.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Παράνομη θέλουν την απεργία στα ασφαλιστικά ταμεία. Πρόταση Παρεμβάσεων στην ΑΔΕΔΥ για προκήρυξη της απεργίας


Στα δικαστήρια σέρνει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μέσω της διοίκησης του ΕΦΚΑ, τους εργαζόμενους στον φορέα μετά την προσπάθεια εξευτελισμού τους με την ανάκληση των γιορταστικών αδειών τους , στο όνομα της επιτάχυνσης της έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων.

Όπως κατήγγειλαν συνδικαλιστές της ΠΟΠΟΚΠ και της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, έλαβαν κλήση στα δικαστήρια για την Τετάρτη στις 12:00, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η 48ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί στις 23 και 24 Δεκεμβρίου από την ΠΟΠΟΚΠ και η 24ωρη απεργία για τις 23/12 από την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.

ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ: Κανονικά η απεργία με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ

Η ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι ανεξάρτητα από την έκβαση του δικαστηρίου, η απεργία αύριο Πέμπτη 23/12 θα γίνει κανονικά με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ η οποία προκήρυξε 24ωρη απεργία και καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 10.30πμ

Πρόταση Παρεμβάσεων στην ΑΔΕΔΥ για προκήρυξη της απεργίας

Επείγουσα πρόταση κατέθεσαν οι Παρεμβάσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να ανακοινώσει τώρα απεργία για αύριο 23/12 για τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να πραγματοποιηθεί κανονικά η απεργία που είχαν προγραμματίσει και ανακοινώσει η δύο ομοσπονδίες ου κλάδου.

Όπως τονίζουν οι Παρεμβάσεις, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση τον ΕΦΚΑ με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, έστειλε εντολή να περικοπούν οι εορταστικές άδειες των εργαζομένων για να μην καθυστερήσουν δήθεν οι συντάξεις. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν άμεσα προκηρύσσοντας απεργίες ενάντια στη στοχοποίηση και την αυθαιρεσία του Χατζιδάκι αλλά και του γενικότερου σχεδίου ιδιωτικοποιήσεις του συστήματος ασφάλισης ακόμα και στο επίπεδο της έκδοσης των συντάξεων. Ενάντια τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και την πεισματική άρνηση να προχωρήσουν σε προσλήψεις για να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε εργαζομένους αλλά και τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό που καθιστά αδύνατη την αποτελεσματικότητα της δουλειάς των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο Κ.Χατζιδάκης για άλλη μία φορά προσπαθώντας να ανακόψει αυτές τις αντιδράσεις σέρνει τις δύο ομοσπονδίες στα δικαστήρια για να βγάλει την απεργία παράνομη και να εφαρμόσει για άλλη μία φορά το νόμο Χατζηδάκη ενάντια στην αγωνιστική στάση των εργαζομένων.

Απέναντι στην κυοφορούμενη νέα απαγόρευση που πρόκειται να ανακοινωθεί το απόγευμα πρέπει να υπάρξει αποφασιστική απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος και να επιβληθεί η πραγματοποίηση της απεργίας αύριο κανονικά
Πρέπει να γίνουν πράξη οι διακηρύξεις τόσο της ΑΔΕΔΥ όσο και όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων ότι δεν θα επιτρέψουν την απαγόρευση των απεργιών και την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη.

Με βάση αυτό ήδη οι Παρεμβάσεις στο δημόσιο κατέθεσαν πρόταση για απόφαση για απεργία από την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ που θα καλύψει τους εργαζόμενους ώστε αύριο η απεργία τους να πραγματοποιηθεί κανονικά

Αναμένονται εξελίξεις και πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 97.50% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.