.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΣΥ.Σ.Θ: Ανοιχτή επιστολή προς τους συμβολαιογράφους του Συλλόγου Εφετείου Θεσ/νίκης


Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου συνέρχεσθε σε μια νέα Γενική Συνέλευση, συνέχεια κατά κάποιον τρόπο, εκείνης της 10ης Ιουλίου 2017, η οποία με τις αποφάσεις της έμελλε να παίξει καταλυτικό ρόλο στη στάση του κλάδου των συμβολαιογράφων απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για τους πλειστηριασμούς. Η απόφασή σας για αποχή από όλους τους πλειστηριασμούς μέχρι 1/10/2017 και άρνησης ανάληψης της ευθύνης λειτουργίας του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (και χρηματοδότησης της σχετικής πλατφόρμας) άνοιξε το δρόμο για μια σειρά από ανάλογες αποφάσεις άλλων συμβολαιογραφικών Συλλόγων (Κέρκυρας, Θράκης, Κρήτης) και προκάλεσε ισχυρούς τριγμούς στα σχέδια κυβέρνησης και τραπεζιτών (με τη συμπαιγνία γνωστών μεγαλοσυμβολαιογράφων και συγκεκριμένων συμφερόντων) για την εφαρμογή μιας πολιτικής που κατάφωρα βλάπτει στοιχειώδη δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Είναι γνωστό ταυτόχρονα ότι η ανάλογη συζήτηση στο μεγαλύτερο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο της χώρας, το Σύλλογο Αθηνών, Πειραιά και Νήσων, με προφάσεις και τεχνάσματα της διοίκησής του, δεν έγινε ποτέ. Μη θέλοντας να δώσουμε το παραμικρό άλλοθι σε συγκεκριμένα μέλη της διοίκησης και του δικού σας Συλλόγου για να αναβάλουν τη Συνέλευσή σας, ως ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΌΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ αποφασίσαμε να μην παρέμβουμε σ’ αυτήν και να απευθυνθούμε σε εσάς με αυτήν την ανοιχτή επιστολή, που παρακαλούμε να διαβαστεί.

Πιστεύοντας παραπέρα ότι είναι γνωστές οι θέσεις μας αλλά και η στάση μας όλο το προηγούμενο διάστημα, θα θέλαμε να επισημάνουμε μόνο δύο στοιχεία και να σας ζητήσουμε να τα λάβετε υπόψιν στη λήψη της απόφασή σας.

Επισημαίνουμε αρχικά ότι ως κίνημα κατά των πλειστηριασμών και ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ειδικότερα, έχουμε θέσει ως στόχο του αγώνα μας την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και όχι φυσικά τη σωτηρία του οποιουδήποτε μεγαλοοφειλέτη που μπορεί αλλά αρνείται να πληρώσει τα χρέη του.

Η διαφωνία μας λοιπόν δεν αφορά γενικά και χωρίς κριτήρια στη διενέργεια πλειστηριασμών από εσάς αλλά έγκειται στη συγκεκριμένη μορφή που αυτοί παίρνουν σήμερα με βάση τις συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, που στρέφονται κατά της πολλαπλώς χειμαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, στερώντας της βασικά δικαιώματα όπως η στέγη (που με κόπους μιας ζωής αποκτήθηκε) ή η δουλειά (με την έννοια του επαγγελματικού χώρου, είτε μαγαζί είναι αυτός είτε χωράφι).

Γνωρίζετε επίσης (και παρά τα αντιθέτως λεγόμενα ομάδας μεγαλοσυμβολαιογράφων) ότι δεν εκφράσαμε ποτέ καμιά συνολική αντιπαλότητα με τον κλάδο των συμβολαιογράφων παρά μόνο με συγκεκριμένα μέλη του που θέτουν τα προσωπικά τους (μεγάλα) συμφέροντα καθώς και την πάση θυσία εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών, πάνω από κάθε νομικό, ηθικό και κοινωνικό κανόνα. Γνωρίζουμε δε από την πλευρά μας ότι και πολλοί από εσάς έχουν χτυπηθεί σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση και υπό αυτή την έννοια μπορείτε να κατανοήσετε τη σημερινή έξαρση του φαινομένου των πλειστηριασμών και κυρίως αυτών που έχουν ως αντικείμενο την κατοικία και μικρή εναπομείνασα περιουσία των φτωχών ή φτωχοποιημένων λαϊκών στρωμάτων.

Σας καλούμε και στη σημερινή σας συνέλευση να επιβεβαιώσετε την ιστορική για τον κλάδο σας απόφαση της 10ης Ιουλίου, να συμβάλλετε έτσι για άλλη μια φορά στη λήψη ανάλογων αποφάσεων από συναδέλφους σας σε όλη τη χώρα.

Σας καλούμε (παρά τις όποιες διαφορές μας σε ιδέες ή απόψεις και προτάσεις για το θέμα των πλειστηριασμών) να μη δεχτείτε το ρόλο του “αποδιοπομπαίου τράγου” που κυβέρνηση και τραπεζίτες σας επιφυλάσσουν, να μη γίνετε “συνένοχοι στο φόνο” της κοινωνικής πλειοψηφίας.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



27 σχόλια στο “ΣΥ.Σ.Θ: Ανοιχτή επιστολή προς τους συμβολαιογράφους του Συλλόγου Εφετείου Θεσ/νίκης

  1. Αναστασία

    Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη νοοτροπία του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.Δεν είναι καθήκον του κινήματος η προάσπιση των συμφερόντων των τραπεζών απέναντυ σε όσους “έχουν,αλλά δεν πληρώνουν”(!) ούτε έχει αρμοδιότητα στό ξεδιάλεγμα των οφειλετών,με οικονομικά ή ηθικά κριτήρια Σαν πως, έχοντες και κατέχοντες και τραπεζικό σύστημα δεν είναι ένα και το αυτό!Μα όποιος αφήνει την περιουσία του,να πηγαίνει σε επιτήδιους,για κομμάτι ψωμί,είναι αυτονόητο,ότι ΔΕΝ έχει,να πληρώσει.Τί συμφέρον έχει το κίνημα,να σταθεί αντίπαλο με ανθρώπους,που λόγω θέσης και ιδιότητας ανήκουν σ’ αυτό,μήπως και ζημιωθούν τράπεζες και φαντ περισσότερο απ’ όσο “χρειάζεται”; Τι σόϊ μετωπική – κινηματική λογική είναι αυτή;;;

    Reply
    1. μέλος του ΝΑΡ

      Αναστασία, υπάρχουνπολλές πτωχευμένες επιχειρήσεις που εκπλειστηριάζονται και οι πρώτοι δικαιούχοι είναι οι εργαζόμενοι σε αυτές. Πρόσφατο παράδειγμα, η εταιρεία SPIDER που εκπλειστηριάζονταν μαζί με πρώτες κατοικίες. Το κίνημα, εμπόδισε τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας και επέτρεψε να γίνει αυτός της SPIDER

      Reply
      1. Αναστασία

        Δε θέλω να πάρω θέση στη συγκεκριμένη περίπτωση και άλλες ανάλογες,γιατί από τη στιγμή που δε βιώνει κανείς ζωντανά ένα πρόβλημα,δεν μπορεί να έχει σωστή αντίληψη.Σωστό είναι αυτό που ειπώθηκε,ότι “ζούμε στην εποχή των διαιρέσεων”. Ωστόσο είναι αναγκαίο,να βρεθεί ο κοινός παρανωμαστής,αλλιώς δε γίνεται τίποτα.Εντελώς γενικά και καθαρά θεωρητικά θα έλεγα,ότι σε πρωτεραιότητα,από άποψη σημασίας,δε μπαίνει,το να πάρουν μερικοί εργαζόμενοι μερικούς χρωστούμενους μιστούς,για να βρεθούν σύντομα στην ίδια δεινή κατάσταση,όπως πρώτα,αλλά η μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων,για την ανατροπή μιας κατάστασης,όχι απλά εκμεταλευτικής,αλλά τέτοιας,που μας οδηγεί μεσο-μακροπρόθεσμα στην εξόντωση.Και όταν υπάρχουν εργαζόμενοι,που περιμένουν να πάρουν χρωστούμενους μιστούς,το δήλημα είναι κατανοητό.Αλλά το σκεπτικό του ΣΣΘ και όσων μιλούν για ” λαϊκές” ή ακόμα χειρότερα,για “πρώτες κατοικίες”, είναι άλλο.Μήπως και δεν πληρώσουν οι “μπαταξήδες που έχουν λεφτά” και αδικηθεί το τραπεζικό σύστημα και η ΑΑΔΕ,που μας γδέρνει,για να τροφοδοτεί τη διεθνή κεφαλαιοκρατία.Σα να μη ζούμε σ’ ένα καθεστώς ανομίας και βίας,όπου μας καταδυναστεύει μια ιμπεριαλιστική μαφία,σε συνεργασία,βέβαια,με την υποταχτική της ολιγαρχία μας και με όργανα τους Κουΐσλιγκ που μας κυβερνούν.Δε συμφωνώ με την άποψη,ότι ο κύριος εχθρός (αστική τάξη) βρίσκεται μέσα στη χώρα.Η αστική τάξη μιας χώρας εκμεταλεύεται την εργατική,συντηρώντας τη,γιατί τη χρειάζεται.Στην περίπτωσή μας όμως ο μεγάλος εχθρός είναι έξω και δεν έχει πρόβλημα,να μας καταπιεί.Συνεπώς αυτός είναι ο κύριος εχθρός και στη βάση αυτή πρέπει να γίνει μέτωπο. Και όπως είπε ο Λένιν και σωστά μας το θυμίζει ένας σύντροφος (σε άλλη ανάρτηση), “μέτωπο σημαίνει,χτυπούμε μαζί και βαδίζομε χωριστά”.

        Reply
        1. μέλος του ΝΑΡ

          Δεν συμφωνώ Αναστασία. Ο ΣΥΣΘ, όπως και ο ΣΥΣΑ (Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής), είναι πολύ ξεκάθαροι σε αυτό: Προτάσσουν την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Ειδικά μεγάλες επιχειρήσεις και βίλες που εκπλειστηριάζονται, δεν μας αφορούν. Ειδικά όμως διαφωνώ ριζικά με την φράση σου ο εχθρός δεν είναι μέσα στην χώρα. Σαφώς και είναι. Και μας εξαθλιώνει μαζί με τον εξωτερικό εχθρό. είναι η αστική τάξη της χώρας.

        2. Αναστασία

          Όσον αφορά το κίνημα κατά των πλειστηριασμών γενικά -για να μην το περιορίσω στους ΣΥΣΘ και ΣΥΣΑ,επειδή δεν περιορίζεται βέβαια μόνο σ’ αυτούς – από τα όσα ξέρω,έχει ξεκαθαριστεί από πριν και πριν,ότι τα κινήματα που συγκροτούνται απέναντι σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα,δηλ. με ορισμένο θέμα,δε συγκροτούνται σε ταξική βάση,αλλά συμπεριλαμβάνουν όλους,όσους θίγονται από το συγκεκριμένο πρόβλημα.Αυτή είναι πάγια τακτική για τα κινήματα.Κάθε άλλη επιλογή έχει διασπαστικό χαραχτήρα και οδηγεί σε αποδυνάμωση.Απ’ αυτή την άποψη,μας αφορά για όλους τους οφειλέτες τραπεζών και κράτους.Με την ευκαιρία,έχω και μια απορία,σχετικά με τις πτωχευμένες εταιρίες που εκπλειστηριάζονται και τους δικαιούχους πληρωμών δεδουλευμένων.Επειδή ο Σύλλογος Συμβολαιογράφων Αργολίδας προέβαλε ακριβώς το επιχείρημα της καταβολής των δεδουλευμένων,ή Κίνηση κατά των Πλειστηριασμών σε απάντησή της αναφέρει,ότι δεν εμπλέκεται έτσι κι αλλιώς σε πλειστηριασμούς ανάμεσα σε ιδιώτες,παρά μόνο σε πλειστηριασμούς,που διενεργούν οι τράπεζες.Στη δεύτερη λοιπόν περίπτωση έχουν και πάλι πρωτεραιότητα οι δικαιούχοι δεδουλευμένων; Κατά τα άλλα,εγώ δεν είπα,ότι δεν υπάρχει εχθρός μέσα στη χώρα,αλλά ότι ο ΚΥΡΙΟΣ εχθρός είναι έξω,άρα σε αυτή τη βάση πρέπει να συγκροτηθεί το Μέτωπο,καθώς ένα μέρος των μεσοαστικών κυρίως στρωμάτων δεν αποδέχεται την ξένη επικυριαρχία.Ασφαλώς η εργατική τάξη και τα σύμμαχα λαϊκά στρώματα έχουν διαφορετικό τελικό στόχο και επιδιώξεις από τους αστούς.Ωστόσο ένα Μέτωπο – κατά Λένιν – διαφέρει από μια συμμαχία,όπου όλοι αποφασίζουν από κοινού και μετά από συμφωνία κάθε κίνηση και δράση.”Χτυπούμε μαζί και βαδίζουμε χώρια” δεν μπορεί,παρά να σημαίνει,ότι κάθε συνιστώσα διατηρεί μιαν αυτονομία δράσης,όσο και τελικού στόχου.Το Μέτωπο είναι συνεργασία κι ανταγωνισμός μαζί,όπου επικρατεί ο καλύτερος.Συγχρόνως έχει σημασία, σε ποιο γήπεδο παίζει κανείς μπάλα.Προνομιακό πεδίο των αστικών,αλλά και των ρεφορμιστικών (σε σχέση με τα αντισυστημικά) κομμάτων είναι οι εκλογές και το κοινοβούλιο.Αντίθετα,μέσα στις λαϊκές δομές και στό κίνημα πλεονέκτημα έχουν οι ανατρεπτικές οργανώσεις.Ο ΣΥΝ και οι άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είχαν από μιας αρχής στόχο την κυβέρνηση,με τη θέση,ότι μέσα από κει θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα.Αυτός είναι ο λόγος,που ο ΣΥΝ επικράτησε απέναντι στο ριζοσπαστισμό των άλλων συνιστωσών.

        3. μέλος του ΝΑΡ

          Καταρχάς Αναστασία δεν έχει ξεκαθαριστεί απο πριν κ πριν αυτό που λες! Αυτό είναι μόνο η δικη σου άποψη.

          Β. Τα κινήματα συγκροτούνται σε ταξική κ λαϊκή βάση. ΟΧΙ σε δια-ταξική όπως λαθεμένα πιστεύεις. Ως λαός δεν έχουμε κανένα λόγο να υπερασπιστούμε τις βιλες κ τις μεσαιες/μεγαλες επιχειρήσεις των Ελλήνων ή ξένων επιχειρηματιων. Αν εσύ θες, καντο! Ο εχθρός είναι και έξω και στην ίδια μας την χώρα!

        4. κατοικος

          Δεν είμαστε το ίδιο λαός και Κολωνάκι! Το επισης ελληνικο κολωνάκι όλα αυτά τα χρονια, επέβαλλε μαζί με την ΕΕ την εξαθλίωση Ελλήνων και μεταναστων φτωχών.

        5. Αναστασία

          Λοιπόν,έτσι που το ήξερα εγώ μέχρι τώρα,σχετικά με τα κινήματα,η συσπείρωση γύρω από το εκάστοτε θέμα ήταν αυτονόητη,γιατί έτσι πετυχαίνεται η μέγιστη δύναμη κρούσης. Ας πάρομε πχ. το αντιπολεμικό κίνημα ή το γυναικείο κίνημα ή οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό κίνημα.Δε συγκροτούνται αυτά σε ταξική βάση,παρ’ ότι – εννοείται – υπάρχουν πολλές και διάφορες απόψεις μέσα στο πλαίσιο ενός κινήματος.Δεν υπερασπίζομαι την αστική τάξη,αλλά δε βλέπω το λόγο,γιατί να υπερασπίζουν άλλοι τράπεζες,φαντ και ιμπεριαλιστές.Γιατί έτσι γίνεται υποχρεωτικά.Από τη στιγμή που δε στηρίξει κανείς τον οφειλέτη,η στήριξη πάει αυτόματα στον απαιτητή.Η επιχειρηματολογία του ΣΣΘ θυμίζει μάλλον φιλόπτωχη οργάνωση,που γνοιάζεται προπαντός,μην εισχωρήσουν τίποτε άσχετοι ανάμεσα στους δικαιούχους της κοινωνικής πρόνοιας.Τα μέτωπα διαχωρίζονται από τη φύση τους στη βάση της κύριας αντίθεσης.Γι’ αυτό είναι σκόπιμο,για λόγους καθαρά τακτικής,να εντοπίζει κανείς τον κύριο εχθρό και από κει και πέρα να ελίσσεται,καθώς μόνο έτσι έχει πιθανότητες,να νικήσει.Αυτά τα πράμματα εγώ,τουλάχιστον,τα ήξερα ξεκαθαρισμένα.

        6. κατοικος

          Αναστασία η ενότητα πάνω στο πρόβλημα δεν εμποδίζει την ταξικη/λαικη αντίληψη να είναι κυρίαρχη. Ούτε το αντίθετο. Ισα-ίσα. Οποτε ένα κίνημα δεν συγκροτήθηκε πάνω σε αυτή την λογική, είχε ελαχιστη δυναμική κ διάρκεια. Άσε δε, που είναι και ψεμα η λογική που λέει “για να έχω μαζικότητα δεν χρειάζομαι την ταξικη/λαικη αντίληψη”.

        7. Αναστασία

          Κανείς δεν περιμένει,να γίνουν οι λαϊκοί άνθρωποι κομμάτια για βίλες,όπως κάνουν για τα σπίτια τους.Σημασία έχει,να έχομε κάθε φορά ξεκάθαρο,ποιος είναι από τη μεριά μας κ ποιος απ’ την απέναντι.

        8. κάτοικος

          Απέναντί μας είναι, η ελληνική αστική τάξη δλδ οι Έλληνες καπιταλιστές, και οι μεγάλο συμβολαιογράφοι, δημοσιογράφοι κλπ. ΑΥΤΟΙ μαζί με τους ξένους/αλλοδαπους καπιταλιστές, και την ΕΕ, είναι οι αντιπαλοι μας.

        9. κατοικος

          Έτσι και στους πλειστηριασμούς: Γιατί να παλέψουμε εμείς για να γλιτώσει τον πλειστηριασμό μια βίλλα ή μια μεσαια/μεγαλη εταιρεία που κλείνει; Η ελληνική αστική τάξη δεν είναι αυτή που λυσαξε υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα; η ελληνική αστική τάξη κ τα κόμματα της (κ ο τσιριζα) δεν είναι αυτοί που ενεργητικά κ μαζί με την εε ψηφισαν/στηριξαν κ εφαρμόζουν πολιτικές που μας εξαθλιωνουν; αυτοί δεν μας δίνουν μισθούς των 300 ε; αυτοί δεν μας πλειστηριαζουν τα σπίτια; αυτοι δεν αγοραζουν μαζι με ξενους καπιταλιστες τον δημοσιο πλουτο; θα κάνουμε κοινό μέτωπο με την ελληνική αστική τάξη; όχι, διότι λαός και κολωνάκι έχουν εντελώς διαφορετικα συμφέροντα!

        10. Αναστασία

          Μα αυτοί που εκπλειστηριάζονται τα σπίτια τους,δεν μπορεί να είναι οι ίδιοι που εκπλειστηριάζουν τα δικά μας.Γιατί δεν προσπαθείς να ξεμπλέκεις τα πράγματα; Όπως ξεμπλέκομε τις κλωστές ενός κόμπου,για να τον λύσομε.Μέτωπο είναι μια νοητή γραμμή,που χωρίζει δυο στρατόπεδα,στη βάση μιας κεντρικής αντίθεσης.Καθένα απ’ αυτά τα στρατόπεδα όμως αποτελείται από ετεροειδή στοιχεία (συμφέροντα),υπάρχουν δηλαδή εκεί μέσα διάφορες δευτερεύουσες αντιθέσεις.Αξιοποιούμε αυτές τις αντιθέσεις.Αυτό που έχει σημασία,δεν είναι,το πώς να εκδικηθούμε όσους έχουν βίλες κ επιχειρήσεις,αλλά το πώς να νιικήσομε.Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σ’ αυτά τα δυο.Η μετωπική ταχτική του “χτυπούμε μαζί και βαδίζομε χώρια” έχει λογική αριθμητικής του δημοτικού.Έχω δυο εχθρούς κ αυτοί βρίσκονται σε μια φάση αντιμέτωποι.Αν εγώ στηρίξω στην αναμέτρηση αυτή τον πιο αδύναμο από τους δυό (προσοχή,μιλούμε για στήριξη σε αναμέτρηση κ όχι σταθερή κ δεσμευτική συμμαχία!) το πιθανότερο είναι,ότι οι δυό μας θα είμαστε ισχυρότεροι από τον άλλο,οπόταν αυτός θα ηττηθεί.Έτσι εγώ θα βρεθώ στη συνέχεια απέναντι στον αδύναμο.Αν όμως τους αφήσω να παλέψουν μόνοι,αυτονόητα θα νικήσει ο ισχυρότερος,οπόταν εγώ θα έχω μετά,να κάνω μ’ αυτόν.Δε με συμφέρει.Αυτή είναι η ταχτική κ νομίζω,πως είναι γενικά παραδεχτή.Το δύσκολο βρίσκεται αλλού: Στην εκτίμηση κάθε φορά του ισχυρότερου.

        11. κάτοικος

          Αναστασία, ο μεγαλοοφειλετης που του εκπλειστηριαζουν μια βίλλα, ή την επιχείρηση του, συνήθως έχει και αλλα κεφαλαια αλλου. Πχ οι ΑΕ όταν πτωχεύουν ΔΕΝ επιβαρύνονται οι ιδιοκτήτες τους. Συνεπώς, ο λαός (εργατική τάξη + μεσαία στρώματα) δεν έχει κανένα λόγο να τους υπερασπισει την περιουσία.

        12. κάτοικος

          O ΣΥΣΘ και ο ΣΥΣΑ, τεκμηριώνουν την ανάγκη υπεράσπισης της λαϊκές περιουσίας. Οπου λαϊκή περιουσία εννοούμε το “έχειν” της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων (αυτός άλλωστε είναι ο “λαός”). Την περιουσία των καπιταλιστών και των μεγαλοδημοσιογράφων/μεγαλοδικηγόρων/μεγαλοαρχιτεκτονων/μεγαλοστελεχών παντός είδους, δεν την υπερασπιζόμαστε.

        13. Αναστασία

          Η περιουσία των καπιταλιστών,πολιτικών κ γενικά όλων,όσοι υπηρετούν τους ιμπεριαλιστές – δυνάστες,δε διατρέχει κανένα κίντυνο,μη φοβάσαι, ίσα-ίσα,που αβγατίζει κιόλας.Εξ άλλου,ακριβώς για τη διασφάλιση της περιουσίας τους έχουν πουλήσει τη χώρα κ το λαό μαζί.Εγώ αναφέρομαι εδώ στους αντιπάλους αυτής της παρέας – όποιοι κ όσοι κ αν είναι αυτοί – κ στο ζήτημα της ταχτικής.

        14. κάτοικος

          Οι αντιπαλοι μας οι Έλληνες καπιταλιστές, το πολιτικό τους προσωπικό κ το δημοσιογραφικό τους προσωπικό, έχουν συμφώνησε με τους ξένου καπιταλιστές, στην εξαθλίωση ημών κ στην ιδιωτικοποίηση των πάντων. Εμείς ως λαός έχουμε κάθε δικαίωμα κ συμφέρον να υπερασπισουμε την λαικη/εργατικη μας περιουσία (όση και… όσοι έχουμε…). Αλλά όχι την περιουσία των πλουσιων.

        15. Αναστασία

          Εγώ αυτό το χαραχτηρίζω τυφλή εμπάθεια και φθόνο.Τέτοιου είδους ποταπά κίνητρα είναι πολύ κακός σύμβουλος για τον κομμουνιστή και τον αγωνιστή.

        16. μέλος του ΝΑΡ

          Τυφλή εμπάθεια και φθόνος Αναστασία; Εχουν απαντήσει άλλοι συναγωνιστές: α. Οι επιχειρήσεις που εκπλειστηριάζονται χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: Τις οικογενειακές/μικρές και τις μεσαίες/μεγάλες που είναι ΑΕ. Τις ΑΕ δεν τις υπερασπιζόμαστε, διότι οι ιδιοκτήτες τους, ΔΕΝ έχουν καμμία επιβάρυνση από τον εκπλειστηριασμό τους. Ισα-ίσα, πολλές φορές οι εργαζόμενοι κερδίζουν από τον εκπλειστηριασμό και λαμβάνουν κάποια από τα δεδουλευμένα τους. β. Επίσης ΔΕΝ μας ενδιαφέρουν οι βίλλες που εκπλαιστηριάζονται. Γενικώς, δεν μας ενδιαφέρει το να υπερασπίσουμε τις περιουσίες των πλουσίων: Των ΕΛΛΗΝΩΝ καπιταλιστών, οι οποίοι μαζί με τους ξένους καπιταλιστές, διαλύουν τις ζωές μας (εμάς των φτωχών, ελλήνων και μεταναστών).

        17. Αναστασία

          Αγαπητό μέλος του ΝΑΡ, δεν αγαναχτείτε με το άνοιγμα των διοδίων για τους πλούσιους; Για τα έσοδα που χάνουν μεγαλοκατασκευαστές και.κράτος από τους μπαταξήδες,που έχουν και δεν πληρώνουν; Δεν πρέπει το κίνημα να απαιτήσει τη διατήρηση των διοδίων,με επίδειξη πιστοποιητικού περιουσιακής κατάστασης ή τουλάχιστον Ε 9,ώστε να τιμωρούνται οι πλούσιοι και να εισπράττουν ντόπιοι και ξένοι δυνάστες;

        18. μέλος του ΝΑΡ

          Αναστασία μάλλον δεν έχεις επιχειρηματα κ το ρίχνει στην παλαβή μου φαίνεται! Άλλο πράγμα ο αγώνας του λαού να έχεις ως παράπλευρο αποτέλεσμα το να την γλιτώνει κ κανένας πλούσιος και άλο πράγμα να κανεις σημαία σου την ανάγκη να την σκαπουλαρουν και οι Έλληνες καπιταλιστές “επειδή ο αγώνας είναι τάχα μου εθνικός εναντίον των ξένων που μας επιβουλεύονται ως έθνος”! Μας επιβουλεύονται Έλληνες και ξένοι καπιταλιστές αγαπητή Αναστασία! Όλοι αυτοί μας εξαθλιωνουν εμας τους φτωχούς Έλληνες κ μετανάστες!

        19. Αναστασία

          Δεν μπορούμε δυστυχώς να συνενοηθούμε,γιατί ή δεν καταλαβαίνεις ή διαστρεβλώνεις αυτά που λέω.Δεν είπα,να τη σκαπουλάρουν οι Έλληνες καπιταλιστές.Αντίθετα,στόχος μου είναι η αντικαπιταλιστική ανατροπή.Και αυτόν το στόχο θέλω να προωθήσω,με την ταχτική που παρέθεσα.Το να έβανα στόχο την εκδίκηση εναντίον κάποιων,που έκαναν βίλες,μέσω της εκμετάλευσης,πιστεύω,ότι με βγάνει απ’ το δρόμο της πραγμάτωσης του σκοπού της ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου και εξήγησα το σκεπτικό μου με επιχειρήματα,που δεν έκανες τον κόπο,να εξετάσεις.Τώρα,όσο για τον αγώνα,πιστεύω ότι είναι και εθνικός.Η οικονομική ολιγαρχία ενός έθνους δεν επιβουλεύεται τα λαϊκά στρώματα,με την έννοια,ότι θέλει να τα αφανίσει.Τα χρειάζεται,για να τα ξεζουμίζει.Φυσικά τα θεωρεί αναλώσιμα και δε διστάζει,να παίρνει και να θυσιάζει από κει,όταν κιντυνεύει ό πλούτος της.Στη χειρότερη περίπτωση τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να φτάσουν,να ξεπουλήσουν χώρα και λαό,γιατί βάνουν σε πρωτεραιότητα τις περιουσίες τους.Από άλλη αφετηρία ξεκινούν όμως οι ξένοι μεγαλοκαπιταλιστές.Αυτοί υπαγορεύουν τα συμφέροντά τους στις ολιγαρχίες των μικρών χωρών,γιατί είναι πιο ισχυροί.

        20. Αναστασία

          Προηγουμένως διέκοψα,για τεχνικούς λόγους.Να προσθέσω,ότι από την απαρχή της συγκρότησης των κοινωνιών σε κράτη,όλα αυτά τα κράτη είχαν τις αριστοκρατίες τους,δηλ. τις οικονομικές ολιγαρχίες τους.Και ποτέ καμιά απ’ αυτές τις ολιγαρχίες,νομίζω,δε θέλησε,γιατί δεν είχε συμφέρον,να διαλύσει το κράτος της,που μαζί με το λαό αποτελούσε τσιφλίκι της.Συχνές όμως είναι οι περιπτώσεις κρατών,που κατέλυαν άλλα,πιο αδύναμα κράτη.Στη σημερινή,παγκοσμιοποιημένη εποχή μας βλέπομε όμως την ολιγαρχία μας να παραδίνει την κυριαρχία μας και να ξεπουλεί τη χώρα στο ξένο κεφάλαιο,προφανώς για να διασώσει τον πλούτο και τα κέρδη της.Η πίεση όμως έρχεται απ’ έξω και από τα πάνω.Παίζετε με τις λέξεις.Φοβάστε τη λέξη εξάρτηση -άγνωστο γιατί- και προτιμάτε τις λέξεις ανισότιμη ή ανισοδύναμη αλληλεξάρτηση.Σα να μην κάνει το ίδιο.Τι θα πει,ανισοτιμία; Ότι ο ένας είναι πιο ισχυρός.Δεν είναι λοιπόν αυτονόητο,να υπαγορεύει ο ισχυρός το συμφέρον του στον αδύναμο;Εγώ αυτό που είπα,είναι ότι,επειδή στη ζωή υπάρχουν ανισοδυναμίες,υπάρχουν και πολλαπλές αντιθέσεις και γι’ αυτό πρέπει να ιεραρχούμε τους αντιπάλους μας από άποψη ισχύος και να χτυπούμε κάθε φορά εκεί που πρέπει.

        21. μέλος του ΝΑΡ

          Αναστασία, α. Δεν παίζουμε με τις λέξεις, β. Η εκάστοτε ολιγαρχία του κάθε έθνους, είναι μια δύναμη που πρώτα απόλα κοιτά την πάρτη της. ΔΕΝ πιέζεται από έξω κυρίως. Πιέζεται και από τους πιο δυνατούς καπιταλιστές, αλλά έχει δικό της συμφέρον στο να εκμεταλλεύεται την κοινωνική πλειοψηφία του “έθινους της”. Ολη η ανθρώπινη ιστορία, βοά από τέτια παραδείγματα!

          Δλδ για τα χάλια μας ως λαος και ως χώρα, φταίει τόσο η ελληνική αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, όσο και οι ξένοι καπιταλιστές/ΕΕ κλπ. Και φταίει, το γεγονος ότι ως λαος θεωρούμε πως έχουμε κοινά με την ελληνική αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, επειδή “μιλάμε την ίδια γλώσσα, έχουμε την ίδια θρησκεία, είμαστε έλληνες στην ιθαγένεια κλπ”. Παπάρια! Η ελληνική ασρτική τάξη, όπως και κάθε αστική τάξη, έχει πολύ πιο ανεπτυγμένη ταξική συνείδηση από ότι εμείς ως λαός. Και είναι η ελληνική αστική τάξη και τα κόμματά της που μαζί με την ΕΕ, ενέπνευσε τα μνημόνια, ψήξφισε/στήριξε τα μνημόνια, τα στηρίζει στο διηνεκές, μας δίνει μισθούς των 300 ε, καταργεί τα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις μας ως λαό,ς ξεπουλά/ιδιωτικοποιεί τα πάντα!

          Ε, με αυτούς δεν έχουμε τίποτα κοινό ως λαός!!

        22. Αναστασία

          Δε νομίζω,ότι εχομε να πούμε τίποτα περισσότερο,πάνω σ’ αυτά.Ανέπτυξα πολύ αναλυτικά και καθαρά την άποψή μου,όσο τουλάχιστον γίνεται,και εσύ και ο Κάτοικος τις δικές σας.

        23. κατοικος

          Ο ΣΥΣΘ και ο ΣΥΣΑ έχουν πολύ σωστή αντίληψη για τον πανελλαδικο συντονισμό: Επιδιωκουν περιφερειακές κ πανελλαδικη συνέλευση, εκπροσώπων μόνο συλλογικοτήτων. Και όχι η σαρακοτυραννια που έχουμε συναντήσει, όπου μαζεύονται εκπρόσωποι συλλογικοτήτων γειτονιας, οργανωσεις/κομματα κ μοναχικοι παράγοντες κ όλοι αυτοί αποφασίζουν.

  2. κατοικος

    Οι περιφερειακές κ η πανελλαδικη συνέλευση των συντονισμών κ μεμονομενων συλλογικοτητων με θέμα τους πλειστηριασμούς, πρέπει να αφορά, μόνο εκπροσώπους συλλογικοτήτων. Προφανώς και όσοι θέλουν μπορούν να παρευρίσκονται κ να μιλούν, αλλά τον αποφασιστικο λόγο πρέπει να τον έχουν μόνο οι εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων/συντονισμων. Αλλιβς θα γίνεται το γνωστό μπάχαλο η/και καπέλωμα. Και έχουμε ωριμασει πια για να τα ανεχόμαστε αυτά τα δυο. Νομίζω πως και ο ΣΥΣΘ και ο ΣΥΣΑ θελουν αυτή την σωστή και σοβαρή διαδικασία και μπράβο!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *