.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πρακτικές λύσεις. Ασφαλίτες με μεταπτυχιακά στα πανεπιστήμια προτείνει πρ. υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ!


Στις 27/01 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο άρθρο του Δημήτρη Μάρδα, καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο “Πανεπιστήμια…. ατέρμονη συζήτηση για το αυτονόητο: Πρακτικές λύσεις!” (δείτε όλο το άρθρο εδώ).

Στο άρθρο προσφέρει στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον Χρυσοχοΐδη δύο λύσεις στο θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Καταρχήν προτείνει «την ευθύνη αντιμετώπισης αυτών των πράξεων στα ΑΕΙ να την έχει «σώμα ιδιωτικών φυλάκων υπό την εποπτεία της πρυτανείας».
Στην περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, η δεύτερη λύση είναι η εξής: «Σε κάθε Πανεπιστήμιο παραβρίσκεται ένας αριθμός αστυνομικών εν ενεργεία, που ως φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα με σκοπό την απόκτηση ενός δεύτερου πτυχίου ή μεταπτυχιακού διπλώματος. Κυκλοφορούν λοιπόν στους χώρους του για κάτι χρόνια σε ώρες εκτός της υπηρεσίας τους. Είναι εξοικειωμένοι με το πανεπιστημιακό περιβάλλον και ουδείς γνωρίζει ποιοι είναι».

Αυτή είναι οι πρακτικές λύσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο αντιδραστικό νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη! Άξιο προσοχής είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποδοκιμάσει τον πρώην υπουργό του και την απίστευτες προτάσεις του που ενισχύουν τον χαφιεδισμό εντός των Πανειστημίων.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “Πρακτικές λύσεις. Ασφαλίτες με μεταπτυχιακά στα πανεπιστήμια προτείνει πρ. υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ!

  1. ΡΕΠΟΡΤΕΡ

    Επ’ ευκαιρία θέλω να κάνω γνωστή μια σημαντική είδηση που αλίευσα από το site http://www.reportersunited.gr παραθέτοντας εκτενή αποσπάσματα:
    Μετά από απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές του 2019, η Ελλάδα πρόκειται σύντομα να γίνει μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που θα εφαρμόσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων ρουτίνας. Μέχρι το καλοκαίρι του 2021 εκτιμάται πως η ελληνική αστυνομία θα έχει παραλάβει τουλάχιστον 1.000 φορητές συσκευές, υπάρχει όμως η πρόβλεψη για «κάλυψη μελλοντικών αναγκών για διαχείριση 10.000 φορητών συσκευών» που θα μοιάζουν με smartphones και θα επιτρέπουν την ταυτοποίηση πολιτών με τη χρήση λογισμικού αναγνώρισης προσώπου και λήψης δακτυλικού αποτυπώματος. Ορισμενες θα χρησιμοποιηθουν και από τα νεοϊδρυόμενα Αστυνομικά Τμήματα των Πανεπιστημίων.
    Το συνολικό κόστος του προγράμματος υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Το 75% του κόστους του έργου καλύφθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας της Ε.Ε.

    Το έργο ανατέθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό στην Intracom Telecom τον Μάρτιο του 2019. Η Intracom Telecom αποτέλεσε για δεκαετίες τον τηλεπικοινωνιακό βραχίονα του ομίλου Intracom, συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη. Το 2006 σημαντικό μερίδιό της πωλήθηκε στη ρωσικών συμφερόντων Sistema. Το 2014 οι δύο βασικοί μέτοχοι Intracom και Sistema πούλησαν ολόκληρα τα μερίδιά τους σε μη κατονομαζόμενους «επενδυτές από το Ντουμπάι». Σήμερα η εταιρεία ελέγχεται σε ποσοστό 100% από την Intracom Middle East FZ-LLC.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία της ανάθεσης, από την αρχική σύλληψη της ιδέας (2017) μέχρι και την υπογραφή της τελικής σύμβασης το 2019, υλοποιήθηκε εξ’ολοκλήρου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Στις 2 Ιουλίου 2019, δηλαδή πέντε ημέρες πριν τις εκλογές του 2019, η εταιρεία Intracom Telecom με δελτίο τύπου «ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» για το έργο “Έξυπνης Αστυνόμευσης”.
    Πολύ σημαντικές πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στο 177-σέλιδο τεύχος τεχνικών προδιαγραφών που ανήρτησε η ΕΛΑΣ τον Απρίλιο του 2018. Το νέο σύστημα προβλέπει διασυνδέσεις με 20 εθνικές βάσεις δεδομένων όπως αυτές των υπουργείων Δικαιοσύνης, Μεταφορών, Εσωτερικών και Εξωτερικών, καθώς και με διεθνείς ευρωπαϊκές ή διεθνείς, όπως η Europol και η Interpol. Εντύπωση προκαλεί η πρόβλεψη για τη διασύνδεση του νέου συστήματος και με το FBI!!
    Σύμφωνα με το τεύχος τεχνικών προδιαγραφών, από τους τρεις σταθμούς εργασίας για την πρόσβαση στην εφαρμογή ο ένας «θα εγκατασταθεί στο κέντρο επιχειρήσεων/πληροφοριών της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας». Εντελώς άγνωστη στο πλατύ κοινό, η λεγόμενη ΔΙΔΑΠ έχει χαρακτηριστεί ως «μια δεύτερη ΕΥΠ» (Γιάννης Σουλιώτης, Καθημερινή, 2.9.2017, «Αυτονομείται η υπηρεσία Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ.») . Η εφαρμογή θα δίνει επίσης, τη δυνατότητα δημιουργίας «λιστών παρακολούθησης (watchlist) βάσει κριτηρίων», τα οποία ωστόσο δεν προσδιορίζονται στο σχετικό έγγραφο. Μεταξύ των χιλιάδων φορητών συσκευών και του δικτύου της ΕΛΑΣ θα παρεμβάλλεται το «Δίκτυο του Αναδόχου», δηλαδή της Intracom Telecom, μιας εταιρείας που όπως είδαμε ανήκει σε «επενδυτές του Ντουμπάι». Σύμφωνα με το τεύχος τεχνικών προδιαγραφών της ΕΛΑΣ θα «παρέχεται δυνατότητα πρόσβασης και αξιοποίησης των παρεχόμενων λειτουργιών σε όλους τους χρήστες της Ελληνικής Αστυνομίας χωρίς περιορισμό»
    Η σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του αρχηγείου της ΕΛΑΣ και της Intracom Telecom δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Το πρόγραμμα «Smart Policing» είχε διαφημιστει ήδη από το 2017 σε έκδοση της Κομισιόν.
    Αυτά τα ωραία! Εις υγείαν της συριζόστροφης εξωκοινοβουλευτικής «Αριστεράς»!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Και δις εις υγείαν όσων κοινοβουλευτικών κομμάτων συνυπογράφουν κείμενα με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *