.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΝΑΡ – νΚΑ: Ανακοίνωση-Κάλεσμα για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα


Ο ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΜΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ-ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/9

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι φυσικοί και ηθικοί δολοφόνοι του κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή συνεχίζεται και τα τάγματα εφόδου της έχοντας αποθρασυνθεί από την ατιμωρησία, κυκλοφορούν ανενόχλητα στους δρόμους και συνεχίζουν το εγκληματικό τους έργο. Συμμορίες τραμπούκων νεοφασιστών και νεοναζί επιτίθενται σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε συνδικαλιστές, σε αγωνιστές, αριστερούς και κομμουνιστές, σε κινηματικές συλλογικότητες, σε όσους ενοχλούν τους νεοναζί.

Παράλληλα, ακροδεξιές και εθνικιστικές αντιλήψεις στην χώρα μας και στις άλλες χώρες της Ε.Ε. αυξάνουν την επίδρασή είτε για επιμέρους ζητήματα είτε ως συνολική θεώρηση για την κοινωνία. Οι δυνάμεις του κατεστημένου αστικού συστήματος τροφοδοτούν την ακροδεξιά επίδραση με τη ρητορική τους και τη δική τους αναδίπλωση σε όλο και πιο εθνικιστικές, ξενοφοβικές και σκοταδιστικές θέσεις.

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οξύνει τη φτώχεια, την ανεργία, την κοινωνική ανασφάλεια, τις ανισότητες, την εκμετάλλευση και τις διακρίσεις, διασύρει την έννοια της αριστεράς καπηλευόμενη το όνομά της και συμβάλλει στην άνοδο της ακροδεξιάς και φασιστικής επιρροής.

Τεράστιες ευθύνες επωμίζονται οι αστικές κυβερνήσεις, τα συστημικά κόμματα και η ίδια η Ε.Ε. για την αύξηση των ακροδεξιάς επιρροής και των φασιστικών επιθέσεων σε πολλές χώρες της Ευρώπης, με την πολιτική που ακολουθούν :

Στηρίζοντας τη δικτατορία των αγορών για να διαφυλάξουν τα κέρδη των καπιταλιστών με σκληρή λιτότητα, σιδερένια δημοσιονομική πειθαρχία.

Ανάγοντας σε αξία τον ανταγωνισμό για την επικράτηση του ισχυρού, του ικανού.

Καλλιεργώντας τον εθνικισμό, την πολεμική προετοιμασία, την ιδεολογία της «αμυνόμενης πατρίδας» σε κάθε λογής «ξένες απειλές» (γειτονικούς λαούς και χώρες, μετανάστες κ.α.). Και αυτό εκφράζεται στην Ελλάδα με την πλήρη ένταξη και της σημερινής κυβέρνησης στον επιθετικό, ιμπεριαλιστικό άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου, τη συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, την αύξηση των εξοπλισμών, καθώς και την εθνικιστική και μιλιταριστική ιδεολογία.

Κλιμακώνοντας την ξενοφοβική, ρατσιστική εκστρατεία κατά των προσφύγων και των μεταναστών σε όλη την Ε.Ε. και στις ΗΠΑ. Με τη θέσπιση νέων εξοντωτικών μέτρων για τους πρόσφυγες, τον αποκλεισμό τους στις εμπόλεμες ζώνες και την αποτροπή εισόδου τους στην Ευρώπη.

Νομιμοποιώντας τα ακροδεξιά, φασιστικά και εθνικιστικά μορφώματα, επιχειρώντας την ένταξή τους στο πολιτικό σύστημα, την «σοβαροποίηση» τους, ενσωματώνοντας τις αντιλήψεις τους, μετατοπιζόμενα όλο και πιο δεξιά για να απορροφήσουν προς τα εκεί την κοινωνική διαμαρτυρία.

Γίνεται σαφές ότι το φασισμό δεν τον σταματάει η αστική δημοκρατία και τα αστικά δικαστήρια. Το φασισμό μπορεί να τσακίσει το λαϊκό και εργατικό κίνημα με την καθημερινή πάλη και τις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ισότητας, της υπεράσπισης του δίκιου και των αδύναμων, της κατάργησης της εκμετάλλευσης και των διακρίσεων, κόντρα στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων.

Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είναι μέρα μνήμης αλλά και μάχης κατά του φασισμού, για να βρει δικαίωση ο Παύλος, αλλά και όσοι έχουν πέσει θύματα της φασιστικής βίας.

Για να φράξουμε το δρόμο στο φασισμό και να διαλύσουμε τα φασιστικά μορφώματα. Είναι μια μέρα που χρειάζεται να βρίσκει όλες τις αντιφασιστικές αντικαπιταλιστικές δυνάμεις ενωμένες σαν γροθιά να καλούν το λαό να κατέβει στο δρόμο του αγώνα. Σε αυτή την προσπάθεια δεν χωρούν ηγεμονισμοί, ιδιοκτησιακές αντιλήψεις, αποκλεισμοί. Όσοι δεν το κατανοούν φέρνουν μεγάλη ευθύνη.

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλούν το λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους ανέργους να συμμετέχουν στις 18 του Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία για :

 Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Να απαγορευθεί η δράση των φασιστικών συμμοριών.

 Να τιμωρηθούν όλοι οι φασίστες για τις επιθέσεις τους σε ντόπιους και πρόσφυγες.

 Καμιά διευκόλυνση, βουλευτικά προνόμια, γραφεία στη Χρυσή Αυγή.

 Απομόνωση, περιθωριοποίηση, αποδόμηση των φασιστικών, ξενοφοβικών, εθνικιστικών ιδεών.

 Απόκρουση της φασιστικής δράσης και επιρροής στη δουλειά, στις γειτονιές, στα σχολειά.

 Δικαιώματα και ελευθερίες για τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση, την απομόνωση και τα στρατόπεδα. Να επιτραπεί η μετεγκατάσταση τους σε όποια χώρα επιθυμούν.

 Κατάργηση των συμφωνιών της ΕΕ με Τουρκία και Λιβύη καθώς και των νέων αντιπροσφυγικών μέτρων.

 Καμία συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές προετοιμασίες και τις εξελισσόμενες συγκρούσεις, έξοδος από το ΝΑΤΟ και κλείσιμο των βάσεων.

 Κατάργηση όλων των μνημονιακών μέτρων.

 Ψωμί – δουλειά – ελευθερία για το λαό – θάνατος στο φασισμό!

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ την ΤΡΙΤΗ 18/9, 5.30 μμ στο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (οδ. Παύλου Φύσσα)
και στην πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην πλ. Κοραή στον Πειραιά

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



86 σχόλια στο “ΝΑΡ – νΚΑ: Ανακοίνωση-Κάλεσμα για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

  1. San Rocco

    Πολυ καλή ανακοίνωση του ΝΑΡ και της ΝΚΑ. Δυστυχώς το ΣΕΚ/ΚΕΕΡΦΑ, πιστό στην ηγεμονίστικη/καπελωματικη λογική του, κατόρθωσε για άλλη μια φορά, να φάει καταγγελία και αυτή την φορά από την οικογένεια Φύσσα…

    Ο αγώνας εναντίον φασισμού κ εθνικισμού, ειναι παρα πολύ σοβαρος: Δεν χωράνε ιδιοκτησιακες/σεχταριστικες λογικές απο όπου κ αν προέρχονται. Δεν χωράνε λογικές κρατικού αντιφασισμου. Δεν χωράνε μισολογα απο την άλλη που προσπαθούν να συμπεριλάβουν και τον συριζα ή τμήμα του (πχ τους πλακατζηδες 53), συ αντιφασιστικο κίνημα. Όταν είναι ο ίδιο ο συριζα κ η κυβέρνηση του, παρέα με εθνικιστες/πασοκ/νδ κλπ, αυτός που ενισχύει την εθνική ενότητα με τους φονιάδες των Ελλήνων και μεταναστών φτωχών.

    Reply
  2. San Rocco

    Για να πολεμήσουμε αποτελεσματικά τον φασισμο/εθνικισμο, πρέπει να τον μάθουμε καλά. Πρέπει να μάθουμε καλά και τις αιτίες που τον ενισχυουν. Σε αυτά, μόλις και κάνουμε κάποια μικρά βήματα τα τελευταια χρονια.

    Οι αιτίες που γεννούν τον εθνικισμό/φασισμο θα μπορούσαν να σχηματοποιηθουν συ εξης:

    Α. Στο παμπάλαιο υπόστρωμα σεξισμου, ρατσισμου, μισαλλοδοξιας που υπάρχει μέσα στη κοινωνια και που είναι προκαπιταλιστικο.

    Β. Στην ενίσχυση αυτού του κοινωνικού αντιληψιακου υποστρώματος απο δυνάμεις του καπιταλισμού και από το καπιταλιστικό κράτος, προκειμένου να βρίσκονται πολλά κορόιδα που θα αγωνίζονται για τα συμφεροντα των πλουσιων. Ο εθνικισμος/φασισμος ειναι πολιτικα/ιδεολογικο ρεύμα που προκύπτει απο την συνάντηση των 2 παραγόντων που προανέφερα: Των παμπαλαιων ρατσιστικων/σεξθστικων/μισαλλοδοξων αντιλήψεων που κουβαλά η κοινωνία και του καπιταλισμού που τις βάζει να δουλέψουν για πάρτη του.

    Γ. Η κρίση έρχεται να βγάλει στην επιφάνεια όλα αυτά και να τα μαζικοποιεισει/σχηματοποιησει: Ειναι η δεξια/συστημικη ριζοσπαστικοποίηση τμημάτων της κοινωνίας.

    Μην έχουμε καμια αντίρρηση: Ο φασισμός/εθνικισμος ειναι ένα ριζοσπαστικο πλην όμως καπιταλιστικο και απάνθρωπο κοινωνικο/πολιτικο ρεύμα. Η κρίση ριζοσπαστικοποιει και πρώην δεξιό κόσμο κάνοντας τον δεξιοτερο και απάνθρωπο, ριζισπαστικοποιει και προοδευτικο κόσμο κάνοντας τον αριστεροτερο και πιο καλον άνθρωπο!

    ΠΟΙΑ απο τις 2 παράλληλες και ταυτόχρονες κοινωνικές ριζοσπαστικοποιησεις θα κερδίσει αν η καπιταλιστική ομαλότητα διαρραγει ουσιαστικα και δεν υπάρξει σταθεροποιηση; ΑΥΤΟ είναι 1 ερώτημα. Και στο ερώτημα αυτο επειδή μιλούμε για εργαζομενους και μικροαστούς με σάρκα και οστά (άρα με πολύ συγκεκριμένες ανάγκες) κάθε στρατηγική απο την μεριά μας που δεν θα συμπεριλαμβάνει τόσο τις άμεσες υλικές ανάγκες κ την ικανοποιηση αυτών, όσο και το πως θα λειτουργεί η ελευθερη κοινωνια που εμείς θέλουμε, θα αποτύχει.

    Reply
    1. ένας

      Επειδή για κάποιο λόγο ταξινομήθηκε αλλού, ενώ αναφέρομαι στο
      San Rocco, 14/09/2018 at 16:51, το επαναλαμβάνω στη σωστή θέση:
      (Δεν ξέρω, πως μπορώ να σβήσω το κακοβαλμένο.)

      ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟ

      1.– Ταύτιση εθνικισμού γενικά (=πρώϊμο αστικό κίνημα με προοδευτικές καταβολές στη γέννα του, όταν σάρωνε τη φεουδαρχία) με τον φασισμό (=η πολιτική έκφραση του Καπιταλισμού που σαπίζει);!

      2.– «Αιτία»(!!) του …»ενιαίου φαινομένου»(!) ….κάποιες καθυστερημένες (φεουδαρχικές, η μήπως και δουλοχτητικές;), αντιλήψεις;;!!!

      3.– «Ενίσχυση»(!!!!), (απλά;!) των …αντιλήψεων(!!!!) από το εποικοδόμημα των συγχρόνων σχέσεων παραγωγής;;;!!!!! Αλλά, αμέσως μετά, διορθώνουμε σε «συνάντηση» των δύο ….εποικοδομημάτων!!!!!!

      4.– «Η κρίση βγάζει στην επιφάνεια…» κάτι, που έτσι και αλλιώς υπέφωσκε, δηλαδή υπήρχε;;;;;;!!!!!!!

      5.– Ο φασισμός/εθνικισμός είναι ένα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ….ρεύμα»!!!!!!!!
      Τόσο «ριζοσπαστικό», που εκφράζει τις ….πιό καθυστερημένες αντιλήψεις!!!!!!!!!

      …………………………………………..
      Γρήγορα τις ….δραμαμίνες μου!
      Τόσο ….»υλιστικό ιδεαλισμό» δεν τον αντέχει το κολλημένο μου μυαλό……..

      Reply
      1. San Rocco

        Τις δραμαμίνες σου αγαπητέ “ένας “, μάλλον πρέπει να τις πάρεις ούτως ή άλλως αν κρίνω από την τρικυμία που επικρατεί στο κεφάλι σου.

        Α. ΠΟΙΑ σχέση έχει ο εθνικισμός στην Ευρώπη εδώ και 100 χρόνια, με τον εθνικισμό που γέννησε τα έθνη/κράτη στην Ευρώπη τον 17ο και 18ο και 19ο ακόμα αιώνα; Καμία, αλλά εσύ το βιολί σου. Βρες κάποιο πιο σοβαρό επιχείρημα: Ο εθνικισμός των ευρωπαϊκών λαών είναι εδώ και πάνω απο 100 χρόνια ένα ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ κοινωνικο σύνολο αντιλήψεων. Που αποτελεί μία έκφραση της εθνικής ενότητας ανάμεσα στους εκμεταλλευτές και τους εκμτεταλλευόμενους ενός έθνους. Μάθε.

        Β. Και βέβαια ο εθνικισμός/φασισμός είναι ένα ριζοσπαστικό κοινωνικό πολιτικό ρεύμα. Μόνο που είναι απάνθρωπο και καπιταλιστικό/σκοταδιστικό. Γιατί σε χαλάει η πρόσθεση του όρου “ριζοσπαστικός”; Ο φασισμός θέλει να αναδομήσει ριζικά την κοινωνία οικοδομώντας μία κοινωνία όπου ο καπιταλισμός θα λειτουργεί βάσει της φυλής και της ράτσας, θεμελιώνοντας την πλέον ισχυρή και ολοκληρωτική υποταγή της εργατικής τάξης και του λαού στο κεφάλαιο.

        Γ. Και βέβαια “η κρίση βγάζει στην επιφάνεια όλες αυτές τις σκοταδιστικές αντιλήψεις που υπέβοσκαν, ήταν εν υπνώσει για χρόνια και τώρα συγκροτούνται σε ξεχωριστό πολιτικό κοινωνικό ρεύμα”. Αυτό το είδαμε καθαρά στην Ελλάδα από το 2010 έως και σήμερα, το βλέπουμε και στις υπόλοιπες ευωπαϊκές χώρες, αλλά πολύ πιο έντονο.

        Δ. Δεν μίλησα για μία και μοναδική αιτία. Μίλησα ότι το προϋπάρχον εδώ και αιώνες πλέγμα σκοταδιστικών/ανορθολογικών/ρατσιστικών/σεξιστικών αντιλήψεων, αποτελεί μία εκ των αιτίων εμφάνιοσης καισυγκρότησης του φασισμού σαν ξεχωριστό κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα. Και έτσι είναι: Οο φασισμός αγαπητέ δραμαμινομανή ένας, ΔΕΝ προέκυψε ποτέ ως παρθενογέννεση: Το καπιταλιστικό συμφέρον και η καπιταλιστική στρατηγική των αστικών τάξεων, ήρθαν και συνάντησαν αυτό το προϋπάρχον σώμα απο σκοταδιστικές κοινωνικές αντιλήψεις και συνεβαλλαν στην περαιτέρω μορφοποίησή του, άμα αντιλήφθηκαν ότι τους βοηθά για την στερέωση της εξουσίας τους. Και πάλι: Διάβασε και άσε τις δραμαμίνες

        Reply
        1. San Rocco

          Αυτο που κατεξοχήν κάνει ένας φτωχός ή φτωχοποιημενος που ακολουθεί τον φασισμό, ειναι οτι έχοντας ηδη αποδεχθει ορισμενες προφασιστικες ιδέες (πχ το ψεμα οτι οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές, τα σπίτια, ερχονται να ισλαμοποιησουν την χώρα κλπ), πιστευει παράλληλα οτι, ο φασισμό ειναι… Αντισυστημικη προταση!

          Γιατί; Διότι μπερδεύει σκόπιμα ή αθελητα, το ριζοσπαστικο φορτίο που κουβαλά ο φασισμός (συνθήματα, φρασεολογία, τσαμπουκάδες κλπ), με την αντισυστημικοτητα! Ο Χ Ι !!

          Ριζοσπαστισμος και αντισυστημικοτητα ΔΕΝ πάνε πάντα παρέα! Συτο το λάθος κάνουν και οι του κκε εδω μέσα. Ταυτίζουν τον ριζοσπαστισμό με την αντισυστημικοτητα. Ριζοσπάστης μπορεί να είναι και αυτός που προτείνει μια βάρβαρη, απανθρωπη, πολιτική λυση στο υπάρχον. Ειναι ένας ολοκληρωτικος καπιταλιστης ριζοσπάστης.

          Ριζοσπάστες είμαστε και εμείς που απορρίπτουμε ριζικά το υπάρχον για μια ανθρώπινη και ελεύθερη κοινωνία. Είμαστε αντικαπιταλιστες, κομμουνιστές ή αναρχικοί ριζοσπάστες.

          Ο σύριζα και κάθε τετιο κόμμα απο τη αλλη δεν παίζουν σε αυτο: Ειναι κόμματα καπιταλιστικής διαχείρισης που στρώνουν με τις διαψεύσεις που παράγουν κ με τις πολιτικές που εφαρμοζουν το έδαφος για προσχωρηση ατόμων στον φασισμο. Γιατί; γιατί κυβερνούν ως πρώην αριστερά κόμματα. Και σου λέει ο άλλος “όλοι ίδιοι ειναι” και παίρνουν την αίσθηση αυτη τα καθεστωτικά βοθροκαναλα και την μετασχηματίζουν σε προφασιστικη αντίληψη.

    2. San Rival

      Βασίλης Ραφαηλίδης: Ο φασισμός και ο ναζισμός είναι κοινωνικά κινήματα σπέσιαλ για ηλίθιους και εξαθλιωμένους λούμπεν, ή μήπως συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρότερο;

      […] Ο μεσοπόλεμος, γνωστός και σαν «μπελ επόκ» (καλή εποχή), δεν είναι παρά ένα διάλειμμα για καφέ, που λέει ο λόγος, που δίνει την ευκαιρία στους ταλαιπωρημένους από τον Πρώτο Πόλεμο να γλεντήσουν λιγάκι πριν απ’ το ξέσπασμα της μεγάλης οικονομικής κρίσης του 1929. Και είναι ο μεσοπόλεμος που θα δώσει στους καλλιτέχνες την ευκαιρία να δημιουργήσουν πράγματα εντελώς συναρπαστικά. Ο μοντερνισμός στην τέχνη, τότε ακριβώς δυναμώνει και κορυφώνεται. Δεν έχει καμιά αισθητικής τάξεως σημασία που ο φουτουρισμός του Μαρινέτι θα προκύψει απ’ το φασισμό του Μουσολίνι. Σημασία έχει που όλοι τότε ψάχνουν για κάτι καινούργιο.

      Μερικοί θα πιστέψουν πως το καινούργιο έρχεται με τους φασίστες της Ιταλίας, στην αρχή, και τους ναζιστές (εθνικιστές σημαίνει η λέξη) της Γερμανίας, στη συνέχεια. Έτσι, με τον φασιστικής αποχρώσεως πολιτικό μοντερνισμό συντάσσεται ακόμα και ο μεγαλύτερος ποιητής του αιώνα μας, ο Έζρα Πάουντ. Που έρχεται από την Αμερική (είναι Αμερικανοεβραίος) για να βοηθήσει τον Μουσολίνι! Με το ναζισμό συντάσσεται στην αρχή και ο μεγαλύτερος φιλόσοφος του αιώνα μας, ο Μάρτιν Χάιντεγκερ. Αλλά και ο μεγαλύτερος μαέστρος της εποχής εκείνης, ο Βίλχελμ Φουρτβένγκλερ. Στην Νορβηγία, ο μεγάλος πεζογράφος Κνουτ Χάμσουν θα πάει κι αυτός με τους φασίστες. Και στη Γαλλία, ο ιδιοφυής Φερντινάν Σελίν, ένας από τους σημαντικότερους πεζογράφους του αιώνα μας, θα προσχωρήσει ομοίως στους φασίστες. Που στη διάρκεια του μεσοπολέμου έχουν δημιουργήσει φασιστικά κινήματα σχεδόν παντού στην Ευρώπη. Φυσικά και στην Ελλάδα. Όπου, με τον Μεταξά, θα συνταχτούν: ο Μυριβήλης ανοιχτά, ο Καραγάτσης επιφυλαχτικά, ο Μωραϊτίνης αναφανδόν, και άλλοι πολλοί. Μιλάμε υπερηφάνως για την περίφημη «γενιά του ’30», αλλά δεν διευκρινίζουμε πως αυτή η γενιά, σχεδόν στο σύνολό της με τιμητική εξαίρεση τον βαθύτατα δημοκρατικό Κοσμά Πολίτη, στηρίζει τον ελληνικό φασισμό.

      Τι συμβαίνει, λοιπόν; Ο φασισμός και ο ναζισμός είναι κοινωνικά κινήματα σπέσιαλ για ηλίθιους και εξαθλιωμένους λούμπεν, ή μήπως συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρότερο; Ο πρώην σοσιαλιστής Μπενίτο Μουσολίνι προειδοποίησε τους αριστερούς για τα μελλούμενα πολύ έγκαιρα, αλλά κανείς δεν πήρε τότε στα σοβαρά αυτόν τον επαρχιώτη πρώην δάσκαλο, που κατάφερε με το δυναμισμό και την ευφυΐα του (ας πάψουμε επιτέλους να υποτιμούμε τους εχθρούς μας) να γίνει πρώτα σημαίνον στέλεχος του σοσιαλιστικού κόμματος της Ιταλίας και στη συνέχεια ο πρώτος δάσκαλος του φασισμού. […]

      Από το βιβλίο Βασίλης Ραφαηλίδης – Θερμοί Και Ψυχροί Πόλεμοι

      Reply
  3. San Rocco

    Η ανεπάρκεια των κομμουνιστών και των αναρχικών δεν βρίσκεται κατά την γνώμη μου στο ότι πλέον προβληματοποιούμε -και πολύ σωστά!- τις προκαπιταλιστικά προερχόμενες και καπιταλιστικά ενισχυόμενες κοινωνικές αντιλήψεις του σεξισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας. ΑΥΤΟ θα έπρεπε χωρίς υστερίες, να το έχουμε κάνει πολλάαααα χρόνια πριν! Οταν ακόμα πιστεύαμε βλακωδώς πως ο φασισμός/εθνικισμός είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ γέννημα της καπιταλιστικής κρίσης. ΔΕΝ είναι. ΣΕ αυτή ΦΑΙΝΕΤΑΙ. Αλλά προϋπάρχει ως σύστημα αντιλήψεων και συμπεριφορών μεγάλων κοινωνικών τμημάτων.

    Η μεγαλη μας ανεπάρκεια μας βρίσκεται πιστεύω στο εξής: Ακόμα ΔΕΝ θέλουμε να καταλάβουμε ότι, σε συνθήκες κρίσης και διάλυσης -ή έστω πολλαπλής ρηγμάτωσης- του κοινωνικού ιστού, το κάθε άτομο ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ οι μικροαστοί και οι εργαζόμενοι, ΨΑΧΝΟΥΜΕ να πιαστούμε από κάποια ισχυρή ιδέα/ταυτότητα και από κάποιον ισχυρό φορέα, για να μην καταρρεύσουν όλα είτε στον ψυχισμό, είτε στην υλική πραγματικότητα, είτε και στα 2 μαζί.

    ΑΥΤΗΝ ακριβώς την ανάγκη ΗΔΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ/ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ σκεπτόμενων και συμπεριφερόμενων εργαζομένων ΚΑΙ μικροαστών (όχι μόνο μικροαστών, είναι ψέμμα) έρχεται να καλύψει ο εθνικισμός/φασισμός. Και δια-μέσω της κάλυψης ΑΥΤΗΣ της ψυχικής/υλικής ανάγκης, μαζικοποιείται ο φασισμός/εθνικισμός ως κοινωνικό/πολιτικό ρεύμα. Ας ξαναειπωθεί:

    Το υπόστρωμα αντιδραστικών, σκοταδιστικών, σεξιστικών, ρατσιστιών αντιλήψεων υπάρχει σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, αιώνες τώρα, ΚΑΙ ΠΡΙΝ απο τον καπιταλισμό. Ερχεται ο καπιταλισμός και εκμεταλλεύεται αυτό το υπόστρωμα ιδεών το δένει με την εθνική ενότητα και νάσου ο στρατός χιλιάδων κοροϊδων που υπηρετούν τους πλούσιους, νομίζοντας ή/και απολαμβάνοντας το κοκκαλάκι τους, το ψιχουλάκι τους απο την πίτα των πλουσίων. ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ και στις εποχές των παχιών αγελάδων, και στις εποχές των εξαθλιωμένων αγελάδων. Μόνο που γίνεται ορατό, μόνο στις δευτερες: Οσο υπάρχει καλό κομμάτι απο την πίττα και για τον μικροαστό και για τον εργαζόμενο, όλα οκ. Μόλις λιγοστέψει η πίτα, αρχίζουν τα προβλήματα…

    Ερχεται η καπιταλιστική κρίση, και η φτωχοποίηση, ο φόβος για το αύριο, η ατομική προσπάθεια επιβίωσης, ρηγματώνουν τον κοινωνικό ιστό και ΠΑΡΑΓΟΥΝ το λίπασμα για να μεγαλώσει το εθνικιστικό/φασιστικό πολιτικό ρεύμα ενισχυόμενο απο εργαζόμενους και μικροαστούς ΗΔΗ συντηρητικά σκεπτόμενους. ΗΔΗ δλδ σκεπτόμενους με βάση το αντιδραστικό ιδεολογικό υπόστρωμα που αναφέρθηκε πιο πάνω.

    Η καπιταλιστική κρίση που δημιουργεί φτωχοποίηση, φόβο, ατομισμό κλπ, μπορεί να τροφοδοτήσει ΚΑΙ μια αριστερή/αναρχική λαϊκή ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου! Αλλά χρειάζεται οργάνωση, εξυπνάδα, αποδόμηση διαρκώς και παντού των εθνικιστικών ψεμάτων και των σκοταδιστικών ιδεολογικών αντιλήψεων, χρειάζεται ουσιαστική ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ, χρειάζεται ήττα του ελιτισμού και της σνομπαρίας που υπάρχουν σε πολλούς κυρίως οργανωμένους αριστερούς/κομμουνιστές και αναρχικούς!

    Reply
    1. ένας

      Βούλωστο Γκράμσι! Αει πνίξου Ρόζενταλ! Τρέμε, Δημητρώφ! Ξάσου Μπρεχτ!
      Τίποτε δεν είχατε καταλάβει.
      Εδώ, θα σας συντρίψει ο ΥΛΙΣΤΙΚΟΣ ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΣ από το …Μπέρκλεϋ!
      Προσκυνώ…..

      Reply
        1. ένας

          Που έβρισα και ποιόν, ρόκο;
          Κάθε τι, που δε μας αρέσει, δεν είναι υποχρεωτικά βρισιά.
          Και η παθητική φωνή γράφεται μα -αι: “εκτίθεσαι”, “βαρυέμαι” κλπ.

    2. San Rocco

      Προσπερνώντας εν τέλει τα ανούσια σχόλια διαφόρων αγαπητών ανθρώπων εδω μέσα:

      Η καπιταλιστική κρίση που δημιουργεί φτωχοποίηση, φόβο, ατομισμό κλπ, μπορεί να τροφοδοτήσει ΚΑΙ μια αριστερή/αναρχική λαϊκή ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου! Αλλά χρειάζεται οργάνωση, εξυπνάδα, αποδόμηση διαρκώς και παντού των εθνικιστικών ψεμάτων και των σκοταδιστικών ιδεολογικών αντιλήψεων, χρειάζεται ουσιαστική ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ, χρειάζεται ήττα του ελιτισμού και της σνομπαρίας που υπάρχουν σε πολλούς κυρίως οργανωμένους αριστερούς/κομμουνιστές και αναρχικούς!

      Νομίζω ότι τους παραπάνω στόχους έναν προς έναν, είναι πολύ σοβαρό να τους συζητάμε υλοποιούμε σοβαρά: Ο φτωχός λαϊκός κόσμος (εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι) που ακολουθεί τα εθνικιστικά/φασιστικά παραληρήματα, έχει λόγο που το κάνει: α. Εμφορείται ούτως ή άλλως απο προφασιστικές αντιλήψεις: Το σύνολο των σκοταδιστικών αντιλήψεων που ανέφερα παραπάνω σε συνδυασμό με την παραίτηση, την μοιρολατρία και τον ατομισμό, διαμορφώνει το περασμα των ανθρώπων αυτών στο φασιστικό/εθνικιστικό ρεύμα.

      β. Αισθάνεται συντριπτικά ηττημένο αυτό το κομμάτι του φτωχού κόσμου: Η ανημπόρια και η επίγνωση ητης ήττας είναι που οδηγεί στην αναζήτηση μιας ισχυρής ταυτότητας. Και ποια είναι αυτή η ισχυρή ταυτότητα; Η θρησκεία, το έθνος, ο ισχυρός ηγέτης. Σε ένα κράμα. Αυτό μην το περιφρονούμε καθόλου!! Η συντριπτική ήττα δενείναιγια γέλια. είμαστε και εμείς κομμάτι αυτής της συντριπτικής ήττας της εργατικής τάξης και του υπόλοιπου λαού που μας οδήγησε στην τραγική υποτίμηση της εργασίας και των δικαιωμάτων εδώ και δέκα τουλάχιστον χρόνια. Απλα εμείς την ερμηνεύουμε ριζικά ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ απο αυτό το κομμάτι του κόσμου, που έμαθε να ερμηνεύει την κοινωνική κίνηση (την βελτίωση παλαιότερα ή το γκρεμοτσάκισμα τα τελευταία χρόνια) με ιδέες συνομοσιολογικές, προσωπικής ευθύνης για την επιτυχία/αποτυχία, ατομισμού, με όρους πελατειακούς, κλπ.

      Για να μάθουν αυτοί οι άνθρωποι να ερμηνέυουν ορθολογικά και συλλογικά χειραφετητικά τις αιτίες της σημερινής εξαθιλίωσης, πρέπει να απαντώνται/ηττώνται κάθε μέρα, συγκροτημένα και παντού, οι εθνικιστικές απάτες, οι σκοταδιστικές δοξασίες, ο ατομισμός και ο φόβος. Μόνο έτσι και με την παράλληλη ανάπτυξη των εργατικών/λαϊκών συλλογικοτήτων, θα δούμε άσπρη μέρα ως κοινωνία. Ο σνομπισμός, η ειρωνία, η φοβικότητα που παρατηρούνται σε πολλούς αγωνιστές, είναι συνταγή σίγουρης αποτυχίας.

      Reply
      1. San Rival

        Β. Ι. Λένιν

        «Η σχέση κυριαρχίας και η βία που συνεπάγεται- αυτό είναι το χαρακτηριστικό της «νεότατης φάσης στην ανάπτυξη του καπιταλισμού», αυτό έπρεπε αναπόφευκτα να προκύψει και πρόκυψε από τη δημιουργία των παντοδύναμων οικονομικών μονοπωλίων».

        «Αν δεν κατανοηθούν οι οικονομικές ρίζες αυτού του φαινομένου, αν δεν εκτιμηθεί η πολιτική και κοινωνική του σημασία, δεν μπορεί να γίνει ούτε βήμα στον τομέα της λύσης των πρακτικών καθηκόντων […]»του ταξικού εργατικού κινήματος.
        ***
        Max Horkheimer: Όποιος δεν θέλει να μιλήσει για τον καπιταλισμό δεν πρέπει να μιλάει και για τον φασισμό,
        ***
        Ο Μπέρτολ Μπρεχτ (Για το φασισμό και τον πόλεμο)

        «Οι επιχειρήσεις του καπιταλισμού σε διάφορες χώρες (ο αριθμός τους αυξάνεται) δεν μπορούν πια να ευοδωθούν χωρίς τη χρήση ωμής βίας. Μερικοί πιστεύουν ακόμα, ότι μπορούν να ενεργούν έτσι συνέχεια, αλλά μια ματιά στα βιβλία των λογαριασμών τους θα τους πείσει, αργά ή γρήγορα, για το αντίθετο. Είναι μονάχα ζήτημα χρόνου.

        Μια διακήρυξη ενάντια στο φασισμό δεν μπορεί να έχει ίχνος ειλικρίνειας, όταν μένουν ανέπαφες οι κοινωνικές καταστάσεις, που τον παράγουν σαν φυσική αναγκαιότητα. Όποιος δε θέλει να εγκαταλείψει την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, όχι μονάχα δε θ’ απαλλαγεί από το φασισμό, αλλά θα τον χρειάζεται.

        Φυσικά, ξέρω, ότι μερικές λέξεις, όπως ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, δεν ακούγονται ωραία, είναι ελάχιστα ρομαντικές και καθόλου ποιητικές. Αλλά κανένας μας δε σκέπτεται να τις χρησιμοποιεί για την ομορφιά τους. Είναι μόνο απαραίτητες. Δηλαδή, χρειάζεται να πούμε αυτό που λένε αυτές οι λέξεις. Κι όταν βρεθεί κανείς μπροστά στο δίλημμα, αν πρέπει να χρησιμοποιεί τόσο άσχημες, ξερές και δογματικές λέξεις και να μιλάει για πράγματα τόσο μηδαμινά, όπως η εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων συντήρησης και η δυνατότητα να τρώει κανείς μέχρι να χορτάσει, ή αν πρέπει ν’ αφήσει το φασισμό να νικήσει, θα πρέπει να κηρυχτεί υπέρ αυτών των λέξεων.

        Αλλά για να μπει ο καπιταλισμός στον αγώνα ζωής και θανάτου με το προλεταριάτο, πρέπει να απαλλαγεί από όλους τους δισταγμούς του και να πετάξει μια-μια στη θάλασσα όλες τις δικές του έννοιες για ελευθερία, δικαιοσύνη, προσωπικότητα του ατόμου, ακόμα και συναγωνισμό. Έτσι μια άλλοτε μεγάλη και επαναστατική ιδεολογία εμφανίζεται τώρα στον τελικό της αγώνα με την πιο ταπεινή μορφή κοινής απάτης, με τον πιο αναιδή τρόπο εξαγοράς συνειδήσεων, με την πιο κτηνώδη θρασυδειλία, ακριβώς με φασιστική μορφή. Και ο αστός δεν εγκαταλείπει το πεδίο της μάχης προτού πάρει την πιο βορβορώδη όψη του».

        «Είτε πιστεύει κανείς, ότι ο καπιταλισμός θέλει να διατηρήσει την οικονομική του εξουσία παίρνοντας με το μέρος του την κινητοποιημένη μεσαία τάξη, είτε πιστεύει ότι με τον εθνικοσοσιαλισμό η μεσαία τάξη εγκαταστάθηκε σαν κράτος σε καπιταλιστική βάση […], ο εθνικοσοσιαλισμός μπορεί να καταπολεμηθεί μονάχα με την καταπολέμηση του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος. Σ’ αυτόν τον αγώνα ενάντια στον εθνικοσοσιαλισμό, σύμμαχος μπορεί να είναι μονάχα η εργατική τάξη. Είναι αδύνατο να θέλει κανείς να καταπολεμήσει το φασισμό διατηρώντας τον καπιταλισμό, δηλαδή να ανακαλέσει τον καπιταλισμό σε μια πιο αδύνατη θέση, που ήδη είναι δοσμένη εξαιτίας της αστάθειάς της.

        Απέναντι στη μόνιμη πια κρίση του ο καπιταλισμός θα επιχειρήσει να επιβληθεί με την πιο ωμή και απροσχημάτιστη μορφή του και όχι με τη μορφή ενός υποχωρητικού φιλελευθερισμού κάτω από τους «εκβιασμούς» του προλεταριάτου του. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ολόκληρη η αστική τάξη θα έχει διαπιστώσει, ότι ο φασισμός είναι η καλύτερη καπιταλιστική κρατική μορφή της εποχής μας, όπως ήταν ο φιλελευθερισμός η καλύτερη μορφή κρατικής εξουσίας στον καιρό του. Το φασισμό μπορεί να τον καταπολεμήσει μονάχα όποιος αρνιέται την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και όλα όσα συνδέονται μ’ αυτήν, επομένως όποιος είναι πρόθυμος να παλέψει μαζί μ’ εκείνη την κοινωνική τάξη, που πολεμάει με όλες τις δυνάμεις της ενάντια στην ατομική ιδιοκτησία».

        Reply
    3. San Rival

      Τα ποιήματα στέκουν ασάλευτα,
      κ’ οι τίτλοι τους παραταγμένοι
      κάννη την κάννη
      επί σκοπόν.
      Και το πιο αγαπημένο
      απ’ όλα τα όπλα μου
      τα προτιμημένα,
      το πιο ετοιμόλογο
      και πιο επιθετικό,
      των σαρκασμών
      το ευθύβολο ιππικό,
      στέκει με των ομοιοκαταλήξεών του
      τ’ ακόντια ζυγισμένα.
      […]
      Των εργατών
      ο ταξικός εχθρός,
      είναι δικός μου εχθρός
      παλιός και μισητός.
      Μας πρόσταξαν μια μέρα
      να καταταχθούμε
      κάτω απ’ αυτή την κόκκινη παντιέρα,
      χρόνια δουλειάς σκληρής
      και μέρες πείνας τρομερής.
      Του Μαρξ
      τον κάθε τόμο
      ανοίγαμε,
      όπως ανοίγουμε
      τις γρίλιες
      του σπιτιού,
      μα και χωρίς διαβάσματα
      εμείς το ξεδιαλύναμε
      σε ποια παράταξη να πάμε
      και να καταταχθούμε πού.
      Τη διαλεκτική
      εμείς δε διδαχτήκαμε απ’ του Έγελου τα λόγια.
      Μέσα στης μάχης την κλαγγή
      στους στίχους εισορμούσε ευθύς,
      όταν
      κάτω απ’ τις σφαίρες
      οι μπουρζουάδες τόβαζαν στα πόδια
      όπως το βάζαμε στα πόδια
      κάποτε
      κ’ εμείς.
      Πίσω απ’ τις μεγαλοφυίες, χλωμή
      σα χήρα απαρηγόρητη,
      η δόξα ας σέρνεται,—
      στίχε μου, εσύ,
      σα στρατιώτης πέθανε,
      σαν τόσοι αγωνιστές μας
      ανώνυμοι, πού πέσαν στις γραμμές μας.
      Στα παλιά μου παπούτσια
      τ’ αγάλματα από μπρούντζο, τα βαριά,
      στα παλιά μου παπούτσια
      και του μαρμάρου η γαλιφιά.
      Μεις, με τη δόξα, θα λογαριαστούμε αλλιώς,—
      δικιά μας δα κι αυτή έχει λάχει —

      Reply
  4. Left G700

    Τα συνθήματα «Ανοιχτά σύνορα» και «Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες» δεν βλέπω και ανησυχώ… Θα ’χει γούστο να χάλασε και το ΝΑΡ κι η Νεολαία του… Τι μένει μετά; Μόνο οι σειρές τού Δίκτυου Σπάρτακος; Αλλά τι να σου κάνουν και πόσο ν’ αντέξουν κι εκείνα τα παιδιά;

    Τα ύστερα του κόσμου… ;-) :-)

    Reply
    1. San Rocco

      Το δίκτυο ελέυθερων φαντάρων Σπάρτακος, κάνει υποδειγματική και αποτελεσματική προσπάθεια ανάδειξης των δικαιωμάτων των πολιτών με στολή όπως είναι οι φαντάροι.

      Παράλληλα, η ανάδειξη των αιτίων της επιθετικότητας τόσο της τούρκικης, όσο και της ελληνικής καπιταλιστικής τάξης εκ μέρους γενικότερα του ΝΑΡ και της ΝΚΑ, είναι τεκμηριωμένη και σωστή.

      Reply
    2. Γιάννης Σ.

      Ανοιχτά σύνορα!
      Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες!
      Λέφτη συγγνώμη, αλλά τώρα το διαβάζω στο κρεβάτι, από το mail που μου ήρθε από το site. Δεν έχεις παράπονο όμως, ε; Αμέσως σε κάλυψα! 😁😛

      Reply
      1. Left G700

        Με κάλυψες, Γιάννη Σ., με κάλυψες. Κοίτα τώρα να καλύψεις και τον εαυτό σου και να βάλεις θέμα στο ΝΑΡ να μην ξεχνούν ποτέ στις ανακοινώσεις τους να προσθέτουν στα συνθήματα κι εκείνο το άλλο, το αγαπημένο σου, που λέει «Διάλυση του στρατού εδώ και τώρα!», όπως μας έγραφες στις αρχές Ιουλίου[*] (τι έγινε, ρε σύ, μπόρεσες να διαβάσεις επ’ αυτού λίγο Λένιν μέσα στις διακοπές, ν’ ανοίξει κάπως το μυαλό σου, ή δεν κατόρθωσες να τελειώσεις ούτε καν το απόσπασμα που σου έβαλα;[**]).

        Και τώρα, μπορείς να συνεχίσεις τον ύπνο σου. Sorry που στον διέκοψα. Αλλά, μη στενοχωριέσαι, βρε κουτό. Έχεις ολόκληρη ζωή μπροστά σου! ;-) :-)

        [*] http://pandiera.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84/#comment-21826

        [**] http://pandiera.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84/#comment-21831

        Reply
        1. Γιάννης Σ.

          Από το ΝΑΡ θα απαιτήσω να μου βάλουν τα άρθρα όταν θα γίνω μέλος του (του αγίου Λέφτη ανήμερα). Για τα άρθρα του Λένιν, εσύ που τα έχεις διαβάσει, έχεις καταλάβει τίποτα; Όσο για τον ύπνο, δε μου τον έκοψες… Όλα καλά…

    3. Νίκος

      Βούλωστο επιτέλους. Βούλωστο. Έχουν και η ειρωνεία και το τρολ τα όρια τους. Αλλά ακόμη κι αυτά τα έχεις ξεπεράσει προ πολλού. Προσπάθησε (όσο δύσκολο κι αν σου είναι) να σεβαστείς ορισμένες καταστάσεις.
      Τα ύστερα της «αριστεράς»…

      Reply
      1. Left G700

        Αυτά τα τραμπουκίστικα, αλλού! Εκεί που σε παίρνει.

        Reply
        1. Νίκος

          Ο τραμπούκος που γράφει ειρωνείες κάτω από άρθρο στη μνήμη του Φύσσα, που βρίζει τους αρθρογράφους των οποίων τα άρθρα σχολιάζει, που βρίζει τους συνσχολιαστές του, που καταχράζεται εδώ και μήνες την όποια πλέον ανεκτικότητα σχολιαστών-διαχειριστών με εγκαλεί για.. τραμπουκισμό.
          Κλείσου ‘αγαπητέ’ στο καβούκι των ‘αριστερών’ ψευδαισθήσεων σου στο οποίο ήσουν πριν εμφανιστείς εδώ.

  5. Left G700

    ΑΡΙΣΤΕΡΟΤΖΙΧΑΝΤΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ(;) ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΥ

    Για να καταλάβει κανείς τι ακριβώς είναι ο αριστεροτζιχαντισμός δεν έχει παρά να σταθεί στα δύο παραπάνω σχόλια ενός από τους χαρακτηριστικούς εκπροσώπους αυτού τού δόγματος, του ανθρώπου που υπογράφει ως «Νίκος». Η προσεκτική παρατήρηση των ισχυρισμών του θα του αποκαλύψει τα εξής:

    1. Το θολωμένο μυαλό του από την αίσθηση ότι έχει στρατευθεί στην υπόθεση ενός «ιερού επαναστατικού πολέμου» εναντίον κάθε πραγματικού ή φανταστικού «άπιστου» δεν του επιτρέπει να καταλάβει ότι ένα πολιτικό κείμενο θέσεων που επιγράφεται από τους ίδιους τούς συγγραφείς του ως «Ανακοίνωση-Κάλεσμα για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα» δεν είναι ακριβώς «άρθρο στη μνήμη τού Φύσσα». Έχει γραφτεί με αφορμή τη δολοφονία τού Φύσσα, αποσκοπεί εκτός τών άλλων να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη γι’ αυτή τη δολοφονία και επομένως και για τον ίδιο τον Παύλο Φύσσα, αλλά, παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να μην είναι «άρθρο στη μνήμη τού Φύσσα», κάτι δηλαδή σαν νεκρολογία ή σαν κείμενο αναμνήσεων από τον ζωντανό Φύσσα, όπως καταλαβαίνει από αυτή τη φράση όποιος έχει στοιχειώδη αίσθηση της ελληνικής γλώσσας. Έτσι, με αυτή την τραγική παρεξήγηση (ή μήπως θα έπρεπε να πω «παραίσθηση»;) στο θολωμένο του μυαλό, εκλαμβάνει κάθε κριτική στις πολιτικές θέσεις τών ΝΑΡ – νΚΑ που εκφράζονται στην ανακοίνωσή τους ως …«προσβολή» στη μνήμη τού Παύλου Φύσσα και ως …«ιερόσυλο» οποιονδήποτε τη διατυπώνει!

    2. Η ίδια αίσθηση ότι αποτελεί πιστό στρατιώτη τού «ιερού επαναστατικού πολέμου» τον κάνει να θεωρεί δικαιολογημένο οποιοδήποτε μέσο βοηθάει στην «εξόντωση» κάποιου που εκείνος τον έχει κατατάξει στην κατηγορία τών «άπιστων». Από την ελάχιστα κρυπτόμενη –και επαναλαμβανόμενη γιατί δεν είναι η πρώτη φορά– παραίνεση στους διαχειριστές τής Παντιέρας να μου απαγορευθεί ο σχολιασμός μέχρι τον ξεκάθαρo τραμπουκισμό τού «Βούλωστο επιτέλους. Βούλωστο.».

    3. Ο ίδιος τυφλός φανατισμός, τροφοδοτημένος από την τυφλή πίστη στον «ιερό επαναστατικό πόλεμο» αλλά και από μια κάποια αγραμματοσύνη, τον οδηγούν στο να ταυτίζει την καυστική πολιτική κριτική μέσω της ειρωνείας με βρισιά και τραμπουκισμό (στην ταύτιση με τραμπουκισμό, ο έχων στοιχειώδη γνώση τής ατομικής ψυχολογίας δεν θα δυσκολευτεί να διακρίνει την εκδήλωση του γνωστού φαινομένου τής προβολής).

    Ηθικό δίδαγμα

    Το ηθικό δίδαγμα είναι πως «ίδιος είναι ο τζιχαντισμός, δεξιός κι αριστερός». Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που είναι σε θέση να το αντιληφθούν αυτό ας πράξουν τα δέοντα για να εξαλείψουν τα φαινόμενα του αριστερού τζιχαντισμού, οπουδήποτε τα εντοπίζουν –δίπλα τους ή απέναντί τους. Το τίμημα της αδυναμίας να ανταποκριθούν σ’ αυτό το καθήκον θα είναι, ας μην έχουν την παραμικρή αμφιβολία, η εξάλειψη όχι μόνο τής «δικής τους» αριστεράς αλλά τής όλης Αριστεράς εν γένει…

    Reply
    1. Νίκος

      Καλά άστο ρε λέφτη, ξεκαβάλα λίγο. Εσύ είσαι ο γραμματιζούμενος κι όλοι οι υπόλοιποι οι αγράμματοι. Εσύ είσαι ο αφανάτιστος και όλοι οι άλλοι οι φανατισμένοι. Ξέρεις πολύ καλά για ποιές βρισιές μιλάω ή μήπως δε θυμάσαι όσους έχεις στολίσει; Όπως ξέρεις πολύ καλά και σε ποιά περίπτωση είχες μιλήσει απαξιωτικά και προσβλητικά για αρθρογράφο του οποίου το άρθρο σχολίαζες.
      Σε άρθρο για τον Φύσσα έρχεσαι και γράφεις για τον Σπάρτακο, τον Λένιν και τα σύνορα αλλά κατ’εσε αυτό αποτελεί πολιτική ορθότητα… Ποτέ δεν έχω πει να σου απαγορευθεί ο λόγος (τι λόγος δηλαδή…) απλά έχω κάνει ορισμένες διαπιστώσεις, ότι η ανεκτικότητα είναι μεγάλη, καθώς ξέρεις κι εσύ ότι εάν έγραφες τέτοιου είδους σχόλια σε άλλο αριστερό blog θα είχες φύγει χωρίς πολλά πολλά…

      Reply
      1. Left G700

        Ξέρεις πολύ καλά για ποιές βρισιές μιλάω ή μήπως δε θυμάσαι όσους έχεις στολίσει;
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

        Όχι, ρε κατ’ εξακολούθηση αρχιψεύτη και κατά συρροή αισχρέ πολιτικέ συκοφάντη Νίκο! Δεν ξέρω καθόλου για ποιες βρισιές μιλάς (και η μνήμη μου είναι σε αρίστη κατάσταση)!

        Ξεμπρόστιασέ με! Φέρτα εδώ με λινκ! Το καλοκαίρι που εξαπέλυες τις ίδιες συκοφαντίες (προϊόν και της αγραμματοσύνης που σε δέρνει, εκτός τής κακοπιστίας σου), μας είπες, όταν σου ζήτησα ντοκουμέντα και πειστήρια, κάτι μπούρδες! Ότι δήθεν είναι βρισιά να χαρακτηρίσεις κάποιον «μικρόψυχο» ή «κακόψυχο» ή να πεις, για να εμφασάρεις τη ριζική διαφωνία σου και με τους ισχυρισμούς του και με τη νοοτροπία που αποκαλύπτουν τα γραπτά του, ότι «χρειάζεται ψυχολόγο». Ελπίζω να έχεις κάτι καλύτερο αυτή τη φορά…

        ΥΓ Ούτε το θάρρος να υπερασπιστείς την έχθρα σου δεν έχεις, δειλέ! Αν το είχες, δεν θα έγραφες μέσα στην καλή χαρά αυτογελοιοποιούμενος, καθώς αυτό που αρνείσαι κλείνοντάς του την πόρτα το βάζεις από το παράθυρο που εσύ ο ίδιος το αφήνεις διάπλατα ανοιχτό:

        Ποτέ δεν έχω πει να σου απαγορευθεί ο λόγος (τι λόγος δηλαδή…) απλά έχω κάνει ορισμένες διαπιστώσεις, ότι η ανεκτικότητα είναι μεγάλη, καθώς ξέρεις κι εσύ ότι εάν έγραφες τέτοιου είδους σχόλια σε άλλο αριστερό blog θα είχες φύγει χωρίς πολλά πολλά…

        ΥΓ2 Έλα, ρε κακομοίρη! Σου δίνω ιδέα: κατάγγειλέ με ότι σε …βρίζω επειδή σε χαρακτήρισα …«δειλό»!

        Reply
        1. San Rocco

          Μόνο αυτο το σχολιο του σχολιαστή leftg700 να διαβάσει κάποιος, καταλαβαίνει την ποιότητα του. Αγαπητέ φίλε, και εμένα με έχεις στόλισει με βρισιές -πχ νηπιακή πολιτική σκέψη- και τον λαθραναγνωστη και πολλούς άλλους.

          Μπορείς κάλλιστα να παραθέτεις την γνώμη σου, χωρις να καταφεύγεις σε βρισιές προκειμένου να εμφασαρεις την διαφωνία σου.

        2. Left G700

          San Rocco, όταν θα κάνετε την Επανάσταση και θα καταλάβετε την εξουσία, να κάνεις πρόταση στο Λαϊκό Επιτροπάτο Δικαιοσύνης να τροποποιήσει τον Ποινικό Κώδικα, ώστε στην κατηγορία τών ποινικώς κολάσιμων ύβρεων κατά τις ιδεολογικοπολιτικές αντιπαραθέσεις να συμπεριληφθούν και αξιολογικοί χαρακτηρισμοί και εκφράσεις τύπου:

          Αυτός έχει «νηπιακή πολιτική σκέψη»[*], αυτός είναι «πολιτικά δειλός», αυτός είναι «μικρόψυχος», αυτός έχει «ψυχολογικό πρόβλημα», αυτός είναι «αδιάβαστος», «πολιτικά αναλφάβητος» και άλλα παρόμοια.

          [*] Για να μαθαίνεις και κάτι: Η αξιολογική αυτή κρίση ήταν από τις αγαπημένες τού Λένιν στις έντονες διαφωνίες του. Μόνο που για να την εκφράσει χρησιμοποιούσε τον όρο «παιδαριωδία». H 95η επέτειος του θανάτου του δεν είναι και πολύ μακριά. Στρώσου από τώρα στο γράψιμο, ώστε σε κάποιο σχετικό άρθρο, που σίγουρα θα ανεβάσει εκείνες τις μέρες η Παντιέρα, να τον καταγγείλεις κι αυτόν με εμπεριστατωμένο σχόλιο ως «υβριστή»!
          ___________________________________________________

          ΥΓ Ρε τι ’ναι τούτοι!

        3. San Rocco

          Οι χαρακτηρισμοί μικρόψυχος, δειλός κλπ ακομα όταν τους έλεγε ο Λένιν, προσθέτουν αντί να αφαιρουν προβλήματα. Ειναι επιζήμιοι.

          Μπορούμε κ επιβάλλεται να μάθουμε να συζητάμε ήσυχα και απλά που έγραφε και ο γιαννης ριτσος. Με συμφωνίες και διαφωνίες που θα τεκμηριωνονται χωρίς χαρακτηρισμούς ή προσβολές. Και έτσι θα γίνουμε ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί.

    1. Left G700

      Πριν από κάνα χρόνο μια χαρά ήμουνα! Από τότε που έμπλεξα με σας έχω αρχίσει να μην πηγαίνω καλά!

      Reply
      1. Red

        Μπα; Μήπως μας κάνεις και χάρη που εναποθέτεις τέτοια …βαρύγδουπα σχόλια σε κάθε άρθρο; Δεν σου ζήτησε κανείς να μπλέξεις. Η Παντιέρα υπάρχει εδώ και χρόνια, πάντα υπήρχαν πολιτικές αντιπαραθέσεις και κουβέντα που ποτέ όμως δεν κατέληγαν σε ιντερνετικό ξεκατίνιασμα με απολίτικες εκφράσεις. Κι αυτό το κατάφερες εσύ τους τελευταίους μήνες.
        Και μία φορά, έστω μία, δεν έχεις πει ρε παιδί μου ένα «mea culpa». Έστω μία φορά. Πάντα οι άλλοι φταίνε, πάντα οι άλλοι ξεκινούν τον καυγά και τις βαριές εκφράσεις. Εσύ έχεις το..πολιτικό αλάθητο και το «αριστερό» μονοπώλιο. Και μιλάς για..φανατισμό των άλλων, τη στιγμή που υπερασπίζεσαι τις θέσεις σου με απροκάλυπτο φανατισμό. Και μην πιάνεις τόσο εύκολα στο στόμα σου λέξεις όπως ‘σύντροφος’ όταν έχεις αυτή τη συμπεριφορά.

        Reply
        1. Left G700

          Και μία φορά, έστω μία, δεν έχεις πει ρε παιδί μου ένα «mea culpa». Έστω μία φορά.
          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

          Left G700

          05/09/2018 at 22:55

          Περβολιάτη, γράψε λάθος στο προηγούμενο σχόλιό μου που σου ‘στειλα. Sorry. Εκ των υστέρων κατάλαβα ότι η αναφορά σου σε «σεξισμούς» πήγαινε στο σχόλιο του Κώστα. Mea culpa.

          http://pandiera.gr/%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AF%CE%BC%CE%BC%CE%B7-%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/comment-page-1/#comment-22671

          ΥΓ Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις! Άμα σε είχαμε στον εμφύλιο, δεν θα βγάζαμε ούτε το ’47!

        2. Red

          Αυτό το σχολιάκι με τον ‘εμφύλιο’ το χεις ξανακάνει σε άλλον απ’ ότι θυμάμαι. Μήπως έχεις διακαή πόθο, κάτι σαν όνειρο αριστερής νυκτός (σαν την ομώνυμη ταινία) να μπεις σε κάνα χρονοντούλαπο να γυρίσεις 70 χρόνια πίσω να …αρματωθείς; (αν και με τέτοιες απόψεις και τέτοια συμπεριφορά δεν σου εγγυώμαι ότι ο καπετάνιος σου θα σου φερόταν ..συντροφικά).
          Δεν σε παρακολουθώ συνεχώς ξέρεις, βασικά δε σε προλαβαίνω καν. Άλλο πάνω σε ατυχής διατύπωση σε άρθρο. Mea culpa σε κάποιον συνσχολιαστή σου που έχεις πει τα ακαταλόγιστα έχεις πει ποτέ; Δε νομίζω…

        3. Left G700

          Αυτό το «σχολιάκι με τον ‘εμφύλιο’» το έχω κάνει τα τελευταία πέντε-έξι χρονάκια σε κάμποσους κουφιοκεφαλάκηδες –δεν είσαι ο μόνος, μακάρι. Και δεν έχει κανένα ψυχολογικό απωθημένο από πίσω του. Είναι αυτό που είναι: ένα αριστερό αφοριστικό και πειρακτικό αστείο, που κάθε φορά που το γράφω μου αρέσει και πιο πολύ!.

          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
          Mea culpa σε κάποιον συνσχολιαστή σου που έχεις πει τα ακαταλόγιστα έχεις πει ποτέ;
          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

          Για γίνε συγκεκριμένος. Φέρε μας εδώ (με λινκ) ποια είναι αυτά τα «ακαταλόγιστα» που έχω πει σε συνχολιαστή μου, για τα οποία θα έπρεπε να πω «mea culpa».

          Περιμένω.

        4. Red

          Τι περιμένεις να σου βάλω, εδώ ακόμα ο άλλος περιμένει να του απαντήσεις σε ένα άρθρο του Ιουλίου και θα περιμένει για πολύ ακόμα, οπότε σου γράφει “περιμένω απάντηση εκεί” τον βρίζεις και τον ειρωνεύεσαι.
          Εμφανίζεσαι, πετάς κάτι απολίτικες ειρωνικές μ@@ (πειρακτικά αστεία κατ’εσέ) που θα ζήλευαν και τα τελευταία έμμισθα τρολ του Τουίτερ κι έπειτα παίζεις κρυφτούλι, στα ίσα ποτέ. Τελικά τι σχέση έχει η δολοφονία του Φύσσα με τον Σπάρτακο και τον Λένιν θα μας πεις; Έτσι για να δούμε τι παίζει στο μικροπολιτικό ψευτοαριστερό σου μυαλουδάκι…

        5. Left G700

          Ποιος άλλος; Ποιο άρθρο τού Ιουλίου; Πού μου γράφει «σε περιμένω εκεί» κι εγώ τον βρίζω αντί να του απαντήσω; –οι πολιτικές ειρωνείες είναι άλλη υπόθεση, πηγαίνουν φούστα-μπλούζα με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, ποτέ δεν το αρνήθηκα και κοίτα να τις συνηθίσεις). Δώσε λινκ (αφού μάς δώσεις πρώτα τα λινκς που μας χρωστάς από το προηγούμενο σχόλιό σου).

          Άκου να δεις, φιλαράκι, κι εσύ και όλοι όσοι το ρίχνετε εξακολουθητικά στην κριτική ύφους, στην πολιτική ορθότητα και στις αυθαίρετες, αναπόδεικτες, αστήρικτες και γι’ αυτό συνειδητά συκοφαντικές κατηγορίες:

          Αντί να κλαψουρίζετε σαν μικρά παιδιά που παραπονιούνται στη δασκάλα τους επειδή τα άλλα παιδάκια τα πειράζουν στο διάλειμμα, κοιτάξτε να αντιπαρατεθείτε πολιτικά. Αν σας λείπει ο απαραίτητος πολιτικο-θεωρητικός εξοπλισμός (που σας λείπει περισσότερο κι απ’ όσο λείπει το νερό από την έρημο!), ανοίξτε κάνα βιβλίο, μελετήστε καλύτερα τα ντοκουμέντα τών δικών σας οργανώσεων πρώτ’ απ’ όλα, μάθετε να διαβάζετε και between the lines, συζητήστε και με κανέναν «δικό σας» που ξέρει πέντε πράγματα παραπάνω και μπορεί να σας βοηθήσει, κι αφού βελτιωθείτε, ελάτε να συζητήσετε[*]. Οι κλάψες που συνηθίζετε πολλοί από εδώ μέσα δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση και συζήτηση παρά ένας φερετζές τής κακιάς συμφοράς, πίσω από τον οποίο προσπαθείτε –ματαίως!– να κρύψετε την πολιτική σας γύμνια, την άγνοια της ημιμάθειας που σας δέρνει και τον τυφλό φανατισμό και κομματικό πατριωτισμό σας –τα τελευταία καταφύγια των πολιτικά ανεπαρκών και ανήμπορων στα οποία καταφεύγουν για να πιαστούν από κάπου, ακόμα κι αν αυτό είναι τα μαλλιά τους!

          Ταύτα και μένω μεθ’ υπολήψεως. Περιμένω εξάπαντος και με αδημονία τις αποδείξεις για τις βρισιές που εκτόξευσα! (Άμα τις βρεις, …γράψε μου!!!)

          ΥΓ Όχι πως θα καταλάβεις και πολλά, αλλά εγώ την προσπάθεια πρέπει να την κάνω:

          Η σχέση που έχει η δολοφονία τού Φύσσα με τον Σπάρτακο και τον Λένιν είναι το γεγονός ότι, στα πλαίσια των επετειακών αντιφασιστικών δράσεων, έρχεται και πάλι στην επιφάνεια, όπως έρχεται σε κάθε σχεδόν αντιφασιστική δράση, η χρεωκοπημένη και αποδεδειγμένα πλέον ανεπαρκής στρατηγική με την οποίο μεγάλο μέρος τής Αριστεράς επιχειρεί να φράξει το δρόμο προς το φασισμό. Στρατηγική η οποία μπορεί να συνοψιστεί στην εξής αφελή ιδέα: Η καλύτερη αριστερή απάντηση στο μαξιμαλισμό τής Δεξιάς (όλοι οι μετανάστες έξω) είναι ο αντίστροφος μαξιμαλισμός (όλοι μέσα).
          _____________________________________________

          [*] Σε περίπτωση που βαριόσαστε να τα κάνετε όλ’ αυτά, κάντε τουλάχιστον αυτό που κάνουν μερικοί από τους Κουκουέδες που περνάνε από εδώ: τον Γερμανό! (όσο κι αν τους «σκουντάει» κανείς).

        6. San Rocco

          Νομίζω ότι, ο οποιοσδήποτε αναγνώστης (και μάλλον είναι αρκετοί και αυτό είναι καλό) διαβάζει τα σχόλια στα διάφορα κείμενα / άρθρα / ρεπορτάζ τα οποία ανεβάζει η ΠΑΝΤΙΕΡΑ, θα διαπιστώσει ότι, η τεκμηρίωση και η επιχειρηματολογία των συντρόφων της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής Αριστεράς, είναι σε καλό επίπεδο.

          Τα υπόλοιπα που λέγονται περί “κομματικού φανατισμού” κλπ, μάλλον πρέπει να απευθυνθούν στους συντρόφους οι οποίοι εκτοξεύουν βρισιές και ειρωνίες αντί για επιχειρήματα και τεκμηριώσεις του πολιτικού τους λόγου. Μάλλον αυτοί έχουν γύμνια τεκμηρίωσης και χρησιμοποιούν τις βρισιές και τις ειρωνίες για να την καλύψουν.

        7. Left G700

          […] η τεκμηρίωση και η επιχειρηματολογία των συντρόφων της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής Αριστεράς, είναι σε καλό επίπεδο.
          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

          – Το άλλο με τον Τοτό το ξέρει;

          – Σιγά μην το ξέρει! Εδώ δεν ξέρει ότι ο Αλιέντε ήταν ρεφορμιστής!

          – Έλα, ρε σύ! Δεν το πιστεύω! Άρα, δεν πρέπει να ξέρει ούτε καν ότι η γη είναι στρογγυλή, ε;

          – Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις!

        8. San Rocco

          Η αιωνια ειρωνια, η μιζέρια και ο κομματικοσκυλισμος που αποπνέει κάθε σχόλιο σου αγαπητέ leftg700 δινουν μονα τους την απάντηση: Απολυτη πολιτική και θεωρητική φτώχια. Αυτο είναι που σου ταιριάζει γάντι!

          Δεν μπορείς να αρθρώσεις καμια σοβαρή άποψη αγαπητέ leftg700 και αυτό δυστυχώς σε οδηγεί σε παραληρήματα εμπάθειας . Δεν πειράζει. Σε καταλαβαίνω και σε συμπονώ….

  6. ένας

    H πασοκο-ΕΡΤ στο κεντρικό δελτίο των 9:00, μας κάλεσε στο συλλαλητήριο των 17:30….. μαζί με όλες τις …λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
    Γι αυτό και μεις θα πάμε με τα εργατικά σωματεία, τον Λαό και το ΠΑΜΕ, στις 18:00.

    Reply
    1. Γ.Κ.

      «Τα εργατικά σωματεία και ο…λαός» άμα ήθελαν, θα κατέβαζαν έστω το 1/3 του κομματικού μηχανισμού και θα είχαν ισοπεδώσει ολοκληρωτικά τη ΧΑ του Πειραιά τότε με την επίθεση στο Πέραμα (που προηγήθηκε της δολοφονίας Φύσσα) αλλά μάλλον δεν ήθελαν.
      Επίσης στη δεύτερη επέτειο που συνέπεσε με τις εκλογές προτίμησαν να κολλούν προεκλογικές αφίσες του κόμματος παρά να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης.
      Υστ.: 1) Αυτό το απλοϊκό και απρόσωπο «εργατικά σωματεία κλπ» θυμίζει πολύ το (γραφικό πλέον) «οργανώσεις/κινήσεις/συλλογικότητες» που κοτσάρει στις αφίσες της η ΚΕΕΡΦΑ που κατά τ’άλλα κοροϊδεύετε. Ντρέπεστε να πείτε ότι είναι του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ;
      2) Ντρέπεσαι να πεις ότι η ΕΡΤ είναι ΣΥΡΙΖΑική; Το ΠΑΣΟΚική έχει παρέλθει καιρό τώρα.
      3) Η συγκέντρωση της 5.30 που ειρωνεύεσαι τη διοργανώνει και καλεί η οικογένεια του Παύλου μαζί με συλλογικότητες του Πειραιά αλλά εσύ που…

      Reply
  7. ένας

    Η Κοινωνική Συμμαχία που εκφράζεται από το ΠΑΜΕ και τα εργατικά σωματεία, ε.κ. ομοσπονδίες κλπ. δεν είναι ….”κινήσεις και συλλογικότητες”!
    Και δεν τυγχάνουν και της προτίμησης της α.τ., και των πασόκων της, ό,τι φερετζέ κι αν φοράνε.
    Οσο για την “οικογένεια φύσσα”, εσείς είχατε κάνει σημαία την ….Κούνεβα(!), τώρα στην “οικογένεια” θα κολλάγατε; Είπαμε, προσωποληψία, χωρίς αίσθηση μέτρου και πολιτικού κριτηρίου. Τέλος πάντων, εμείς σεβόμαστε τον πόνο αυτών των ανθρώπων αλλά ακριβώς γι αυτό δεν τους ρεζιλεύουμε αποδίδοντάς τους και ….καθοδηγητικό ρόλο!

    Reply
    1. San Rocco

      Αγαπητέ ένας: Η μονότονη καιβαρετή κασέτα με τα αιωνίως αναπόδεικτα γραφόμενά σου, κουράζει….

      Α. Η καπιταλιστική τάξη και οι πασόκοι της, προτιμούν ΣΥΡΙΖΑ. Προτιμούν την αριστερά του κεφαλαίου, που είναι σοσιαλδημοκρατία. ΔΕΝ προτιμούν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν προτιμούν τα ταξικά σωματεία, δεν προτιμούν τις συλλογικότητες γειτονιών (εργατικές λέσχες, κοινωνικά κέντρα, λαϊκές συνελεύσεις). Αρκετές εργατικές λέσχες πχ, έχουν φάει μπόλικες μηνύσεις διότι υπερασπίζονται απολυμένους εργαζόμενους.

      Β. Η μιζέρια και ο κομματοσκυλισμός σου, φτάνει μέχρι του σημείου να …προσδώσεις προσωπολατρεία κλπ. Πας καλά αγαπητέ; Απλά, σιγά-σιγά μπορεί να ξεκαθαριστεί και στο λαϊκό/εργατικό κίνημα, πόσο ζημιά κάνει η ενωτίτιδα, αλλά καιπόσο οζημιά κάνει ο κομματικός πατριωτισμός που μπορεί και να διαστρέψει την αλήθεια, προκειμένου να υπερασπιστούν οι μικροκομματικές λογικές και σκοπιμότητες! Αυτό πχ φαίνεται και απο τη νδήλωση της οικογένειας φύσσα, η οποία καταγγέλει το ΣΕΚ/ΚΕΕΡΦΑ για αιώνιο καπέλωμα. Και πολύ καλώς!

      Γ. σήμερα στις 5:30 μμ στο Κερατσίνι, είναι η αντιφασιστική/αντικυβερνητική πορεία. Να είμαστε όσοι/και όσες μπρούμε, ΕΚΕΙ!!

      Reply
      1. ένας

        Πάμε ..”μονότονα”, λοιπόν!
        Αλλη μία ακόμη “έγκυρη” …”αναπόδειξη”:

        “Το απόγευμα η κεντρική αντιφασιστική διαδήλωση για τη δολοφονία Φύσσα”
        Στην σημερινή “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” αδερφούλα της πασοκοΕΡΤ, εδώ:
        http://www.kathimerini.gr/985271/article/epikairothta/ellada/to-apogeyma-h-kentrikh-antifasistikh-diadhlwsh-gia-th-dolofonia-fyssa
        Πλούσιο “ρεπορτάζ” (=προπαγάνδα) για τις “πασοκότητες”, κιχ για την μόνη πραγματικά ΛΑΪΚΗ εκδήλωση στο Κερατσίνι, που είναι, παρεμπιπτόντως, και η πολυπληθέστερη….
        Τι κάνει “νιάου-νιάου”;

        Reply
        1. San Rocco

          Αγαπητέ ένας μ, η κομματική σου λυσσα και φανατιλα, αντιλαμβάνεται μια απλή αναπαραγωγη ειδησης της τάξης των 300 λέξεων ως ένδειξη… συστημικοτητας και πασοκιλας;

          Τι να πούμε και μεις που και τρεις και λίγο η καθημερινη και πολλα αλλα καπιταλιστικα μμε αναφέρονται ειδησεογραφικως στο κκε και τις διαφορες δηλωσεις/προτασεις/δρασεις του;

          Τοσο πια υστερία και κομματοσκυλιαση σας μαθαίνουν εκεί στο κκε;

        2. ένας

          Είναι χιλιάδες τα καθημερινά τέτοια στιγμιότυπα, που δείχνουν πως το σύστημα αναπαράγεται ιδεολογικά, πως δημιουργείται η virtual reality, προβάλλοντας τις …πασοκότητες (Λαθραναγνώστη, πολλά +++!) σαν αβλαβές και ελεγχόμενο υποκατάστατο της αναπόφευκτης αμφισβήτησής του.
          Εχει γίνει πολύ πονηρό το σύστημα. Καιρός να πονηρέψουν και οι προλετάριοι.

        3. Red

          Ακόμη ντρέπεσαι να πεις την ΕΡΤ ΣΥΡΙΖΑική; Ποιές είναι οι «Πασοκότητες»; Η Εργατική Λέσχη της Δραπετσώνας; Η Συνέλευση πλατείας Κερατσινίου; Ο Αντιφασιστικός συντονισμός Πειραιά; Η ΠΕΝΕΝ; Γελοιότητες… Ποιά ήταν η πολυπληθέστερη; Γιατί η πορεία που κάλεσε η οικογένεια Φύσσα και στήριξαν εργατικές λέσχες και κοινωνικά κέντρα του Πειραιά (των.. «Πασοκοτήτων» κατ’εσέ) είχαν πάνω από 3.000.
          Τι κάνει νιάου νιάου; Ο «ένας» στα κεραμίδια (ε συγγνώμη στα γυαλιστερά παράθυρα) του Περισσού…

    2. λαθραναγνώστης

      “…της προτίμησης της α.τ., και των πασόκων της,..”
      Το σωστό είναι: “….. της προτίμησης της α.τ., και των “ΠΑΣΟΚοτητων” της,….”
      “ΠΑΣΟΚοτητες” κατά το συλλογικότητες!

      Reply
    3. Κώστας

      Έλα ντε,γυναίκα, μετανάστρια και ταξική συνδικαλίστρια που δέχτηκε δολοφονική επιθεση από το εργοδοτικό παρακράτος, απορώ που βρήκαν κάποιοι κάτι θετικό πάνω της.

      Κώστας

      Reply
    4. Κ.Σ.

      Εντάξει, “ένας” μας έπεισες. Αποκάλυψες ότι όλη η κοινωνία, εκτός από σένα και το ΚΚΕ, είναι ΠΑΣΟΚ. Το έκρυβε επιδέξια αλλά εσύ τους αποκάλυψες όλους και τους βγάζεις στο κλαρί στα σχόλια της Παντιέρας.
      Οπότε θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να διαβάζουμε σε κάθε ανάρτηση είτε μιλάει για το φασισμό είτε για τη Βενεζουέλα είτε για την κλιματική αλλαγή για τους κρυφοπασόκους που τους έβγαλες τη μάσκα.

      Να υποθέσουμε βέβαια ότι όταν το ΚΚΕ ήταν ουρά του ΠΑΣΟΚ (“ενότητα και πάλη για την Αλλαγή”) δεν είπες ούτε κιχ σε κάποια ΟΒα, κάποια ΚΟΒα κλπ κλπ. Κάνω λάθος;

      Reply
  8. Left G700

    ΚΟΥΚΟΥΕΔΟΤΖΙΧΑΝΤΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ(;) ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

    Διαβάζει κάποιος που δεν ξέρει πολλά-πολλά, αλλά είναι «δικός μας»:

    […] εσείς είχατε κάνει σημαία την ….Κούνεβα(!), τώρα στην «οικογένεια» θα κολλάγατε;

    Και βγάζει το συμπέρασμα ότι η Κούνεβα είναι πάνω-κάτω κάποια σαν την Εύα Καϊλή, ή τη Φώφη Γεννηματά, στην καλύτερη περίπτωση. Ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα τυπικό και αντιπροσωπευτικό δείγμα working class hero[*] που έμεινε μισότυφλο και με σημαδεμένο πρόσωπο, υπερασπιζόμενο ως λέαινα τα δικά μας χαρακώματα στην αέναη μάχη τής ταξικής πάλης!

    Ντροπή στον εργάτη, στο σκλάβο ντροπή, στην καταφρόνια αν δεν πνίξει μια τέτοια ντροπή!

    [*] https://www.youtube.com/watch?v=3N_rNz2oAGA

    Reply
  9. ένας

    1. Ο τΣύριζας είναι ο πασοκο-Μανωλιός, που έβαλε το φέσι του αλλιώς. Δεν το τρώμε όλοι το δούλεμα. Και το “πασόκ” δεν είναι απλά ένα πολιτικό κόμμα, είναι κοινωνική τάξη, που αλλάζει πρόσωπα σαν τον Πρωτέα για να δουλεύει τους χαζούς.
    2. Για την κυρία ευρωβουλευτίνα του “τΣύριζα” και μέλος της ευρωπαϊκής πολύ “Αριστεράς” (μιλάμε ….πάρα πολύ Αριστερά – νατοϊκά ξεχειλωμένη!) GUE/NGL τάχουμε ξαναπεί εδώ, μην επαναλαμβανόμαστε σε off-topic θέμα.
    3. Η περίπτωσή της πάντως είναι άλλο ένα παράδειγμα, πως αναπαράγεται το σύστημα, κοντά στα δύο, που προανέφερα και προκάλεσαν ….υστερικές αντιδράσεις με απολαυστικά σχόλια.
    4. Πολύ Λένιν τσαμπουνάτε όλοι δωμέσα, αλλά μόλις κανείς σας ξύσει φαίνεται από κάτω να χτυπάει η καουτσκική καρδούλα σας. “Πασοκότητες” λοιπόν και …ξερό ψωμί!

    Reply
    1. San Rocco

      Σε καταλαβαίνω ένας: Εισαι υποχρεωμένος με γράφεις με γενικότητες και με αφορισμούς θρησκευτικού τύπου του στυλ “είστε της αστική τάξης”, ακριβως για να μην μπεις σε σοβαρή και συγκεκριμένη πολιτική συζήτηση.

      Διότι αν μπεις σε μια τετια συζήτηση και εσύ και ο καθραναγνωστης και ο ηλθας τζ., και όλοι σας έχετε ήδη ξεβρακωθεί. Διότι δεν είχατε και δεν έχετε κανένα επιχείρημα. Μινο απλούς μεταφυσικοτς γενικούς αφορισμούς.

      Α. Οι συλλογικότητες κατοίκων γειτονιών, δινουν εφω και χρονια αγώνες κατά των απολύσεων και εμπέδωσης της λαικης/ταξικης αλληλεγγύης. Εσείς στο κκε, ακομα δεν έχετε ούτε κ θέλετε να ξεκαθαρισετε οτι, ο κρατικός καπιταλιστικος θεσμός “δήμος” παραμένει καπιταλθστικος ακονα και με διαχείριση κκε. Συνεπώς δεν μπορεί να πραγματώνει αλληλεγγύη, αλλα κοινωνική πολιτική. Ούτε αυτη την αλφαβητα δεν καταλαβαίνετε. Γιατί; διότι καλά τα λογια αλλα άμα πάρεις δήμο και δεν έχεις σοβαρή θεωρία και πολιτικη του τι κανεις ως κόμμα στα του δήμου, τότε και 8μηνα τα πάρεις, και τζάμπα απλήρωτη εργασία θα εκμεταλκευθεις, στο όνομα του “δημου-μετεριζιου”. Αυτο κάνει και το κκε. Οποτε αφήστε αυτά τα περί δημου-μετεριζιου που στο κάτω κατω 4 χρονια και πέρα από ορισμένες πολύ σωστές κινήσεις του οεκετιδη, δεν είδε κανένας τους δήμου που διαχειρίζεται το κκε, να αναδεικνύονται σε μετερίζια αγώνα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης συριζανελ και της ε.ε.

      Β. Αυτο με τις συλλογικότητες πάλι που τις βρίζετε τι να πω. Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κανει κρεμασταρια

      Reply
    2. Κώστας

      O ένας και το ΚΚΕ αδιαφόρησαν τον Δεκέμβρη του 08, απασχολημένοι με το να οργανώνουν αντισυγκεντρώσεις αγανακτισμένων νοικοκυρέων πολιτών κατά της νεολαίας, για την δολοφονική επίθεση κατά μιας γυναίκας, συνδικαλίστριας και μετανάστριας γιατί ΗΞΕΡΑΝ πως 5,5 χρόνια μετά θα γίνει ευρωβουλεύτής του ΣΥΡΙΖΑ

      Αυτό που δεν ξέρει είναι πως αν στοχοποιηθεί έτσι και για τέτοιους λογους από το παρακράτος ακόμα και εν ενεργεία συριζαίος ή συριζαία, του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ ή άλλου κόμματος εξουσίας και πάλι θα είμαστε αλληλέγγυοι. Είναι βέβαια απίθανο αλλά χτύπησαν πχ οι ΧΑγίτες σημερινό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αν κατάλαβα. Να μην το πούμε ?

      Όταν το ΚΚΕ δίνει επιχειρήματα στην ακροδεξιά, όταν οπλίζει το δολοφονικό χέρι του παρακράτους με επιχειρήματα ε όχι, δεν είναι off topic. Γιατί κανένας δεν είπε το 08 να η νέα ηγέτις της αριστεράς, ας την κάνουμε πχ γραμματέα στις οργανώσεις μας. Αυτό που το ταξικό κίνημα και οι κομμουνιστές είπαν είναι πως είναι μια αγωνίστρια ταξική συνδικαλίστρια, μετανάστρια και γυναίκα που δέχτηκε δολοφονική επίθεση για την δράση της. Ισχύουν και σήμερα αυτά, γι αυτό δέχτηκε την επίθεση, για αυτούς τους 3 λόγους.

      Επίσης γι αυτούς τους 3 λόγους δεν είχε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ που δεν θέλει ένα επικινδυνο ταξικό εργατικό κίνημα που να αγγίζει την κοινωνική ειρήνη, θέλει τους μετανάστες κάπως μαζεμένους, και φθηνούς για το μικρό κεφάλαιο της Κοινωνικής Συμμαχίας, ε και με τις γυναίκες δεν ασχολείται και πολύ, το ότι μιλάμε για κλάδο με 95% γυναικεία σύσταση δεν του περνάει από το μυαλό πως είναι ένα θέμα έμφυλης ταξικής ανισότητας

      Κώστας

      Reply
      1. San Rocco

        Σωστοτατος Κώστα!

        Αφού ξεκαθαρίσαμε οτι α. Ο δήμος ως κατώτερη βαθμίδα του καπιταλιστικού κρατους δεν μπορεί να γίνει κομμουνιστική νησίδα, ούτε μπορεί να ασκεί αλληλεγγύη και β. Μπορεί όμως και επιβάλλεται να ασκεί κοινωνική πολιτική και γ. Οτι η αλληλεγγύη ασκείται απο άτομα, συλλογικότητες κατοίκων, εργατικά σωματεία (δλδ οργανώσει του λαού) , ρωτώ το εξής:

        Που είναι ενα μέτωπο δημοτικών αρχων/δήμων που προσκειται στο κκε, το οποίο να καλεί τους κατοίκους σε ξεσηκωμό με στόχο την ακύρωση των καπιταλιστικών εξαθλιωτικων πολιτικών κεφαλαιου, κυβέρνησης και ε.ε.; Και προς όφελος τόσο της άσκησης ουσιαστικης φιλολαικης/κοινωνικης πολιτικής αλλα και την βοήθεια των δημοτικών αρχών στις ανεξάρτητες απο αυτές συλλογικότητες κατοίκων με στιχο την ευρυτερη ταξική συνειδητοποίηση;

        ΝΑ ενα πεδίο άσκησης ουσιαστικης πολιτικής απο τις δημοτικές αρχές του κκε (ή αύριο της ανταρσυα αν και εφόσον προκύψει μια τετια).

        Reply
    3. Κ.Σ.

      “ένας” ήσουν τόσο άγριος και όταν το ΚΚΕ ήταν του ΠΑΣΟΚ, στις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις; Ή ψήφιζες με χέρια και πόδια τις αποφάσεις για “ενότητα και πάλι για την Αλλαγή”;
      Γιατί το έχουν το χούι διάφοροι “σκληροί κομμουνιστές” να τα βάζουν με θεούς και δαίμονες κατόπιν εορτής

      Reply
      1. ένας

        …και ιδίως αυτοί, που κάποια στιγμή “την κάνουνε”!

        ——————————————————-
        Το έχω ξαναπεί. Αν δεν την κοπάνησα, έχω όλες τις συλλογικές ευθύνες από την συμμετοχή μου σε ένα Κ.ν.Τ. (=”Κόμμα νέου Τύπου”), που λειτουργεί με Δημοκρατικό Συγκεντρωτισμό. Συνεπώς, τι νόημα έχει η ερώτηση; Δε βάζω υποψήφιος πουθενά, ούτε σου πουλάω μούρη. Και δε με ενδιαφέρει να προβάλω τον εαυτό μου. Εδώ απόψεις ανταλλάσσουμε, και συνήθως απρόσωπες. Οποιος ελπίζει να “πείσει” τον άλλον, η να τον ….απαξιώσει (aka Λέφτης) και μάλιστα …απήκου, σαν τρόπο να πολεμήσει τις απόψεις του, είναι αφελέστατος.

        Reply
        1. Κ.Σ.

          Η ανταλλαγή απόψεων είναι φιλοδοξία για το μέλλον. Η απαξίωση όσων δε συμφωνείς μαζί τους ως …πασόκους είναι σταθερή σχεδόν στο 100% των σχολίων που κάνεις. Τα οποία σχόλια σπάνια έχουν μια κριτική θέση και σπανιότερα μια άλλη θέση που θα ήταν, ας πούμε, πιο συνεπής. Για να ρίξε ξανά ματιά στα σχόλια που υπογράφεις σαν “ένας”… Άλλο πράγμα δεν έχεις πει εκτός από το ότι αυτοί που διαφωνείς μαζί τους είναι στην πραγματικότητα ύπουλοι εχθροί του κινήματος που για δεκαετίες παριστάνουν τους Αριστερούς ενώ στην πραγματικότητα δουλεύουν για το ΠΑΣΟΚ, για το ΣΥΡΙΖΑ κλπ… Αξίζει να διαβάζεις αναρτήσεις ή να μπαίνεις σε ένα σάιτ που αναρτά ανακοινώσεις αυτών που κοροϊδεύουν συστηματικά τους εργαζόμενους;
          Το “Κόμμα νέου Τύπου” και ο “Δημ. Συγκεντρωτισμός” στην περίπτωση του ΚΚΕ φάνηκε ότι διαστρεβλώθηκαν στην υπηρεσία ενός μηχανισμού που έχει υπηρετήσει όλες τις πολιτικές της Αριστεράς -και αυτή που σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ- και έχει σκοπό την αναπαραγωγή του. Γι’ αυτό και η μόνη μάχη που δίνει πραγματικά είναι των εκλογών

      2. λαθραναγνώστης

        Αν και υπάρχει κίνδυνος να ξαναρχίσει μια συζήτηση που έχει γίνει άπειρες φορές, θα σε συμβούλευα την ερώτηση για το “πόσο άγριος ήταν” να την κάνεις και σε κάνα ιδρυτικό στέλεχος του ΝΑΡ.
        …….που αγρίεψαν και αποχώρησαν, μόνο όταν το ΠΑΣΟΚ και ο Αντρέας κινδύνεψαν το 89.
        Μέχρι τότε, ήταν γατούλες νιάου – νιάου…..!

        Reply
        1. San Rocco

          Αγαπητοί φίλοι του κκε. Επιμόνως, ανανασατε διαφορες καραμέλες και τσίχλες, οι οποίες παρεπιπτοντως σας εχουν κολλήσει και στο μυαλό.

          Α. Δεν θέλετε να γνωρίζετε την ιστορία του κομμ. Κινήματος. Αν θέλατε, θα ξέρατε οτι η αριστερη τάση σε κκε και κνε (το μετέπειτα ναρ και η κνε ναρ), διεφωνησε και με την συγκυβέρνηση νδ/κκε/συν και με την συγκυβέρνηση πασοκ/κκε/νδ/συν την οποία εσείς στηρίξατε υστερικά κιόλας. Άρα, μην λέτε ψέματα. Αλλωστε η απόρριψη των συγκυβερνησεων αυτών απο το μετέπειτα ναρ και την κνε ναρ, ήταν και η βασική αφορμή αλλα και αιτια των διαγραφών τους και των αποχωρήσεων απο το κκε.

          Β. Τιμάμε την κουνεβα ως εργάτρια συνδικαλίστρια που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι και πήγαν να την σκοτωσουν. Απορρίπτουμε την σημερινη πολιτική ενταξη/θεση της κουνεβα.

        2. Κ.Σ.

          Το ΠΑΣΟΚ και Αντρέας σου θυμίζω ότι κανένα μήνα αργότερα από τα γεγονότα και τη διάσπαση της ΚΝΕ το 1989 έκανε κυβέρνηση μαζί το Συνασπισμό, που είχε πρόεδρο τον Χ. Φλωράκη και κορμό το ΚΚΕ.

          Στις εκλογές της 8ης Απριλίου 1990 το είχε κοινούς υποψηφίους με το ΣΥΝασπισμό στις 5 μονοεδρικές, για να αποτραπεί υποτίθεται η αυτοδυναμία της ΝΔ (στην οποία άνοιξαν και οι δυο το δρόμο). Έβγαλαν τους 4, 2 το ΠΑΣΟΚ και 2 ο ΣΥΝ. Μάλιστα ο Αραβανής (Λευκάδας) ακολούθησε το ΚΚΕ μετά τη διάσπαση του ΣΥΝ το 1991.

          Στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 1990, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, στο οποίο συμμετείχε ακόμα το ΚΚΕ, συνεργάστηκαν σε όλη την Ελλάδα με κοινούς υποψηφίους δημάρχους και πρώτα από όλα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά και Πάτρα.

          Αυτά έκαναν τα …λιοντάρια από τα οποία “κινδύνευσε” το ΠΑΣΟΚ.

          Και τα ιδρυτικά στελέχη του ΝΑΡ ήταν αντίπαλοι σε αυτό το εμπόριο αριστερής σαρκός, πότε με ΝΔ, πότε με ΠΑΣΟΚ, πότε και με τους δυο.
          Αλλά αν έχεις μαλώσει με την αλήθεια, πού να τα θυμάσαι.

          Θα σε συμβούλευα να ρωτήσεις ποιοι στην αριστερά βρέθηκαν γατούλες του ΠΑΣΟΚ κανένα στέλεχος της εποχής, πχ Παπαρήγα γραμ. της Κομ. Οργάνωσης Αθήνας τότε που αρθρογραφούσε υπέρ της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

  10. San Rocco

    Α. Οι δήμοι και καλά μετερίζια του κκε εκτός ορισμένων δράσεων του πελετιδη, που είναι στο να γίνουν κοινό μετερίζι αγώνα εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης συριανελ και της ε.ε. η οποία υπηρετεί το κεφαλσιο και διαλύει τον κόσμο; ε;

    Β οι συλλογικότητες εχουν φάει μυνησεις γιατί αγωνίζονται κατά των απολύσεων. Ναι αυτές που χλευάζουν οι του κκε εδω μέσα.

    Reply
  11. ένας

    Σαν Ρόκο, ορισμένες πασοκότητες αγωνίζονται με μαχητικότητα για επιμέρους αιτήματα των εργαζομένων. Δεν το χλευάζουμε αυτό. Τον ρεφορμιστικό πολιτικό προσανατολισμό τους ξεσκεπάζουμε, που τελικά ακυρώνει και την όποια προοπτική θα μπορούσαν να έχουν οι αγώνες τους. Ο “μαχητικός ρεφορμισμός” είναι μια παληά ιστορία στο εργατικό κίνημα.

    Reply
    1. San Rocco

      Αγαπητέ ένας γράφεις: “…Τον ρεφορμιστικό πολιτικό προσανατολισμό τους ξεσκεπάζουμε, που τελικά ακυρώνει και την όποια προοπτική θα μπορούσαν να έχουν οι αγώνες τους….”. Μπορείς να παρουσιάσεις με στοιχεία τον ρεφορμιστικό προσανατολισμό των εργατικών λεσχών και των κοινωνικών κέντρων λόγου χάρη; Περιμένουμε.

      Το άλλο ερώτημα παραμένει: Γιατί οι δήμοι που διαχειρίζεται το ΚΚΕ δεν έχουν γίνει μετερίζια αγώνα (πλην ορισμένων πολύ θετικών αλλά μεμονωμένων πρωτοβουλιών του Πελετίδη) εναντίον της εξαθλιωτικής πολιτικής κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ;

      Reply
  12. Left G700

    ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ, ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΟΥΤΣΚΙ, ΕΝΑΣ ΛΕΝΙΝ, ΜΙΑ ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ

    Δεν μου έφτανε ο Νίκος, δεν μου έφτανε ο Red, δεν μου έφτανε ο San Rocco, που με τις κλάψες τους και τις «καταγγελίες» τους (ότι είμαι, λέει, «κακό παιδί» και «χαμηλής ποιότητας» και τους «βρίζω» και τους κοροϊδεύω στα διαλείμματα) με υποχρέωσαν να τους αφιερώσω κάποιες ώρες, αφαιρώντας τις, όμως, από ένα υπεσχημένο «μπουγιουρντί» που ετοιμάζω σχετικά με το αν ο Αλιέντε και η Unidad Popular εντάσσονται στο ρεύμα τού ρεφορμισμού ή όχι, δεν μου έφταναν όλοι αυτοί, ήρθε από χθες να προστεθεί και ο ένας για να μου φορτώσει κι άλλα βάρη, έτσι που το «μπουγιουρντί» να πάρει κι άλλη αναβολή, κινδυνεύοντας να μοιάσει με το γεφύρι τής Άρτας. Ας είναι. Όπως άξιζε ο κόπος με τους πρώτους, αξίζει και με τον ένα.

    Οι βλαβερές συνέπειες της αφισοκόλλησης

    Ήρθε χθες εδώ για να κολλήσει τις αφίσες για τη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στο Κερατσίνι (έχει καταντήσει ανέκδοτο: –Πού διαδηλώνει το ΠΑΜΕ; –Εκεί που δεν κυκλοφορεί ούτε η σκόνη από τα παπούτσια «τών άλλων»!). Κι αφού έκανε το λάθος να μιλήσει για σκοινί στο Σπίτι (τού Λαού) τού κρεμασμένου για να ‘‘αποδείξει’’ άλλη μια φορά ότι «το Σύστημα» φοβάται και υπολογίζει μόνο «το Κόμμα», γι’ αυτό και «θάβει» τις δράσεις του[*], διέπραξε και την ύβρη να εκφραστεί απαξιωτικά και περιφρονητικά για την Κούνεβα.

    Κατατέθηκαν δύο σχόλια διαμαρτυρίας γι’ αυτή του την ύβρη (δύο μέχρι την τελευταία φορά που τσεκάρισα τα σχόλια). Ένα τού Κώστα και ένα δικό μου. Δεν ίδρωσε όμως το Κουκουέδικο, «υπερήφανο» αυτί του. Επανήλθε σήμερα το πρωί για να υπεραμυνθεί τής ύβρης του, προσθέτοντας στη δευτερολογία του και κάτι από Λένιν και Κάουτσκι. Ο καημένος… Ουκ οίδε τι ποιεί…

    Κούνεβα

    Πώς δικαιολογεί την περιφρόνησή του για την Κούνεβα ο καλός μας ένας και τι καταθέτει εναντίον της; Αυτό που «της κρατάμε» όλοι. Ότι, δηλαδή, μετά τη φαντασμαγορική προδοσία τού ΣΥΡΙΖΑ, που την είδαν έγχρωμη και σινεμασκόπ μέχρι και οι εκ γενετής τυφλοί, εκείνη παρέμεινε στην ευρωβουλευτική ομάδα του, αντί να διαχωρίσει τη θέση της και να αποχωρήσει –χωρίς να θεωρούμε καθόλου υποχρεωτικό να προσχωρούσε σε κάποια ΛΑΕ, όπως έκανε ο Χουντής· θα μπορούσε να παραμείνει ανεξάρτητη, όπως έπραξε η Σακοράφα.

    Μας στενοχώρησε αυτή η στάση της; Ούτε λόγος! Μας φαρμάκωσε! Κανείς, όμως, δεν σκέφτηκε να μηδενίσει όλη της τη ζωή, να μιλήσει με περιφρόνηση γι’ αυτήν, να την πετάξει στα σκυλιά! Η Κούνεβα δεν είναι Νοτοπούλου! Το έχει αποδείξει με το αίμα της, με τα κατεστραμμένα μάτια της και τα εσωτερικά όργανα του πεπτικού της συστήματος, με το σημαδεμένο από το οξύ πρόσωπό της! Δεν σβήνουν το λάθος της όλα αυτά (αυτό εννοούσα όταν έγραψα «της το κρατάμε»· μην πάει ο νους σας σε μνησικακία). Αλλά και το λάθος της δεν μπορεί να σβήσει το υψηλότατο τίμημα που κατέβαλε, υπερασπιζόμενη τα δίκαια της εργατικής τάξης! Γι’ αυτό ακριβώς και την κάναμε σημαία, όπως είχαμε χρέος! Γιατί –να το ξαναπώ πιο «δραματικά» και πιο δυνατά, έτσι ώστε να το ακούσουν και οι πολιτικά κουφοί:

    Δεν είναι Νοτοπούλου η Κούνεβα, γ@μώ τον Μαρξ και τον Λένιν μου (συγγνώμη, σύντροφοι Κάρολε και Βλαδίμηρε, αλλά είναι για καλό σκοπό…)! Πώς να το κάνουμε;

    Λένιν – Κάουτσκι

    Στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τους ισχυρισμούς του ο ένας μνημόνευσε στο σημερινό πρωινό του σχόλιο και Λένιν αντιπαραθετικά με τον Κάουτσκι. Και δεν ήξερε, όπως όλοι οι Κουκουέδες που εμπιστεύονται την πολιτική τους διαπαιδαγώγηση και καλλιέργεια στο Ριζοσπάστη και μόνο, ότι την ίδια στιγμή πέρναγε ο ίδιος τη θηλειά στο λαιμό του! Γιατί, σε απόλυτη αντίθεση με τη δική του πολιτική αντίληψη και νοοτροπία, κοινή σε όλους τούς γραμμιτζήδες Κουκουέδες, ο Λένιν ποτέ δεν σκέφτηκε να μηδενίσει όλο τον πολιτικό βίο και πολιτεία ακόμα και τού Κάουτσκι (ναι, αυτού τού «αποστάτη Κάουτσκι»!), αρνούμενος μικρόψυχα να του αναγνωρίσει αυτό που έκρινε ότι το άξιζε. (Είναι και γι’ αυτή του τη μεγαλοψυχία, μεγαλοψυχία που την επιδείκνυε σε πολλούς πολιτικούς του αντιπάλους, που εγώ συχνά τον αποκαλώ «Μεγάλο» όταν τον μνημονεύω.)

    Ας ανοίξει, λοιπόν, τα ματάκια του ο ένας, κι ο κάθε ένας Κουκουές, κι ας διαβάσει μία από τις πολλές εγκωμιαστικές αναφορές τού Λένιν στον Κάουτσκι της περιόδου πριν από την προδοσία τής γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας. Την απέσπασα από τη μπροσούρα τού Λένιν «Σχετικά με τη γελοιογραφία τού μαρξισμού και τον ‘‘ιμπεριαλιστικό οικονομισμό’’», που γράφτηκε από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο του 1916, δυο δηλαδή κλεισμένα χρόνια μετά την προδοσία:

    Ο Κ. Κάουτσκι πριν από τον πόλεμο του 1914 – 1916 ήταν μαρξιστής, και μια ολόκληρη σειρά από σπουδαιότατα έργα και δηλώσεις του θα παραμείνουν για πάντα υπόδειγμα μαρξισμού.

    Αντί επιλόγου

    Αντί επιλόγου, θέλω να καταθέσω τη θλίψη μου. Αυτό, συντρόφισσες και σύντροφοι, και μόνο αυτό. Την απέραντη θλίψη μου. Που αντί να προσπαθούμε να αγγίξουμε τ’ αστέρια, κυλιόμαστε σαν ευτυχισμένοι ηλίθιοι στις λάσπες…

    _________________________________________________________

    [*] Μόνο οι αγέννητοι δεν έχουν πάρει είδηση τα τελευταία χρόνια τους άφθονους επαίνους που απλόχερα και καθόλου τσιγγούνικα έχουν επιδαψιλεύσει διάφοροι εκπρόσωποι «του Συστήματος» στο ΚΚΕ για την «υπεύθυνη και σοβαρή» στάση του κατά καιρούς και περιστάσεις (τακτικισμοί είναι όλα αυτά, για να εξυπηρετήσουν τα άμεσα συμφέροντά τους, ανάλογα με την εκάστοτε συγκυρία, αλλά με στρατηγικό σκοπό, βέβαια, να το υπονομεύσουν και να το βγάλουν από τη μέση, υποδαυλίζοντας ταυτόχρονα τον αριστερό εμφύλιο). Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο. Το χειρότερο είναι ότι ο ένας –ως μη όφειλε, γιατί δεν φαίνεται να είναι και χθεσινός στο κουρμπέτι όπως κάποιο νεοφώτιστο Κνιτάκι– βάζει και αυτός, όπως ακριβώς και οι κουφιοκεφαλάκηδες αριστεροί αντίπαλοι του ΚΚΕ, στη θέση τού επιδιαιτητή τούς κοινούς εχθρούς μας, νομιμοποιώντας έτσι τα διάφορα φαλτσοσφυρίγματά τους και τη «στημένη» διαιτησία τους! Όπου εδώ, μπαίνεις για άλλη μια φορά στον πειρασμό να τροποποιήσεις το γνωστό παροιμιακό διάλογο για το βαθιά βγαλμένο μάτι ως εξής:

    – Ποιος σού έβγαλε το μάτι κι είναι τόσο βαθιά βγαλμένο, σύντροφε; – Εγώ ο ίδιος, σύντροφε… Εγώ ο ίδιος…

    Reply
  13. ένας

    Τα στερνά τιμούν τα πρώτα, “φαρμακωμένε” ρεφορμιστή!
    Και, ξέρεις, τα κόκκαλα των εκατομμυρίων παιδιών της Ευρώπης, που θάφτηκαν ζωντανά στις λάσπες των χαρακωμάτων του Α’ Παγκοσμίου Ιμπεριαλιστικού Πολέμου, τον έχουν χεσμένο τον Αποστάτη Κάουτσκι και τον αιματοβαμμένο ….”μαρξισμό”(!!!!) του! Κι ας του διορίζετε δικηγόρο ακόμη και τον ….Λένιν!
    Δεν έχετε ιερό και όσιο.

    Reply
  14. Left G700

    ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ

    Διαβάζοντας το μνημειώδες σημερινό σχόλιο του ένα (20/09/2018 at 06:22), απάντηση στο δικό μου χθεσινό σχόλιο (19/09/2018 at 16:19), νιώθω υποχρεωμένος να αναρωτηθώ: τελικά, ποιος είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός βλαξ, εκείνος ή εγώ που τον είχα πάρει στα σοβαρά;

    Δυστυχώς, είμαι επίσης υποχρεωμένος να παραδεχθώ ότι το βελάκι δείχνει εμένα. Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία!

    Άμα με είχατε στον εμφύλιο, δεν θα βγάζατε ούτε το καλοκαίρι τού ’46! ;-) :-)

    Reply
  15. μεταβατικος σοσιαλιστης

    Καταλαβαίνεις ότι οι ΝΑΡίτες ζορίζονται σε μία συζήτηση όταν ξαφνικά το θέμα πηγαίνει στο ’89 από εκεί που δεν το περιμένεις. Εντάξει παιδιά την έχετε μεγαλύτερη…την επαναστατικότητα. Γιατί πρέπει να την αποδεικνύετε με βάση τυχόν θέσεις που έιχε ή δεν είχε η ομάδα του ΝΑΡ πριν 30 χρόνια; Απλό: το πρόβλημα σας είναι ότι σ αυτή την 30χρονη πορεία κοιτάτε πίσω και δεν είστε σίγουροι ότι δεν κάνατε ΠΑΝΤΑ αυτό που ήθελε το σύστημα. Εφόσον λοιπόν οι λανθασμένες επιλογές της ΑΝΤΑΡΣΥΑς δε σας αφήνουν σε ησυχία στο σήμερα γιατί σας έχουν σημαδέψει πλέον, πρέπει κάπως να δικαιολογηθεί αυτό το βάλτωμα, κάποιος πρέπει να φταίει και να πληρώσει που δεν ανταποκριθήκατε. Και την πληρώνουν οι συζητήσεις που ξαφνικά φτάνουν σε Φλωράκηδες, Δαμανάκηδες, Αραβανήδες (που βέβαια τότε ήταν συμβιβασμένος που πήγε με το ΚΚΕ, τώρα που είναι στον Εργατικό Αγώνα μπήκε στον ίσιο δρόμο και τον κάνετε παρέα) και λοιπές πίπες. Λυπάμαι που δε σας παραξενεύει πόσο πολύ τα βρίσκεται στα του ΚΚΕ με τους ψεκασμένους, ψιλοεθνικιστές της ΛΑΕ που βλέπουν το ΚΚΕ να χρησιμοποιεί τους μετανάστες σαν μια μικρή Χρυσή Αυγή και τον San Rocco από κάτω να λέει “βεβαίως μεγαλειότατε Κώστα, καλά τα λέτε” αντί να το διαολοστείλει για τις (το λιγότερο) λάσπες.

    Reply
    1. Dino de L.

      Μην κάνεις υποκριτικά τον Κινέζο. Ο δικός σου έγραφε πολιτικές χυδαιότητες για “γατάκια” και “πασόκους” το 89 και πήρε την απάντηση που του άξιζε από τον Κ.Σ. Χυδαίοι, έ χυδαίοι. Αμφιβάλλω και αν είσαστε μέλη του κόμματός που υποστηρίζετε, με τέτοιο ήθος που έχετε δείξει εδώ μέσα. Και κάτι άλλο, γκεμπελίστες χυδαιολόγοι: Μπαίνετε τόσο συχνά και γράφετε σε ένα …”πασοκικό” σάιτ, όπως λέτε; ΝΤΡΟΠΗ

      Reply
    2. San Rocco

      Αγαπητέ μεταβατικε παπαριστή:

      Α. Οταν μιλάτε για πασοκότητες, καλό είναι να θυάστε εκεί στο ΚΚΕ πως την πασοκότητα το ΚΚΕ την αβάνταρε, την ενίσχυσε και την ξέπλυνε την δεκαετία του ’80 και κυβέρνησε και μαζί της! Αυτός είναι και ο λόγος που αναφέρομαι εγώ τουλάχιστον στο ’89. Ετσι, για να μαθαίνετε λίγη απο την ιστορία του Κ.Κ. στην χώρα μας, που μάλλον δεν θελετε να μάθετε, αλλά δεν πειράζει. Ο κόσμος γνωρίζει.

      Β. Ακόμα περιμένουμε να παρουσιάσετε στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον ρεφορμιστικό προσανατολισμό των εργατικών λεσχών, κοινωνικών κέντρων (δλδ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ γειτονιών). Τι λέτε; Θα περιμένουμε για πολύ ακόμα; Μάλλον ναι, αν κρίνω απο την απουσία επιχειρημάτων εκ μέρους του ΚΚΕ.

      Reply
    3. Κ.Σ.

      Είναι πιο απλά τα πράγματα: όταν οι σχολιαστές υπηρεσίες λασπολογούν το μετέπειτα ΝΑΡ ότι διαχωρίστηκε από το ΚΚΕ το 1989 γιατί ήταν δήθεν φιλοΠΑΣΟΚ, ξεχνούν ότι το ΚΚΕ συνεργαζόταν στενά με το ΠΑΣΟΚ, ακόμα σε επίπεδο κυβέρνησης και κοινών ψηφοδελτίων. Κυρίως όμως θέλουν να ξεχαστεί ότι συμμετείχε το ΚΚΕ με τους συμμάχους του στο ΣΥΝ σε δυο αστικές κυβερνήσεις.
      Δηλαδή αυτά που χρεώνει στο ΝΑΡ εδώ και 30 χρόνια το ΚΚΕ τα έχει κάνει πράξη. Και μάλιστα με πρωταγωνιστές στελέχη της σημερινής ηγεσίας, Κουτσούμπας, Παπαρήγα, Γόντικας, Μαΐλης.

      Το ζότι το έχουν όσοι μιλάνε για 100 ηρωικά χρόνια, αλλά για τα 90 πρώτα βλέπουν κυριαρχία του οπορτουνισμού…

      Reply
    4. Κώστας

      Μεταβατικέ δεν παρομοίασα το ΚΚΕ με την ΧΑ, αν θες να παραποιείς τον ημιπροφορικό λόγο των σχολίων κάνε το. Είπα απλά πως τον Δ08 δεν ήσασταν στις βασικές πορείες μαθητών, φοιτητών, νέων, εργαζομένων, μεταναστών, όπως δεν ήσασταν και στο κέντρο Αγώνα της Νομικής. Ήσασταν ? Ξέρεις τι φώναζε ο αρχικνίτης μαθητής στην ντουντούκα εκεί που ήμουν τότε ? Εμεις δεν σπάμε. Ε, η νεολαία τότε έσπαγε, απλά τα πράγματα. Είπα αγανακτισμένοι πολίτες, αυτό δεν είναι ΧΑ, η ΧΑ είναι “αγανακτισμένοι πολίτες”. Επίσης είπα πως το ΚΚΕ αντιπροσωπεύει σε σημαντικό βαθμό αυτό που λέμε ΕΒΕ, και δεν είναι κρυφό, μέχρι σύνθημα έχετε. Σε πείσμα ενός κακοχωνεμένου λαικομετωπισμού (που αδικεί και τον ίδιο) το μικρό κεφάλαιο είναι στην πρωτοπορία του εργοδοτικού δεσποτισμού όσο και αν παραλλαγές ουδετεροποίησης του πρέπει να είναι στο στόχαστρο μας Τέλος είπα να μην δίνετε επιχειρήματα στην ακροδεξιά και το “την είδαμε την Κούνεβα” είναι αυτό ακριβώς. Μου θυμίζετε αυτούς που ψάχνανε συστηματικά γεννημένους το 50-55 να είναι στο ΠΑΣΟΚ, ή στο management μεγάλων επιχειρήσεων για να αποδείξουν πως να το Πολυτεχνείο. Ε όχι δεν πάει έτσι.

      Επίσης πάει πολύ να συγχέεις εσύ εμένα με τον εθνικισμό. Εσύ που είσαι ΚΚΕ, εσύ που όταν λέμε πχ γραμμή αποτροπής του πολέμου λες, σαν ΚΚΕ, ΟΟΟΟΟΟΧΙ, η Τουρκία ετοιμάζει επίθεση ΑΥΡΙΟ, πάμε στις μονάδες μας. Ή που έχετε ανακαλύψει μαζί με την ΛΑΕ τα περί … αλυτρωτισμού ενός … ανύπαρκτου έθνους.

      Μαζέψου

      Κώστας

      Reply
  16. θεοδωρος Σαμιωτακης

    Όσοι εμφανίζονται να υπερασπιζονται εδω τις θεσεις του κκε ειναι εκτος γραμμης του κομματος που απαγορευει σερφαρισματα κ ανωνυμα ποσταρισματα σε ύποπτες ιστοσελιδες.Εκτος κ αν προκειται περί στελεχών που είναι εντεταλμένοι για τετοια δουλειά.Η τελευταία περιπτωση βεβαια με στεναχωρει αν εκπροσωπουν το κκε ανθρωποι με ιδεολογια μιξη μαρτυρων του ιεχωβα με θυρα 7(η 13 η 4 )ελλληνικα δραμα και μισαλοδοξια που δεν θελω να πω τι μου θυμιζει….

    Reply
    1. Left G700

      Η τελευταία περιπτωση βεβαια με στεναχωρει αν εκπροσωπουν το κκε ανθρωποι με ιδεολογια μιξη μαρτυρων του ιεχωβα με θυρα 7(η 13 η 4 )ελλληνικα δραμα και μισαλοδοξια που δεν θελω να πω τι μου θυμιζει….
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

      Φίλε Θεόδωρε Σαμιωτάκη, δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω. Αλλά (πάντα υπάρχει ένα αλλά…):

      Μη μου πεις ότι έχεις μείνει …ενεός από το …υψηλό επίπεδο εκείνων που εκπροσωπούν τις συνιστώσες τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνολικά!

      Άμα είναι να τα λέμε, να τα λέμε όλα!

      Reply
    2. λαθραναγνώστης

      Δεν ξέρω αν όσοι υπερασπίζονται εδώ μέσα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ την “εκπροσωπούν” κιόλας, αλλά αυτοί που υπερασπιζόμαστε το ΚΚΕ, απλά διατυπώνουμε προσωπικά επιχειρήματα. Το ΚΚΕ, έχει επίσημα όργανα με τα οποία εκφράζεται προς τα έξω και δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν να το εκπροσωπεί.
      ……σε αντίθεση φυσικά με τις διάφορες…..”πασοκικότητες” του αριστεροχωρίου, που εκφράζονται μέσω διαφόρων και κατά περίπτωση…….
      …….με κοινή φυσικά γραμμή, τον αντικουκουεδισμό….

      Reply
      1. Κ.Σ.

        Την ΑΝΤΑΡΣΥΑ την εκπροσωπούν τα όργανά της και τις θέσεις της απηχούν τα ντοκουμέντα και οι αποφάσεις των συνδιασκέψεων και οργάνων.
        Εσείς που υπερασπίζεστε το ΚΚΕ κάνετε ένα είδος κριτικής που είναι χυδαία λασπολογία, γιατί ποτέ, ούτε μια φορά, δεν αφορά θέσεις που έχει διατυπώσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
        Ειδικά εσύ “λαθραναγνώστης” γράφεις συστηματικά ψέματα και αποδίδεις στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ διάφορα που βγάζεις από την κοιλιά σου και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.
        Είστε πραγματικά για λύπηση και ειλικρινά θα ήθελα να μην έχετε σχέση με το ΚΚΕ, να μην είστε σχολιαστές υπηρεσίας. Θα ήταν πολύ κρίμα.

        Reply
  17. Left G700

    ΜΕΛΕΤΑΤΕ – ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ SAN ROCCO!

    Πριν από τέσσερις μερούλες, ο San Rocco μού έγραφε με μειλίχια παραπονεμένα λόγια:

    San Rocco
    17/09/2018 at 18:50

    Μόνο αυτο το σχολιο του σχολιαστή leftg700 να διαβάσει κάποιος, καταλαβαίνει την ποιότητα του. Αγαπητέ φίλε, και εμένα με έχεις στόλισει με βρισιές -πχ νηπιακή πολιτική σκέψη- και τον λαθραναγνωστη και πολλούς άλλους.

    Μπορείς κάλλιστα να παραθέτεις την γνώμη σου, χωρις να καταφεύγεις σε βρισιές προκειμένου να εμφασαρεις την διαφωνία σου.

    Και σήμερα, μέσα στα άγρια χαράματα (και μέσα στην καλή χαρά), έγραψε τα παρακάτω, απευθυνόμενος προς τον μεταβατικό σοσιαλιστή:

    San Rocco
    21/09/2018 at 03:01

    Αγαπητέ μεταβατικε παπαριστή:

    Α. Οταν μιλάτε για πασοκότητες, καλό είναι να θυάστε εκεί στο ΚΚΕ πως την πασοκότητα το ΚΚΕ την αβάνταρε, την ενίσχυσε και την ξέπλυνε την δεκαετία του ’80 και κυβέρνησε και μαζί της! Αυτός είναι και ο λόγος που αναφέρομαι εγώ τουλάχιστον στο ’89. Ετσι, για να μαθαίνετε λίγη απο την ιστορία του Κ.Κ. στην χώρα μας, που μάλλον δεν θελετε να μάθετε, αλλά δεν πειράζει. Ο κόσμος γνωρίζει.

    Β. Ακόμα περιμένουμε να παρουσιάσετε στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον ρεφορμιστικό προσανατολισμό των εργατικών λεσχών, κοινωνικών κέντρων (δλδ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ γειτονιών). Τι λέτε; Θα περιμένουμε για πολύ ακόμα; Μάλλον ναι, αν κρίνω απο την απουσία επιχειρημάτων εκ μέρους του ΚΚΕ.

    Άσκηση (για παιδιά όχι μεγαλύτερα από 10 χρονών)

    Θεωρώντας δεδομένο ότι και οι δύο αξιολογικοί όροι («νηπιακή πολιτική σκέψη» και «παπαριστής») ανήκουν στην κατηγορία τών αρνητικών αξιολογήσεων, απαντήστε μέσα στο επόμενο λεπτό ποιος από τους δύο αξιολογικούς όρους, εκτός από αρνητικός, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως βρισιά –και μάλιστα ως βρισιά που θίγει το βαθύ πυρήνα τού προσώπου προς το οποίο εκτοξεύεται, αφού τού αλλοιώνει ένα από τα στοιχεία τής προσωπικής του ανθρώπινης ταυτότητας και υπόστασης.

    Ο χρόνος αρχίζει να μετράει από… τώρα!
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Τα μολύβια κάτω!

    Reply
    1. San Rocco

      Αγαπητέ leftg700. Χαίρομαι που παρεμβαίνεις προβληματοποιωντας σωστά και χαρακτηριζοντας ως βρισια την μια και μοναδικη ασχημη λέξη “παπαριστής” που εχρησιμοποιησα στο σχόλιο.

      Ελπίζω τώρα να κατάλαβες πια, πόσο άσχημα και προσβλητικά -και όχι μόνο αρνητικα- φαίνονται τα δικά σου σχολια, όταν ανάλογες ή/και χειρότερες δικές σου προσβλητικές φρασεις προς τους συνομιλητές σου, περιέχονται πολλακις σε αυτά.

      Reply
      1. Left G700

        […] όταν ανάλογες ή/και χειρότερες δικές σου προσβλητικές φρασεις προς τους συνομιλητές σου, περιέχονται πολλακις σε αυτά.
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

        Τεκμηρίωσε την κατηγορία σου με «πληροφορίες και υλικό» και «διευθύνσεις και ονόματα» (όλα αυτά σημαίνουν λινκς, όπως καταλαβαίνεις, και όπως σού διευκρινίζω ρητά για να μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις). Διαφορετικά (να στο πω από τώρα):

        Στα μάτια μου είσαι ένας αισχρός πολιτικός συκοφάντης, της ίδιας κατώτατης υποστάθμης με τον λαθραναγνώστη, και δεν αντιπροσωπεύεις τίποτε καλύτερο από τη ντροπή τού ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ακριβώς όπως εκείνος αντιπροσωπεύει τη ντροπή τού ΚΚΕ!

        Reply
        1. San Rocco

          Αγαπητέ leftg700, καλημέρα!

          Δυστυχώς ηλπισα λάθος. Επανήλθες υβριστικοτερος και αισχροτερος απο ποτέ, σε αυτό σου το σχολιο. Δεν κατάλαβες τπτ από αυτο που έπραξα με την λέξη παπαριστης που εχρησιμοποιησα και που σε έκανα να βγεις και να γραψεις εγκαλωντας με!

          Περίμενα λοιπόν όπως και έπραξες, να βγεις και να με εγκαλεσεις όπως και έπραξες, για να βρω την ευκαιρία να σε φέρω προ των ευθυνων σου, μιας και εσύ βρίζεις και προσβάλλεις με πολύ χειρότερες εκφράσεις και διαρκώς, τους συνομιλητές σου!

          Φάνηκε προς στιγμήν, οτι κατανοησες το βορβορώδες πολλών σχολίων σου. Όμως, όχι! Το σημερινό δοθμυ σχόλιο δεικνύει το οτι δεν κατάλαβες τπτ! Ας ειναι: Σε κατανοώ leftg700 και σε συμπονώ αδερφέ μου…. Η εμφανης έλλειψη επιχειρημάτων τεκμηρίωσης που σε χαρακτηρίζει, σε συνδυασμό με την ανάγκη σου να υπερασπίσεις παση θυσία τις απόψεις σου όσο λάθος και αν ειναι, σε κάνουν να προσφευγεις στις βρισιές κ τις προσβολές…

          Δεν σα σε ακολουθήσω στο γλιτσιασμενο δρόμο σου προσβάλλοντας σε! Εγώ μιλω τεκμηριώνοντας και εσύ συνέχισε να μιλάς βριζοντας!

  18. Left G700

    ΚΙ ΟΜΩΣ! ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΑΝΕΤΡΕΦΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΎ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ!

    Το είδαμε αυτό το πνεύμα σε όλη του την απεχθή μικρόψυχη μικροπρέπεια στα απαξιωτικά και περιφρονητικά λόγια και αποσιωπητικά τού ένα για την Κωνσταντίνα Κούνεβα (18/09/2018 at 13:19 & 19/09/2018 at 08:01). Ήταν πάντα έτσι; Όχι. Όποιος θέλει να είναι έντιμος αντίπαλος του τωρινού θλιβερού έως δακρύων ΚΚΕ αυτή την απάντηση πρέπει να δώσει, αν δεν θέλει να μοιάσει στον ένα και τον κάθε ένα σημερινό Κουκουέ. Επειδή το λέω εγώ; –που, σύμφωνα με τους πολλούς κατηγόρους μου εδώ, ισχυρίζομαι, τάχα, ότι είμαι ο «μόνος έξυπνος, εγγράμματος και σοφός» μέσα σε όλη την ελληνική Αριστερά; Όχι! Επειδή το λέει ο Ριζοσπάστης! Συγκεκριμένα, ο Ριζοσπάστης στο πρωτοσέλιδο του φύλλου του τής 24ης Ιουνίου τού 1980, όταν ανακοίνωνε το θάνατο του Μήτσου Παρτσαλίδη.

    Προσέξτε: Μιλάμε για μια εποχή όπου το ΚΚΕ εσωτερικού ήταν ζωντανό, είχε γραφεία και οργανώσεις, διοργάνωνε φεστιβάλ και εκδηλώσεις, είχε δική του εφημερίδα (όπου φιγουράριζε το σφυροδρέπανο, όχι αστεία!) και γενικά είχε όλα τα κομμουνιστικά καλά, αντιπροσωπεύοντας έτσι για το τότε ΚΚΕ έναν πραγματικά θανάσιμο πολιτικό αντίπαλο. Παρ’ όλα αυτά, διαβάστε τι έγραψε ο Ρίζος στη σύντομη πρωτοσέλιδη νεκρολογία του για τον Παρτσαλίδη, για να διαπιστώσετε ότι το ΚΚΕ εκείνης τής εποχής, χωρίς να αποσιωπά τα στερνά που κατ’ εκείνο δεν τιμούσαν τα πρώτα, από την άλλη μεριά δεν διέπραττε και την πολιτική ατιμία να αποκρύπτει τα τιμητικά πρώτα…

    Πέθανε ο Μ. Παρτσαλίδης

    Πέθανε την Κυριακή το πρωί από καρδιακή προσβολή ο Μήτσος Παρτσαλίδης, σε ηλικία 77 ετών.

    Ο Μήτσος Παρτσαλίδης έλαβε μέρος από νωρίς στο κομμουνιστικό κίνημα. Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος τής ΚΕ, του ΠΓ τού ΚΚΕ, και εκλέχτηκε βουλευτής το ’32 και το ’36. Από τη θέση του αυτή αγωνίστηκε για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και όλου τού λαού. Για τη δράση του φυλακίστηκε και εξορίστηκε επανειλημμένα. Στην τελευταία περίοδο του αγώνα τής Εθνικής Αντίστασης, από τον Αύγουστο του 1944, έγινε Γραμματέας τού ΕΑΜ.

    Το 1968 διαφώνησε με τις αποφάσεις τής 12ης Ολομέλειας της ΚΕ τού ΚΚΕ και ηγήθηκε της ομάδας αυτών που αποσπάστηκαν από το κόμμα και συγκρότησαν το λεγόμενο «ΚΚΕ εσωτερικού».
    ______________________________________________________

    Τεκμηρίωση:

    http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=65&dc=24&db=6&da=1980

    Reply
    1. ένας

      “Την προδοσία πολλοί ηγάπησαν. Τον προδότην ουδείς”.
      ….έξω από το συνάφι του!

      Reply
      1. San Rocco

        Ένας άλλα ντ’ άλλον: Γνωστός Γάλλος ηθοποιός

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.