.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο Μ. Καμηλάκης στο Prisma Radio Πρέβεζας για τις εξελίξεις στον τουρισμό – επισιτισμό


 

Ο Μανώλης Καμηλάκης, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού, και της ΛΑΝΤΖΑ
Καμιλάκης μέλος ΔΣ του Συνδικάτου επισιτισμού-τουρισμού Αττικής και της ΛΑΝΤΖΑ μίλησε στο Prisma Radio Πρέβεζας για τις εξελίξεις στον κλάδο.

Ο Μ. Καμηλάκης έκανε λόγο για εμπαιγμό διάρκειας από την κυβέρνηση που καταργεί το δικαίωμα των εποχικών εργαζομένων στην υποχρεωτική επαναπρόσληψη καθώς έχει ορίσει ένα νομοθετικό πλαίσιο γεμάτο ασάφειες, υπέρ των ξενοδόχων. Διευκρινίζει ότι η κυβέρνηση αφήνει απ΄ έξω όλους τους εποχικούς εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού καθώς για αυτούς δεν προβλέπεται απολύτως τίποτα. Οι εργαζόμενοι καλούνται να ζήσουν για σύντομο χρονικό διάστημα για ένα μικρό επίδομα υπό αυστηρές προϋποθέσεις χωρίς μέλλον.

Επισήμανε ότι το κεφάλαιο στον κλάδο όλα τα τελευταία χρόνια παρουσίασε μια τεράστια κερδοφορία που είναι ασύλληπτη (πάνω 126 δισ. ευρώ) ενώ οι εργαζόμενοι βίωσαν αθλίες εργασιακές συνθήκες και ελαστική εργασία, ενώ σήμερα καλούνται να μοιραστούν την χασούρα. Υπάρχει συσσωρευμένο κέρδος που πρέπει να φορολογηθεί επισήμανε καθώς και να ενισχυθεί ο τουριστικός τουρισμός. Κάλεσε τους εργαζόμενους να γίνουν μέλη των σωματείων και να πάρουν μέρος στους αγώνες και στις επόμενες κινητοποιήσεις του κλάδου.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.