.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Οι πληγές του Φαραώ, η σφαγή στη Παλαιστίνη και η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών στο Σηκουάνα


Παναγιώτης Μαυροειδής

“Και ο εξευτελισμός τους τέλειος!”

1. Λίγο ως πολύ όλοι/ες γνωρίζουμε τον (πιο βαρβαρικό ίσως) μύθο με τις 10 πληγές του Φαραώ. Έγιναν τρομερές καταστροφές στην Αίγυπτο οι οποίες θεωρήθηκε πως ήταν θεόσταλτες με στόχο να απελευθερωθεί ο εβραϊκός λαός.

2. Τις καταστροφές για τον «περιούσιο λαό», τις προκάλεσε ο «δικός τους μοναδικός Θεός». Ο οποίος ήταν τόσο καλός και στοργικός με αυτούς και τόσο δολοφονικός με όλους τους «άλλους». Όποιος έχει κουράγιο, ας δει στο Netflix μια σχετική σύντομη σειρά και ας κάνει κάποιους παραλληλισμούς με τη γενοκτονία των Παλαιστινίων σήμερα και την «έμπνευση» που μάλλον δίνεται από αυτόν τον ακραίο θρησκευτικό/πολιτικό μύθο.

3. Μία από τις πληγές αυτές πρόβλεπε να πεθάνουν ξαφνικά όλοι οι πρωτότοκοι γιοι των Αιγυπτίων -περιλαμβανομένου και του γιου του Φαραώ, καθώς και τα πρωτότοκα των ζώων τους, πράγμα που προκάλεσε ανείπωτο θρήνο. Ω! Τι φιλεύσπλαχνος Θεός!

4. Όμως η πιο νεκρόφιλη καταστροφή που έστειλε αυτός ο Θεός, μάλλον ήταν άλλη: Τα νερά του ποταμού Νείλου μετατράπηκαν σε αίμα, με αποτέλεσμα να ψοφήσουν τα πλάσματα που ζούσαν σε αυτόν και να υπάρχει έλλειψη πόσιμου νερού. Έτσι η μεν άρχουσα τάξη μπορούσε να πίνει …κρασί, όμως οι ταπεινοί άνθρωποι άρχισαν να πεθαίνουν. Ω! Τι τάξη μέσα στη βαρβαρότητα που θυμίζει την οργανωσιακή τελειότητα των Ναζί!

5. Με 39.000 νεκρούς από τους χασάπηδες του κράτους του Ισραήλ, το ελάχιστο και συμβολικό που όφειλε η ένοχη «διεθνής κοινότητα» και αντίστοιχη αθλητική αρχή (ΔΟΕ), ήταν να αποκλείσει το κράτος του Ισραήλ από το να εμφανιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι, χωρίς απαραίτητα να αποκλειστούν οι αθλητές που θα μπορούσαν να αγωνιστούν ατομικά ή/και με σημαία της ΔΟΕ ή άλλο τρόπο. Ούτε καν που το σκέφτηκαν ωστόσο. Ίσως αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Γάζα για τους χορηγούς του Ισραήλ να είναι η 11η δίκαιη και βάρβαρη πληγή και τιμωρία για χάρη του «περιούσιου λαού»

6. Μιας λοιπόν και, κατά τη διεθνή κοινότητα, όλα είναι οκ και δισεκατομμύρια άνθρωποι σήμερα θα δουν από τις οθόνες τους την περίλαμπρη τελετή έναρξης στο Σηκουάνα, ας σκεφτεί η ΔΟΕ και η Γαλλική Ολυμπιακή Επιτροπή, μήπως για να φτιάξουν ένα τέλειο background για τη φιέστα, θα έπρεπε να ρίξουν χιλιάδες κυβικά μέτρα αίματος στο Σηκουάνα. Έτσι η ταύτιση του «πολιτισμένου κόσμου» με τη σφαγή της Παλαιστίνης από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ (και Ελλάδας) θα γίνει πιο εντυπωσιακή και απόλυτη. Και ο εξευτελισμός τους τέλειος!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.