.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΝΑΡ: Προκαλούν το λαό, αντί να στηρίξουν άμεσα τη δημόσια υγεία και να επιτάξουν τον ιδιωτικό τομέα τώρα!


Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική ΑπελευθέρωσηΣχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση σχετικά με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την πανδημία

Τεράστια πρόκληση για τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία αποτελούν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της «έκτακτης κατάστασης», που όπως είπαν οι Κικίλιας και Χαρδαλιάς, αντιμετωπίζει η Αττική και μεγάλο μέρος της χώρας.

Αυτό που βλέπουμε είναι η πανδημία κυβερνητικής υποκρισίας, πλήρους άρνησης να ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα υγείας, ξεδιάντροπης πριμοδότησης των ιδιωτικών εταιρειών-εμπόρων περίθαλψης, στήριξης της ασυδοσίας του κεφαλαίου και της εργοδοσίας και αστυνομικής κατασταλτικής λογικής.

Καθώς τα λοκντάουν αποτυγχάνουν το ένα μετά το άλλο, τα κρούσματα αυξάνονται και οι ασθενείς κατακλύζουν πλέον τα δημόσια νοσοκομεία που έχουν φτάσει στα όριά τους! Η κατάσταση είναι πραγματικά κρίσιμη και η δημόσια υγεία απειλείται άμεσα, καθώς οι ΜΕΘ και οι κλίνες covid γεμίζουν. Αποκαλύπτεται πλήρως τώρα πως καμία ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας υγείας δεν έχει γίνει τόσους μήνες.

Και μέσα σε αυτή την κατάσταση οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης δεν είπαν απολύτως τίποτα για αποφασιστική στήριξη των νοσοκομείων και των άλλων δομών δημόσιας υγείας. Οι «νέες» ΜΕΘ covid είναι στην ουσία κλίνες ΜΕΘ που αφαιρούνται από τις υπόλοιπες ασθένειες και που μετατρέπουν το ΕΣΥ σε σύστημα μίας νόσου! Ούτε μία πρόσληψη, καμία ενόχληση στους ιδιώτες κλινικάρχες που μένουν μόνοι να κερδοσκοπούν πάνω στις ιατρικές ανάγκες.

Οι μόνες «εξυπνάδες» της κυβέρνησης αφορούσαν τους νέους περιορισμούς, με ένα ακόμα πιο σκληρό λοκντάουν μέσα στο προηγούμενο σκληρό λοκντάουν και με απαγορεύσεις στις μετακινήσεις που έδιναν δυνατότητα για μια ανάσα στον πιεσμένο πληθυσμό για να πάρει αέρα, ειδικά στις πυκνοδομημένες συνοικίες του κόσμου της δουλειάς.

Απάντηση προφανώς δεν είναι το κάλπικο και όψιμο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια υγεία, ο οποίος σαν κυβέρνηση συνέχισε στη γραμμή της αποδυνάμωσης του ΕΣΥ, ενώ τον ένα χρόνο της πανδημίας εξέπεμπε συναίνεση για την πολιτική κυβέρνησης-«ειδικών».

Τα ψέματα τελειώνουν για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Καμιά εμπιστοσύνη, καμιά ανοχή στους δούλους των μεγάλων συμφερόντων.

Μαζική απειθαρχία, συλλογικός αγώνας, εργατική-λαϊκή αλληλεγγύη, πάλη για την ανατροπή.

Το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να διεκδικήσει άμεσα, μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς:

-Επίταξη εδώ και τώρα όλου του ιδιωτικού τομέα υγείας, να περάσουν όλα τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία στον κεντρικό δημόσιο σχεδιασμό και για covid και για μη covid περιστατικά, να μπουν στις γενικές εφημερίες!

-Γενική «επιστράτευση» όλου του απαραίτητου προσωπικού. Προσλήψεις των γιατρών και νοσηλευτών που έχουν κάνει αιτήσεις ή εκείνων που δεν έχουν καταθέσει χαρτιά για τυπικούς λόγους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

-Να ανοίξουν τα κλειστά νοσοκομεία, που έκλεισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η ΕΕ και το ΔΝΤ.

-Πολλαπλασιασμός των τεστ, μαζική ιχνηλάτηση. Στήριξη όσων βρίσκονται θετικοί, φιλοξενία τους αν είναι ανάγκη σε ξενοδοχεία, με πλήρη οικονομική, ιατρική κάλυψη, έτσι ώστε να σταματήσει η ενδοοικογενειακή μετάδοση, καθώς και η μετάδοση στους χώρους εργασίας.

-Επιτάχυνση των εμβολιασμών, με χρήση όλων των διαθέσιμων και αξιόπιστων εμβολίων. Καμία συμμόρφωση στις αποτυχημένες οδηγίες της ΕΕ και στις εντολές των πολυεθνικών φαρμάκου.

-Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

-Αυστηρά μέτρα στους χώρους εργασίας για την προστασία των εργαζομένων. Μαζικά και τακτικά τεστ με ευθύνη και έξοδα της εργοδοσίας. Αυστηρή τιμωρία όποιου εργοδότη παραβιάζει τα μέτρα ή αποκρύβει κρούσματα. Προστασία σε όποιον εργαζόμενο καταγγέλλει μη τήρηση των μέτρων στους χώρους δουλειάς.

-Άμεση ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ώστε να μην είναι χώροι υπερμετάδοσης κορωνοϊού.

-Να καταργηθούν οι χρονικοί περιορισμοί και οι άλλες απαγορεύσεις στις μετακινήσεις και τα πρόστιμα, που όπως έχει αποδειχθεί δεν έχουν καμία υγειονομική αξία. Να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε αγωνιστές και στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Το επόμενο διάστημα ο μαζικός αγώνας των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας πρέπει να δυναμώσει και να γενικευθεί για την ανατροπή της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής. Η αντικαπιταλιστική και σύγχρονα κομμουνιστική Αριστερά θα είναι στην πρώτη γραμμή.

Για το Ψωμί – Υγεία – Παιδεία – Ελευθερία της εποχής μας.

Γιατί, μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

3/3/2021

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 91.82% ( 11
Συμμετοχές )



10 σχόλια στο “ΝΑΡ: Προκαλούν το λαό, αντί να στηρίξουν άμεσα τη δημόσια υγεία και να επιτάξουν τον ιδιωτικό τομέα τώρα!

  1. Ηλίας Γιαννόπουλος

    “”ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, καμιά ανοχή στους δούλους των μεγάλων συμφερόντων.
    ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, συλλογικός αγώνας, εργατική-λαϊκή αλληλεγγύη, πάλη για την ανατροπή.””

    Μπράβο για ακόμη μια φορά για την ξάστερη τοποθέτηση απέναντι στην κατάλυση της δημοκρατίας.
    ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ είναι η γραμμή που θα πρέπει να ακολουθήσουμε.
    Πάλι καλά που ένα κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ, σώζει την τιμή της επαναστατικής αριστεράς, η οποία μακαρίως καθεύδει.
    Αλήθεια, οι τροτσκιστικές οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είναι; Το ΣΕΚ, η ΟΚΔΕ;
    Καλές και άγιες οι καμπάνιες για της 8 του Μάρτη, συντρόφια, αλλά απ’ όσο ξέρω στις 8 Μάρτη 1917 οι γυναίκες της Πετρούπολης βγήκαν μ’ ένα σύνθημα που ένωνε όλη την κοινωνία και την εργατική τάξη:
    Να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος! Ψωμί! Να γυρίσουν πίσω οι φαντάροι!

    Αυτή τη στιγμή ποιό είναι το σύνθημα που θα ενώσει όλην την κοινωνία;
    “Όχι στις σεξιστικές επιθέσεις”;; Αλήθεια τώρα;
    Η υπεράσπιση της δημοκρατίας που είναι;
    Δεν υπάρχει ΥΓΕΙΑ δίχως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΛΕΥΤΕΡΙΑ, συντρόφια!
    Στα διχτατορικά καθεστώτα η υγεία των ανθρώπων είναι στα τάρταρα!!

    Μήπως κάποιοι έχουν χάσει πια ΚΑΘΕ επαφή με την πραγματικότητα;
    Κλεισμένοι μες στα σπιτάκια τους λόγω λοκντάουν, φοβάμαι, απομονώθηκαν πλήρως πια. Θλίψη μόνο.

    Χρειάζεται να καλεστούν άμεσα διαδηλώσεις για ΥΓΕΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    Μαζί παν αυτά. Ας μπει μπροστά το ΝΑΡ κ’ η νΚΑ.
    Μήπως ξυπνήσει κ’ η υπόλοιπη αριστερά.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Αν το ΚΚΕ; Τα μουλου; Η ΛΑΕ; Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ κάτι δυνάμεων, το κ-σχεδιο; ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ…..

      ΚΑΙ ΚΑΛΑ οι εθνικιστές, οι φιλελεδες, οι κεντρώοι και οι δεξιοί
      Αυτά τα κόμματα την δουλειά των πλουσίων και του κεφαλαίου κάνουν . Γνωστός ο ρόλος τους εδώ και…. χιλιετηρίδες !!

      Αλλά το ΚΚΕ; Η ΛΑΕ; Οι υπόλοιποι; Γιατί κάνουν μόκο;

      Reply
  2. Ανώνυμος

    Και φυσικά δεν συμπεριλαμβάνω τον ΣΥΡΙΖΑ στην αριστερά έτσι; Ένα δεξιό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα είναι, που συμφωνεί και αυτό με ΝΔ, Βελόπουλο και λοιπούς εθνικιστές, με φιλελεδες και κεντρώους, στην συντριβή της ζωής, της ελευθερίας και της δημοκρατίας….

    Όλοι αυτοί έχουν συμφωνήσει στην ανάγκη να πειθαρχήσει ο λαός σε κράτος και κεφάλαιο προκειμένου ελεύθεροι οι κεφαλσιοκρατες να μετασχηματίσουν την χώρα και την ζωή στο πρότυπο της Τουρκίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας. Αυτό είναι το σχέδιο του ελληνικού κράτους και κεφαλαίου, σε αυτό και με αυτό συντάσσονται όλες οι παραπάνω πολιτικές δυνάμεις.

    Αλλά το ΚΚΕ; Η ΛΑΕ; ΤΟ Κ-ΣΧΕΔΙΟ και ι συντονισμός κ δυνάμεων;

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Γιατί δε συμμετέχουν σε αυτό το όργιο παραπλάνησης του Λαού και απόσπασης της προσοχής του από το βασικό μέτωπο της αντιδραστικής λαίλαπας. Και επίσης γιατί δεν χρειάζονται για ήρωα κάποιον τόσο σκοτεινό τύπο.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Άσε τα φίδια ανώνυμε, διότι δεν μιλάμε για τον κουφοντινα εδώ έτσι; Άσε τα ψόφια!! Εδώ μιλάμε για την απαγόρευση κυκλοφορίας, τα σμσ, τα πρόστιμα και τα χαρτιά εξόδου ! Τα αποδέχεσαι και εσύ και αυτές οι πολιτικές δυνάμεις για τις οποίες και τοποθετήθηκε ως άτυπος εκπρόσωπος τους;

        Αποδεχεστε όλα αυτά τα χουντικά μέτρα που καταργούν ελευθερία και δημοκρατία και ταυτόχρονα είναι και άχρηστα από επιδημιολογικής άποψης; Για πες μας!!

        Reply
      2. Ανώνυμος

        Επίσης ανώνυμε στο βασικό μέτωπο της αντιδραστικής λαίλαπας δεν συμπεριλαμβάνεις και την απαγόρευση κυκλοφορίας, τα σμσ, τα χαρτιά εξόδου, τα πρόστιμα;

        Ωραίος αριστερός είσαι….

        Reply
  3. Ανώνυμος

    Μόνο το ΝΑΡ από όλη την αριστερά κομμουνιστική και σοσιαλδημοκρατικη , από το ΚΚΕ μέχρι την ΛΑΕ και από το σεκ μέχρι το κ-σχεδιο , βγαίνει να πει το αυτονόητο: κάτω η απαγόρευση κυκλοφορίας, τα σμσ, τα πρόστιμα, τα χαρτιά εξόδου, καλώντας τον κόσμο να σπάσει την απαγόρευση κυκλοφορίας και συναθροίσεων. Μόνο το ΝΑΡ.

    Κατά τα άλλα, μεγάλα λόγια, αναποληση του καταρρευσαντος υπαρκτού και του…. σταλιν, ή πάλι καλέσματα για….ενότητα δλδ για μια απο τα ίδια, και από τηγανίτα τπτ. Μπράβο στο ΝΑΡ. Οι υπόλοιποι θα κάνουν κάτι άραγε;

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Μάλλον δεν είσαι και πολύ ενημερωμένος φίλε μου.
      Και το ΚΚΕ και αρκετές οργανώσεις της Αριστεράς εναντιώνονται στο lockdown και την κρατική διαχείριση της πανδημίας.
      Μην ξεχνάς το κεντρικό σύνθημα του ΚΚΕ “Lockdown στις πολιτικές τους” όταν έγινε επανεκκίνηση τον Νοέμβριο. Μη λες ό,τι σου κατεβαίνει.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Είμαι καλά ενημερωμένος ανώνυμε. Το ΚΚΕ δεν έχει πει ποτέ μέχρι τώρα για κατάργηση απαγόρευσης κυκλοφορίας , προστίμων, sms, και εξοδοχαρτων . Ποτέ . Βρες μια ανακοίνωση του που να βάζει αυτό το αίτημα. Έστω μια. Αυτό ισχύει και για την ΛΑΕ, το σεκ, τον συντονισμό κομμ. δυνάμεων, το κ σχέδιο, την αρις, την αράς κλπ. Θα πουν τίποτα όλοι αυτοί η θα συνεχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα ;

        Reply
  4. Ανώνυμος

    Πολύ καλή η ανακοίνωση και η θέση του ΝΑΡ για την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των προστίμων, των sms , των χαρτιών εξόδου. Είναι δικτατορικά μέτρα κ άχρηστα όσον αφορά την αντιμετώπιση της επιδημίας.

    Κοινή δράση της αριστεράς (ΚΚΕ , ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ανένταχτοι, κλπ) με θέματα:

    Α. Κατάργηση απαγόρευσης κυκλοφορίας και υπαίθριων συναθροίσεων, προστίμων, sms, χαρτιών κυκλοφορίας.

    Β. Άμεση γενναία ενίσχυση του δημοσίου συστήματος περίθαλψης και επίταξη χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης.

    Γ. Κατάργηση του λοκνταουν με προσεκτικό άνοιγμα εστίασης κλπ.

    Ο κόσμος έχει λαλήσει από την αποτυχημένη ίσον αφορά την επιδημία, αλλά πολύ πετυχημένη όσον αφορά την δικτατορία και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και της εκκλησίας πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

    Δράσεις στις γειτονιές πανελλαδικά και κάλεσμα συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων με τους παραπάνω στόχους της κοινής δράσης όλων μας!!! Άμεσα!!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.