.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο Π. Παπανικολάου για τις εξελίξεις και τα μέτρα στο μέτωπο της πανδημίας [Ηχ]


Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου, μιλάει στην Μπούλικα Μιχαλοπούλου και την εκπομπή “Το Στίγμα της ΜέΡΑς” που μεταδόθηκε την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 από το Ράδιο ΜέΡΑ.

Ο Πάνος Παπανικολάου σχολίασε τα νέα μέτρα που εξάγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Αναφερόμενος στο μέτρο περί επαναφοράς της μάσκας και σε υπαίθριους χώρους, θύμισε ότι στις 30 Απριλίου 2021 το ίδιο το κράτος έδινε το μήνυμα “πετάξτε τις μάσκες, έρχονται οι τουρίστες” σχολιάζοντας ότι οι σημερινές εξαγγελίες αποτελούν και έμμεση παραδοχή ότι η απόσυρση του μέτρου της υποχρεωτικότητας -ή της ισχυρής σύστασης- για χρήση μάσκας παντού, ήταν λανθασμένη.

Η αύξηση των θανάτων του τελευταίου διαστήματος κατά ένα μόνο μέρος οφείλεται στην νόσο Covid, ανέφερε, καθώς υπάρχει αύξηση των θανάτων και λόγω λοιπής νοσηρότητας.

Εκτός από την κρίση εντατικής θεραπείας, αναφέρθηκε και στην κρίση οξυγόνου που έχει ‘χτυπήσει’ τα νοσοκομεία της χώρας.

Χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς, θεώρησε τους αυξημένους θανάτους ως εγκλήματα εκ προμελέτης και όχι εξ αμελείας, κάνοντας αναφορά σε δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, όπως του κ. Σκέρτσου, περί δημιουργίας ενός νέου ΕΣΥ με συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα.

Σχολίασε επίσης, όπως ήταν αναμενόμενο, τα συμπεράσματα της μελέτης Λύτρα – Τσιόδρα που πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.