί είναι, ελεύθερα άτομα, ΔΕΝ παίρνουν γραμμή από πουθενά, έχουν ανεξαρτησία σκέψης!!

    Ε, ρε πως γυρίζουν οι καιροί: Ολοι αυτοί έπαιρναν και παίρνουν γραμμή μέχρι μέχρι και για το πως θα κατουρήσουν! Απλά, τώρα πια φαίνεται στον πολύ κόσμο.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.