.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΜΕ συγκρότησαν προεδρείο στην ΕΙΝΑΠ. Να το χαίρονται!


einapΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Με σύμπραξη των παρατάξεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ΔΗΠΑΚ-ΠΑΜΕ, ΑΙΚ («Ανεξάρτητη» Ιατρική Κίνηση), η ΕΙΝΑΠ κατά πλειοψηφία εξέλεξε προεδρείο με πρόεδρο πάλι την Μ. Παγώνη (ΝΔ).

Για άλλη μια φορά, στη συνεδρίαση ξεκαθαρίσαμε πως η επανάληψη αυτού του ίδιου «έργου» της τελευταίας τριετίας συνιστά συνταγή αποτυχίας και δεν αντιστοιχεί στη θέληση της μαχόμενης πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών.

Για το συνδικαλιστικό μπλοκ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ το περιμέναμε, έχουν άλλωστε σχετικό «κομπρεμί» από το 2013 όταν και πάλι είχαν μοιράσει πακέτο τις καρέκλες στα προεδρεία ΕΙΝΑΠ – ΟΕΝΓΕ – ΠΙΣ. Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (όπως και τα κόμματα που εκπροσωπούν) έχουν στρατηγική συμπόρευση για τα μνημόνια, την ΕΕ, το ΔΝΤ, την αποπληρωμή του τοκογλυφικού χρέους, την υποταγή στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (όπως και τα κόμματα που εκπροσωπούν) κάνουν το παν για να μη συγκροτηθεί πραγματικό υγειονομικό κίνημα ανατροπής, εκφυλίζουν και ξεφτιλίζουν τις κινητοποιήσεις, έχουν μετατρέψει το συνδικαλιστικό κίνημα σε τηλεοπτική “εντυπωσιοθηρία” και σε μνημείο κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η σύμπραξη όμως της ΔΗΠΑΚ-ΠΑΜΕ με αυτούς στο προεδρείο (για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια) αποτελεί ΑΡΝΗΤΙΚΗ εξέλιξη: υπενθυμίζουμε πως την προηγούμενη φορά (2013) η ΔΗΠΑΚ – ΠΑΜΕ επέμενε μεν πάλι στην θέση για «αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο», όμως λόγω μη συμφωνίας όλων των παρατάξεων η ΔΗΠΑΚ – ΠΑΜΕ τότε ΔΕΝ είχε ψηφίσει την ΝΔ για πρόεδρο (είχε ψηφίσει λευκό σε όλες τις ψηφοφορίες για όλες τις θέσεις) και ΔΕΝ είχε μπει στο προεδρείο. Και επέλεξε να «μπει» τώρα, που το συνδικαλιστικό μπλοκ ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ είναι ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ (4+2+1 = 7 έδρες στις 15) στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και που η παράταξη της κ. Παγώνη έχει 4 έδρες αντί για 5 που είχε την προηγούμενη φορά … Όσον αφορά το προεδρείο λοιπόν, η μειοψηφία έγινε πλειοψηφία και η προεδρία «χαρίστηκε» πάλι στην Μ. Παγώνη (ΝΔ) με την σύμπραξη και της ΔΗΠΑΚ-ΠΑΜΕ, όποιο «σκεπτικό» και να προβάλλεται για να δικαιολογηθεί αυτή η σύμπραξη.

Εκτός από την πολιτική ουσία της στήριξης στο συνδικαλιστικό μπλοκ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, η στάση αυτή από ΔΗΠΑΚ-ΠΑΜΕ και ΑΙΚ είναι επίσης προβληματική για τη στήριξη στο πρόσωπο της Ματίνας Παγώνη, η οποία έχει καταγγελθεί για άσκηση δίωξης ενάντια στους ίδιους τους ειδικευόμενους της κλινικής της ως Συντονίστρια Διευθύντρια, επειδή ασκούσαν το νόμιμο δικαίωμά τους στην επίσχεση εργασίας.

Οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και οι κοινοβουλευτικές συμπράξεις, τα υπόγεια παζάρια των ηγεσιών είναι, ούτως ή άλλως, συνηθισμένο φαινόμενο στην ΕΙΝΑΠ τις τελευταίες δεκαετίες.

Αυτή η στάση της ηγεσίας του ΠΑΜΕ (που καλύπτεται πίσω από τη θέση περί “αναλογικών προεδρείων”) είναι συνέπεια της αντίληψής της γενικότερα για το μαζικό, συνδικαλιστικό κίνημα. Που αρχίζει και τελειώνει με τη δουλειά “ζύμωσης”, τις κινητοποιήσεις ρουτίνας, το δισταγμό μπροστά σε αποφασιστικές απεργιακές συγκρούσεις, την προσχηματική – όπως αποδεικνύεται – καταγγελία των άλλων παρατάξεων και την έμπρακτη ταύτιση του αγωνιστικού σχεδίου του με τις κυβερνητικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που κατά τ’ άλλα τις καταγγέλλει. Γι’ αυτό ακόμα και στην κορυφαία μάχη του ασφαλιστικού αποκλιμάκωσε τις κινητοποιήσεις του Φλεβάρη, περιέφερε επί 3 μήνες μια 48ωρη απεργία – φάντασμα σε συνεργασία με τις ηγεσίες ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ (χωρίς να την προσδιορίζει χρονικά) δίνοντας χρόνο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ανασυνταχτεί. Τα ίδια έκαναν και οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Και όταν επιτέλους προκηρύχτηκε η 48ωρη απεργία τα πάντα είχαν κριθεί. Οι κινητοποιήσεις εκ των πραγμάτων πήραν το χαρακτήρα διαμαρτυρίας για την τιμή των όπλων! Υπενθυμίζεται εδώ πως π.χ. στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ η πρόταση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή για έναρξη του απεργιακού αγώνα ΠΡΙΝ την κατάθεση του ασφα-“ληστρικού” νομοσχεδίου, είχε ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕΙ από Μέτωπο, ΔΗΚΝΙ, ΠΑΣΚ και ΔΗΠΑΚ – ΠΑΜΕ. Γιατί λοιπόν αφού και στο αγωνιστικό σχέδιο πήγαν “αναλογικά – αντιπροσωπευτικά” μαζί με τους Παναγόπουλους και με την ΔΑΚΕ, να μην πάνε και στα προεδρεία; Οι συναγωνιστές υγειονομικοί και όλοι οι εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους !

Πιστεύουμε επίσης πως η αλλαγή στάσης – «κωλοτούμπα» του εκπροσώπου της ΑΙΚ μέσα στις λίγες μέρες που μεσολάβησαν από την προηγούμενη συνεδρίαση, συνιστά επίσης ΑΡΝΗΤΙΚΗ εξέλιξη. Υπενθυμίζουμε πως στην προηγούμενη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της ΑΙΚ είχε αναγνώσει κείμενο (που προφανώς αποτελούσε απόφαση της παράταξής του) το οποίο τασσόταν υπέρ «αντιμνημονιακού» προεδρείου.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, οι ανεξάρτητοι μαχόμενοι νέοι γιατροί, οι ανεξάρτητοι ειδικευμένοι, οι δυνάμεις της αντισυστημικής – ριζοσπαστικής –αντικαπιταλιστικής αριστεράς, θα συνεχίσουμε, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, να ρίχνουμε το βάρος στις νοσοκομειακές συνελεύσεις, στους συλλόγους ειδικευόμενων, και στον συντονισμό των αγώνων από τα κάτω. Θα συνεχίσουμε ασυμβίβαστα και μαχητικά να εκπροσωπούμε τόσο το δικαίωμα όλου του πληθυσμού στην δημόσια – δωρεάν – σύγχρονη – ισότιμη – καθολική περίθαλψη όσο και τα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας των υγειονομικών στην εργασιακή και επιστημονική αξιοπρέπεια. Θα συνεχίσουμε ασυμβίβαστα και μαχητικά να είμαστε «ανυπάκουοι» τόσο στην καταστροφική πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ όσο και στο μεγαλοδιευθυντικό – μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο της διαπλοκής. Θα συνεχίσουμε ασυμβίβαστα και μαχητικά να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των γιατρών, ειδικευόμενων αλλά και επικουρικών ειδικευμένων, τους οποίους η συνδικαλιστική γραφειοκρατία θεωρεί παρακατιανούς σκλάβους και θυμάται την … «υγεία του λαού» και την «ενότητα του κλάδου» κάθε φορά που οι νέοι γιατροί ξεσηκώνονται και ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους για επίσχεση εργασίας χωρίς προσωπικό ασφαλείας. Θα συνεχίσουμε λοιπόν να είμαστε «ανυπάκουοι» στον συμβιβαστικό καθωσπρεπισμό της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ακριβώς όπως κάνουμε τόσα χρόνια με κάθε λογής Τσούκαλο, Λαοπόδη ή Παγώνη από όποια δεκανίκια κι αν στηρίζονται.

Ας το χαίρονται το προεδρείο τους για μια ακόμα φορά !

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 75.00% ( 14
Συμμετοχές )



41 σχόλια στο “ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΜΕ συγκρότησαν προεδρείο στην ΕΙΝΑΠ. Να το χαίρονται!

  1. Ελένη

    Έλεος με τα ψέματα. \

    Γιατί αποκρύπτετε ότι το ΠΑΜΕ κρατάει αυτή τη στάση για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό προεδρείο ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ? Δηλαδη και εκεί που είναι πρώτη δύναμη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο οποιοσδήποτε.

    Κανένα κομπρεμί και κανένα κοινό προεδρείο δεν υπάρχει εφόσον δεν αποκλείστηκε καμία δύναμη που δικαιούταν θέση στο προεδρείο με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών.

    Ίσα-ίσα κομπρεμί είναι αυτό που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για “προγραμματικά προεδρεία” αθροίζοντας κουκιά και αγνοώντας τη θέληση των εργαζομένων και ενώ ξέρει ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην τακτική και τη στρατηγική με το ΠΑΜΕ.

    Reply
    1. Κώστας

      τα “αναλογικά προεδρεία” δεν είναι αριστερή άποψη, οι εκλογές στα σωματεία γίνονται με απλή αναλογική για να βγάλλουν εκπροσώπους και όχι … κυβέρνηση, δεν υπάρχει κανένας λόγος ο πρόεδρος να είναι από την πρώτη παράταξη

      Κώστας

      Reply
      1. Πάνος

        Ρε καλώς τους αμεσοδημοκράτες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θέλουν να προσθέσουν κουκιά από τα πάνω και να γίνουν αντιπρόεδροι. Στα παλιά σας τα παπούτσια τι ψήφισαν οι εργαζόμενοι, ε; Αρκεί να τα βρούμε οι ηγεσίες και να μοιράσουμε τις θέσεις.

        Και αν αρνηθεί το ΠΑΜΕ να κάνει κομπρεμί το κατηγορείτε για… κομπρεμί! “Όποιος δεν κάνει κομπρεμί με εμάς κάνει κομπρεμί με τους άλλους” σα να λέμε.

        Ουστ γραφειοκράτες…

        Reply
        1. Κώστας

          οι εργαζόμενοι ψήφισαν ΔΗΠΑΚ-Ενωτικό Κίνημα για την ανατροπή και η ηγεσία της ΔΗΠΑΚ διόρισε την ΔΑΚΕ.

          Κώστας

        2. Νίκος

          Η ΔΑΚΕ ήταν πρώτη δύναμη, ξεκολλάτε

        3. Ο άλλος Βασίλης,

          Πάνο, μάλλον ΛΑΕτζής είναι ο Κώστας, δηλαδή, όχι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά συνεργαζόμενος με ΑΝΤΑΡΣΥΑ……..ενάντια στο ΠΑΜΕ!

          Πάντως να θυμηθούμε, ότι πριν αποκαλυφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (και, όπως είπε πολύ πετυχημένα η Αλέκα, όχι μεταλλαχθεί), στα “προγραμματικά προεδρεία” για πολλά χρόνια, συμπεριελάμβαναν και τον ΣΥΡΙΖΑ.

          Κατά τα άλλα, κατηγορούν το ΠΑΜΕ, ότι “περιέφερε επί 3 μήνες μια 48ωρη απεργία – φάντασμα σε συνεργασία με τις ηγεσίες ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ (χωρίς να την προσδιορίζει χρονικά) δίνοντας χρόνο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ανασυνταχτεί.”
          Ας πούμε λοιπόν ότι το ΠΑΜΕ ψήφιζε τις απεργείες διαρκείας.
          Με τι κόσμο θα γινόταν αυτές οι απεργείες? Με τι συμμετοχή?
          Με τι κόσμο θα συνέβαλαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΜΕΤΑ (σύμφυση ΛΑΕτζίδων και ΣΥΡΙΖαίων – μην το ξεχνάμε!) σε αυτή την απεργία? Με τη θλιβερή εικόνα που παρουσίαζαν στην 48ωρη?
          Ή θα ίσχυε εκείνο το περίφημο που είχε πει εκείνη η συνδικαλίστρια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ΟΛΜΕ, ότι δεν έχει σημασία η συμμετοχή, αλλά η απεργία! Κάτι σαν ομελέτα χωρίς αυγά δηλαδή……

        4. Κώστας

          πω πω, φοβερή αποκάλυψη, είμαι ΛΑΕ.

          στην κουβέντα βέβαια που κάνουμε είμαι ΑΡΣΙ συνεργαζόμενος με την ΡΕΙ δηλ τους υπόλοιπους της ΛΑΕ, αλλά τι σε μπλέκω ε ?

          για σένα υπάρχουν τα κόμματα και οι παρατάξεις τους, αυτά τα μπερδεμένα δεν τα καταλαβαίνεις.

          Κώστας

        5. Ο άλλος Βασίλης

          Απέραντος και αχανής ο χώρος του οπορτουνισμού .
          …..κι ο χαμελέοντας, όσα χρώμματα κι αν αλλάξει, πάλι χαμελέοντας παραμένει

    2. Ανώνυμος

      Φυσικά ειναι τεράστιες ! Αφού το παμε-ΚΚΕ παει παντου με ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ και τελευταία πολλοί αναρωτιούνται απο ποια κέντρα παίρνει γραμμή η ηγεσία του.

      Reply
      1. Ελένη

        Καλα, χαλάρωσε, αυτά μας τα λεγαν και οι ΣΥΡΙΖΑίοι πριν υπογράψουν το 3ο μνημόνιο, δεν ιδρώνει το αυτί μας.

        Και τέλος πάντων αμα νομίζετε ότι η ηγεσία του ΚΚΕ παίρνει γραμμή από… κέντρα τι τα θέλετε τα κοινα προεδρεία;

        Reply
        1. Φανή

          Ελένη το έχουμε όλοι καταλάβει ότι δεν ιδρώνει το αυτί σας με τον ΣΥΡΙΖΑ! Εξάλλου με ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συμπράξατε για το προεδρείο

  2. Νίκος

    Τα προγραμματικά προεδρεία σας μάραναν γραφειοκράτες. Στη 48ωρη δεν είχατε πρόβλημα να είστε πάλι με την ΑΔΕΔΥ. Και πάλι όλοι μαζί τρεις κ ο κούκος είσασταν και όλος ο κόσμος ήταν με το ΠΑΜΕ. Μου θέλετε και απεργία διαρκείας, ανύπαρκτοι…

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Η ανακοίνωση δεν κρύβει τίποτα, εξηγεί με λεπτομέρεια:

    «Η σύμπραξη όμως της ΔΗΠΑΚ-ΠΑΜΕ με αυτούς στο προεδρείο (για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια) αποτελεί ΑΡΝΗΤΙΚΗ εξέλιξη: υπενθυμίζουμε πως την προηγούμενη φορά (2013) η ΔΗΠΑΚ – ΠΑΜΕ επέμενε μεν πάλι στην θέση για «αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο», όμως λόγω μη συμφωνίας όλων των παρατάξεων η ΔΗΠΑΚ – ΠΑΜΕ τότε ΔΕΝ είχε ψηφίσει την ΝΔ για πρόεδρο (είχε ψηφίσει λευκό σε όλες τις ψηφοφορίες για όλες τις θέσεις) και ΔΕΝ είχε μπει στο προεδρείο.»

    Reply
    1. Ελένη

      Η ανακοίνωση παρουσιάζει αυτή τη θέση του ΠΑΜΕ σαν δικαιολογία και δεν λέει ότι είναι πάγια τακτική σε όλα τα σωματεία, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

      Κάθε φορά βλέπουμε αποσπασματικές ανακοινώσεις του στυλ “κοινο προεδρείο με τον τάδε έκανε το ΠΑΜΕ στο τάδε σωματείο” ενώ δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά.

      Δηλαδή στα σωματεία που είναι πρώτη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ΠΑΜΕ δεν την ψηφίζει για τη θέση του προέδρου; Είναι κάποιου είδους συνεργασία αυτό;

      Reply
  4. Ανώνυμος

    Τραβάτε τώρα να κάνετε προεδρεία με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και ελάτε να μας πείτε μας ποιοι είναι οι γραφειοκράτες!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Η σύμπραξη του ΠΑΜΕ με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό στο προεδρείο της ΕΙΝΑΠ για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια! Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους !

    Reply
  6. Νίκος

    Το νέο σύνθημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όλη η εξουσία στα αριστερά προεδρεία!!!!

    Reply
  7. Τάσος

    Πάνο, Νίκο και Ελένη επί 6 χρόνια δεν τολμάγατε να συμπράξετε με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό στην ΕΙΝΑΠ. Τώρα ξαφνικά τι άλλαξε;

    «Γιατί λοιπόν αφού και στο αγωνιστικό σχέδιο πήγαν “αναλογικά – αντιπροσωπευτικά” μαζί με τους Παναγόπουλους και με την ΔΑΚΕ, να μην πάνε και στα προεδρεία;»

    Reply
    1. Ηλίας Τζ.

      Ε, αφού επί 6 χρόνια δεν καταφέρανε να κερδίσουνε την εκτίμησή σας, είπανε να το αλλάξουνε το βιολί!
      Αλλωστε, ανερχόμενη παράταξη είναι, κέρδισε την επιδοκιμασία των συναδέλφων, λογικό είναι να παίρνει και πρωτοβουλίες “νεωτερισμών”.
      Ετσι κι αλλιώς, για πολιτικοσυνδικαλιστικές συγκλίσεις δε μπορεί να γίνει λόγος, τουλάχιστον ας δουλέψουν τα σωματεία. Η ανασύνταξη θα δώσει τις λύσεις.
      Η ΑΡΣΙ και λοιποί την πατήσανε, γιατί αυτό, που πουλάγαν στο μαζικό κίνημα (“αριστερό” αντικουκουεδισμό), βρέθηκαν άλλοι να το πουλήσουν καλύτερα. Ο λαός πάντα στρέφεται στο γνήσιο.
      Δε θα σας ωφελήσει να βγείτε στα κεραμίδια, για θέματα, που αφήνουν αδιάφορο τον κόσμο. Πάρτε τα μηνύματα.
      Αν συνεχίσετε έτσι, ο κατήφορος θα γίνει κατρακύλα…..

      Reply
  8. Τόλης

    Πραγματικά κάνει εντύπωση πως ένα τέτοιο γεγονός, η καθαρή στήριξη από το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ των καθεστωτικών δυνάμεων, (η οποία γελοιωδώς “αιτιολογείται” με την “αναλογικότητα”) κάνει μερικούς στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ να πέφτουν από τα σύννεφα, βλέποντας για άλλη μια φορά να τους φτύνουν εκείνοι που γονατιστοί τους παρακαλάνε για “σύμπραξη”, “συμμαχίες”, “μέτωπα” και δεν τελειώνουν τα παρακάλια..Φαίνεται αδιανόητο να μην βλέπουν όλοι όσοι “ξαφνιάζονται” τον βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα του ΠΑΜΕ, τον βαθύ του καθεστωτισμό, τον πιο επαίσχυντο και χυδαίο αμοραλισμό που γνώρισε ποτέ το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα.

    Γιατί πράγματι, το μεγαλύτερο πρόβλημα του συνδικαλιστικού κινήματος σήμερα δεν βρίσκεται στις παλιές και σάπιες ηγεσίες (νδ, πασοκ,) και τις ξεφτιλισμένες (συριζα) γιατί πρακτικά οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη και τους φτύνουν. Σε όλες τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα συμβαίνει ακριβώς το ίδιο! Το πρόβλημα είναι στις αριστερές δυνάμεις με την εγκληματική φυσικά ευθύνη του ΚΚΕ που μπορεί να συμμαχήσει με ότι πιο σάπιο μνημονιακό, καθεστωτικό υπάρχει αλλά αν τυχόν είναι κάποιος στα αριστερά του, τότε αλοίμονό του!! Θα τον συκοφαντήσει και θα τον τσακίσει!

    Έτσι, σήμερα στην ΕΙΝΑΠ, χτες αλλού, τα μαθηματικά γίνονται η επιστήμη του ανέφικτου για να γίνει η “τάξης και ασφάλεια” στα νοσοκομεία (και παντού) το εφικτό “ταξικό πρόταγμα” και η ροχάλα των “ταξικών δυνάμεων” αυτό που “αναλογεί” σε όσους “ύπνο βαθύ κοιμούνται”!

    Reply
  9. Νίκος

    Συγκροτήθηκε τη Δευτέρα 9 Μάη το προεδρείο από το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών επισημαίνει:

    «Στη συνεδρίαση η ΔΗΠΑΚ πρότεινε η συγκρότηση του προεδρείου να γίνει σε αντιπροσωπευτική αναλογική βάση με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων (η πρώτη δύναμη τον πρόεδρο, η δεύτερη το γραμματέα, η τρίτη τον αντιπρόεδρο κ.λπ.) ώστε να αποτυπώνεται ο συσχετισμός δύναμης που διαμορφώθηκε στις τελευταίες αρχαιρεσίες και ξεκαθάρισε ότι αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο δεν σημαίνει καμιά συμφωνία σε θέσεις και προγράμματα με τις άλλες παρατάξεις, από τις οποίες μας χωρίζει “χάος”.

    – Αυτή την κρυστάλλινη θέση της ΔΗΠΑΚ επιχείρησε να διαστρεβλώσει για πολλοστή φορά η παράταξη “Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή” (ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΛΑΕ). Χωρίς ίχνος ντροπής και με όρους πολιτικής προστυχιάς και συκοφαντίας που θυμίζει “αυριανισμό” αναμασά τη καραμέλα για δήθεν σύμπλευση της ΔΗΠΑΚ με την παράταξη της ΝΔ (ΔΗΚΝΙ)!

    – Η παράταξη “Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή” πρότεινε τη δημιουργία “αντιμνημονιακού” προεδρείου απευθύνοντας κάλεσμα στη ΔΗΠΑΚ, την ΑΙΚ και την ΑΙΣ αθροίζοντας ανομοιογενείς δυνάμεις. Συνεχίζουν να είναι συνεπείς υπερασπιστές της χρεωκοπημένης “αντιμνημονιακής“ γραμμής που έδωσε άλλοθι τόσα χρόνια για να ξεπλύνουν τον αντιλαϊκό τους ρόλο διάφοροι, από τη σημερινή κυβέρνηση έως… τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Συνεχίζουν να κρύβουν τον πραγματικό αντίπαλο: Το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και το πολιτικό τους προσωπικό.

    – Ενδεικτικό του τυχοδιωκτισμού τους είναι ότι πρότειναν συνεργασία στην παράταξη της ΑΙΣ, την οποία πριν 2 μήνες είχαν καταγγείλει ανοιχτά ότι “δεν προτείνει καμία λύση” και ότι “εκχωρεί το δικαίωμα της πολιτικής στο κυρίαρχο σύστημα και στους εκπροσώπους του”. Μ’ αυτή την παράταξη, λοιπόν, θα έφτιαχναν προεδρείο; Ή μήπως με την ΑΙΚ που είναι υπέρμαχη της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας και ζητάει “δημόσια νοσοκομεία που θα λειτουργούν ως ανεξάρτητοι φορείς”, δηλαδή με επιχειρηματικά κριτήρια; Αυτές οι θέσεις θα “ενδυναμώσουν το σωματείο” και θα “δώσουν μήνυμα ότι κάτι αλλάζει”, όπως είπαν στην τοποθέτησή τους οι εκπρόσωποι του “Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή”; Για την ιστορία η πρόταση τους πήρε λιγότερες ψήφους (2) και από τα εκλεγμένα μέλη τους (3)!!!

    – Δεν μας ξαφνιάζει η στάση τους. Την ίδια στάση είχαν κρατήσει και πριν από 3 χρόνια που καλούσαν σε συγκρότηση “αριστερού” προεδρείου μαζί και με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ! Και τότε έλεγαν τα ίδια για τη ΔΗΠΑΚ επειδή δεν είχε δεχθεί να συμμετάσχει.

    Η ΔΗΠΑΚ από τη θέση που της αναλογεί στο προεδρείο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις θέσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών.

    Η διέξοδος δεν βρίσκεται στα “αντιμημονιακά” προεδρεία. Βρίσκεται στη συμπόρευση των υγειονομικών με τους υπόλοιπους εργαζομένους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στην οργάνωση του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους».

    Reply
  10. μουτζούρης

    Oχι, που θάδινε το ΠΑΜΕ “αριστερό” πιστοποιητικό στις περσινές “ΟΧΙ”-ες του δημ-ι-οψηφίσματος, τους κλακαδώρους του τΣύριζα και των …”αραβικών ανοίξεων” του …Π. Κωνσταντίνου και των μη-κι-ό!
    Τώρα, που γράφω αυτές τις γραμμές, απεξω (Θηβών) περνάει ντουντούκα απεργών της Coca-Cola, Μόνο το ΠΑΜΕ αγωνίζεται.
    Στους δρόμους θα κριθεί το δίκηο.

    Reply
  11. Τ.Λ.

    αυτή είναι η κυρία που το ΠΑΜΕ ψήφισε για πρόεδρο: Μια διευθύντρια που ζήτησε την διενέργεια ΕΔΕ ενάντια στους ειδικευόμενους της κλινικής της, και προσπάθησε να ποινικοποιήσει τους αγώνες και τις επισχέσεις εργασίας που πραγματοποιούσαν λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων.

    http://www.pandiera.gr/%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CE%BD/

    Reply
  12. Κώστας

    Απορία.

    Είναι το ΠΑΜΕ με την κατάργηση της εκλογής των προεδρείων ?

    Θέλω να πω πως όταν φτιάχτηκαν τα καταστατικά μπήκε η συγκεκριμένη πρόβλεψη σαν μια δικλείδα πολιτικοποίησης του ΔΣ, ή του ΓΣ μιας ομοσπονδίας, ή ότι έχει τέλος πάντων η συνδικαλιστική οργάνωση για την οποία μιλάμε.

    Αυτό έχει την έννοια το εκάστοτε εκλεγμένο σώμα να επιλέγει με πολιτικά κριτήρια την εκπροσώπηση του. Για την ΕΙΝΑΠ για την οποία συζητάμε για παράδειγμα πρέπει να γίνει μια πολιτική εκτίμηση αν οι γιατροί ψήφισαν υπέρ της απαξίωσης των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των γιατρών, των μνημονιακών περικοπών και της απαξίωσης της δημόσιας υγείας.

    Αυτό είναι το νόημα των προγραμματικών προεδρείων γενικά και συγκεκριμένα για την περίπτωση που συζητάμε.

    Το ΠΑΜΕ θέλει αυτόματα να γίνεται η κατάταξη ? Έχει βάλει θέμα καταστατικών αλλαγών, να μην υπάρχει η εκλογή ? Τις έχει περάσει εκεί που πλειοψηφεί, σε σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα ?

    Κώστας

    Reply
    1. Ο άλλος Βασίλης

      Κώστα, αυτά που ρωτάς είναι θέματα νομοτεχνικά που δεν μεταβάλονται ανάλογα με τη θέληση του καθενός.
      Πως είναι δυνατόν κάποιο άτομο να γίνει π.χ πρόεδρος κάποιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, αν δεν υπάρξει εκλογή του? Πως θα γίνει αυτόματα αυτό το πράγμα?
      Το ΠΑΜΕ, απλά, σεβόμενο τις επιλογές της βάσης, θεωρεί ότι την πρώτη θέση στο ΔΣ, δηλ αυτή του προέδρου, πρέπει να την παίρνει ο προτεινόμενος από την πλειοψηφούσα παράταξη. Και με αυτό το κριτήριο πορεύεται.
      Τώρα, αν η συγκεκριμένη κυρία, εχει θέματα που την βαρύνουν, αυτό αφορά πρώτα απ όλους την παράταξή της που την προτείνει και ταυτόχρονα και την εκλογική βάση, που δίνει πλειοψηφίες σε παρατάξεις με τέτοια άτομα.

      Reply
      1. Κώστας

        ακριβώς αυτό λέω, πρέπει να γίνει εκλογή.

        η εκλογή είναι θέμα πολιτικό όχι νομοτεχνικό, γίνεται με πολιτικά κριτήρια, ενώ εσείς καταργείτε την εκλογή.

        οι εργαζόμενοι εκλέγουν ΔΣ με απλή αναλογική και όχι … πρόεδρο με ενισχυμένη αναλογική όπως λέει το κριτήριο σας ότι η πρώτη παράταξη έχει τον πρόεδρο.Οι επιλογές της βάσης δηλ δεν είναι … η εκλογή προέδρου, έλεος !!!

        από που κι ως που ? αν έχει 30 % που το βρήκε το δικαίωμα απέναντι στο άλλο 70% ?

        τα αντιπροσωπευτικά προεδρεία γραφειοκρατικοποιούν την εκπροσώπηση και καταργούν την απλή αναλογική, είναι αντιδημοκρατική- αντιπολιτική λογική.

        μα δεν τα βρίσκουμε λέτε με την ΑΡΣΙ. Γιατί με την ΔΑΚΕ τα βρίσκετε ?? ¨Ασε που αν βάλουμε κάτω τα πλαίσια υπάρχει κοινός τόπος με την ΑΡΣΙ και το ΕΚ και αν αυτά τα ΑΙΣ ΑΙΚ δεν είχαν επίσης υπαναχωρήσει από τις θέσεις τους μπορούσε να βγει προεδρείο σύμφωνα με το πολιτικό νόημα της ψήφου των γιατρών ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ που θίγουν τους γιατρούς και τον λαό.

        Κώστας

        Reply
        1. Ο άλλος Βασίλης,

          Ρε φίλε, είσαι καλά?
          Αυτή είναι η θέση του ΠΑΜΕ.
          Οι άλλοι, ας ψηφίσουν ότι και όπως γουστάρουν. Τι 30% και 70% μου τσαμπουνάς?
          Και στο κάτω κάτω, με ποιόν μαζί θα μπορούσε να κάνει το ΠΑΜΕ προγραμματικό προεδρείο? Με τη ΛΑΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ή μήπως όπως ζητάγατε πριν από 2-3 χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ (και να του κάνει και κλάκα ) ?

          Υ.Γ Δηλαδή, η εκλογή Διευθύνοντος Συμβούλου από το ΔΣ μιας εταιρίας είναι πράξη πολιτική?

        2. ποικιλώνυμος

          πολύ σωστά.
          Σωματείο = εταιρεία
          κανονικές εργολαβίες αναλαμβάνει το δσ και ο διευθύνων σύμβουλος

        3. Κώστας

          τελευταία φορά γιατί κάνετε τους χαζούς σε μια ιστορία που δεν μαζεύεται

          στα σωματεία ισχύει απλή αναλογική άρα κάποιος με ποσοστό α, αν άλλοι 2 ή και περισότεροι έχουν ποσοστό β>α τότε αυτοί με το β είναι πάνω από αυτόν με το α και ας ήταν αυτός πρώτος.

          λέγεται απλή αναλογική.

          αν δεν μπορείς να συμπράξεις με κανέναν δεν μπαίνεις στο προεδρείο γιατί η συνδικαλιστική εκπροσώπηση είναι μια πολιτική πρακτική. Και δεν είναι καν ανάγκη να συμπράξεις σε φοβερά πράγματα γιατί το καθοριστικό είναι το ΔΣ, αν και κανονικά είναι οι συνελεύσεις, αλλά μιλάω με ΚΚΕ, ποιες συνελεύσεις, δεν έχω αυταπάτες.

          ο διευθύνων σύμβουλος μιας ΑΕ επιλέγεται από τους μετόχους για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα τους και πίστεψε με δεν θα διαλέξουν έναν ταξικό συνδικαλιστή των από κάτω.Κανονικά ΄΄εχει πολύ μεγαλύτερες εξουσίες από την πρόεδρο του ΔΣ αλλά έτσι όπως είναι το σ.κ δυστυχώς η συνδκαλιστική γραφειοκρατία αποκτά υπερεξουσίες.

          εσείς, σε αντίθεση με τους μετόχους, διαλέξατε ταξική συνδικαλίστρια των από πάνω για να πείτε πως η ΔΑΚΕ και το ΕΚ είναι … το ίδιο.

          θα ήσασταν αστείοι, είστε όμως επικίνδυνοι

          Κώστας

        4. Ο άλλος Βασίλης

          “αν δεν μπορείς να συμπράξεις με κανέναν δεν μπαίνεις στο προεδρείο γιατί η συνδικαλιστική εκπροσώπηση είναι μια πολιτική πρακτική.”
          Έχουμε να ακούσουμε ακόμα………..

          “κάποιος με ποσοστό α, αν άλλοι 2 ή και περισότεροι έχουν ποσοστό β>α”
          Για να προστεθούν τα ποσοστά των “άλλων” και να σχηματίσουν το “β”, πρέπει να είναι ποσοστά ομοειδών.
          ΔΕΝ μπορείς να αθροίσεις πατάτες με κορόμυλα και να πείς ότι το ποσοστό τους είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό των καρπουζιών.
          Η δασκάλα μου στα μαθηματικά, έλεγε ότι δεν μπορείς να προσθέσεις κεράσια με βύσσινα!
          Εσύ, την είχες κάνει κοπάνα εκείνη τη μέρα?
          (σου συστήνω να πας σε κάποια ενισχυτική διδασκαλία που κάνει στις γειτονιές το ΠΑΜΕ και να αναπληρώσεις το χαμένο μάθημα. Τα μαθήματα τα κάνουν μαθηματικοί “εγνωσμένου κύρους”)

        5. Κώστας

          μα αυτό είναι το όλο θέμα που συζητάμε.

          ότι χαρίσατε στο μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου-κομμάτων τους το προεδρείο για να πείτε ότι η ΔΑΚΕ και το ΕΚ είναι το ίδιο.

          αυτή είναι η ουσία του ταξικού κρετινισμού σας.

          Κώστας

  13. Τύριον

    Μπράβο στο ΚΚΕ-ΠΑΜΕ που ψήφισε μαζί με ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ, τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για προεδρο της ΕΙΝΑΠ!!

    τύριον

    Reply
  14. Τ.Κ

    Αυτά που κάνει το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ απολύτως φυσιολογικά.Σαν εκπρόσωποι της αστικής τάξης και λακέδες αυτά έπρεπε να κάνουν.Εσείς προσπαθείτε να τους ξεπλύνετε αποκαλώντας τους αριστερούς κι’ αυτοί σαν λακέδες γίνονται έξαλλοι…οι πασοκοκαρατζαφέρηδες.

    Reply
  15. γραφειοκρατες

    παγια θεση του κκε στηλοβατης της αστικης ταξης και της αστικης νομημοτητας, το προβλημα ειναι που ορισμενες δυναμεις το θεωρουν μαχομενη αριστερα ή οτι φταιει η ηγεσια του.

    Reply
  16. Τύριον

    Τ.Κ. Οι δυνάμεις που είναι εργοδοτικές/κυβερνητικές στο εργατικό κίνημα είναι οι ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ.

    Το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ είναι ένα γραφειοκρατικό κομματικό μόρφωμα, το οποίο βοηθά και βοηθιέται από τον εργοδοτικό΄κυβερνητικό συνδικαλισμό, αλλά δεν είναι τέτοιος! Μην τα μπερδεύεις.

    Η λογική των αναλογικών προεδρείων είναι βολική αλλά και ψεύτικη: Και καλά με τα αναλογικά προεδρεία παίρνει η κάθε συνδικαλιστική δύναμη, αυτό που της αρμόζει βάσει των εκλογών των σωματείων. Είναι όμως μόνο έτσι; Μήπως πίσω από αυτή την και καλά δημοκρατική λογική, κρύβεται το βόλεμα και ο παραγοντισμός μεταξύ ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και εργοδοτικού/κρατικού συνδικαλισμού;

    Τα στοιχεία που υπάρχουν μας λένε πως σε πολλά σωματεία και Ομοσπονδίες, ο εργοδοτικός/κρατικός συνδικαλισμός, ψηφίζει τα πλαίσια/κηδειόχαρτα της εργατικής τάξης που κατεβάζει το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ. Και αντιστοίχως το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και ο εργοδοτικός/κρατικός συνδικαλισμός, αλληλοψηφίζονται για προεδρεία στα σωματεία. Και έτσι όλοι αυτοί μένουν ικανοποιημένοι.

    Ομως οι συσχετισμοί για την εργατική τάξη, διαρκώς χειροτερεύουν και ας είναι το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ δεύτερο στην ΓΣΕΕ. Στην ΓΣΕΕ στην οποία είναι συνδικαλισμένο το 7% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

    Τύριον

    Reply
  17. Τύριον

    Η διέξοδος δεν βρίσκεται στα αναλογικά προεδρεία. Ούτε στους παραγοντισμούς και στις γραφειοκρατικές λογικές. Τα αναλογικά προεδρεία είναι ένα βολικό άλλοθι για το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ προκειμένου να μην αλλάξουν ουσιαστικά οι συσχετισμοί, προκειμένου να μην πιεστεί ποτέ καμμία κυβέρνηση από το εργατικό κίνημα.

    Η λογική των αναλογικών προεδρείων φαντάζει “δημοκρατική” και σωστή. Σου λέει ο άλλος: Τόσα πήρε η κάθε παράταξη δικαιούται αυτά στο ΔΣ (εάν εκλέξει μέλος στο ΔΣ) του σωματείου. Ελα όμως που πίσω από αυτή την ωραία διατυπωσούλα κρύβονται παζάρια, κρύβεται το βόλεμα και του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ στο να μην αλλάξει τίποτα ουσιαστικά στο εργατικό κίνημα!

    Διότι εάν απέρριπτε το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ την λογική των αναλογικών προεδρείων και υιοθετούσε την λογική των προγραμματικών προεδρείων, τότε θα έπρεπε να μπει σε διαδικασία να συγκροτήσει μαζί με άλλες δυνάμεις ένα συγκεκριμένο πλαίσιο βάσει του οποίου θα κρίνονταν η κάθε συνδικαλιστιή δύναμη. Και η χ ταξική εργατική κίνηση που πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και όλοι.

    Αυτό δεν το θέλει το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ. Και τα μέλη του ΚΚΕ εδώ μέσα προσπαθούν με χίλιες δυο δικαιολογίες και αβάσιμα πράγματα να βαφτίσουν το ψάρι, κρέας! Σου λέει ο ένας “μα ξέρεις τι είναι αυτή η ΑΙΚ”;; Είναι πείξε και δείξε! Και το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ τι κάνει; Κάνει αυτό που κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ!!!! Αλληλοψηφίζονται στα προεδρεία των σωματείων, και καλά με την λογική της αναλογικότητας!

    Ετσι όμως, όλοι μένουν ικανοποιημένοι! Και οι συσχετισμοί μπορεί να αλλάζουν εκλογικά στο σ.κ., ουσιαστικά όμως μένουν οι ίδιοι και χειροτερεύουν διαρκώς για την εργατική τάξη, παρόλο που το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ είναι δεύτερη δύναμη στην ΓΣΕΕ. Και; Με την λογική που έχει το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ μια χαρά βολεύεται ο κυβερνητικός/εργοδοτικός συνδικαλισμός, ο οποίος στηρίζεται από το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ στα προεδρεία των σωματείων. Μια χαρά και το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ το οποίο το στηρίζει σε πολλές ψηφοφορίες στα σωματεία ο οεργοδοτικός/κυβερνητικός συνδικαλισμός (βλ. απεργιακά πλαίσια/κηδειόχαρτα για την εργατική τάξη όπου το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ ψηφίζεται από ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ)

    τύριον

    Reply
  18. alfonso

    Αγαπητοί ΠΑΜίτες και ΚΚΕδες κόφτε το δούλεμα. Τα “αναλογικά-αντιπροσωπευτικά” προεδρεία ΔΕΝ είναι πάγια τακτική σε όλα τα σωματεία, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπως αναφέρετε!!! Αυτά να τα λέτε σε αυτούς που ΔΕΝ ξέρουν. Όσοι είμαστε σε σωματεία ξέρουμε πολύ καλά!!! Το ΠΑΜΕ είναι 1η δύναμη στο ΕΚΑ αλλά όχι μόνο δεν ανέλαβε πρόεδρος, ΔΕΝ συμμετέχει καθόλου στο προεδρείο… Στη ΓΣΕΕ είναι 2η δύναμη, ΔΕΝ συμμτέχει καθόλου στο προεδρείο. Σε άλλες ομοσπονδίες ΔΕΝ συμμετέχει στα προεδρεία, σε άλλες ΝΑΙ. Όχι δούλεμα!!!

    Reply
    1. Νίκος

      Άσχετο…

      Η μη συμμετοχή στο προεδρείο της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ είναι πολιτική απόφαση που ισχύει από τότε που ιδρύθηκε το ΠΑΜΕ. Και αποδεικνύει πόσο άκυρο είναι να κατηγορείτε το ΠΑΜΕ ότι… μοιράζει θέσεις κλπ.

      Όσον αφορά το ΕΚΑ είναι το μεγαλύτερο ΕΚ στην Ελλάδα και το ΠΑΜΕ είναι πρώτη δύναμη χωρίς απόλυτη πλειοψηφία, οπότε πήρε την απόφαση να μην αναλάβει τη θέση του προέδρου και να εξαρτάται από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό που έχει την πλειοψηφία.

      Θα μπορούσες να μιλήσεις για ασυνέπεια αν είχες να επιδείξεις κάποιο προεδρείο στο οποίο το ΠΑΜΕ μοιρασε θέσεις με κάποια παράταξη (αυτο που ζητούν δηλαδή οι γραφεικράτες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και απέκλεισε κάποια άλλη που δικαιούταν θέση. Τέτοιο παράδειγμα δεν υπάρχει. Το αν θα αποφασίσει το ΠΑΜΕ να παραχωρήσει τις ΔΙΚΕΣ του θέσεις σε κάποιο προεδρείο είναι προφανώς δικό του θέμα.

      Reply
  19. alfonso

    Αγαπητέ Νίκο, δεν κατηγόρησα το ΠΑΜΕ γιατί ΔΕΝ μπαίνει στο προεδρείο της ΓΣΕΕ, αντίθετα, καλά κάνει. Προσπάθησα να πω ότι ΔΕΝ ισχύει το ότι είναι ΠΑΓΙΑ πρακτική του ΠΑΜΕ παντού τα αναλογικά-αντιπρωσοπευτικά προεδρεία. Το ΕΚΑ, όπως και άλλα εργατικά κέντρα, είναι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως και οι Ομοσπονδίες (και η ΕΙΝΑΠ για την οποία γίνεται σε αυτό το άρθρο ο λόγος). Σε άλλες Ομοσπονδίες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις λοιπόν το ΠΑΜΕ ΔΕΝ συμμετέχει στα προεδρεία, σε άλλες συμμετέχει. Το ερώτημα είναι γιατί επέλεξε στην ΕΙΝΑΠ να συμμετάσχει και μάλιστα να ψηφίσει για Πρόεδρο μια δεξιούρα που διώκει απεργούς. Γιατί συμμετέχει είναι το θέμα (και ψηφίζει-ψηφίζεται από ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ), όχι γιατί ΔΕΝ συμμετέχει…

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *