.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Π. Παπανικολάου στον Flash TV Κοζάνης για την πανυγειονομική απεργία της 17/10


Δείτε το βίντεο που ακολουθεί. Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου, μιλάει στον Flash TV Κοζάνης την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 για την σημερινή πραγματικότητα στον χώρο της Υγείας, για τα κυβερνητικά ψέματα και για την πανυγειονομική απεργία της Πέμπτης 17/10.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Π. Παπανικολάου στον Flash TV Κοζάνης για την πανυγειονομική απεργία της 17/10

  1. Ανώνυμος

    Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μιλώντας στον «ANT1» (Χατζηνικολάου)
    https://www.youtube.com/watch?v=qBP5YHbEaRc

    Πέμπτη 17/10/2024

    Τις απαιτούμενες απαντήσεις στις προσβολές ενάντια στους γιατρούς του ΕΣΥ και τα ψέματα για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας του υπουργού «Εμπορίου» Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

    έδωσε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μιλώντας στον «ANT1» (Χατζηνικολάου) το βράδυ της Πέμπτης.

    Αρχικά, όσον αφορά την για ακόμα μια φορά απαξιωτική αναφορά του υπουργού ότι η χθεσινή απεργία δήθεν δεν ήταν πετυχημένη, η Αφρ. Ρέτζιου υπενθύμισε στον υπουργό πως και το προσωπικό ασφαλείας συμπεριλαμβάνεται στο ποσοστό συμμετοχής της απεργίας, το οποίο αποφασίζεται με ευθύνη των σωματείων, δεδομένου ότι τα νοσοκομεία δεν πρέπει να κλείνουν ούτε σε μία απεργιακή μέρα.

    Στη συνέχεια, όπως είπε πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός «ή ψεύδεται συνειδητά ή δεν έχει καμία επαφή με το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία», όταν δηλώνει ότι δεν υπάρχει εντατικοποίηση και υπερεφημέρευση.

    Η Αφρ. Ρέτζιου σημείωσε ότι αν και η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη επιπλέον 500 κλινών ΜΕΘ, δεν υπάρχει το απαραίτητο και επαρκές επιπλέον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που απαιτείται για αυτά, εξηγώντας ότι θα έπρεπε μέσα στην πενταετία να έχουν προσληφθεί 2.000 επιπλέον γιατροί και νοσηλευτές μόνο για αυτά τα 500 κρεβάτια.

    Αποκάλυψε, επίσης, ότι ο Αδ. Γεωργιάδης έχει παρουσιάσει ψευδή στοιχεία σε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τις προσλήψεις, καθώς σε αυτές συμπεριέλαβε τους ειδικευόμενους γιατρούς. Η Αφρ. Ρέτζιου επισήμανε ότι ενώ την τελευταία 5ετία έχουν αποχωρήσει 16.361 μόνιμοι υπάλληλοι του υπ. Υγείας, προσελήφθησαν μόλις 8.458! Παράλληλα, ανέδειξε την τραγική υποστελέχωση μέσα από το παράδειγμα του «Ευαγγελισμού», του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, όπου την ίδια περίοδο έχουν γίνει μόνο 40 προσλήψεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν 100 κενές οργανικές θέσεις.

    Η Αφρ. Ρέτζιου υπογράμμισε ότι είναι συνειδητή η πολιτική της κυβέρνησης που χαρακτηρίζεται από διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, εκτίναξη των πληρωμών των ασθενών και ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

    Στον αντίποδα, υπογράμμισε ότι για να καλυφθεί η ανάγκη των ασθενών σε σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας, χρειάζεται προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα σε όλα τα νοσοκομεία και σε όλες τις ειδικότητες. Τέλος, αναφερόμενη στην επιθυμία του υπουργού για «πιο ελκυστικό ΕΣΥ», η Αφρ. Ρέτζιου τόνισε ότι χρειάζονται αυξήσεις στους μισθούς των γιατρών που δεν θα εξανεμίζονται από την ακρίβεια και τη μείωση του αφορολόγητου, διπλασιασμό του ωρομισθίου των εφημεριών και γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς την Υγεία.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.