.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Παρουσίαση εκλογικής διακήρυξης και ψηφοδελτίου του Φυσάει Κόντρα (Βίντεο)


Με ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάστηκε στο γεμάτο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, η εκλογική διακήρυξη και τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου της δημοτικής παρέμβασης «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή» την Παρασκευή 5/4.

Δεκάδες συμπολίτες και συμπολίτισσες, μέλη της συλλογικότητας και του ψηφοδελτίου της αλλά και αγωνιστές/τριες των κινημάτων και της Αριστεράς της ευρύτερης περιοχής συμμετείχαν στηρίζοντας την προσπάθεια μπροστά στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Ήταν η πρώτη επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού για τις επικείμενες εκλογές, στην οποία είχαν προσκληθεί και τα τοπικά μέσα επικοινωνίας, που δυστυχώς δεν παραβρέθηκαν.

Την εκδήλωση άνοιξε το μέλος του «Φυσάει Κόντρα» και δικηγόρος Μελίνα Φαλάρα, αναδεικνύοντας τα βασικά στοιχεία της συγκρότησης και της λειτουργίας του Φυσάει Κόντρα, τα πέντε χρόνια ζωής του.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, αρχιτέκτονας Θάνος Ανδρίτσος, παρουσιάζοντας το κείμενο της εκλογικής διακήρυξης που κατέληξε η επιτροπή προγράμματος. Τέλος, ο υπ. Δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Ζερβός, εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, παρουσίασε τα πρώτα 33 ονόματα του ψηφοδελτίου με το οποίο θα κατέβει στις εκλογές του Φυσάει Κόντρα.

Παρουσίαση διακήρυξης:

 

Το κείμενο της διακήρυξης μπορείτε να διαβάσετε σε αυτοτελή ανάρτηση εδώ

Παρουσίαση ψηφοδελτίου:

 

Το τελικό ψηφοδέλτιο θα αναρτηθεί αυτοτελώς.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν μια σειρά από μέλη του σχήματος και του ψηφοδελτίου όπως οι Νίκος Κούτσιας, Πέτρος Σταύρου, Σωτηρία Μπούρα, Σταμάτης Χατζηδήμου κ.α.

Τη στήριξή τους και τη συμπόρευση στον αγώνα, δήλωσαν με την παρουσία και τις παρεμβάσεις τους εκπρόσωποι δύο παρατάξεων της Περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα, το λόγο πήρε η εκπαιδευτικός και πρώην πρόεδρος του συλλόγου Π.Ε. «Περικλής» Μάγια Σταυροπούλου, υποψήφια Βόρειου Τομέα με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, καθώς και η Αντιγόνη Ζηκίδη, συνταξιούχος του ΟΤΕ, υποψήφια Βόρειου Τομέα με την Ανυπόταχτη Αττική.

Το Φυσάει Κόντρα, θα συνεχίσει και θα εντείνει τις επόμενες μέρες την προεκλογική του εκστρατεία προσπαθώντας να συνδεθεί όλο και πιο στενά με τα προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας της πόλης μας.

Πηγή: fysaeikontra.wordpress.com

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ιστότοπο του Φυσάει Κόντρα

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 77.50% ( 4
Συμμετοχές )



6 σχόλια στο “Παρουσίαση εκλογικής διακήρυξης και ψηφοδελτίου του Φυσάει Κόντρα (Βίντεο)

  1. Κώστας

    Τα λίγα αλλά υπαρκτά εγχειρήματα που σπάνε τον κομματισμό ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να στηριχτούν με μεράκι και αγωνία. Το βράδυ της 26/5 λίγα πράγματα θα είναι σημαντικά για την αριστερά όσο η καταγρααφή του ΦΚ

    Σε μια συγκυρία που οι 2 (μακαρίτες αλλά ζόμπι και έτσι ακόμα ανάμεσα μας)μετωπικοί σχηματισμοί της αριστεράς δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε μεταξύ τους στην Αθήνα, στην Αγία Παρασκευή οι αγωνιστές της αριστεράς ενώνονται από τα κάτω στην βάση της πλειοψηφιικής απέυθυνσης τους στο κίνημα κατοίκων κατά της τοπικής άρθρωσης των καπιταλιστικών σχέσεων εξουσίας και εκμετάλλευσης και στέλνουν μήνυμα απειθαρχίας και άγχους στα κομματικά επιτελεία

    Κώστας

    Reply
  2. Left G700

    Σε αυτό το πλαίσιο, ανέλαβα, μαζί με μια ομάδα συντρόφων και συντροφισσών, την ευθύνη της συγγραφής τής εκλογικής διακήρυξης του Φυσάει Κόντρα για τις προσεχείς εκλογές, ως κομμάτι μιας ευρύτερης σειράς ομαδών και επιτροπών που συγκροτήθηκαν και οι οποίες θα παρουσιάσουνε τις επόμενες μέρες και βδομάδες τις θέσεις του Φυσάει Κόντρα για μια σειρά από ζητήματα της πόλης. (από 2:08 έως 2:39)
    ___________________________________________________________

    Ελπίζω ο σύντροφος Ανδρίτσος να τα καταφέρνει κάπως καλύτερα στα πολιτικά απ’ ό,τι στα ελληνικά. Εκτός κι αν η εν ψυχρώ δολοφονία της ελληνικής γλώσσας εντάσσεται κι αυτή στα πλαίσια του «αντιεθνικιστικού» αγώνα…

    ΥΓ Μην παραλείψετε να προσέξετε τον τρόπο με τον οποίο η Φαλάρα, που κάθεται δίπλα στον Ανδρίτσο, γυρίζει και τον κοιτάζει περίπου αποσβολωμένη τη στιγμή που αμολάει την κοτσάνα του.

    Reply
    1. Γιάννης Σ.

      Το γιατί ο ομιλητής έκανε το λάθος δεν το ξέρουμε. Μπορεί απλά να μπερδεύτηκε, μπορεί να “κόμπλαρε”, μπορεί να μην ήταν σωστά γραμμένο εκεί από όπου το διάβαζε, κλπ. Δεν ήταν κατ’ανάγκη από τα “παροξύτονα” μέσω των οποίων “περνιέται” μια -και καλά- “επαναστατικότητα”. Ακόμα και το “κοίταγμα” της Φαλάρα, δεν είναι απαραίτητο ότι έγινε γι’αυτό το λόγο, μπορεί απλά εκείνη τη στιγμή να κοίταξε εκεί (γύρω) η κοπέλα. Στο “δια ταύτα” της “αιχμής” σου όμως, θα σου απαντήσω ότι ναι, καλό είναι αυτά τα -και καλά- “επαναστατικά” “παροξύτονα” δεν είναι σωστό να υπάρχουν. Το να “ταμπελοποιούμασρτε” ως επαναστάτες ή μή, ανάλογα με το αν τα κάνουμε, είναι επίσης λάθος. Πρέπει να βγούμε από αυτό το “τριπάκι”. Τί πιστεύεις όμως για άλλους επίσης και καλά “πιο πατριώτες” οι οποίοι όμως από την άλλη πετάνε πολύ μεγαλύτερες ή/και χειρότερες κοτσάνες στη γλώσσα, στην ιστοριομάθεια κλπ; Καλό είναι να τα βλέπουμε και να τα παρατηρούμε όλα…

      Reply
  3. Left G700

    Φίλε μου Γιάννη Σ., δεν στήνω καμιά πραγματική δίκη για την ελληνικούρα τού Ανδρίτσου, δεν είναι αντιπολίτευση αυτό με σοβαρά επιχειρήματα και δεν θέλω να ξεφτιλίζομαι κι ας είμαι με ψευδώνυμο. Ούτε είμαι ο Μπαρμπαγιάννης τής Ελληνοφρένειας! Αφορμή και μόνο αφορμή ήταν για να αμολήσω τη σπόντα μου περί “αντιεθνικισμού”.

    Είμαι πάνω από ένα χρόνο εδώ. Πότε θ’ αρχίσεις να “με πιάνεις”;

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.