.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΝΑΡ: Τώρα lockdown στην κυβέρνηση και όχι στις ανάγκες των εργαζόμενων και της νεολαίας


• Να σηκώσουμε το γάντι απέναντι στην άθλια πολιτική της κυβέρννησης
• Τώρα ανυπακοή!
• Τώρα αγώνας για την ανατροπή!
• Μέτρα για την ενίσχυση της υγείας, της παιδείας και των Μ.Μ.Μ.
• Όχι άλλα χρήματα για καθεστωτικά ΜΜΕ και στρατιωτικούς εξοπλισμούς.
• Όχι στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προτίθεται να κάνει καμιά ανακωχή. Παρά την πανδημία, την εκτίναξη της ανεργίας και της φτώχειας, συνεχίζει ακάθεκτη την επίθεση στον κόσμο της εργασίας. Δίνει τα πάντα στο κεφάλαιο, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους κλινικάρχες. Γι’ αυτούς υπάρχει ζεστό χρήμα, κρατική προστασία και η ελευθερία της επένδυσης. Για τους εργαζόμενους η πτώχευση, ο μισθός πείνας, η εργασιακή εξόντωση, η σαρδελοποίηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα lockdown. Στο σημερινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός δεν βρήκε μισή λέξη για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά περίσσευε η επίκληση στην ατομική ευθύνη και η κοροϊδία.

Να κάνουμε κουρέλι την πολιτική, τους νόμους της, τα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Και πριν από όλα το νέο αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το καίριο χτύπημα στο 8ωρο/40ωρο, η ρευστοποίηση της εργασίας, η εκτίναξη στα ύψη της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Υλοποιώντας τις ορέξεις του ΣΕΒ, των επιχειρηματιών και της ΕΕ, όπως αποτυπώνεται στην περιβόητη έκθεση Πισσαρίδη, φέρνει τα πάνω κάτω στο πεδίο της εργασίας, με ωράρια λάστιχα, με διπλασιασμό του ανωτάτου ορίου των υπερωριών στις βιομηχανίες – έως και 120(!) ώρες το εξάμηνο – αλλά και με καθιέρωση πληρωμής των υπερωριών «σε είδος», π.χ. σε επιπλέον μέρες κανονικής αδείας, προκειμένου να πέσει το κόστος τους!

Μειώνει τις εργοδοτικές εισφορές, νομοθετεί δεκάδες φοροαπαλλαγές και ευνοϊκές ρυθμίσεις για το κεφάλαιο, επιδοτεί το «μισθολογικό κόστος» έως και 70%, δηλ. με τα λεφτά του δημοσίου και τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος δωρίζει υπερεκμεταλλεύσιμο εργατικό δυναμικό στους επενδυτές.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να «ξεδοντιάσει» τον ταξικό εργατικό συνδικαλισμό, επιβάλλοντας ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα σωματεία, φακέλωμα των μητρώων μελών τους, ποινικοποιώντας τη λήψη αποφάσεων για απεργίες και την περιφρούρηση των απεργιών, ενώ καθορίζουν «προσωπικό ασφαλείας» 40% του προσωπικού! Θέλουν να βάλουν τον λαό στο γύψο. Χτίζουν πάνω στο αντεργατικό πλαίσιο για τις απεργίες που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (απόφαση για απεργία μόνο από το 50% των μελών των σωματείων) για να το πάνε πολύ μακρύτερα.

Οι άθλιοι νομίζουν ότι έτσι θα σταματήσουν την ταξική πάλη και τους αγώνες, όπως ο Λάσκαρης του 1975. Θεωρούν ότι η ιστορία γράφεται με τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων και την κοινωνία φυλακισμένη. Είναι βαθιά γελασμένοι!

Να σπάσουμε με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις τον ολοκληρωτισμό και τις χουντικές απαγορεύσεις. Το νέο καθεστώς αστυνομοκρατίας και ΜΑΤωμένης δημοκρατίας.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες

Μας έχουν αναλώσιμους και από την άλλη μας λένε ότι φταίμε για το κακό ριζικό μας. Φταίμε γιατί είμαστε άνεργοι, γι’ αυτό περιορίζουν δραματικά τα επιδόματα ανεργίας και μας δίνουν 200 ευρώ μηνιάτικο για να δουλέψουμε, κοστίζοντας τίποτα στον εργοδότη. Φταίμε γιατί έχουμε μισθό πείνας γιατί δεν έχουμε τα «κατάλληλα προσόντα» και δεν είμαστε «ανταγωνιστικοί». Φταίμε γιατί μας καταργούν τη σταθερή εργασία, αφού είμαστε τεμπέληδες και μόνο με τις συμβάσεις ομηρίας ορισμένου χρόνου, την απειλή της απόλυσης και της διαρκούς αξιολόγησης μπορούμε να γίνουμε παραγωγικοί. Φταίμε γιατί αρρωσταίνουμε, γι’ αυτό θα τιμωρηθούμε για την αναρρωτική άδεια ή την καραντίνα με απλήρωτες υπερωρίες, όπως στα κάτεργα. Πάλι η «ατομική ευθύνη» του θύματος.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία ακριβώς για να περάσει αυτή την αντιδραστική αντεργατική καταιγίδα!

Όλους τους προηγούμενους μήνες όχι μόνο δεν πήραν κανένα μέτρο θωράκισης της κοινωνίας, αλλά δεν έκαναν τις αναγκαίες προσλήψεις στην Υγεία, άνοιξαν χωρίς μέτρα προφύλαξης τον τουρισμό για να μην χάσει το κεφάλαιο, ψήφισαν για αύξηση των παιδιών στις τάξεις, άφησαν χαλασμένα λεωφορεία και συρμούς μετρό, άφησαν χωρίς ουσιαστικά μέτρα τους χώρους εργασίας, τα γηροκομεία και τις δομές υγείας-πρόνοιας, ενώ φυλάκισαν τους πρόσφυγες στα άθλια στρατόπεδα.

Παράλληλα, στοχοποιούν διαρκώς τη νεολαία και σαν άλλοι «Κλουζώ» ανακαλύπτουν τη νυκτερινή κυκλοφορία ως βασική υπεύθυνη για την διάδοση του κορονοϊού.

Και τώρα έρχονται με μέτρα περιοριστικά και αυταρχικά, μόνο και μόνο για να μας «κλείσουν μέσα» την ώρα που η αντεργατική πολιτική οργιάζει!

Μας θέλουν μοιραίους, φοβισμένους και άβουλους!

Τώρα να τους δείξουμε τη δύναμη μας. Προειδοποιούμε:

Μην τολμήσουν να φέρουν νέο lockdown! Τέρμα η κοροϊδία! Δεν θα ξαναπληρώσουμε την υγειονομική κρίση!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

Τώρα –και όχι μετά- χρειάζεται πανεργατικός ξεσηκωμός, μαζικό κίνημα ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, για την επιβίωση του λαού. Όχι στη συναίνεση και την ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική. Πραγματική αντιπολίτευση μπορεί να κάνουν μόνο οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους.

Να υπερβούμε τη στήριξη που προσφέρουν στην κυβέρνηση οι ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ με τη στροφή στη βάση, τον κόσμο της δουλειάς στα πρωτοβάθμια σωματεία, τις συνελεύσεις και τις επιτροπές αγώνα.

Το μαχόμενο ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει να απαντήσει αποφασιστικά στην πρόκληση και με την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να επιτύχει νίκες, όπως ακριβώς έγινε και στην υπόθεση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Γιατί η καταδίκη της Χρυσής Αυγής σαν εγκληματική συμμορία ήταν νίκη του λαού και όχι έργο των θεσμών.

Την τελευταία κουβέντα θα την πει ο ξεσηκωμένος λαός.

– Ανατροπή και ακύρωση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο. Λεφτά υπάρχουν στα κέρδη, στην αιματηρή αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, στις πολεμικές δαπάνες, στα μυστικά κονδύλια των υπουργείων.

– Θωράκιση δημόσιας υγείας. Αύξηση του ΑΕΠ για το ΕΣΥ στο 7%. 30.000 προσλήψεις για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας. Δωρεάν τεστ όπου απαιτούν οι ανάγκες.

– Αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης. 15 μαθητές ανά τάξη και όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τη λειτουργία των σχολείων. Κάτω ο Νόμος Κεραμέως, η Τράπεζα Θεμάτων και το «Νέο Λύκειο», που οδηγούν στην έξοδο των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων από την μόρφωση και τις σπουδές, στο σχολείο εξεταστικό κάτεργο της αγοράς, του αυταρχισμού και της πειθάρχησης. Να ανοίξουν κανονικά τα πανεπιστήμια με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας! Όχι στην παγίωση της τηλεκπαίδευσης που πλήττει τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας και οξύνει τους αποκλεισμούς.

– Υγειονομική προστασία όλων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Όχι στα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο. Δωρεάν μέσα προστασίας. Να σταματήσει το αίσχος του στοιβάγματος των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αύξηση των δρομολογίων με χρήση των ακινητοποιημένων μέσων, προμήθεια νέων, προσλήψεις προσωπικού.

– Συλλογικές συμβάσεις με πλήρη δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του χρόνου εργασίας. Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες, το μισό μισθό, την περικοπή αδειών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Νομοθετική απαγόρευση απολύσεων. Ειδικά εν μέσω πανδημίας οι απολύσεις συνιστούν τη μέγιστη αθλιότητα!

– Επίδομα ανεργίας ίσο με τον κατώτερο μισθό τώρα σε όλους τους ανέργους, χωρίς αποκλεισμούς και για όσο χρόνο είναι κάποιος άνεργος.

– Όχι στον πόλεμο και τις καταστροφικές πολεμικές δαπάνες. Να μην προχωρήσει η νέα, ληστρική «αγορά του αιώνα». Λεφτά για υγεία, παιδεία, περιβάλλον, κοινωνικά αγαθά. Καμιά σκέψη για στράτευση στα 18, μείωση της θητείας.

– Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις και τη συνδικαλιστική δράση. Όχι στην καταστολή των εργαζομένων και της νεολαίας στους ανοιχτούς χώρους, στο όνομα της πανδημίας. Όχι στην αστυνομοκρατία. Κατάργηση του νόμου περιορισμού των διαδηλώσεων.

– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς. Διαγραφή χρεών της λαϊκής οικογένειας στις τράπεζες και στην εφορία.

– Κάτω τα χέρια από τα σωματεία – Καμία νομιμοποίηση στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και στις τηλεκλογές.

Με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό-λαϊκό κίνημα, με την ορμή της αγωνιζόμενης νεολαίας, με μια ισχυρή αντικαπιταλιστική και σύγχρονα κομμουνιστική Αριστερά μπορούμε να νικήσουμε.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 72.14% ( 14
Συμμετοχές )



131 σχόλια στο “ΝΑΡ: Τώρα lockdown στην κυβέρνηση και όχι στις ανάγκες των εργαζόμενων και της νεολαίας

  1. Προμηθεύς Επαναστάτης

    Πάλι τα ίδια. Και χειρότερα αυτή τη φορά γιατί το δεύτερο κύμα είναι χειρότερο. Λόγω των ιδεοληψιών μας να πεθάνει ο κόσμος. Ακραία και μακάβρια, απάνθρωπη ιδεοληπτική νοοτροπία. Αυτή είναι η αντίληψη σύσσωμης της ψευτοαριστεράς

    Η κυβέρνηση ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ τον ελληνικό λαό και η ψευτοαριστερά συναινεί αφού δεν απαιτεί lockdown για να προστατευτεί ο κόσμος. Σύριζα, “Κ”ΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τροτσκιστές, “μλ”, ψευτοαναρχικοί όλοι ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ στο κυβερνητικό έγκλημα. Πραγματικά ντροπή κόσμος αρρωσταίνει, γεμίζουν νοσοκομεία και ΜΕΘ, οι νεκροί αυξάνονται και αυτοί κερκίδα στον Μητσοτάκη.

    ΕΓΚΛΗΜΑ!!!

    ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!!!

    ΚΑΘΟΛΙΚΟ LOCKDOWN ΤΩΡΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ-ΛΑΪΚΩΝ ΜΑΖΩΝ!!!

    Παραθέτω και την πρόταση της Κόντρας με την οποία συμφωνώ στο βασικό και κεντρικό αίτημα (αν και δεν συμφωνώ με την Κόντρα ιδεολογικά αλλά στο συγκεκριμένο ζήτημα τοποθετείται πολύ καλύτερα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους απατεώνες) και παραθέτω συγκεκριμένα κάποια πολύ σημαντικά:

    “Η μόνη λύση, για να μη θρηνήσουμε εκατόμβες θυμάτων, είναι το γενικό lockdown ΤΩΡΑ. Οχι, φυσικά, με τους όρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά με τους όρους που θέτουν οι ταξικά συνειδητοποιημένοι εργαζόμενοι-συνταξιούχοι-νεολαίοι.”

    “Κάθε παραγωγική, εμπορική και άλλου τύπου οικονομική δραστηριότητα του καπιταλισμού και του κράτους του, πλην των απαραίτητων για την τροφοδοσία του λαού με είδη άμεσης ανάγκης και της κοινής ωφέλειας, πρέπει ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ ΑΜΕΣΑ, χωρίς καμιά απώλεια για τους εργαζόμενους, που πρέπει να εξακολουθήσουν να παίρνουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το μισθό τους και ΠΛΗΡΗ ασφάλιση. Μόνο έτσι θα περιοριστούν οι μετακινήσεις και η επαφή μεταξύ πολλών, που αποτελεί εύφορο έδαφος για τη διάδοση του ιού.”

    “Να φροντίσουμε μόνοι μας την αποφυγή κάθε συγχρωτισμού με φίλους και συγγενείς. Μόνον έτσι θα προστατευθούμε και θα τους προστατεύσουμε. Κάθε ατομικιστική συμπεριφορά, που αναπτύσσει τον κίνδυνο, είναι αντικοινωνική συμπεριφορά….”

    https://eksegersi.gr/ygeia/lockdown-%CF%84%CF%89%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B5%CF%82/

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Άσε ρε απατεώνα κοντριτη! Επέβαλλε εσύ λοκνταουν με εργατικούς λαϊκούς όρους κ προϋποθέσεις! Τι περιμένεις; Ιδού η Ρόδος! Άιντε να σας δούμε! Άιντε κάντε λοκνταουν με φιλολαικους εργατικούς όρους

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Λοιπόν, συμφωνώ κι εγώ!
      Ολοι πίσω από τους απατεώνες της Κόντρας!
      ……………………………………………..
      Είμαστε για κλάματα……

      Reply
      1. Ragnarok

        Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει εργατικό/λαϊκό λοκνταουν. Καμία. Η κόντρα λέει βλακείες κ σαχλαμάρες.

        Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να μην δεχθεί ο κόσμος την πειθαρχηση κ την καταστολή της ανύπαρκτης δημόσιας περίθαλψης, των εκβιαστικων λοκ ντάουν, των χουντικών απαγόρευε να κυκλοφορίας και να βγει στους δρόμους αγωνιζόμενος για δημόσια περίθαλψη, δικαιώματα στην εργασία, ελευθερία κ δημοκρατία για όλους.

        Reply
  2. Ragnarok

    Όποιος λέει “εργατικό/λαϊκό λοκνταουν” δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα: Μας φόρεσαν λοκνταουν κ απαγόρευση κυκλοφορίας εξσθλιωνοντας τον κόσμο, μας φοράνε και θα μας ξαναφιορεσουν, γιατί δεν θέλουν με τίποτα να ενισχύσουν οτιδήποτε δημόσιο αγαθό ( περίθαλψη, μεταφορές κλπ). Δεν θέλουν, αρνούνται πως το λένε!

    Μας τα φόρεσαν και μας τα φοράνε τα λοκνταουν κ τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, γιατί θέλουν να εμπεδώσουμε την ατομική ευθύνη και το αναπόφευκτο των ιδιωτικοποιήσεων κ της εξαθλίωσης και να ξεχάσουμε την καπιταλιστική/κρατική ευθύνη. Μόνο αυτός είναι ο στόχος τους. Τόσο απλά.

    Όλος ο λαός, ολη η αριστερά, η αναρχια, κλπ, πρέπει να σταθούν εναντίον των λοκνταουν κ της απαγορευσης κυκλοφορίας! Και υπέρ των αγώνων για δουλειά, δικαιώματα, ζωή, ελευθερία κ δημοκρατία.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Τα αφεντικά μας μαστιγώνουν….
      ….”όχι στο μαστίγιο” λέμε εμείς!
      Μην πει κανείς, πως δε μας αξίζει…..

      Reply
  3. Ανώνυμος

    Νεώτερες μελέτες αναρτημένες από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, προσδιορίζουν την θνητότητα από τον κοβιντ19 στο 0,65%. Άρα; Γιατί τόσα λοκνταουν κ απαγορεύσεις κυκλοφορίας; Γιατί η εργατική τάξη κ ο λαός δένονται και φιμωνονται στο όνομα αντιμετώπισης της επιδημίας, την ίδια στιγμή που οι ηγεμονικές μερίδες των καπιταλισμων είτε σε εθνικό είτε σε διεθνές επίπεδο κερδίζουν από όλο αυτό τα κέρατα τους; Ε;

    Μήπως λοιπόν στο όνομα αντιμετώπισης της επιδημίας οικοδομείται εθνικά και διεθνώς νέα χούντα του καπιταλισμού; Και η αριστερά θα κάθεται και θα ψελλιζει;

    Θέλουμε και δημόσια ποιοτική περίθαλψη για όλους κ όλες,, θέλουμε και ζωή, κ αξιοπρέπεια, κ ελευθερία κ δικαιώματα. Όχι στα λοκνταουν κ τις απαγορεύσεις κυκλοφοριας

    Reply
    1. Δέκατος Έβδομος

      Μετά από 8μήνες πανδημίας μερικοί πουλάνε ακόμα τρέλα.
      Το 0,65 που πετάς έτσι νέτα σκέτα και το παρουσιάζεις μικρό έχεις ιδέα τι σημαίνει; Ξέρεις τί θα σημαίνει πιθανή κατάρρευση του ΕΣΥ;
      Είναι δυνατόν να λέτε ότι ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ (!!!!) από τον κορονοϊό οι ηγεμονικές μερίδες των (!) καπιταλισμών (!!!).
      Στην πραγματικότητα προσπαθούν να χάσουν όσο το δυνατό λιγότερα, και να επωμιστεί το βάρος η εργατική τάξη.
      Πες καθαρά τι προτείνεις. Ανοσία αγέλης ΧΩΡΙΣ εμβόλιο;

      Αυτοσχεδίαζετε, που θα΄λεγε κάποιος, και λέτε ασυναρτησίες ορισμένοι…

      Reply
      1. Ragnarok

        Αγαπητέ δέκατε έβδομε, μάλλον εσύ πουλάς τρέλα!

        Α. Το ΕΣΥ και γενικά το δημόσιο σύστημα περίθαλψης, όπως και κάθε τι δημόσιο, το γάμησαν και το γαμάνε όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Και πιο ειδικά, η ΝΔ που είναι τώρα κυβέρνηση. ΔΕΝ θέλουν, αρνούνται συνειδητά την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος περίθαλψης. Ο λόγος; Προτιμούν χίλιες φορές οι κυβερνώντες της ΝΔ να ΜΗΝ υποχωρήσουν στις βασικές ιδεολογικές και πολιτικές συντεταγμένες τους (ιδιωτικοποιήσεις/νεοφιλελευθερισμός/ολοκληρωτισμός, τρομοκρατία, πειθάρχηση του λαού, σκοταδισμός και εθνικισμός), παρά να ενισχύσουν έστω και με ένα ευρώ οτιδήποτε δημόσιο αγαθό.

        Β. Για τον παραπάνω λόγο, προωθούν την ατομικη ευθύνη αποβλέποντας στα εξής:

        1. Να εμπεδωθεί από τον λαό ότι αυτός αποκλειστικά φταίει για το αν αρρωστήσει και πεθάνει κόσμος, άρα να το βουλώσει και να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα ό,τι πολιτικές θέλουν κεφάλαιο/κράτος
        2. Να φύγει η συζήτηση από τις ευθύνες κράτους/κεφαλαίου/κυβέρνησης, άρα να μην αμφισβητηθεί το καπιταλιστικό ιδεώδες της κυβέρνησης και της ΝΔ
        3. Να αποπολιτικοποιηθεί η δημόσια ζωή ή αν δεν μπορεί να γίνει αυτό, να υπαχθεί στην υπέρτατη αρχή του “κινδυνεύουν ζωές για αυτό μην διαδηλώνετε, μην απεργείτε, μην, μην κλπ”
        4. Να μην δώσουν λεφτά για κοινωνικές ανάγκες για να τα χλαπακιάζει το εθνικό ελληνικό κεφάλαιο, το υπερεθνικό κεφάλαιο και οι κολλητοί.

        Γ. Η ίδια η επιδημία ΔΕΝ έχει την θνησιμότητα που ξερνάνε τα καθεστωτικά ΜΜΕ και κόμματα ότι έχει. Εχουν βγει πια, στοιχεία από τον ίδιο τον ΠΟΥ.

        Δ. Οι ηγεμονικέ ςμερίδες των εθνικών καπιταλισμών, ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ. Ηδη βγήκαν τα στοιχεία για τις ΗΠΑ και την Κίνα όπου οι ηγεμονικές μερίδες των εθνικών τους καπιταλισμών, κέρδισαν τρελά ποσά μέσα στην επιδημία!

        ΟΛΑ τα παραπάνω, εσύ κάνεις πως δεν τα βλέπεις και μας πουλάς τρέλα και κορδέλα, υπέρ του λοκντάουν και της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα οποία ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν έχουν σχεδόν κανένα αποτέλεσμα, ειδικά όταν πάμε στις δουλειές μας καθε μέρα όσοι έχουμε, στοιβαζόμαστε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κλπ κλπ.

        Ναι, λοκντάουν και απαγόρευση κυκλοφορίας, έχουν ΚΥΡΙΩΣ στόχο, την περαιτέρω προώθηση της βιοπολιτικής κράτους και κεφαλαίου, εναντίον της εργατικής τάξης και του υπόλοιπου λαού: Πειθάρχηση μέσω τρόμου, υποταγή, ραγδαία επιδείνωση της ζωής μας μέσω πολιτικών που περνάνε κλπ.

        Reply
        1. Δέκατος Έβδομος

          Μέχρι το Β γενικά συμφωνώ. Στο λοκντάουν ΈΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ (μεσοβέζικα, τη νύφη θα την πληρώσει ο κόσμος της εργασίας πάλι) κι εγώ είμαι αντίθετος. Αλλά…
          Από εκεί και πέρα περνάς στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας.

          Αποδείξεις για το ότι κερδίζουν οι ηγεμονικές μερίδες των εθνικών καπιταλισμών (πληθυντικός λολ) έχεις;
          ΠΗΓΕΣ ΕΧΕΙΣ;
          Λόγια του αέρα…

          Πηγές για το ότι φουσκώνουν τα νούμερα έχεις;
          Πηγές για το ότι το λοκντάουν δεν έχει αποτέλεσμα έχεις; Αποδεδειγμένα λες…

          Πρόσεχε γιατί θα πέσει γέλιο. Κάνεις δηλώσεις στον αέρα ενώ δεν τις υποστηρίζεις με τίποτα.
          Αυτά που γράφεις φλερτάρουν με τις θεωρίες ότι τάχα μου ο ιός είναι κατασκευασμένος που λένε διάφοροι ψεκασμένοι.

        2. Ragnarok

          Ναι, όλοι θα γελάσουν με την πάρτη σου δέκατε έβδομε:

          Κίνα: Η χώρα που είδε τον πλούτο της να εκτοξεύεται μέσα στη πανδημία

          https://www.e-daily.gr/themata/158786/i-xwra-pou-eide-ton-ployto-tis-na-ektoxeyetai-mesa-sti-pandimia

          ΗΠΑ: Κορονοϊός: Πιο πλούσιοι κατά μισό τρισ. δολάρια οι Αμερικανοί μεγιστάνες

          https://www.news247.gr/oikonomia/koronoios-oi-amerikanoi-disekatommyrioychoi-eginan-akoma-pio-ploysioi-stin-karantina.7655702.html

          Κίνα: Εν μέσω πανδημίας αυξήθηκε ο πλούτος των Κινέζων δισεκατομμυριούχων

          https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1648270/kina-en-meso-pandimias-auksithike-o-ploutos-ton-kinezon-disekatommuriouxon

          Η περιουσία των πλουσίων της Κίνας ξεπέρασε εν μέσω πανδημίας το γερμανικό ΑΕΠ

          https://www.kathimerini.gr/economy/561123427/oi-disekatommyrioychoi-tis-kinas-eidan-ton-ployto-toys-en-meso-pandimias-na-xeperna-to-germaniko-aep/

        3. el quinto regimiento

          η ατομική ευθύνη ράγκναροκ προωθείται για να ρίξουν το φταίξιμο στο λαό, ΟΤΙ δεν ακολούθησε τους κανόνες της κυβέρνησης και να ο κακός λαός φταίει, όπως έφταιξε με τα…μνημόνια, θυμάσαι; Ολοι μαζί τα φάγαμε έλεγε ο Πάγκαλος..

          Ενώ αυτοί εξαρχής πυροδότησαν τη διασπορά με το άνοιγμα των συνόρων.

          το δεύτερο κύμα της πανδημίας οφείλεται στον τουρισμό. Δες τα διαγράμματα στο άρθρο. Ειναι από τις 27 Αυγούστου του 2020

          https://eksegersi.gr/ygeia/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD/

          Είναι ξεκάθαρο τι θα συνέβαινε, το έχουμε ήδη αναλυτικά περιγράψει
          στις 19 Σεπτέμβρη, σε άρθρο με τίτλο “Το δεύτερο κύμα προ των πυλών.”

          https://eksegersi.gr/diethni/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CF%8D%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%85%CE%BB%CF%8E%CE%BD/

          Αργότερα θα σας βάλω αναλυτικά συγκρίσεις με Βέλγιο που έχουν την ίδια πυκνότητα πληθυσμού. Η μονη διαφορά που μάλλον μας ευνοεί κάπως (μάλλον) είναι το γεγονός ότι δεν έχουμε τόσο γηροκομεία. Οι μισοι θάνατοι στο ανοιξιάτικο κύμα, και τώρα είναι από γηροκομεία.

          Θα βάλω αναλυτικά νούμερα από κλινικές, διασωληνώσεις να δείτε γι γίνετε.
          Μην αυτοσχεδιάζετε. Θα βαράτε το κεφάλι σας στον τοίχο με αυτά που θα δούμε σε λίγες μέρες

        4. el quinto regimiento

          λες ΨΕΜΑΤΑ Ράγκναροκ, ότι οι ηγεμονικές ομάδες των καπιταλιστών κερδίζουν από αυτή την κρίση . ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΕΙΣ.

          Κατανόμασέ τες. Ποιες είναι αυτές;. Αργότερα θα ανεβάσω την φανερή συγκέντρωση εκατοντάδων βασικών βιομηχανικών και εμπορικών εταιριών του πλανήτη από 30 χρηματιστικά μονοπώλια διαφορων μετρημένων στα δάκτυλα ιμπεριαλιστικών χωρών, μέσω κατοχής σημαντικού ποσοστού μετοχών. Ολα αυτά πριν την υγειονομική κρίση Τα ποσοστά αυτά είναι φανερά, τα βρίσκει κανεις και σε απλή investopedia.

          Ακριβώς το δίκτυο πυραμίδα που περιέγραφε ο Λένιν. Θα προχωρήσω και πιο πέρα στα νέα μεγάλα χρηματιστηριακά funds τύπου Lehman Βrothers που μανατζάρουν χρηματιστηριακά παράγωγα για πολλές τράπεζες και εταιρίες (εκει θα εχω εκτεταμένες αναφορές στο βιβλίο του Λαφάργκ για το χρηματιστήριο που περιγράφει πρώτος αναλυτικά τη λειτουργία του χρηματιστηρίου των παραγώγων στον καπιταλισμό, πως ενισχύει την πίστωση στη βιομηχανία κτλ…)

          Κανείς από αυτούς που ελέγχει τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής δεν θέλει αναστολή της παραγωγικής και εμπορικής δραστηριότητας.
          Αυτό που θέλουν είναι να φορτώσουν την οικονομική κρίση που θα είναι αποτέλεσμα της υγειονομικής στις πλάτες των εργατών
          .

          ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ.

          Συγκεκριμένα στοιχεία και όχι αερολογίας. Να τελειώνουμε με τα παραμύθια. Τώρα θα μιλάμε με επιχειρήματα εξαντλητικά να διαλύσουμε όλα τα αφηγήματα και τις μυθολογίες.

          Κάποιοι έχουμε προετοιμαστεί γι αυτό εξαντλητικά τόσους μήνες. Τώρα έρχεται η ώρα του αγώνα. Γιατί αγώνας χρειάζεται για να σώσουμε τους ηλικιωμένους της τάξης μας, δουλειές, μισθούς, συντάξεις, τα πάντα.

          Αν δεν έχουμε καθαρή θέση για το φαινόμενο της πανδημίας και προσχωρήσουμε σε συνωμοσιολογίες η αστική τάξη μας έχει μια χαψιά.

          Ευτυχώς οι μαθητές δεν μάσησαν στην προβοκάτσια των ΜΜΕ και της κυβέρνησης που τους παρουσίαζαν ως αρνητές της πανδημίας. Βγήκαν να υπερασπιστούν τη δημόσια υγεία. Τώρα όλοι οι μεγαλύτεροί τους ας πάρουν μάθημα από αυτούς τουλάχιστον.

          Μου φαίνεται αδιανόητο αυτή τη στιγμή ότι ομόφωνα παίρνονται αποφάσεις περί βιοπολιτικής, χουντικών μέτρων κτλ… Είμαι σίγουρος οτι παντού υπάρχουν επιφυλάξεις και συγκρούσεις από ανθρώπους που συνειδητοποιούν τι συμβαίνει. Οι πλειοψηφίες για τέτοιες αποφάσεις ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι παίρνονται οριακά.

          ΕΜπρός λοιπόν να οξύνουμε ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ αυτές τις συγκρούσεις και να τις επιτείνουμε με επιχειρήματα.

        5. Ragnarok

          Ρεγκιμιεντο γιατί ρε φίλε ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ όσα έχω πει ως αντεπειχηρημα για αυτά που έχω πει;

          Α. Ποιος σου είπε ότι δεν έχουμε δεύτερο κύμα που προήρθε από άνοιγμα τουρισμού κλπ;

          Β. Παρέθεσα στοιχεία όπου δείχνουν οικονομική ενίσχυση για την αφρόκρεμα των καπιταλιστικών τάξεων ΗΠΑ και Κίνας, εν μέσω πανδημίας!

          Ναι υπάρχουν ομάδες των καπιταλιστικών τάξεων που κερδίζουν οικονομικά από την πανδημία και ομάδες που χάνουν! Συνολικά οι τομείς της οικονομίας χάνουν από την πανδημία.

          Όμως,τα λοκνταουν και οι απαγορεύσεις στοχεύουν κυρίως στο να εμπεδωθεί από την πλεμπα παντού, ότι αυτή φταίει για τους θανάτους και όχι η διάλυση των συστημάτων περίθαλψης ελέω καπιταλισμού! Πρόσεξε λοιπόν μην ενισχύεις αυτή την ατζέντα!!

        6. Ragnarok

          Επίσης ρεγκιμιεντο, ανάρτησα άρθρα για τον περαιτέρω πλουτισμό ομάδων των αρχουσων καπιταλιστικών τάξεων της Κίνας και των ΗΠΑ μέσω πανδημίας! Οπότε, άσε τις προσβλητικές φράσεις!

          Επίσης αδερφέ εσύ αυτοσχεδιάζει έτσι; Που βγαίνεις και υπερασπίζεσαι φανατικά την απαγόρευση κυκλοφορίας και το λοκ ντάουν που θες κιόλας να γίνουν αυτά, ….και με εργατικούς λαϊκούς όρους !!!!! Ημαρτον ρεγκιμιεντο εσύ κ οι τυχάρπαστοι της κόντρας.

        7. Σ.Τ.

          Η θνησιμότητα είναι πολύ μεγάλη και ας μην μπούμε σε μια τέτοια συζήτηση γιατί δεν έχουμε γνώση και εμπειρία. Υπάρχει η ειδικότητα που για να αποκτηθεί απαιτεί χρόνια ειδίκευσης. Ούτε ένας γιατρός δεν μπορεί να μιλήσει με αυθεντία για το θέμα.

          Το ζήτημα είναι άλλο. Τα στοιχεία που μιλούν για χαμηλή θνησιμότητα και δεν τα αμφισβητώ (αν και δεν τα παραθέτεις), αναφέρονται στην περίπτωση που έχουμε πίστη τήρηση των περιορισμών!!!!
          Αν όπως μερικοί ανεγκεφαλοι λένε ανοίξει η απαγόρευση τα θύματα θα είναι ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ.
          Δεν μπορείς να ΠΙΕΖΕΙΣ στα όρια του το σύστημα υγείας χωρίς ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

          ΑΣ δούμε πώς αντιμετωπίζεται το φαινόμενο από τις σοσιαλιστικές χώρες. Όχι με απαγορεύσεις αλλά με νέες μονάδες εντατικής. Ας πάρουμε μαθήματα μια φορά και από τους γραφειοκράτες, μάλλον καλό θα μας κανει. (εφόσον εμείς μόνιμα τα κάνουμε μούσκεμα…)

      2. el quinto regimiento

        2% Θνητότητα είχε η λεγόμενη ισπανική γρίπη το 1918.
        0.6% είναι ήδη τεράστιο νούμερο. Οι προηγούμενες σημαντικές πανδημίες γρίπης του 57 και του 68 είχαν περίπου 0.2~0,3%

        Για άλλη μια φορά τα αστικά κράτη υπονόμευσαν την ιχνηλάτηση και το τέστιγκ,, την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού, άνοιξαν άρον-άρον τα σύνορα για τον τουρισμό, θυσιάζοντας την δημόσια υγεία στο βωμό του κέρδους.

        Είναι ξεκάθαρο τι συνέβη στην Ευρώπη. Φαίνεται από τα διαγράμματα στο worldometers. Προσπάθησαν τυχοδιωκτικά να εξαπλώσουν χρονικά τους νεκρούς, όπως έγινε την άνοιξη στη Σουηδία, διαταράσσοντας όσο το δυνατόν λιγότερο την οικονομία τους. Την ίδια στιγμή άφησαν ανεξέλεγκτη διασπορά της νόσου να εκτινάσσεται.

        Οσο η διασπορά είναι μικρή, μπορεί να εξαπλώνονται οι νεκροί [να επιπεδοποιείται η καμπύλη των κρουσμάτων, όπως έλεγαν αρχικά αν θυμάστε], και πίσω από αυτούς οι πολλαπλάσιοι νοσούντες στις εντατικές, και πολύ περισσότεροι στις κλινικές. Τώρα, όμως, όχι. Κάθε εθνικό σύστημα υγείας σε κάθε χώρα θα διαλυθεί, αν ακολουθηθεί η τακτική της εξάπλωσης της διασποράς. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΟΣΙΑΣ ΑΓΕΛΗΣ.

        Οι σκανδιναβικές χώρες είναι ακραία αραιοκατοικημένες. Η εξάπλωση δεν φτάνει ποτέ την εκθετική μετάδοση (δεκαπλασιασμός καθημερινών κρουσμάτων κάθε 10 μέρες) αν παρθούν απλά μέτρα, π.χ. αποστάσεις, μάσκες, μερική απαγόρευση κυκλοφορίας, μάξιμουμ πλήθους κόσμου στα μαγαζιά κτλ…Αυτό τουλάχιστον συνέβαινε στο ανοιξιάτικο κύμα.

        Το χειμερινό κύμα είναι πάντα το χειρότερα, λόγω του ότι όλοι είμαστε μέσα, τα σταγονίδια παραμένουν περισσότερο στον αέρα, η η ίδια κρύα μύτη συνιστά “θερμοκοιτίδα” για τον ιό

        Στην πυκνοκατοικημένη Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα. Μπορεί να γίνει μόνο μέχρι το σημείο που η διασπορά είναι ακόμη χαμηλή. Γι αυτό ακολούθησαν αυτόν τον δρόμο ως εδώ
        .

        Reply
    2. Σ.Τ.

      Αγαπητέ ανώνυμε η νέα Υόρκη με ανάλογο πληθυσμό έχει 33.743 νεκρούς, όπως διαβάζω εδω:
      https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/new-york/

      Αυτό είναι 6,1% επί των αναφερομένων κρουσμάτων. Όχι 0,65 που λες.

      Η Ιταλία έχει 790,377 κρούσματα και νεκροί 39,764 δηλαδή ποσοστό θνησιμότητας 5 και κάτι %

      Κούβα 7133 κρούσματα, νεκροί 129 (1,8%)
      Βιετνάμ 1200 κρούσματα νεκροί 35 (2,9%)
      Ελλάδα 46,892 κρούσματα, νεκροί 673 Δηλαδή 1,44%

      Παγκόσμια 48,593,790 με 1,233,299 θύματα δηλαδή γύρω στο 2,5 %.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Η θνητότητα από τον κόβιντ βγαίνει επί τ ων νοσούντων κ όχι επί των κρουσμάτων. Και είναι μάξιμουμ 0,65%.

        Reply
        1. el quinto regimiento

          η θνητότητα η πραγματική βγαίνει από σοβαρές και αξιόπιστες μελέτες επιπολασμού, εξετάζοντας δηλαδή τυχαιοποιημένο αντιπροσωπευτικό δείγμα ανθρώπων σε μια χώρα που ο επιπολασμός έχει φτάσει τουλάχιστον το 10%. Εξετάζοντας τον ορό τους, αν το αίμα τους έχει αντισώματα.

          Στο λινκ που εχω βάλει στο ιντυ εχω παραθέσει μελέτη για τη Αγγλία με 100.000 άτομα. Οσοι δεν ξέρετε τι και πως, μην αυτοσχεδιάζετε. Θα ανεβάσω τις μελέτες μετά και εδώ.

        2. Σ.Τ.

          Αν η θνητοτητα δεν είναι ο λογος οι νεκροί προς τα περιστατικά, τότε είναι παραπλανητικο.
          Αναφησβητητα, κάνοντας υποθέσεις αναγωγές και και παραδοχές μπορείς να αποδείξεις τα πάντα και οτιδήποτε. Ειδικά αν απευθύνεσαι σε αδαεις. Και αδαεις είναι όλοι όσοι δεν είναι ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ. (Συμπεριλαμβανονται και οι σταλινολογοι).
          Αυτό που ενδιαφέρει εμάς είναι το ποσοστό των θανάτων επί των περιστατικών. Τα υπόλοιπα είναι για τους κοινωνιολόγους όχι για εμάς.
          Και το ποσοστό αυτό παγκόσμια είναι όπως εγραψα 2,5%. Ενώ σε χώρες που το σύστημα υγειας κατέρρευσε είναι πάνω από 6%.
          Αυτό πρέπει να γνωρίζουμε και αυτή είναι η ουσία. Να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας, αντίθετα να ενισχυθεί. Αυτό είναι ο στόχος και για την αριστερά αλλά και για κάθε λογικό άνθρωπο.

        3. Ανώνυμος

          Ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μιλάει για θνητότητα 0,65% επί των ΝΟΣΟΥΝΤΩΝ (και ΟΧΙ επί των κρουσμάτων). Αυτό, για όσους θέλουν να μιλάμε σοβαρά και να μην αυτοσχεδιάζουμε. ετσι;

        4. Κώστας

          Ρε παιδιά τόσο ανενημέρωτοι ? Τόσο ψεύτες ? Δϊνει ο ΠΟΥ ΑΓΩΝΑ κατά του τραμπισμού και θα έχει απέναντι του και αριστερούς ? Έχουμε έναν οργανισμό που λέγεται, δεν έχω βρει το link, ότι βγαίνει και στηρίζει την διαχείριση της πανδημίας σε χώρες που πρέπει να τις έχουμε σε μια εκτίμηση απέναντι στον ιμπεριαλισμό, όπως η Κούβα και η Βενεζουέλα και εμείς δεν θα του δίνουμε καν το δικαίωμα να κάνει την δουλειά του στα hard data. Είπε ο ΠΟΥ ότι πεθαίνει 0,65 στους … νοσούντες ? Ρε, λίγη κοινωνική ενσυναίσθηση, αριστεροί άνθρωποι είστε. Τον Μάρτιο πεθαίνανε … 70% στις ΜΕΘ και λέμε ότι ο ΠΟΥ λέει ότι πεθαίνουν … 0,65 στους 100 σοβαρούς νοσούντες

          0,5% με 1% ΣΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. Χωρίς ανοσία κρούσματα μπορεί να ειναι… όλος ο πληθυσμός. TO XOYME ? Ο παρανομαστής είναι oi φορείς, όλοι, όχι οι νοσούντες. ΤΟ ΧΟΥΜΕ ? Μπορούμε μετά από αυτό να μιλήσουμε για την διείσδυση της άρνησης της πανδημίας στην αριστερά ή θα είναι ψέμα και προβοκάτσια ? Πως φτάσανε άνθρωποι να λένε τέτοια κοτσάνα, ότι μιλάμε για μια αρρώστια που δεν πεθαίνει … κανείς. Ούτε καν ένας στους βαριά νοσούντες. Τι να πω, ΝΤΡΟΠΗ

          https://www.who.int/news-room/commentaries/detail/estimating-mortality-from-covid-19

          Κώστας

        5. kokkiniotis

          Αγαπητέ, έλεος με τη σπέκουλα. Ένας ανώνυμος έγραψε αυτό που λες. Προς τι ο πληθυντικός; Γενικεύεις προσπαθώντας να παρουσιάσεις ότι όσοι δε συμφωνούν με τη δική σου άποψη είναι με τον Τραμπ, τους αρνητές και πάει λέγοντας. Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ σού επιστρέφεται. Και κάτι άλλο: τα θέματα που συζητάμε είναι πολύ σοβαρά για να προσπαθείς να αντλήσεις πολιτική υπεραξία. Ακριβέστερα: για να σπιλώσεις αυτούς που επιλέγεις ως αντιπάλους σου.

        6. Κωστας

          Καλα, ο αλλος που ελεγε οτι θνησιμοτητα μπορει να ειναι… 2 τοις χιλιοις …στους νοσουντες δεν δηλωνει μελος η επιρροη οργανωσης ? Ειναι ή οχι αρνητης του ιου ?

          Κωστας

      2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

        Δεν θέλω να αμφισβητήσω οτι ο ιός αυτός έχει θνησιμότητα όσο εχει χωρις να μπαινω σε κόλπα με αριθμους .Αλλωστε λίγους ή πολλούς παιρνει ανθρώπινες ζωές.Δεν ξερω τους αριθμούς αλλά στην περιπτωση Ν Υορκης οι αριθμοί δεν λένε πολυ την αληθεια.Η Νεα Υορκη έχει πολλους άστεγους οι οποίοι είναι ευάλωτοι.Έχει γκέτο που απο πιτσιρικάδες όλοι πίνουν…ότι μπορεις να φανταστεις και ουτε σε γιατρο έχουν πρόσβαση.Αν βάλεις και κάτι μειονοτητες που για θρησκευτικους λόγους δεν τηρούν μέτρα( πχ χασιδιστες που εχουν πολλους νεκρους) φτιάχνεις ένα εκρηκτικο μίγμα που δεν εχει τόσο σχεση με τον covid αλλά με το πως είναι δομημένη η σάπια αυτη μεγαλούπολη που αν είσαι φτωχός πεθαίνεις χαλαρά και απο μια δυνατή κανονική γρίππη.Αυτα χωρις να αμφισβητώ τον πυρήνα των όσων έγραψες.

        Reply
  4. Ανώνυμος

    Δηλαδή έχουμε 0,65 θανάτους σε κάθε 100 νοσούντες από κοβιντ19 στατιστικώς

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Υπάρχουν τα μικρά ψέματα, υπάρχουν τα μεγάλα ψέματα και υπάρχουν …και οι στατιστικές!
      Ρε, σείς, οι “αρνητές” πάτε καλά; Τι είναι αυτά, που λέτε;
      Είδατε ποτέ επιδημία γρίπης να κλείνει τις εντατικές;
      Τώχετε χάσει εντελώς;

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Δεν είπα ποτέ ανώνυμε ψέμματα για το ποσοστό θνησιμότητας: 0,65% στους νοσούντες (όχι επί του γενικού πλυθησμού έτσι;). Αυτό ανακοίνωσε ο ΠΟΥ. Τράβα ρώτα τον.

        Εγώ απλά ρώτησα εάν αυτό το ποσοστό θνησιμότητας ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΙΑΤΡΙΚΩΣ/ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΩΣ τα λοκντάουν και τις απαγορέυσεις κυκλοφορίας. Και κατά την γνώμη μου ΔΕΝ τα δικαιολογεί καθόλου! Τα κάναν όμως και θα τα κάνουν γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν το πολιτικό κόστος του διαλυμένου δημοσίου συστήματος περίθαλψης που επέβαλλε ο καπιταλασμός σχεδόν παντού τις τελευταίες δεκαετίες και γιατί θέλουν να ξεμπερδεύουν με τις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα, μια ώρα αρχύτερα!

        Για αυτό και επιβάλλουν λοκντάουν και απαγορεύσεις κυκλοφορίας που μικρό ρόλο παίζουν στην αναχαίτιση μιας επιδημίας, αλλά παίζουν σίγουρα τεράστιο ρόλο υπέρ της βιοπολιτικής κράτους και κεφαλαίου.

        Reply
    2. Κώστας

      Το 0,65% για ιό μηδενικής ανοσιάς σημαίνει χοντρικά, γιατί δεν βλέπω να σε νοιάζει η ακρίβεια γιατί δεν σε κόβω να συγκινήσαι, 50000 νεκροί στην Ελλάδα

      Κώστας

      Reply
      1. Ragnarok

        Είσαι ό,τι να ναι Κώστα: Μεταφέρεις την ευθύνη και τον κυνισμό των καθεστωτικών κομμάτων/κυβερνήσεων/ΜΜΕ στον κόσμο. Ο ΠΟΥ ΤΩΡΑ παραδέχτηκε ότι το ποσοστό θνησιμότητα είναι 0,65% επί των ΝΟΣΟΥΝΤΩΝ. Για δες και άλλες επιστημονικές τοποθετήσεις: Το ποσοστό θνησιμότητα κυμαίνεται ΣΤΟ 2 τοις ΧΙΛΙΟΙΣ επί των ΝΟΣΟΥΝΤΩΝ . Δημήτρης Κούβελας καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας ΑΠΘ “Ο κορωνοϊός είναι ο λιγότερο θανατηφόρος”:

        https://www.youtube.com/watch?v=qFpmGBtVhgg&feature=emb_logo

        Τι λες για λοκντάουν και απαγόρευση κυκλοφορίας που γαμάνε τους λαούς ;;;

        Reply
        1. el quinto regimiento

          Οχι RAGKNAROK ΛΕΣ ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Το ποσοστό της θνητότητας, δηλαδή οι νεκροί δια του συνόλου των νοσούντων είναι κοντά στο 1%. Η θνητότητα ανά ηλικίες είναι άλλο πράγμα.

          Η συνολική θνητότητα, όσο και η επιμέρους ανά ηλικιακό γκρουπ μπορεί να υπολογιστεί μόνο σε χώρες που ο επιπολασμός ήταν σημαντικός, όπου δηλαδή έχουμε ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού που νόσησε, οπότε έχουμε και σύγκλιση σε βασικά μεγέθη που μπορούν να μας δώσουν την θνητότητα. Σε όλες τις μεγάλες χώρες όπου έγινε ο κακός χαμός Γαλλία, Ισπανία, Αμερική τα νούμερα είναι 0.8~0.9%
          Κι εκει ακόμη ο επιπολασμός είναι 10%, Εδώ είναι κοντά στο 1%

          Εδώ ολόκληρη η αναφορά του γερμανικού κράτους, δια στόματος Ντρόστνεν (είναι σαν τον Τσιόδρα, αλλά με περγαμηνές που ο Τσιόδρας δεν έχει δει ούτε με κυάλι)

          http://www.swp.de/panorama/corona-grippe-tote-vergleich-welt-deutschland-usa-infektionsterblichkeit-sterblichkeit-drosten-studie-ndr-podcast-coronavirus-update-51938780.html

          υγ: προτείνω στους υπόλοιπους συνομιλητές αυτές τις ώρες να χρησιμοποιούνε κυρίως επιχειρήματα και όχι να τσιμπάνε σε χαρακτηρισμούς.

          Στις ΗΠΑ η θνητότητα έφτασε το 0,8%.

          Η θνητότητα της γρίπης είναι 0,05%

          Για κάθε έναν θάνατο από γρίπη υπάρχουν 16 θάνατοι από κόβιντ.

          Παμε τώρα στα ηλικιακά γκρουπ:

          -από 35-45 η πιθανότητα να πεθάνεις είναι σαν αυτή της γρίπης

          -από 45-54 η θνητότητα φτάνει το 0,2%

          -από 55-65 η θνητότητα φτάνει…0.7%..

          -από 65-74,..2,2%

          75-84, …7,3%

          για τις παραπάνω ηλικίες πεθαίνει ένας στους 3.

        2. Ragnarok

          Ελ κουιντο είσαι αδιανοητος! Τι είπα εγώ; Είπα ότι ο που προσδιορίζει την θνητότητα στο 0,65% επί των νοσούντων!

          Ανάρτησα επίσης και βίντεο με τη συνέντευξη του καθηγητή φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρη Κούβελα, που ο ίδιος μας λέει αντιθέτως, ότι η θνητότητα του κοβιντ, είναι 2 τοις χιλίοις. Και αυτό έπρεπε να αναρτηθεί , διότι δεν είναι ο κυρ μηνας ο σιδεράς, που το λέει αυτό. Από κει και πέρα θα κριθεί αν λέει παπαριές ή όχι.

          Το επίδικο όμως είναι άλλο: γιατί λοκνταουν κ απαγόρευση κυκλοφορίας πάλι; Γιατί και κερατάδες και δαρμενοι η φτωχολογιά δλδ εμείς ο λαός; Γιατί και εξαθλιωμένοι από την καπιταλιστική κρίση κ δίπλα εξαθλιωμένοι από τα λοκνταουν και φιμωμενοι /δεμένοι από την απαγόρευση κυκλοφορίας και η κυβέρνηση και το κεφάλαιο να αλωνθιζουν βρίσκοντας ακόμα ένα πάτημα που είναι η επιδημία και η κρατική της διαχειριση;

          Εμείς λέμε όχι λοκνταουν, όχι απαγόρευση κυκλοφορίας, αγωνιζόμενοι για δημόσια περίθαλψη , αξιοβίωτη ζωή, ελευθερία κ δημοκρατία για όλους!

        3. Κώστας

          Ragnarok δεν είναι στο χέρι μου να σου απαντήσω, να προσέχετε όλες και όλοι

          Κώστας

  5. Προμηθεύς Επαναστάτης

    Είστε πολύ χειρότεροι από όσο πίστευα. Ώστε αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους σαν ποσοστά. Τι σύμπτωση το ίδιο και οι αστικές κυβερνήσεις. Μάλιστα 0,65 και ο άλλος το λέει λες και είναι κάτι το ασήμαντο. Ρε απάνθρωπα υποκείμενα έχετε υπόψη σας ότι αυτό αφορά ΝΕΚΡΟΥΣ; Έτσι αντιμετωπίζετε το λαό ως ποσοστά; Δεν ντρέπεστε καθόλου;

    Αυτά τα ποσοστά που σας φαίνονται και μικρά τρομάρα σας είναι άνθρωποι των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων στην συντριπτική τους πλειοψηφία που πεθαίνουν. Πόσο μακάβριος και κτηνώδης είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεστε την κατάσταση;

    Όχι κύριοι δεν έχετε ΚΑΜΙΑ σχέση με την αριστερά πόσο μάλλον με την κομμουνιστική. Είστε το ακριβώς μα το ακριβώς αντίθετο που άμα το πω θα με κόψουν πάλι αλλά ξέρετε πολύ καλά τι θέλω να πω. Μόνο μέσα στον Οκτώβριο ξέρετε πόσους νεκρούς είχαμε από τον Covid; Πάνω από 200 αν θυμάμαι καλά 212. ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΜΟΝΟ:

    https://www.enikos.gr/society/746837/koronoios-xeperasan-tous-600-oi-nekroi-sti-chora-212-ton-oktovrio

    Αυτά τα ποσοστά λοιπόν που σας φαίνονται ασήμαντα αντιπροσωπεύουν πολλούς εκατοντάδες και χιλιάδες νεκρούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ξαναλέω των ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ-ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.

    Εδώ οι ΜΕΘ είναι στο φουλ, ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται ραγδαία, το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, νοσοκομεία όπως στα Ιωάννινα, την Θεσσαλονίκη και αλλού δεν έχουν πλέον κενές κλίνες και εσάς καρφάκι δεν σας καίγεται εκεί κολλημένοι στις ιδεοληψίες σας. Ποιοι δίνουν μάχη για τη ζωή τους ρε κολλημένοι; Ποιοι πεθαίνουν; Οι καπιτάλες; Ή ο εργαζόμενος λαός και το προλεταριάτο; Ρε κοιτάξτε κάτι κομμουνιστές, κοιτάξτε κάτι αριστερούς.

    Σας φαίνεται οπορτουνιστικό δηλαδή το να διεκδικήσουμε lockdown με όρους υπέρ το λαού και της εργατικής τάξης. Ε τότε με το ίδιο σκεπτικό είστε οπορτουνιστές που απαιτείτε μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και υπέρ των εργαζομένων με μία αστική κυβέρνηση στην εξουσία.

    Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι καρφάκι δεν σας καίγεται για το λαό. Είστε επικίνδυνοι, είστε ΕΧΘΡΟΙ του λαού. Να μην έρθετε ποτέ στην εξουσία λοιπόν χίλιες φορές με ΕΕ και τρόϊκα παρά με εσάς πάνω από το κεφάλι μας.

    Reply
    1. Ragnarok

      Δεν θεωρούμε αριθούμς τους ανθρώπους!! Παραθέτουμε τα στοιχεία για να αποδομήσουμε τον τρόμο που πουλάνε τα κράτη και το κεφάλαιο προκειμένου να αποκρύψουν την διάλυση του δημοσίου συστήματος περίθαλψης υπερ του καπιταλιστικού τομέα υγείας, δεκαετίες τώρα! Αλλά εσύ τρομολαγνικώς, την βιόλα σου! Τα λοκντάουν και οι απαογρεύσεις κυκλοφορίας ε δεν αφορούν την επιδημία κυρίως, αφορούν την πειθάρχηση της πλέμπας, την οποία και επιδιώκεις προμηθέα! Για δές και αυτό:

      Δημήτρης Κούβελας καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας ΑΠΘ “Ο κορωνοϊός είναι ο λιγότερο θανατηφόρος”:

      https://www.youtube.com/watch?v=qFpmGBtVhgg&feature=emb_logo

      Reply
      1. el quinto regimiento

        εδω να δούμε πως εξαπλώνεται η επιδημία, με νοσούντες και νεκρούς
        για να συνέλθετε. Μην αναπαράγετε συνωμοσιολόγους. Δεν έχεις καταλάβει ούτε τα βασικά.

        O τύπος που μας ανέβασε ο Ράγκναροκ λέει ότι το εϊτζ ή ο έμπολα έχει μεγαλύτερη θνητότητα. Ε, και;

        Μιλάμε για ένα αερογενώς μεταδιδόμενο νόσημα, που μεταδίδεται στον πληθυσμό με μεταδοτικότητα εφάμιλλης της γρίπης και θνητότητα 1%. Ούτε ο έμπολα, ούτε το έϊτζ μεταδίδεται με τέτοια ταχύτητα.

        Καταλαβαίνεις τη διαφορά.

        Πάμε κατευθείαν Βέλγιο. για να καταλάβεις:

        Για παράδειγμα στο Βέλγιο χτες στις ΜΕΘ είναι 1223 άτομα και οι νεκροί είναι κάπου 150 κατά μέσο όρο τις τελευταίες 5 μέρες. Και το Βέλγιο πήρε απόφαση για λοκντάουν.

        https://www.worldometers.info/coronavirus/country/belgium/

        Αν στις ΜΕΘ στην Ελλάδα αρχίζουν να πεθαίνουν 30 τη μέρα, το νούμερο είναι τεράστιο.

        Γιατί για να έχουν φτάσει 30 οι νεκροί, σημαίνει ότι οι διασωληνωμένοι είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιοι.

        Αν ως την προηγούμενη βδομάδα ήταν 100 πάνω κάτω οι διασωληνωμένοι, που αντιστοιχούν σε μέσο όρο 10 νεκρούς την ημέρα, τότε με υπόθεση απλής αναλογίας, σε αυτή την περίπτωση όσοι χρήζουν διασωλήνωσης κατά μέσο όρο την ημέρα φτάνουν τους 300.

        Υπάρχουν αυτή τη στιγμή τόσες θέσεις στις ΜΕΘ για να καλύψουν 300;

        ΔΕν κάθομαι καν να ασχοληθώ με τι λέει η κυβερνητική προπαγάνδα για το πόσες ΜΕΘ έχουν. Αυτοδιαψεύδονται οι ίδιοι κάθε μέρα.

        Επιπλέον αν συνεχίσουμε τον υπολογισμό αναλογικά, τότε στα νοσοκομεία της χώρας θα πρέπει να είναι 3000 για κόβιντ, εφόσον μέχρι την προηγούμενη βδομάδα ήταν 900-1000. Αυτό το νούμερο είναι τεράστιο. Εγκυμονεί κινδύνους λοίμωξης του ίδιου του ιατρικού και νοσοκομειακου προσωπικού που θα βγει εκτός μάχης μέσα στα νοσοκομεία. Ασε που θα πάψουν να λειτουργούν όλες οι άλλες κλινικές.

        Το ΕΣΥ ξαφνικά θα πρέπει να σταματήσει τα σοβαρά χειρουργεία στις εντατικές και θα καταρρεύσει.

        Reply
  6. Δέκατος Έβδομος

    Σύσσωμη η ελληνική αριστερά (χαχα) συντάσσεται de facto υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου ξεκάθαρα.
    Οι νεκροί από τον κορονοϊό πιστεύουν ότι είναι καπιτάλες φαίνεται…
    Βιοπολιτική, Φουκώ και 2 αβγά Τουρκίας.
    Να θυμίσω εδώ ότι ο Φουκώ, ο ιδεολογικός ταγός ορισμένων αρνιόταν ότι υπάρχει το ΑIDS.
    Ψάξτε τώρα να δείτε από τι πέθανε.

    Reply
  7. Προμηθεύς Επαναστάτης

    “Εγώ απλά ρώτησα εάν αυτό το ποσοστό θνησιμότητας ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΙΑΤΡΙΚΩΣ/ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΩΣ τα λοκντάουν και τις απαγορέυσεις κυκλοφορίας. Και κατά την γνώμη μου ΔΕΝ τα δικαιολογεί καθόλου!”

    Και ποιο ποσοστό κατά τη γνώμη σου θα το δικαιολογούσε; Για πες μας από ποιο ποσοστό και πάνω έχει για σένα αξία η ανθρώπινη ζωή; 212 μέσα έναν μήνα. Πότε έγινε αυτό με την γρίπη; Πόσους ήθελες για να συγκινηθείς; 512; 612; 1012; Παραπάνω;

    Φυσικά και το δικαιολογεί. Από την στιγμή που αυξάνονται με τέτοιο ρυθμό νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία και ΜΕΘ, από την στιγμή που τα νοσοκομεία πιέζονται τόσο πολύ που δεν υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια πλέον εσύ τι λες; Όχι θέλω να μου πεις ακριβώς πότε για σένα θα υπήρχε πρόβλημα. Όταν δεν θα υπήρχε καμία ΜΕΘ; Όταν θα είχαμε όχι διψήφιο αλλά τριψήφιο αριθμό νεκρών κάθε μέρα; Όταν είχαμε πάνω από 10.000 κρούσματα ημερησίως; Μα το θέμα είναι να προλάβουμε τα πολύ χειρότερα.

    Εσύ μήπως θέλεις να γίνουμε Βέλγιο; Ρε σεις αν θέλετε αυτό το πράγμα πείτε το να τελειώνουμε. Πείτε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, του “Κ”ΚΕ, της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλων σας είναι να γίνουμε Βέλγιο.

    Reply
    1. Ragnarok

      Προμηθέα επαναστάτη, σταμάτα να είσαι το παπαγαλάκι του τρόμου! Μας νοιάζουν οι ανθρώπινες ζωές πολύ περισσότερο απο εσένα! Και επειδή ακριβώς μας νοιάζει η ανθρώπινη ζωή, ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΑΣΤΕ από τον τρόμο και την ατομική ευθύνη που σπέρνουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ και η κυβέρνηση!

      ΔΕΝ ξεχνάμε πως η Ελλάδα έχει καμιά 800αριά κλίνες ΜΕΘ μέχρι σήμερα, ενώ συμφωνα με τους όρους της καπιταλιστικής ΕΕ θα έπρεπε να έχει 4.000 ! Γιατί δεν έχει; Απάντα!

      ΔΕΝ ξεχνάμε πως η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει σοβαρό σύστημα δημόσιας ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ περίθαλψης, έτσι ώστε να νοσηλεύονται τοπικά και ει δυνατόν κατοίκον οι ασθενείς όσο αυτό είναι δυνατό και ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΓΚΑΡΟΥΝ τα κεντρικά νοσοκομεία. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ! ΓΙΑΤΙ; Απάντα!

      ΔΕΝ ξεχνάμε πως οι εθνικές κυβερνήσεις του έθνους/κράτους Ελλάδα ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ έκλεισαν ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ (3) νοσοκομεία ΛΟΙΜΩΔΩΝ νοσημάτων (Αγία Βαρβάρα, Νταου Πεντέλης-φυματίωση που μπορεί να μετατρέπονταν σε λοιμωδών, Θεσσαλονικη) εδώ και ΧΡΟΝΙΑ! ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ οι ελληνικές κυβερνήσει; ΑΠΑΝΤΑ!

      ΔΕΝ ξεχνάμε πως τα λοκντάουν και η απαγόρευση κυκλοφορίας ΠΡΩΏΘΗΣΑΝ περαιτέρω διότι πραγματοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο ελληνικό καπιταλιστικό πλαίσιο, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΊΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΉ, κοινωνική της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων! Γιατί;; Απάντα!

      ΔΕΝ ξεχνάμε ότι, η εθνικιστική ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ, βρήκε ευκαιρία με τον λαό φιμωμένο και τρομοκρατημένο και πέρασε μια σειρά τερατωδών νόμων εις βάρος μας, εις βάρος της πλέμπας! Απάντα!!

      ΔΕΝ ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος, είχαν την ευκαιρία ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ να φτιάξουν έστω και τώρα, σοβαρό δημόσιο σύστημα περίθαλψης! Να υιοθετήσουν το αίτημα για 15 μαθητές ανά τάξη! Να πάρουν συρμούς και λεωφορεία, να κάνουν προσλήψεις προσωπικού για να μην πακτωνόμαστε σαν σαρδέλες στα ΜΜΜ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ!!! Γιατί;; Απάντα!!

      Ε, ΝΑΙ λοιπόν, μετά από όλα τα παραπανω, ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΟΚ ΝΤΑΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, Ο Χ Ι !!!! Και δαρμένοι, και γαμημένοι σαν λαός έτσι; Αυτό θές;;

      Reply
      1. Ανώνυμος

        “ΔΕΝ ξεχνάμε πως η Ελλάδα έχει καμιά 800αριά κλίνες ΜΕΘ μέχρι σήμερα, ενώ συμφωνα με τους όρους της καπιταλιστικής ΕΕ θα έπρεπε να έχει 4.000 ! Γιατί δεν έχει; Απάντα!”

        ΔΕΝ ξεχνάμε πως η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει σοβαρό σύστημα δημόσιας ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ περίθαλψης, έτσι ώστε να νοσηλεύονται τοπικά και ει δυνατόν κατοίκον οι ασθενείς όσο αυτό είναι δυνατό και ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΓΚΑΡΟΥΝ τα κεντρικά νοσοκομεία. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ! ΓΙΑΤΙ; Απάντα!

        ΔΕΝ ξεχνάμε πως οι εθνικές κυβερνήσεις του έθνους/κράτους Ελλάδα ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ έκλεισαν ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ (3) νοσοκομεία ΛΟΙΜΩΔΩΝ νοσημάτων (Αγία Βαρβάρα, Νταου Πεντέλης-φυματίωση που μπορεί να μετατρέπονταν σε λοιμωδών, Θεσσαλονικη) εδώ και ΧΡΟΝΙΑ! ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ οι ελληνικές κυβερνήσει; ΑΠΑΝΤΑ!”

        Αυτό θα πει κομμουνιστική σκέψη. Διέλυσαν οι αστικές κυβερνήσεις την υγεία στη χώρα; Έκλεισαν νοσοκομεία; ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΡΕ. Ε και μέχρι να λυγίσει ο Μητσοτάκης και να υποχωρήσει στις διεκδικήσεις μας και να φτιάξει και την πρωτοβάθμια περίθαλψη, να ανοίξει 4.000 κλίνες εσείς στο μεταξύ ΨΟΦΗΣΤΕ. Αυτό μας λέει ο Ragnarok ο “κομμουνισταράς”. Τώρα αυτός και η παρέα του μάχονται υπέρ του…λαού ποιοι αυτοί που του λένε στην ουσία ΤΡΑΒΑ ΨΟΦΑ μέχρι να κατέβεις στο δρόμο και να απαιτήσεις ΜΕΘ, νοσοκομεία, πρωτοβάθμια υγεία κλπ ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.

        Ε και εφόσον η κυβέρνηση δεν λύνει και το πρόβλημα του συνωστισμού στα ΜΜΜ ή στα σχολεία με τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα θα συνωστιζόμαστε και εμείς σε πάρτυ, καρναβάλια, γάμους, πανηγύρια, πλατείες κλπ χωρίς μάσκες, αποστάσεις τίποτα έτσι για να αυξήσουμε την διασπορά με άλλα λόγια να συμπεριφερόμαστε σαν ΜΑΛΑΚΕΣ. Γιατί; Γιατί σύμφωνα με τον Ragnarok αυτό κάνει και η κυβέρνηση βλέπεις για τους ψευτοαριστερούς πρέπει να συμβαδίζουμε με την κυβέρνηση. Ανεύθυνη αυτή, ανεύθυνοι και εμείς.

        Αυτό όχι κομμουνιστική αντίληψη δεν είναι ούτε καν στοιχειωδώς ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ.

        Εγώ πάλι λέω να προστατευτεί ο λαός και ταυτόχρονα να διεκδικήσουμε όλα αυτά που λες. Εγώ λέω να συμπεριφερόμαστε με ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ για να προστατευτούμε και ταυτόχρονα να παλέψουμε και για την υγεία, τα εργασιακά κλπ. Εγώ λέω έξω στο δρόμο σε διαδηλώσεις και συλλαλητήρια να φοράμε ΟΛΟΙ μάσκα και να τηρούμε όσο περισσότερο γίνεται τα μέτρα αυτοπροστασίας.

        Ο Ragnarok και η “επαναστάτες” μας λένε: Να παλέψουμε για την υγεία και στο ενδιάμεσο ας πεθαίνουν άνθρωποι, να μην προστατευτεί κανένας, μέχρι να έχουμε 4.000 κλίνες και πρωτοβάθμια υγεία ας πεθαίνουν όλο και πιο πολλοί. Να βγαίνουμε έξω σε διαδηλώσεις χωρίς μάσκες, αποστάσεις χωρίς τίποτα. Να συνωστιζόμαστε σε πλατείες, μπαρ κλπ χωρίς αποστάσεις, μάσκες να συμβάλουμε και εμείς στην διασπορά του ιού και να αρρωστήσουν όλο και περισσότεροι γιατί καρφάκι δεν μας καίγεται για το λαό, τους ηλικιωμένους, τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα.

        Γεια σου ρε Ragnarok μαχητή της δημόσιας υγείας εσύ που την ίδια ώρα μας καλείς να…συμβάλλουμε στην όλο και μεγαλύτερη διασπορά του ιού ώστε να ΠΕΘΑΙΝΕΙ κόσμος. Ευτυχώς έχουμε και εσάς να δίνετε μάχες για τη ζωή μας.

        Δώσε μάχες για την υγεία μεγάλε, δώσε και άλλες μάχες. Εμπρός ας κωλοχτυπηθούμε μέχρι το πρωί στα μπαρ, στις πλατείες και στο ΑΠΘ για να…διεκδικήσουμε μέτρα για την υγεία και τους εργαζόμενους. Γιατί για εσάς αυτοί που συνωστίζονται έξω και χορεύουνε και πίνουν προφανώς μάχονται για την…δημόσια υγεία.

        Συνεχίζεται…

        Reply
      2. Προμηθεύς Επαναστάτης

        “ΔΕΝ ξεχνάμε πως τα λοκντάουν και η απαγόρευση κυκλοφορίας ΠΡΩΏΘΗΣΑΝ περαιτέρω διότι πραγματοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο ελληνικό καπιταλιστικό πλαίσιο, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΊΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΉ, κοινωνική της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων! Γιατί;; Απάντα!

        ΔΕΝ ξεχνάμε ότι, η εθνικιστική ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ, βρήκε ευκαιρία με τον λαό φιμωμένο και τρομοκρατημένο και πέρασε μια σειρά τερατωδών νόμων εις βάρος μας, εις βάρος της πλέμπας! Απάντα!!

        ΔΕΝ ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος, είχαν την ευκαιρία ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ να φτιάξουν έστω και τώρα, σοβαρό δημόσιο σύστημα περίθαλψης! Να υιοθετήσουν το αίτημα για 15 μαθητές ανά τάξη! Να πάρουν συρμούς και λεωφορεία, να κάνουν προσλήψεις προσωπικού για να μην πακτωνόμαστε σαν σαρδέλες στα ΜΜΜ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ!!! Γιατί;; Απάντα!!”

        Φυσικά και αν ήθελαν θα τα έκαναν όλα αυτά και βεβαίως είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ οι ευθύνες του, αυτή η πολιτική είναι ο κύριος και βασικός λόγος που φτάσαμε και στο δεύτερο lockdown. Τι μας λες όμως εσύ; Επειδή δεν τα έκαναν όλα αυτά, επειδή δεν έχουμε 4.000 κλίνες, ας γεμίσουν εδώ και τώρα τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ μέχρι να καταρρεύσουν τελείως, ας πεθάνουν και άλλοι τόσοι. Αντί να παλέψεις για lockdown με όρους υπέρ των εργαζομένων και του λαού, εσύ λες όχι ας αρρωστήσουμε όλοι και ας πεθάνουν και άλλοι για να μην…εξαθλιωθούμε οικονομικά και ψυχολογικά λες και μας απαγορεύει κάποιος να παλέψουμε για στήριξη οικονομική, ψυχολογική του λαού μέσα στο lockdown.

        Είναι τεράστια υποκρισία να μας κατηγορείς σαν οπορτουνιστές γι’αυτό γιατί την ίδια ώρα εσύ διεκδικείς καλύτερη δημόσια υγεία με αυτήν την κυβέρνηση κάτι στο οποίο δεν απάντησες ακόμα γιατί το κάνεις εφόσον έχουμε μία κυβέρνηση αντιλαϊκή που καταστρέφει το δημόσιο σύστημα υγείας. Είσαι οπορτουνιστής λοιπόν και εσύ. Γιατί δηλαδή είσαι εσύ ο “επαναστάτης” που απαιτείς μέτρα υπέρ της υγείας και του κόσμου της εργασίας με μία ΑΣΤΙΚΗ κυβέρνηση στην εξουσία που η πολιτική της είναι το ακριβώς αντίθετο ενώ εγώ είμαι ο οπορτουνιστής που απαιτώ lockdown με όρους υπέρ του λαού; Θα απαντήσεις σε αυτό; Γιατί δεν απάντησες πριν.

        Τώρα το άλλο επιχείρημα ότι πέρασαν και άλλους αντιλαϊκούς νόμους είναι βλακώδες. Λες και δεν έκαναν το ίδιο και πριν την πανδημία, τον ιό περιμένανε. Και εδώ αποδεικνύετε και πόσο ΨΕΥΤΕΣ και ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ είστε. Ρε καημένε ΟΥΤΕ ΜΙΑ διαδήλωση μαζική δεν κάνατε μέσα στο πρώτο lockdown. Την πρωτομαγιά περιμένατε για να βγείτε έξω. Όταν λέω να βγείτε εννοώ μαζικά, όχι συμβολικά με λίγα άτομα. Ούτε αυτό δεν κάνατε ρε κακομοίρηδες μας το παίζετε και αντιστασιακοί τρομάρα σας. Αφού λοιπόν δεν πειθαρχείτε στην καταστολή της πλέμπας γιατί δεν είδαμε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ 1.500, 2.000 και περισσότερα άτομα στο δρόμο; Ξαναλέω μέσα στο πρώτο lockdown.

        ΥΓ: Το προηγούμενο σχόλιο δικό μου είναι

        Reply
    2. Ragnarok

      Να προλάβουμε τα χειρότερα;; επιμηθέα αντεπαναστάτη, με 800 λίνες ΜΕΘ, ανύπαρκτη πρωτοβάθμια περίθαλψη, και γαμημένη δημόσια υγεία ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ από ελληνικό κράτος και κεφάλαιο, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Ανόητε.

      Τον άνθρωπο ρε τον αγαπάμε μη σου πω καμια κουβέντα βραδιάτικο!! Και επειδή ακριβώς τον αγαπάμε, για αυτό και λέμε ότι, με την ατομική ευθύνη, με τα λοκντάουν και με την απαγόρευση κυκλοφορίας, εστιάζει η κοινωνία στο να τρώει τις σάρκες της, να χέζεται απάνω της και να μην ζητά τον λογαριασμό από κράτος και κεφάλαιο που έχουν τα κλειδιά της οικονομίας και κάνουν πολιτική ΕΞΑΘΛΙΏΝΟΝΤΑς τον λαό.

      Reply
  8. Προμηθεύς Επαναστάτης

    Θέλεις απόδειξη Ragnarok; Η ίδια η πραγματικότητα είναι η απόδειξη. Το ότι με το πρώτο lockdown δεν γίναμε Σουηδία είναι η απόδειξη. Αν δεν πηγαίναμε σε lockdown θα μετρούσαμε χιλιάδες νεκρούς με τα χάλια που έχουμε και είχαμε και τότε είναι πολύ απλό. Μήπως αυτό ήθελες; Πέστο καθαρά να τελειώνουμε.

    Reply
  9. el quinto regimiento

    προφανώς, δεν περιμένατε ότι θα γινόταν ο χαμός τόσο γρήγορα, γιατί δεν ασχολείστε καθόλου με τα επιδημιολογικά δεδομένα και άλλα χαρακτηριστικά της νόσου.

    Η θνητότητα είναι κοντά στο 1% σύμφωνα με τον επικεφαλής ιολόγο της Γερμανίας Κριστιάν Ντρόστεν. Ο επιπολασμός (όσοι έχουν αντισώματα) στις βόρειες χώρες κοντά στο 10%, πλην της Γερμανίας που ο ίδιος ο Ντρόστεν αποκάλυψε τον σεπτέμβρη ότι ήταν μικροτερη, γιατί η Γερμανία είχε εξαρχής μικρότερη διασπορά πριν το ανοιξιάτικο λοκντάουν..

    τόσο τα νούμερα για τον επιπολασμό, όσο και για τη θνητότητα αυτή τη δέχονται πλέον όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες ο ένας μετά τον άλλον. Π.χ. ο Μακρόν που μιλάει για 400.000 νεκρούς σε περίπτωση ανοσίας αγέλης (70% του πληθυσμού να έχει ανοσία). Η Αγγλία κ.ο.κ

    Δυστυχώς, το χειμερινό κύμα θα είναι το φονικότερο, όπως συμβαίνει σε όλες τις πανδημίες αερογενώς μεταδιδόμενης νόσου. Πολλά και άλλα θα βρείτε σε κουβέντα που άνοιξε πρόσφατα στο ιντυ εδώ
    https://athens.indymedia.org/post/1607485/

    αναλυτικά στοιχεία για την ελλάδα στο eksegersi.gr

    Ραγνκανρόκ αυτοσχεδιάζεις όπως συνήθως. Αν χρειαστεί θα επανέλθω με άπειρα στοιχεία. Κάνετε λάθος αυτή τη στιγμή να παίρνετε την ίδια θέση που παιρνατε την άνοιξη. Τότε είχατε ένα ελαφρυντικό (άγνοια), τώρα δεν έχετε.

    Θα θρηνήσουμε χιλιάδες νεκρούς ακόμη και με λοκντάουν, γιατί η κυβέρνηση άφησε ανεξέλεγκτη τη διασπορά. Αυτή τη στιγμή διακυβεύεται ακόμη και η ύπαρξη του ίδιου του ΕΣΥ. Οι τυχοδιώκτες της κυβέρνησης, υποτασσόμενοι πλήρως στις ανάγκες του κεφαλαίου άνοιξαν τα σύνορα για τον τουρισμό και έχασαν την μπάλα στη διασπορά της νόσου. Σε όλη την νέα φουρνιά κρουσμάτων που ανακοινώνουν τα ορφανά είναι πάνω από 50% και πολύ παραπάνω.

    δεν υπάρχει ιχνηλάτηση, το πιθανότερο έχουν χάσει την μπάλα και με το τέστιγκ, η αναμονή στο PCR έχει ξεφύγει.

    Διαβάστε αυτό το άρθρο είναι αποκαλυπτικό για τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή
    https://eksegersi.gr/ygeia/%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%AD%CE%B3/

    Reply
  10. el quinto regimiento

    δέκατε έβδομε επειδή φαντάζομαι ότι διάβασες την κουβέντα στο ιντυ που ειχα ανεβάσει εδώ νωρίτερα, ηθελα να σε ρωτήσω, βρήκε που έγραφε τις μπαρούφες περί κοινωνικής κατασκευής για το AIDS ο μικροαστός προφέσορας Φουκώ. Ανέβασέ το σε πακαλώ αν το έχεις ευχαριστώ, έτοιμο σε λίνκ. Να αρχίσουμε την πολεμική και στο επίπεδο της “βιοπολιτικής” Ολα τα όπλα.

    Απλώς εφιστώ την προσοχή και στους δυο σας. Καλύτερα επιχειρηματολογία και όχι χαρακτηρισμούς. Εδώ κερδίζει τον άλλον όπως εξηγεί τι συμβαίνει. Δεν νομίζω ότι θέλει κανείς μας “πραξικοπήματα απελπισίας” από άλλους.

    πρέπει να εξηγούμε πολύ διεξοδικά τι συμβαίνει. Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει ιδέα από επιδημιολογία. Δες Ράγκναροκ. Ο Ράγκναροκ, μπορεί να είναι λίγο εγωιστής (εως πολύ :-)), δεν είναι χαζός ομως. Οι νεκροί θα αυξηθούν και θα καταλάβει.

    Reply
    1. Δέκατος Έβδομος

      Αν δεν απατώμαι, την άποψη του Φουκώ για το AIDS την έκανε γνωστή ένας φίλος του.
      Δεν ξέρω αν έχει γράψει συγκεκριμένα για αυτό.
      Και η αλήθεια είναι, ότι άλλο ο Φουκώ (να μην τον αδικούμε κιόλας) που έζησε τότε που έζησε, άλλο οι σύγχρονοι αρνητές του ιού, οι βλακείες των αυτόνομων κτλ.

      Reply
    2. Ragnarok

      Ρεγκιμιεντο δεν είναι εγωιστής και η αντίθεση στο λοκνταουν και την απαγόρευση κυκλοφορίας, δομείται πάνω στην πραγματικότητα και όχι στον εγωισμό. Οκ;

      Α. Η απαγόρευση κυκλοφορίας, τα κλεισίματα των πάρκων κλπ, με τα οποία συμφωνείς εσύ και η κόντρα, δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπιση της επιδημίας! Καμία! Ίσα ίσα παράγουν περισσότερα προβλήματα για τον λαό: επιδεινώνουν τα ψυχολογικά που δημιουργεί ο εγκλεισμός, προωθούν την υποταγή στον κρατικό/κυβερνητικό λογο, προωθούν τον άνθρωποτυπο του υποταγμένου κ φοβισμενου πλεμπαιου! Λυπάμαι που εσύ κ η κόντρα συμφωνείτε με αυτά τα πράγματα….

      Β. Για τα λοκνταουν: καταρχάς να πούμε ότι ΔΕΝ υπάρχει καθολικό λοκνταουν, διότι καθολικό λοκνταουν σημαίνει κλείνει όλη η οικονομία έτσι; αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει πουθενά και υπό κανένα κοινωνικό συστημα. Ειδικά σε καπιταλιστικές κοινωνίες όταν λένε λοκνταουν οι κυβερνήσεις εννοούν κυρίως το κλείσιμο όσο γίνεται λιγότερο κρίσιμων τομέων παραγωγής, το κλείσιμο δημόσιων δομών όπως η παιδεία, το κλείσιμο δημόσιων χώρων (παρκα κλπ) το κλείσιμο χώρων ψυχαγωγίας, πολιτισμού, κλπ.

      Μόνο ένα εντελώς καθολικό λοκνταουν καιι μια καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας θα ανεσχεε την εξάπλωση του ιού! Παράγοντας όμως ένα κάρο αλλα προβλήματα που παροξυνει ο καπιταλισμός: οικονομική εξαθλίωση, ψυχολογική κατάρρευση λόγω εγκλεισμού μεγάλου κομματιού της πλεμπας, κλπ.

      Το λοκνταουν που θα γίνει τώρα, με τους περισσότερους τομείς της οικονομιας ανοιχτούς, με το πάστωμα στα μέσα μαζικής μεταφοράς , με, το άχρηστο κλείσιμο δημόσιων χώρων, πάρκων κλπ με την οικονομική εξαθλίωση και ψυχολογική πίεση να αυξάνονται γεωμετρικως, με, με, με, είναι υποκρισία και στάχτη στα μάτια!

      Είναι κυρίως προώθηση τρόμου, πειθαρχηση της πλεμπας και εστίαση στην ατομική ευθύνη για να μην πάει η κατάσταση στην κρατική/κυβερνητική/καπιταλιστική ευθύνη!!Φυσικά η κόντρα τα υποστηρίζει όλα αυτά που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ και θέλει να γίνει και καθολικό κιόλας το λοκνταουν και με…εργατικούς όρους!!!! Πόσο πια απόσπαση από την πραγματικότητα;;;

      Reply
  11. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Χαίρετε.
    Δεν καταλαβαίνω τι είναι όλ’ αυτά που ακούγονται εδώ για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις οργανώσεις της “που είναι κατά του λοκντάουν” και τα τοιαύτα.
    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και όσοι την εκπροσωπούν εδώ) ήταν ξεκάθαρη απ’ την αρχή ότι
    α) Πρέπει να κλείσουν (χτες) όλες οι (μη-απαραίτητες για την επιβίωση) βιομηχανίες, επιχειρήσεις, εργοστάσια κλπ, με εξασφάλιση του εισοδήματος του εργάτη κλπ, για να μη μετατραπούν σε εστίες μετάδοσης.
    β) Πρέπει να γίνει κινητοποίηση μαζών για να υλοποιηθεί το μέτρο της απομόνωσης των νοσούντων ή των φορέων στο σπίτι κλπ. Φροντίδα για τους ανήμπορούς, τους ηλικιωμένους κλπ.

    Την ίδια στιγμή ήμασταν ξεκάθαροι και κάθετοι ότι
    α) Δε θα δεχτούμε το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό μέτρο της καραντίνας και απαγόρευσης κυκλοφορίας, αποστολή sms, επιτήρηση των ζωών μας κλπ.
    β) ΔΕΝ υφίσταται ΟΥΔΕΜΙΑ απόδειξη ότι η απαγόρευση κυκλοφόριας βοηθάει στον εμποδισμό του ιού.
    ΔΕΝ υφίσταται ΟΥΔΕΜΙΑ απόδειξη ότι το να κάνει κανείς μια βόλτα μ’ ένα φίλο του τηρώντας τα μέτρα συμβάλει στη διασπορά.

    Είναι προφανές ότι οι καπιταλιστές θέλουν να παραμείνουν ανοιχτές οι βιομηχανίες για να συνεχίσουν να πλουτίζουν.
    Μέσα στην κρίση του κορωνοϊού οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι θυσιάζοντας ζωές, στέλνοντας τους εργάτες να συνωστίζονται σε λεωφορεία, εργοστάσια κλπ.

    Είναι ντροπή να παριστάνουν κάποιοι εδώ μέσα ότι μονοπωλούν την ευαισθησία για τους συνανθρώπους τους.

    Η πρώτη-πρώτη είδηση που διαβάζει κανείς μπαίνοντας στην pandiera είναι ο αγώνας των εργαζόμενων της BIC για την ίδια τους τη ζωή και την υγεία.
    Θέλουμε συλλογικές λύσεις, ακριβώς όπως εφαρμόστηκαν πριν έναν αιώνα στη Ρωσία για το σταμάτημα της επιδημίας του τύφου.

    Reply
    1. el quinto regimiento

      Ηλία, σε κρίσιμες στιγμές, κατανοώ ότι φίλοι βγάζουν το “άχτι” τους. Αλλά αυτό είναι λάθος. Εδώ κανείς δεν βγήκε να τα χώσει από συγκεκριμένη συλλογικότητα και μάλιστα από την Κόντρα. Είμαι σαφής σε αυτό. Πρέπει να υπάρξει επιχειρηματολογία και διαπάλη ψύχραιμη. Οι φωνασκίες και τα “χρεοκοπήσατε” ανήκουν σε άλλους χώρους, όχι σε κινηματικούς. Σωστά επισημαίνεις Ηλία για τον αγώνα της BIC. Τέτοιους αγώνες θέλουμε παντού, που να αναδεικνύουν τα ζητήματα συνολικά. Κάνεις λάθος για το ζήτημα της πανδημίας. Αλλα εδώ θα τα συζητήσουμε όλα ΨΥΧΡΑΙΜΑ.

      Ράγκναροκ θα σου γράψω αναλυτικά αργότερα.

      Reply
  12. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Φυσικά και υπάρχει κορωνοιος και χρειαζεται καποια μετρα υγιεινης( μασκες,πλυσιμο χεριων,οχι φτερνισματα στη μάπα κλπ) .Δεν ειμαι γιατρος ουτε,στατιστικιλογος για το ποσο επικινδυνη είναι όμως πιστευω οτι και χολέρα να υπήρχε που να σκότωνε αβερτα( και υγιή κόσμο) δεν θα έπρεπε το κίνημα να δεχτει αντισυνταγματικες μεθοδευσεις στυλ απαγορευσης συναθροισεων κλπ.Κακώς το έκανε όλη η αριστερα ελπίζοντας οτι θα την εξαιρεσει το καθεστως απο τα μέτρα .Έλα όμως που αυτα γίνονται σκληρότερα.Και αν αύριο απαγορευτει η πορεια του Πολυτε νειου με τι μουτρα θα διεκδικησει να πάει αυτός που πριν λίγο δεχτηκε οτι σε εναν ανοιχτο καφενέ δεν μπορουν να κάτσουν 5 ατομά γιατί θα μολυνθούν; Φαίνεται δυατυχως οτι και στην επαναστατικη αριστερα πολυς κόσμος έχει μαθει οτι η ατομικες ελευθεριες ειναι αστικη συνηθεια και οτι το ( όποιο) κράτος μπορει για εκτακτες αναγκες να κάνει οτι γουστάρει.Αυτο δεν ειναι αιχμή για όσους γραφουν εδώ αλλά προσωπικη εμπειρεια απο προσωπικες επαφες.
    Επισης αν κάποιος ξέρει θα μπορουσαμε να δουμε αν το λοκ νταουν είναι νομιμο με την έννοια της συνταγματικης κατοχύρωσης.Εχει κηρυχτει κατασταση πολιορκίας; Δεν ξέρω τι προβλεπεται αλλα ετσι όπως το κανουν στην ψύχρα δεν μου φαίνεται και πολυ νόμιμο.Αυτα τα σκόρπια και συγνώμη σε όποιον του φανεί οτι η παρεμβαση έχει ένταση ή επιθετικοτητα.Φόρτιση ναι εχθρικη διαθεση όχι.

    Reply
    1. Ragnarok

      Πέστα ρε θοδωρε που έχουμε μπλέξει με τους καραντινιασμενους που αποδέχονται τα μέτρα της κυβέρνησης χρεώνοντας εγωισμό και κυνισμό (sic!!!) στο κομμάτι της αριστεράς που απορρίπτει απαγόρευση κυκλοφορίας και λοκνταουν ως μέτρα που πολύ περισσότερο προωθούν πειθαρχηση της εργατικής τάξης και του λαού παρά ανσσχεουν την εξάπλωση του ιού …..

      Reply
    2. el quinto regimiento

      To λοκ-ντάουν είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Τα άλλα όλα είναι παραμύθια της χαλιμάς.Μην μιλάτε για επιστημοσύνη τώρα εσείς που δεν είχατε καταλάβει καν τι έρχεται . Εδώ υπάρχουν στατιστικά, αναλύσεις σε όλο τον κόσμο και το βασικό πείραμα της Κίνας που αντιμετώπισε τον ιό μέσα στην Ουχάν στο χειμερινό κύμα, συν ολα τα προγενέστερα λοκ-ντάουν σε όλες της χώρες την άνοιξη.
      Αυτή τη στιγμή διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη του ΕΣΥ.

      Αν δεν κατανοούμε αυτά τα στοιχειώδη και βγούμε στους δρόμους να διαδηλώσουμε εναντίον μέτρων που εξασφαλίζουν (έστω και κουτσουρεμένα, γιατί δεν επεκτείνονται στην αναστολή της παραγωγής) τη προστασία της δημόσιας υγείας, ο ταξικός αντίπαλος μας έχει στήσει στο τοίχο ως εχθρούς της δημόσιας υγείας και της κοινωνίας. Θα υπάρξει η απόλυτη απομόνωση και η ήττα. H Kούβα γιατί επέβαλε λοκντάουν στο ανοιξιάτικο κύμα; Νομίζετε ότι δεν θα επιβάλει τώρα;

      Είναι σίγουρο το γεγονός ότι το λοκντάουν θα φέρει, ή θα παρατείνει την προϋπάρχουσα οικονομική κρίση και οι καπιταλιστές θα φροντίσουν να φορτώσουν τα βάρη της στους εργάτες. Αυτό σημαίνει ότι οι τελευταίοι πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιδράσουν, διεξάγοντας και τους αγώνες εξαρχής στους χώρους δουλειάς, τόσο για μέτρα προστασίας, όσο και για επιβολή λοκντάουν, όσο και για την διατήρηση της καταβολής του μισθού τους, είτε είναι σε αναστολή είτε, όχι, το ίδιο να συμβεί με τους ανέργους και τα επιδόματα κτλ….

      Οταν οι τελευταίοι έχουν ξεκάθαρη θέση για τον ιό, αν χρειαστεί θα βγουν και ΜΑΖΙΚΑ στους δρόμους, (με μάσκες με όλα τα μέτρα, αλλά και πάλι ρισκάροντας οι διαδηλωτές να μεταδώσουν τη νόσου) ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που παίρνει μέτρα αντεργατικά, αντιλαϊκά. Κάθε φορά πρέπει να κρίνουμε όλοι ανάλογα με τη συγκυρία. Αυτή τη στιγμή προέχει να διασωθεί το ΕΣΥ και να σταματήσει η εξάπλωση. Αν αυτό δεν το καταλαβαίνουν άνθρωποι του κινήματος, τότε να με συγχωρείτε αλλά στέκοντα ΔΕΞΙΑ από τον Τσιόδρα και όχι αριστερά του.

      Ετσι έκαναν και οι μαθητές. δεν έβγαιναν να πουν δεν τρέχει τίποτα με την εξάπλωση του ιού.

      ειναι πολύ απλό κύριοι.

      Πως θα έχεις τον κόσμο μαζί σου όταν λες ότι δεν τρέχει τίποτα; Το λοκντάουν ήρθε λόγω…βιοπολιτικης;;; Αρες μάρες κουκουνάρες.

      Reply
  13. Δέκατος Έβδομος

    Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την Κίνα (που αντιμετώπισε γρήγορα τον ιό, καμία σχέση με τα ευρωπαϊκά κράτη και τις ΗΠΑ) συγκεκριμένα, που πιστεύω ότι δίνουν μια γενική εικόνα.

    https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/jmv.25706

    https://www.statista.com/statistics/1108776/china-estimated-global-coronavirus-covid-19-pandemic-impact-on-economic-growth-by-sector/

    https://www.pwccn.com/en/covid-19/macroeconomic-impact-covid19-policy-suggestions.pdf

    Όπως βλέπεις δεν είναι τόσο μονοδιάστατα τα πράγματα Ράγκναροκ, ακόμη και για την Κίνα.

    Όσο για τον σύνδεσμο που αφορούσε τις ΗΠΑ, θεωρείς ότι αυτοί οι επιχειρηματίες αποτελούν της ηγετικές μερίδες του καπιταλισμού;
    Δε νομίζω. Στο ίντυ ο κουίντος παρουσίασε σημαντικά στοιχεία.

    Μα είναι λογικό ο Ζούκεμπεργκ και ο Μπέζος να αυξήσουν τα κέρδη τους.
    Εκπλήσσεται κανείς δλδ με το ότι οι διάφορες πλατφόρμες τηλεπικοινωνίας πχ αυξάνουν τα κέρδη τους;

    Reply
  14. Ragnarok

    Οι αυτόνομοι λένε βλακείες γιατί απορρίπτουν το ότι υπάρχει επιδημία και θεωρούν ότι όλο αυτό είναι μόνο εμπορικός και κοινωνικός πόλεμος.

    Από την άλλη, ο όρος βιοπολιτικη κράτους/κεφαλαίου εξηγεί με πολύ ικανοποιητικό και συνολικό τρόπο , τις αιτίες και τις πολιτικές που ασκούν σε όλα τα πεδία ζωής των ταξικά/κοινωνικά καταπιεσμένων κράτος και κεφάλαιο!

    Reply
    1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      Επειδη είμαι και μεγάλο παιδί θυμάμαι καποιους απο τους αυτόνομους που ακομα ειναι στο κουρμπετι να μοιραζουν στα σχολεία προκυρήξεις οτι Αids δεμ υπάρχει και όλο αυτο ήταν κολπο του συστηματος για να ποινικοποιησει τον έρωτα κλπ…..

      Reply
      1. Δέκατος Έβδομος

        Εδώ βγάλαν, σχετικά πρόσφατα, αφίσα υπέρ της βρεφοκτονίας, τίποτε δε με εκπλήσσει…

        Reply
    1. el quinto regimiento

      από τον Απρίλη -αν θυμάμαι καλά – έχει γίνει αυτό με τα μινκ. Τσέκαρε Ολλανδία και θα το δεις. Η Ολλανδία είναι κατά παράδοση μεγάλο πλυντήριο για ξέπλυμα όλων των νόσων ζώων στην ευρώπη από διατροφικά σκάνδαλα.

      Πάντως η υπόθεση Ντρόσντεν ότι ο ιός προήλθε από ενδιάμεσο ξενιστή σκύλο ρακούν στη Κίνα, οι οποία εκτρέφοναι μαζικά για τη γούνα τους (όπως και τα μινκ), έχει βάση. O πρώτος SARS είχε εντοπιστεί σε σκυλια ρακούν, και στην ασιατικη μοσχογαλή που τρώνε οι κινέζοι.

      Ο Ντρόσντεν συστημικός ειναι, την Μέρκελ κάθε μέρα γλείφει, αλλα πάντα πετάει 2 σενάρια, αυτό που καλύπτει τα κέρδη του γερμανικού ιμπεριαλισμού και αυτό που πάντα εμφανίζει ως “ακραίο” και ειναι το πραγματικό :-). για να λέει μετά, ε, να ρε παιδιά σας το είχα πει, αλλα οι πολιτικοί αποφασίζουν :-)

      Reply
  15. el quinto regimiento

    προσοχή ο αρχηγός των αυτόνομων είναι παρανοϊκός. Οντως, πιστεύει οτι το AIDS είναι κοινωνική κατασκευή και δεν έχει βιολογική προέλευση.

    Τον παρέσυρα στην κουβέντα του ίντυ που σας ανέβασα το λινκ για να τον ξεφτιλίσω. Εκεί γράφω ως ακροαριστερός αντισυνωμοσιολόγος.

    Γράφει με τίτλο: “keep on the show” και όνομα
    από Wo die grunen Ameisen traumen 27/10/2020 12:26 πμ.
    https://athens.indymedia.org/post/1607485/#1633889

    Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Γράφει ο παρανοϊκός:

    “Η τραγελαφική θέση του συγκεκριμένου πανγκολίνου, και του ιερατείου που βρίσκεται πίσω του, περί φυσικής/βιολογικής προέλευσης των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ, έχει συγκεκριμένη ιστορία και πολιτική προέλευση, η οποία έχει αναλυθεί, δημοσιευτεί, και μοιραστεί στον δρόμο, εδώ και πολύ πολύ καιρό. Και φυσικά είναι καταγέλαστη.

    [..]
    υγ. Το οτι έφτασε η χάρη σου επιτέλους να γίνεις τόσο ξεκάθαρος ώστε να εντάσσεις σε όλο αυτό το τρομοκρατικό αφήγημα που ζούμε εκείνη την άλλοτε ξεχασμένη υπόθεση AIDS (ποτέ στην ουσία δεν ξεχάστηκε και αυτός ήταν ο τρομοκρατικός σκοπός της, και η γενεαλογία των αφηγημάτων που ζούμε σήμερα), ε μόνο για αυτό σου αξίζουν συγχαρητήρια !”

    Η σέκτα αυτή ξεκάθαρα καθοδηγείται από έναν παρανοϊκό. Μπείτε στο sarajevo και θα καταλάβετε αμέσως ότι είναι ο ίδιος.

    Είναι εκπληκτικό. Εχετε δει την ταινία του Κιούμπρικ Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα; Εκει ένας παρανοϊκός στρατηγός αμερικανός κλείνεται με πυρηνικά σε αμερικανική βάση και προετοιμάζεται να καταστρέψει τον πλανήτη, γιατί δεν του σηκώνεται. Αποδίδει το γεγονός ότι δεν έχει απόδοση σεξουαλική, στην θεωρία συνωμοσίας ότι οι σοβιετικοί μολύνουν το νερό διεθνώς, και πίνουν μόνο βότκα !!! χαχχαχα

    Παίδες, θα αποδειχτεί ότι ο αρχηγός-θεωρητικός των αυτόνομων που γράφει ακατάσχετα χωρίς ειρμό κείμενα στο Σαράγεγο είναι πραγματικά για δέσιμο και η ομαδοποίησή του είναι μια καθαρή σέκτα που υιοθετεί τις θεωρίες συνωμοσίες ενός τρελού. Δείτε πως γράφει να καταλάβετε.

    Α, ρε Θόδωρα έπρεπε να κρατήσεις εκείνα τα ντοκουμέντα.

    Reply
  16. el quinto regimiento

    μου αρέσει που αυτοσχεδιάζετε για άλλη μια φορά.

    Ο ΠΟΥ αν γράφει για 0.6% επί τον νοσούντων, θα πρέπει να βασίζεται (και βασίζεται) σε ανάλυση επιπολασμού, δηλαδή δειγματοληπτικό έλεγχο ορού σε αξιόπιστο δείγμα ανθρώπων σε μια μεγάλη κοινότητα, χώρα κτλ…, όπου η πανδημία εξαπλώθηκε και είχε και θύματα και νεκρούς.

    Πώς ξέρει ποιοι νόσησαν; Με PCR καταγράφονται μόνο τα κρούσματα που εμφανίζονται στο worldometers, που δίνει ο ΕΟΔΥ κτλ….Οσοι δηλαδή έκαναν τεστ. Υπάρχουν εκατομμύρια άλλοι που δεν έκαναν τεστ, αλλά νόσησαν με ήπια συμπτώματα (ακομη και έναν απλό πονόλαιμο)

    Λοιπόν, επειδή είστε άσχετοι. Από το αμερικάνικο CDC έχουν πάρει την ανάλυση επιπολασμού στον ΠΟΥ. Αλλά γιατί θα πρέπει να δώσουμε βάση στις ψευτιές-απατεωνιές του ΠΟΥ, που καθυστέρησε εγκληματικά να κηρύξει πανδημία; To έκανε 3 μέρες αφότου η Ιταλία μπήκε σε καραντίνα. Μόλις στις 11 Μάρτη.
    Να μην πιάσω τα εγκλήματα του αμερικάνικου CDC που για βδομάδες έλεγε ότι ο ιός μεταδίδεται εφόσον υπάρξουν σοβαρά συμπτώματα, πως τα έκανε σκατά με το τέστιγκ στο PCR, (οι μάπες έβαλαν λάθος DNA ακολουθία στο PCR και χάθηκε η μπάλα, πήραν το τεστ του Ντρόσντεν για να σωθούν)

    Εδώ πριν κάτι βδομάδες στο Bulletin του ΠΟΥ εμφανιζόταν η ανάλυση του απατεώνα Ιωαννίδη με 0.2% θνητότητα

    Αφήστε το.

    Ο άλλος ο ΣΤ, πάει και διαιρεί γενικά νεκρούς σε όλο τον πλανήτη και καταγεγραμμένα κρούσματα σε όλο τον πλανήτη!!!! Ο,τι να ναι. Αφού δεν έχετε στοιχειώδεις γνώσεις μαθηματικών. Είναι δυνατόν μάτια μου να προσθέτεις αυθαίρετα θανάτους από όλες τις χώρες και προσθέτεις και κρούσματα με τον ίδιο τρόπο;

    Μάτια μου η πανδημία δεν έχει προχωρήσει ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ σε όλο τον κόσμο. Αλλού ο επιπολασμός είναι 1% (εδώ), αλλού 4% (Γερμανία), αλλού 10% (Γαλλία, ΙΣπανία, Βέλγιο, ΗΠΑ) Αυτό το καταλαβαίνεις;

    Βρε κουτοπόνηροι, έχω πηγές, σας το είπα, ορίστε πάρτε τες:
    ttps://www.imperial.ac.uk/media/imperial-college/institute-of-global-health-innovation/Ward-et-al-120820.pdfhttps://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.08.12.20173690v2

    Δείτε και εδώ απλούς υπολογισμούς, για να καταλάβετε
    https://athens.indymedia.org/post/1607485/#1633776

    Δείτε και πως αποδομείται εύκολα ο απατεώνας Ιωαννίδης με απλά μαθηματικά
    https://athens.indymedia.org/post/1607485/#1633777

    Αμα δεν σας πηγαίνει αυτόματα, πατήστε F5, ή ριφρεσ τη σελίδα

    υγ: ΣΤ μάτια μου εγώ είμαι μαρξιστής. Μη βλέπεις που σε ρουμπώνω πάντα στα ιστορικά. Το ίδιο εύκολα το κάνω σε όποιο ζήτημα επιλέξεις, εκτός ισως από την πρέφα και το τάβλι.

    Reply
    1. Σ.Τ.

      Το 2,5% που έβγαλα είναι λίγο; Απλά σου λέω ότι η Ελλάδα έχει 1,5. Συνεπώς το επιχείρημα μου είναι ότι αν αφεθουμε και δεν πάρουμε μέτρα, θα έχουμε την τύχη των άλλων χωρών και θα μπούμε σε φαύλο κύκλο. Όσο είναι καιρός, πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα για να μην αυξηθεί η μετάδοση, δηλαδή να μην αυξηθούν τα κρούσματα και άρα και τα σοβαρά κρούσματα δηλαδή για να μην σπάσει το σύστημα υγείας. Πόσο πιο λιανα να στο κάνω;

      Reply
      1. el quinto regimiento

        βρε μάτι αμου ΣΤ, καταλαβαίνω τι λες. Απλως σου λέω ο μόνος αξιόπιστος (που πάντα πρέπει να τον προσέχουμε γιατί κι αυτός παίζει παιχνίδια του γερμανικού ιμπεριαλισμού) συγκριτικά με τους πάντες είναι Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΝΤΡΟΣΤΕΝ.

        Ειναι αυτός που πρώτος έφτιαξε το αξιόπιστο τεστ PCR για τον SARS-COV-2 που ακολουθεί όλη η ανθρωπότητα. Από αυτόν αντλώ όλα τα στοιχεία. Το 1% θνητότητα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ, από μόνο του αυτό εξηγώ τώρα, απλώς θέλω να εξηγήσω αναλυτικά όλα τα μεγέθη. Αραξε και αμα κανω κανα σοβαρό λάθος (και μη σοβαρό) διόρθωσέ με. Μην προτρέχεις τώρα ομως.

        Ο τύπος τέλη Γενάρη, έλεγε δημόσια οτι υπάρχουν ανησυχητικά στοιχεία οτι ο νέος ιός μεταδίδεται πολύ γρήγορα μετά την επιμόλυνηση. Παιζει κι αυτός παιχνίδια, αλλά καμία σχέση με καμποτίνους τύπου Τσιόδρα ή απατεώνες τύπου Ιωαννίδη.

        Reply
  17. el quinto regimiento

    κάποιους άλλους υπολογισμούς, πάνω στις απάτες που κάνουν με τα ράπιντ-τεστ, ειδικα ο Ιωαννίδης, που έβγαλε πρόσφατα το …0.23% για θνητότητα

    Εχουμε νούμερα:
    απατεωνίστικη εκτίμησηΙωαννίδη (0.23), αμερικανικού ΕΟΔΥ (CDC) 0.65, και θυμηθείτε, σας έγραψα παραπάνω ο Νρτρόστεν εμφανιζει πολύ ψηλότερη. κοντά στο 1%. Σας είπα η γρίπη του 18 υπολογίζεται ότι η θνητότητα ήταν 2%

    https://www.in.gr/2020/10/22/health/posi-einai-telika-thnisimotita-apo-koronaio-kai-ti-simainoun-ta-metra-pou-lamvanontai/
    “Οι εκτιμήσεις του καθηγητή Ιωαννίδη είναι η θνησιμότητα δείχνει να ποικίλει. Ο ίδιος έχει συνάγει ένα διάμεσο IFR 0,23% για το γενικό πληθυσμό,”

    “Οι εκτιμήσεις του αμερικανικού CDC
    Το αμερικανικό CDC ανανέωσε τον Σεπτέμβριο την εκτίμησή του για τη θνησιμότητα από COVID-19. Δεν άλλαξε τη γενική του εκτίμηση για IFR 0,65% που είχε διατυπώσει το καλοκαίρι, αλλά έδωσε εκτίμηση ανά ηλικιακή κατηγορία: 0,003% για τις ηλικίες 0-19%, 0,02% για τις ηλικίες 20-49, 0,5% για τις ηλικίες 50-69% και 5,4% για τις ηλικίες άνω των 70.”

    Ολες οι αναλύσεις που αναφέρει για επιπολασμό ο Ιωαννίδης είναι αναλύσεις επιπολασμού της πλάκας. Οι αναλύσεις αυτές μετράνε σε μη επαρκή, μη αντιπροσωπευτικά δείγματα πληθυσμού τα αντισώματα με μη αξιόπιστα rapid test αντισωμάτων. Εγιναν το Απρίλη σε 1500 άτομα!!! Με τίποτα αυτά τα δείγματα δεν είναι αξιόπιστα. Ο επιπολασμός είναι πολύ μικρός για να τον πιάσεις εύκολα με 1500 άτομα.

    Καταδεύτερον για να είναι αξιόπιστη η ανάλυση, πρέπει να κάνεις ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ με ELISA , την μόνη αξιόπιστη μέθοδο ανίχνευσης αντισωμάτων ή οποία απαιτεί χρόνο στο εργαστήριο. ή τελοσπάντων να έχεις πολύ πιο αξιόπιστα τεστ αντισωμάτων από αυτά του Απρίλη, τα οποία έχεις τσεκάρει εξαντλητικά με ELISA ότι δεν έχουν τεράστιο σφάλμα.

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AD%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82_ELISA

    το ράπιντ τεστ αντισωμάτων του Απρίλη ήταν της πλάκας, τουτέστιν είχαν 30%-40% σφάλμα.

    Το σφάλμα σου κρύβει με πιθανότητα 30%-40% τους θετικούς. Για απλούστευση η πιθανότητα σφάλματος πάνω κάτω είναι η ίδια και όταν σου κρύβει τους αρνητικούς.

    για να δούμε τι σημαίνει 30% πιθανότητα σφάλματος

    ας υποθέσουμε ότι σε 10 χιλιάδες άτομα -(πάλι μικρό ειναι το νούμερο για να είναι αξιόπιστο το δείγμα) – υπάρχει ο 10% επιπολασμός, ΤΟΝ ΕΠΙΠΟΛΑΣΜΟ που εμφανίζεται σε χώρες σαν τη Μεγάλη Βρετανία. Για να δούμε τι συμβαίνει.

    1000 ανάμεσά τους έχουν αντισώματα

    το τεστ ομως θα μας δώσει την εξής εικόνα:

    Σε 1000 πραγματικά θετικούς το 30%, 0.3*1000=300 θα εμφανίζονται αρνητικοί, άρα 700 θα εμφανίζονται θετικοί με αντισώματα.

    Σε 9900 πραγματικά αρνητικούς το 30%, 0.3*9900 = 2970 θα εμφανίζονται θετικοί.

    εχουμε και λέμε

    η δήθεν αξιόπιστη μελέτη του Ιωαννίδη θα βγάζει (2970+700)/10000=36.7% ΕΠΙΠΟΛΑΣΜΟ.

    αντί για 10% επιπολασμό που έχουν οι περισσότερες χώρες στον Βορρά, ο Ιωαννίδης βγάζει 4 φορές παραπάνω.

    Επομένως, θα εμφανίζει μικρότερη θνητότητα , 4 φορές κάτω από την πραγματική.

    από 0.8-0.9% η θνητότητα που υποστηρίζει ο Ντρόστεν,
    φτάνει στο 0.2% που υποστηρίζει τώρα ο Ιωαννίδης. Να τα μαγικά.Με αντιστοιχες αλχημείες ο Ιωαννίδης αρχικά υποστήριζε 0.1% θνητότητα και οτι ο κοροναϊός είχε τη θνητότητα απλής εποχικής γρίπης.

    Αυτή η μπούρδα του ιωαννίδη πέρασε στο bulletin του ΠΟΥ.
    μιλάμε για ένα από τα πιο άχρηστα “περιοδικά” της υφηλίου με κριτές της πλάκας.

    Αντιθέτως αν έχω πιθανότητα σφάλματος 10%, με αξιόπιστη τεχνική ελάϊζα (ή πιο αξιόπιστο τεστ που το έχω τεσκάρει πρώτα εξαντλητικά με eliza, όπως κάνει η βρετανική ανάλυση επιπολασμού σε 100.000 άτομ).

    Σε 1000 πραγματικά θετικούς το 10%, 0.1*1000=100 θα εμφανίζονται αρνητικοί, άρα 900 θετικοί με αντισώματα.

    Σε 9900 πραγματικά αρνητικούς το 10%, 0.1*9900 = 990 θα εμφανίζονται θετικοί.

    η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αξιόπιστη μελέτη θα βγάζει (100 +990 )/10000=10.9% ΕΠΙΠΟΛΑΣΜΟ.

    πολύ κοντά στον πραγματικό

    @Kώστα
    μην εμπιστεύεται τον ΠΟΥ.
    έπαιζε ύπολο παιχνίδι εξαρχής. Tα στελέχη του στην Ευρώπη μιλούσαν για επικινδυνότητα γρίπης βδομάδες μετά το λοκντάουν στην Κίνα. Αν χρειαιστεί σας ανεβάζω μετά εκτεταμένες πηγές

    Reply
  18. el quinto regimiento

    Για τα τεστ και την ιχνηλάτηση

    Πλέον είναι ξεκάθαρο, ότι το παιχνίδι παίζεται εκτός νοσοκομείων στην αρχή. Αν φτάσουμε στη φάση που διακυβεύεται το ΕΣΥ, τότε η μόνη λύση είναι λοκντάουν. Μπορούσαμε όμως να μην φτάσουμε εκεί αν υπήρχε σοβαρή ιχνηλάτηση, επαρκές τέστιγκ, ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

    τι έγινε μετά τον Αύγουστο; Υπονόμευσαν την ιχνηλάτηση και το τεστιγκ. Η ιχνηλάτηση είναι η βασικη μεθοδος να καταπολεμήσεις την εξάπλωση ενός ιού που μεταδίδεται από τον αέρα. Κυνηγάς τα κρούσματα και όσους συσχετίζονται με αυτά. Το τέστιγκ σε βοηθάει να εντοπίζεις όσους μεταδίδουν και να τους απομονώνεις.

    Πάνω απο ένα μήνα το 50% των κρουσμάτων ήταν ορφανά. ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΙΧΕ ΤΙΝΑΧΤΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ. Η επιτροπή των “λοιμοξιολόγων” είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. Καλύπτουν την κυβέρνηση που σκόπιμα δεν έσκασε λεφτά σε αντιδραστήρια για το PCR. Τα αντιδραστήρια ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΟΥΝ από εξειδικευμένους βιολόγους χρησιμοποιώντας τα εργαστήρια της χώρας.

    ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που δαπάνησε ελάχιστα για να φτιάξει ΣΟΒΑΡΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΟΥΣ. ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ότι διέθετε υποτίθεται κινητές ομάδες υγειας (ΚΟΜΥ), μπαρμπούτσαλα!!! Ακόμη δεν έχουν γίνει μαζικές προσλήψεις. Ολες οι προκηρύξειςπαραπέπονται στις καλένδες.

    Η κυβέρνηση δεν θέλει να προσλάβει ούτε ειδικευμένους βιολόγους και μικροβιολόγους να παράγουν αντιδραστήρια. ΤΑ έπαιρνε απευθείας `απ’ τη γερμανική Roche (ανήκει στο μονοπώλιο της Bayer). Τώρα ξέμεινε. ΘΑ έπρεπε να επιτάξει εξαρχής όλα τα βιολογικά εργαστήρια. Η κυβέρνηση, αντιθέτως τάϊζε λεφτά τους ιδιώτες των ιδιωτικών εργαστηρίων!!!

    Αυτά όλα έπρεπε να το βροντφωνάζουμε εξαρχής, να τα αποκαλύπτουμε όλοι.

    Αυτο θα πρέπει να μας γίνει μάθημα για μετά. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ακόμη με την πανδημία. Ακόμη και να κατεβεί η διασπορά της νόσου, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΕΣΤ για να μην ξανανέβει η διασπορά μετά την άρση της καραντίνας.

    Reply
  19. el quinto regimiento

    Tώρα μερικά άλλα βασικά, για να μην χάσουμε την μπάλα. Για θνητότητα/μετάδοση/λοκντάουν

    Ο ιός αυτός μεταδίδεται πολύ γρήγορα, και εκθετικά σε ανεξέλεγκτη φάση, όπως ήταν η κατάσταση τον Μάρτη που η πλειοψηφία νόμιζε ότι ειναι γριπούλα και τα τεστ εδώ ήταν ελάχιστα. Εκθετική μετάδοση σημαίνει: κάθε δέκα μέρες τα καθημερινά κρούσματα δεκαπλασιάζονται. ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ. ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ.

    Μην ξεχνάμε οτι οι βόρειες χώρες είχαν ήδη διασπορά από το πρώτο κύμα γιατί είχαν περισσότερες πτήσεις με Ουχάν (απευθείας από Μιλάνο) και κεντρική Ευρώπη (σαλέ ελβετίας) και βέβαια βόρεια Ιταλία (έτσι τσίμπησαν από Βέλγιο και έγινε κακός χαμός).

    Επομένως αυτοί που είναι να φτάσουν στις εντατικές και στις διασωληνώσεις θα πλημμυρίσουν αμέσως κάθε εθνικό σύστημα υγείας της Ευρώπης. Ηδη συμβαίνει αυτό Σε λίγο στην Ελλάδα, όπου το ΕΣΥ είναι ήδη αποσαρθρωμένο από τα μνημόνια, θα βλέπουμε φαινόμενα Μπέργκαμο. Να γίνεται επιλογή ποιος θα πάρει αναπνευστήρα. Μην έχετε καμία αυταπάτη γι αυτό. Το λοκντάουν θα αποδώσει βδομάδες μετά.

    Επειδή δεν υπάρχουν φάρμακα γι αυτόν τον ιό, ούτε εμβόλιο ακόμη κι αν είχαμε ΑΠΕΙΡΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ, στη φάση της έκρηξης που βρισκόμαστε εμεις τώρα, (ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΣΗΣ ΤΗΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΤΕΣΤΙΓΚ κ.ο.κ από τους εγκληματίες της κυβέρνησης και της επιτροπής των λοιμοξιολόγων) το 50% που θα έφτανε σε αυτές, θα κατέληγε.

    Αυτά γιατί τα γράφω; Τα γράφω για να εξηγήσω ότι η θνητότητα (ως ποσοστό θανάτων/νοσούντων) ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ
    από τα ηλικιακά χαρακτηριστικά του πληθυσμού. Οι μεταβολές που εντοπίζονται από χώρα σε χώρα στη θνητότητα αφορούν αποκλειστικά το ποσοστό γηρασμένου πληθυσμού ΚΑΙ την πυκνότητα των ηλικιωμένων σε γηροκομεία. Αυτό που ευνοεί (το πόσο μας ευνοεί θα φανει στο τέλος) τη χώρα μας είναι ότι δεν έχουμε τόσα γηροκομεία όσα το Βέλγιο.

    Ο Κριστιάν Ντρόστεν, ο επικεφαλής ιολόγος του γερμανικού κράτους δήλωσε 7 Σεπτεμβρίου στη Deutsche Welle:
    «To καθοριστικό σημείο ήταν μάλλον ότι η Γερμανία ενήργησε πολύ νωρίτερα. Αυτό δεν αφορά τις ημερομηνίες αλλά τον σχετικό χρόνο που τα περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν συγκριτικά με την πραγματική εξάπλωση της πανδημίας. Ξέραμε για την επιδημία μας βασιζόμενοι στa εργαστηριακά τεστ και αυτή η ευρεία έκταση των εργαστηρίων μας είναι αυτό που ξεχώριζε τη Γερμανία από τις άλλες χώρες. Ενας λόγος ήταν ότι ήμασταν πολύ γρήγοροι στην αντίδρασή μας σε επίπεδο εργαστηρίων και ένας άλλος ότι η επιδημία μας ξεκίνησε κάπως αργότερα.»

    Ο Ντρόστνεν είχε καθε λόγο να συσκοτίσει αυτή την λεπτομέρεια. Κι ομως δεν λέει ψέματα σαν τον ψωροπερήφανο Τσιόδρα που έκρυβε την αλήθεια. ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ δεν είχε σοβαρή διασπορά εξαρχής, γι αυτό και τα κατάφερε καλύτερα συγκριτικά με Γαλλία, Ισπανία, ιταλία, Μεγάλη Βρετανία

    Οπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αυτή τη στιγμή διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη του ΕΣΥ.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.