.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΟΕΝΓΕ προς κυβέρνηση: αντί να καλείτε τον κόσμο να μας χειροκροτήσει, δεχτείτε να μας συναντήσετε


 

Οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, οι αγροτικοί γιατροί, οι ειδικευόμενοι, οι επιμελητές των νοσοκομείων, των Κ.Υ, των αγροτικών ιατρείων παρακολουθούμε με αγωνία την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, όλοι εμείς, κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας. Προσπαθούμε με τα λιγοστά μέσα που έχουμε στη διάθεση μας, σε συνθήκες τραγικής υποστελέχωσης και εντατικοποίησης να περιθάλψουμε τους ασθενείς μας.

Κύριοι της κυβέρνησης,

Δε θέλουμε να μας χειροκροτήσετε γιατί προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Θέλουμε να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά.

Για να περιθάλψουμε τους ασθενείς μας που θα προσβληθούν από κορωνοϊό και θα χρειαστούν νοσηλεία, αλλά και για να περιθάλψουμε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, τα οποία δε σχετίζονται με την επιδημία του κορωνοϊού.

Απευθύνουμε έκκληση έστω την ύστατη στιγμή, αντί να καλείτε τον κόσμο να μας χειροκροτήσει, να δεχτείτε να μας συναντήσετε.

Απευθύνουμε έκκληση έστω την ύστατη στιγμή:

• Να προσλάβετε άμεσα το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.
• Να εξασφαλίσετε στους υγειονομικούς όλα τα αναγκαία ατομικά μέσα προστασίας ώστε να μην αρρωστήσουμε και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.
• Για να μη χάσει τη ζωή του κανένας ασθενής ενώ θα μπορούσε να σωθεί.

ΟΕΝΓΕ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “ΟΕΝΓΕ προς κυβέρνηση: αντί να καλείτε τον κόσμο να μας χειροκροτήσει, δεχτείτε να μας συναντήσετε

  1. Ragnarok

    Λέει η κυβέρνηση “χειροκροτήστε τους γιατρούς” την ίδια στιγμή που έκανε ο,τι μπορούσε για να διαλύσει το ήδη υπονομευμενο δημόσιο σύστημα υγείας! Την ίδια στιγμή που έκλεινε τσαχπινικα το μάτι στην θρησκευτική πλύση εγκεφάλου της εκκλησίας πως τάχα ” δεν μεταδίδει ιούς κ αρρώστιες η θεία κοινωνία”!!!!

    Και δεν είμαι ούτε ψήφισα, ούτε θα ψηφίσω ποτέ ΣΥΡΙΖΑ. Την αλήθεια λέω

    Reply
  2. San Rocco

    Η Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (ΝΚΑ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν μερικές μέρες, λέει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα:

    ΝΚΑ – Εγκληματικές οι ευθύνες κυβέρνησης και εκκλησίας για τον κορονοϊό

    Μάρτιος 11, 2020 | Ανακοινώσεις, ΝΑΡ-νΚΑ

    Μόλις χθες και μετά από αρκετές παλινωδίες ο υπουργός υγείας ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και των φροντιστηρίων, για δύο εβδομάδες. Σε καμία περίπτωση τα μέτρα αυτά δεν είναι επαρκή όπως φροντίζουν να μας «ενημερώσουν» τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ισορροπούν διαρκώς ανάμεσα σε μια άκριτη και τυφλή υποστήριξη της κυβέρνησης, αλλά και στην επικίνδυνη αναπαραγωγή του πανικού. Είναι τραγική ειρωνεία την ώρα που οι πρόσφυγες και μετανάστες στοχοποιούνται ως ασύμμετρη απειλή, η επιδημία να έρχεται στη χώρα από τα ακριβά σαλόνια του Μιλάνο και τους ορθόδοξους προσκυνητές στο όρος Σινά. Δεν είναι ωστόσο τα όσα συμβαίνουν αποτέλεσμα κάποιας θεϊκής τιμωρίας ή κακοδαιμονίας, αλλά ακριβώς αποτελέσματα της εγκληματικής αμέλειας, ανεπάρκειας ή και αδιαφορίας μιας σειράς κρατικών θεσμών.

    Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έγκαιρα είχαν προειδοποιήσει για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό κaι υλικοτεχνικές υποδομές στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ούτε ένα μέτρο δεν πήρε το υπουργείο υγείας για να τις καλύψει. Ούτε ένα νέο κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν άνοιξε, ούτε ένας νέος νοσηλευτής ή γιατρός δεν έπιασε δουλειά. Αντίθετα, μια σειρά συντηρητικών καθηγητών ιατρικής υπερασπιζόντουσαν… το θαύμα της θείας κοινωνίας και υποκλινόντουσαν στον αναδυόμενο ανορθολογισμό.

    Την ίδια στιγμή, το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), ενημερώνει πως η θεία κοινωνία, είναι απολύτως ασφαλής και δε μεταδίδει τον κορονοϊό(!). Φυσικά, αυτό δεν ήταν ένα απλό λάθος ενός τυχαίου τηλεφωνητή: η όλη σιωπή της κυβέρνησης σε σχέση με τη στάση της Εκκλησίας, η οποία επιβεβαιώθηκε με την πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, επιβεβαιώνει τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο. Πολύ περισσότερο, η Εκκλησία αποτελεί έναν κρατικό θεσμό, η εξουσία του οποίου είναι εξαιρετικά δύσκολο –και πολιτικά κοστοβόρο- να αμφισβητηθεί, ακόμα και με τη μορφή του προσωρινού κλεισίματος των εκκλησιών. Αντίθετα, οι ίδιοι οι αρμόδιοι, υπουργοί, ακόμα και ο ΠτΔ, συμμετέχουν σε λειτουργίες και κοινωνούν, παραβιάζοντας οι ίδιοι τις προφυλακτικές οδηγίες αποτροπής της μαζικής μετάδοσης. Από την άλλη η κυβέρνηση πέρα από την αναπαραγωγή του σκοταδισμού, δρομολογούν επίδομα ελεημοσύνης σε εργαζόμενους εταιρειών που κλείνουν και συνυπολογισμό της άδειας με την κανονική προβλεπόμενη ετήσια άδεια. [….]

    https://nka.gr/egklimatikes-oi-eythynes-kyvernisis-kai-ekklisias-gia-ton-koronoio/

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.