.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΠΕΝΕΝ: Κάτω τα χέρια από την Κούβα!


Τα σχέδια του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού θα ναυαγήσουν!

ΠΕΝΕΝ

Κλιμακώνεται η ενορχηστρωμένη επίθεση του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και με την νέα κυβέρνηση του Μπάιντεν ενάντια στον Κουβανικό λαό. Η ανάμειξη αυτή παίρνει πλέον χαρακτήρα άμεσης παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας.

Από την επικράτηση της Κουβανέζικης επανάστασης (1959) οι ΗΠΑ έχουν επιχειρήσει εκατοντάδες φορές την ανατροπή της.

Η επέμβαση στον κόλπο των χοίρων, απόπειρες δολοφονίας ενάντια στον ηγέτη της επανάστασης Φιντέλ Κάστρο, ενεργοποίηση όλων των αντιδραστικών δυνάμεων της κουβάνικης μειονότητας στις ΗΠΑ, ο πακτωλός των δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο ανοικτός οικονομικός πόλεμος. Όλα αυτά στην υπηρεσία των σχεδίων για την ανατροπή της θέλησης του λαού, για την κατάλυση της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού!!

Διακαής τους πόθος ήταν και είναι η μετατροπή της Κούβας σε προτεκτοράτο των ΗΠΑ, να βάλουν σε αυτήν πόδι και να εγκαταστήσουν μια κυβέρνηση της αρεσκείας τους από μαριονέτες που θα υπηρετούν πιστά τα συμφέροντά τους.

Ο γενναίος και περήφανος Κουβανικός λαός όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα (παρά τις δυσκολίες, τις αντιξοότητες και τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και τα οποία οφείλονται κυρίως στον οικονομικό αποκλεισμό της χώρας από τις ΗΠΑ και ευρύτερα την ιμπεριαλιστική δύση) δεν θα παραδώσει την ελευθερία του στις δυνάμεις που επεξεργάζονται και προωθούν νέα σχέδια για την υποταγή της στα οικονομικά – πολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον λαό και στους εργαζόμενους της Κούβας. Καλούμε να εκφραστεί η αλληλεγγύη από κάθε σωματείο, μαζικό φορέα, συλλογικότητα, το κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο της χώρας μας στην Κουβάνικη επανάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποί μας (ΤΕΣ) στο τελευταίο Δ.Σ του ΕΚΠ πρότειναν την οργάνωση μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας των Συνδικάτων στην Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.